Intertrust « Terug naar discussie overzicht

Intertrust forum geopend

857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
bdj
0
quote:

Diegy schreef op 25 juli 2017 09:58:

Koers opende met groot volume op 16 euro vanmorgen. Daarna soor dumps en stopp loss naar 14,50 gegaan in 10 minuten tijd!! Van 16,00 naar 14,50. Dat is het gevaar vsn stop loss. Nu instappen op 14,50 voor ritje naar de 15,30 a 15,50.
goed gezien.
Ik heb de CB TL 13.80.
voda
0
Beursupdate: koersval Intertrust op groen Damrak

Trustkantoor wordt afgestraft voor winstwaarschuwing.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdag gedurende de ochtend in het groen. De AEX schreef 0,6 procent bij op 524,62 punten. De AMX daalde fractioneel en de AScX steeg 0,2 procent.

Handelaar Roy van Santen van onlinebroker Lynx zag dat de winsten zich vanochtend uitbreidden, geholpen door de forse nieuwsstroom. Volgens Van Santen sprongen vooral de koersval van Intertrust en de cijfers van Randstad in het oog. De uitzender boekte goede cijfers, terwijl de resultaten van AkzoNobel juist tegenvielen, aldus de handelaar, die een negatievere uitslag op de koersenborden had verwacht voor de chemie- en verfgigant.

Verder zette Gemalto de daling van gisteren voort, toen de Franse digitale beveiliger opnieuw met een winstwaarschuwing kwam. "Een logische reactie. Het is terecht dat beleggers na de zoveelste winstwaarschuwing het aandeel links laten liggen", aldus Van Santen.

De handelaar van Lynx zag verder de olieprijzen oplopen, nadat er berichten waren dat Saudi-Arabië toch voor een verdere productieverlaging is. De olieprijzen gingen vanochtend ongeveer een half procent omhoog.

"Al met al een positieve ochtend, met hier en daar een uitschieter."

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Franse ondernemersvertrouwen stabiel bleef in juli, terwijl de Franse producentenprijzen in juni opnieuw daalden.

Het Duitse ondernemersvertrouwen steeg juist. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg naar 116,0 deze maand, wat een recordniveau betekende. Er werd door economen gerekend op een lichte verslechtering tot 114,9.

Later op de dag krijgen beleggers nog inzicht in het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de huizenprijsindex van S&P Case-Shiller over mei.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1653, ten opzichte van een stand van 1,1645 bij het sluiten van de Europese beurzen.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen koerste een ruime meerderheid van de 25 fondsen in het groen, onder leiding van Randstad dat 6,5 procent aan beurswaarde bijschreef. De uitzender behaalde in het tweede kwartaal van 2017 meer groei behaald dan voorzien dankzij vooral goede prestaties in Europa. In het tweede kwartaal nam de omzet met bijna 15 procent toe van 5.108 miljoen naar 5.866 miljoen euro. Analisten raamden de omzet voorafgaand aan de cijfers op 5.781 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) voor eenmalige posten steeg van 240 naar 262 miljoen euro. Daarmee steeg de marge op kwartaalbasis van 3,8 naar 4,5 procent. Analisten hadden gerekend op een bedrijfsresultaat van 257 miljoen euro met een EBITA-marge van 4,4 procent. Analisten van JPMorgan Cazenove bleken vooral te spreken over de sterke autonome groei van Randstad.

De cijfers van AkzoNobel vielen de markt tegen, maar de schade bleef beperkt tot een verlies van 0,7 procent. Het verf- en chemieconcern heeft tegen de verwachting van analisten in het tweede kwartaal een lagere winst op een licht gestegen omzet gerealiseerd. Wel ligt men op schema voor de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals. Analist Wim Hoste van KBC Securities sprak van cijfers die onder de maat waren en bij S&P Equity Research ging het koersdoel omlaag van 85,00 naar 80,00 euro bij handhaving van Houden als advies.

ArcelorMittal won 1,5 procent, terwijl Unibail-Rodamco 0,7 procent hoger koerste. De netto huurinkomsten van het vastgoedfonds stegen in de eerste zes maanden van 2017 met 1,7 procent van 781 miljoen euro in de eerste helft van 2016 naar 794 miljoen euro het afgelopen halfjaar. Op identieke basis stegen de inkomsten met 3,7 procent. Dit resulteerde in een terugkerend nettoresultaat van 614 miljoen euro, een stijging van 6,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder toen het vastgoedfonds een resultaat rapporteerde van 575 miljoen euro. S&P Equity Research verlaagde het koersdoel van 240,00 naar 235,00 euro met een ongewijzigd Houden advies, ondanks "solide" halfjaarcijfers. De positieve elementen zijn al voldoende ingeprijsd volgens S&P.

Gemalto gaf 2,6 procent prijs en sloot daarmee de rij. Net als maandag moest de Franse digitale beveiliger het weer doen met een koersdoelverlaging, ditmaal bij Barclays. De Britse bank verlaagde het koersdoel van 50,00 naar 37,00 euro en stelde zijn ramingen neerwaarts bij na alweer de vierde achtereenvolgende winstwaarschuwing van Gemalto, afgelopen vrijdag.

Ook SBM Offshore kon met een min van 0,7 procent niet in het groen komen dinsdag.

In de Midkap was het Philips Lighting dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 2,9 procent na een koersdoelverhoging door Goldman Sachs van een euro. Verder wonnen TomTom en TKH circa een procent. TomTom kreeg een koersdoelverhoging bij Barclays van 6,25 naar 6,75 euro, met een ongewijzigd Onderwogen advies.

Intertrust maakte een koersval van 19 procent, nadat het trustkantoor aangaf de omzet te hebben zien krimpen in het tweede kwartaal de omzet zien krimpen. Intertrust verlaagde daarop de groei- en winstramingen voor 2017, vooral als gevolg van enkele bijzondere lasten voor IT-kosten en juridische claims. Voor heel 2017 rekent Intertrust nu op een onderliggende omzetgroei van tenminste 3,5 procent, in plaats van de eerder geraamde 4 tot 5 procent. De aangepaste EBITA-marge wordt geraamd op 37,5 tot 38,5 procent, in plaats van 39,9 procent, voor het hele jaar. Analisten zullen hun winstramingen voor Intertrust in 2017 gemiddeld met zo'n 6 tot 10 procent verlagen na de winstwaarschuwing en voorlopige kwartaalcijfers van dinsdag, aldus ABN AMRO.

De kwartaalcijfers van Wessanen werden door de markt niet positief opgepakt. De omzet van de producent van biologische en natuurlijke voeding steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 12,7 procent naar 160,8 miljoen euro. Met de eigen merken werd een omzetgroei gerealiseerd van 6,5 procent. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) steeg met 0,7 miljoen naar 11,6 miljoen euro. De resultaten vielen iets lager uit dan verwacht. NIBC Markets ziet bovendien weinig opwaarts potentieel voor Wessanen in het licht van de huidige koers. Het aandeel koerste 2,5 procent lager. Wereldhave gaf 2,8 procent prijs na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal. De cijfers waren volgens JP Morgan Cazenove licht onder de verwachting.

Ook Wereldhave stond op verlies, en leverde 2,4 procent in na de publicatie van halfjaarcijfers. Het vastgoedbedrijf stelde de outlook licht naar beneden bij. Analisten van JP Morgan Cazenove spraken van resultaten die iets onder verwachting waren en wezen op de nog altijd uitdagende markten waarin Wereldhave actief is.

Refresco Group kon beleggers eveneens niet overtuigen met het nieuws dat de bottelaar de bottelactiviteiten van Cott overneemt. Refresco betaalt omgerekend 1,1 miljard euro voor deze activiteiten. KBC Securities sprak van een strategisch interessante overname, voor beide partijen. Refresco zocht na de overname van Whitlock naar verdere expansie in de Verenigde Staten, terwijl Cott steeds verder af kwam te staan van de traditionele bottelactiviteiten, aldus analist Alan Vandenberghe van KBC. Het aandeel daalde 2,1 procent.

Halfjaarcijfers van NSI waren solide, maar een koersreactie was er nauwelijks, want het aandeel hield het bij een stijging van 0,1 procent.

Onder de kleinere fondsen steeg AMG met 2,5 procent, terwijl BinckBank 1,7 procent daalde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Rotel74
0
quote:

Diegy schreef op 25 juli 2017 09:58:

Koers opende met groot volume op 16 euro vanmorgen. Daarna soor dumps en stopp loss naar 14,50 gegaan in 10 minuten tijd!! Van 16,00 naar 14,50. Dat is het gevaar vsn stop loss. Nu instappen op 14,50 voor ritje naar de 15,30 a 15,50.
Deze ramptourist heeft zich ook hier al laten zien. Meestal zet men schermen om de plaats des onheils. Zou het niet andersom mogelijk zijn?
rationeel
0
quote:

Biobert schreef op 10 mei 2017 23:30:

Mooie koopkans morgen bij opening van de beurs. Tie procent van de aandelen worden verkocht en een mooie korting is noodzakelijk om institutionele kopers te trekken. Wij liften mee en gaan voor een korting van 5% op de slotkoers van 19,46 en dat is dan een koers van 18,50
Wat is wijsheid?;)
Zilverduit
0
Zie mijn eerste postna de forummoderator bij de opening. De vraag is of ze een verdienmodel houden. Eigenlijk voor mij de reden om ze ook na deze afstraffing niet op te pakken.
Diegy
0
quote:

Toddemij schreef op 25 juli 2017 12:53:

[...]

Dit aandeel biedt nu een uitgelezen kans om op te pikken. Zal snel naar 16 euro herstellen. Veel aanbod even na waarschuwing en koers reageert vooral in zomervakanties overdreven. Weinig handelaren/kopers. Nu men verbeteringen aanbrengt en werkt aan herstel is een dusdanige reactie overdreven. oppikken dus rond 15 euro zeker.
Analisten zeggen dat de koersdaling overdreven is en een daling hadden verwacht rond de 5 A 8%. Laat het herstel maar komen. Koers opende gisterochtend gewoon op 16 euro met groot volume. Vandaag herstel richting de 16 euro. Analisten vonden intertrust al een goedkoop aandeel na gister is dat het helemaal.
Diegy
0
De koersdaling is sterker dan de procentuele daling die analist Tom Sykes van Deutsche Bank voorspelde naar aanleiding van de waarschuwing.

Volgens Sykes bedroeg het aangepaste EBITA-resultaat in het tweede kwartaal 41,7 miljoen euro, wat 12 procent lager zou zijn dan de gemiddelde analistenverwachting van 47,5 miljoen euro. De marktvorser verwacht dat analisten hun EBITA-ramingen voor heel 2017 met 4 tot 7 procent zullen verlagen.

Omdat het aandeel voorafgaand aan de waarschuwing al tegen een relatief lage koerswinstverhouding werd verhandeld, verwachtte Deutsche Bank voorbeurs een "bescheiden afwaardering" met een laag dubbelcijferig percentage.

De vrije kasstroom die tot vandaag bijna 8 procent van de ondernemingswaarde bedroeg, zal het aandeel enige bescherming bieden, volgens Sykes.

Deutsche Bank heeft een koopadvies en koersdoel van 19,50 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
MVo_
0
De koers wordt in ieder geval weer lekker naar beneden gedrukt, steeds staan er orders in de bied die de koers lager lijken te dwingen. Gestaffeld inkopen :)
Diegy
0
Er is nu 20% van de koers af in 2 dagen tijd. Gistermiddag herstelde de koers ineens van 14,70 naar 15,65 in een uur tijd. Straks weer? Aandeel is zwaar oversold wat betekent dat we een aarsig herstel mogen verwachten 1 deze dagen.
silverwheaton
0
quote:

Diegy schreef op 26 juli 2017 13:30:

Er is nu 20% van de koers af in 2 dagen tijd. Gistermiddag herstelde de koers ineens van 14,70 naar 15,65 in een uur tijd. Straks weer? Aandeel is zwaar oversold wat betekent dat we een aarsig herstel mogen verwachten 1 deze dagen.
Jouw tactiek laat zijn sporen na... Eerst Accell, dan Gemalto en nu Intertrust. Mag ik je aanraden met stoplosses te werken, anders is dit kat- en muisspelletje weldra voorbij. Herpak je, Diegy, en bedenk een betere aanpak...
voda
0
Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel Intertrust

Koersdoel naar 16,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft woensdag het koersdoel voor Intertrust verlaagd van 19,50 naar 16,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Na de winstwaarschuwing van het trustkantoor op dinsdag, stelden analisten van de bank de ramingen voor 2017 tot 2019 met 9 tot 12 procent neerwaarts bij.

Voor heel 2017 rekent Intertrust sinds dinsdag op een onderliggende omzetgroei van tenminste 3,5 procent, in plaats van de eerder geraamde 4 tot 5 procent. De aangepaste EBITA-marge wordt voor dit jaar geraamd op 37,5 tot 38,5 procent, in plaats van 39,9 procent.

Bovendien voorzien de marktvorsers 12 miljoen tot 15 miljoen euro aan extra kosten dit jaar. "De weg naar het herstel van het vertrouwen van beleggers lijkt weer iets langer te zijn geworden", aldus de analisten.

Op lange termijn blijft de beleggingscasus volgens ABN AMRO rendabel, al zal dit gegeven op korte termijn waarschijnlijk geen positieve impact hebben op de koers van Intertrust.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Intertrust woensdagochtend 1,0 procent lager op 15,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
MVo_
0
Wat ik niet snap is dat mensen blijven verkopen, en vooral de aantallen. De daling is echt overdreven en zou absoluut voor een bepaald deel weer gecorrigeerd moeten worden. Ik zit al wel een tijdje in Intertrust met een piepklein plukje en ben aardig uitgebreid in stapjes de laatste 2 dagen. Mijn verlies is dus zeer beperkt en zo weer weg. Angst regeert..
Piet Particulier
0
quote:

MVo_ schreef op 28 juli 2017 09:36:

Wat ik niet snap is dat mensen blijven verkopen, en vooral de aantallen. De daling is echt overdreven en zou absoluut voor een bepaald deel weer gecorrigeerd moeten worden. Ik zit al wel een tijdje in Intertrust met een piepklein plukje en ben aardig uitgebreid in stapjes de laatste 2 dagen. Mijn verlies is dus zeer beperkt en zo weer weg. Angst regeert..
Ik overweeg ook in te stappen, omdat dit wel een hele grote daling is (die maar blijft gaan). Kanttekening is wel dat ik amper besef heb wat Intertrust allemaal doet. Eerst maar eens goed inlezen
MVo_
0
En de daling zet nog wel even door als ik het orderboek bekijk. Stelselmatig zet iemand een verkoop order van ruim 500 tot 1000 stuks op de laagste aanbiedprijs, vervolgens duiken alle bieders er een paar cent onder om hier naartoe te zakken. Dit gebeurt al 2 dagen op rij nu, angsthazen zijn het. Die 1000 stuks worden niet verkocht, zo groot is de vraag niet.. en dan zakken we weer verder.
MVo_
0
Ik overweeg om mijn verlies te nemen, blijkbaar is dit aandeel nu speelbal waar ik voorheen gewoon een goed fonds in mijn porto had.
effegenoeg
1
quote:

MVo_ schreef op 28 juli 2017 12:04:

Ik overweeg om mijn verlies te nemen, blijkbaar is dit aandeel nu speelbal waar ik voorheen gewoon een goed fonds in mijn porto had.
Ik overweeg om te middelen.
Ik vond de bijstelling van verwachting helemaal niet zo schrikbarend.
HSpecter
0
Eergister ingestapt op 15,- blijkbaar nog iets te vroeg rond de 14 koop ik weer wat bij om te middelen
857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:05
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:05
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18:05
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:05
Germany40^ 17.746,30 -23,72 -0,13% 19:59
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 82,30 +0,09 +0,11% 19:59
Brent 87,26 -0,05 -0,06% 19:59
EUR/USD 1,0649 -0,0022 -0,21% 19:59
BTC/USD 62.877,10 +1.624,16 +2,65% 19:59
Gold spot 2.385,26 +24,27 +1,03% 19:59
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront