PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Geefgas
1
Mensen, wordt wakker.

1) De koers vorming heeft momenteel niets te maken met normale handel. Veel partijen zien meer waarde dan de koers momenteel is. Tegelijkertijd is short % richting 9%, die zien dat dus anders. Reken eens uit de belangen die hiermee gemoeid zijn. En de koers is gedrukt juist door middel de toename van short %. Ook dat hebben we allemaal gezien. Probeer dit niet te begrijpen want niemand hier op forum heeft ooit een goede analyse en beschrijving gegeven hoe de grote short partijen werken en wat hun visie is. Omdat die kennis hier niet is.

2) We blijven hier maar oefenloos dezelfde informatie delen. Dat wat over PostNL gaat en inhoudelijk is, is nog leuk om te lezen, al die herhalingen van stoere taal, en inhoudsloze oneliners over Verhagen, IR, TA (waar ook nog eens inhoudelijk grove fouten worden gemaakt) maar ook de onheilsvoorspellingen dat we naar 1,50 gaan ... het is allemaal nutteloos.

3) Afgelopen week was het al duidelijk dat 2.07 een nieuwe landing was. We gaan wat omhoog met nieuws en zakken direct weer terug. Maar nu als de beurs rood is gebeurt er verder ook weinig. Bewijs dat koers nauwelijks reageert op externe factoren.

4) Dagelijks nieuws doet dus niet terzake, dat is afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Dit forum dreigt een navelstaren forum te worden met rondpompen van detailinformatie waarbij grote plaatje uit oog wordt verloren.

Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer de acties tegen de instanties en opkomen voor belangen. Voor zover die integer zijn en “niet gespeeld” om sentiment te beïnvloeden.

5) Kijk ook naar de omzet na een zogenaamd belangrijk nieuwsfeit. Die is bedroevend laag. Nog en bewijs dat nieuws op dit moment slechts secundair is voor de koersvorming.

5) 1 heel opvallend feit ... short percentage neemt voor het eerst af. Dat is nieuw en is afgelopen 4 maanden niet voorgekomen. Als je bedenkt dat de daling juist gepaard ging met uitbreiden short %, dan zit hier de reden van de lage koers. Mocht het afbouwen doorgaan, dan kun je klok erop gelijkzetten dat we een bodem hebben.

Volgens mij kun je nu redelijk veilig kopen, en vervolgens lekker 0,24 per jaar vangen. Dat is 11% rendement. Al zakt het dividend naar bijvoorbeeld 0,13 cent dan nog is het 6% rendement op jaarbasis. Als de daling uit aandeel is, dan is 6 - 10% dividend rendement op jaarbasis natuurlijk prima, en solide basis voor stabilisatie van beurskoers.

Een staking meer of minder gaat echt niet veel uitmaken op de LT fundamentele cijfers. Evenzo als paar andere onderwerpen die hier dagelijks worden gebracht als “gamechangers”. Er liggen veel grotere onderwerpen die van belang zijn voor de koers.

Maar goed, vergeet niet dat er ook posters zijn die dagelijks handelen en niet vies zijn van beetje manipulatie. Ik ben zelfs van mening dat er frequente posters zijn die voor professionele partijen werken en bewust aan manipulatie doen. Maar dat is een ander topic.

JvH
0
quote:

luuk4 schreef op 14 december 2018 11:21:

Even groen en bam short attack.Zegt genoeg 1.70 next
Ligt ook gedeeltelijk aan de futures die donkerrood zijn ivm slechte cijfers China. Denk dat USA flink down gaat tot 17.30, daarna herstel.
boxer2
0
quote:

Eurowin schreef op 14 december 2018 11:24:

Steeds bij 2,055 een koopgolf naar de 2,08...
Ja, dat klopt. Nu € 2.049
[verwijderd]
0
quote:

Geefgas schreef op 14 december 2018 11:22:

Volgens mij kun je nu redelijk veilig kopen, en vervolgens lekker 0,24 per jaar vangen. Dat is 11% rendement.
En dus te mooi om waar te zijn, want hoe vaak kan postnl 24 cent per jaar ex dividend gaan als de koers 2,06 staat?
[verwijderd]
0
quote:

boxer2 schreef op 14 december 2018 11:27:

[...]
Ja, dat klopt. Nu € 2.049
Klopt, nu laat de koper het afweten, zal ook wel denken, heeft geen zin meer...
Geefgas
0
quote:

Beursspeculant schreef op 14 december 2018 11:29:

[...]

En dus te mooi om waar te zijn, want hoe vaak kan postnl 24 cent per jaar ex dividend gaan als de koers 2,06 staat?
Beetje suggestief knippen en herhalen vind je ook niet?
Volgens mij staat er een wat bredere toelichting.

Daarnaast heeft het niets met de koers te maken maar met de winstgeneratie in de toekomst van de bedrijfsvoering.
Geefgas
0
quote:

Eurowin schreef op 14 december 2018 11:32:

[...]

Klopt, nu laat de koper het afweten, zal ook wel denken, heeft geen zin meer...
We sluiten op 2,07. Let maar op.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Geefgas schreef op 14 december 2018 11:32:

[...]

Beetje suggestief knippen en herhalen vind je ook niet?
Volgens mij staat er een wat bredere toelichting.
Ok hoe vaak kan er nog 13 cent van de koers af dan? Net zo min.

Verder zeg je overigens goede dingen. Maar het dividend is gewoon onhoudbaar, en dat verklaart volgens mij ook de koersdruk: institutionele dividendbeleggers zien dat ook wel.

Bedrijf met negatief eigen vermogen, negatieve cash stroom en verlies zou nooit dividend moeten uitkeren. Het is een winstuitkering.
[verwijderd]
0
we moeten al 30% stijgen om de koers van het begin van de maand weer op de borden te hebben.....afschuwelijk koersverloop.... een overname is haast de enige uitkomst nog..... ongelovelijk, deze zomer nog op EUR 3,30...

Zolang PostNL zelf met geen enkel nieuws komt of strategische orientatie, zal het wel blijven dalen.

My best guess voor het huidige koersverloop:
Alle waarde die Nexive & Postcon nog op de balans hadden zal moeten worden afgeboekt...wellicht is inmiddels duidelijk dat er geen interesse voor deze onderdelen bestaat, dat ze verlieslatend zijn en beide ook nog krimp hebben.....het is meer een last dan een lust
Go Go Go !
0
Royal Mail -/- 4,14 %
Bpost -/- 2,84 %
Deutsche Post -/- 2,61 %
Österreichische Post -/- 1,09 %
Poste Italiane -/- 0,41 %
CTT + 1,01 %

LostNL -/- 2,11 %

prinszicht
4
Geachte mevrouw Keijzer,

Mijn naam is "Prinszicht" en ik ben bijna 6 jaar aandeelhouder van PostNL. Onderstaand kopieer ik u op mijn correspondentie met de AFM inzake de ontwikkelingen op de beurs van het aandeel PostNL. Ik wil u aandacht vragen voor het dossier wat ik heb opgebouwd bij de AFM richting het management van PostNL en de financiële instellingen die het bedrijf op de beurs onderuit halen.

Laat ik voorop stellen dat mijn vraag aan U (de Minister) niet alleen gericht is op het redden van mijn beleggingsportefeuille. Dit zeg ik heel expliciet. Uit mijn communicatie richting Investor Relations van PostNL blijkt dat ik mij al tijden zorgen maak over de ontwikkelingen bij het bedrijf en dat ik het huidige niveau; in financiële termen de huidige marktkapitalisatie, een bedreiging vind van de (zelfstandige) continuïteit.

Mijn onvrede ligt op 2 vlakken waarbij termen als misleiding & mismanagement boven komen drijven. Het dossier wat ik bij de AFM heb opgebouwd geeft hieromtrent meer duiding. Ik ga er van uit dat de AFM haar werk doet en heb vertrouwen in een goede afloop.

Waar ik uw aandacht voor vraag is om de positie van de stakeholder "politiek" nader te bestuderen. Veel beleggers hebben het idee / de overtuiging dat de politiek onder andere verantwoordelijk is voor het afwijzen van het bod van Bpost. Dit mede door de uitlatingen van de heer Kamp & Rutte. Hierbij werd gedreigd met het intrekken van de UPD.

De belofte van de CEO mevrouw Verhagen was om meer aandeelhouderswaarde te realiseren op eigen kracht. Deze motivatie staat onder andere aan de basis om de aandelen in het bedrijf PostNL na afwijzen aan te houden. Zo ook recente uitspraken van de voormalig CFO, de heer Jan Bos, dat de intrinsieke waarde van het bedrijf minimaal 6 Euro per aandeel is.

Nu het punt wat ik graag naar voren wil brengen waarbij ik de rol van de overheid niet begrijp dan wel dat het mijn vertrouwen schaadt in het politieke systeem. Dit is de rol van de ACM inzake het onderzoek AMM Mail NL. Alsmede motie 164 vanuit de 2de kamer.

Het eerste onderwerp, AMM Mail NL, is door de rechter verworpen op 3 september 2018. Dit is terecht, zo blijkt, en voelt voor de aandeelhouder als gerechtigheid. We hebben namelijk 2 jaar lang van mevrouw Verhagen vernomen dat er schade voortvloeit uit het toekennen van AMM Mail NL, dit ondersteunt met harde cijfers in onder andere de presentatie van de cijfers Q3 2018. Dan verwacht je als aandeelhouder (maar mogelijk ook medewerker) van PostNL een reactie dat de schade wordt verhaald bij de veroorzaker van de schade. We leven in een rechtsstaat en een voorgestelde schikking PostNL / ACM kan worden getoetst bij een rechter. Echter blijft enige actie van het management van PostNL uit terwijl, gezien de ontwikkelingen op de beurs, urgentie gepast is. Zeker in het kader van eerder gedane toezeggingen. Het verbaast mij dan in het bijzonder dat vervolgens dezelfde ACM, met het indirecte verzoek vanuit uw ministerie om meer coulance te waarborgen richting PostNL, een nieuw onderzoek start naar de uitspraak van de rechter.

Ten tweede heeft de Postdialoog als uitkomst dat consolidatie (container begrip) is toegestaan. Op dit terrein wordt al enige jaren gesproken over urgentie in verband met de houdbaarheid van de postmarkt en de alsmaar legere postzakken. Indien PostNL met de goedkeuring van de overheid aan de slag wil met consolidatie door bijvoorbeeld Sandd over te nemen, worden ze hier vervolgens in belemmerd door dezelfde overheid met motie 164. Met een dergelijke "dreiging" lijkt het mij niet opportuun werk te maken van consolidatie. Dit omdat een dergelijke stap hoogstwaarschijnlijk weer op allerlei beperkende maatregelen van de ACM stuit.

Nu terugkomend op mijn reden van schrijven. Het hele proces van afwijzen Bpost tot de beurskoers vandaag verdient geen schoonheidsprijs. Ik heb als particuliere belegger het idee dat ik word misleid door verschillende stakeholders. Echter moet mijn portefeuille voor u geen reden zijn om in te grijpen. Echter waar de belofte is om op eigen kracht het bestaan van PostNL te waarborgen, zijn we wel in een kritieke fase beland. Een fase waar bemiddeling op de voorgrond noodzakelijk is om het vertrouwen terug te winnen.

Ik hoop dat u mijn schrijven ter harte neemt en dat we heel spoedig actie mogen vernemen. Met een vriendelijke groet,
Geefgas
0
quote:

Beursspeculant schreef op 14 december 2018 11:36:

[...]

Ok hoe vaak kan er nog 13 cent van de koers af dan? Net zo min.

Verder zeg je overigens goede dingen. Maar het dividend is gewoon onhoudbaar, en dat verklaart volgens mij ook de koersdruk: institutionele dividendbeleggers zien dat ook wel.

Bedrijf met negatief eigen vermogen, negatieve cash stroom en verlies zou nooit dividend moeten uitkeren. Het is een winstuitkering.
Eens mbt dividend houdbaarheid, dat is idd de grote vraag.

Toch vertrouw ik daar wel op de woorden van Verhagen mbt arm progressief dividend. Als ze al wist dat dat sowieso niet haalbaar was, dan had ze die claim ook niet gemaakt. Ze had dat makkelijk iets kunnen afzwakken.

Mbt winstgeneratie. PostNL maakt komende jaren wel degelijk winst.
duksel
0
misschien moeten sommige toch aanvaarden dat er nu geen kopers zijn op 3 euro.
Er gaat echt niemand het bedrijf doorlichten en 50 percent meer bieden en alles (inclusief de mijne) kopen daaronder.

Er zijn er wel heel veel beleggers die niet willen verkopen omdat ze verlies hebben.
Misschien leeft het aandeel daarom wat aan de bodem, maar bijna alles is verdampt uit de beurs.

Dus kijk niet teveel naar elke top of dal en zoek een schuldige.
Ik heb gisteren gekocht aan wat ik een heel mooie prijs vond, blijkbaar zijn er slimmere mensen vandaag aan het kopen.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront