Welke aandelen kopen miljardairs nu?

Door Belegger.nl op 3 november 2022 08:50 | Views: 19.576

Welke aandelen kopen miljardairs nu?

Misschien hebt u niet zo veel als zij te besteden, maar de keuzes van miljardairs kunnen wel inspireren. Zij weten doorgaans dat dalingen in de markt koopkansen op lange termijn zijn. Waar gaat hun interesse nu naar uit? InvestorPlace zocht het uit.

2022 is niet bepaald een goed jaar voor beleggers. Maar zelfs terwijl de markten kelderden, kochten miljardairs aangeslagen aandelen op. Dat doen ze omdat ze weten dat een terugval een koopkans op lange termijn is. Welke aandelen trekken dan hun aandacht? Dit zijn 5 aandelen op hun kooplijstje:

  • Occidental Petroleum 
  • PayPal Holdings 
  • Nvidia 
  • Colgate-Palmolive 
  • DexCom 

Occidental Petroleum – een topkeuze van Buffett en andere miljardairs

Het is een van de topaandelen die miljardairs kopen, vooral Warren Buffett houdt van dit aandeel. Eind september stak Berkshire Hathaway nog eens 350 miljoen dollar in het fossiele aandeel. Daarmee bezit Buffett ondertussen een belang van 20,8% in het olieconcern.

Waarschijnlijk kocht Buffett meer aandelen in, omdat hij het als een koopje zag, vermoedt Business Insider. Technische analyse wijst erop dat de miljardair nog meer koopkansen krijgt om het aandeel goedkoper aan te schaffen. Het aandeel lijkt nu overbought te zijn. Het is goed mogelijk dat het aandeel vanaf de huidige koers binnenkort gaat dalen tot een steunniveau rond de 63 dollar. 

PayPal – veel te zwaar afgestraft

Sinds medio 2021 is het aandeel PayPal van rond de 300 dollar gedaald naar 87,35. Allemaal nadat het bedrijf werd gedwongen om zijn verwachtingen te verlagen vanwege zorgen dat de torenhoge inflatie een deuk in de consumentenbestedingen zou kunnen slaan. Het betaalbedrijf meldde ook dat het 15 miljoen tot 20 miljoen nieuwe rekeningen verwacht in 2022, tegen 48,9 miljoen in 2021.

Beleggers schrijven het aandeel echter nog niet helemaal af. PayPal wordt verhandeld tegen 3,7x de omzet, wat onder het gemiddelde van 9,5x ligt. Miljardair Ray Dalio kocht met Bridgewater Associates in het tweede kwartaal 1,15 miljoen aandelen PayPal op. En het aandeel kreeg een boost doordat Amazon klanten toestaat de betaaldienst Venmo van PayPal te gebruiken.

Nvidia – belangrijke bouwsteen in metaverse

Nvidia is nog een van die topaandelen die miljardairs kopen. In het tweede kwartaal kochten miljardairs John Overdeck en David Siegel van Two Sigma Investments iets meer dan 1,2 miljoen aandelen van de chipproducent. Hoewel het aandeel de afgelopen maanden onderuitging, begint het weer wat op te leven.

Nvidia veerde onlangs op, dankzij het nieuws dat Meta Platforms meer wil investeren in de infrastructuur voor metaverse. Bloomberg verwacht dat Meta in 2023 tussen de 34 miljard en 39 miljard dollar zal investeren, tegenover 30 miljard tot 34 miljard dit jaar. Nvidia kan een van de topspelers zijn in de bouw van de metaverse infrastructuur, dankzij de leidende positie in kunstmatige intelligentie en halfgeleiders. Rugwind krijgt het aandeel ook door Industrial Omniverse, dat wordt gebruikt door grote bedrijven zoals Lowe's, BMW, Siemens en Lockheed Martin.

Colgate-Palmolive – afsplitsing biedt perspectief 

Third Point heeft onlangs voor zo’n 1 miljard dollar aandelen Colgate-Palmolive gekocht. Miljardair Daniel Loeb ziet waarde in een mogelijke afsplitsing van Hill's Pet Nutrition. Volgens Barron's kan het bedrijf een waardering van zo’n 20 miljard dollar krijgen. Hill's Pet Nutrition boekte in het tweede kwartaal ongeveer 909 miljoen dollar omzet. Dat is 20% van de omzet van Colgate-Palmolive.

Het bedrijf is ook van plan om zo’n 700 miljoen dollar te investeren in drie fabrieken van Red Collar Pet Foods. Colgate-Palmolive krabbelt op vanaf een recent dieptepunt. Terwijl beleggers wachten op herstel van de aandelenkoers, levert het aandeel een dividendrendement van 2,58% op.

DexCom – groei van diabetes stuwt omzet

Nadat de aandelen van DexCom gekelderd zijn, vertonen ze nu weer tekenen van leven. Sinds het begin van het jaar daalde het aandeel van 140 dollar naar een dieptepunt van net onder 70 dollar, om daarna weer terug te veren tot 101,25. De miljardair Steven Cohen van Point72 Asset Management kocht in het tweede kwartaal meer dan 900.000 aandelen. DexCom, dat apparaten voor continue glucosecontrole op de markt brengt, kan blijven groeien. Volgens gegevens hebben 37,3 miljoen Amerikanen (één op de 10) diabetes.

Ongeveer 20% van de bevolking heeft de ziekte, maar weet niet dat ze het hebben. Bovendien hebben ongeveer 96 miljoen Amerikanen pre-diabetes. Hoewel dat verschrikkelijk nieuws is voor veel Amerikanen, stimuleert dit de vraag naar de apparaten van DexCom. De wereldwijde markt hiervoor werd in 2021 geschat op 4,7 miljard dollar. Tegen 2030 zou de markt iets meer dan 10 miljard dollar waard kunnen zijn. Het bedrijf is begonnen aan de wereldwijde uitrol van zijn nieuwste generatie diabetesmonitoring, die is nu beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Hongkong.

Zie ook: 'Beleg in bedrijven van miljardairs'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront