Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

APRIL ARCELOR MITTAL VOOR BELIEVERS

2.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 116 117 118 119 120 » | Laatste
dader
0
quote:

hangklok schreef op 24 april 2017 09:16:

Ik ben ze ff kwijt voor 7,38
Gelijk heb je gewoon je eigen stategie volgen zie vrijdag van 7,30 naar 7,14
[verwijderd]
0
Erik9400
0
Zit nog niet zo lang in AM (2 wkn) maar stond nog niet zo lang geleden op -10% en nu weer in de plus... is toch echt wel casino aandeel met zulke enorme schommelingen in een paar dagen tijd

blueisthecolour
0
Geleidelijke stijging is het beste. Geen gap's meer creeren svp is mij slecht bevallen de laatste keer.
Toekomstbeeld
0
quote:

Topperke schreef op 24 april 2017 09:24:

Negatievelingen, naar het andere forum aub!
Longs bijgekocht op 7,35 hier!
Zeg Topperke, je bent student en hebt geen tijd om je te verdiepen in het aandeel dus stel je veel vragen hier op het forum.

Ik stel voor dat je de tijd die je hier veelvuldig spendeert eens wat effectiever gaat inzetten door je te verdiepen dooor het jaarverslag te lezen. Goed voor je studie om winst en verliesrekeningen te leren lezen zo ook balansen.

Win win voor iedereen lijkt mij want postings zoals hierboven tonen aan dat je jezelf wat voorbij aan het hollen bent. Doe eens wat rustig.
[verwijderd]
0
Toekomstbeeld
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 24 april 2017 09:51:

Alcoa vanavond laat
Gaat de koers pas echjt laten bewegen morgen
Omhoog
Waarom?
Vroeger rapporteerde Alcoa als eerste grondstof gerelateerd bedrijf maar dat is niet meer. Inmiddels zijn er al diverse staalbedrijven, banken etc geweest die gerapporteerd hebben dus daarmee is de trend al lang bekend. De rapportage van Alcoa is niet meer van belang.

Octavia 2
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 24 april 2017 10:11:

[...]

Waarom?
Vroeger rapporteerde Alcoa als eerste grondstof gerelateerd bedrijf maar dat is niet meer. Inmiddels zijn er al diverse staalbedrijven, banken etc geweest die gerapporteerd hebben dus daarmee is de trend al lang bekend. De rapportage van Alcoa is niet meer van belang.

TB je kunt beter niet reageren op berichten van o.a. moneymaker want het is of te positief of veel te negatief zonder enige onderbouwing, heeft echt geen zin. Zo de wind waait zo zijn de berichten.
pbr
0
Koers van Aegon maakt bijna dezelfde bewegingen als AM

Doe er je voordeel mee

Ook bijna de helft goedkoper
Toekomstbeeld
0
quote:

Octavia 2 schreef op 24 april 2017 10:23:

[...]

TB je kunt beter niet reageren op berichten van o.a. moneymaker want het is of te positief of veel te negatief zonder enige onderbouwing, heeft echt geen zin. Zo de wind waait zo zijn de berichten.
Tja, triest eigenlijk. Je hebt gelijk.
Octavia 2
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 24 april 2017 10:35:

[...]

Tja, triest eigenlijk. Je hebt gelijk.
Off Topic : Haring van Dries (Harderwijk) en bokbiertje waren uitmuntend.
Toekomstbeeld
0
quote:

Octavia 2 schreef op 24 april 2017 10:43:

[...]

Off Topic : Haring van Dries (Harderwijk) en bokbiertje waren uitmuntend.
:-) heeft niet alleen jou maar ook de koers van AM goed gedaan!
[verwijderd]
0
quote:

pbr schreef op 24 april 2017 10:25:

Koers van Aegon maakt bijna dezelfde bewegingen als AM

Doe er je voordeel mee

Ook bijna de helft goedkoper

Mijn gehele portefeuille zit in deze twee aandelen. Mijns inziens is AM wel degelijker dan Aegon (vooral i.v.m. Solvabiliteit Aegon). Verder 2 goedkope aandelen op het moment. Aegon na cijfers naar 5,50 - 6,00 en AM na cijfers richting 8,5 lijkt me aannemelijk.
Octavia 2
0
Koers blijft mooi steady en de future van de S&P loopt verder op dus met een beetje geluk ................................ keep on going.
Leonard
0

© Aangeboden door Newsmonkey
Het wordt een woelige week voor Donald Trump. Het zou er wel eens op kunnen uitdraaien dat Trump deze week weer drie van zijn essentiële verkiezingsbeloftes moet inslikken. Er moet een deal gesloten worden over de begroting in de VS, en als er die niet komt, dreigt een “government shutdown”: delen van de federale overheid gaan dan dicht omdat veel ambtenaren dan niet meer betaald kunnen worden. Trump komt ook met een erg omstreden belastinghervorming. En hij wil een nieuwe stemming forceren over een zorgwet die Obamacare moet vervangen.

Trumps chef-staf Reince Priebus wil het liefst deze week al een stemming over die nieuwe zorgwet, maar Republikeinse leiders in het Congres hebben al laten weten dat niet te zien zitten. Daarmee wordt het onwaarschijnlijk dat de stemming doorgaat deze week, wat voor Trump opnieuw politiek gezichtsverlies kan opleveren.

Republikeinen en Democraten moeten deze week ook een deal sluiten over de financiering van de overheid, anders gaat de federale overheid letterlijk op slot over een paar dagen omdat veel ambtenaren dan niet meer betaald kunnen worden.

Zo’n “government shutdown” betekent dat delen van de overheid voor onbepaalde tijd niet functioneren. Zaterdag is de honderdste dag dat Donald Trump in het Witte Huis zit.

El Muro

Trump voert de druk op de Democraten op om de begrotingsplannen goed te keuren die zijn controversiële muur tussen Mexico en de VS moeten helpen financieren.

Trump zet Republikeinse Congresleden onder druk om de financiering van de Mexicaanse muur in de begroting op te nemen. De Democraten zijn daar fel tegen en daarmee is de kans groter geworden dat er geen deal komt.



“De Democraten willen geen geld geven aan de muur ondanks het feit dat de muur ervoor zorgt dat er geen drugs en bendeleden meer naar de VS komen", schreef Trump gisteren op Twitter. Hij stelde ook dat Mexico "uiteindelijk een keer zal gaan betalen voor de muur, maar op een later tijdstip, anders kunnen we niet op tijd beginnen met bouwen".

In zijn verkiezingscampagne hamerde Trump er op dat de muur, die volgens ruwe schattingen tientallen miljarden dollars gaat kosten, door Mexico gefinancierd zou gaan worden. Mexico heeft altijd herhaald dit niet te gaan doen. De belofte voor de muur was één van de speerpunten van de campagne van Trump.
Wat de zaken ook niet helpt, is dat Trump de broodnodige federale subsidie voor Caltrain heeft uitgesteld. Dat is een hoge-snelheidslijn die moet komen tussen Los Angeles en San Francisco.
Belastinghervorming

Trump heeft de zaken verder gecompliceerd met zijn aankondiging dat hij woensdag een grote hervorming van het Amerikaanse belastingstelsel presenteert.

Daarmee verraste hij zelfs zijn eigen Witte-Huismedewerkers. De hervorming van het belastingstelsel is zo mogelijk nog moeilijker dan de ontmanteling van Obamacare.

Minister Mnuchin van Financiën had eerder aangegeven dat het zo gecompliceerd is dat hij niet kon zeggen wanneer de plannen klaar zijn. (“We hope that this won’t take until the end of the year.”)

Adviseurs van Trump haastten zich dan ook om te zeggen dat de president hooguit een raamwerk presenteert, dat richting moet geven aan het debat over de belastinghervorming.

Concessie om toch maar muur te krijgen

Het Witte Huis stelde gisteren in een toelichting dat Trump bereid is concessies te doen op het gebied van de gezondheidszorg als de Democraten zijn begroting goedkeuren. De Democraten hebben al laten weten hier niet veel voor te voelen.

Het is totaal onverantwoordelijk dat de president dreigt met een shutdown vanwege een grillig voorstel voor een muur waar nog geen reële begroting voor is gemaakt en dat door alle staten langs de grens wordt afgewezen, stellen de Democraten.

Caltrain

Wat de zaken ook niet helpt, is dat Trump de broodnodige federale subsidie voor Caltrain heeft uitgesteld. Dat is een hoge-snelheidslijn die moet komen tussen Los Angeles en San Francisco. Voor het eerste deel, de modernisering van een bestaande lijn tot in San Jose, zijn alle plannen klaar, en kan met de bouw worden begonnen. Obama had ongeveer 600 miljoen euro subsidie beloofd. Maar de Trump-administratie heeft die afgevoerd. De 65.000 pendelaars die dagelijks de lijn gebruiken, voornamelijk werknemers in Silicon Valley, zijn de dupe.

"Dat is sowieso weer een vreemde zet, want Trump heeft zich vaak beklaagd over de verouderde infrastructuur van de Verenigde Staten en hij heeft beloofd duizend miljard dollar te stoppen in nieuwe wegen, bruggen, vliegvelden en spoorwegen. Maar blijkbaar weegt het argument om dingen af te voeren die Obama steunde, zwaarder dan alle andere."

Ook gelijkaardige projecten met snelle treinen in Maryland en New York zullen hun beloofde subsidies verliezen in de begroting van Trump. En dat zint de Democraten niet.

Fake news

The Washington Post schat de kans dat de federale overheid zaterdag wordt getroffen door een shutdown op zo’n 50 procent.

Uit populariteitspolls bleek de afgelopen week nog dat een ruime meerderheid van de Amerikanen het beleid van Trump na honderd dagen in het Witte Huis afkeurt. In de recente geschiedenis is er nog nooit een president geweest die na drie maanden in het ambt zo’n lage waarderingscijfers kreeg.

Trump reageerde via Twitter op de cijfers. "Ik zou Hillary Clinton nog steeds verslaan met de popular vote", stelde de president
[verwijderd]
0
hmmm AEX 2,45% en MT "slechts" 3,61% in de plus. M.i. toch wat magertjes voor een volatiel fonds als MT
jessebrown
0
Top Iron Ore Forecaster Says Prices Will Sink Back Below $50
by Jasmine Ng
24 april 2017 04:07 CEST 24 april 2017 12:34 CEST
Westpac’s Smirk warns of volatility as mine supplies increase
‘The signs are now pushing in one direction,’ economist says
Iron ore is destined to retreat back below $50 a metric ton next year as supplies go on rising, according to the top forecaster, who warned that weakening prices will probably encourage the sale of inventories.

The raw material will drop to average $62 in the third quarter and $59 in the final three months of this year before falling through 2018 to a low of $41, said Justin Smirk, senior economist of Westpac Banking Corp. Westpac placed first in predicting prices in the first quarter, according to data compiled by Bloomberg.

The most important market news of the day.
Get our markets daily newsletter.

Enter your email
Sign Up
Iron ore was whipsawed last week after hitting a near six-month low as investors weighed signals of strength in the largest user China, including steel output at a record in March, against prospects for rising supply. Top miners including Brazil’s Vale SA are bringing on new capacity, bolstering seaborne sales, at the same time that miners in China have been reviving production. Smirk said that there’d been a huge ramp-up in Chinese supply.

“As supply builds up and prices come off, people will begin to question the wisdom of holding on to inventories,” Smirk said in a phone interview on Friday. “The signs are now pushing in one direction: while we’ll get some volatility, the momentum is just on a downward trend now.”

Spot ore with 62 percent in Qingdao fell 2.5 percent to $66.53 a dry ton on Monday following a volatile week, according to Metal Bulletin Ltd. The commodity -- which hit $94.86 in February -- averaged $86 in the first three months and $72.32 this quarter. Futures in Dalian and Singapore fell, with the SGX AsiaClear contract as much as 3.9 percent lower.

The outlook from Sydney-based Westpac -- which also placed first for forecasting base metals -- contrasts with Australia & New Zealand Banking Group Ltd.’s view prices will settle between $70 and $80 over the rest of this year. Many other banks are pessimistic, including Barclays Plc, which said in a note on Monday that while iron ore may recover in the short term, it’ll slump toward $50 by the fourth quarter as fundamentals deteriorate.

Goldman’s View

Goldman Sachs Group Inc. attributed iron’s recent drop to mills destocking, traders being forced to sell holdings as prices began to fall, as well as a decline in steel margins, according to an April 20 report. Earlier this month, the bank flagged prospects for iron ore weakness in the second half.

Among reasons cited by bears for a weaker outlook is the potential for more supply, both from mines in China and overseas. Mainland miners boosted production 16 percent in the first three months of 2017, official data showed. In Brazil, Vale posted record first-quarter output as the world’s largest shipper started exports from its $14 billion S11D complex.

On Monday, Anglo American Plc added to the picture of rising global production, saying output rose 21 percent to 14.8 million tons in the three months to March 31. Operations at its Minas Rio project in Brazil are ramping up toward a target of 26.5 million tons a year, the London-based company said in a statement.

‘Tipped Over’

Steel prices in China have been dropping, with the spot price of hot-rolled coil down almost 20 percent this year, according to Beijing Antaike Information Development Co. “We’ve also seen steel prices tipped over and margins of steel mills being compressed,” said Smirk. “The whole demand-driven supply shortage late last year that boosted Q1 has actually been reversed.”

There are tentative signs the stockpiles at China’s ports may be starting to be sold off, according to Smirk. After peaking at 132.5 million tons on March 24, holdings have dropped for four weeks, the longest streak since September, according to Shanghai Steelhome E-Commerce Co.

“If inventories were unwound and dumped onto the market, there’s a greater momentum for the downward side,” said Smirk, who’s tracked commodities for more than a decade. “That would be a very nervy sign for the market.”
Toekomstbeeld
0
Groei, groei en nog eens groei! Veel staal nodig daar in India de komende jaren.

asia.nikkei.com/Markets/Commodities/I...

April 24, 2017 8:21 pm JST
India to overtake U.S. as second-largest steel consumer on Modi's manufacturing push
MUMBAI (NewsRise) -- India is poised to surpass the U.S. to become the world's second-largest steel consumer behind China in two years, as rapid pace of urbanization and rising government spending on infrastructure will boost demand for the alloy, the Indian Steel Association said.

India's annual steel consumption will cross 100 million tons by March 2019 from 83.9 million tons in the financial year ended in March, Sanak Mishra, the industry's body's general secretary, said in an interview.

Steel production in Asia's third-largest economy rose to a record 101.3 million tons last year as Tata Steel, JSW Steel and state-run Steel Authority of India boosted output, betting on a surge in local demand amid Prime Minister Narendra Modi's push to promote local manufacturing. India also imposed several curbs on the import of cheap supplies to help domestic steel makers last year. With imports falling more than 36%, India also became a net exporter of the alloy for the first time in more than three years.

Mishra said he expects the government to step up spending on infrastructure, ahead of the general elections in 2019, causing a further spurt in demand for steel.

"Between 2017 and 2019, there will be hectic economic activity in India," he said. "That will be primarily centered on a lot of construction in rural India."

According to media reports, the south Asian nation is considering using local steel in government infrastructure projects worth billions of dollars this fiscal year. India has already earmarked a record $59 billion to be spent this year on steel-intensive projects such as ports, roads, railways and power.

The move to introduce a new nationwide Goods and Services Tax that replaces a host of state levies later this year will also spur consumption, making transportation of raw materials and finished steel easier, Mishra said.

According to the World Steel Association, India's steel consumption is likely to hit 94.9 million tons by the end of 2018, compared with China's 667 million tons and 97.1 million tons of the U.S. "After the demonetization shock, the Indian economy is expected to resume growth, although on a slightly weakened basis," it said in a statement on Friday.

India had in November abruptly recalled high-value notes that accounted for 86% of the currency in circulation to crackdown on corruption. The move created a cash shortage in the economy, shrinking consumer spending, before partly rebounding earlier this year.

To be sure, the industry is bracing for some near-term challenges to production after a powerful cyclone in Australia imperiled the supply of coking coal -- a fuel used to fire blast furnaces at steel mills -- doubling its prices. Analysts warn that the supply disruption may have dire consequences on the steel output for April-June.
jessebrown
0
Door de verwachtingen van het bericht hierboven,lijkt het toch dat de staal sector
in de 2 helft van dit jaar en ook voor de komende jaren in zwaar weer blijven,het
is China die fors terug moet in produceren van staal,alleen forse investeringen in
de infra VS en Europa kan de situatie meer in balans brengen.
2.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 116 117 118 119 120 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront