Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ligt er hyperinflatie op de loer?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 1
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 15 mei 2021 00:56
    Yields gingen weer terug. De korte en middel lange termijn parameter moet af en toe goed ontluchten. En dat gaat prima. De rode lijn houden stand, de Duitse en de Ukkie yield rode lijnen. Amerikaanse rode lijn is nog ver weg, ondanks we daar de meeste inflatie cijfers lezen. De Europese yields liggen veel meer onder vuur. Het zou mooi zijn als ze nog een keer laag gaan de komende week a drie beursweken. De middel lange termijn parameter heeft misschien iets meer tijd nodig.

    ASML gaat snel. En ze gaan ook snel. Omhoog, Omlaag, Omhoog. Van 495 naar 528. Hoppa. Dat is pas een sprong. Geholpen door hun aandelen inkoop programma. Ik was al bang dat ze gehacked waren. Hun inkoop programma dan. Maar ze zitten nu op een paar weken na ruim op schema. Zeker als ze zeggen dat het jaar 2020-2022 is. Dan zijn ze halverwege 2021 al uitgekocht voor het jaar. Mogelijk voegen ze nog wat toe aan hun aandelen inkoop programma. Zo niet: Dan komt de VAL, de Grote Val. Minimaal 100 euro er vanaf. En er kans zelfs 150 euro er vanaf.

    ING is de Grote Weerstand aan het testen. Lange Termijn. Morgen maar ff checken of ze er nou door heen zijn of niet. Ik weet het niet meer.

    Zelf ben ik aan het ont-googelen. Elk weekend. En dat bevalt me goed. Copy Googles zijn minder Universe Groot, maar toch veel te vinden op de Copy Googles. En voordeel erbij: Zeer weinig reclame.

    Schandalig wat in Palestina gebeurt. Palestijnen alleen met armen en benen en met wat stenen. Israel met warplanes, tanks, flinke munitie. En dit geeft precies aan waarom iedereen aan de atoom bom en andere nucleaire wapens willen. Niet alleen Noord Korea, Iran, maar vele anderen. Want als u zich niet kan verdedigen, dan wordt u frontaal aangevallen.
    U schiet met een papiertje. U krijgt uranium en fosfor kogels om u heen. Als dank dat u zich zo vriendelijk verdedigt! En ja al die landen kunnen kopen en omkopen. Dat is met al dat gratis geld en met al dat DEBT zeer gemakkelijk te doen. Zelfs drugs leveren is tegen woordig en massa. Dus iemand die omkoopbaar is, kan uit diverse alternatieven kiezen. Dan zijn de beurzen zeer eenzijdig, met jaren lang Tina.

    Wel opvallend dat met zulke inflatie percentages de bonds nauwelijks wat doen. Maar ze zitten in een proces van steeds hoger en dat kost meer tijd dan bijvoorbeeld een aandelen markt. Die springen direct. Alles in of Alles uit lijkt het wel. Yields gaan gestager, maar de richting is duidelijk: HOGER EN HOGER EN HOGER EN HOGER. En u kent mijn zin: zeker naarmate het (einde)jaar dichterbij komt. En mogelijk zelfs veel eerder.

    Aande andere kant. Met zulke hoge Aandelen beurzen, Grondstof Prijzen, Huren, Markten, Boodschappen krijgen we vanzelf na de inflatie al weer de deflatie. En de schulden worden steeds groter. Het gevecht is zelfs op een veel grotere schaal. Wie inflateert sneller, Het huidige Heelal, of de Schulden? Een mega gevecht op Grote Schaal.

    En wat doen we er mee? Worden we gelukkiger? Worden we beter? Worden we sneller? China wel. Las u het? Ze gaan een dezer dagen een karretje naar Mars schieten. Hopelijk lukt het. U lees het vaak, Het Westen is er fan van, want ze beschrijven het continue: Space War. Nou de bets kan ingezet worden. Wie gaat winnen? Het Chinese Karretje of de Amerikaanse Helicopter. Het eerste no human fight op Mars gaat beginnen.

    De crash is en lijkt over. Dat was een snelle. Nog sneller dan het licht. Want als ik nu naar buiten kijk, is het donker. Weg licht. Weg correctie. Maar dat komt puur door de korte termijn parameter. Die geeft ruimte voor een rebound. Misschien zelfs een lagere top of een dubbele top. In Amerika dan. De middel lange temijn paramter blijft mega vol. Daar doet deze daling helemaal niets aan. Nauwelijks lucht is ontsnapt, in de meeste gevallen eerder nog meer druk op de middel lange termijn paramter. De komende weken blijven interessant.
  2. forum rang 6 ttroo 15 mei 2021 16:14
    Black Lives Matter. Palestine Lives Matter. Het lijkt wel op oude tijden in de Western Debt World. Ik zie al een nieuwe beweging komen. Debt Lives Matter. Yields. Het zelfde liedje als vorig weekend. Dalende yields moeten een keur gebeuren om de lucht uit te laten in de parameters, niettemin gaat het op deze manier ook, alleen een stuk trager. En een mooie ronde down, zal meteen een rit zijn voor veel hogere yields. Duitsland. Gaan ze de uitbraak testen. Die -0.20? Het lijkt me verstandig om dat te doen. Ukkie Yield. Ze lijken gepiekt te hebben. Weer onder de rode lijn, net als de vorige keer. Rode lijnen blijven dalen, maar zeer minimaal. Q3, maar vooral Q4 daar zal het om draaien met de yields, met uitloop in januari / februari 2022. Afhankelijk welke rondes de yields gaan lopen. Een ding is duidelijk: Hogere yields blijven komen op termijn.
  3. forum rang 6 ttroo 15 mei 2021 16:27
    In tegenstelling tot uw EU en mijn EU Vrienden, deed de AEX het slechter. Belgie, Portugal en Oostenrijk, ze gingen hoger de week uit. AEX niet. Grenzen: 680 laag. 720 hoog en de 700 in het midden. Niet heel spanned. Europese landen klagen dat AEX onder presteert en dat Nederland acties moet gaan ondernemen. Dit kan echt niet! Moest Portugal u echt redden in aandelen land. Pfoe. Dan is het wel erg! Maar er zal flink wat dividend uitgekeerd zijn. Hoe gaat het met onze oude topper. Adyen. Nee, niet weer opnieuw. Zo'n Hollands fonds. U kent het wel. Zo'n Hollands fonds, de grootste belofte in de gehele wereld en ze veroveren ook een gedeelte van die gehele wereld en dan komt die fase. De fase van instorten. Nu valt het misschien nog mee met Adyen. Hoeveel zijn ze gezakt? 600 euro? Op 2200 euro. Valt dat nog 'mee'. Maar ze gaan hopelijk niet die oude Hollandse gewoonte achter na. Nog verder instorten. Wat is dat met die Hollandse fondsen? Als een raket omhoog, maar zodra de energie op is, meteen inzakken.
  4. forum rang 6 ttroo 15 mei 2021 16:35
    En? Ja hoor. China heeft een eigen karretje nu op Mars laten landen. Applaus? Nergens! Eerste wat ze nou kunnen doen is die Amerikaanse helicopter op Mars hacken met al die Microsoft software en Qualcomm chips. Makkie dus, want die laten vanzelf grote deuren achter. De een doet het voor de eigen overheid (de Amerikaanse), de andere doet het voor de hackers. Kortom er zitten veel meer deuren in dan hoe heet die film ook al weer oh ja. De Matrix. Die hadden zelfs een Key Maker nodig om de deuren te openen. Maar de Amerikanen doen hier niet aan, die laten de deuren vanzelf open.
  5. forum rang 9 Calimero 15 mei 2021 19:34
    quote:

    gam gam schreef op 14 mei 2021 13:33:

    Eenvoudige technische analyse werkt niet op de aandelenbeurs en dat is ook logisch omdat het anders te makkelijk geld verdienen zou zijn.
    Vooruit dan maar ... omdat er zoveel sukkels zijn :)

    www.youtube.com/embed/ZdTBWb2DZf8?rel...
  6. forum rang 9 Calimero 15 mei 2021 19:55
    Voor de Stargazers .... :)

    www.mmacycles.com/free-weekly-forecas...

    ... May 13, as Jupiter ingressed into Pisces with the Moon still in Gemini, the decline reversed as suddenly as it began. The DJIA, for instance, was down 473 and 681 points respectively on Tuesday and Wednesday. On Thursday, it was up over 600 points intraday from the low and closed up 433 points. The next day, Friday, it was up another 360 points.

    Always count 7 and 144 ... and know the COG ... :)

    www.youtube.com/embed/FS6a0NWI0do?rel...
  7. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 16 mei 2021 07:11
    quote:

    Tipje van sluier schreef op 15 mei 2021 12:17:

    Wat er ook gbeurd in de wereld, alleen de down jones en nassie dak hebben elke dag feest volop.
    Bier tunder up dagelijks. ze hangen massaal aan de drug, hype en hosanna.
    Jaar 2000 compleet overschreden .
    Can’f see it with youre eyes, hold it in youre hands.
    But like the wind it covers oure lands......

    Gr
122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links