Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Royal Dutch Shell verrast positief met winstgroei

Dividend gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het eerste kwartaal van 2017 beduidend meer winst geboekt, vooral te danken aan de tak Upstream waar weer zwarte cijfers werden geboekt. Dit maakte de energiereus donderdag voorbeurs bekend.

CEO Ben van Beurden sprak van een "sterk kwartaal". Daarbij bood de vrije kasstroom van 5,2 miljard dollar de ruimte om de schulden terug te brengen en de dividenduitkering te dekken.

Shell boekte een winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenoemde geschoonde CCS-winst, van 3,8 miljard dollar. Daarmee deed de oliereus het beter dan de 3,0 miljard dollar die analisten hadden voorzien. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Shell nog 1,6 miljard dollar.

Aan de winst van 3,8 miljard dollar droeg de tak Downstream 2,49 miljard dollar bij en Upstream 0,54 miljard dollar. Een jaar eerder was dit respectievelijk 2,01 miljard positief voor Downstreamen een verlies van 1,44 miljard dollar voor Upstream.

Onder de streep boekte Royal Dutch Shell een nettowinst van 3,5 miljard dollar, tegen een winst van 0,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 48,6 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016 naar 71,8 miljard in de eerste drie maanden van 2017.

In het afgelopen kwartaal steeg de olieproductie op jaarbasis van 3,66 miljoen naar 3,75 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

Royal Dutch Shell stelt voor het eerste kwartaal een dividend voor van 0,47 dollar per aandeel, in lijn met de voorgaande kwartalen.

Het aandeel Royal Dutch Shell sloot woensdag op een vrijwel vlakke beurs 0,2 procent hoger op 23,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: onterechte voorzichtigheid over Shell

ING op verschillende vlakken positief verrast door energiereus.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzichtigheid over de prestaties van Royal Dutch Shell in het eerste kwartaal van 2017 was onterecht. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

Shell boekte afgelopen kwartaal een winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenoemde geschoonde CCS-winst, van 3,8 miljard dollar. Daarmee deed de oliereus het beter dan de 3,0 miljard dollar die analisten gemiddeld hadden voorzien en zelfs 30 procent meer dan waar ING vooraf op rekende. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Shell nog 1,6 miljard dollar.

Aan de winst van 3,8 miljard dollar droeg de tak Downstream 2,49 miljard dollar bij en Upstream, vorig jaar nog verlieslatend, 0,54 miljard dollar. Wel lagen de prestaties van de Upstream activiteiten volgens Mulder onder de verwachtingen, maar daar stond tegenover dat vooral de gasactiviteiten positief verrasten, net als chemicals.

Desinvesteringen zullen in het tweede kwartaal een negatief effect hebben op de productie, zo waarschuwde Mulder, maar doordat er minder onderhoud gepland staat, kan dit deels worden opgevangen.

ING heeft een Houden advies op Royal Dutch Shell met een koersdoel van 27,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel donderdag 2,6 procent hoger op 24,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Shell boekt sterke resultaten'

Gepubliceerd op 4 mei 2017 om 10:55 | Views: 1.999

Royal Dutch Shell A 16:20
23,93 -0,02 (-0,08%)

AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft vorig kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht. Dat concludeerden analisten donderdag.

Het olie- en gasbedrijf presenteerde voorbeurs een nettowinst (ccs ex-items) van 3,8 miljard dollar, waar in doorsnee door kenners op 3 miljard dollar werd gemikt. Volgens ING waren vooral de resultaten bij de gasdivisie en de chemie veel beter dan verwacht. Op productietak Upstream na overtroffen verder alle divisies de verwachtingen, stelde analist Quirijn Mulder.

Natixis sprak ook van positieve verrassingen bij bijna alle divisies. Upstream bleef daarbij met een winst van 540 miljoen dollar 49 miljoen dollar achter bij de gemiddelde verwachting onder analisten.

Enthousiast

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen meldde eveneens dat Shell met de winst en kasstroom veel beter heeft gepresteerd dan in de markt was verwacht. Dankzij de forse desinvesteringen in de komende kwartalen zal de financiële soliditeit weer op orde komen en kan de dividendstroom minimaal gehandhaafd blijven, aldus Van Beek.

ING handhaafde zijn hold-advies voor het aandeel Shell. Gilissen beveelt het aandeel aan.

Beleggers reageerden donderdag enthousiast op de meevallende cijfers. Shell noteerde donderdag rond 11.35 uur 2,3 procent in de plus op 24,50 euro en was daarmee een van de sterkste stijgers in de positieve AEX.
voda
0
Herstel olieprijs jaagt winst Shell op

Gepubliceerd op 4 mei 2017 om 08:23 | Views: 3.532

New York WTI spot 03 mei
47,82 +0,16 (+0,34%)

Royal Dutch Shell A 16:26
23,89 -0,06 (-0,23%)

DEN HAAG (AFN) - Shell heeft vorig kwartaal flink geprofiteerd van het herstel van de olieprijs en van kostenbesparingen. Het olie- en gasconcern wist zijn winst ruimschoots te verdubbelen en deed het daarmee veel beter dan in de markt werd verwacht.

De winst van Shell liep vorig kwartaal op naar 3,75 miljard dollar, op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten. Dat resultaat bedroeg een jaar eerder 1,6 miljard dollar en analisten voorspelden in doorsnee een verbetering tot 3 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2017.

De resultaten van Shell stonden afgelopen jaren fors onder druk door de enorme daling van de olieprijs, die begin vorig jaar zijn dieptepunt bereikte. Het herstel dat de afgelopen maanden zichtbaar is zorgt volgens topman Ben van Beurden voor duidelijke verbeteringen bij de productie van ruwe olie en in de chemiedivisie.

Dividend

De winst van Upstream, de divisie die verantwoordelijk is voor de zoektocht naar en de productie van ruwe olie, kwam uit op 540 miljoen dollar. Een jaar eerder werd daar nog een verlies van bijna 1,5 miljard dollar geïncasseerd. Bij de raffinagetak (Downstream) liep de winst met bijna een kwart op naar 2,5 miljard dollar.

Shell sneed afgelopen jaren sterk in de kosten in de strijd tegen de lage olieprijs. Dankzij de bezuinigingen groeit de kasstroom uit operationele activiteiten, zodat het dividend afgelopen kwartaal opnieuw kon worden gehandhaafd en de schuld van het concern kon worden verlaagd.

Investeringen

Shell kocht vorig jaar voor 54 miljard dollar het Britse gasconcern BG. In dat kader besloot het concern voor 30 miljard dollar aan bezittingen van de hand te doen, waarvan inmiddels ruim 20 miljard is voldaan. Het bedrijf verwacht dit jaar 25 miljard dollar aan investeringen te doen. Verder dragen nieuwe projecten volgend jaar naar verwachting 10 miljard dollar bij aan de kasstroom.

Van Beurden sprak samenvattend van een ,,sterk kwartaal'', waarin de gevolgen van de nieuwe strategie van Shell duidelijk waren te zien.
voda
0
Royal Shell proposes adding Russian oil to Brent benchmark

Royal Dutch Shell urged oil pricing agency S&P Global Platts to protect the dated Brent crude benchmark from declining North Sea supply by including other grades, such as Russian Urals, in its price-setting process. The suggestion marks a shift from two years ago when Shell said adding Urals would not be “worth the trouble”.

The benchmark, based on light North Sea crude grades, is used to price about two-thirds of the world’s oil but a decline in North Sea output has led to concerns that physical volumes could become too thin and prone to large price swings.

Platts announced it would add a fifth grade, Troll, to the benchmark slate from January 2018 but Shell says more must be added in the next two to three years and considers Russian medium sour Urals as a top candidate.

The benchmark is now made up of Brent, Forties, Oseberg, and Ekofisk, known as BFOE.

Mr Mike Muller, vice president of crude trading and supply at Shell, told the Platts Crude Summit in London, that “A good benchmark need not only be representative of what the region produces . If you had to pick one grade of crude, Urals is the one which northwest European refineries should be designed to run optimally.”

Mr Muller also suggested the price of dated Brent be derived from the average price of a basket of crudes, rather than by using the lowest priced of the four BFOE crudes on any given day. This would simplify the price-setting process.

Source : Reuters
ff_relativeren
0
Wilbar
0
Duurzaamheidsresolutie Shell afgewezen

DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Shell willen niet dat het olieconcern concrete doelen stelt voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Een resolutie daartoe van de vereniging Follow This, die Shell ook oproept zich te conformeren aan de Parijse akkoorden over het klimaat, werd bij de algemene vergadering van aandeelhouders afgewezen. Een kleine 94 procent van de aandeelhouders keerde zich tegen het voorstel.

Veel institutionele beleggers gaven aan tegen te stemmen of zich van stemming te onthouden. Dat deden zij omdat ze de resolutie te streng vonden. Met name de oproep om wat aan de zogeheten 'scope 3'-uitstoot te doen, de uitstoot die wordt gegenereerd door het geleverde product, vonden zij streng. Tegelijkertijd gaven veel beleggers wel aan dat Shell meer duidelijkheid kan scheppen over de doelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Shell-topman Ben van Beurden beloofde de beleggers in gesprek te treden over de klimaatdoelstellingen van zijn bedrijf.
Oprichter van Follow This, Mark van Baal, had gehoopt dat grote aandeelhouders consequenter zouden zijn. ,,Veel beleggers willen wel dat hun beleggingen een doel hebben dat in lijn is met de akkoorden van Parijs, maar dat doet Shell niet.''

Lichtpuntjes

Toch ziet Van Baal ook lichtpuntjes. ,,Drie jaar geleden ging het bij de aandeelhoudersvergadering alleen maar over olie en gas, nu ging het veel over de energietransitie. En de steun voor ons voorstel is verdubbeld met 6 procent van de aandeelhouders die voor stemmen.'' Daarnaast onthield 5 procent van de aandeelhouders zich van stemming. ,,Dat is een duidelijk signaal dat beleggers ontevreden zijn'', meent Van Baal
Follow This probeert Shell al langer meer in de richting van duurzame energie te bewegen. Shell raadde aandeelhouders overigens ook voor de vergadering al af voor de resolutie te stemmen. In een toelichting noemde Shell de adoptie van de resolutie al contraproductief.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_...
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 23 mei 2017 22:20:

schoon (Canadees) schip maken ; www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_... .

Of veel tevelzilver verkopen om een hoogst middelmatig engels gaskoncern voor een veel te hoog bedrag de schulden te betalen.
ff_relativeren
0
quote:

jasmits schreef op 23 mei 2017 23:29:

[...]

Of veel tevelzilver verkopen om een hoogst middelmatig engels gaskoncern voor een veel te hoog bedrag de schulden te betalen.

(ik denk dat Shell uitstekende rekenmeesters heeft, die vanaf de overname precies wisten wat er nodig was)
[verwijderd]
0
Deze meneer van Baal, oprichter van "Follow this" is net zo als vele Greenpace medewerkers voor mij een Milieu Terrorist!.
Stephan
0
quote:

jasmits schreef op 23 mei 2017 23:41:

Deze meneer van Baal, oprichter van "Follow this" is net zo als vele Greenpace medewerkers voor mij een Milieu Terrorist!.
Die man spoort niet.
Vindt dat Henk Kamp NL bedrijf Shell moet beschermen tegen dit soort flippi's (Jort Kelder voorop).
ff_relativeren
0
quote:

rauf schreef op 23 mei 2017 23:52:

[...]

(...) NL bedrijf Shell (...)

hmmmm volgens mij is Shell een Brits-Nederlands bedrijf, met een beursnotering in aandelen A en B (Hollands en Brits). Toch ?
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 23 mei 2017 23:43:

gaat het verder goed met je ?
Ja prima!.
voda
0
Royal Dutch Shell wil belang Canadian Natural Resources weer verkopen - media

Opbrengsten drie miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell gaat het belang van ongeveer drie miljard Amerikaanse dollar in Canadian Natural Resources Ltd verkopen. Dit schreef persbureau Reuters dinsdagavond op basis van bronnen.

Eerder dit jaar verkreeg Shell het belang nog, als onderdeel om de belangen in de Canadese teerzanden te verkopen. Daarbij werd Shell door Canadian Natural Resources in zowel aandelen als contanten betaald.

Met de opbrengsten zou Royal Dutch Shell de schuld verder willen verlagen na de overname van het Britse BG Group. Een besluit om het belang volledig of in delen af te stoten is nog niet genomen, meldden de bronnen tegenover Reuters.

Het aandeel Royal Dutch Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 24,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Veel belangstelling voor olievelden Mexico

Gepubliceerd op 29 mei 2017 om 08:33 | Views: 2.256

Royal Dutch Shell A 15:55
24,29 -0,01 (-0,02%)

MEXICO-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Grote olieconcerns als Shell, Chevron, Cnooc en Lukoil nemen op 19 juni deel aan olieveilingen in Mexico. In totaal hebben 26 bieders zich gemeld voor in totaal vijftien velden in de Golf van Mexico die onder de hamer gaan.

Onder de bieders bevinden zich twintig afzonderlijke bedrijven en een aantal biedgroepen. Ook heeft een aantal investeerders zich gemeld. Het biedgebied in relatief ondiep water omvat een oppervlakte van 400 vierkante kilometer.
Voor de juli-veiling kunnen bedrijven tot 22 juni met hun definitieve bod komen.
voda
0
Shell voltooit verkoop luchtvaartactiviteiten Australie

Verkoop levert circa 250 miljoen dollar op.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft de verkoop van zijn luchtvaartactiviteiten in Australië aan Viva Energy Australia voltooid. Dit maakte het Brits-Nederlandse energieconcern woensdag bekend.

De transactie was op 19 december 2016 aangekondigd en is nu door alle bevoegde autoriteiten goedgekeurd. Shell haalt met de verkoop circa 250 miljoen dollar op.

Viva Energy heeft in Australië de exclusieve licentierechten voor de verkoop van brandstoffen en smeermiddelen van Shell en neemt de contracten met luchtvaartklanten van Shell over.

De upstream-activiteiten van Shell in Australië, waaronder exploratie, productie van olie en exploitatie van gas, blijven in handen van het Brits-Nederlandse concern.

Op een overwegend rood Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell 0,3 procent lager op 24,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:54
Koers 33,405
Verschil -0,655 (-1,92%)
Hoog 33,885
Laag 33,300
Volume 6.445.527
Volume gemiddeld 7.443.880
Volume gisteren 7.870.903

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront