Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

realisme ver te zoeken

54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
4
Als ik nou toch zo de posting lees van de afgelopen tijd, verbaas ik mij toch wel een beetje over de onzekerheid van veel RDS beleggers.
Als RDS nou op een torenhoge waardering stond zou ik mij daar nog wat bij voor kunnen stellen maar de waardering van dit koninklijke aandeel staat op een afbraakwaardering van zo'n dikke 8 x de winst.
alsof een falliesement nabij is binnen 6 maanden.
Niets is echter minder waar, zelfs de veel besproken reserves worden keurig voor 100% aangevuld over de periode 2004 tm 2008. Waarschijnlijk nog wel meer, want RDS is altijd zeer conservatief in z'n prognoses.
Ook kunt u er gevoegelijk van uitgaan dat RDS binnen niet al te lange tijd nog wel een keer een overname doet voor zo'n slordige 10 miljard dollar of iets dergelijks om de reserves nog verder op te krikken. Aan het dividentrendement kan het ook al niet liggen. Dat is hoger dan van de andere oilmayors. Toegegeven, er wordt ook geblunderd maar dat mag ook met zo'n waardering.
Ik ga ervanuit dat het alleen maar beter kan worden de komende maanden en jaren. Jeroen van der Veer is zeer kundig en heeft de zaak goed op de rails. Ik laat mijn oren niet hangen naar een paar negatieve analisten, die weer met koopaanbevelingen komen als het aandeel straks op 30 euro staat in oktober of november. De prijs die schiet dan nog even door en dit wordt door deze boeven weer gebruikt om posities af te bouwen of calls te schrijven.Op het moment dat de partikulier er dan achter komt dat het hoogtepunt is geweest en gaat verkopen, zijn deze heren al weer dik in de puts.

Nee mensen, Laat je niet op het verkeerde been zetten door analisten, maar gebruik zelf je verstand.
Kopen nu de waardering nog laag is en straks boven de 30 weer eens verkopen of calls schrijven

groet

Kool
[verwijderd]
0
Kool helemaal met je eens. Het kan gewoon niet anders dan dat de stijging er weer aan gaat komen. Vorig jaar rond deze tijd zat ik ook vol in RDS. Dat heeft me toen veel geld opgeleverd. Inmiddels staat de koers, na een hoge top al een tijdje te treuren rond deze niveau's. Misschien dat er toch wordt gewacht op de verklaringen omtrent de reserves?
HJ
Procambarus
0
De grote boosdoeners zijn ABN Amro, die de voorkeur geeft aan alle oil majors behalve RDS, en ING, die nog steeds een verkoopadvies hanteert.
paping001
0
Kool, helemaal eens. Ik heb soms wel eens het idee dat het naar beneden gepraat wordt, zodat de grote jongens erg voordelig kunnen instappen....
[verwijderd]
0
Het is nu al een week zover dat de opening hoger is dan komt er een verkoper die de koers naar beneden tilt met een doorlopende order zo rond 15.00 is de opdracht uitgevoerd en dan stijgt de koers heel langzaam.
Daarbij komt dat RDS wordt gebruikt om de index een beetje in goede banen te leiden kortom vind het een moeilijk fonds om te handelen rare uitslagen rare bewegingen.
[verwijderd]
0
quote:

Droevig schreef:

Het is nu al een week zover dat de opening hoger is dan komt er een verkoper die de koers naar beneden tilt met een doorlopende order zo rond 15.00 is de opdracht uitgevoerd en dan stijgt de koers heel langzaam.
Daarbij komt dat RDS wordt gebruikt om de index een beetje in goede banen te leiden kortom vind het een moeilijk fonds om te handelen rare uitslagen rare bewegingen.
Droevig,

Frank, overgestapt van het Antonov-forum?
Willempie3
0
En wat gebeurt er vanochtend weer? RDS daalt een paar cent terwijl de olieprijs 3 Dollar hoger staat en de Dollar zelf ook nog gestegen is. Ik had eigenlijk toch wel gevreesd (want ik heb ze niet) dat de koers een dik procent omhoog zo schieten bij opening, maar nee. Het aandeel licht er echt zeer zwak bij.
Ik heb geprobeerd uit te vinden waar de grote verslechtering van Q3 naar Q4 vandaan komt en of er misschien iets structureels te vinden is in de jaarcijfers (250 bladzijden) wat deze zwakke koersontwikkeling rechtvaardigd. Nog niks kunnen vinden. Ik ga nu maar eens heel gedetaileerd de Q3 en Q4 cijfers van post tot post vergelijken.
Misschien komt het door de sterk gedaalde gasprijzen tegenover Q3 2005 of de zeer winstgevende noodtransporten van olieproducten van Europa naar de USA in Q3 (orkanen-schade).

W3.
[verwijderd]
0
Ja ga hier maar lopen klagen over gemanipuleerde beurzen en samenzweringstheorieën had alleen niet gedacht dat je me zo snel zo herkennen.

Frank
[verwijderd]
0
Zie alleen dat de prognoses voor 2007 naar beneden zijn aangepast voor Shell zou dit dan een Winst per aandeel zijn van 3,20 indien de reserves niet tot 100% zijn aangevuld is de prognose 2,45

people.zeelandnet.nl/luis/OilFrameN.Htm
[verwijderd]
0
quote:

mda schreef:

1.27 procent stijging. Up we go. Is er nieuws ?
alle oliemayors stijgen met deze percentages en zelfs meer
paping001
1
MarketAdvices.com) Amsterdam - Op 21-3-2006 brengt Marcel van de Meent van Nyenburgh een koopadvies uit voor het Brits-Nederlandsche olieconcern Roy Dutch Shell A.

Een koersdoel wordt niet afgegeven.

(Bron: www.nyenburgh.nl) Amsterdam, 21-3-2006.

"Wij vinden dat technisch gezien Kon.Olie aan de onderkant van de tradingrange is aangekomen (zie grafiek) en gaan er vanuit dat deze steun zal houden. Tevens is Kon.Olie binnen de oliesector een achterblijver, met een gemiddelde stijging van 0,54% op jaarbasis tov van de oliesector met 6,40%. Tevens zal in de maand mei 2006 ook weer dividend worden uitgekeerd, waarbij deze koers in acht genomen, het dividendrendement 3,69% op jaarbasis is. "
[verwijderd]
0
Excellent gevoel voor timing zeg die Nyenburg ik ga het eens volgen niet zo veel tips maar het overzicht ziet er prachtig uit zeg.
Kan me alleen niet voorstellen dat een klein effectenhuis zo'n grote invloed heeft maar goed goed is goed.

Bedankt paping001 voor de tip!!!
[verwijderd]
0
Hey Dames en Heren,

Mag ik u hartelijk danken voor dit forum? Ik was van de week te hard uit hagemeyer gestapt, en probeerde de pijn te verzachten. Na dit forum gelzen te hebben, en een paar grafieken bekeken te hebben, risico genomen.. Sta nu alweer op +4%.

Eens kijken wat er de komende maanden gebeurt..

J
[verwijderd]
0
Ja, dat ik gisterenavond al gezien, heb in een ander draadje ook gezegd, dat we wel eens een procentje stijging konden pakken vandaag.
Iemand zei dat de correlatie met de olieprijs weg was, nou ik vertel, vanaf nu aan is hij weer terug. ;-)

Mooi dat we nu wel een keer meer procentuele stijging dan Total pakken (maarja dat aandeel is ook prijziger).

Laten we eens een keertje niet achterblijven.

[verwijderd]
0
Vandaag eindelijk eens een hogere koers voor RDSA op de FTSE100 t.o.v. BP.
Is lange tijd anders geweest. Op een stijgingsdag steeg BP het meest en op een dalingsdag daalde RDSa het sterkst.
Het lijkt erop dat RDS ruim boven de steun is gebleven van 24,80. Dat is toch wel een hele sterke!
[verwijderd]
0
RD Aantal verhandelde opties is Calls---> 40.335 Puts ------> 24.141

Wel enorme aantalen calls zeg die worden verhandeld ze hebben er zin in.

Zag grote aantallen 26 strikes er uit gaan voor 0,15 werden gelijk verkocht in combinatie met de 25 strike put leuke gok.
paping001
0
toch moeten ze nog een heleboel goed maken als je het vergelijkt met de AEX. Blijft natuurlijk de vraag of die vergelijking niet mank gaat....
[verwijderd]
0
Ik wilde vandaag nog wat opties bijkopen calls 27 euro voor 0.20, maar had mezelf beloofd niet meer bij tekopen, dacht ik til het wel over het weekend dan, toch jammer als je ze vandaag met 75 procent ziet stijgen, maarja thats my life story. haha

Ik blijf gewoon lekker afwachten en hopen dat de stijgende trend is ingezet.
54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 33,530
Verschil +0,050 (+0,15%)
Hoog 33,675
Laag 33,375
Volume 5.990.833
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 9.503.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront