Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Ophef

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Manofaction 21 juni 2017 18:35
    Kan het nog veel erger. Regelrechte protectionistische staatsbemoeienis. Lenin draait zich om in zijn graf en lacht hartelijk.
    Nederlands is in alle opzichten veranderd in een semi-communistisch bestuurde deelrepubliek van de EUSSR onder Brussel. Daar gaan mijn pensioen centjes. Je mag dus zelf voor je pensioen zorgen ? Laat me niet lachen. En worden die ambtenaren, AKZO medewerk(st)ers en hun families nu onderzocht op voorkennis ? Want denk eraan dat er daar wat gehandeld ( kan ) zijn.
    En kijk nog eens een keer naar de uitspraak van de rechter, in het licht van dit schandaal. Past allemaal precies.
    En dan werd Trump verweten dat hij protectionistisch zou zijn ? Als hij dit soort streken had uitgehaald dan was al lang om zijn kop geschreeuwd. Maar in Ned. komen ze er weer allemaal mee weg.
    Ga maar bananen verbouwen in Den Haag , het weer zit toch al lekker mee.
  2. [verwijderd] 21 juni 2017 18:43
    Complimenten nog voor je reactie op de slotcall van gisteren Nick. Ik was dat verhaal aan het zoeken want ik wist dat die er was, maar deze Sherlock zocht 'm bij Arend-Jan.

    Dat van Akzo is geen fraai verhaal inderdaad. Kan zomaar betekenen dat het investeerders afschrikt om nog te willen investeren in onze bedrijven. Dat neigt naar communisme ipv vrije markt; even afdeling Putin bellen als er iets tegenzit zeg maar, spreekwoordelijk. Ik heb er net als jij geen goed woord voor over.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 21 juni 2017 19:31
    weekrapport olievoorraad USA ;

    daling met 2,7 miljoen barrels tegenover verwachte daling met 2,1 miljoen barrels.
    Toch duikt de olieprijs 3% omlaag.

    De oorzaken achter de daling van de olieprijs ;

    a)
    ruwe olie en brandstoffen in de VS zijn nog altijd hoger dan hun 5-jaars gemiddelde ;

    b)
    Nigeria en Libie produceren meer olie ;

    c)
    minder vraag naar ruwe olie in China.
  4. [verwijderd] 21 juni 2017 20:01
    Nick,

    Ik vind het ook prima hoor, als er een advies is, dan melden jullie die. Of het nu omhoog, omlaag, bezopen of achterlijk is, dat doet er niet toe. Ik zou het eerder kwalijk vinden als jullie het NIET melden. Wat wij er verder mee doen of hoe we ernaar handelen, is onze zaak. Jullie moeten het gewoon melden, dus prima.
  5. [verwijderd] 21 juni 2017 20:20
    Het is gewoon een rommeltje bij die OPEC landen, er wordt niet samengewerkt, laten we het daar maar op houden. Het samenwerken bestaat daar al een tijdje niet meer.

    Een columnist hier schreef een tijdje geleden hier eens een keer: het beste medicijn voor lage prijzen is... lage prijzen. It gets worse before it gets better. Volgens mij zitten we inmiddels weer in diezelfde spiraal maar uiteindelijk krijgt men wel weer in de gaten dat het niet werkt.
  6. [verwijderd] 21 juni 2017 20:27
    Ik sluit mij helemaal aan bij BeursJunkie. Ik doe iedere dag mijn best zo'n compleet mogelijk overzicht van de adviezen te geven. Ik kom soms de gekste dingen tegen zoals koersdoelverlagingen van 10 cent van een of andere vage bank waar niemand ooit van gehoord heeft. Maar ja, toch maar even erbij zetten dan.

    Voor de rest laat ik iedereen zijn of haar eigen mening vormen over de inhoud van deze adviezen van de analisten. Daar ga ik niet over.

    Don't shoot the messenger :-)

    Groet Nick
  7. mok 21 juni 2017 20:51
    Slecht verhaal. Ik heb dat hier wel vaker gezegd, aandeelhouders van Akzo en Unilever moeten niet zo zielig doen en blij zijn met het enorme rendement over de afgelopen 20 tot 30 jaar. Als Nederlanders mag je hier trots op zijn, net als Heineken. Ook enorme beschermingsconstructies, maar enorme groei in de afgelopen jaren. Kijk in het buitenland maar eens goed op de etiketten, vaak is een exotisch merk gewoon van Heineken. Blijf er lekker in zitten en hoop nooit dat het wordt overgenomen. De top van de Nederlandse managers zijn de beste van de wereld. En postNL zit in een activiteit waar natuurlijk geen groei in zit, daar zit een weldenkende belegger niet in. Philips is ook zo iets. Blijft maar in activiteiten zitten waarin veel concurrentie zit en stoot veelbelovende bedrijven af, zoals in het verleden ASML. Nu het eindelijk weer ergens op begint te lijken komt er weer een aasgier op af. Ik zeg, beschermen, voordat we alles kwijt zijn aan kille saneerders zonder toekomstvisie.
  8. [verwijderd] 21 juni 2017 21:11
    Daar moet een bedrijf of eventueel een overheid van tevoren over nadenken, niet als Achilles aan de poort staat te kloppen. Als het een bedrijf is wat het nationale belang dient, oké prima. Nu werd het omgedraaid, eerst klopt Achilles en vervolgens wordt het een een-tweetje met de politiek. Men kan vanuit de politiek aanvullende eisen stellen als werkgelegenheid waarborgen en dat soort zaken, maar de deur via achterkamertjespolitiek dichtsmijten is verwerpelijk.

    Als wij straks ergens een bedrijf willen overnemen, dan dienen diegene die een aandeel hebben in dat buitenlandse bedrijf, die alle risico lopen, de afweging te maken of dat goed of slecht is. Niet meneer Kamp en niet meneer Trump. De eigenaars dus. Als ik mijn auto wil verkopen wil ik ook niet eerst om toestemming hoeven te vragen bij de ANWB of Belastingdienst, het is mijn auto en ik bepaal of degene die 'm overneemt 'm mag hebben of niet. Ik zit dan niet te wachten op de vetkuif van Kamp of Trump die bepaalt wat ik met mijn bezit doe. Prima dat ze er voorwaarden aan verbinden, maar dwarsliggen of sterker nog mijn bezig minder waard maken gaat echt te ver en het zou me dan ook niks verbazen als hier een hele dikke rechtszaak van gaat komen.

    Ik wil jou nog weleens horen als jij je auto wil verkopen maar weet ik niet welke organisatie is het er niet mee eens omdat de carburateur van hun afkomstig is. Eens kijken hoe je er dan over denkt. Jij had die auto toch gekocht? Waarom bemoeit die partij zich met jouw eigendom?

    Leuk protectionisme, maar dit snijdt kant noch wal. Verf kunnen ze overal maken en landsbelang is hier niet aan de orde. Nogmaals, voorwaarden stellen prima, verbieden no F**ing way.

    Eigendom bepaalt verkooprechten, daar moet de politiek vanaf blijven tenzij ze verdomd goede redenen hebben of je tegen een goede prijs onteigenen via een democratisch proces en besluit. Anders zijn we Rusland en regeert de willekeur.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links