Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2017

188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Hesjedal
0
quote:

Gaasp schreef op 9 mei 2017 21:33:

Prima cijfers!
Al is er één dingetje waarvan ik me afvraag hoe dat nou kan: Het zakken van de verkoop van de bedrijfswagens met 3 procent, en het verlies van marktaandeel daar.
Hoi gaasp,

Ja inderdaad. De verkopen daar vallen iets tegen. Ik meende dat vorig jaar in q3 ofzo stern daar iets over heeft gezegd. Namelijk dat stern of veel voor grote bedrijven deed en weinig voor kleine zzpers of andersom. Neem aan stern groot als grote onderneming. Wanneer dus de vraag bij particulieren aan trekt verliest stern marktaandeel. Ergens op de site van stern kan je hier meer over vinden hoe precies zit.

De aantallen hadden juist in 2016 een goed jaar, waarbij het dit jaar iets terugloopt. Niks om echt zorgen over te maken. Maar naar mijn mening wel jammer inderdaad.
voda
0
Beursblik: kwartaalresultaten Stern sterk

NIBC gaat taxaties aanpassen vanwege sterk lagere rentelasten.

(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft dinsdag nabeurs sterke en beter dan verwachte resultaten gerapporteerd. Dit meldde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

De analist wees op de met bijna 10 procent gegroeide omzet, de 34 procent hogere EBIT en de met 67 procent toegenomen nettowinst.

De marktvorser vond de resultaten van de Dealer-divisie niet zo sterk, maar wees op de veel beter dan verwachte resultaten van de divisies Mobility Solutions en Car Services.

De Jong kondigde aan de taxaties aan te gaan passen vanwege de significant lagere rentelasten dankzij nieuwe financieringsfaciliteiten voor Dealers en Lease.

NIBC hanteert voor Stern Groep een Kopen advies met een koersdoel van 30,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel woensdagochtend 1,2 procent hoger op 25,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Biobert
0
[quote alias=Biobert id=10033502 date=201705091628]
[...]

Dat zal ik doen. Succes met je tentamen: bedrijfskunde?
/quote]
@Hesjedal
Hier mijn observatie van de ava van Stern.
De sfeer bij de bestuurders was ingetogen om vooral nog maar niet te positief over te komen, denk ik.
Er waren veel meer aandeelhouders dan vorige keren: 46 aandeelhouders die 76% van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigden. Stern komt dus meer in de belangstelling van beleggers te staan.
De nieuwe strategie werd toegelicht. In september brengt de RvB het plan van aanpak van de strategie naar buiten. Secutirisatie van Lease portefeuille van 150 mln, binnenkort volgen details. In toekomst streeft Stern naar samenwerking met een Lease Maatschappij.
Er waren nauwelijks vragen van aandeelhouders: iedereen tevreden met het plan om de ebitda in 2020 te verdubbelen. Het plan daarvoor is realistisch volgens RvB en RvC en daarop was geen commentaar van aandeelhouders.
Hesjedal
0
Biobert,

Bedankt, fijn dat het redelijk druk en positief was. Is er nog iets gezegd over de securisatie van de lease portefeuille per welke datum hier extra informatie over naar buiten komt?

In toekomst streeft Stern naar samenwerking met een Lease Maatschappij. Bedoel je verkoop aan lease maatschappij, of het kopen van een maatschappij, of willen ze alle auto's onderbrengen verkopen aan de lease maatschappij en soort provisie opbrengen?

Nog een laatste vraag had de accountant behalve de sheets nog iets te melden over controle problemen ofzo?
Hesjedal
0
Zou NIBC op basis van de nieuwe deal dan de verwachtingen verhogen en KD optrekken naar 35??
Biobert
0
Hesjedal
Tentamen goed verlopen?
Securisatie bericht: over ongeveer 14 dagen
Samenwerken Leasemaatschappij: verder niet gepreciseerd, maar Sterns doel is wel zoveel mogelijk financiele middelen vrijspelen/vrijhouden om te kunnen groeien in lease, dus dan denk ik auto's onderbrengen, denk je ook niet?
Accountant had geen enkel controle probleem, maar had veel overleg gehad met de nieuwe cfo voor toelichting van elkaars standpunten. Dit boekjaar treedt er een andere accountant aan van EY
Hesjedal
0
quote:

Biobert schreef op 10 mei 2017 23:23:

Hesjedal
Tentamen goed verlopen?
Securisatie bericht: over ongeveer 14 dagen
Samenwerken Leasemaatschappij: verder niet gepreciseerd, maar Sterns doel is wel zoveel mogelijk financiele middelen vrijspelen/vrijhouden om te kunnen groeien in lease, dus dan denk ik auto's onderbrengen, denk je ook niet?
Accountant had geen enkel controle probleem, maar had veel overleg gehad met de nieuwe cfo voor toelichting van elkaars standpunten. Dit boekjaar treedt er een andere accountant aan van EY
Nee helaas ging het minder.
oke duidelijk.

Over dat samenwerken met leasemaatschappij kan het natuurlijk heel veel kanten op. Wat ik wel weet is dat ze voor hun service organisatie landelijke dekking willen, waarbij kosten voordelen gaan spelen wanneer er meer auto's (lease) onder de service organisatie vallen. Wat mij betreft kan samenwerking dan een hoop inhouden, Fusie? overname?

Ik ben niet enthousiast over het verkopen van lease contracten, omdat juist de lease tak zorgt voor een stabielere cash flow die de bij slechte dealeractiviteiten kan zorgen dat dividend kan worden gehandhaafd (stel er komt economische slechte tijden). NIBC waarderen de lease tak op minimaal 19 euro .

Ik hoop eigenlijk op overnames van kleine leasebedrijven, om de concurrentie aan te gaan met leaseplan en andere grote lease bedrijven, dat zou voor mij het droomscenario zijn.
Biobert
0
quote:

Hesjedal schreef op 19 mei 2017 13:27:

omdat het een slechte beursdag was.
Maar ben je geslaagd voor je tentamen?
Met Stern ben ik pas geslaagd als het nieuwe financieringsarrangement bekend wordt gemaakt
Hesjedal
0
quote:

Biobert schreef op 19 mei 2017 21:36:

[...]

Maar ben je geslaagd voor je tentamen?
Met Stern ben ik pas geslaagd als het nieuwe financieringsarrangement bekend wordt gemaakt
Ja uiteindelijk wel!

Ik zit er ook op te wachten inderdaad, zeker omdat ook NIBC belooft heeft de waarderingen aan te passen.
Biobert
0
Aandeel Stern stijgt. Ik denk dat morgen het nieuwe financierings arrangement bekend wordt gemaakt.
Koersruis gaat altijd vooraf aan belangrijk nieuws.
Biobert
0
Het duurt lang voordat het aangekondigde financierings arrangement rond is. Kennelijk zijn er problemen gerezen. De koers van het aandeel Stern daalt. Een zorgelijke zaak.
Hesjedal
0
Ja ik vraag het mij ook af waarom ze er iets langer of doen dan vooraf gecommuniceerd. kan natuurlijk heel veel redenen hebben, maar onzekerheid is nooit goed..

Binnekort trouwens autoverkopen cijfers over mei. Met oa. Pasen en hemelvaart in tegenstelling tot vorig jaar waarbij pasen in april viel. Dus verwacht een dikke +
Hesjedal
0
(ABM FN-Dow Jones) Leaseplan gaat mogelijkerwijs naar de beurs. Dit schreef De Financiele Telegraaf donderdag.

Het grootste autoleasebedrijf ter wereld zou volgens de krant in een gunstig scenario in 2018 zijn eerste handelsdag kunnen beleven. DFT noemt het bedrijf een fonds met AEX-potentie.

De grootste aandeelhouder van Leaseplan is het Britse private equity-huis TDR. Deze heeft volgens de krant eerder deze maand namens zijn medeaandeelhouders de Britse firma STJ Advisors in de arm genomen om de mogelijkheden voor een beursgang in kaart te brengen.

Het proces staat nog in de kinderschoenen. Een beursgang is afhankelijk van macro-economische en geopolitieke factoren die het beursklimaat beïnvloeden. Een definitieve beslissing over een beursgang wordt pas over maanden verwacht.

Bij Leaseplan werken ruim 7000 mensen. De omzet bedroeg in 2016 9,1 miljard euro. Topman is Tex Gunning. Leaseplan wilde niet reageren tegenover de krant.

Benieuwd naar de waardering van leaseplan, dan kunnen we stern pas echt gaan verglijken.
Hesjedal
0
Tipje: ik verwacht morgen of maandag ook de autocijfers over de maand mei. Hierin zitten in tegenstelling tot normaal pasen en Hemelvaart weekend in. Terwijl normaal pasen in April valt. Terwijl pinksteren normaal in Mei valt en nu dus in Juni. Verwacht ik dat autoverkopen over Mei een plus van 8-12% opleveren, maar dat Juni door pinksteren dus weer sky-high gaan.

Teleurstellingkje: nog steeds geen PB?
Slnc
0
Autoverkopen in mei fors gestegen
Stijging op jaarbasis bijna 27 procent.

(ABM FN-Dow Jones) In de maand mei zijn in Nederland beduidend meer nieuwe personenauto's geregistreerd. Dit maakten brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG donderdag bekend.

Vorige maand werden 36.484 nieuwe personenauto's in Nederland geregistreerd. Dat is een stijging van 26,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

In totaal zijn in de maanden januari tot en met mei 185.381 nieuwe personenauto's op kenteken gezet, een stijging van 19,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

De vijf best verkochte merken in maand april waren Volkswagen (3.996/ 10,9 procent marktaandeel), Renault (3.783 / 10,4 procent), Peugeot (2.674/ 7,3 procent), Opel (2.662 / 7,3 procent) en Toyota (2.300 / 6,3 procent).
Hesjedal
0
Soow, behoorlijk hogere autoverkopen dan ik zelf had gedacht. Stern blijft op de goede weg! ook bestelauto's trekken weer flink aan. zal binnenkort een overzicht maken van de merken van stern.
188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:00
Koers 2,880
Verschil -0,040 (-1,37%)
Hoog 2,880
Laag 2,880
Volume 398
Volume gemiddeld 7.251
Volume gisteren 30.150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront