Barco « Terug naar discussie overzicht

Forum Barco geopend

1.515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Krentenmenten
1
quote:

benob schreef op 5 oktober 2020 16:37:

Is Barco dan zo afhankelijk van de cinemawereld?
ja
Stefzele1
1
Eens zien naar de results van het derde kwartaal volgende week woensdag 21/10/2020...
DJ o Harry
1
Leefloon
0
quote:

Phoene schreef op 24 juni 2020 23:53:

AANDELENSPLITSING BARCO 7:1 vanaf 1 JULI 2020
Off-topic, maar wel voor handelaars met deze recente Barco-praktijkervaring: bij (Franse) bonusaandelen is het snelle opwaartse effectje gewoonlijk vergelijkbaar. De meest recente casus is ITP, met van de ene op de andere dag een maximale speelruimte van €39,863636 ("gecorrigeerde" low jl. maandag) naar €43,00 (intraday high jl. dinsdag). Een min of meer vergelijkbaar effect.

Genoeg over off-topic bonusaandelen; terug naar Barco...
Filou
1
Vandaag ook maar wat bijgekocht want ik zat zwaar in de min. 15,9x leek mij een goed moment!
Stefzele1
1
@Filou, alles onder de €16 is één mooi instapmoment voor dit ondergewaardeerd aandeel...
markus01
0
Woensdag komt Barco met een trading update, maar nu al verlaagt KBCS het koersdoel van 26,8 naar 22 euro. De groep werd en wordt getroffen door covid-19, maar zou gestaag moeten herstellen in de tweede jaarhelft. Echter, zal dat met een andere dynamiek in de hele portefeuille zijn. Vooral het herstel in het Digital Cinema-segment zal traag verlopen. Positief is dat de kostenbesparende en operationele efficiëntiemaatregelen die Barco de voorbije jaren heeft genomen, een veerkrachtiger businessmodel hebben gecreëerd dat bestand is tegen zware economische tegenwind. Het “Kopen”-advies blijft wél gehandhaaft en het aandeel blijft in de KBCS 'Dynamic Top Pick List'.
Rider
0
quote:

Pietjebel123 schreef op 8 oktober 2020 19:25:

Mooi stukje voor diegene die nog overtuigd moet worden
goo.gl/fb/g9hhtq
KW van 29 is wel duur
[verwijderd]
0
quote:

Rider schreef op 20 oktober 2020 10:26:

[...]

KW van 29 is wel duur
Dat klopt, maar historisch bekeken is die KW altijd zo duur geweest.
Barco wordt in feite aanzien als de 'tech' van de bel-20 waar hogere KW-waarden dezer dagen blijkbaar normaal zijn. Dat zag je ook op de dagen dat de NASDAQ de lucht inschoot, dan ging Barco mee.

Persoonlijk stel ik mij wel de vraag of die 'tech'-kwalificatie wel zo correct is. Tech noteert aan hogere KW omdat hun groeiperspectieven zo groot zijn (bv. Docusign). Bij barco stel ik mij zeer de vraag of er veel groei kan gemaakt worden in het segment van de cinema, en het segment van de schermen.

Daarom heb ik geen positie meer in Barco.
Phoene
1
TRADING UPDATE 3Q20
Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap
Derde kwartaal blijft laag met mix van herstel en verlengde covid-impact
Kortrijk, België, 21 oktober 2020, 7.30 u – Vandaag maakte Barco (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB) de resultaten bekend voor het derde kwartaal afgesloten op 30 september 2020.

Financiële hoogtepunten voor het derde kwartaal van 2020

De bestellingen tegenover 3Q19 daalden van 275,6 miljoen euro tot 157,6 miljoen euro
De bestellingen tegenover 2Q20 namen met 8,7% toe
Het orderboek per 30 september 2020 bedroeg 299,1 miljoen euro, een daling van 5,7% tegenover eind juni 2020.
De omzet tegenover 3Q19 daalde van 266,9 miljoen euro tot 167,4 miljoen euro
De omzet year-to-date daalde met 24,7% tot 574,7 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar
De omzet tegenover 2Q20 lag 2,4% lager als gevolg van een daling van de omzet in Healthcare in het derde kwartaal. Die daling werd gecompenseerd door omzetstijgingen in Entertainment en Enterprise
Executive summary derde kwartaal van 2020

Toplijn van de groep

De resultaten van het derde kwartaal vertonen - afhankelijk van de regio en divisie- een wisselende dynamiek als gevolg van de impact van covid-19. Terwijl de bestellingen en de omzet aanzienlijk onder het niveau van vorig jaar lagen, bleef de omzet kwartaal-op-kwartaal globaal genomen stabiel, en namen de bestellingen toe.

Vergelijking derde kwartaal versus tweede kwartaal - Regionale uitsplitsing

Het regionaal perspectief weerspiegelt het economisch herstel in de verschillende eindmarkten met een stijging van de omzet in de EMEA-markt en een stabiel verloop in de APAC-regio. De omzet daalde in Noord- en Zuid-Amerika, waar het tempo van economisch herstel in onze eindmarkten achterblijft bij dat van de andere regio's.

Vergelijking derde kwartaal versus tweede kwartaal - Uitsplitsing per divisie

De resultaten van de divisies geven voorzichtige aanwijzingen voor economisch herstel in de divisies Entertainment en Enterprise. Healthcare liet zwakkere resultaten optekenen in alle segmenten en voornamelijk in de Americas-regio als gevolg van uitstel van leveringen die werden bijgestuurd in lijn met de gewijzigde uitgavenprioriteiten van de ziekenhuizen.

De omzet in Enterprise begon in het derde kwartaal te herstellen, aangedreven door solide groei in zowel de Control Rooms als ClickShare segmenten. De omzet van ClickShare bleef gestaag toenemen, in lijn met de back-to-office trends en de vraag naar oplossingen voor hybride werkruimtes. Zes maanden na lancering is ClickShare Conference goed voor 22% van de ClickShare-activiteiten.

In Entertainment droegen zowel de Cinema als de V&H segmenten bij aan de bescheiden omzetgroei van 3% ten opzichte van het tweede kwartaal. Nieuwbouw bioscoopprojecten in de EMEA-regio alsook een heropleving van services in lijn met de heropening van bioscopen, droegen bij tot deze stijging.

Healthcare rapporteerde een zwakker derde kwartaal, na een sterke eerste jaarhelft. Als gevolg daarvan blijft de year-to-date omzet van Healthcare stabiel. De vertragingen in het derde kwartaal waren het gevolg van korte termijn uitstel van investeringen bij ziekenhuizen.

Investeren in strategische groei opportuniteiten terwijl de kostbasis wordt aangepakt

De onderneming stemt verder -volgens plan- de activiteitsgraad en de uitgaven af op impact van de pandemie door de indirecte kostenniveaus te verlagen naast tijdelijke maatregelen en redeployments.

Tegelijk blijft het bedrijf investeren in strategische portfolio innovaties en blijft het haar commerciële activiteiten versterken in geselecteerde markten en regio’s om haar competitieve positie te versterken.

Citaat van de CEO, Jan De Witte



“Hoewel de resultaten voor het derde kwartaal gelijk bleven aan die van het tweede kwartaal, zien we verbeteringen in Enterprise en aanwijzingen voor economisch herstel in EMEA en in delen van de APAC-regio. Healthcare heeft dan wel een zwakker kwartaal afgeleverd, de fundamentals blijven er erg solide. En terwijl in Entertainment de globale Cinema en Events segmenten duidelijk op een rollercoaster zitten, blijven de langere termijn groeimogelijkheden van Barco onveranderd.

Voor Clickshare Conference bevestigt de positieve marktfeedback dat we over het juiste product op het juiste moment beschikken om hybride werkplekken mogelijk te maken. We blijven hier dan ook investeren in het versterken van onze brand awareness.”



“Op dit moment is het duidelijk dat 2020 voor de P&L van Barco een schrikkeljaar wordt.

Om de onderneming terug op het pad te zetten richting haar financiële langetermijndoelstellingen, doen we enerzijds een kost-reset en blijven we anderzijds investeren in strategische groei-initiatieven,” zei Jan De Witte, CEO van Barco.



Vooruitzichten

Rekening houdend met de onzekerheden gelinkt aan een tweede covidgolf –met zowel impact op het huidige herstel in onze Europese markten alsook op het uitgestelde herstel in de Americas regio – verwacht het management een aanhoudende druk op de Barco toplijn.

Als gevolg van lagere volumes, een ongunstige mix en verdere investeringen in commerciële en innovatieve initiatieven, verwacht het bedrijf een aanzienlijke daling in de EBITDA marge voor het jaar in vergelijking met het resultaat van de eerste jaarhelft.

www.barco.com/nl/News/Press-releases/...
Stefzele1
0
Een aandeel om bij een daling op te pikken voor volgend jaar en wat geduld te oefenen op betere results...
Kojo
1
quote:

Stefzele1 schreef op 21 oktober 2020 07:53:

Een aandeel om bij een daling op te pikken voor volgend jaar en wat geduld te oefenen op betere results...
Stefzele, oppikken bij een daling. Akkoord.

Na de resultaten Q2 was mijn analyse dat het interessant was om in Barco te stappen tegen een koers tussen de 15,00 en 15,50 euro. Ik heb dan ook gevist naar die bodemkoers. Zonder resultaat.

Ondanks het feit dat het een mooi bedrijf met een gezonde balans is, heb ik de indruk dat Barco een vallend mes aan het worden is. Barco schrijft immers "een aanzienlijke daling in de EBITDA marge voor het jaar in vergelijking met het resultaat van de eerste jaarhelft". Is dit de voorbode van nog slechter nieuws in februari 2021? Lijkt me wel.

Daarom denk ik dat het aangewezen is om rustig de tijd te nemen vooraleer in te stappen. Tenzij, en dat is natuurlijk ook een valabele optie, om te traden op korte termijn.

Niettemin graag jouw mening welke instapkoers je voor ogen hebt voor een valuebelegger.
Stefzele1
0
@Kojo2, uw eigen koers van €15 à €15,5 lijkt me inderdaad een mooie instapkoers voor de langere termijn én beleggers kijken ook wat verder dan vandaag rekening houdend met geen of wel een vaccin in 2021...
Stefzele1
0
Pré-opening €15,71...komen in de buurt om in te stappen in de range van €15 en €15,50...
1.515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:26
Koers 14,880
Verschil -0,300 (-1,98%)
Hoog 15,000
Laag 14,860
Volume 26.363
Volume gemiddeld 129.847
Volume gisteren 61.750

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront