Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell 2017

375 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
The Third Way...
0
Bedankt Rikky007, AB'tje...

Werd er tijdens de AVA ingegaan op de haalbaarheid v/d zeer ambitieuze groeiplannen en de zoektocht naar een nieuwe CEO?

[verwijderd]
0
quote:

effegenoeg schreef op 27 april 2017 10:07:

Vandaag ex dividend.
Koers heeft er niet op gereageerd.
Toch wel, ze staan nu met €32 ex dividend feitelijk op het bod van €32,72.
De markt verwacht kennelijk een hoger bod.
Ik heb ze vandaag verkocht voor €32
maci
0
28-04. Uit het FD:

Heiko Jessayan • Ondernemen

Aandeelhouders: Accell mag zich niet blindstaren op Pon.

Beleggers in Accell vinden het bod op de fietsfabrikant te laag en willen dat het bedrijf alternatieven onderzoekt. Dat is het beeld dat naar voren komt na afzonderlijke gesprekken met diverse aandeelhouders. Zij noemen het huidige bod dat Pon Holding, eigenaar van Koninklijke Gazelle, wil betalen 'ruim onvoldoende en geen recht doen aan de positie en de potentie' van Accell.

Accell, bekend als fietsproducent van Batavus, Sparta en Raleigh, mag zich daarom niet blindstaren op het overnamebod waarmee Pon de onderneming in maart heeft benaderd. De fietsfabrikant uit Heerenveen moet ook naar alternatieven kijken, zoals zelfstandig doorgaan of samengaan met andere strategische partijen, waaronder autofabrikanten. Accell kan ook proberen zélf Pon Bike over te nemen. 'Exclusieve onderhandelingen met Pon' zijn in ieder geval uit den boze.

Dat hebben grootaandeelhouders Accell ook laten weten op de aandeelhoudersvergadering van afgelopen dinsdag, die voor de pers niet toegankelijk was.

Fondsbeheerder Willem Burgers van Add Value Fund Management wijst erop dat gezien de omvang het logischer is dat Accell juist Pon Bike overneemt in plaats van andersom. Bovendien is Accell genoteerd aan de beurs en beschikt het dus over de mogelijkheden zijn expansie te financieren. 'Een combinatie die beursgenoteerd is, heeft onze voorkeur', aldus Burgers die 'niet zo gecharmeerd' is van het bod van Pon van €37,72 per aandeel.

Zelfstandig voortbestaan en kijken naar andere opties.

Teslin Capital van investeerder Frederik van Beuningen wijst erop dat de onderneming met zijn nieuwe strategie goed anticipeert op de snel veranderende markt. De grootaandeelhouder met een belang van bijna 14% heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Accell al in de nabije toekomst nog meer waarde kan creëren. Teslin geeft de voorkeur aan een 'stand alone'-scenario: een zelfstandig voortbestaan van Accell. Ook Teslin vindt dat Accell niet uitsluitend met Pon moet praten, maar ook met andere partijen die mogelijk interesse hebben in de fietsenfabrikant, zodat het bedrijf de opties tegen elkaar kan afwegen.

Accell is ook interessant voor autofabrikanten.

Volgens een kenner van de markt is Accell een uniek bedrijf en loopt het voorop in de technologie voor elektrisch fietsen. 'De mobiliteitssector is volop in transitie. De e-bike is een onlosmakelijk onderdeel van nieuwe mobiliteitsconcepten en speelt een primaire rol in de toekomst van stedelijk vervoer. Ik kan me goed voorstellen dat een automobielconcern, of zelfs een groot industrieel conglomeraat, dat bezig is met een diversificatie van hun mobiliteitsstrategie zomaar belangstelling heeft voor Accell, vooral als je bedenkt dat we naar autovrije binnensteden gaan', aldus de expert. Onder meer het Amerikaanse Ford is actief met ontwikkeling van elektrische fietsen.

Zoektocht naar topman is groot probleem.

Het grootste probleem is dat Accell nu met Pon praat zonder échte topman. René Takens, die Accell sinds 1999 heeft geleid, trad deze week terug als ceo. Financieel-directeur Hielke Sybesma is nu interim-voorzitter. Maar Accell heeft 'een ijzersterke ceo nodig' om de uitdagingen waar de onderneming voor staat aan te gaan en om 'het productiebedrijf om te vormen tot een klantgedreven organisatie', aldus een ingewijde. De zoektocht naar een nieuwe ceo verloopt echter moeizaam. 'Het bod van Pon frustreert die zoektocht. Want welke ceo gaat nu de overstap wagen als die niet weet of het bedrijf over een paar maanden nog wel zelfstandig bestaat?'

Alleen de prijs is bekend.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering afgelopen dinsdag gaf Accell geen toelichting op de onderhandelingen met Pon over een eventuele overname. 'Er was geen ruimte voor, zo vertelt een belegger. 'We kennen alleen de prijs, maar weten niets van de plannen die Pon met Accell heeft, wat ze willen integreren, wat het perspectief is van de verschillende merken en wat mogelijke mededingingsissues zijn. Accell volstaat met de mededeling dat er 'verkennende gesprekken' gaande zijn. Interim-voorzitter Sybesma laat desgevraagd weten dat de onderneming 'naar alle aspecten' kijkt en dat de onderneming gehoor geeft aan de oproep van de aandeelhouders dat 'zo zorgvuldig mogelijk te doen'.
BASF en BAYER kopen
0
In dit stadium is een nieuwe CEO niet nodig. De financieel directeur Sybesma kan zelf wel de onderhandelingen voeren met Pon over een mogelijke overname. Dus tot zo lang kan de zoektocht naar een CEO worden uitgesteld.
Gesina49
0
Onderhandelingen met Pon afgebroken. Gaat Pon de pogingen tot overname opgeven of komt er opniuw een hoger bod?
maci
0
PERSBERICHT
Accell Group zet gesprekken met Pon Holdings niet voort.

HEERENVEEN, 2 MEI 2017 – Accell Group maakt bekend dat het de verkennende gesprekken met Pon Holdings over het op 11 april jl. publiek gemaakte, niet-bindende en voorwaardelijke voorstel van Pon Holdings op dit moment niet voortzet.

Hielke Sybesma, Interim-Voorzitter Raad van Bestuur: “Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert. Gebleken is ook dat het voorstel op onvoldoende steun kan rekenen van de aandeelhouders. Referentie voor de beoordeling van het voorstel is altijd de uitrol van de aangescherpte strategie geweest en de waarde die daarmee gecreëerd kan worden, alsmede de belangen van alle stakeholders. Op basis hiervan worden de gesprekken met Pon Holdings op dit moment niet voortgezet.”

Nadat een aantal gesprekken over het ontvangen voorstel is gevoerd, heeft Pon Holdings op 29 april jl. aangegeven haar indicatieve biedprijs te verhogen met een euro tot € 33,- per aandeel in contanten (exclusief het dividend over 2016 van € 0,72) onder handhaving van de overige voorwaarden van haar voorstel. Deze verhoging heeft echter de beoordeling van het voorstel niet zwaarwegend beïnvloed.

Het uitgangspunt van de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Accell Group is een succesvolle uitrol van de aangescherpte strategie van Accell Group in een stand alone scenario. De (aangepaste) indicatieve biedprijs van Pon Holdings vormt voor de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Accell Group in onvoldoende mate een erkenning van de toekomstige waardecreatie van Accell Group. Het geeft hen op dit moment niet het vertrouwen dat voortzetting van de gesprekken met Pon Holdings zou kunnen leiden tot een uiteindelijk voorstel dat op voldoende steun van aandeelhouders zou kunnen rekenen.

Dit is een openbare aankondiging van Accell Group N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014). Deze openbare aankondiging bevat geen bod, of een uitnodiging tot het doen van een bod, voor het kopen of aanbieden van effecten in Accell Group N.V.
maci
0
Door: ABM Financial News.
Update: om reactie Pon toe te voegen.

Pon verhoogde tussentijds indicatieve biedprijs.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft de verkennende gesprekken met Pon Holdings gestaakt. Dit maakte de fietsenfabrikant dinsdag voorbeurs bekend.

"Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de raad van commissarissen en de raad van bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert", aldus interim-voorzitter Hielke Sybesma van de raad van bestuur van Accell, die stelde dat het voorstel bovendien op onvoldoende steun kon rekenen van aandeelhouders.

Pon is al sinds 11 april in gesprek met Accell en deed toen een overnamebod ter waarde van 32,72 euro. Accell liet weten dat Pon op 29 april dat bod nog heeft verhoogd tot 33,00 euro in contanten, exclusief het dividend van 0,72 euro per aandeel over 2016, maar dat dit evenwel het voorstel "niet zwaarwegend" heeft beïnvloed.

Accell stelde dat een voortzetting van de gesprekken met Pon niet zouden kunnen leiden tot een uiteindelijk voorstel dat op voldoende steun van aandeelhouders zou kunnen rekenen. De fietsenfabrikant uit Heerenveen wil zich nu richten op de uitrol van de "aangescherpte" strategie van Accell in een "stand alone scenario".

"Accell heeft besloten dit nieuwe voorstel af te wijzen en de besprekingen plotseling af te breken", aldus Pon in een reactie op het besluit van de Heerenveense fietsenfabrikant. De beoogde koper zei verrast te zijn door de afwijzing, "zeker gezien de inmiddels ruim anderhalve maand durende, intensieve gesprekken, waaronder de start van de due diligence, met Accell".

Pon wees er op dat het verhoogde bod naar 33,72 euro per aandeel Accell een premie biedt van 55 procent.

Het aandeel Accell Group sloot vrijdag 0,6 procent lager op 32,00 euro.

Gesina49
0
Ik ben benieuwd naar de reactie van Pon. Koersreactie valt mij mee. Indien Pon aangeeft dat men doorgaat met de overnamepoging dan gaat de koers weer stijgen.
maci
0
quote:

realiteit 2017 schreef op 2 mei 2017 09:25:

"op dit moment is het bod niet hoog genoeg" volgens CFO Hielke Sybesma bij RTLZ

Wat een bijzondere stelling! ;-)
Dat we die conclusie niet zelf zagen...
The Third Way...
0
Goed dat de gesprekken afgebroken werden nadat tussentijds, na de start van de DD, de prijs verhoogd werd. Neemt twijfels over "lijken in de kast" weg.

Nu gezwind verder met de zoektocht naar een nieuwe CEO, dat zou nu gemakkelijker moeten worden...

Rikky007
0
Dit is de enige juiste reactie van het bestuur en de RvC Voor Pon de laatste kans, laat ze maar een keer goed nadenken. 1 eurotje erbij is een aanfluiting.

Gr. Rikky
Biobert
0
quote:

realiteit 2017 schreef op 2 mei 2017 09:25:

"op dit moment is het bod niet hoog genoeg" volgens CFO Hielke Sybesma bij RTLZ

De grootaandeelhouders Teslin en Add Value Fund willen 35 euro per aandeel hebben, zo bleek na afloop van de ava van Accell. Pon heeft er toen 1,28 per aandeel bijgedaan, dus 33 per aandeel ex dividend. Maar dat vonden de grootaandeelhouders niet genoeg. Ik denk dat ze hun hand nu overspelen omdat ze een beetje een hekel hebben aan Pon. Vandaar dat Burgers ook zei: kunnen we Pon Cycling niet overnemen.
The Third Way...
0
quote:

Biobert schreef op 2 mei 2017 10:26:

[...]

De grootaandeelhouders Teslin en Add Value Fund willen 35 euro per aandeel hebben, zo bleek na afloop van de ava van Accell. Pon heeft er toen 1,28 per aandeel bijgedaan, dus 33 per aandeel ex dividend. Maar dat vonden de grootaandeelhouders niet genoeg.
...
Biobert, waar heb je deze relevante informatie gevonden?
Biobert
0
quote:

The Third Way... schreef op 2 mei 2017 10:35:

[...]

Biobert, waar heb je deze relevante informatie gevonden?
Ik meen dat gehoord te hebben na afloop van de ava.
objectief
0
Onbegrijpelijk dat het bod van PON wordt afgewezen...de aandelen stonden enkele maanden gelden nog op 21 en 50% premie is niet genoeg!!! Wie is er hier gek!!!
Ik ben het met PON eens dat ze niet hoger moeten bieden.
effegenoeg
0
quote:

maci schreef op 2 mei 2017 09:42:

[...]

Wat een bijzondere stelling! ;-)
Dat we die conclusie niet zelf zagen...
Ben er persoonlijk niet rouwig om.
Mooi bedrijf met een machtig mooie toekomst.
The Third Way...
0
quote:

Biobert schreef op 2 mei 2017 10:44:

[...]

Ik meen dat gehoord te hebben na afloop van de ava.
Jij was er zelf of via welk medium aub? Het is uitermate relevant omdat dat de context verandert: geen definitieve afwijzing maar een prijsonderhandeling...

375 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront