Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN en de Dutch Discount

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 26 april 2017 12:24
    Arend Jan,

    Ik begrijp volledig dat U niet overal op kunt reageren, maar met Pasen hebt U een blog gestart over die overnames en de staatsbemoeienissen. Zowel in Nederland als in vele andere landen. Zeg maar gerust: In alle landen!
    Was een mooi initiatief en daar vind je een resem interessante aanvullingen op uw posting van vandaag. Eigenlijk brengt U het onderwerp weer even onder de aandacht. Het is ook belangrijk, maar d'r verandert echt niets in tientallen jaren.

    Peter
  2. [verwijderd] 26 april 2017 14:01
    Kamp had beter voor de overname van Henry Keizer kunnen gaan liggen ;-)

    Zonder gekheid, dit populisme ontspoord en zorgt straks voor pensioenbijstortingen ivm dutch discount. Dan is Kamp natuurlijk niet thuis. De eerder voorgestelde wet die instemming vd staat voor veiligheidszaken regelt is prima uitlegbaar en redelijk. Maar daar moet het wel bij blijven. Zelfs KPN is tegen verdere staatsinmenging!
  3. forum rang 5 theo1 26 april 2017 16:37
    Er is natuurlijk wel een wezenlijk verschil tussen een KPN en bv een Akzo of Unilever. KPN is een utility. Ze kunnen een telefoonbedrijf in bv België overnemen, maar daar is amper synergy uit te halen, want de netwerken overlappen niet. Je kan wat schrappen op het hoofdkantoor en je hebt iets meer inkoopkracht, maar daar blijft het bij. In Nederland kan KPN niet al te grote overnames doen, want dan krijgen ze problemen met de mededingingsautoriteit. KPN is dus wel zo'n beetje klaar. Ze moeten oppassen dat ze genoeg geld in kas hebben voor technische upgrades en spectrumveilingen (dat ging dus mis onder Scheepbouwer), maar verder is het op de winkel passen en zo efficiënt mogelijk je producten aanbieden. Niks mis mee, je hebt er in het ideale geval een betrouwbare dividendkoe aan. Elk kwartaal melken.

    Aan de andere kant werken Akzo en Unilever op wereldwijde markten waar meer dan voldoende overlap is met andere bedrijven en waar veel meer ruimte is om te groeien en te ondernemen. Daar mag je dus meer van verwachten. Misschien een iets minder dik dividend, maar wél groei en wél eigen innovatie.

    En dat de overheid voorwaarden stelt aan overnames van bedrijven die belangrijk zijn voor de nationale veiligheid, is alleen maar verstandig. Dat doet zowat ieder land ter wereld. Niemand laat zomaar zijn enige landelijke telecomnetwerk overnemen zonder dat er hele sterke garanties zijn. Maar om nou moord en brand te schreeuwen bij iedere overname van enige omvang, dat is puur opportunisme.
  4. RAUL 26 april 2017 17:00
    Nou Arend Jan, KPN een lekkere dividend 'melkkoe'?
    Je vergeet even te vermelden, dat de koers van het aandeel in 1 jaar tijd zo'n € 0,90 heeft ingeleverd. Ook vergeet je te vermelden dat Eelco Blok heeft gezegd dat KPN weliswaar tegen een vijandelijke overname is ( zie de plannen van Carlos Slim ), maar niet afwijzend staat tegenover een 'niet vijandelijke' overname. En wees nu eens eerlijk KPN is en blijft een te kleine telecomspeler hier in Europa.
    Daar is iedereen het over eens. Dus zal het tzt worden overgenomen, want een fusie willen ze (terecht) ook niet.
  5. nemide 27 april 2017 13:04
    Wat een positivisme. De heer Kamp vergeet even dat de koers van het aandeel alleen maar daalt sinds Blok aan het roer staat. Wat een goede manager. De heer Kamp is kennelijk ook vergeten dat Blok in 2010 nog is aangeklaagd voor verwijtbaar ernstig bestuurlijk taakverzuim en gebrekkig toezicht op KPNQwest van welke dochter Blok zitting had in de Raad van Commissarissen (lees Wikipedia). Steeds meer centjes voor de aandeelhouders? Ik zie de waarde van het KPN-deel van mijn portefeuille alleen maar krimpen. Van een senior content manager verwacht ik een beter verhaal.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links