Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: dollar stabiliseert terwijl onrust aanhoudt

Trump blijft belangrijkste aandachtspunt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is na het terreinverlies van de afgelopen dagen, gestabiliseerd. Belangrijkste punten van aandacht blijven de Amerikaanse en Europese macro-economische cijfers en gang van zaken rondom de Amerikaanse regering.

"De Amerikaanse president Donald Trump overheerst de atmosfeer in de valutamarkten", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "De afgelopen dagen is de volatiliteit behoorlijk opgelopen, terwijl beleggers hun heenkomen zochten in de yen, de Zwitserse frank en ook in goud", aldus Erdmann.

De valutahandelaar schat in dat de aandacht vooral de kant van Trump blijft uitgaan. "Elk nieuws wat uit zijn omgeving de wereld in komt zal door marktpartijen zeer zorgvuldig worden bekeken en tot een reactie in de dollar kunnen leiden", aldus de handelaar donderdag.

De macro-economische agenda is voor wat betreft de Verenigde Staten niet omvangrijk met vandaag de wekelijkse steunaanvragen en de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadephia. Donald Trump maakt vrijdag een begin met een rondreis die hem onder andere in Italië, Vaticaanstad, Israël en België brengt.

In de eurozone wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente vergadering van de Europese Centrale Bank en de rede van voorzitter Mario Draghi van de ECB in Tel Aviv.

Het Britse pond, eerder deze week nog geraakt door de inflatiedata, kan ook vandaag impact ondervinden van de detailhandelsverkopen over april.

De euro noteerde donderdag op 1,1138 dollar en op 0,8595 Britse pond. De dollar noteerde op 111,27 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Euro zet opmars verder door

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 13:02 | Views: 572

AMSTERDAM (AFN) - De euro ging vrijdag verder omhoog ten opzichte van de dollar. De Amerikaanse munt blijft onder druk staan door de politieke ophef rond president Donald Trump.

De euro noteerde aan het begin van de middag 1,1158 dollar, waarmee de Europese eenheidsmunt rond het hoogste niveau in circa zes maanden staat. Bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag was de euro 1,1123 dollar waard.

Door de reeks affaires waarin Trump is verwikkeld vrezen valutahandelaren dat hij wordt afgeleid van het uitvoeren van zijn beleid. De plannen van Trump worden als gunstig beschouwd voor de economie.
voda
0
Valuta: euro blaast stoom af

Eenheidsmunt won vorige week fors terrein op de dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro leverde maandagochtend een klein deel van de grote winst in die de voorgaande week werd geboekt, wat volgens Rabobank vooral als een technische afkoeling moet worden gezien.

"De euro is vorige week natuurlijk ongelooflijk gestegen. Tegen die achtergrond lijkt deze kleine daling maandag vooral technisch van aard. De munt is even aan het afkoelen", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

De Europese eenheidsmunt steeg tussen donderdag 11 mei en afgelopen vrijdag met meer dan 350 basispunten, van 1,084 tot iets meer dan 1,12 dollar. De sterke stijging hing samen met het afkalven van de zeer hoge verwachtingen die financiële markten hadden van het presidentschap van Donald Trump, met name na diens belastingplannen. Ook de stijgende olieprijs droeg bij aan een goedkopere dollar.

De Amerikaanse president wordt belemmerd door de perikelen rond de communicatie tussen leden van het Trump-team en Rusland, die zijn positie verzwakken.

"De markten beginnen in te zien dat Trump voorlopig vooral bezig is met puin ruimen. Dit leidt tot vertraging van zijn plannen. Daarbij heeft hij aan het begin van zijn presidentschap flink om zich heen gemept, wat het niet makkelijker zal maken om de nodige steun voor zijn plannen te krijgen", aldus Mevissen.

Het redelijk geslaagde staatsbezoek van Trump aan Saoedi-Arabië afgelopen weekend was mogelijk een reden voor iets meer optimisme over de dollar, dacht de analist.

Een andere opvallende beweging vorige week was volgens de analist de Braziliaanse real, die onderuit ging ten opzichte van de dollar door de toenemende politieke onrust en protesten tegen de regering over een corruptieschandaal, dat alleen maar in omvang lijkt toe te nemen.

De euro noteerde maandagochtend 1,11703 dollar, tegen 1,1203 bij het sluiten van Wall Street op afgelopen vrijdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Voorspellende waarde Big Mac
13 min geleden Martine Hafkamp

Vorige maand vierde de Big Mac, het broodje hamburger met twee burgers, twee plakjes kaas en de speciale Big Mac-saus z’n vijftigste verjaardag. Wie kent ‘m niet? De impact van de Big Mac gaat verder. Zo bestaat er een heuse Big Mac-index.

De Big Mac-index komt uit de koker van het Britse weekblad The Economist en zag in 1986 het levenslicht. Het is een informele manier om de koopkrachtpariteit van een bepaald land te kunnen berekenen. De index maakt ten opzichte van de dollar een vergelijking tussen valuta over de hele wereld. Door de koopkracht van de dollar te vergelijken met die van een andere munt kan men bepalen of de wisselkoers te hoog of te laag is.

Hamburger bijna overal hetzelfde

Het werkt heel eenvoudig. Het uitgangspunt is de prijs van een Big Mac, die overal ter wereld wordt gefabriceerd en verkocht. De hamburger zou, omgerekend naar dollars, bij gelijke koopkracht en productiekosten overal ter wereld hetzelfde moeten kosten. De burger is qua samenstelling immers vrijwel overal hetzelfde. Maar omdat in het ene land de koopkracht en de productiekosten lager zijn dan in het andere, verschilt de prijs van de hamburger wel degelijk. Op de ene plek zou hij dan goedkoper moeten zijn dan op de andere.

Een voorbeeld

Een voorbeeld. In juni 2005 kostte een Big Mac in de Verenigde Staten gemiddeld 3,06 dollar en in de Eurolanden gemiddeld 2,91 euro. Voor 3,06 dollar kon de consument dus hetzelfde kopen als voor 2,91 euro. De werkelijke waarde van de euro zou dus 3,06/2,91 = 1,05 dollar moeten zijn. Op dat moment bedroeg de wisselkoers echter 1,23 dollar. Volgens de theorie van de Big Mac-index was de koers dus 17 procent te hoog. Op dat moment was volgens dezelfde redenering de Russische roebel maar liefst 52 procent ondergewaardeerd en de Noorse kroon 98 procent overgewaardeerd.

Betrouwbaar?

Hebben beleggers en analisten die de waarde van een valuta moeten beoordelen iets aan deze Big Mac-index? Jazeker, de Big Mac-index blijkt behoorlijk betrouwbaar. De hamburger is niet alleen vrijwel overal gelijk, bovendien bestaat ‘ie uit verschillende producten: vlees, brood, groenten en arbeid. Aangezien McDonald’s deze producten lokaal inkoopt, is een index op basis van een Big Mac een aardige doorsnede van het prijsniveau in een lokale economie. Het is ook nog eens meer betrouwbaar. In de loop der tijd blijken de valutakoersen zich inderdaad conform de index te bewegen. Daarbij moeten beleggers niet verwachten dat een over- of onderwaardering meteen wordt gecorrigeerd. Maar, vroeg of laat komen de koersen uit waar de index ze verwacht. The Economist noemt de Big Mac-index ‘a more fun way to understand exchange rates than textbooks’.

Kritiek

Er is overigens wel kritiek op de wat eenvoudige systematiek van deze index. Een land uit de voormalige derde wereld heeft een veel lager bnp per hoofd van de bevolking dan een rijk westers land. Het loon- en prijsniveau zal dan navenant een stuk lager liggen. Met andere woorden, eenzelfde hamburger zal in bijvoorbeeld Peru veel goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld Zwitserland. Al was het maar omdat een werknemer in Zwitserland meer per uur kost dan een werknemer in Peru. Deze omissie heeft The Economist onderkend en daarom wordt er tegenwoordig eveneens een zogenaamde ‘Adjusted Index’ gepubliceerd waarin voor het bnp per persoon wordt gecorrigeerd.
Overgewaardeerde dollar

De Big Mac-index wordt twee keer per jaar gepubliceerd, in januari en in juli. Op haar website heeft The Economist een currency-comparison tool geïntroduceerd. Hier kunnen geïnteresseerden een valuta naar keuze invoeren en constateren of deze onder- of overgewaardeerd is ten opzichte van de dollar. In januari bleek de dollar bijvoorbeeld bijna 20 procent overgewaardeerd ten opzichte van de euro. Volgens de Big Mac-index is de recente daling van de dollar ten opzichte van de euro dus conform verwachting en heeft ook nog een weg te gaan. Denk hierbij aan een evenwichtskoers van rond de 1,25.

Deze voorspellende waarde van de Big Mac-index zet alle analisten die rond de jaarwisseling massaal pariteit in gedachten hadden wederom te kijk. Ook aardig om te weten is dat de Chinese Yuan in januari 44 procent ondergewaardeerd was tegen de dollar. Daar lijkt dus nog wel wat stijging in het vatten, waarvan akte voor beleggers in Chinese aandelen!
voda
0
Valuta: dollar nog altijd niet zonder zorgen

Ook Britse pond verliest terrein.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft ook dinsdag de wind nog niet in de zeilen, met aanhoudende zorgen over de de slagkracht van de Amerikaanse regering, ook nu president Donald Trump een druk buitenlands programma afloopt.

"Daar komt dan nog de visie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel bij", zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij. "Zij heeft gisteren aangegeven dat de euro te laag staat genoteerd. Duitsland wil eigenlijk dat de Europese Centrale Bank het monetaire beleid verkrapt en een renteverhoging in overweging neemt", aldus Maartens.

Maartens sprak verder van een valutamarkt die steeds nerveuzer wordt, wijzend op het Britse pond. "De Britse premier Theresa May begint in aanloop naar de verkiezingen van 8 juni in de peilingen terrein te verliezen en dat zie je ook terug in de koers van het pond die onder druk staat", aldus Maartens.

Beleggers hebben te stellen met een korte handelsweek in verband met Hemelvaartsdag van aanstaande donderdag, in aansluiting waarop veel partijen ook vrijdag afwezig zijn.

"We kijken vandaag naar de inkoopmanagersindexen uit de eurozone en de Verenigde Staten en de Duitse Ifo-index over mei. Morgen staan de notulen van de meeste recente vergadering van de Federal Reserve centraal", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde dinsdag procent op 1,1227 dollar. De dollar noteerde op 111,01 yen. De euro kostte dinsdag 0,8665 Britse pond, een stijging met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: greenback onder druk

Rentebeleid Fed blijft onzekere factor.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar staat donderdag onder druk.

Valutaspecialist Lukman Otunuga van FXTM noemde de verkoopdruk op de greenback "opvallend", en wees daarvoor op de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

Uit deze notulen bleek dat de Fed een vlotte renteverhoging "passend" vindt. Daarmee bevestigde de centrale bank volgens Otunuga dat er in juni een nieuwe renteverhoging aankomt, zoals ook in de markt al werd verwacht.

Vooral dat er in de notulen stond dat een verhoging 'soon' volgt, is volgens ING normaliter een duidelijke hint dat er in juni verhoogd zal worden.

Ditmaal is er volgens de marktvorsers van de bank echter ook "een grote maar". De macro-economische data in de komende weken moeten volgens de Fed aantonen dat de recente vertraging van de economische activiteit niet doorzet, anders zal de centrale bank volgende maand een pas op de plaats maken.

Het plaatje voor de lange termijn blijft volgens de analist van FXTM echter "troebel". Otunuga denkt dat het nog maar te bezien valt of de Fed ook tot een derde verhoging in 2017 komt. "Vooral omdat de onzekerheid rondom Trump nog altijd een belangrijk thema is."

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1239. Woensdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, en in aanloop naar de notulen van de Fed, was dit 1,1174.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar in evenwicht

Amerikaanse macrocijfers in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar hielden elkaar vrijdag in evenwicht, ook nadat de olieprijs onder druk is komen te staan in reactie op de weinig verrassende uitkomst van de OPEC-top in Wenen.

"Per saldo was er weinig tot geen effect op de dollarkoers". aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "Daar kan in de loop van vrijdagmiddag verandering in komen met drie belangrijke Amerikaanse macro-economische data in het verschiet", aldus de handelaar.

Vanmiddag komen in de Verenigde Staten achtereenvolgens de tweede raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal. de orders voor duurzame goederen over april en het definitieve consumentenvertrouwen van de Amerikanen over mei, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De macro-economische data uit de verenigde Staten vormen de laatste tijd in mindere mate een fundamenteel argument voor het huidige rentebeleid van de Federal Reserve. Die komt op 13 en 14 juni weer ter vergadering bijeen en de verwachting is dat de rente dan wordt verhoogd, een prognose die in de peilingen recent onder druk is komen te staan. Die druk is overigens inmiddels wel weer wat afgenomen.

Phielix ziet in de G7-top van vandaag en het optreden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi voor een comité van de Europese Commissie van aanstaande maandag de twee andere belangrijke richtpunten voor de valutamarkten. De valutahandelaar verwacht overigens geen imposante bewegingen naar aanleiding van de bijeenkomst in Italië van de zeven landen die de grootste economieën van de wereld vertegenwoordigen.

Juni kan wat Phielix betreft rekenen op meer vuurwerk met diverse verkiezingen en twee monetaire vergaderingen, waaronder op 8 juni die van de ECB. "Er is binnen het bestuur van het monetaire beleidsorgaan geen overeenstemming over de vaart die inperking van het monetaire beleid moet hebben om schokken in de markten te voorkomen", aldus Philiex.

De peilingen Britse parlementsverkiezing van 8 juni hebben bij de koers van het Britse pond geleid tot enige druk, omdat de voorsprong Theresa May op Labour slonk.

De euro noteerde vrijdag op 1,1213 dollar en op 0,8708 pond, een stijging met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro koerst licht lager

Beperkte beweging in Koreaanse won na nieuwe rakettest.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en dollar hielden elkaar maandag in evenwicht, waarbij de valutamarkten het laatste nieuws omtrent de G7-top verwerkten en een nieuwe raketproef van Noord-Korea.

De euro/dollar koerste vanochtend iets lager op 1,1173.

Volgens valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury lagen de verschillende valutamarkten er vanochtend rustig bij, met weinig noemenswaardige bewegingen. De handelaar merkte op dat beleggers het laatste nieuws over de G7-top in Sicilië verwerkten. "Bondskanselier Merkel gaf een duidelijk signaal af dat Europa vooral op eigen kracht verder moet, waarbij het minder op de Verenigde Staten kan rekenen", aldus de handelaar.

Het Britse pond trok wat aan ten opzichte van de euro naar 1,1483. In de laatste peilingen blijven de Conservatieven aan terrein verliezen, zo merkte Erdmann op. De eurosceptische partij blijft evenwel koploper.

Bank of America Merrill Lynch verwacht dat de dollar nog tegen het jaareinde zal herstellen, aangezien de bank van mening is dat beleggers de kans op twee of meer renteverhogingen in 2017 en 3 verhogingen in 2018 onderschatten. Bovendien zullen volgens de bank de vooruitzichten op potentiële belastinghervormingen een impact hebben op de Amerikaanse dollar, omdat het kapitaal dat nu door Amerikaanse ondernemingen overzee wordt aangehouden mogelijk terug naar de Verenigde Staten stroomt. De laatste keer dat dit gebeurde, in 2005, schoot de dollar meer dan tien procent omhoog, aldus Bank of America Merrill Lynch.

Op vrijdag koerste de Chinese yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar nog op het hoogste niveau in drie maanden tijd, waarbij Scotiabank voorziet dat de Chinese munt op korte termijn verder zal stijgen in het licht van liquiditeitsdruk. Afgelopen week verlaagde Moody's nog de kredietwaardigheid van China met een stap. De People's Bank of China zou volgens berichten commerciële banken hebben gevraagd om dollars te stallen bij de centrale bank, al ontkende de bank deze geruchten later. De Chinese aandelenmarkten houden maandag en dinsdag de deuren gesloten in verband met de viering van een traditionele feestdag.

De Koreaanse won koerste lager ten opzichte van de euro, nadat Noord-Korea maandagochtend opnieuw een rakettest uitvoerde. Volgens Erdmann van Ebury had de rakettest slechts een beperkte impact op de koers.

De Koreaanse aandelenbeurs bleef echter stijgen tot nieuwe records. Volgens valutastrateeg Masashi Murata van Brown Brothers Harriman is de verwachting dat de Koreaanse economie flink zal aantrekken, aangejaagd door de export. Ook blijft de accommoderende houding van de Bank of Korea zowel de aandelenbeurzen als de won in de kaart spelen, aldus Murata. De won handelde maandagochtend 0,2 procent lager ten opzichte van de euro, maar steeg dit jaar evenwel al flink.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro zakt licht weg op woorden Draghi

Ook druk op Britse pond houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat dinsdag onder druk ten opzichte van de dollar, na commentaar van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank dat het nog te vroeg is om te beginnen met het afbouwen van het soepele monetaire beleid van de centrale bank.

"Daarnaast maakt de markt zich zorgen over het protectionisme van de Amerikaanse president Donald Trump", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij.

Verder wees de valutahandelaar erop dat de kans op vervroegde verkiezingen in Italië de euro parten speelt. Opmerkingen van de Griekse minister van Financiën dat de ECB met zijn opkoopprogramma ook Griekse staatsobligaties zou moeten opkopen, drukken volgens Maartens tevens op de munt.

Ook het Britse pond staat volgens de handelaar nog steeds onder druk, nadat vorige week uit opiniepeilingen bleek dat dat Labour inloopt op de Conservatieven. "In eerste instantie had de markt het idee dat de verkiezingen op 8 juni een non-event zouden zijn, maar nu lijkt het toch spannender te worden dan in eerste instantie werd verwacht", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdagochtend tegenover de dollar 0,3 procent lager op 1,1134, terwijl het Britse pond ten opzichte van de Amerikaanse munt 0,1 procent verloor tot 1,2832.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar krijgen het druk deze week

Veel prominente macrodata op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar zien deze week nog een aantal cruciale macro-economische data tegemoet die de onderlinge verhouding in beweging kunnen zetten, met als eerste richtpunt de inflatie in de eurozone over mei, later deze ochtend.

"Als die verrast, verwacht ik een euro op 1,1250 dollar", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "De dollar zit in een lichte herstelfase, maar mochten de macro-economische data uit de Verenigde Staten goed zijn, dan zie ik de dollar weliswaar oplopen, maar daarna zullen partijen toch ook weer winst pakken, zo is mijn verwachting. Daarmee lijken nieuwe toppen voor de Amerikaanse munt niet waarschijnlijk", aldus Boele.

Uit de Verenigde Staten komen morgen de groei van het aantal banen in de private sector en de inkoopmanagersindex over mei en vrijdag het grote banenrapport over mei.

Vanavond wordt vanaf 20.00 uur het Beige Book in de gaten gehouden. "Voor juni is een renteverhoging al in de dollarkoers verwerkt, maar de vraag is wat er in de rest van het jaar staat te gebeuren. De twijfel die dat met zich meebrengt kan druk op de dollar met zich meebrengen", aldus de valutaspecialist.

De euro noteerde woensdag op 1,1190 dollar.

Later de avond komt het rentebesluit van de centrale bank van Brazilië naar buiten. De markt houdt rekening met een verlaging van 11,25 naar 10,25 procent. Volgens Boele is dit al geheel in de koers van de Braziliaanse real verwerkt.

De dollar noteerde woensdag op 3,2563 Braziliaanse real.

Volgende week staat de Europese Centrale Bank op de agenda met het rentebesluit tegen de achtergrond van de door voorzitter Mario Draghi op maandag geuite noodzaak tot monetaire verruiming voor de eurozone.

Die dag vinden ook de Britse parlementsverkiezingen plaats. In aanloop daarnaar neemt de voorsprong van de Conservatieven op Labour af, mede omdat premier Theresa May momenteel lijkt te worden afgerekend op haar momenteel uitgevoerde politieke beleid. Dat was ook de reden waarom het Britse pond terrein verloor.

Inmiddels noteert een euro op 0,8729 pond, tegen 0,8615 precies een week terug.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: aandacht ligt op dollar

Amerikaanse banenrapport is vrijdag allesbepalend.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is vrijdag de belangrijkste munt om de gaten te houden met het oog op het grote banenrapport van de Verenigde Staten over mei, nadat donderdag de banengroei in de private sector al boven de verwachtingen uitkwam.

"Als er vanmiddag om 14.30 uur meer dan 220.000 banen bij zijn gekomen, verwacht ik een daling van de euro ten opzichte van de dollar met een eurocent naar het steunniveau van 1,1110 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

De verwachting is dat er in mei in de Verenigde Staten 184.000 banen zijn bijgekomen bij een loonstijging van 0,2 procent en een werkloosheid van 4,4 procent.

Jongbloed verwacht bij een beter dan verwacht cijfer dat de Federal Reserve afdoende informatie in handen heeft om in elk geval te overwegen de rente op 14 juni niet met 25 maar mogelijk zelfs met 50 basispunten te verhogen. "De kans dat de de Fed daar toe overgaat is niet groot, maar ik sluit het niet uit", aldus Jongbloed.

Na het banenrapport en het aanstaande pinksterweekend, zijn de Britse parlementsverkiezingen het eerstvolgende richtpunt.

De euro noteerde vrijdag op 1,1221 dollar en op 0,8721 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar onder druk na zwak banenrapport

Euro op hoogste niveau in zeven maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar kwam vrijdag onder druk te staan na het tegenvallende Amerikaanse banenrapport.

De euro steeg ten opzichte van de greenback tot 1,1271 dollar en dat markeerde het hoogste niveau in zeven maanden. "De markten reageerden voorspelbaar", volgens marktstrateeg Darren Ruane van Investec Wealth & Investment. "Rendementen op staatsobligaties daalden vanwege een zwakkere lezing over de Amerikaanse economie, waarna de aandelenmarkten en de dollar volgden."

In mei groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 138.000 banen, wat ruim onder de 180.000 stuks was die de markt voorzag. Ook werd de banengroei voor maart en april neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid daalde naar 4,3 procent, wat het laagste niveau betekent sinds 2001. daar staat wel tegenover dat de arbeidsparticipatie ook wat afnam.

De lonen in Amerika stegen in mei met 2,5 procent op basis, wat minder was dan verwacht. Gemiddeld blijft de loonontwikkeling, voor de Federal Reserve van belang bij het bepalen van het rentebeleid, hangen rond dit niveau, ondanks dat de werkloosheid afneemt.

"De lonen stijgen maar matig en dat voelt de dollar", aldus valutastrateeg Vassili Serebriakov van Crédit Agricole. "De kans dat de rente in juni wordt verhoogd is nog steeds aannemelijk, maar het rechtvaardigt wel de lage verwachtingen voor renteverhogingen daarna."

De Fed Fund futures die de markt gebruikt om een renteverhoging in te schatten staat voor juni op 93,5 procent.

Volgens marktstrateeg Ruane kijken de beleidsmakers van de Fed naar het grotere geheel en beschouwen ze de banendata van vrijdag mogelijk als economische ruis op de korte termijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar blijft onder druk na zwak banenrapport

Volatiliteit in Britse pond houdt naar verwachting aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar wist op maandag niet noemenswaardig te herstellen, nadat de greenback vrijdag onder druk kwam te staan na een tegenvallend Amerikaans banenrapport.

De euro koerste maandagochtend ten opzichte van de dollar naar 1,1276 dollar. Op vrijdag koerste het muntpaar nog op vergelijkbare niveaus.

In mei groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 138.000 banen, wat ruim onder de 180.000 stuks was die de markt voorzag. Ook werd de banengroei voor maart en april neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid daalde naar 4,3 procent, wat het laagste niveau betekent sinds 2001. daar staat wel tegenover dat de arbeidsparticipatie ook wat afnam.

De lonen in Amerika stegen in mei met 2,5 procent op basis, wat minder was dan verwacht. Gemiddeld blijft de loonontwikkeling, voor de Federal Reserve van belang bij het bepalen van het rentebeleid, hangen rond dit niveau, ondanks dat de werkloosheid afneemt.

Volgens Michael Hewson van CMC Markets blijft het Britse pond deze week volatiel, na de aanslag in Londen afgelopen weekend en de ietwat uiteenlopende voorspellingen voor de uitkomst van de Britse verkiezingen op donderdag. "Het kan kop of munt worden, en het is niet verrassend dat dit terug te zien is in de recente bewegingen van het pond, dat in de Aziatische handel vanochtend wat terrein prijsgaf", aldus Hewson.

Afgelopen weekend werd Londen opgeschrikt door een aanslag. De terroristen maakten aanvankelijk gebruik van een busje en staken vervolgens met messen in op het uitgaanspubliek in de Britse hoofdstad. De aanslag zou inmiddels zeven levens hebben geëist en tientallen gewonden. De drie daders zijn door de politie neergeschoten en omgekomen.

Beleggers krijgen later in de ochtend nog inzicht in de stand van de Britse dienstensector over mei. Er wordt door economen een daling van de inkoopmanagersindex voorzien van 55,8 in april naar 55,1 in mei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro onderuit door speculatie op inflatieramingen ECB

Lagere inflatie betekent mogelijk langer QE.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond woensdag onder druk na een bericht van persbureau Bloomberg dat de Europese Centrale Bank donderdag met lagere inflatieverwachtingen komt voor dit jaar en de komende jaren, waardoor de centrale bank mogelijk langer zijn kwantitatieve verruimingsbeleid blijft uitvoeren.

De Europese munt daalde aan het begin van de middag naar 1,1206 dollar, van een koers van rond de 1,1280 dollar eerder op de dag.

Bloomberg baseerde zich op een conceptraming van de ECB, dat de inflatieverwachtingen zou verlagen op basis van de zwakke energieprijzen. De centrale bank streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2,0 procent.

In maart ging de ECB qua inflatieontwikkeling nog uit van een stijging van de consumentenprijzen in de eurozone met 1,7 procent in 2017, met 1,6 procent in 2018 en met 1,7 procent in 2019. Volgens Bloomberg zouden die ramingen voor alle jaren worden bijgesteld tot 1,5 procent.

"Als dit waar is, dan ondersteunt dit de noodzaak voor een monetair beleid dat zeer accommoderend blijft en daarmee wordt het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen vertraagd of in elk geval wordt het tempo verlaagd", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda, die verwacht dat de euro snel weer opkrabbelt.

Een woordvoerder van de ECB wilde geen commentaar geven op het bericht, aldus Bloomberg.

Naast het rentebesluit, dat vermoedelijk geen verrassingen bevat, komt de ECB donderdag met nieuwe economische ramingen. Volgens Bloomberg zouden de groeiramingen ten opzichte van drie maanden geleden met 0,1 procentpunt opwaarts worden bijgesteld. In maart verwachtte de centrale bank voor dit jaar een groei van 1,8 procent en voor volgend jaar van 1,7 procent. Voor 2019 voorzag de centrale bank destijds een economische groei van 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro heeft politieke wind in de rug

Britse pond licht in herstel.

(ABM FN-Dow Jones) De recente politieke ontwikkelingen in de eurozone gaven de euro een extra steun in de rug, terwijl het Britse pond maandag kans zag licht te herstellen, na het stevige verlies van afgelopen vrijdag.

"Zowel in Frankrijk als Italië zijn de eurosceptici verder op achterstand gezet", aldus macrostrateeg Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. "Met de Duitse verkiezingen in aantocht is de vrees voor een lossere eurozone duidelijk afgenomen. Gesteld dat de SPD alsnog wint, dan is ook dat niet nadelig, omdat ook die partij duidelijk pro-Europa is."

Koopman sprak maandag van een afwachtende markt en van een tussenfase na de dynamiek van vorige week en de aanstaande rentebesluiten van deze week. "Na woensdag kan het naar ons idee weer drukker worden. De Federal Reserve neemt woensdagavond in onze inschatting het besluit de rente met 25 basispunten te verhogen naar 1,00 tot 1,25 procent. Wij verwachten niet dat er in september of december nog een renteverhoging wordt doorgevoerd. De rente-futures duiden nu voor september op een kans van 30 procent dat de Fed ook dan er een kwartje bij doet. De verhoging van aanstaande woensdag is al helemaal in de koers verwerkt", aldus Koopman.

De strateeg voorziet voor vandaag, met een zeer karig gevulde agenda, geen al te grote bewegingen. "Dinsdag wordt het met de Duitse ZEW-index en de Britse inflatiedata weer een stuk interessanter", aldus Koopman.

De euro noteerde maandag op 1,1206 dollar, een stijging van 0,1 procent. Voor een euro werd 0,8795 Britse pond neergelegd, voor de Europese munt eveneens een stijging met 0,1 procent. De pond/dollar werd vlak verhandeld op 1,2743. De dollar kostte verder 110,30 yen, een vrijwel onveranderde notering.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar vooralsnog in evenwicht

Toespraken centrale bankiers in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar kunnen vandaag onder invloed komen van een speech van de vice-voorzitter Stanley Fischer van de Amerikaanse Federal Reserve en zijn collega's Charles Evans en Eric Rosengren. Ook de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin spreekt.

"Die optredens vallen in een verder rustige week", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij, die spreekt van een saaie markt. "Vanuit de Fed klinkt inmiddels het geluid dat zich op termijn meer inflatie gaat aftekenen als gevolg van loonstijging", aldus Maartens.

"Ik verwacht voor de euro/dollar overigens voorlopig een zijwaarts patroon. De euro heeft de afgelopen tijd de bovenkant van zijn tradingrange van 1,1250 dollar getest, maar daar wil de munt niet doorheen", lichtte de valutahandelaar toe.

Vanochtend is er ook een toespraak van de voorzitter van de Bank of England, Mark Carney. "Hij heeft twee stevige thema's op zijn bord: stevige inflatie en de Brexit, waarover maandag de onderhandelingen van start gingen", aldus Maartens.

De markt is ondertussen ook minder risico-avers, getuige de daling van de yen en de goudprijs. Die laatste noteert inmiddels op het laagste punt in vijf weken tijd.

De euro noteerde dinsdag ongewijzigd op 1,1148 dollar en eveneens onveranderd op 0,8750 Britse pond. De dollar noteerde op 111,68 yen, een stijging van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar licht onder druk

Volgens Ebury blijft opwaarts potentieel voor dollar intact.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft als gevolg van de dalende olieprijs enigszins aan waarde moeten inboeten, omdat met een lagere olieprijs ook de Amerikaanse inflatieverwachtingen onder druk staan en daarmee de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar nog een keer de rente verhoogt.

"Wij denken echter dat de dollar zijn opwaarts potentieel behoudt", zei valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury tegen ABM Financial News. "De Fed kijkt niet alleen naar inflatie, maar ook naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Uitgaande van die visie is onze verwachting dat de dollar ten opzichte van de euro op termijn aan kracht zou moeten winnen", aldus Erdmann.

De euro noteerde donderdag op 1,1162 dollar. De dollar daalde ten opzichte van de yen 0,3 procent naar 111,00 yen.

De dollar van Nieuw-Zeeland won donderdag 0,4 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 0,7253 . Erdmann wees op het besluit van de centrale bank van het land om de rente niet te wijzigen, maar ook op de positievere verwachting van de bank voor de eigen economische ontwikkelingen.

Het Britse pond is na woensdag weer wat onder druk komen te staan, waarmee de euro inmiddels opnieuw boven de 0,88 pond noteert. De actuele koers ligt op 0,8820 pond voor een euro.

De macro-economische agenda van donderdag bracht een gestegen Frans ondernemersvertrouwen over juni. Later op de dag volgt het consumentenvertrouwen in de eurozone over dezelfde maand en de leidende indicatoren van de Verenigde Staten over mei. Ook staan de wekelijkse steunaanvragen in Amerika op de rol.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Draghi praat euro omhoog

Voorzitter praat op ECB Forum.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stijgt dinsdag, nadat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank tijdens het ECB Forum in het Portugese Sintra liet weten er vertrouwen in te hebben dat de inflatie op termijn zal aantrekken.

Onder de huidige omstandigheden "zijn we zelfverzekerder over de terugkeer van de inflatie naar onze doelstellingen dan we een paar jaar geleden waren", aldus de voorzitter van de ECB.

Daarbij is het risico van deflatie inmiddels wel van tafel, voegde de centraal bankier daaraan toe.

"We verwachten dat ons monetaire beleid de inflatie tussen 2016 en 2019 met 1,7 procentpunt zal hebben verhoogd, cumulatief", aldus Draghi, die de traag oplopende inflatie toeschreef aan de prijsontwikkeling in de energie- en grondstoffenmarkt. Hoewel deze prijsvorming inmiddels minder effect heeft op de inflatie, is er nog wel altijd sprake van druk.

Ook 'slack' in de arbeidsmarkt zorgde volgens de centraal bankier voor een drukkend effect.

Draghi zei tijdens zijn toespraak dat het stimulerende beleid van de ECB werkt en dat de groei in de eurozone boven de trend ligt. Wel is een "aanzienlijke mate" van monetaire stimulans volgens de centraal bankier nog altijd nodig.

Echter als de economie aantrekt, zal de ECB "geleidelijk" de beleidsparameters aanpassen.

De euro/dollar handelde dinsdagochtend op 1,1260. Voorbeurs was dit nog 1,1188.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar deze week vermoedelijk in evenwicht binnen een nauwe bandbreedte.

"De euro schommelt gemiddeld rondom de 1,12 dollar", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "De bovenkant zit deze week tot nog toe op 1,1210 dollar, de onderkant vinden we bij 1,1170 dollar", aldus Maartens.

De twee valuta kunnen vandaag reageren op een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi op het jaarlijkse ECB Forum in Sintra in Portugal. "Draghi is zich ervan bewust dat de verschillen in de eurozone tussen, grofweg, het zuidelijk en het noordelijk deel in elk geval niet kleiner worden en dat kan implicaties hebben voor het monetaire beleid van de ECB, waarvan Duitsland al geruime vindt dat dit moet worden ingeperkt", aldus Maartens.

De voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen is dinsdag op haar beurt in Londen voor een publieke bijeenkomst over mondiale economische kwesties. Verwacht wordt, dat Yellen de nadruk blijft leggen op macro-economische data als leidraad voor het monetaire beleid.

Maartens verwacht niet dat de woorden van de monetaire beleidsmakers dinsdag de euro en de dollar significant raken. "De nadruk ligt toch op volgende week. Dan staan de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt in juni op de agenda. Het zijn onder andere die data waar Yellen zich door laat leiden", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdag op 1,1192 dollar en op 1,2724 Britse pond. De dollar noteerde 1,1168 yen, een daling met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:05
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:05
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18:05
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:05
Germany40^ 17.776,20 +6,18 +0,03% 18:48
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 82,62 +0,41 +0,50% 18:48
Brent 87,53 +0,22 +0,25% 18:48
EUR/USD 1,0653 -0,0018 -0,17% 18:48
BTC/USD 63.457,15 +2.204,21 +3,60% 18:48
Gold spot 2.384,20 +23,21 +0,98% 18:48
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront