Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Licht hogere resultaten voor Tiffany

Juweliersketen handhaaft outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Tiffany & Co heeft in het eerste kwartaal van 2017 licht hogere resultaten behaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse juweliersketen.

"Hoewel deze resultaten iets boven onze korte termijn verwachtingen zijn uitgekomen, blijven we gericht op het uitvoeren van de lange termijn strategieën", zei interim-CEO Michael Kowalski in een toelichting.

In de drie maanden tot en met 30 april 2017, steeg de omzet met 1 procent op jaarbasis, van 891,3 miljoen naar 899,6 miljoen dollar. Dit was te danken aan groei in de regio Asia Pacific en een stijging van de groothandelsomzet van diamanten, aldus het concern.

Evenwel daalde de vergelijkbare winkelomzet, voor de markt een belangrijke indicator, met 3 procent op jaarbasis.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 92,9 miljoen dollar, tegen 87,5 miljoen dollar in dezelfde periode in 2016. Per aandeel kwam de winst uit op 0,74 dollar, tegen 0,69 dollar een jaar eerder.

Geraadpleegde analisten gingen vooraf uit van een omzet van 914,7 miljoen dollar en een winst per aandeel van 0,70 dollar.

Outlook gehandhaafd

Voor het huidige boekjaar voorziet Tiffany nog steeds een lage enkelcijferige omzetgroei en een hoge enkelcijferige stijging van de winst per aandeel ten opzichte van boekjaar 2016, toen die uitkwam op 3,55 dollar.

Voorbeurs verloor het aandeel Tiffany & Co bijna 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street wacht op notulen Fed

Futures duiden op licht hogere opening.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een licht hogere opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent hoger, net als die op de Dow Jones index. De futures op de Nasdaq stonden 0,2 procent in de plus.

"Beleggers wachten op de notulen van de FOMC vergadering", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets UK wil de markt vooral meer duidelijkheid over de vraag of de Amerikaanse centrale bank de rente volgende maand inderdaad zal verhogen. "De Fed fund futures schatten die kans op 100 procent, maar daar kan verandering in komen wanneer de politieke problemen rondom Trump weer oplaaien", zei de marktvorser.

Volgens marktanalist Erlam is het verder vooral de vraag wat de Fed na juni gaat doen. De kans dat de rente dan nog een keer wordt verhoogd, vermoedelijk in december, is dan ook nog lang niet zeker. "Die verwachting was grotendeels gebaseerd op het idee dat Trump omvangrijke investeringsplannen en belastinghervormingen zou aankondigen maar dat is tot nu toe niet gebeurd."

De regering Trump presenteerde dinsdag wel begrotingsplannen, maar daar werd op de financiële markten nauwelijks op gereageerd.

Op macro-economisch vlak is er woensdag naast de notulen ook aandacht voor cijfers over de huizenmarkt in de Verenigde Staten en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse overheid. De markt verwacht een daling van de Amerikaanse olievoorraden met ruim 2 miljoen vaten.

Voorafgaand aan die publicatie daalde de olieprijs licht. De juli-future op een vat West Texas Intermediate ging 0,4 procent omlaag op 51,29 dollar, terwijl een augustus-future op een vat Brent 0,1 procent goedkoper werd op 54,34 dollar.

De euro/dollar noteerde ongeveer een half uur voor opening op 1,1202. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1178, iets lager dan de stand van 1,1183 bij het sluiten van Wall Street.

Bedrijfsnieuws

Lowe's Companies behaalde in het eerste kwartaal een lagere winst van 602 miljoen dollar tegen 884 miljoen dollar een jaar eerder, die deels te wijten was aan een impairment die de doe-het-zelf-keten nam met betrekking tot het afbouwen van zijn schuldpositie. Dit zal ook van invloed zijn in de rest van het huidige boekjaar, waardoor de outlook is aangepast en nu een lagere aangepaste winst per aandeel wordt voorzien dan aanvankelijk gemeld. Verder kwamen winst en omzet onder de verwachting van analisten uit, waardoor het aandeel in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent daalde.

Tiffany & Co kwam vanmiddag ook met kwartaalcijfers. De omzet steeg fractioneel op jaarbasis, maar de vergelijkbare omzet lag 3 procent lager. De winst steeg licht, van 87 miljoen naar 93 miljoen dollar. De resultaten waren voor de markt gemengd. In de voorbeurshandel verloor het aandeel 5,6 procent.

Na het slot op Wall Street zal HP Inc vanavond nog kwartaalcijfers bekendmaken.

Het aandeel Container Store Group steeg in de elektronische handel in New York liefst 31 procent, nadat het concern dinsdagavond met sterke kwartaalcijfers kwam.

Bunge leverde vanmiddag 6,7 procent in. De graandhandelaar steeg dinsdag nog flink op de berichten dat het informeel is benaderd door de Zwitserse grondstoffenreus Glencore voor een mogelijke overname.

Nvidia steeg in de elektronische voorbeurshandel 3,0 procent op berichtgeving van persbureau Bloomberg dat het Japanse Softbank een belang met een waarde van 4 miljard dollar in de chipproducent heeft genomen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger. De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.398,42 punten. De Dow Jones index eindigde ook 0,2 procent hoger op een slotstand van 20.937,91 punten. De Nasdaq hield het bij een stijging van 0,1 procent tot 6.138,71 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse huizenprijzen verder gestegen

Prijzen in maart met 0,6 procent opgelopen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse huizenprijzen zijn in maart verder gestegen. Dit bleek woensdag uit de huizenprijzenindex van het Federal Housing Finance Agency (FHFA).

De index steeg 0,6 procent op maandbasis, waar een toename van 0,5 procent was voorzien.

Ten opzichte van een jaar eerder stegen de Amerikaanse huizenprijzen in maart met 6,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street klaar voor groene opening

Cijfers HP goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op een voor een groene opening. Rond de klok van één uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index circa 0,4 procent in het groen.

Vanmiddag staan de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans en de groothandelsvoorraden op de rol. De meeste aandacht zal evenwel uitgaan naar de uitkomst van de bijeenkomst van oliekartel OPEC vandaag in Wenen.

De olieprijzen daalden in de loop van de dag en de olie-futures noteren inmiddels een verlies van bijna twee procent.

"Olieprijzen onder druk nu OPEC lijkt af te stevenen op 9-maands vergelijkbaar akkoord als in januari", zei oliespecialist Hans van Cleef van ABN AMRO in een reactie.

Volgens marktanalist Naeem Aslam was de markt te veel gefocust op een verlenging van de huidige productiebeperking van 1,8 miljoen vaten per dag, terwijl OPEC zijn ogen sloot voor de Amerikaanse schalie-olie sector. Aslam meent dat olie tussen de 45 en 55 dollar per vat zal blijven bewegen. Om boven de 60 dollar te komen is er een echte katalysator nodig, maar de marktanalist ziet deze simpelweg niet.

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1215. Woensdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, en in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, was dit 1,1174.

De markt rekent, op basis van de notulen van de laatste rentevergadering die de Federal Reserve woensdagavond publiceerde, dat in juni de rente zal worden opgetrokken, Vooral dat er in de notulen stond dat een verhoging 'soon' volgt, is volgens ING normaliter een duidelijke hint dat er in juni verhoogd zal worden.

Ditmaal is er volgens de marktvorsers van de bank echter ook "een grote maar". De macro-economische data in de komende weken moeten volgens de Fed aantonen dat de recente vertraging van de economische activiteit niet doorzet, anders zal de centrale bank volgende maand een pas op de plaats maken.

Bedrijfsnieuws

HP behaalde in het afgelopen kwartaal wat minder winst, hoewel de omzet wel toenam. Toch sprak CEO Dion Weisler van een doorbraak. De omzet steeg van 11,6 miljard naar 12,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 629 miljoen naar 559 miljoen dollar. Voor het hele boekjaar wordt een aangepaste winst voorzien van 1,59 tot 1,66 per aandeel. Vorig kwartaal zei HP nog te mikken op 1,55 tot 1,65 dollar. Het aandeel gaat mogelijk vijf procent hoger openen.

Later vandaag volgen nog cijfers van Best Buy en Costco Wholesale.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index bereikte woensdagavond een nieuwe recordstand, met een 0,3 procent hoger slot op een koers van 2.404,39 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent en techbeurs Nasdaq won 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Positieve toon bij Best Buy

Retailer verhoogt omzetverwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Best Buy heeft zich positiever uitgelaten over het gehele boekjaar, nadat de omzet in het eerste kwartaal steeg. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse retailer in elektronica over het kwartaal, dat liep tot en met 29 april.

CEO Hubert Joly sprak van zowel een sterke omzet als dito winst. De topman was daarbij goed te spreken over de omzet die inmiddels online wordt gerealiseerd.

De omzet steeg van 8,4 miljard naar 8,5 miljard dollar. Dit was vooral te danken aan hogere verkopen in de thuismarkt, hoewel internationaal de omzet ook licht toenam. Ondanks de iets betere omzet zag Best Buy de winst teruglopen van 229 miljoen naar 188 miljoen dollar, ofwel 0,61 dollar per aandeel.

Voor het lopende kwartaal rekent Best Buy op een stijging van de vergelijkbaar omzet met 1,5 tot 2,5 procent, nadat de groei in het afgelopen kwartaal uitkwam op 1,6 procent.

Voor heel het boekjaar rekent Best Buy op een omzetgroei van ongeveer 2,5 procent, waar dit aanvankelijk nog 1,5 procent was. Ook operationeel denkt de retailer meer te kunnen verdienen dan aanvankelijk gedacht. Wel benadrukte CEO Joly dat het afgelopen kwartaal een relatief onbelangrijk kwartaal is, dat goed is voor slechts 15 procent van de jaarwinst. Positief is dat dit jaar een week meer kent dan vorig jaar.

Nadat het aandeel Best Buy woensdag nog meer dan twee procent lager sloot, wijzen indicaties in de elektronische handel voorbeurs op een openingskoers die wel eens 10 procent hoger kan liggen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sears profiteert van kostenbesparingen

Reorganisatieplannen verder opgevoerd.

(ABM FN-Dow Jones) Sears Holding heeft ondanks een flink lagere omzet toch zwarte cijfers weten te boeken. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse warenhuisketen.

"Hoewel dit zonder meer een uitdagend kwartaal was voor onze onderneming, was het er ook één die duidelijk blijk gaf van onze ambitie om Sears weer een solide financiële basis te geven", aldus CEO Edward Lampert.

Sears rolt momenteel een reorganisatieprogramma uit ter waarde van 1,25 miljard dollar, wat een kwart miljard dollar meer is dan waarop aanvankelijk werd gemikt. Inmiddels heeft de warenhuisketen naar eigen zeggen al besparingen weten te realiseren ter waarde van 700 miljoen dollar per jaar.

De omzet daalde in het eerste kwartaal op jaarbasis van 5,4 miljard naar 4,3 miljard dollar, maar in plaats van een verlies van 471 miljoen dollar, boekte Sears een nettowinst van 244 miljoen dollar. De omzetdaling van 20 procent was volgens de onderneming vooral het gevolg van het sluiten van Kmart en Sears winkels. Dit drukte de omzet met 557 miljoen dollar.

Aangepast voor bijzondere posten leed Sears afgelopen kwartaal overigens wel een verlies van 230 miljoen dollar, tegen 199 miljoen dollar vorig jaar.

Het aandeel Sears sloot woensdag 4 procent lager, maar opent vermoedelijk zo'n 18 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse steunaanvragen omhoog

Toename met duizend aanvragen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 20 mei op weekbasis licht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 1.000 toe tot 234.000 stuks. Er was gerekend op een niveau van 237.000.

Het aantal eerste steunaanvragen in de voorgaande week werd bijgesteld van 232.000 naar 233.000.

Het vierwekelijkse voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 5.750 naar 235.250. Het cijfer voor de voorgaande week werd met 250 opwaarts bijgesteld naar 241.000.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 13 mei steeg met 24.000 naar 1,923 miljoen aanvragen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden gedaald

Op jaarbasis wel toename.

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De groothandelsvoorraden namen in april op maandbasis met 0,3 procent af. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street opent vermoedelijk hoger

Cijfers HP, Best Buy en Sears goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street kijkt uit naar een hogere opening. Ruim een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index circa 0,3 procent in het groen.

Voorbeurs bleek dat het aantal wekelijkse steunaanvragen met 1.000 is opgelopen naar 234.000. Economen rekenden vooraf op een stijging naar 237.000.

De meeste aandacht gaat uit naar de uitkomst van de bijeenkomst van oliekartel OPEC vandaag in Wenen.

Het kartel zal tot en met maart 2018 dagelijks evenveel olie blijven oppompen als het nu doet. Dit zou de uitkomst van de vergadering in Wenen zijn, melden diverse media op basis van bronnen.

Een verlenging van 9 maanden om dagelijks 1,8 miljoen vaten olie minder per dag op te pompen, komt niet als een verrassing. Diverse olieministers hintten hier de afgelopen dagen al op.

De olieprijzen staan vandaag onder druk. De olie-futures noteren inmiddels een verlies van een tot anderhalf procent.

Volgens marktanalist Naeem Aslam is de markt te veel gefocust op een verlenging van de huidige productiebeperking, terwijl OPEC zijn ogen sluit voor de Amerikaanse schalie-olie sector. Aslam meent dat olie tussen de 45 en 55 dollar per vat zal blijven bewegen. Om boven de 60 dollar te komen is er een echte katalysator nodig, maar de marktanalist ziet deze simpelweg niet.

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1198. Woensdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, en in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, was dit 1,1174.

De markt rekent, op basis van de notulen van de laatste rentevergadering die de Federal Reserve woensdagavond publiceerde, dat in juni de rente zal worden opgetrokken.

Vooral dat er in de notulen stond dat een verhoging 'soon' volgt, is volgens ING normaliter een duidelijke hint dat er in juni verhoogd zal worden.

Ditmaal is er volgens de marktvorsers van de bank echter ook "een grote maar". De macro-economische data in de komende weken moeten volgens de Fed aantonen dat de recente vertraging van de economische activiteit niet doorzet, anders zal de centrale bank volgende maand een pas op de plaats maken.

Bedrijfsnieuws

HP behaalde in het afgelopen kwartaal wat minder winst, hoewel de omzet wel toenam. Toch sprak CEO Dion Weisler van een doorbraak. De omzet steeg van 11,6 miljard naar 12,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 629 miljoen naar 559 miljoen dollar. Voor het hele boekjaar wordt een aangepaste winst voorzien van 1,59 tot 1,66 per aandeel. Vorig kwartaal zei HP nog te mikken op 1,55 tot 1,65 dollar. Het aandeel gaat mogelijk vier procent hoger openen.

Best Buy en Sears lijken een dubbelcijferige winst te boeken bij het klinken van de openingszoemer op Wall Street.

Best Buy liet zich positiever uit over de rest van het boekjaar, nadat de omzet in het eerste kwartaal was opliep. Voor heel het boekjaar rekent Best Buy op een omzetgroei van ongeveer 2,5 procent, waar dit aanvankelijk nog 1,5 procent was.

Sears profiteerde afgelopen kwartaal van de kostenbesparingen die de warenhuisketen doorvoerde. Waar het aanvankelijk hoopte 1 miljard dollar aan besparingen te kunnen doen, mikt Sears inmiddels op 1,25 miljard dollar. Daarvan is inmiddels 700 miljoen dollar op jaarbasis gerealiseerd.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index bereikte woensdagavond een nieuwe recordstand, met een 0,3 procent hoger slot op een koers van 2.404,39 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent en techbeurs Nasdaq won 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
HP boekt licht lagere nettowinst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard boekt hogere omzet.

(ABM FN-Dow Jones) HP heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een licht hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van de voormalige hardware divisie van Hewlett Packard.

"Dit was een 'breakthrough' kwartaal voor HP en markeert de eerste keer dat zowel de divisies Personal Systems als Print in hetzelfde kwartaal zijn gegroeid sinds 2010", aldus CEO Dion Weisler. "We leveren solide prestaties in onze portefeuille, in alle regio's en op belangrijke financiële metrieken", voegde hij toe.

HP boekte in het tweede kwartaal, dat eindige op 30 april, een nettowinst van 559 miljoen dollar, tegen 629 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 11,6 miljard dollar in het fiscale tweede kwartaal vorig jaar naar 12,4 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

Voor het fiscale derde kwartaal voorziet HP en aangepaste nettowinst van 0,40 tot 0,43 dollar per aandeel.

Voor het hele boekjaar wordt een aangepaste winst voorzien van 1,59 tot 1,66 per aandeel.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 5,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Staples wijst bod Cerberus af'

Gepubliceerd op 25 mei 2017 om 17:23 | Views: 65

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse leverancier van kantoorbenodigdheden Staples zou een overnamebod van Cerberus Capital Management hebben afgewezen. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen. Het bod van 5,8 miljard dollar zou te laag zijn. Investeerder Sycamore Partners is naar verluidt nog wel in de race voor een overname.

Vorige maand kwamen berichten naar buiten dat Staples met een aantal investeerders over een mogelijke verkoop zou praten. De verkoper van onder meer kladblokken, pennen, paperclips en inktpatronen voor printers en kopieermachines kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. Het bedrijf zag bovendien vorig jaar een miljardenfusie met zijn eveneens Amerikaanse branchegenoot Office Depot stuklopen op mededingingsbezwaren.

In een poging het tij te keren, verkocht Staples eind vorig jaar al zijn slecht presterende Europese activiteiten grotendeels aan Cerberus.
voda
0
Winstreeks Wall Street duurt voort

Gepubliceerd op 25 mei 2017 om 19:31 | Views: 65

NY-DJ-Industrial Avg 24 mei
21.012,42 +74,51 (+0,36%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie eensgezind in de plus. Daarmee houdt de winstreeks op Wall Street van de laatste dagen vooralsnog aan. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven. Verder was er aandacht voor de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent in de plus op 21.081 punten. De bredere S&P 500 won 0,4 procent, tot 2415 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij, op 6207 punten.

Sears en Best Buy gingen na het openen van de boeken respectievelijk 10 en 22 procent omhoog. Het noodlijdende Sears heeft dankzij kostenbesparingen voor het eerst in bijna twee jaar weer een winst behaald. Elektronicaverkoper Best Buy profiteerde afgelopen kwartaal onder meer van een goede verkoop van de nieuwe Switch-spelcomputer van Nintendo.

General Motors

Verder stond General Motors in de belangstelling. De automaker is aangeklaagd omdat het in pick-uptrucks gebruik zou hebben gemaakt van sjoemelsoftware om emissietesten te manipuleren. Mensen die de voertuigen van GM bezitten of leasen hebben de zaak aangespannen. Beleggers zetten daarop het aandeel GM 2,4 procent lager.

Staples was met een plus van 3,3 procent een opvallende stijger. De leverancier van kantoorbenodigdheden zou een overnamebod van Cerberus Capital Management van 5,8 miljard dollar hebben afgewezen. Investeerder Sycamore Partners is naar verluidt nog wel in de race voor een overname.

OPEC

Verder stond de olieprijs stevig onder druk. Oliekartel OPEC en andere landen werden het donderdag in Wenen eens over een verlenging van de productieverlaging tot eind maart volgend jaar. Bij oliehandelaren was er echter hoop dat de OPEC mogelijk een verdere verlaging van de olieproductie zou aankondigen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 3,9 procent lager op 49,33 dollar en Brent werd 3,7 procent goedkoper, op 51,97 dollar per vat. In het kielzog van de olieprijzen leverden energiebedrijven in.

De euro werd verhandeld voor 1,1204 dollar, tegen 1,1223 dollar bij het Europese slot van de beurs.
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markt maakt zich op voor extra lang weekeinde.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De productiebeperkingsdeal van de OPEC en druk op het Britse pond zijn volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda vrijdag de twee belangrijkste thema's die de markt bezighouden. OPEC besloot donderdag in Wenen, met steun van andere belangrijke producenten, zoals Rusland, de productiebeperking met negen maanden te verlengen. De markt had meer verwacht. De olieprijs sloot donderdag meer dan 5 procent lager.

Tweede punt van focus is de daling van het Britse pond, nadat uit een opiniepeiling bleek dat Labour inloopt op de Conservatieven. "Na de verliezen [voor de Britse munt] van gisteren eindigt de week voor het pond rot", aldus Erlam. "Bovendien kan de munt zich in de nabije toekomst geconfronteerd zien met nog meer ellende, aangezien het pond ten opzichte van de dollar door de 1,29 is gebroken", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een drietal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen economische groeidata over het eerste kwartaal en orders voor duurzame goederen in april, gevolgd door het consumentenvertrouwen in mei.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 49,11 dollar, terwijl een brent-future Brent 0,5 procent duurder werd op 51,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1218. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1219 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 1,9 procent hoger, nadat de Amerikaanse retailer donderdag laat over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst en omzet rapporteerde.

Nutanix steeg 15,8 procent procent, nadat de aanbieder van clouddiensten donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Deckers Outdoor daalde 2,6 procent, nadat de fabrikant van Ugg laarzen onverwacht een nettowinst over het afgelopen kwartaal rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 2.415,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.082,95 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.205,26 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans belastingplan onderhevig aan verschil van inzichten

Belastingverlaging staat volgens begrotingsadviseur los van economische groei.

(ABM FN-Dow Jones) De voornemens van de Amerikaanse regering om de belastingdruk voor burgers en bedrijven te verminderen zijn onderhevig aan een fundamenteel verschil van inzicht bij toonaangevende figuren.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin gaf donderdag ten overstaan van een panel van de Amerikaanse Senaat aan dat de geplande belastingverlagingen voor een deel worden gestut door een daarmee gepaard gaande verbeterde economische groei, terwijl begrotingsadviseur Mick Mulvaney dezelfde dag tegen een ander Senaatscomité stelde dat er geen verband bestaat tussen belastingverlagingen en groeivooruitzichten.

De visie van Mnuchin komt overeen met de kijk op zaken op het idee de belastingdruk te verminderen, zoals deze ook in de verkiezingscampagne van Donald Trump werd gebezigd. Mnuchin houdt daarin rekening met een positief effect van de belastingverlagingen op de economie, waardoor ook een positief effect op de begroting kan voortvloeien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Costco Wholesale boekt hogere nettowinst

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijgt ook.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit maakte het Amerikaanse retailbedrijf donderdag nabeurs bekend.

De omzet van Costco steeg met 8 procent tot 28,22 miljard dollar. De vergelijkbare omzetgroei was 5 procent. De onderneming haalde hier een nettowinst aan over van 700 miljoen dollar, gelijk aan 1,59 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar terug bedroeg de nettowinst 545 miljoen dollar, of 1,24 dollar per aandeel.

In de nabeurshandel in New York steeg het aandeel 1,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse economie groeit harder

Groei van 1,2 procent in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De economie van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal in een harder tempo gegroeid. Dit bleek vrijdag uit een tweede raming van de Amerikaanse overheid.

De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 1,2 procent. Uit een eerdere raming bleek nog een groei van 0,7 procent op kwartaalbasis. Er werd een groei van 0,8 procent verwacht.

In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een groei van het bruto binnenlands product met 2,1 procent.

Verder bleek vrijdag dat de bedrijfswinsten in het eerste kwartaal met 0,3 procent zijn gedaald, na een stijging van 3,7 procent in de laatste drie maanden van vorig jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Orders Amerikaanse duurzame goederen nemen af

Grotere daling verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's daalden afgelopen maand met 0,7 procent, ofwel 1,6 miljard dollar, tot 231,2 miljard dollar. Er werd een afname van 1,8 procent voorzien.

In maart stegen de orders voor duurzame goederen nog met 2,3 procent.

Exclusief transport liepen de orders in april met 0,4 procent terug, terwijl de orders zonder militair materieel mee te rekenen, met 0,8 procent daalden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting licht lagere opening

Markt maakt zich op voor extra lang weekeinde.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De productiebeperkingsdeal van de OPEC en druk op het Britse pond zijn volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda vrijdag de twee belangrijkste thema's die de markt bezighouden. OPEC besloot donderdag in Wenen, met steun van andere belangrijke producenten, zoals Rusland, de productiebeperking met negen maanden te verlengen. De markt had meer verwacht. De olieprijs sloot donderdag meer dan 5 procent lager.

Tweede punt van focus is de daling van het Britse pond, nadat uit een opiniepeiling bleek dat Labour inloopt op de Conservatieven. "Na de verliezen [voor de Britse munt] van gisteren eindigt de week voor het pond rot", aldus Erlam. "Bovendien kan de munt zich in de nabije toekomst geconfronteerd zien met nog meer ellende, aangezien het pond ten opzichte van de dollar door de 1,29 is gebroken", voegde hij toe.

In Europa was sprake van een overwegend negatief sentiment, met een verlies van 0,3 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij bij een gebrek aan richtinggevende publicaties de markt de aandacht richtte op de valutamarkt, nadat uit een opiniepeiling bleek dat Labour inloopt op de Conservatieven.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,6 procent tot 19.686,84 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,1 procent op 3.110,06 punten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat bruto binnenlands product eerste kwartaal in een harder tempo is gegroeid. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 1,2 procent. Uit een eerdere raming bleek nog een groei van 0,7 procent op kwartaalbasis. Er werd een groei van 0,8 procent verwacht.

De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april gedaald. De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's daalden afgelopen maand met 0,7 procent, ofwel 1,6 miljard dollar, tot 231,2 miljard dollar.

Later op de dag staat het consumentenvertrouwen in mei op de agenda.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 48,51 dollar, terwijl een brent-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 51,05 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1183. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1219 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco noteerde in de elektronische voorbeurs 1,8 procent hoger, nadat de Amerikaanse retailer donderdag laat over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst en omzet rapporteerde.

Nutanix steeg 14,5 procent procent, nadat de aanbieder van clouddiensten donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Deckers Outdoor steeg 11,9 procent, nadat de fabrikant van Ugg laarzen onverwacht een nettowinst over het afgelopen kwartaal rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 2.415,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.082,95 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.205,26 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen fractioneel toegenomen

Index op 97,1 in mei.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in mei fractioneel gestegen en minder hard dan uit een eerdere raming bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 97,0 in april naar 97,1 deze maand. Halverwege mei kwam uit een voorlopige meting nog een niveau van 97,7 naar voren.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg op maandbasis van 87,0 naar 87,7. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie daalde evenwel van 112,7 naar 111,7.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street houdt deuren gesloten

Amerikanen herdenken gesneuvelde militairen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt de deuren maandag gesloten vanwege Memorial Day, een dag waarop Amerikanen gesneuvelde militairen herdenken.

Elders is er maandag überhaupt weinig actie op de financiële markten. Beleggers reageren nauwelijks op een nieuwe rakettest die Noord-Korea uitvoerde. De Japanse Nikkei sloot nagenoeg vlak en de Chinese beurzen waren gesloten. In Europa waren de koersenborden in het algemeen rood gekleurd. In Londen vindt geen handel plaats vanwege een bank holiday.

Vrijdag bleven de beurzen in de Verenigde Staten dicht bij huis. De handel was dun maar de S&P 500 index en de Nasdaq wisten wel nipt nieuwe recordstanden te bereiken.

Terugkijkend naar de maand mei die op zijn eind loopt, was er geen sprake van het oude gezegde 'sell in May and go away', volgens marktanalist Jasper Lawler van CMT. De rally hield aan en de kortstondige verkoopgolf die ontstond door de politieke problemen van de Amerikaanse president Donald Trump, vanwege het Rusland schandaal, werd afgeschud.

Hoewel de nieuwe handelsweek rustig begint, is er later in de week wel meer actie te verwachten, met het Beige Book van de Federal Reserve, dat gebruikt wordt als leidraad voor de komende vergadering van het beleidscomité, en twee banenrapporten, die de Amerikaanse centrale bank ook belangrijk vindt bij het bepalen van hun monetaire beleid.

Ondertussen is de kans dat die rente in juni opnieuw omhoog gaat zo goed als ingeprijsd door de markt. Alleen nieuwe politieke problemen voor president Trump zouden de Fed mogelijk nog af kunnen houden van een renteverhoging, volgens marktkenners.

Nu het kwartaalcijferseizoen op zijn eind loopt, droogt ook het bedrijfsnieuws op. Later deze week komt Hewlett Packard Enterprises als één van de laatste Amerikaanse bedrijven met kwartaalcijfers.

De olieprijs daalde maandag licht. Een juli-future West Texas Intermediate werd 0,1 procent lager verhandeld op 49,77 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 0,1 procent lager bewoog op 52,44 dollar.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1190. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1166.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot vrijdag fractioneel hoger op 2.415,82 punten, de Dow Jones index eindigde nagenoeg vlak op 21.080,28 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.210,19 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:27
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:27
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:27
EUR/USD 1,0655 +0,0011 +0,10% 22:28
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.387,95 +8,58 +0,36% 22:28
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront