TIE « Terug naar discussie overzicht

PERSBERICHTEN

1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
aextracker
0
dat is mooi, TIE \ Marcello........
but what TIE really should be doing is; "reporting > 1 million Euro orderintake"...... with a minimum of Euro 300 K "truly first new customers &\or new business" to offset Euro 3 Mln lost revenue in 2016-2017 and get at parity of growth expectations, being growing to Euro 25 Mln in 2018.
I.e. Euro 6 Mln growth to realize < 2 years and thus achieve euro 300 K new business per month.

Het niet rapporteren van orderintake 1 Mln m.b.t. april impliceert niet dat dit niet het geval is , doch het tekent wel dat de "autonome groeicapaciteit" en het commercieel acquisitief vermogen niet op "dubbeldigit" groei tempo ligt.

De markt voor e-invoicing , demandgeneration & B2G liggenwel op dat groeitempo.
Daarmee rijst de vraag aan TIE's MT en TIE watchers;
- How Come TIE MT, that with an increased focussed business lines (3), you do not manage to grow in parity with the marketgrowth ?

Het vertrek van hun ervaren VP BI\new busienss; John Peeters draagt mijns inziens niet bij tot het versnellen van groei....of juist wel ?

Tracker
viermeiden
0
BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in april voor 1,1 miljoen euro aan orders ontvangen. Dat maakte het softwarebedrijf dinsdag bekend.

De orderontvangst bestond voor circa 600.000 euro uit nieuwe diensten aan bestaande en nieuwe klanten. De rest betreft contractverlengingen.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-090517...

viermeiden
viermeiden
0

TIE Kinetix (10:11)
9,880 +0,030 (+0,30%)

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een lagere omzet in de boeken gezet. Dat meldde het softwarebedrijf woensdag.

Tie kreeg ruim 9,7 miljoen euro aan opbrengsten binnen in de periode oktober tot en met maart. Dat was 4,4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook de orderinstroom zakte terug, van ruim 7 miljoen naar 6,7 miljoen euro. De onderneming wist zijn bedrijfsresultaat (ebit) wel op te voeren, van 98.000 tot 125.000 euro.

Het bedrijf zet de laatste tijd fors in op zijn Flow-bedrijfssoftware. Dat levert wel veel nieuwe orders op, maar tegelijkertijd wordt in andere zaken minder geïnvesteerd. In klanten die niet mogelijk overgaan op Flow wordt bijvoorbeeld geen geld meer gestoken. Topman Jan Sundelin spreekt daarom wat betreft de resultaten van een ,,transitieperiode''. Hij verwacht komende kwartalen meer omzet uit Flow te kunnen halen.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-170517...

viermeiden
aextracker
0
Het halfjaarbericht 2017 van TIe spreekt momenteel van een "transitieperiode".
Dat was ook het geval op de AvA, waarbij op de AvA tevens gerept werd over een Omzet van Euro 25,- Mln in 2018.

Dat betekent in dit groeitempo van -/- 4,4% (royaal 12 maanden na dato lancering van FLOW), dat de groeiversnelling er in Q-3 een serieuze aanvang dient te nemen.
Als eerste betkent dat , dat het oplopen van de orderintake met getallen van > Euro 600 K\maand aan "new orders with new customers" FLOW en andere nieuwe diensten aan nieuwe klanten.

De verwachting dat er meer omzet uit FLOW gehaald kan worden, is een "neutrale en voorzichtige uitspraak", dis as such niet de overtuiging toont, dat het al gebeurd.

Waar moet het van komen ?
- Nieuwe partnerships \ reseller agreements op TIE's totally integrated (BI) software solutions, of
- New business vanuit B2G ?
- Google Premium partnership ?

Benieuwd hoe Tie volgers dit zien\beoordelen ?
Het is "de snelheid van de draai van TIE", die bepaald of de bocht o.b.v. H-2 bericht met accelleratie uitgenomen wordt.

De marketing support engine via het www draait op hogere toeren dan de volger normaal gewend is. Veel "papers & recommendations" gaan momenteel de ether in.
Benieuwd of en hoe zic dat in Nederland, US, Duitsland en Frankrijk manifesteert.

De draai die de transitie volgt, zou mijns inziens in Q-3 een aanvang moeten nemen, qua zichtbaarheid , met hoger dan gemiddelde orderintake getallen per maand ingaand mei \ juni. April was een eerste indicatie, die lag met Euro 600 K in lijn met de verwachting die de transitieperiode behelst. Voetnoot daarbij ,dat 2 dagen later bleek, dat 1 significant grote order in bevat bleek te zitten.

Gaat naast FLOW , TIE's B2G totally e-invoicing solutions mede aan de > 600 K new order\maand bijdragen ?

eeiplatform.us2.list-manage.com/track...

eeiplatform.us2.list-manage1.com/trac...

Mogelijk bevatten de cijfers omtrent de orderintake Mei & juni de bevestiging van deze nieuwe trend. Vormt dat mede de basis voor een "neutraal voorzichtige uitspraak van Marcel den Drijver", de cijfers nog eens opnieuw te gaan beoordelen ?

Tracker
Dinald
0
quote:

marcello106 schreef op 22 mei 2017 07:35:

Het aantal vacatures in Duitsland is ineens opvallend groot.

tiekinetix.com/de/karriere?lang=de
Oplettend als altijd! Heb je ook een idee waaróm, Marcello? Eigenlijk praat je over een opvallende, voor TIE grote investering. Is dit vervanging van weglopers of groei van opdrachten in München?
marcello106
0
quote:

Dinald schreef op 23 mei 2017 21:10:

[...]
Oplettend als altijd! Heb je ook een idee waaróm, Marcello? Eigenlijk praat je over een opvallende, voor TIE grote investering. Is dit vervanging van weglopers of groei van opdrachten in München?
Uit het halfjaarbericht....

the Analytics business picked up nicely in the second quarter of the first half year 2017, following the launch of the new Google suite of products ‘analytics 360’ early 2017. Order intake is growing and promises further strengthening of this business in the next quarters.
aextracker
0
Afwachten over 2 weken welke lijn de orderintake mei 2017 vertoont.
Verder stijgend t.a.v. de "new business intake" die gem. > euro 600K\maand moet zijn ?
dat is de benchmark voor TIE MT wil de ten tijde AvA uitgesproken Euro 25 Mln omzet eind 2018 er staan.

Indien de duitse vacatures allen new zijn , zou de bestaande ontwikkeling inderdaad verder moeten kunnen versnellen.

Ben verder bijzonder benieuwd hoe het dan zit met de vacature ontwikkeling in Frankrijk & de US.
In Frankrijk gericht op BI & B2G (vanuit de programma's die aldaar lopen en ontwikkelen) en USA vanuit A&O\DG & BI.

Tracker
aextracker
0
Morgen het persbericht "order intake Mei 2017" ?

Schot voor de boeg;
- Euro 1.1 Mln, waarvan Euro 800 K new orders\new customers.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 5 juni 2017 13:40:

Morgen het persbericht "order intake Mei 2017" ?

Schot voor de boeg;
- Euro 1.1 Mln, waarvan Euro 800 K new orders\new customers.

Tracker
Mei is een maand die traditioneel bol staat van de salesactiviteiten. Afgelopen mei maar mijn inschatting meer dan ooit.

Vorig jaar geen melding over april en mei, maar wel een zeer sterke order intake in juni. (Bijna de helft van het totaal in dat kwartaal) Dat doet vermoeden dat de salesinspanningen in mei pas in latere maanden in orders worden omgezet.

Order intake van april 2017 was 1,1 mio, maar daar zat een uitschieter in van 400k. Als mei 2017 ook boven 1 mio uitkomt zou dat een sterk signaal zijn. De melding daarvan op zijn laatst donderdag aanstaande voorbeurs.
aextracker
0
Marcello,

Geen bericht is hiermee "geen goed bericht":). het sterke signaal omtrent Mei bleef uit.

Blijkbaar gaan kosten weer voor de baat.
Overigens is de VP sales BI John Peters, recentelijk weggegaan. Hij vertrok naar klant "Nokavision".

Jouw verwachting lijkt terecht. Effect volgt na inspanning.
Doch FLOW staat nu 1 jaar en 2 maanden in de markt.....
Google Premium Partnership Adwords naast Europa ook in USA uitrolbaar.

Met het uitblijven van de > 1 Mln milestome mei, wordt new orderintake (alles boven Euro 800 K is goed) dus niet gesteund door verlengingscontracten bij bestaande klanten.
Dat is in deze tijd van het jaar blijkbaar "usance" bij TIE. Gebruikelijkerwijs halfterm, year end \ budgettair timingstechnisch gebonden ? D.w.z. Januari, Juni & September ?

De instroom van nieuwe business daarbij blijkbaar niet robuust van aard om gem. dicht bij de Euro 800 K\ mnd new business te komen.
D.w.z. restbedrag verlengingscontracten a 200 K\mnd = 2.4 Mln per jaar = 12.5% van de bestaande omzet, actueel niet aan de orde. Wetende dat de gem. contractduur Saas ca. 36 maanden betreft een signaal.

Ergo, wil TIE kunnen gaan groeien naar de Euro 25 Mln die de CEO op de AvA uitsprak i.r.t. 2018, zal het minimaal Euro 800 K\mnd new business maand na maand moeten gaan noteren.

As dat nu niet het geval is, is het fonds niet interessant voor enige belegger en is het beursbestaan veroordeeld tot de kantlijn van het bestaan.
Dit tenzij er een bovengemiddeld kapitaalkrachtige partij met veel kennis c.q. inzicht van zaken en gevoel voor het bewerken van diens netwerken c.q. stakeholders het potentieel herkend, wat zo lang zo goed verborgen blijft.

Hoe zal het gaan in juni ?
In mei was het in elk geval niet goed genoeg, blijkens het uitblijven van enig richtinggevend persbericht. Bij een bedrijf als TIE acterend in een dynamische omgeving blijft dat voor mij onbegrijpelijk.

Moet het aandeel "onbemind blijven" opdat een haai die onderwater aan kwam zwemmen er met de buit vandoor gaat ?
Geld en interesse is actueel in de wereld niet een probleem. Kwaliteit van management en personeel blijft volgens mij een uitdaging. Net als de mores....in de wereld van het geld.

Wat vind TIE watcher en "digital news scooper" marcello ervan ? Je hebt vaker aangetoond een berekende kijk op zaken te hebben.

Tracker
marcello106
0
Ik heb mogelijk een berekende kijk op zaken, maar...... met betrekking tot de order intake heb ik mijn best gedaan, tot op heden begrijp ik echt de euforie niet als er > 1 mio wordt gerapporteerd. Bij een omzet van gemiddeld zeg 1,7 mio per maand slingert TIE wat mij betreft vrolijk, zonder behoorlijke uitleg, maandelijks een bericht de wereld in waaruit ook geconcludeerd kan worden dat de omzet terugloopt. Gevraagd naar uitleg komt TIE niet veel verder dan dat het allemaal heel erg ingewikkeld is......... De laatste tijd mogen we ons verheugen in een splitsing tussen verlengde contracten en nieuwe contracten. Het blijft nietszeggend zolang niet wordt vermeld hoeveel de order intake zou zijn geweest als ALLE aflopende contracten verlengd waren geweest, liefst zelfs een bedrag vermeld naar orderverlies op basis van strategische
keuzes. Bovenal dient TIE duidelijk te maken welke omzet niet via de order intake loopt. Alleen dan kan enige richting gegeven worden aan deze nu nietszeggende statistiek.

Ondanks mijn scepsis ten aanzien van deze statistiek heb ik vandaag nog een paar aandelen TIE aan mijn verzameling toegevoegd.

TIE lijkt met en via Google Adwords, als je het management mag geloven, aan de vooravond te staan van een flinke omzetsprong. In 2018, ondanks afstoten van niet strategische omzet, richting 25 miljoen en een verdubbeling van de omzet binnen enkele jaren.

Op 17 mei kondigde Den Drijver van NIBC aan zijn taxaties te herzien. Hoelang moet dat eigenlijk nog duren? Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar zijn prognoses voor de komende jaren. Een koopadvies van NIBC zou de koers goed doen. ( en de columnisten van IEX weer in de pen doen klimmen dat het ongehoord is om adviezen te geven over microfondsjes...;-)

Daarnaast blijft maar in mijn gedachten maar zweven dat deze toko meer en meer een overnamekandidaat is. Als de omzetprognoses van het management realistisch zijn, zou je als overnemende partij een bod doen VOORDAT de koers gaat oplopen toch? Ik zag een insider onlangs wat wisselgeld vrijmaken. Je zou er bijna iets van denken.......
Argus
0
Op Xea.nl stond de volgende mededeling.
CTAC per 12 juni 2017
D. Lindenbergh - Ctac N.V. - s-Hertogenbosch belang van 3.00% = 375.000 aandelen.
(Blikkenburg BV) was deze partij de opkoper de laatste tijd of is er doorgeschoven van de andere grootaandeelhouders?
Ctac ligt vast op ca. UR 3,50
Is deze info voor de Tie watchers interessant, of lul ik uit mijn nek.

met vriendelijke groeten,
Olie B Bommel
marcello106
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 13 juni 2017 17:47:

Is deze info voor de Tie watchers interessant, of lul ik uit mijn nek.

met vriendelijke groeten,
Olie B Bommel
Dat zou natuurlijk niemand bij een heer van stand durven beweren, maar ik doelde eigenlijk op de 20 miljoen die hij onlangs ophaalde met de verkoop van wat stukjes ForFarmers.

Nu lijkt het niet zijn werkwijze om bedrijven geheel over te nemen, maar het kan natuurlijk ook indirect.
aextracker
0
Tja, je kan aan van alles denken of zeggen.

Wanneer TIE KINETIX door CTAC ingelijfd zou gaanworden, tegen een te lage waardering danwel andere onverklaarbare constructies, zou je kunnen denken dat het dan wel handig is om > 5% van de aandelen in je bezit te hebben.
In de situatie van deze investeerder, heb je dan wel je kaarten vooraf goed geschud en op een rij gelegd nadat je ze ter hand hebt genomen.

Met de recentelijk afgewezen "vage vrijblijvende bieding van grootaandeelhouder DW vastgoed\Dhr. Koomen"....., het 2 jaar lang uitkeren van een bonus aan MT leden , welke tot enige discussie leidde in de AvA's, sluit ik niets meer uit bij dit fonds.

Het is daarbij al tijden veel te rustig rondom TIE KINETIX.
Nu is 2017 tot "transitiejaar benoemd".
Er wordt nagenoeg geen nieuws naar buiten gebracht, waar de waardering van het fonds TIE op zou kunnen opveren, waarlangs het pad van (kleine) waarde toevoegende overnames enigermate makkelijker van zou worden.
Ook huisanalist den Drijver van NIBC laat niets meer van zich horen.

Ergo; Waar is et wachten op bij TIE KINETIX ?
- Nieuwe orderintake die maandelijks gemeld moet worden (> euro 1 Mln.)
- Mooie nieuwe klanten deals met een waarde > Euro 250 K.
- Nieuwe landen
partnerships die worden aangegaan vanuit de strategische agenda die ten tijde van de AvA werd benoemd.
W.v.t.t.k. wat het bedrijfTIE KINETIX in the picture plaatst.

Wel zie ik met grote regelmaat via het www een wervendemailing voorbijkomen. men doet derhalve wel meer zichtbaar haar best om met relatief weinig kosten , meer klanten te bereiken.

Voorts zien we in enkele vestigignen het aantal vacature stijgen. In die zin, lijke de kosten nu voor de baat te gaan en daar nog geen sterke invloed van uit te gaan op de P & L (die wordt licht beter).

het optimalisatie model vanuit de verlegging \ focus van accenten over de business lines lijkt derhalve wel in volle gang.

kan je vanuit de TIE-Progress verbinding de partnerships in die richting duiden \ verklaren ?

TIE'M will tell.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 16 juni 2017 19:32:

Ook huisanalist den Drijver van NIBC laat niets meer van zich horen.

Tracker
Het uitblijven van de aangekondigde nieuwe taxaties is zeker opmerkelijk.

Ik denk dat den Drijver een bezoekje aan Breukelen heeft gebracht, een verhaal heeft aangehoord over de verwachte omzetontwikkeling en deze verwachtingen in zijn modelletje heeft gegoten.

De uitkomsten van de berekeningen zijn dusdanig dat een zichzelf respecterende analist wel drie keer nadenkt voordat hij een enorme sprong van zijn koersdoel publiceert. Denk aan de commotie die bij eerdere koopadviezen voor dit aandeel ontstond, maar ook aan het trackrecord van TIE om verwachtingen waar te maken.

TIE is op zoek naar partners die de omzet een boost moeten geven. Mogelijk zijn hier ontwikkelingen en heeft den Drijver hier iets over opgevangen. De nieuwe taxaties volgen dan na de bekendmaking van de nieuwe partner?
aextracker
0
Als dan ....en de wijsheid blijft in de kan..... :)

In elk geval trek ik de conclusie, dat "het ongebruikelijke en vrijblijvende" bod van grootaandeelhouder DW Vastgoed Kees Koomen een aktie was die;

1.) Zijn onvrede toon over de actuele (koers)waardering en dynamiek die het MT ten toon spreidt om het bedrijf door te ontwikkelen o.b.v. een committed strategisch (groei) doel en ROI\Ebit(a).
2.) Geen bindend karakter kende om niet gebonden te kunnen worden.
3.) Het MT & RvC de guidance gaf rond welk niveau de (koers)waardering wat hem betreft minimaal behoort te liggen.
4.) Lijkt te duiden dat grootaandeelhouder consensus qua waarderingsbehoefte zich daarmee tussen de Euro 15 - 20,-\aandeel lijkt te bewegen.

Qua voorwaarde om dat koersdoel in scope te laten komen, is een partner nodig die qua netwerk & internationalisatie de schaalbaarheid van het "vooruitstrevende platform" wat TIE KINETIX kan uitrollen in diens customer base & doelgroepen waarop men werkt.

CTAC voldoet niet aan die voorwaarde dunkt me. Maar wie wel ?

Shortlist idee ?

Tracker
Kwiirk
0
Jullie discussie bevestigt mijn opinie, dat het neerwaartse risico van de koers bijzonder klein is. Een shortlist idee, ik denk dat voor een samenwerkingspartner vanwege de cultuur de voorkeur uitgaat naar een Europese onderneming en voor een overnemende partij vanwege de hogere waardering naar een Amerikaanse onderneming. Los daarvan, ik las iets over Cap Gemini, achterblijvende omzetten, onvoldoende aanwezigheid in groeimarkten, lijkt op het eerste gezicht een interessante partij.
marcello106
0
Zullen we AdBirds aan de shortlist toevoegen?

www.adbirds.global/about/locations/

Everything from preparation to execution and delivery was done at a very professional level and the trainers were great! Our French, German, US and Dutch teams all gave great feedback and our management were very happy with these training sessions. We look forward to working with AdBirds in the future!

Emile van de Klok, Managing Director
Dinald
1
Dat bericht over de Gemeente Amsterdam is nmm heel aardig. Als 20.000 leveranciers hun elektronische facturen gaan uitwisselen met deze gemeente via het FLOW Partner Automation platform van TIE, dan zitten er vast wel een paar grote bij, die denken: dat is handig, gaan we zelf ook doen. Daarnaast zijn er natuurlijk meer gemeentes die t ook zouden kunnen adopteren. Opportunities genoeg. Zo meteen ook weer orderintake juni >1 mln (vorig jaar was 1.6!) en de waarde van het bedrijf gaat scherp stijgen. Wordt t allemaal ineens heel leuk om (kleine) aandeelhouder in TIE te zijn.
1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:25
Koers 1,440
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,440
Volume 959
Volume gemiddeld 2.986
Volume gisteren 602

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront