Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Wishdom schreef op 23 juni 2017 21:22:

CSL Behring wins approval for first subcutaneous HAE therapy

CSL Behring wins approval for first subcutaneous HAE therapy

23-06-2017 Comments (0)Print

Haegarda (C1 esterase inhibitor (human), a therapy for hereditary angioedema (HAE) from biotech firm CSL Behring, has been approved by the US Food and Drug Administration.

The rare genetic disorder, which is caused by insufficient amounts of a plasma protein called C1-esterase inhibitor, affects approximately 6,000 to 10,000 people in the USA.

The US subsidiary of Australia's CSL Limited (ASX: CSL) developed Haegarda as the first C1-esterase inhibitor for subcutaneous administration, to prevent HAE attacks in adolescent and adult patients.

CSL’s share price rose almost 2% following the news.

"The approval of Haegarda provides a new treatment option for adolescents and adults with hereditary angioedema," said Peter Marks, director of the FDA’s biologics center.

"The subcutaneous formulation allows patients to administer the product at home to help prevent attacks."

The efficacy of Haegarda was demonstrated in a 16 week trial, during which patients experienced a significantly reduced number of HAE attacks during treatment.

The most common side effects included injection site reactions, allergic reactions, swelling of the nasal passages and throat, and dizziness.

dit medicijn is nog niet zomaar op de markt verkrijgbaar, ondanks de goedkeuring:

quote:
Filed last week in U.S. District Court in Delaware, Shire’s lawsuit contends that CSL is gearing up to launch a drug, Haegarda, that will step on its own brand-new patent, issued just last week. Shire demands a permanent injunction that bars CSL "from making, importing, using, selling, or offering to sell in the United States" an HAE med that infringes it.

www.fiercepharma.com/legal/upset-over...
gerrit 69
0
www.iex.nl/Column/268003/Biotech-klaa...

Biotech klaar voor nieuwe groeispurt
Door Rob Stallinga op 26 jun 2017 om 10:30 | Views: 845 | Categorie: Beleggingsfondsen | Onderwerpen: biotechnologie, Candriam, fondsvergelijking, Franklin Templeton, Pictet
Artikel
Reacties (3)
Biotech klaar voor nieuwe groeispurt
Jarenlang liet de biotechsector geweldige rendementen zien, maar in 2015 kwam de klad erin. Na een scherpe koersdaling volgde een herstel en sindsdien krabbelen de koersen weer omhoog.

De glans is er wel vanaf. De andere tech-sector, die van de IT, is er vandoor gerend. Voorlopig dan, want het zou mij niet verbazen als de biotechsector weer gaat vlammen.
Onvrede
Voor de iets mindere gang van biotechzaken zijn meerdere redenen aan te wijzen. Er kwamen de laatste jaren minder nieuwe medicijnen op de markt. En belangrijker, in de Amerikaanse politiek heerst al jaren onvrede over de hoge medicijnprijzen.
Berucht is het uiterst effectieve middel Sovaldi tegen Hepatitis C van Gilead. Aan de kuur van 80 pillen, één per dag, hing bij de introductie een prijskaartje van 80.000 dollar.
Vooral Hillary Clinton beloofde als president actie te ondernemen tegen de farmaceutische industrie. Tijdens de verkiezingen leidde elke speech van haar over de gezondheidszorg tot druk op de koersen van biotechbedrijven.
De positie van Trump was lange tijd minder duidelijk. Tot vorige week dan. Toen maakte hij bekend geen werk te willen maken van nieuwe strengere regels voor de farmasector. Dat gaat de medicijnprijzen niet omlaag brengen, zo is zeker.
Trends mee
Afgezien van het laissez faire-beleid van Trump is er voor biotechbeleggers nog meer om optimistisch over te zijn. Binnen de brede farmasector is de potentie van biotech het grootste. Biotechbedrijven innoveren meer en groeien harder dan de traditionele farmabedrijven.
Volgens de Zwitserse vermogensbeheerder UBS, de grootste ter wereld, is inmiddels bijna 40% van alle medicijnen gebaseerd op biotechnologie. Dat was in 2010 nog minder dan 25%.
Dan is er nog een andere trend die de biotechsector voor beleggers aantrekkelijk maakt. Omdat traditionele farmabedrijven problemen hebben om nieuwe medicijnen te vinden, kopen zij kleine en middelgrote biotechbedrijven op om zo hun toekomst veilig te stellen. In 2015 werd er volgens UBS voor meer dan 100 miljard dollar aan deals gesloten.
Daarnaast opereert in de biotechsector in een enorme en groeiende markt. Naarmate de wereldbevolking verder groeit, rijker wordt en later sterft zullen de medische uitgaven alleen maar verder stijgen.
Het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research berekende onlangs dat de totale omzet van de biotechsector in 2020 circa 608 miljard dollar bedraagt. Dat is twee maal zo veel als in 2016.
Positieve fondsmanager
Rudi van den Eynde, de ervaren en succesvolle fondsmanager van het fonds Candriam Equities Biotechnology, zegt de toekomst van biotech uiterst zonnig in te zien. “Na een mager 2016 worden in de biotechnologiesector betere resultaten verwacht dankzij nieuwe veelbelovende producten,” schrijft hij in een publicatie, getiteld “Biotech: resultaten in de pijplijn”, zegt Van den Eynde.
Biotechbedrijven gaan volgens hem profiteren van de komst van nieuwe biotechmedicijnen. Daarnaast hoeven zij, in tegenstelling tot traditionele farmabedrijven, minder bang te zijn dat na het aflopen van een patent onmiddellijk goedkope generieke versies op de markt komen.
Van den Eynde: “Enerzijds zijn de biotechproducten oneindig veel complexer dan traditionele geneesmiddelen en is het dus veel moeilijker om ze te imiteren. Anderzijds leggen de Amerikaanse en Europese toezichthouders voor geneesmiddelen hele dure klinische tests op, hetgeen de concurrentie voor biotechbedrijven beperkt."
Volgens Van den Eynde is de waardering van de biotechnologiesector teruggekeerd tot een heel redelijk niveau. “Bovendien wordt dat niveau ondersteund door fusies en overnames waarvan het tempo vermoedelijk niet zal afnemen.”
Experts gezocht
Maar pas op. Biotechbedrijven, zeker de beginnende, opereren in een uiterst lastige omgeving. Er gaan jaren en enorm veel kosten overeen om een nieuw middel geaccepteerd te krijgen. Als dat niet lukt dan is het voor beginnende biotechbedrijven einde oefening.
Dat maakt beleggen in de biotechsector tot een risicovolle exercitie. Wie eraan begint, moet niet schrikken van hevige koersbewegingen. Dat hoort erbij.
Volgens UBS liggen de gemiddelde kosten voor het ontwikkelen van een blockbuster (een medicijn dat jaarlijks meer dan 1 miljard dollar opbrengt) rond de anderhalf miljard dollar.
Tegenover de kosten staan wel enorme winstkansen. Neem de winstpotentie van een effectieve remedie tegen een ziekte als Alzheimer. Volgens UBS bedroegen de totale Alzheimerkosten alleen al in de VS in 2012 maar liefst 200 miljard dollar.
Niet op eigen houtje
Beleggen in losse biotechbedrijven is niet iets wat een particuliere beleggers op eigen houtje zou moeten doen. Zonder diepgaande kennis van de sector en van de verschillende onderzoeksgebieden is beleggen in biotechbedrijven een gokspel.
Verstandiger is om te vertrouwen op een breed gespreid fonds dat bovengemiddelde resultaten heeft geboekt en wordt geleid door een ervaren fondsmanager. De meeste fondsmanagers van biotechfondsen laten zich adviseren door wetenschappers.
Ook Van den Eynde van Candriam. “Ons beleggingsteam telt twee wetenschappers. Zij zijn effectief in staat om de informatiestroom over het onderzoek en de ontwikkelingen in de biotechnologie op te volgen en te analyseren.”
Fondsvergelijking
Drie biotechfondsen die bewezen hebben het biotechspel goed te spelen zijn:
Candriam Equities Biotechnology (ISIN-code: LU0108459040)
Pictet-Biotech (ISIN-code: LU0255977372)
Franklin Templeton Biotechnology Discovery Fund (ISIN-code: LU0976566496)
Alle drie fondsen zijn genoteerd in Luxemburg en in dollars. Wat zijn de verschillen in rendement, kosten, risico en spreiding?
Rendement 10 jaar (gemiddeld per jaar)
Candriam Biotech: 18,2%
Pictet-Biotech: 12,0%
FT Biotech Discovery: 16,0%
Rendement 3 jaar (gemiddeld per jaar)
Candriam Biotech: 16,6%
Pictet-Biotech: 15,6%
FT Biotech Discovery: 15,7%
Rendement sinds begin dit jaar
Candriam Biotech: 16,2%
Pictet-Biotech: 18,7%
FT Biotech Discovery: 11,6%
Kosten
Candriam Biotech: 1,84%
Pictet-Biotech: 1,22%
FT Biotech Discovery: 1,07%
Risico (jaarlijkse koersbeweeglijkheid)
Candriam Biotech: 29,2%
Pictet-Biotech: 27,6%
FT Biotech Discovery: 29,1%
Aantal posities
Candriam Biotech: 101
Pictet-Biotech: 54
FT Biotech Discovery: 111
Gemiddelde beurswaarde bedrijven portefeuille
Candriam Biotech: 11,5 miljard dollar
Pictet-Biotech: 15,7 miljard dollar
FT Biotech Discovery: 8,7 miljard dollar
Geografische spreiding
Candriam Biotech: VS (94,5%), Europa (5,5%)
Pictet-Biotech: VS (96,1%), Europa (3,9%)
FT Biotech Discovery: VS (96,9%), Europa (2,5%), Canada (0,6%)
Bron: Morningstar
Peildatum: 25 juni 2017
Conclusies
Kiezen was zelden zo moeilijk. Het fonds van Candriam boekte op lange en middellange termijn het beste rendement, maar is wel erg duur. Het fonds van Pictet is het minst risicovol, rendeert dit jaar bijzonder goed, maar kent de slechtste spreiding.
Het fonds van Franklin Templeton ten slotte is het goedkoopste, is het beste gespreid, maar rendeerde van de drie fondsen het minst goed. De fondskeuze is aan u.
voda
0
Overname farmaceut Stada Arzneimittel van de baan

Duits concern wil zich nu richten op groeistrategie.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Stada Arzneimittel door twee private investeerders is van de baan. Dit maakte het Duitse farmaceutische concern maandag nabeurs bekend in een persbericht.

In april werd bekend dat Bain Capital en Cinven samen 66,00 euro per aandeel boden voor de producent van onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème uit Bad Vilbel. Op 22 juni eindigde een verlengde aanmeldingstermijn en was 65,52 procent van de aandelen Stada Arzneimittel aangeboden onder het bod. De private investeerders wilden echter minimaal 67,5 procent van het aandelenkapitaal in bezit krijgen.

Bestuursvoorzitter Matthias Wiedenfels zei het besluit van de aandeelhouders te respecteren en zag het als een mandaat om de groeistrategie door te zetten. "Het is een motie van vertrouwen in het vermogen van Stada", aldus de topman. Het bestuur steunde het bod van Bain Capital en Cinven wel.

Met het beëindigen van de overnameproces komt er ook een eind aan een maandenlange periode waarin diverse bieders zich meldden voor de Duitse farmaceut, die in 2016 een omzet behaalde van 2,1 miljard euro en een nettowinst van bijna 86 miljoen euro.

Inzetten op groei

Stada Arzneimittel benadrukte maandag dat men zich nu volledig gaat richten op het uitvoeren van de groeistrategie. In 2019 moet een omzet worden behaald van tussen de 2,65 miljard en 2,70 miljard euro, een aangepaste EBITDA van tussen de 570 miljoen en 590 miljoen euro en een nettowinst in een bandbreedte van 250 miljoen tot 270 miljoen euro.

Voor het huidige boekjaar wordt nog altijd gemikt op een omzet van 2,28 miljard tot 2,35 miljard euro, een aangepaste EBITDA in een bandbreedte van 430 miljoen tot 450 miljoen euro en een winst onder de streep van tussen de 195 miljoen en 205 miljoen euro.

Het aandeel Stada Arzneimittel sloot maandag in Frankfurt bijna 9 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Negen jaar cel voor Amerikaanse farmaceut
DFT.NL

BOSTON - Een rechter in Boston heeft een voormalig farmaceut maandag veroordeeld tot negen jaar celstraf voor nalatigheid en fraude bij een dodelijke uitbraak van hersenvliesontsteking (meningitis) in 2012. Tegen de medeoprichter en voormalig hoofd van het farmaceutische bedrijf New England Compounding Center, Barry Cadden, was 35 jaar celstraf geëist.

Volgens de aanklager was hij verantwoordelijk voor de productie van medicijnen in laboratoria waar niet steriel werd gewerkt. Medicijnen werden op een onveilige manier gemaakt om zo de omzet op te drijven. Deze schendingen van de veiligheidsregels hebben geleid tot de uitbraak van meningitis in 2012. Hierbij werden 778 mensen ziek nadat ze behandeld waren met vervuilde steroïde-injecties, 76 van hen overleden.

Cadden was in maart veroordeeld voor nalatigheid en fraude, maar was vrijgesproken van doodslag.
DeZwarteRidder
0
volkskrant.nl
-------------------
Chinees experiment voor kankerbehandeling: revolutionair en levensgevaarlijk
'Als het fout gaat wacht een akelige dood'

Amper een half jaar na de eerste proef staan er in China nog eens zo'n vijftien tests op stapel waarbij men kankerpatiënten inspuit met genetisch omgebouwde immuuncellen. Westerse experts houden hun hart vast.
Door: Maarten Keulemans 1 juli 2017, 02:00

[verwijderd]
0
Angioödeme: Lieferengpass für Cinryze möglich

Aufgrund zunehmender Verschreibungen des C1-Inhibitor-haltigen Präparats Cinryze® rechnet Hersteller Shire damit, dass in den kommenden Monaten der Bedarf für das Mittel höher sein könnte als die derzeitigen Produktionskapazitäten. Das Medikament in Pulverform zur Herstellung einer Injektionslösung enthält 500 Einheiten C1-Inhibitor, gewonnen aus menschlichem Plasma. Zugelassen ist es in der EU zur Behandlung und vor einem medizinisch indizierten Eingriff als Prophylaxe von Angioödem-Attacken bei Erwachsenen, Jugendlichen und Kindern ab zwei Jahren, die an einem hereditären Angioödem (HAE) leiden. Zudem kann es bei HAE-Patienten ab sechs Jahren auch zur Routineprophylaxe gegen schwere und wiederkehrende Angioödem-Attacken eingesetzt werden, wenn eine orale Prophylaxe nicht vertragen wird oder keinen ausreichenden Schutz bietet, sowie bei Patienten, die sich mit wiederholten Akutbehandlungen nur unzureichend therapieren lassen.

In Abstimmung mit den Behörden empfiehlt das Pharmaunternehmen nun, zur Behandlung akuter Angioödem-Attacken sowie zur präoperativen Prophylaxe andere Therapiemöglichkeiten in Erwägung zu ziehen. Alternativ kommt Berinert® von CSL Behring infrage. Akute Attacken können auch mit Icatibant (Firazyr®, ebenfalls von Shire) oder Conestat alfa (Ruconest® von Pharming) behandelt werden. Patienten, die Cinryze derzeit zur Routineprophylaxe erhalten, können das Präparat weiter erhalten, da keine andere zugelassene alternative prophylaktische Langzeittherapie zur Verfügung steht. Shire bittet allerdings, derzeit keine neuen Patienten auf eine Routineprophylaxe mit Cinryze einzustellen. Das Unternehmen will weiter über die Verfügbarkeit des Präparats informieren.

Die Prävalenz des hereditären Angioödems durch einen C1-Inhibitor-Mangel liegt Schätzungen zufolge bei etwa 1 zu 50.000, heißt es in einem Review im «Deutschen Ärzteblatt». Rund 1200 Menschen in Deutschland leben mit der Diagnose dieser seltenen Erbkrankheit, die mit plötzlichen und potenziell tödlichen entzündlichen Attacken von Kehlkopf, Bauchbereich, Gesicht, Extremitäten und Urogenitaltrakt einhergeht. Die Patienten müssen oft lebenslang medikamentös behandelt werden. (dh)

DOI: 10.3238/arztebl.2010.0408

Liste zugelassener Gerinnungsinhibitoren (Paul-Ehrlich-Institut)

Lesen Sie dazu auch
Wirkstoffprofile Icatibant|Firazyr®|50|2008 und Conestat alfa|Ruconest™|50|2010 in unserer Datenbank Neue Arzneistoffe
Hereditäres Angioödem: Neue Therapieoption, Meldung vom 16.06.2011
Arzneimittelengpässe: Gefahr für die Patientensicherheit, PZ-Titelbeitrag 26/2017

28.06.2017 l PZ
Foto: Fotolia/REDPIXEL (Symbolbild)
[verwijderd]
0
Lanadelumab's Availability Should Enable Shire PLC (ADR) (SHPG) To Expand The Overall Market
Published By News Desk at June 26, 2017 11:54 am Piper Jaffray's survey regarding a potential oral agent like BioCryst's BCX7353 and even CSL Behring's recently approved CSL830 (now known as Haegarda) gives it pause

Piper Jaffray conducted a survey of 18 physicians who treat a significant number of patients with hereditary angioedema (HAE) with the goal of gauging the potential impact of Shire's PLC (ADR) (NASDAQ:SHPG) lanadelumab. The feedback strongly suggests that SHPG, with lanadelumab, will be able to expand the overall HAE market (i.e., switching patients away from androgens for HAE prophylaxis). That said, the feedback from Piper Jaffray's survey regarding a potential oral agent like BioCryst's BCX7353 and even CSL Behring's recently approved CSL830 (now known as Haegarda) gives it pause. On the whole, there are competitive dynamics to consider that should make one continue to question the extent to which SHPG's overall HAE franchise will grow over the long-term despite the strength of the lanadelumab Phase III data. The firm reiterates its Neutral rating and $173 PT on SHPG.






Out of 18 respondents, 77% noted that they plan to switch either all of their patients on androgens (e.g., danazol) or a significant majority of them to lanadelumab (recall that SHPG has noted that in the U.S., around 50% of patients on a prophylaxis regimen are on androgens, with the remaining on Cinryze). Further, 61% noted that they plan to switch either all or a significant majority of their Cinryze patients to lanadelumab, and 79% noted that the availability of lanadelumab will not have a large impact on their usage of agents for acute attacks (i.e., Firazyr; Kalbitor). Please contact your PJC sales person for a detailed spreadsheet version of the firm's survey.

BioCryst’s once-daily oral kallikrein inhibitor BCX7353 is likely to move into Phase III in 2H17. Though the product has not been tested in a large pool of patients, the reduction in HAE attacks was as high as 73% per dose-ranging Phase II data (see below for more details). In a hypothetical scenario where such an oral agent had an efficacy and tolerability profile similar to that of lanadelumab, 72% of respondents noted that they would use the product at least slightly more frequently than lanadelumab. Further, in a scenario where such an oral agent had a slightly weaker efficacy profile but had a similar tolerability profile, 50% of respondents noted that they would use the product at least slightly more frequently than lanadelumab.

CSL Behring gained approval last week for its low-volume C1 esterase inhibitor CSL830 that can be self-injected around two times per week (compared to IV administration of Cinryze two times per week). In Piper Jaffray's survey, 39% of respondents stated they would use lanadelumab either just as frequently as CSL830 or slightly more frequently. Put another way, the responses were not overwhelmingly in favor of lanadelumab, calling into question SHPG’s ability to keep existing patients within its HAE franchise while it ostensibly expands the market.

smartstocknews.com/34763-lanadelumabs...
voda
0
Farmaceut Stada krijgt Nederlander als topman

Gepubliceerd op 4 jul 2017 om 12:38 | Views: 716

BAD VILBEL (AFN) - Het Duitse farmacieconcern Stada Arzneimittel heeft een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd, de Nederlander Engelbert Coster Tjeenk Willink.

Tjeenk Willink (56) heeft een kwart eeuw ervaring in de farmaceutische industrie en vervulde eerder verschillende hoge functies bij geneesmiddelenbedrijven, waaronder het Duitse Boehringer Ingelheim. Hij volgt nu topman Matthias Wiedenfels op. De termijn van Tjeenk Willink loopt vooralsnog tot eind dit jaar. Ook de financieel directeur van Stada trad af.

Stada was de afgelopen tijd doelwit voor een overname door de investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven, maar die transactie mislukte. Naar verluidt wordt een nieuwe poging ondernomen om Stada over te nemen.
voda
0
Galapagos: nieuwe studie met filgotinib

Gepubliceerd op 5 jul 2017 om 07:43 | Views: 1.829

Galapagos 15:55
67,05 +1,00 (+1,51%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos begint een nieuwe Fase 2 studie waarin ontstekingsremmer filgotinib wordt onderzocht in niet-infectieuze uveitis. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Samenwerkingspartner Gilead Sciences leidt de studie.
,,We zijn blij met de snelle start van deze nieuwe Fase 2 studie met filgotinib'', aldus medisch directeur Walid Abi-Saab van Galapagos.

Galapagos en Gilead hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten. Deze studie is een aanvulling op de voortgaande Fase 2 studies in cutaneous lupus erythematosus, het syndroom van Sjögren, de ziekte van Bechterew, en psoriatische artritis.

Daarnaast lopen ook nog het Fase 3 programma in reuma, de Fase 3 studie in de ziekte van Crohn, de Fase 2 studies in de ziekte van Crohn in de dunne darm en bij fistelvorming en de Fase 2b/3 studie in colitis ulcerosa.
voda
0
Beursblik: nieuwe studie filgotinib logische stap voor Galapagos

KBC Securities verwacht resultaten op zijn vroegst eind volgend jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De start van een aanvullende Fase 2 studie met filgotinib als potentiële behandeling tegen niet infectieuze oogontstekingen is een logische stap. Dit schreef KBC Securities woensdag in een analistenrapport.

Galapagos kondigde de studie met 110 patiënten, bedoeld om de veiligheid en werkzaamheid te testen, vanochtend aan. Zij krijgen 52 weken filgotinib toegediend en de primaire uitkomst wordt gemeten door het aantal uitvallers tegen week 24. Een opleving van de aandoening betekent dat de behandeling niet werkt.

"Dit is de negende van in totaal twaalf studies met filgotinib", wees analist Sandra Cauwenberghs. Filgotinib wordt ook getest als reumamiddel en behandeling tegen darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn.

Analist Cauwenberghs wees erop dat ontstekingremmers als Humira van concurrent AbbVie ook getest zijn in soortgelijke studies en effect leken te hebben op niet infectieuze oogontstekingen, waardoor het "logisch" is dat Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences dit nu ook doen.

"Gebaseerd op de omvang van de studie en de looptijd verwachten we de eerste resultaten tegen het eind van 2018 of de eerste helft van 2019", aldus Cauwenberghs.

KBC Securities heeft een koopaanbeveling en een koersdoel van 80,00 euro op Galapagos. Het aandeel noteerde woensdagochtend op een hogere beurs 1,7 procent hoger op 67,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Na Duitsland en Italië wordt nu ook in Frankrijk een alternatief gewenst ?

Le laboratoire Shire France est actuellement confronté à une augmentation du nombre de prescriptions de leur spécialité hospitalière CINRYZE 500 unités poudre et solvant pour solution injectable (inhibiteur de C1 humain, plasma). 
Les capacités de production actuelles pourraient être insuffisantes pour satisfaire aux besoins et en conséquence entraîner des tensions d'approvisionnement. 

Afin de maîtriser la distribution des quantités disponibles et d'écarter le risque de rupture de stock, le laboratoire propose de limiter l'utilisation de CINRYZE à certaines situations : 
en prévention systématique des crises fréquentes et graves d'angio-oedème héréditaire (AOH) :
poursuivre le traitement si celui-ci est déjà instauré ;
envisager de ne pas instaurer de nouveaux traitements ;
en traitement et prévention des crises aiguës d'angio-oedème avant une intervention : recourir à des alternatives thérapeutiques.

Met dank aan Winstgevend.
voda
0
Beursblik: blaaskankertest levert dit jaar kleine bijdrage aan omzet MDxHealth

KBC Securities verwacht bijdrage van half miljoen euro in 2017.

(ABM FN-Dow Jones) De lancering van AssureMDx in Amerika levert MDxHealth dit jaar vermoedelijk een kleine omzetbijdrage op. Dit schreef KBC Securities donderdag in een analistenrapport.

Het biotechbedrijf uit Herstal maakte vanochtend de lancering bekend van de blaaskankertest, die het risico op de ziekte beoordeelt bij patiënten met hematurie, ofwel bloed in de urine. De test heeft een zogenoemde negatieve voorspellende waarde van 99 procent en kan voorkomen dat circa 77 procent van de patiënten met bloed in de urine, een kijkonderzoek van de blaas, ofwel cystoscopie moet ondergaan.

CEO Jan Groen gaf in een interview met ABM Financial News aan "commercieel hoge verwachtingen" te hebben van de test, terwijl de eerste concrete financiële bijdrage zichtbaar wordt in 2018. Analist Michaël Vlemmix van KBC Securities verwacht in de tweede helft van dit jaar al een kleine opbrengst terug te zien in de resultaten van MDxHealth, van 0,5 miljoen euro, gezien het bestaande verkoopteam en de doelgroep in Amerika.

Een afgeleide van de test wordt ook in Europa op de markt gebracht, zei CEO Jan Groen desgevraagd tegen ABM Financial News, zonder een tijdspad te noemen. Vlemmix verwacht de Europese lancering in 2018. Kijkend naar de markt voor AssureMDx is die in Amerika groter dan in Europa, waardoor ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Analist Vlemmix schat de prijs in op 500 dollar per test.

Op dit moment heeft MDxHealth één concurrent op het gebied van blaaskankertesten, namelijk Cxbladder van het Nieuw-Zeelandse Pacific Edge. Maar die test is veel duurder dan die van MDxHealth, zei CEO Jan Groen tegen ABM Financial News, zonder concrete bedragen te noemen. Wel gaf hij aan dat AssureMDx "significant onder de prijs" uitkomt van Cxbladder, die 2.900 dollar per test zou kosten. Analist Vlemmix verwacht dat de omzet uit AssureMDx binnen tien jaar op kan lopen tot 30 miljoen euro.

Samen met prostaatkankertesten ConfirmMDx en SelectMD heeft MDxHealth met de blaaskankertest nu zijn drie belangrijkste activiteiten uitgerold, "waardoor de omzet in de komende jaren aanzienlijk zal worden opgevoerd", verwacht Vlemmix.

KBC Securities heeft een koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 6,50 euro. Het aandeel koerste donderdag kort na opening 3,6 procent hoger op 4,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0

Medicijnautoriteit VS verbiedt pijnstiller wegens misbruik en verslavingsgevaar

De Food and Drug Administration (FDA) in de VS heeft voor het eerst een pijnstiller uit de handel gehaald omdat het middel wordt misbruikt. Het gebruik van de zware pijnstiller is te riskant, vindt de voedsel- en medicijnautoriteit, omdat deze zeer verslavend is.
Door: redactie 7 juli 2017, 03:49

Het gaat om Opana ER, een middel van fabrikant Endo International. De pillen werden voorgeschreven voor mensen met zware, chronische pijnklachten. Opana ER is een opioïde, een equivalent van morfine. De ER in de naam staat voor 'extended release', oftewel gereguleerde afgifte. Het middel was in eerste instantie goedgekeurd door de FDA.

De FDA kwam vorige maand tot de conclusie dat het middel teveel risico's voor de volksgezondheid met zich meebrengt. Opana ER, verstrekt in pilvorm, wordt vermalen en opgesnoven door verslaafden. Steeds meer mensen begonnen daarnaast met het injecteren van het middel, zoals ook bij heroïne gebeurt. Dit misbruik leidt niet alleen tot een toename in het aantal overdoses, het middel wordt ook verantwoordelijk gehouden voor een uitbraak van HIV en hepatitis C in de staat Indiana in 2015. De ziekten verspreidden zich snel omdat drugsverslaafden hun naalden met elkaar deelden, aldus de FDA.

Endo International heeft in 2012 al geprobeerd om de pil minder aantrekkelijk te maken voor verslaafden. De vernieuwde versie veranderde in een soort gel als mensen probeerden hem te vermalen. Dit zou het opsnuiven en injecteren van het middel moeten tegengaan. De FDA kwam in 2013 tot de conclusie dat Opana ER nog steeds relatief makkelijk kon worden opgesnoven en geïnjecteerd.
Opiatenepidemie

De fabrikant, een Iers bedrijf met een vestiging in de VS, heeft laten weten de beslissing van de FDA niet te zullen aanvechten, al blijft het bedrijf erbij dat het middel meer voordelen dan nadelen heeft. Ook vindt het bedrijf dat het middel veilig is voor langdurig gebruik, mits het wordt ingenomen volgens de bijsluiter. Vorig jaar verdiende Endo International 159 miljoen dollar met het verkoop van Opana ER.

Endo International zal samenwerken met de FDA om te zorgen dat patiënten die afhankelijk zijn van Opana ER een passend medicijn ter vervanging krijgen. De FDA heeft ondertussen laten weten dat ook andere opioïden onder de loep te nemen.

In de VS overleden nog nooit zoveel mensen aan een overdosis als vorig jaar, bleek onlangs uit uitgebreid onderzoek van de New York Times. Door sommige staten worden farmaceutische bedrijven mede verantwoordelijk gehouden voor de 'opiatenepidemie'. Zo klaagde Ohio vijf grote farmaceuten aan die zware pijnstillers vervaardigen. Zij doen volgens de staat niet genoeg om de verslavingsgolf in te perken en verspreiden 'valse informatie' over de risico's die komen kijken bij het (langdurige) gebruik van zware pijnstillers.
[verwijderd]
0
07:17:56 / 11-07-17 DJ Sanofi neemt Protein Sciences over

Maximale overnamesom van 750 miljoen dollar.
(ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft Protein Sciences overgenomen. Dit maakte de Franse farmaceut dinsdag voorbeurs bekend.
Voor de Amerikaanse biotechonderneming in vaccinaties betaalt Sanofi 650 miljoen dollar en tot nog eens 100 miljoen dollar als bepaalde mijlpalen worden behaald.
In oktober vorig jaar verkreeg Protein Sciences goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor zijn Flublok Quadrivalent griepvaccinatie.
"Met de overname van Protein Sciences zijn wij in staat onze griepportefeuille uit te breiden met een vaccin dat niet op eieren is gebaseerd", aldus Sanofi.
De overname wordt unaniem gesteund door hetbestuur van Protein Sciences en door een meerderheid van de aandeelhouders van de Amerikaanse onderneming.
Naar verwachting wordt de overname in het derde kwartaal van dit jaar afgerond, mits toezichthouders akkoord gaan met de plannen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 11, 2017 01:17 ET (05:17 GMT)
© 2017 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND SANOFI ADR
US80105N1054
AAND SANOFI @ EUR 2
FR0000120578
Berdientje
0
PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi neemt de Amerikaanse maker van griepvaccins Protein Sciences over. De overnamesom kan oplopen tot 750 miljoen dollar.

Sanofi betaalt in eerste instantie 650 miljoen dollar en daar kan nog eens 100 miljoen dollar bijkomen als Protein Sciences aan bepaalde ontwikkelingsdoelstellingen voldoet. De transactie moet later dit jaar afgerond worden.

Protein Sciences kreeg in oktober nog toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het op de markt brengen van een vaccin tegen griep. Met de aankoop versterkt Sanofi zijn eigen portefeuille aan griepvaccins.
[verwijderd]
0
Theresa May launches inquiry into contaminated blood scandal

www.independent.co.uk/news/uk/politic...

extract:

Factor VIII was used to treat people with haemophilia because it helped their blood clot.

It was later discovered that much of the blood used to create the product was taken from American prisoners who were paid for their blood.
[verwijderd]
0
quote:

BoOOOming schreef op 11 juli 2017 15:34:

Theresa May launches inquiry into contaminated blood scandal

www.independent.co.uk/news/uk/politic...

extract:

Factor VIII was used to treat people with haemophilia because it helped their blood clot.

It was later discovered that much of the blood used to create the product was taken from American prisoners who were paid for their blood.
Niet goed, dit soort zaken.
Wordt echt steeds moeilijker gezonde bloeddonoren te vinden. Dat is het heikele punt.

En, voor de duidelijkheid, ik bedoel het in het algemeen, dus niet betrekking hebbend op Ruconest.
Vaak wel
0
Nee Ruconest heeft geen bloed nodig! Laat ze de gevaren van het bloed goed uitzoeken; goed voor Pharming en de gezondheid van iedere aardbewoner.
[verwijderd]
0
06:21:40 / 12-07-17 The Price Dilemma Over a $16,000 Drug

By Denise Roland
Novartis AG recently discovered that a drug it sells for a group of very rare diseases could be used to treat a much more common ailment. There is just one problem: its $16,000-per-dose price tag.
The drug, called ACZ885, is already sold under the brand name Ilaris for certain rare inflammatory disorders affecting a very small number of people. But a recent clinical trial suggests it could also reduce the risk of serious complications like strokes in people who have suffered a heart attack.
If the drug does pan out with regulators, Novartis would have to drastically cut its price to make it competitive with other cardiovascular drugs. That would mean jettisoning a small, but reliable, revenue stream on an uncertain bet that the drug could become a top seller as a cardiovascular medicine.
"They've got a bit of a puzzle on their hands," said Bernard Munos, a senior fellow at nonprofit Faster Cures who previously worked at Eli Lilly & Co.
A Novartis spokesman said it is too early to discuss its pricing strategy. "We will continue to fully analyze the data, plan to discuss these with regulatory agencies and determine how it would fit into clinical practice," he said.
Rare-disease, or orphan, drugs can command sky-high prices because they are typically the only treatment option available. The small number of patients also limits the overall bill to the health-care system.
That isn't the case for drugs for common ailments. If approved for use in patients recovering from a heart attack, ACZ885's potential market would skyrocket: around 615,000 people in the U.S. survive a heart attack every year, according to the American Heart Association. Novartis estimates that the drug, which helps patients who also suffer from inflammation in the arteries, could be suitable in around 40% of those cases.
Novartis's revenue from ACZ885, at $283 million last year, is modest. Adding heart-attack patients, even at a vastly reduced price, could bring that figure to as much as $3.6 billion, according to Jefferies analysts. Credit Suisse analysts put the peak sales estimate at closer to $1.5 billion.
On paper, that seems an obvious gamble to take. But because of the way drugs are priced in the U.S., Novartis would have to drop the price it charges rare-disease patients as well, giving up most of that revenue stream. Once the price of a drug is cut, it is difficult to raise it again.
And there is no guarantee that the drug will be widely used if the price comes down. Cardiologists can be reluctant to put their patients -- especially those already on several medications -- onto new drugs. That problem that has dogged several recently launched heart drugs, including Novartis's own Entresto.
Another potential problem: ACZ885 is already late in its patent cycle, making it uncertain whether Novartis could really get all that additional business if it dropped the price now.
Credit Suisse analysts say they expect ACZ885 to lose patent protection around 2024, at which point lower-cost versions can enter the market and sharply erode sales.
To keep a lid on cost, insurers also tend to i mpose higher copays or complex approval processes for patients to get access to new, pricey drugs for common conditions. One example: insurance plans are curbing access to a new class of cholesterol-lowering drugs that cost around $14,500 a year before rebates or discounts, in a bid to keep all but the most serious cases patients on pennies-per-day statins, which work well for the majority of people.
ACZ885 -- dosed every three months at its current pricing before rebates and discounts -- would cost around $64,000 a year for heart-attack patients. Novartis may need to drop the price by more than 90% "to get close to palatable," according to Craig Granowitz, chief medical officer at Amarin Corp., a small pharmaceutical company that focuses on cardiovascular medicine.
Ilaris came on the market in 2009 to treat a group of rare inherited conditions called cryopyrin-associated periodic syndromes, whose sufferers have a genetic mutation that causes the body to overproduce an inflammatory protein. Novartis has since won further approvals for a few other rare diseases, but hasn't altered the price as a result.
In 2011, Novartis hoped that a positive result in a gout trial would sharply broaden the market for Ilaris, but the drug was denied approval by the U.S. Food and Drug Administration over safety concerns in these patients. At the time, the company's then-head of drug development Trevor Mundel acknowledged that if the drug had won approval in gout, it would have had to lower the price to win coverage from insurers.
Setting a single price that holds for every use of the drug discourages companies from exploring new disease areas for their medicines, said Ed Schoonveld, a pricing and market access expert at consultancy ZS Associates.
Novartis's spokesman said the trial that tested ACZ885 in heart-attack patients "wasn't designed with any commercial implications in mind at the time" and that its main purpose was to discover whether inflammation played a role in cardiovascular disease.
A big hurdle is how U.S. drugs are priced for federal programs. Drugmakers must sell drugs to Medicaid at the lowest price they have offered to any private insurer. And they must sell their medicines to Medicare at the average selling price, plus 4%.
Under current legislation, there is no room to vary the price of a drug based on its application. The lowest price would have to apply to all uses, according to Mr. Schoonveld. Such dynamics could discourage companies from investigating whether an approved, rare-disease drug could have a much broader application, he said.
"Should you keep [a rare-disease drug] off the market because it treats common disease?" said Marlene Haffner, a consultant and former director of orphan drug development at the Food and Drug Administration. "Everybody would say no."
Write to Denise Roland at Denise.Roland@wsj.com
(END) Dow Jones Newswires
July 12, 2017 00:21 ET (04:21 GMT)
© 2017 Dow Jones & Company, Inc.

AAND NOVARTIS SP ADR
US66987V1098
AAND NOVARTIS @ CHF 0.50 ON AAB
CH0012005267
voda
0
Elliott heeft belang in farmaceut Stada

Gepubliceerd op 12 jul 2017 om 12:41 | Views: 478

BAD VILBEL (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Elliott Advisors heeft een kapitaalbelang van 6,7 procent opgebouwd in de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel, die doelwit is van een overnamepoging door durfkapitalisten.

Eerder werd door ingewijden al gemeld dat Elliott, het bedrijf van de Amerikaanse hedgefondsmanager Paul Singer, een belang aan het opbouwen was in Stada. De aandelen werden in de afgelopen weken gekocht. Elliott heeft via andere financiële instrumenten een stemrecht van 8,7 procent in het farmacieconcern dat geleid wordt door de Nederlander Engelbert Coster Tjeenk Willink.

Stada zag onlangs een overname door de investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven mislukken. Zij hebben nu een hoger bod gedaan om het bedrijf alsnog in handen te krijgen. Elliott zou een rol willen spelen bij een overname van Stada en bereid zijn financiering beschikbaar te stellen.

Elliott is verder onder meer bekend van de overnamestrijd rond verf- en chemieconcern AkzoNobel. Elliott is de grootste aandeelhouder van Akzo. De investeerder is erg kritisch over de weigering van het concern om te onderhandelen over een overnamevoorstel van concurrent PPG Industries, waarbij het zelfs tot een rechtszaak kwam tussen Elliott en Akzo. Inmiddels speelt er weer een nieuwe rechtszaak tussen Elliott en Akzo.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront