Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
voda
0
De Zuidpool wordt steeds groener, stelt onderzoeker Mattheuw Amesbury. “Eerder zagen we deze reactie op slechts één locatie in het zuidelijke deel van het Antarctisch Schiereiland, maar nu weten we dat mosbanken op het hele eiland reageren op de recente klimaatverandering." © AFP

IJs maakt in razend tempo plaats voor mos in Antarctica

Vrijwel nergens is de klimaatverandering zó zichtbaar als op Antarctica. De mossen in dit deel van Antarctica groeien aanmerkelijk sneller omdat het ijs in rap tempo smelt, concluderen onderzoekers van het Britse University of Exeter. Nog niet zo lang geleden werd Oost-Antarctica gezien als een ijskoude massa, waar klimaatverandering nog geen rol speelde. Maar nu zien wetenschappers uit onder meer Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië dat ook dit deel van de Zuidpool plaatsmaakt voor groen. 

Naz Taha 21-05-17, 08:24 Laatste update: 11:30

Opwarming aarde boosdoener

Volgens de Britse University of Exeter vormt de stijgende temperatuur de belangrijkste oorzaak. Het Antarctische Schiereiland is een van de snelst opwarmende plekken op aarde. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw stijgen de temperaturen er ongeveer een halve graad per decennium.
Tekst gaat door onder foto.

Antarctica is de thuishaven van veel pinguïns. © AFP

Biodiversiteit in gevaar

Maar wat is nu het gevaar van een groener Antarctica? Wetenschappers stellen dat de biodiversiteit in gevaar komt. De zuidpool is de thuishaven van veel dieren, zoals zeehonden, pinguïns en walvissen. Sommige dieren zullen de vergroening volgens de Nieuw-Zeelandse en Britse onderzoekers niet overleven.

www.ad.nl/wetenschap/ijs-maakt-in-raz...
DeZwarteRidder
0
Khamenei noemt Saudische monarchen idioten
1 uur geleden

TEHERAN - Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijk leider in Iran, heeft de leden van de koninklijke familie van Saudi-Arabië zaterdag als „mafkezen” en „melkkoeien voor de Amerikanen” bestempeld. „Die idioten geloven dat ze met geld de vriendschap kunnen verwerven van een tegenstander van de islam”, zei hij volgens het nationale persbureau Fars.

Khamenei verwees met zijn ontboezeming naar de wapenbestellingen ter waarde van 100 miljard dollar die Saudi-Arabië vorige week deed bij Amerikaanse bedrijven toen president Donald Trump in Riyad op bezoek kwam. Het soennitische Saudi-Arabië en het sjiitische Iran zijn de belangrijkste mogendheden in het conflictrijke Midden-Oosten en gezworen vijanden.

De Saudische leiders vormen volgens Khamenei een ,,ongeschikt en waardeloos zootje ongeregeld'' dat het lot van nogal wat moslims in de hand heeft. Hun politiek zal volgens de Iraanse ayatollah uiteindelijk leiden tot de ineenstorting van het regime.

In Iran heeft Khamenei grondwettelijk het laatste woord in alle strategische beleidsbeslissingen. De gematigde president Hassan Rohani, onlangs herkozen, had ook kritiek op de wapendeals. Hij zei dat de Saudische machthebbers er beter aan zouden doen de bevolking eens uit te leggen wat stembussen en democratische verkiezingen zijn.
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/story/why-one-hed...

Heb het bovenstaande stukje rustig doorgenomen, het is tenslotte vandaag ook snikheet.
het is eigenlijk ook een soort van "geestelijk leider", maar dan van the money markets!

The VIX tikt inderdaad bijna elke dag een nieuwe ATL aan, de angstmeter blijft maar dalen op totale windstilte en zelfgenoegzaamheid, lekker uitbuiken op een opblaas bed in de branding.

Maar kenners weten beter! dit kan zomaar omslaan, de markt kan spontaan keren, het massaal winst nemen en posities sluiten nar jarenlange uptrends.

Komende week al! waarom niet?
[verwijderd]
0
Vandaag kwam ik een compleet blanco credit card tegen, mooi roomblank wit zonder enig logo of andere oneffenheid.
De drie bebaarde heren waren in goede stemming, misschien door het mooie weer, ik maakte nog het grapje "white card, no black money"....en toen moesten we toch wel ff lachen, ik het hardst natuurlijk.

Hoe stom moet je zijn om met bundeltjes 500 van euro-biljetten te gaan vliegen? de kans dat je voor schut gaat is levensgroot en dus peperduur.

Nou heb ik weleens gehoord dat je gewoon voor ongekende bedragen digitaal op een willekeurige chipcrad kunt zetten, gewoon op je sportclub of ANWB card en lachend langs de Schiphol-controle komt natuurlijk...

De banken, gezaghebbers en andere figuren blijven het staalhard ontkennen, ik zie steeds meer signalen dat het meer gangbaar wordt en er een sub-banksysteem ontstaat met alle voor en nadelen die daar aan kleven.....

Het aanhoudende succes van de crypto-coins gaat mij steeds meer duidelijk maken...de muziek speelt terwijl er steeds meer stoelen worden weggehaald....
voda
0
ECB kocht voor 11,3 miljard euro aan obligaties op

Opkopen iets lager dan in de week ervoor.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor circa 11,3 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, en dat was fractioneel minder dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

Door de aankopen in de week eindigend op 26 mei steeg de teller op weekbasis van circa 1.546,4 miljard naar 1.557,68 miljard euro.

De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van circa 219,2 miljard naar 219,3 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 23,7 miljard euro, iets minder dan de ruim 23,8 miljard euro een week eerder.

Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 2,3 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu ruim 89 miljard euro bedragen.

Sinds april koopt de centrale bank gemiddeld voor 60 miljard euro aan obligaties en andere leningen op. Dit loopt in principe tot eind december 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Draghi benadrukt noodzaak van monetaire verruiming voor eurozone

Onderliggende inflatie nog steeds zwak volgens voorzitter ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De economie van de eurozone heeft nog steeds een aanzienlijke vorm van monetaire verruiming nodig van de Europese Centrale Bank. Dit verklaarde de voorzitter van de ECB Mario Draghi maandag in een hoorzitting voor het Europees Parlement.

Hiermee lijkt Draghi de markt erop voor te bereiden dat ze voorlopig geen aanpassingen in het monetaire beleid van de ECB hoeven te verwachten. De volgende vergadering van de centrale bank is op 8 juni in Tallinn. Dan komt de ECB ook met nieuwe economische ramingen.

In zijn verklaring erkende Draghi het economisch herstel in de 19 eurozone landen, maar waarschuwde hij ook dat de onderliggende inflatie, dus zonder de volatiele prijzen voor voedsel en energie, nog altijd te zwak is.

"In het algemeen blijven we er van overtuigd dat er buitengewoon veel steun vanuit monetair beleid nodig is, ook via onze forward guidance, om de inflatie op een duurzame manier te laten oplopen", zei Draghi. Die zogenoemde forward guidance van de ECB betekent dat de rentestanden van de centrale bank een langere periode op het huidige niveau blijven of indien nodig verlaagd kunnen worden.

Het belangrijkste rentetarief van de ECB staat momenteel op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief is en de strafrente 0,25 procent. Maandelijks koopt de centrale bank bovendien voor 60 miljard euro aan diverse soorten obligaties op en dit tot zeker december dit jaar.

Echter, nu het herstel in de eurozone doorzet, wordt de roep om de stimuleringsmaatregelen af te bouwen, het zogenaamde 'taperen', steeds sterker en dan met name in de grootste economie van de eurozone, Duitsland.

Veel economen gaan er van uit dat de ECB na de zomer een andere toon aan zal slaan, door eerst met een nog positievere economische outlook te komen, waarna men vervolgens de forward guidance mogelijk bijschaaft en niet langer zinspeelt op nog meer monetaire verruiming.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
1
DeZwarteRidder
0
Belastingdienst legt beslag op woning Patricia Paay
25 min geleden

De Belastingdienst heeft gisteren beslag gelegd op het huis van Patricia Paay. De twee-onder-één-kapwoning in het Noord-Hollandse Lijnden staat sinds vandaag te koop voor 475.000 euro.

Dat meldt Bekende Buren. Volgens de website heeft Paay de inkomstenbelasting over de jaren 2013, 2014 en 2015, de zorgverzekeringswet over 2013 en 2014 en de omzetbelasting over de jaren 2015 en 2016 niet of slechts gedeeltelijk betaald.

Het is onbekend wat de hoogte is van de belastingschuld, maar volgens Bekende Buren zou het gaan om een bedrag van rond de 100.000 euro. Het gaat om een executoriaal beslag, dus als het de blonde diva niet lukt om de woning te verkopen, kan de fiscus deze laten veilen.

'Slechte boekhouder'

Paay noemt de beslaglegging "raar" en laat aan de website weten: "Ik heb mijn huis in de verkoop staan om de schuld te kunnen betalen. Er zit tenslotte een ton aan eigen geld in. Dit alles is veroorzaakt door een slechte boekhouder. Ik ga gelijk bellen."

De zangeres verhuisde in 2013 naar Lijnden en kocht de woning voor 410.000 euro. Het huis heeft een totale woonoppervlakte van 181 vierkante meter en telt drie slaap- en twee badkamers. Dit alles verdeeld over twee woonlagen en een vliering.
[verwijderd]
0
"De inflatie in de eurozone is in mei stevig ingezakt. Stegen de prijzen van consumptiegoederen in april nog met 1,9% op jaarbasis, over mei is er 1,4% uit de bus gekomen, het laagste niveau dit jaar. Dat heeft statistiekbureau Eurostat woensdag bekendgemaakt..."(FD.nl)

Terwijl de olieprijs vandaag ook stevig dalende is, het is nog zeker geen gelopen race!

Van €60 miljard gewoon weer naar €90 miljard opkoop per maand, de komende 2 jaar zeker om de boel eens ff flink aan te zwengelen....

Vakantie-gangers zien het de komende weken met hun eigen ogen in de zuidelijke landen: voor een paar euro munten goed eten, een minimumloon van 420 euro per maand.
Binnen Europa wisselkoersen op een en dezelfde munt, rara hoe kan dat nu?
DeZwarteRidder
0
Pensioenfonds maakte elke maand 1982 euro over
Dode moeder 7 jaar in vriezer
2 uur geleden

HORSARRIEU - Een 55-jarige Franse vrouw heeft het overlijden van haar moeder jarenlang geheim gehouden door het lijk te bewaren in een vriezer, die een paar keer is mee verhuisd. Al die tijd maakte het pensioenfonds elke maand keurig 1982 euro over. De vrieskist was overigens niet aangesloten op het elektriciteitsnet maar lag verzegeld en afgedekt achterin in de tuin van het huis waar de verdachte sinds een jaar woonde. Het opgevouwen lichaam van de bejaarde was gemummificeerd.

Volgens de krant SudOuest heeft de aangehouden Française tegen de politie gezegd dat haar moeder ongeveer zeven jaar geleden een natuurlijk dood is gestorven. De officier van justitie in Mont-de-Marsan, ten zuiden van Bordeaux, twijfelt aan dat verhaal omdat de ziektekostenverzekering van de oude dame voor het laatst in 2007 een medische behandeling heeft vergoed.

Woensdag zal autopsie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen en indien mogelijk de datum van overlijden.
voda
0
Beursblik: beursexperts blijven somber gestemd

Aegon gewild voor juni.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, ondanks dat mei een mooie beursmaand was. Dit concludeerde analist Corne van Zeijl van Actiam in de maandelijkse enquête die hij houdt, onder ditmaal 78 professionele beleggers.

Voor de maand juni is slechts 14 procent van de experts optimistisch gestemd, tegen 37 procent pessimistisch.

Redenen voor de sombere insteek zijn er volgens Van Zeijl voldoende. "Griekse betalingsproblemen, Italiaanse verkiezingen, een ECB die haar voet van het monetaire gaspedaal af gaat halen, een Fed die de rente verhoogt en men vindt aandelen te duur", somde de analist op.

De pessimistische kijk leverde de experts afgelopen maand geen winst op. "De aandelenkeuzes [van de experts] van afgelopen maand waren simpelweg slecht", constateerde Van Zeijl.

Het meest geliefde aandeel voor mei was AkzoNobel, maar dat aandeel daalde juist ruim 7 procent. Ook Randstad was gewild onder de experts, maar dat zag bijna 6 procent aan beurswaarde verdampen.

Bij de floppers ging het volgens Van Zeijl ook maar matig met de experts. Galapagos daalde inderdaad bijna 8 procent, maar bijvoorbeeld Unilever won meer dan 5 procent. Per saldo verloor een long/short fonds op basis van de toppers en floppers van de experts afgelopen maand 3,1 procent.

Voor juni is Aegon met afstand het meest gewilde aandeel onder de experts. "Na alle zorgen over de balans, zorgde de verkoop van een bedrijfsonderdeel dat deze zorgen naar de achtergrond verdwenen." Verder schatten de experts ook Ahold als kansrijk in.

Wegblijven moeten beleggers volgens de experts vooral bij Altice, ASML en ArcelorMittal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Mysterie om ananassen op Nederlandse treinstations
21 min geleden Redactie

Een vrouw met een ananas in haar armen, twee twintigers met een ananas op schoot, een jongen die nonchalant tegen een muurtje leunt naast zijn ananas... Ze doken vrijdag allemaal op in de buurt van stations of in de trein. Op sociale media vragen oplettende reizigers zich af of ze misschien de laatste trend hebben gemist.

Op Twitter, Facebook en Instagram duiken vrijdag steeds meer foto’s op van mensen die met een ananas over straat gaan. Zo maakte Facebook-lid Erwin foto’s van reizigers die met een ananas in de trein zaten. „En ze zeggen allemaal hetzelfde: Wij kijken gewoon graag naar een ananas”, schrijft hij bij de foto’s van mensen die wel lachend willen poseren met hun ananas, maar niet uit willen leggen wat er aan de hand is. Een vriend reageert: „Ook op Rotterdam ananas fetisjisten.”

[verwijderd]
0
"5000 kilo cocaïne verstopt in container vol ananassen
De douane heeft maandag in de Antwerpse haven een partij van bijna 5000 kilo cocaïne aangetroffen die vermoedelijk bestemd was voor Nederland. De politie hield dinsdag in ons land, in Drimmelen en Breda, twee mannen aan (33 en 51 jaar). De cocaïne heeft een straatwaarde van 150 miljoen euro...."

Vorige week nog.
De loods van de polisie stond nog open, er zaten ananassen van 80K euro tussen, dan ben je wel zuinig op je stukje fruit! wat jij DZR?

Het nivo van die zogenaamde "sociale media" is belabberd laag...

Ik zou elke ananas in Rotterdam goed bekijken(vooral die uit avondzaken) er circuleert nog 80x een euroton als ware het krasloten op 50000% uitbetalingspercentage...
DeZwarteRidder
0
quote:

paulta schreef op 2 juni 2017 16:30:

"5000 kilo cocaïne verstopt in container vol ananassen
De douane heeft maandag in de Antwerpse haven een partij van bijna 5000 kilo cocaïne aangetroffen die vermoedelijk bestemd was voor Nederland. De politie hield dinsdag in ons land, in Drimmelen en Breda, twee mannen aan (33 en 51 jaar). De cocaïne heeft een straatwaarde van 150 miljoen euro...."

Vorige week nog.
De loods van de polisie stond nog open, er zaten ananassen van 80K euro tussen, dan ben je wel zuinig op je stukje fruit! wat jij DZR?

Het nivo van die zogenaamde "sociale media" is belabberd laag...

Ik zou elke ananas in Rotterdam goed bekijken(vooral die uit avondzaken) er circuleert nog 80x een euroton als ware het krasloten op 50000% uitbetalingspercentage...
Dus daarom zit iedereen met ananassen in de trein...!!
voda
0
Negatieve rente bij spaarrekening Duitse bank

In Nederland krijg je al nauwelijks meer rente op je spaarrekening, in Duitsland gaan ze nog een stap verder. De Sparda-Bank in Berlijn rekent vanaf september een negatieve rente van 0,4 procent op al het spaargeld boven een ton, meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.

Redactie 02-06-17, 14:48 Laatste update: 14:54

Volgens de bank - met 500.000 klanten één van de grootste coöperatieve banken van Duitsland - is de maatregel noodzakelijk. Niet alleen wil de bank het verlies beperken op de bankkosten, maar ook wil het de klanten ervan overtuigen dat er aantrekkelijker beleggingsvormen zijn dan sparen.

In ons land is er vooralsnog geen sprake van negatieve rente. Wel verlaagde Triodos als eerste bank van Nederland vorige maand de rente voor zijn spaarders - voor een normale internetspaarrekening - naar 0 procent.

Bankentoezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gelooft niet dat banken over zullen gaan tot het instellen van een negatieve rente op spaargeld. Volgens directeur Jan Sijbrand van toezichthouder DNB zou dit leiden tot 'grote krantenkoppen' en zouden veel Nederlanders hier een probleem van maken.

www.ad.nl/economie/negatieve-rente-bi...
[verwijderd]
0
In Spanje noemen ze het "popular"
In Italie noemen ze het "populare"

Vele(voornamelijk) financiele vehikels die op instorten staan, een Angstgegner dus!

Stel je eens voor dat we in ons Kikkerlandje namen gaan gebruiken als een Populaire Aegon, Populairste ABNOMRO, RDS Populair.....een beetje vreemd toch wel he!
hirshi
0
quote:

paulta schreef op 6 juni 2017 09:28:

In Spanje noemen ze het "popular"
In Italie noemen ze het "populare"

Vele(voornamelijk) financiele vehikels die op instorten staan, een Angstgegner dus!

Stel je eens voor dat we in ons Kikkerlandje namen gaan gebruiken als een Populaire Aegon, Populairste ABNOMRO, RDS Populair.....een beetje vreemd toch wel he!
Gelukkig zijn er in kikkerlandje Koninklijke aandelen.
Zoals Royal Imtech.
Oh sorry failliet!!
voda
0
ECB kocht voor ruim 10 miljard euro aan obligaties op

Opkopen miljard euro lager dan in de week ervoor.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor circa 10,3 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, en dat was een miljard euro minder dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die dinsdag werden gepubliceerd.

Door de aankopen in de week eindigend op 1 juni steeg de teller op weekbasis van circa 1.557,7 miljard naar 1.568,0 miljard euro.De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van circa 219,3 miljard naar 220,5 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller opnieuw uit op 23,7 miljard euro.

Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 1,5 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 90,7 miljard euro bedragen.

Sinds april koopt de centrale bank gemiddeld voor 60 miljard euro aan obligaties en andere leningen op. Dit loopt in principe tot eind december 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
DNB: lage rente blijft groot risico

Gepubliceerd op 6 jun 2017 om 17:23 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - De aanhoudend lage rente vormt één van de belangrijkste risico’s voor de Nederlandse financiële sector. De winstgevendheid van banken staat onder druk en bovendien neemt de prikkel voor huishoudens en bedrijven om hun schulden omlaag te brengen af. Dat schrijft De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS), dat dinsdag is gepubliceerd.

Voor pensioenfondsen en verzekeraars wordt het door de lage rente lastiger om hun verplichtingen na te komen. Hierdoor zijn zij mogelijk geneigd riskanter te gaan beleggen. DNB plaatst toch al vraagtekens bij het zeer positieve sentiment op bijvoorbeeld de aandelenmarkten. Dat staat volgens de toezichthouder in schril contrast met de toegenomen geopolitieke onzekerheden.
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,74 +0,72 +0,08% 13:39
AMX 923,28 -2,48 -0,27% 13:39
ASCX 1.200,43 -6,64 -0,55% 13:24
BEL 20 3.872,09 -11,74 -0,30% 13:39
Germany40^ 17.946,40 -142,30 -0,79% 13:39
US30^ 38.230,57 -122,74 -0,32% 13:39
US500^ 5.034,19 -38,20 -0,75% 13:39
Nasd100^ 17.336,23 -187,90 -1,07% 13:39
Japan225^ 37.670,14 -328,62 -0,86% 13:39
WTI 82,90 0,00 0,00% 13:39
Brent 87,08 -1,00 -1,14% 13:39
EUR/USD 1,0722 +0,0025 +0,23% 13:39
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.329,35 +13,23 +0,57% 13:39
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,560 +2,600 +5,78% 13:20
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 13:20
EXOR NV 101,600 +0,400 +0,40% 13:17
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.262,200 -156,200 -11,01% 13:20
BESI 136,850 -2,150 -1,55% 13:19
Wolters Kluwer 140,100 -1,450 -1,02% 13:20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront