Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 ... 2534 2535 2536 2537 2538 » | Laatste
dmem2
0
quote:

lower schreef op 26 mei 2017 13:41:

[...]

Oh?? Een nieuw artikel met oud nieuws is dus weer nieuws?
LOL

Het was een positieve AVA niet bizonder kritisch.
125 personeelsleden nu flinke groei

Extra aandeelhoudersvergadering oktober 2016 presentatie is vergelijkbaar.
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

Jammer dat met nu geen vergelijk maakte met de recent bekend gemaakte data van HAEgarda (CSL) en Landelumab (Shire). (onderzoeken zijn moeilijk vergelijkbaar, echter deze twee zouden de toekomst zijn)

Shire Scores Another Rare Disease Win, But Will CSL Get There First?
May 19, 2017
seekingalpha.com/article/4074860-shir...

Top five HAE products by 2022
Product
Company
Pharma class
Route
Use
2022e sales ($m)

Lanadelumab/ SHP643
Shire
Anti-plasma kallikrein MAb
Subcutaneous
Prophylactic
936

Haegarda/CSL830
CSL
C1 esterase inhibitor
Subcutaneous
Prophylactic
600*


Cinryze
Shire
C1 esterase inhibitor
Intravenous
Prophylactic
509

Firazyr
Shire
Bradykinin B2 antagonist
Subcutaneous
Acute
242

BCX7353
Biocryst
Kallikrein inhibitor
Oral
Prophylactic
198
*Based on single Credit Suisse note, December 1, 2016; Source:

ik zeg niet dat er nieuws in staat doch dat dat door een IEX-analist wordt bevestigd. Daarmee is het voor mij nieuws. Voor jou niet?
Diegy
0
Zeer mooi en ook erg positief artikel over pharming. Pharming gaat nu eindelijk oogsten. En door dit artikel kunnen veel mensen gaan beseffen dat Pharming nu echt goed bezig is en de zaakjes op orde heeft. De koers kan wel eens gaan verdubbelen dit jaar
Hkdnp
0
quote:

Diegy schreef op 26 mei 2017 14:04:

Zeer mooi en ook erg positief artikel over pharming. Pharming gaat nu eindelijk oogsten. En door dit artikel kunnen veel mensen gaan beseffen dat Pharming nu echt goed bezig is en de zaakjes op orde heeft. De koers kan wel eens gaan verdubbelen dit jaar
Ze hebben hun zaakjes op orde..?
A3aan
0
Ja hoor, portie van gisteren is er weer uit. Enige manier om aan Pharming iets te verdienen is op tijd erin en eruit. Steeds 0,5 tot 1,0 cent. Lijkt niet veel, maar als dat twee keer per week lukt pak je toch €0,50 tot €1,00 op jaarbasis. En de loyale belegger zit al jaren te wachten op een stijging naar 50 centen. Die heb ik al lang binnen.
Onder de 31 cent koop ik ze weer.
Ga nu even een stukkie fietsen. Succes verder en prettig weekend.
voda
1
Pharming maakt winst!
Door Paul Weeteling op 26 mei 2017 om 12:15 | Views: 884

Afgelopen woensdag was IEX aanwezig bij de AVA van Pharming. Met gepaste trots meldde CEO Sijmen de Vries dat er in het eerste kwartaal van 2017 voor de eerste keer operationele winst is gemaakt van 3,9 miljoen euro. Het bedrijf verwacht over heel 2017 operationeel winstgevend te zijn.

Emissie, Emissie en nog een Emissie

Nu heeft Pharming in het verleden nog al eens een beroep moeten doen op beleggers om het eigen vermogen op peil te houden. Met andere woorden, er zijn ontzettend veel aandelen uitgegeven om het huidige punt te bereiken. Menig belegger zal dan ook gelijk aan emissies denken bij de naam Pharming.

Het bedrijf kwam in 1998 naar de beurs met 4,1 miljoen aandelen. In 2013 waren dat er inmiddels 1,7 miljard (!). Vervolgens is besloten een reverse split uit te voeren 1:10 (lees 1 voor 10). Hierdoor daalde het aantal uitstaande met een factor 10 naar 170 miljoen stuks. Inmiddels is dit alweer opgelopen naar bijna 485 miljoen stukken.

Tot op heden niet bepaald een buy and hold succes en zeker geen aandeel voor mensen die niet tegen heftige koersbewegingen kunnen. Mogelijk komt aan al dit emitteren eindelijk een einde nu er winst gemaakt wordt.
Bij de huidige AVA was een van de agendapunten zelfs de inkoop van eigen aandelen (!). Aandeelhouders gaven de raad van bestuur goedkeuring voor de inkoop van 10% van de uitstaande aandelen tot 24 juli 2018.

Aflossen convertible

Een ander agendapunt was de goedkeuring voor het uitgeven van nieuwe aandelen ten behoeve van het aflossen van aflopende leningen. Dit punt kon echter geschrapt worden omdat Pharming op 15 mei een lening van 100 miljoen dollar a 12% heeft afgesloten met Orbimed Advisors met een looptijd van 4 jaar. Hiermee kon een converteerbare obligatie worden afgelost van 39,1 miljoen dollar en een andere lening van 40 miljoen dollar.

De herfinanciering had echter geen materieel effect op de kaspositie en verder details worden niet bekendgemaakt. Wel werd gemeld dat er eenmalige kosten gemoeid gaan met deze exercitie. Als we even snel rekenen dan zou er na afbetaling van beide leningen nog 20,9 miljoen dollar over moeten blijven van de nieuwe lening. Het grootste deel hiervan gaat op aan eenmalige kosten voor de aflossing van deze leningen. Daarnaast moesten er ook nog 9,2 miljoen warrants worden uitgegeven aan de nieuwe kapitaalverschaffer.

Desondanks stelt Pharming dat de nieuwe financiering gunstig is. Met name de cashburn de komende jaren is lager zodat er kapitaal beschikbaar is voor andere zaken waarover later meer. Verder weet het bedrijf op deze manier ruim 124 miljoen aandelen uit de markt te houden die anders, tegen een korting van 14%, op de markt zouden komen bij conversie van de lening in aandelen.

Deze aandelen zijn nu wel weer beschikbaar voor uitgifte door het bestuur zonder dat daar toestemming voor nodig is van aandeelhouders. Het bestuur geeft echter aan dat het geen intenties heeft deze aandelen uit te geven. Op basis van het aantal voorgaande emissies is dit dan ook niet meer dan een garantie tot de deur. Toch lijkt het erop dat Pharming nu eindelijk ruimte heeft om aan aandeelhouders te denken. Zolang er geen omzet was had dit nog weinig zin, maar die omzet komt nu op gang.

Terugkoop rechten Ruconest

Pharming heeft namelijk de verkooprechten van Ruconest (medicijn tegen acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem(weefselzwelling)) teruggekocht van Valeant. In eerste instantie was het de bedoeling dat Valeant het product in de VS ging verkopen en Pharming 30% zou ontvangen van de verkoopopbrengsten.

De VS is de veruit de grootste afzetmarkt voor Ruconest en het is dan ook positief dat Pharming de rechten weer in handen heeft. Je zou je zelfs af kunnen vragen waarom het bedrijf ooit akkoord is gegaan met een dergelijke deal, ondanks dat het vrij klein is en financieel in zwaar weer zat. De markt in de VS wordt door Pharming geschat op 1,5 tot 2 miljard dollar per jaar en beslaat 75-85% van de wereldwijde markt van Ruconest.

Ruconest is een stuk gebruiksvriendelijker dan het middel van haar concurrenten Shire en CSL-Behring. Omdat het gaat om een zeldzame ziekte worden patiënten behandeld in specialistische klinieken. Dit zijn de potentiële klanten van Pharming waar Ruconest stuk voor stuk op de kaart moet worden gezet.

Nu Pharming de verkooprechten van haar product weer in eigen handen heeft, komen alle inkomsten uit de verkoop weer ten gunste van het bedrijf zelf. Pharming heeft nu meer invloed op het commerciële succes van haar product.

Uit de presentatie van de CEO bleek dat de verkoopinspanningen van Valeant behoorlijk terugliepen. Pharming heeft het verkoopteam van Valeant overgenomen en versterkt met een aantal ervaren mensen uit Europa. Dit werpt nu al haar vruchten af zoals te zien is in onderstaand staafdiagram.

Outlook

De stijgende verkopen in combinatie met de herfinanciering zorgen per saldo voor een veel betere kaspositie het komende jaar. De kans op wederom een emissie is daarom flink geslonken.

De cash die binnenkomt kan worden gebruikt voor het versterken van het verkoopapparaat, vooral in de VS. Er zijn ook al testen gedaan met Ruconest om dit middel preventief toe te dienen aan mensen met een verhoogde kans op erfelijk angio-oedeem.

Verder is men bezig met de ontwikkeling van nieuwe toedieningsmethoden voor Ruconest. In Europa is behandeling door middel van een zelfbehandelingskit recentelijk goedgekeurd door Europese goedkeuringsinstantie EMA. In de VS verkreeg Pharming hier al eerder goedkeuring voor.

Andere toepassingen van Ruconest en onderzoeken naar onder andere de ziekte van pompe zijn nog in de preklinische fase. Hier mag op korte termijn dan ook niet veel van verwacht worden.

Voorlopig moet Pharming het hebben van de verkoop van Ruconest in met name de VS. Het bedrijf zal daar marktaandeel moeten afsnoepen van de concurrentie. Erfelijk angio-oedeem kan alleen worden bestreden, maar niet worden genezen en de verwachting is dat de markt tot 2020 groeit met 20% per jaar. Nu de inkomsten volledig in eigen zak vloeien moet dit voldoende zijn om de komende jaren het resultaat aanzienlijk te verbeteren.

Potentie genoeg en de eerste resultaten zijn hoopgevend. Mocht Pharming de stijgende lijn vasthouden dan zijn al die jaren ploeteren en de inspanningen van CEO de Vries meer dan de moeite waard geweest.

Voor grafieken etc. , zie link
www.iex.nl/Column/264070/Pharming-maa...
Diegy
0
quote:

BoOOOming schreef op 26 mei 2017 13:47:

[...]

quote:
Bij de huidige AVA was een van de agendapunten zelfs de inkoop van eigen aandelen (!). Aandeelhouders gaven de raad van bestuur goedkeuring voor de inkoop van 10% van de uitstaande aandelen tot 24 juli 2018.

= om en nabij de 50 miljoen aandelen

Als ik Sijmen was en op een of andere manier een mogelijkheid zag, begon ik vandaag al met terugkopen
Als het nieuws binnenkort komt dat ze echt aandelen gaan inkopen. Dan spuit de koers echt omhoog. Vooruitzichten voor pharming zijn nog nooit zo goed geweest.
[verwijderd]
0
quote:

Hkdnp schreef op 26 mei 2017 13:49:

[...]

Met welk geld?
Bij de huidige verwachtingen:

Cash nu 33m.
na 2e kwartaal 35m.
na 3e kwartaal 40m.
eind 2017 45m.

Een cashbuffer van 30m lijkt mij genoeg.

Et voila, er is geld. Als de extra 15m niet gebruikt kunnen worden voor aflossing aan Orbimed dan is terugkoop van aandelen een mooi alternatief voor de aandeelhouders.

[verwijderd]
0
Warrants vereminderen lijkt me interesanter.
Er hangen er nog 63 miljoen warrants boven de markt van de december deal amortising bonds.

Waarom zijn die niet bij de herfinanciering afgekocht?

www.pharming.com/downloads/prospectus...
p110
Amortizing Bond:
2016 Warrants 63,604,240

Aantal warrants voor december 2016 4 miljoen (p112 prospectus)
Totaal aantal warrants na deal december 2016: 93 miljoen
Geen woord over de looptijd van de 2016 warrants warrants

Voor de herfinnaciering mei 2017 92 miljoen warrants
Na herfinanciering 101 miljoen warrants (9 mijoen voor orbimed)
p2
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

Tussen december 2016 en mei 2017 zijn 1 miljoen warrants gekocht door financiers.

svenhedin
0
Bedankt voor de (goedbedoelde) adviezen.
Ik heb er ruim 12000 verkocht voor 0.318
Rest houd ik vast.
Tot over 5 weken,
schelvis
0
beste rob,rekenen is toch niet je sterkste kant,volgens jou zou dus 30,90 gulden 309 euro zijn,laat me niet lacht,30,90 is ongeveer 13,62 euro,dus tel uit je winst.
maar r4ond de eeuwwisseling was de teloorgang van pharming reeds lang bezig,google dit maar ff na dan zie je t zo dat je kompleet verkeerd zit.
voda
0
quote:

schelvis schreef op 26 mei 2017 14:20:

beste rob,rekenen is toch niet je sterkste kant,volgens jou zou dus 30,90 gulden 309 euro zijn,laat me niet lacht,30,90 is ongeveer 13,62 euro,dus tel uit je winst.
maar r4ond de eeuwwisseling was de teloorgang van pharming reeds lang bezig,google dit maar ff na dan zie je t zo dat je kompleet verkeerd zit.

Schelvis, die 30.90 was al in euro hoor! De beurs was al in 1999 genoteerd in euros. En ja, door de RS van 5 maart 2013, werd die koers dus 309 euro.
schelvis
0
en als het 309 euro zou zijn geweest,dan betekent dat een gulden koers van ruim 660 gulden,nou dan had ik ze toen al verkocht,dus voortaan niet meer iets uit je duim zuigen zonder dat je het gecheckt hebt rob.
[verwijderd]
0
quote:

lower schreef op 26 mei 2017 14:13:

[b]Warrants verminderen lijkt me interesanter.
De warrants zijn opties met een gemiddelde strike van ongeveer 0.283
De meeste lopen nog jaren en dus hebben die nog veel tijdswaarde.
Als bedrijf tijdswaarde gaan betalen voor je eigen aandelen is geen goed idee.
De opbrengst van de uitgeoefende warrants gebruiken voor inkoop van aandelen is misschien wel een idee. Alhoewel versneld aflossen van de lening van Orbimed mijn voorkeur blijft houden.

[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 26 mei 2017 14:25:

Wat zijn de koersdoelen die er voor pharming zijn?
Ga eens naar dokter
Karel slimpie
0
quote:

Diegy schreef op 26 mei 2017 14:25:

Wat zijn de koersdoelen die er voor pharming zijn?
lees jij het draadje wel eens terug, je hoeft echt niet ver terug te zoeken.
[verwijderd]
0
kijk uit hoor,die diegy is een geluipertje,doet net alsof hij niks weet,doet ie op vele forums,lekker in zn soep gaar laten koken.
[verwijderd]
1
De prachtige nieuwbakken ultieme hooggegrepen koersdoelen van Pharming Group N.V. om uwzelf hoopvol aan te vergapen.

quote:

lower schreef op 26 mei 2017 13:48:

[...]

Advies 1 Stifel 19-05-2017 € 0,68
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

Advies 2 Van Leeuwenhoeck 14-2-2017 € 0,94
nebula.wsimg.com/d4a938ae37fff6f898ed...

Advies 3 First Berlin 19-05-2017 € 1,40
www.more-ir.de/d/15213.pdf

Advies 4 Roth vanaf 18-05-2017 € 1,30
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

Advies analisten gemiddeld € 1,08


Vegelijk met Galapagos,Kiadis en Probiodrug
www.iex.nl/Forum/Upload/2017/10018421...
[verwijderd]
0
quote:

sproetje schreef op 26 mei 2017 14:56:

hee het is weer vrijdag,mooie dag om het cafe op te zoeken;)
Zet'm op Sproet!
50.750 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 ... 2534 2535 2536 2537 2538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 0,905
Verschil -0,004 (-0,39%)
Hoog 0,917
Laag 0,893
Volume 6.519.524
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 4.300.077

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront