Aegon « Terug naar discussie overzicht

Som Der Delen..

9 Posts
[verwijderd]
0
Aangezien CEO Alex Wijnands het de afgelopen jaren niet gelukt is om een significante waardevermeerdering te creëren voor Aegon(ondanks tientallen miljoenen aan salaris en optieregelingen)

Opteer ik er voor om Aegon op te delen en de verschillende business units separaat te verkopen.

Dit omdat de som der delen Aegon meer waard is dan wordt weergegeven bij de huidige koers van het aandeel Aegon.

En ondanks vele koopaanbevelingen en kwartaalwinsten van vele honderden miljoenen(vooral van tak VS) blijft de koers als een melaatse liggen.
Tuurlijk, lage rente, tuurlijk wisselingen in valuta(mislukte swaps Alex). Maar verklaart lang niet alles.

Ik zeg: Tijd voor verandering!! Wijnands er uit, Aegon VS in de verkoop. Dit kan makkelijk een 24 miljard opbrengen. En dit uitkeren als een superdividend aan de door de jaren heen getraumatiseerde aandeelhouders van dit beroerde, bloedeloze, dweperig, flauwe, fletse, futloze, gammele, gezapige, halfslachtige, jansalieachtige, krachteloze, lakse, lamme, lamlendige, lauwe, bijna dividendloze aandeel dat het eens zo trotse Aegon moet voorstellen.

Graag een aanbeveling als u het met mij eens bent!

Time for change!
[verwijderd]
0
WIE NEEMT AEGON OVER? Vivat!



Als de consolidatieslag in de verzekeringssector doorgaat, zou Aegon, dat dinsdag ruim 1 procent lager koerst, wel eens de volgende verzekeraar zijn die opgepikt wordt. Aegon sleept wat blokken aan het been mee, maar kan toch een interessante overnameprooi zijn.

Door Leon Brandsema

Het moet gezegd worden: de laatste maanden doet Aegon het zo slecht nog niet op de beurs. De verzekeraar vaarde met succes mee op de Trump-rally voor financials en steeg de laatste 3 maanden met bijna 40 procent. Ten opzichte van het dieptepunt van het afgelopen jaar, 3 euro, staat de verzekeraar nu zelfs bijna 70 procent hoger. Deze dinsdag zakt het aandeel Aegon dik 1 procent weg, waarschijnlijk door een adviesverlaging van Citi.


Maar trekken we de grafiek wat breder, dan zien we Aegon al jarenlang spartelen in de marge. Sinds de financiële crisis van bijna 10 jaar geleden worstelt Aegon tussen de marge van grofweg 3 tot 7 euro. En dat terwijl een aandeel van het bedrijf aan het begin van dit millennium nog meer dan 30 euro waard was.



Aegon is slecht gepositioneerd voor de toekomst

In tegenstelling tot veel financials, banken en verzekeraars, ging het bij Aegon op de beurs niet pas mis op het moment dat de financiële crisis begon. Al in de periode 2001-2003 zakte het aandeel Aegon van 35 euro tot ongeveer 5 euro. Een herstel richting de 15 euro werd vervolgens in de kiem gesmoord door de crisis.

Maar dat Aegon al aan het begin van dit millennium zo hard wegzakte, laat zien dat Aegon niet goed gepositioneerd is voor de toekomst. Dat komt omdat de verzekeraar voor een heel groot deel afhankelijk is van levensverzekeringen. En dat is in Nederland nou net een business die op sterven na dood is en ook nog een gigantisch blok aan het been van verzekeraars.

Het komt allemaal door de woekerpolisaffaire, waarin miljoenen klanten met ongeschikte levensverzekeringen kwamen te zitten waarvoor hoge kosten werden gerekend. Het dossier sleept zich al een goede 15 jaar voort met vele (collectieve) rechtszaken en het einde lijkt nog lang niet in zicht.

Het vertrouwen is weg en Aegon heeft geen alternatief

De woekerpolisaffaire heeft 2 gevolgen gehad. Ten eerste is het vertrouwen in verzekeraars tot een nulpunt (of zelfs daaronder) gedaald, bij klanten en verzekeringsadviseurs, en ten tweede is er in Nederland bijna niemand meer die nog een levensverzekering wil afsluiten.

Daar ligt het pijnpunt voor Aegon, want de verzekeraar is compleet afhankelijk van de levensverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld naar de cijfers over 2015 (de jaarcijfers van 2016 zijn nog niet bekend): Van de 1,9 miljard dollar winst die Aegon maakte, kwam een schamele 17 miljoen uit zogenaamde non-life verzekeringen. Schadeverzekeringen, zoals de inboedel-, opstal- en autoverzekering.

Nu in Nederland de bodem voor levensproducten kurkdroog is, hebben verzekeraars de vruchtbare grond van schadeverzekeringen nodig om toekomstbestendig te zijn. Aegons concurrent ASR is een voorbeeld van een verzekeraar die er in dat opzicht goed voor staat met een omvangrijke schadeportefeuille die nog winstgevend is ook, want dat lukt ook niet alle verzekeraars.

Lees ook: Waarom saai maar degelijk ASR pluim krijgt van ABN-analist

Het aantal nieuw verkochte levensverzekeringen van Aegon daalde in Nederland in 2015 met 48 procent ten opzichte van 2014. De kans is klein dat Aegon die trend nog gaat keren de komende tijd. En het lijkt te laat om nu nog een succesvolle positie op de markt voor schadeverzekeringen op te bouwen. Overgenomen worden of een fusie lijken dan een logische uitweg voor Aegon.

Waarom het aantrekkelijk is om Aegon over te nemen

Op basis van bovenstaande zou je kunnen concluderen dat het alleen maar ellende is bij Aegon, maar toch zijn er wel pluspunten aan te wijzen voor verzekeraars die interesse hebben in Aegon.

Innovatiedrang is een belangrijk pluspunt van de verzekeraar. Het gaat niet altijd met succes, maar Aegon is niet bang om nieuwe initiatieven in de markt te zetten. Online autoverzekeraar Kroodle was niet bepaald een succes, maar daar staat bijvoorbeeld de oprichting van Knab Bank tegenover, dat het vooralsnog alleraardigst doet. Ook online hypotheekadviseur EyeOpen kende een aardige entree.

Aegon durft te innoveren op de manier waarop trendwatchers het graag zien: buiten het eigen bedrijf. Nieuwe initiatieven worden apart opgezet en krijgen de vrije hand om zich te ontwikkelen. Innovatiekracht is niet het sterkste punt van de verzekeringsbranche, dus voor een geïnteresseerde partij zou dit een groot pluspunt kunnen zijn.

Wie wil Aegon hebben

De vraag is dan natuurlijk: welke verzekeraar op de Nederlandse markt zou Aegon willen kopen. De markt ziet er als volgt uit: als de overname van Delta Lloyd door NN Group definitief doorgang biedt, zijn er vijf grote partijen over. Naast NN en Aegon zijn dat ASR, Achmea en Vivat Verzekeringen.

De kans dat NN zich op korte termijn in nog een overname zal storten lijkt klein. Daarnaast lijken ook ASR en Achmea niet op Aegon te zitten wachten, beide verzekeraars hebben aangegeven niet te azen op grote overnames.

Dan blijft Vivat over. Het vroegere Reaal is inmiddels overgenomen door het Chinese Anbang, die een flinke kapitaalinjectie in de armlastige verzekeraar hebben gedaan. Het Chinese geld zou wel eens de nodige deuren kunnen openen. Dat er genoeg geld voorhanden moet zijn bleek wel uit het feit dat Anbang na de overname van Reaal ook keek naar de opties om ASR - dat uiteindelijk naar de beurs ging - uit handen van de overheid te nemen.

En Vivat zou qua profiel ook een goede match zijn voor Aegon. Met Reaal als grootste speler in de verzekeringsgroep heeft het bedrijf duidelijk een profiel van schadeverzekeraar, waarmee het Aegon dus goed aanvult. Ook heeft Vivat met het bekende merk Zwitserleven een stevige poot in de pensioensector, waar Aegon ook een flinke positie heeft.

Rest nog een groot nadeel te noemen bij het overnemen van Aegon. Waar het ooit begon als een Nederlandse verzekeraar zijn de activiteiten inmiddels uitgegroeid tot in 20 landen, met inmiddels grotere takken in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarin zullen Nederlandse verzekeraars niet geïnteresseerd zijn, enkel in het Nederlandse gedeelte. Dat zal dus eerst losgekoppeld moeten worden van de andere activiteiten en zal een overname tot een complex geheel maken.


BRON: www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Aegon...
[verwijderd]
0
Wat zal de overnameprijs zijn?

Bijt zelf het spits af met een gecalculeerde gok;
Normaal gesproken is de overnameprijs een bonus van 35% op de laagste koers in drie maanden tijd: € 4,42(zie afb.)

Dus dan zit je op: € 4,42:100X135%= € 5,96,7, zeg maar afgerond € 6,-

*lijstje, zet je eigen voorspelling in het rijtje, wie het dichtste bij zit, wint een appeltaart!

GOLDKING: € 6,00
Bijlage:
Wilbar
0
D'r komt helemaal geen overname; hoogstens een bod (en dat niet wordt geaccepteerd door de Vereniging.)
Je kan je voorstel altijd indienen ter bespreking bij de komende AVA alwaar het vast met gejuich zal worden ontvangen.

PS. Dat artikeltje is ook al weer 3,5 maand oud.
[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 7 mei 2017 20:42:

D'r komt helemaal geen overname; hoogstens een bod (en dat niet wordt geaccepteerd door de Vereniging.)
Je kan je voorstel altijd indienen ter bespreking bij de komende AVA alwaar het vast met gejuich zal worden ontvangen.

PS. Dat artikeltje is ook al weer 3,5 maand oud.
Waarom zou een overnamebod niet geaccepteerd worden? Aegon weet nu ook al jaren niet op eigen kracht waardevermeerdering voor de aandeelhouders te creëren..

Denk dat ze er eerlijk gezegd wel blij mee zullen zijn, dat Goud beluste, ingekakte oud-geld Bestuur dat er nu zit. Kunnen ze lekker naar huis, mooi met vervroegd pensioen, met een paar miljoen oprot premie in the pocket alla Van Der Noordaa..

En wil graag van jou horen wat je denkt dat Aegon waard gaat zijn op de overname markt.. Gaat Vivat dieper in den buidel tasten als € 6..?

LIJST HOOGTE OVERNAMEBOD VIVAT OP AEGON:
(zet uw eigen voorspelling er tussen en win een mooie appeltaart!)

GOLDKING: € 6,00
WILBAR : €
aandeelofoptie
0
Hoop dat Aegon de komende jaren op eigen benen voor waardevermeerdering zorgt
Hiervoor is inmiddels een basis gelegd ( ten koste van veel afschrijvingen en dus resultaat )
Alle niet-kernactiviteiten of slecht renderende onderdelen zijn afgestoten en de rente stijgt ook al is dit mondjesmaat
De tijd om te gaan "oogsten" is bereikt
En met de vette bonussen moet het afgelopen zijn. Een zeer goed concurrerend salaris moet voldoende zijn - in geval van de aanwezigheid van een bonus moet er ook een malus zijn
Met een bescheiden bonus bij gerealiseerde waardevermeerdering voor aandeelhouders kan ik nog leven
Vreemd dat de politiek de graaicultuur in 2007/2008 al ter discussie stelde maar dit voor het grote publiek maar door lijkt te gaan

Wilbar
0
quote:

GoldKing schreef op 8 mei 2017 00:56:

[...]

Waarom zou een overnamebod niet geaccepteerd worden? Aegon weet nu ook al jaren niet op eigen kracht waardevermeerdering voor de aandeelhouders te creëren..
..
..
LIJST HOOGTE OVERNAMEBOD VIVAT OP AEGON:
(zet uw eigen voorspelling er tussen en win een mooie appeltaart!)

GOLDKING: € 6,00
------
Een overnamebod dat de bedoeling heeft het bedrijf op te splitsen zal worden afgewezen omdat het geheel niet in het belang is van het BEDRIJF Aegon. Misschien wel in het belang van de portemonnee van GoldKing maar daar is de Vereniging niet voor opgericht...
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:54
Koers 5,632
Verschil +0,072 (+1,29%)
Hoog 5,638
Laag 5,558
Volume 2.269.550
Volume gemiddeld 6.721.019
Volume gisteren 7.997.048

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront