Deze 5 private banks worden het best beoordeeld door de consument

Door Redactie op 16 november 2022 08:45 | Views: 2.619

Deze 5 private banks worden het best beoordeeld door de consument

Elk jaar reikt IEX de Gouden Stier uit voor financieel dienstverleners die hun klanten het meeste waar voor hun geld bieden. Voor private banks bepalen beleggers zelf welke aanbieders worden genomineerd. We zetten de vijf uitverkorenen voor u op een rij.

De Nederlandse beleggingsmarkt is behoorlijk complex en omvangrijk. Dat maakt het lastig om een goede keuze te maken als u een financieel dienstverlener zoekt.

Daarom is de IEX Gouden Stier in het leven geroepen. De nominaties en de uiteindelijke prijzen geven een mooie indicatie van welke financieel dienstverleners in de ogen van consumenten en/of een vakjury hun klanten het meeste waar voor hun geld bieden.

Het woord is aan de belegger

Voor vijf categorieën hebben we door consumenten laten bepalen welke bedrijven worden genomineerd: private banks, vermogensbeheerders, brokers, online beleggingsoplossingen en crypto exchanges. Dat is niet voor niets: wie anders dan u, belegger, weet of een bank of broker ook waarmaakt wat dee belooft?

Meer dan 5.300 beleggers hebben hun aanbieders beoordeeld op zes onderdelen: hun expertise, online mogelijkheden, de kwaliteit van de dienstverlening, informatievoorziening, behaalde rendementen en prijs/kwaliteit. De bedrijven die het hoogst scoren, maken aanspraak op die felbegeerde Gouden Stier.

Dit zijn de beste keuzes

De volgende vijf banken kwamen als top-5 uit de bus:

 • Van Lanschot private banking
 • Bank ten Cate & Cie
 • Delen Private Bank
 • ABN Amro MeesPierson
 • Rabobank Private Banking

Zij mogen zich IEX Beste Keuze noemen en maken bovendien kans op de IEX Gouden Stier Award en de titel Private Bank van het Jaar 2022.

De resultaten van het onderzoek vindt u terug in de Beste Keuze-vergelijker, die  te raadplegen is op IEX.nl.

Wie krijgt straks de Gouden Stier 2022?

Een onafhankelijke jury zal zich de komende tijd gaan beraden welke private bank uit het bovengenoemde rijtje zich over de hele linie het meest onderscheidt en het felbegeerde beeldje in de vitrinekast mag zetten. Begin 2023 is de uitreiking.

7 opvallende bevindingen uit het beleggersonderzoek

 • Bank ten Cate behaalt overall de hoogste score (4,37 punten op een schaal van 1 tot en met 5).
 • Bank ten Cate en Delen Private Bank behalen op alle onderdelen de hoogste scores.
 • Van alle zes criteria wegen het oordeel over rendement en de prijs/kwaliteit het zwaarst: uiteindelijk is voor u vooral van belang wat u onderaan de streep overhoudt.
 • Bank ten Cate & Cie scoort het hoogst op het gebied van rendement
 • Qua prijs/kwaliteit staat Delen bovenaan
 • Klanten van ABN Amro MeesPierson en Van Lanschot waarderen vooral de expertise en kwaliteit van de dienstverlening.
 • Rabobank blinkt vooral uit in online mogelijkheden en de kwaliteit van de dienstverlening.

Bekijk hier de volledige uitslag in de IEX Beste Keuze-vergelijker


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront