Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump verscheurt Parijs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Henk Grootveld

Henk Grootveld is hoofd trendsbeleggen bij Robeco, fondsmanager van het groeifonds Rolinco en trendwatcher. Naast aandelenmarkten en economie heeft Grootveld een brede interesse in en schrijft hij over de impact van wetenschap en technologie op de geschiedenis. Hiervoor was hij onder andere hoofd Europese aandelen bij Robeco,...

Meer over Henk Grootveld

Recente artikelen van Henk Grootveld

  1. okt '19 GenZ, of de generatie die de wereld gaat redden 15
  2. sep '19 Een hopelijk slaapverwekkend verhaal 5
  3. jun '19 Tijdbom der obesitas 4

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juni 2017 15:32
    Wat een tenenkrommende column is dit. Van de fondsbeheerder zou je toch iets meer diepgang verwachten, dan het overschrijven van politiek-correctepraat zoals in de media verschijnt, waarvan niet vaststaat of de waarheid wordt verteld.
    Na het lezen heb ik geen spijt dat ik geen Robecofondsen meer heb.

    Gelukkig zijn er ook analisten met meer diepgang:
    www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/103238...

  2. K. Bouter 14 juni 2017 16:21
    Zucht...@Kees2 de fossiele opwekking krijgt 8 x meer subsidie dan schone energie, dus die analyses met 'diepgang' van kees de kort kan zo de prullenbak in. Zucht2 ...@kolenboer ...hou toch op met dit soort onzin vergelijkingen. De temperatuurwijzigingen in het verleden kwamen ook door uitstoot (van o.a. vulkanen en methaan) en nu komt die (extra) uitstoot door de mens.
  3. forum rang 6 Ronald Engels 14 juni 2017 17:24
    Kees de Korte een zeer verstandige man, er is namelijk helemaal geen Climate Change en / of CO2 broeikas gas probleem, dit is een groots opgezet bedrog sinds 50 jaar van Politici, Margret Thatcher begon ermee om kerncentrales te kunnen bouwen en kolenmijnen te sluiten in de UK, bestudeer dit eens, bovendien bestudeer de MILANKOVITCH CYCLES, gecombineerd met aard en zonne magnetisme die verantwoordelijk zijn voor de cycli van temperatuur veranderingen over honderden, duizenden jaren.

    CO2 is zeer waardevol, al de rest is onzin, er is geen Climate Change.
  4. msg959 14 juni 2017 21:19
    quote:

    K. Bouter schreef op 14 juni 2017 16:21:

    Zucht...@Kees2 de fossiele opwekking krijgt 8 x meer subsidie dan schone energie, dus die analyses met 'diepgang' van kees de kort kan zo de prullenbak in. Zucht2 ...@kolenboer ...hou toch op met dit soort onzin vergelijkingen. De temperatuurwijzigingen in het verleden kwamen ook door uitstoot (van o.a. vulkanen en methaan) en nu komt die (extra) uitstoot door de mens.

    Zucht3 Die onzin dat fossiele opwekking 8x meer subsidie zou krijgen is al meermalen weerlegd. Als je voor "subsidie" geheel nieuwe definities gaat hanteren heb je gelijk.
    Zucht4 dat er temperatuurwijzigingen in het verleden plaatsvonden door uitstoot is totaal niet bewezen.

    Trump heeft hiermee een verstandige beslissing genomen. Jammer dat Europa dit niet overneemt.
  5. forum rang 6 Ronald Engels 15 juni 2017 02:08
    K. Bouter, de alkaliniteit van onze oceanen is pH 8.2, er is dus totaal geen verzuring van die paar ppm`s meer of minder CO2 in de atmosfeer.

    Een pH van 7.0 is neutraal, hoger als 7.0 is basisch/alkaline, onder de 7.0 is zuur tot zeer zuur bij 1.0.

    Er is dus totaal geen probleem van oceanen verzuring, dit is complete onzin uitgekraamd door de eigenbelang klimaat fanatici.

    K. Bouter ik kan je slecht de goede raad geven informeer je eens serieus over de niet bestaande Climate Change en over de zeer waardevolle grondstof CO2 voor onze planeet en het voorbestaan van de mensheid. Er is ook geen Global Warming, slechts natuurlijke zeer lichte opwarming van misschien max 0.3 graad Celcius over de laatste 30 à 40 jaar.

    Zonder CO2 in de atmosfeer sterven we af, reeds bij minder als 180 ppm in de atmosfeer begint het langzame afsterven.
    Meer CO2 naar b.v. 500 ppm is erg goed voor een veel groenere planeet met veel meer en beter leven.

    Bestudeer s.v.p. de Milankovitch Cycles en bestudeer het Warm CO2 project van YARA en Zeeland Seaports in Terneuzen waar dagelijks Tomaten, Paprikas, enzv. worden gekweekt in glazen kassen met gemiddelde CO2 concentraties van 1100 ppm binnen in de kassen.
    Warm CO2 verbruik van ruwweg 84 graad celcius, ruwweg 350.000 ton per jaar wordt daar geconsumeerd in glazen kassen. Om 3x per jaar tomaten te oogsten. Geweldig niet?

    Echt de klimaat fanatici, Al Gore, Jesse Klaver en Groen Links, enzv. zitten helemaal fout met hun Climate Change wens-verhaal, er is namemlijk helemaal geen Climate Change met meer extreem weer, er is in werkelijkheid minder extreem weer sinds 1998 en door verminderde zonne activiteit over de komende 20 jaar en de grotere afstand aarde - zon gaan we met zekerheid naar een milde afkoeling van ons klimaat, een milde ijstijd periode met weer groeiende ijs gletschers op het noordelijk halfrond.

    Ook de oceaan niveaus zijn in de laatste eeuw slechts met 18 cm gestegen en dit komt door thermische uitzetting van de oceanen - zeewater honderden triljarden m3 volume, aangezien de temperatuur van onze planeet onder invloed van continue radiatie en zonne activiteit door onze 15 miljoen graad warme zon, die nu erg dicht bij de aarde staat en bovendien met een grotere tilt van 23.5 graad van de aardas, waar door het noordelijk halfrond met enorm veel zwarte landmassa meer radiatie van de zon als normaal absorbeert, gevolg smelten gletschers noordelijk halfrond "only", dit is de situatie van laatste 40 jaar, en nu komt er weer een koudere periode aan minimaal de komende 20 jaar tot minimaal 2035 à 2040.

    Alle subsidies voor Windmolens zijn dus gewoon belasting geld verspilling, weggegooid geld zeker als windmolenparken failliet gaan bij stoppen subsidies, en leuke pet projecten voor bedrijven zoals SHELL, DONG en VESTAS, SIF, enzv. die daar ongelooflijk dik aan gaan verdienen.

    Informeer je voor je onzin uitkraamt. Er is geen Climate Change! Er is geen CO2 broeikas probleem!
  6. kolenboer 15 juni 2017 13:59
    quote:

    biopro schreef op 15 juni 2017 13:41:

    Wat een vreselijke reacties hier. Probeer dat IPCC rapport eens te lezen, of vertrouw op echte wetenschappers.
    Genoeg wetenschappers die het ontkennen, dus waarom zou ik die dan niet geloven? Waarom moet ik altijd dingen geloven van de linkse mensen?
  7. [verwijderd] 17 juni 2017 07:28
    quote:

    biopro schreef op 15 juni 2017 13:41:

    Wat een vreselijke reacties hier. Probeer dat IPCC rapport eens te lezen, of vertrouw op echte wetenschappers.
    Algemeen bekend is dat er naar de echte wetenschappers niet wordt geluisterd.
    De linkse lobby is te uitgebreid en daardoor te machtig geworden, op onze kosten welteverstaan.

    Dankzij Trump worden vele ogen geopend.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 17 juni 2017 21:03
    BIOPRO: Dat rapport van IPCC is gebaseerd op gemanipuleerde en aangepaste temperatuur data, ik weet zeker, dat ook jij dit weet.

    Dit rapport is dus gewoon bewuste oplichting uit puur financieel eigenbelang en zelfs onze politici zijn zich met zeer grootte zekerheid voor de volle 100 % bewust, dat er geen CLIMATE CHANGE probleem is en dat er ook geen CO2 BROEIKAS probleem.

    Zij spelen aan deze fraude en oplichting mee uit puur financieel en politiek eigenbelang, voorkomen van gezichtsverlies en men heeft weer een extra reden om de burger kaal te plukken met hogere belastingen.

    Als je dus je verstand gebruikt en je correct informeert, dan weet je dus dat Climate Change slechts fraude en oplichting is en wee diegene die iets anders durft te beweren en dit zelfs kan bewijzen, die wordt verketterd en vernietigd in zijn desbetreffende vakgebied en werkeloos en verwijderd, 100 % zeker.
    Enkele honderden wetenschappers hebben dit aan de lijve ondervonden.

    Dus kort en krachtig we worden gewoon opgelicht en financieel kaalgeplukt, zelfs onder leiding van Rutte, die 100 % zeker veel beter weet, maar zoals gebruikelijk nooit enige ruggen graad heeft een werkelijk onmachtig politicus, helaas, helaas, helaas.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links