Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Wall Street richting rode opening

Groeicijfers vallen licht tegen maar beter dan kwartaal eerder.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 stonden rond de klok van drie uur tot 0,2 procent in het rood, terwijl de Nasdaq op koers lag voor een openingsverlies van 0,7 procent.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zijn het de tegenvallende cijfers van Amazon die vrijdag het negatieve sentiment in Amerika stuwen, net als de politieke problemen van president Trump in Amerika. Opnieuw slaagde Trump er niet in om een afschaffing van Obamacare door de Senaat te krijgen. "Dit kan verdere problemen opleveren voor zijn groeiplannen", aldus Erlam.

De euro steeg weer boven de 1,17 dollar. De Amerikaanse greenback blijft onder druk staan door het aanhoudende politieke tumult in Amerika.

Groeicijfers over het tweede kwartaal vielen licht tegen en konden de dollar geen steun bieden. De Amerikaanse economie groeide in het afgelopen kwartaal met 2,6 procent, wat licht onder verwachting was. Wel was sprake van een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de grootste economie ter wereld met 1,2 procent groeide.

Later op de middag verschijnen nog definitieve cijfers over het consumentenvertrouwen in de maand juli van de Universiteit van Michigan.

Olie noteerde vanmiddag licht hoger rond 49,00 dollar. Vanavond publiceert Baker Hughes zijn wekelijkse rapport over het aantal actieve boortorens.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil en Chevron openden vanmiddag de boeken. Exxon Mobil zag de nettowinst weliswaar toenemen in het tweede kwartaal maar met 0,78 dollar per aandeel kwam die onder de verwachting van de markt uit van 0,84 dollar. De omzet van circa 63 miljard dollar was wel boven de circa 61 miljard dollar die de markt voorzag. Het aandeel Exxon Mobil daalde voorbeurs 1,2 procent.

Chevron wist een verlies van 1,5 miljard dollar vorig jaar in het afgelopen kwartaal om te buigen in een soortgelijke winst. Wel lag de winst per aandeel van 0,77 dollar onder de 0,86 dollar die was voorzien. De omzet van 33 miljard dollar was in lijn met de analistenverwachting. Het aandeel daalde circa een procent.

Cijfers van farmaceuten Merck en AbbVie waren solide, met koersstijgingen van achtereenvolgens 3,5 en 0,3 procent tot gevolg. Merck verhoogde de outlook licht, terwijl die bij AbbVie werd gehandhaafd.

Amazon verloor donderdag nabeurs op teleurstellende cijfers en vrijdagmiddag noteerde het aandeel al weer ruim 4 procent in het rood. In het tweede kwartaal steeg de omzet maar daalde de nettowinst fors en was daarmee ruim onder de verwachting van de online retailer en de inschatting van de markt. De outlook voor het huidige kwartaal was bovendien zwak.

Intel deed het beter en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar nadat de cijfers in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel 1,3 procent.

Starbucks behaalde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar weliswaar een recordomzet maar de winst viel tegen. Verder maakte de koffieketen bekend al zijn 379 Teavana theewinkels te sluiten vanwege tegenvallende resultaten. Het aandeel verloor vanmiddag 4,2 procent.

Mattel daalde donderdagavond in de nabeurshandel bijna 5 procent vanwege tegenvallende resultaten. Het nettoverlies bleek steviger dan gedacht en de verkoop van Barbiepoppen daalde. Vrijdagmiddag leverde het aandeel opnieuw ruim 4 procent in.

Slotstanden

Donderdag zakten de meeste Amerikaanse beurzen in de tweede helft van de handelsdag weg. Voor de S&P 500 index restte uiteindelijk een verlies van 0,1 procent op 2.475,42 punten terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 0,6 procent inleverde tot 6.382,19 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent op een slotstand van 21.796,55 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen daalt

Index komt uit op 93,4.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli definitief gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen zakte van 95,1 eind juni naar 93,4 eind deze maand. Medio juli werd in een voorlopige raming uitgegaan van een daling tot 93,1.

Volgens econoom Richard Curtin van Universiteit van Michigan noteert de index over de eerste zeven maanden van het jaar evenwel nog steeds hoger dan in elk ander jaar sinds 2004.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde op maandbasis van 83,9 naar 80,5. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 113,4, wat een toename was van ten opzichte van eind juni, toen de subindex op 112,5 stond. Het niveau in juli markeerde het hoogste niveau sinds dezelfde maand in 2005.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hogere opening Wall Street in het verschiet

Drukke week met cijfers van Apple en Tesla plus twee banenrapporten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de futures op de S&P 500 index 0,1 procent hoger. Voor de Dow Jones lag een nieuw record in het verschiet gezien de openingsindicatie van een plus van 0,2 procent en ook de futures op de Nasdaq wezen op een stijging van 0,2 procent voor de techindex.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda is maandag nog een rustige dag en de opmaat naar een drukke week qua kwartaalcijfers en belangrijke macro-economische publicaties, zoals de Amerikaanse banenrapporten op respectievelijk woensdag en vrijdag.

"Mogelijk zien we beleggers vandaag daarom hun positie innemen voorafgaand aan die grote events later in de week, waarbij een teleurstellend banenrapport op vrijdag de kans op nog een renteverhoging dit jaar weer een stuk kleiner maakt", aldus de marktanalist.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid rond de regio Chicago weergeeft in de maand juli, en de aanstaande woningverkopen in juni.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1731. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1738 en vrijdagavond laat op 1,1759. Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities is er een nieuwe katalysator nodig voor de euro om richting de 1,1800 dollar te gaan.

De olieprijs steeg maandag. Een september-future West Texas Intermediate werd 1,7 procent hoger verhandeld op 49,85 dollar en Brent met levering september werd zelfs 2,2 procent duurder op 53,32 dollar.

Bedrijfsnieuws

Telecombedrijven Sprint en Charter Communications kunnen maandag op aandacht rekenen vanwege de berichten dat de twee bedrijven praten over een fusie. Volgens het laatste nieuws zou Charter geen trek hebben in een samengaan met Sprint. Aanvankelijk zouden de twee partijen alleen gesproken hebben over een samenwerking voor mobiele diensten. Sprint heeft een marktkapitalisatie van 33 miljard dollar en Charter van 100 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs steeg Charter Communications meer dan 14 procent. In het aandeel Sprint werd nog niet gehandeld.

Loews Corp schreef in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers en boekte een hogere omzet. Dit bleek maandagmiddag uit de cijfers van het Amerikaanse conglomeraat, dat meerderheidsbelangen heeft in onder meer CNA Financial en Loews Hotels. Handel in het aandeel lag voorbeurs nog stil.

Maandag is het qua bedrijfscijfers redelijk rustig. Later deze week openen onder meer Time Warner, Fitbit en Garmin de boeken. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar de derde kwartaalcijfers van Apple en die over het tweede kwartaal van Tesla.

De markt verwacht een 10 procent hogere winst en een 5 procent hogere omzet voor techreus Apple, hoewel de verkoop van iPhones vermoedelijk opnieuw onder druk stond. Voor bouwer van elektrische voertuigen Tesla wordt een sterker verlies voorzien dan een jaar eerder, maar een hogere omzet. Echter zal de markt meer benieuwd zijn naar de ontwikkelingen rondom de Model 3 sedan. Vrijdag maakte CEO Elon Musk al een aantal details bekend, waaronder de prijsrange van 35.000 dollar voor de goedkoopste versie en 44.000 dollar voor een upgrade.

In de voorbeurshandel maandag noteerde Apple circa een half procent hoger en won Tesla bijna twee procent.

Slotstanden

Vrijdag sloten de beursindexen in New York overwegend in het rood. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.472,10 punten en de Nasdaq noteerde op het slot ook 0,1 procent lager op 6.374,68 punten. De Dow Jones index bereikte wel een nieuw record dankzij een stijging van 0,2 procent op 21.830,31 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse mediabedrijven Discovery en Scripps fuseren

Prijskaartje van 14,6 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Discovery Communications neemt Scripps Networks Interactive over. Dit meldden de twee Amerikaanse mediabedrijven maandagmiddag.

Discovery, bekend van de Discovery Channel, maar ook zenders als TLC en Animal Planet, betaalt in totaal 14,6 miljard dollar voor Scripps, dat in Amerika onder meer bekend is van kookzender Food Network. Per aandeel kunnen aandeelhouders van Scripps rekenen op 90,00 dollar, waarvan het grootste deel in contanten en een resterend deel in aandelen Discovery.

CEO David Zaslav van Discovery sprak van een "spannend" nieuw hoofdstuk voor zijn bedrijf en prees Scripps om de manier waarop het gerund wordt, terwijl topman Kenneth Lowe van Scripps stelde dat dit een niet te missen kans was voor zijn bedrijf om verder te kunnen groeien.

Een fusie van de twee bedrijven moet leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen van 350 miljoen dollar en zal gaan bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in het eerste jaar na de afronding van de transactie.

Na de fusie heeft Discovery 80 procent van het bedrijf in handen en aandeelhouders van Scripps de overige 20 procent. Gezamenlijk zullen de twee bedrijven bijna 20 procent van de markt voor betaaltelevisie in Amerika in handen krijgen, is de verwachting.

Aandeelhouders van de twee bedrijven moeten akkoord gaan met de overname die verder onderhevig is aan goedkeuring van toezichthouders. Een tijdspad voor de afronding werd maandag niet gegeven.

Kwartaalcijfers

Afzonderlijk maakten Discovery en Scripps maandag kwartaalcijfers bekend. In het tweede kwartaal bleef de omzet van Discovery nagenoeg gelijk op 1,7 miljard dollar terwijl de aangepaste winst verbeterde van 702 miljoen naar 717 miljoen dollar.

Scripps zag de omzet toenemen van circa 893 miljoen naar 925 miljoen dollar terwijl de operationele winst bijna 21 procent steeg tot 400,8 miljoen dollar. Het concern stelde de omzetverwachting voor heel het jaar neerwaarts bij van een groei van 6 procent naar 4 procent. Discovery kwam maandag niet direct met een outlook.

In de elektronische handel voorbeurs in Amerika won het aandeel Discovery Communications circa twee procent en steeg Scripps Networks Interactive met 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening

Drukke week met cijfers van Apple en Tesla plus twee banenrapporten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een hogere opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen. Voor de Dow Jones ligt een nieuw record in het verschiet, gezien de openingsindicatie van plus 0,3 procent en ook de futures op de Nasdaq wezen op een stijging voor de techindex, van 0,2 procent.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda is maandag nog een rustige dag en vooral de opmaat naar een drukke week qua kwartaalcijfers en belangrijke macro-economische publicaties, zoals de Amerikaanse banenrapporten op respectievelijk woensdag en vrijdag.

"Mogelijk zien we beleggers vandaag daarom hun positie innemen voorafgaand aan die grote events later in de week, waarbij een teleurstellend banenrapport op vrijdag de kans op nog een renteverhoging dit jaar weer een stuk kleiner maakt", aldus de marktanalist.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid rond de regio Chicago weergeeft in de maand juli, en de aanstaande woningverkopen in juni.

De euro/dollar noteerde richting de openingsbel in New York op 1,1730. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1738 en vrijdagavond laat op 1,1759. Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities is er een nieuwe aanjager nodig voor de euro om richting de 1,1800 dollar te gaan.

De olieprijs steeg maandag. Een september-future West Texas Intermediate werd 1,7 procent hoger verhandeld op 49,85 dollar en Brent met levering september werd zelfs 2,2 procent duurder op 52,63 dollar.

Bedrijfsnieuws

Telecombedrijven Sprint en Charter Communications kunnen maandag op aandacht rekenen vanwege de berichten dat de twee bedrijven praten over een fusie. Volgens het laatste nieuws zou Charter geen trek hebben in een samengaan met Sprint. Aanvankelijk zouden de twee partijen alleen gesproken hebben over een samenwerking voor mobiele diensten. Sprint heeft een marktkapitalisatie van 33 miljard dollar en Charter van 100 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs steeg Charter Communications ruim 8 procent. Sprint won 1,0 procent.

Meer succesvol overnamenieuws was er voor Discovery Communications, dat zijn kleinere sectorgenoot Scripps Networks Interactive overneemt voor 14,6 miljard dollar. Dit moet kostenbesparingen gaan opleveren van 350 miljoen dollar. Afzonderlijk kwamen beide bedrijven maandag met cijfers over het tweede kwartaal. Discovery behaalde een hogere winst en een stabiele omzet, terwijl Scripps zowel de winst als omzet zag toenemen, maar daarbij wel de verwachte omzetgroei voor heel het boekjaar verlaagde.

Aandelen Discovery werden vanmiddag in de handel voorbeurs in Amerika 2 procent meer waard en Scripps steeg 1,4 procent.

Loews Corp schreef in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers en boekte een hogere omzet. Dit bleek maandagmiddag uit de cijfers van het Amerikaanse conglomeraat, dat meerderheidsbelangen heeft in onder meer CNA Financial en Loews Hotels. In het aandeel Loews werd voorbeurs in Amerika nog niet gehandeld.

Maandag is het qua bedrijfscijfers verder redelijk rustig. Later deze week openen onder meer Time Warner, Fitbit en Garmin de boeken. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar de derde kwartaalcijfers van Apple en die over het tweede kwartaal van Tesla.

De markt verwacht een 10 procent hogere winst en een 5 procent hogere omzet voor techreus Apple, hoewel de verkoop van iPhones vermoedelijk opnieuw onder druk stond. Voor bouwer van elektrische voertuigen Tesla wordt een sterker verlies voorzien dan een jaar eerder, maar bij een hogere omzet. Echter zal de markt vooral benieuwd zijn naar de ontwikkelingen rondom het nieuwe Model 3. Vrijdag maakte CEO Elon Musk al een aantal details bekend, waaronder de prijsindicatie van 35.000 dollar voor de goedkoopste versie en 44.000 dollar voor een upgrade, nadat het eerste model afgelopen vrijdag ook werd afgeleverd.

In de voorbeurshandel maandag noteerde Apple circa een half procent in het groen en won Tesla een procent

Slotstanden

Vrijdag sloten de beursindexen in New York overwegend in het rood. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.472,10 punten en de Nasdaq noteerde op het slot ook 0,1 procent lager op 6.374,68 punten. De Dow Jones index bereikte wel een nieuw record dankzij een stijging van 0,2 procent op 21.830,31 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bedrijvigheid rond Chicago valt wat terug

Inkoopmanagersindex in juli gezakt tot 58,9.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid rond de regio Chicago in de Verenigde Staten is in juli weer wat teruggevallen na de flinke stijging een maand eerder. Dit meldde het Institute for Supply Management maandag.

De inkoopmanagersindex daalde van 65,7 in juni, toen het hoogste niveau in ruim een jaar, naar 58,9 in juli.

"De daling in het sentiment was breedgedragen", zei ISM in een toelichting. De subindexen voor nieuwe orders, werkgelegenheid en productie daalden.

Een indexcijfer groter dan 50 wijst evenwel nog op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer kleiner dan 50 dat er sprake is van krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Aanstaande huizenverkopen Amerika gestegen

Verkoopindex in juni op maandbasis 1,5 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van de National Association of Realtors.

De verkoopindex nam in juni op maandbasis toe met 1,5 procent naar 110,2.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging van de aanstaande woningverkopen met 0,5 procent. Het was de eerste stijging op jaarbasis sinds maart.

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niet is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog één tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street beweegt richting verdeeld slot

Markt maakt zich op voor kwartaalresultaten Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen maandag pakweg een half uur voor de slotbel af op een verdeeld slot. De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 2.472,96 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 21.909,33 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent lager op 6.356,37 punten.

Wall Street zag zich maandag bij opening gesteund door winsten op de Europese en Aziatische aandelenmarkten. De Europese mijnbouwsectors zagen zich gesteund door Chinese macrodata. De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in juli opnieuw gestegen, maar wel in een iets minder hoog tempo. De bouwactiviteit in China noteerde op zijn hoogste niveau sinds december 2013.

"Maandag markeerde het begin van een drukke week wat macro-publicaties en bedrijfsresultaten betreft", aldus marktanalist Josh Mahony van IG. "Nadat 20 procent van de S&P-fondsen vorige week zijn resultaten publiceerde, wordt een eventuele daling in bedrijfspublicaties deze week ruimschoots gecompenseerd door een vloed aan macro-publicaties", voegde hij toe. Het zwaartepunt ligt op vrijdag met de publicatie van het Amerikaans banenrapport van juli.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten in juni zijn gestegen. De verkoopindex nam in juni op maandbasis toe met 1,5 procent naar 110,2. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 0,5 procent. Het was de eerste stijging op jaarbasis sinds maart.

Tevens werd bekend dat de groei in bedrijvigheid rond de regio Chicago in juli iets is vertraagd, na de flinke stijging een maand eerder. De inkoopmanagersindex daalde van 65,7 in juni, toen het hoogste niveau in ruim een jaar, naar 58,9 in juli.

Olie noteerde maandag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 2,4 procent tot 50,19 dollar, terwijl een september-future Brent 2,2 procent duurder werd op 52,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1836. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1759 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven in juni, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markt Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni. Later op de dag verschijnen de verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Bedrijfsnieuws

Apple zal deze week waarschijnlijk de richting bepalen van de techfondsen en mogelijk de markt in zijn geheel, aangezien de iPhone-maker dinsdag zijn kwartaalresultaten rapporteert. Het aandeel Apple noteerde maandag 0,5 procent lager.

Boeing won 0,6 procent, nadat JP Morgan het koersdoel verhoogde van 240 dollar naar 280 dollar en het advies handhaafde op Overwogen.

Snap daalde 0,3 procent. Sommige beleggers en medewerkers mogen vanaf vandaag aandelen verkopen vanwege het aflopen van de lockup-periode.

Scripps Networks Interactive steeg 0,8 procent, nadat Discovery Communications meldde de eigenaar van HGTV, Food Network en Travel Channel over te nemen. Discovery Communications daalde 8,8 procent.

Tesla daalde 3,2 procent, nadat CEO Elon Musk vrijdag, tijdens de lancering van de Model 3, zei dat er inmiddels 500.000 reserveringen zijn voor het nieuwe model.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street verdeeld gesloten

Markt maakt zich op voor kwartaalresultaten Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent lager op 2.470,32 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 21.891,12 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 6.348,12 punten.

Wall Street zag zich maandag bij opening gesteund door winsten op de Europese en Aziatische aandelenmarkten. De Europese mijnbouwsectors zagen zich gesteund door Chinese macrodata. De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in juli opnieuw gestegen, maar wel in een iets minder hoog tempo. De bouwactiviteit in China noteerde op zijn hoogste niveau sinds december 2013.

"Maandag markeerde het begin van een drukke week wat macro-publicaties en bedrijfsresultaten betreft", aldus marktanalist Josh Mahony van IG. "Nadat 20 procent van de S&P-fondsen vorige week zijn resultaten publiceerde, wordt een eventuele daling in bedrijfspublicaties deze week ruimschoots gecompenseerd door een vloed aan macro-publicaties", voegde hij toe. Het zwaartepunt ligt op vrijdag met de publicatie van het Amerikaans banenrapport van juli.

Ruim een uur voor de slotbel domineerde het Witte Huis de nieuwskoppen, nadat bekend werd dat president Donald Trump communicatiedirecteur Anthony Scaramucci heeft ontslagen. Scaramucci werd tien dagen geleden aangesteld als communicatiedirecteur. Trump's nieuwe stafchef John Kelly zou bij Trump op het ontslag van Scaramucci aangedrongen hebben.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten in juni zijn gestegen. De verkoopindex nam in juni op maandbasis toe met 1,5 procent naar 110,2. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 0,5 procent. Het was de eerste stijging op jaarbasis sinds maart.

Tevens werd bekend dat de groei in bedrijvigheid rond de regio Chicago in juli iets is vertraagd, na de flinke stijging een maand eerder. De inkoopmanagersindex daalde van 65,7 in juni, toen het hoogste niveau in ruim een jaar, naar 58,9 in juli.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,46 dollar hoger, ofwel 0,9 procent, op 50,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1839. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1759 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven in juni, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markt Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni. Later op de dag verschijnen de verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Bedrijfsnieuws

Apple zal deze week waarschijnlijk de richting bepalen van de techfondsen en mogelijk de markt in zijn geheel, aangezien de iPhone-maker dinsdag zijn kwartaalresultaten rapporteert. Het aandeel Apple noteerde maandag circa 0,3 procent lager.

Boeing won ongeveer 0,6 procent, nadat JP Morgan het koersdoel verhoogde van 240 dollar naar 280 dollar en het advies handhaafde op Overwogen.

Snap daalde circa 0,8 procent. Sommige beleggers en medewerkers mochten vanaf maandag aandelen verkopen vanwege het aflopen van de lockup-periode.

Scripps Networks Interactive steeg 0,7 procent, nadat Discovery Communications meldde de eigenaar van HGTV, Food Network en Travel Channel over te nemen. Discovery Communications daalde circa 7,9 procent.

Tesla daalde circa 3,3 procent, nadat CEO Elon Musk vrijdag, tijdens de lancering van de Model 3, zei dat er inmiddels 500.000 reserveringen zijn voor het nieuwe model.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt maakt zich op voor kwartaalcijfers Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Bedrijfsresultaten blijven een belangrijk focuspunt op dinsdag, waarbij beleggers zich afvragen of het positieve gevoel in het tweede kwartaal cijferseizoen tot nu toe zal doorgaan", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Als bedrijven blijven leveren zoals tot nu toe het geval is, is sprake van een zeer goed cijferseizoen, wat de leemte zou moeten helpen vullen van Trump's tot dusver niet bestaande economische groeibeleid", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag de volgende publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en uitgaven in juni, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markit Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni. Later op de dag verschijnen de verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Daarnaast verwerkt de markt de meest recente politieke ontwikkeling in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. "Het ontslag van de communicatiedirecteur van het Witte Huis zou kunnen worden geïnterpreteerd als een herbevestiging van het gezag van de uitvoerende macht van de administratie of als een teken van de ergste chaos in het Witte Huis sinds de inauguratie van de president", aldus hoofdeconoom Paul Donovan van UBS.

Olie noteerde dinsdag vrijwel vlak. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 50,14 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 52,64 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1810. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1831 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde 0,2 procent hoger. De techgigant publiceert nabeurs zijn kwartaalresultaten. Het concern hanteert bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal een nieuwe boekhoudstandaard voor de omzet.

Farmaceut Pfizer rapporteert voorbeurs kwartaalresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,1 procent hoger.

Perbureau Thomson Reuters heeft in het tweede kwataal een nettowinst geboekt van 515 miljoen dollar op een omzet van 2,78 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,60 dollar per aandeel. Het concern verhoogde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar.

Time Warner, Royal Carribiean Cruises, Under Armour en Sprint publiceren tevens voorbeurs hun bedrijfsresultaten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.470,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.348,12 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Thomson Reuters verhoogt outlook

Winst en omzet in tweede kwartaal vrijwel stabiel.

(ABM FN-Dow Jones) Thomson Reuters heeft in het tweede kwartaal van 2017 een vrijwel stabiele winst en omzet behaald op jaarbasis maar is evenwel positiever over het hele boekjaar. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalresultaten van de Amerikaans-Canadese multinational.

CEO Jim Smith vond de aanhoudende verbetering van de onderliggende operationele resultaten bemoedigend, zei de topman in een toelichting.

In het tweede kwartaal bleef de omzet vrijwel stabiel op 2,8 miljard dollar terwijl de operationele winst fractioneel lager uitkwam op 399 miljoen dollar, van 401 miljoen dollar een jaar eerder.

Overnames en kostenbesparingen droegen bij aan de ontwikkeling van de winst en omzet maar valuta impact deed het effect ervan deels teniet, aldus Thomson Reuters, wat ook leidde tot een daling van de nettowinst per aandeel met 40 procent tot 0,27 dollar.

De nettowinst daalde, onder meer als gevolg van financieringskosten, van 350 miljoen naar 206 miljoen dollar.

Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 11 procent tot 838 miljoen dollar en de bijbehorende marge verbeterde van 27,3 naar 30,1 procent.

De operationele vrije kasstroom kwam 8 procent hoger uit op jaarbasis, ondanks het verlies van bepaalde activiteiten die werden verkocht.

Outlook

Thomson Reuters verhoogde dinsdag de outlook voor heel 2017 en rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van tussen de 2,40 en 2,45 dollar, waar eerder werd uitgegaan van 2,35 dollar. Over 2016 was dit 1,79 dollar.

De aangepaste EBITDA-marge zal uitkomen tussen de 29,3 tot 30,3 procent, waar eerder werd gerekend op 28,8 tot 29,8 procent.

De informatieleverancier handhaafde de omzetverwachting dinsdag en rekent nog altijd op een lage enkelcijferige groei. De vrije kasstroom moet uitkomen tussen 900 miljoen en 1,2 miljard dollar.

Het bedrijf stelt een kwartaaldividend van 0,345 dollar per aandeel beschikbaar.

In het aandeel Thomson Reuters werd voorbeurs nog niet gehandeld in Amerika.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pfizer verhoogt outlook

Omzet licht omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet en verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar.. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

De omzet daalde met 2 procent op jaarbasis, van 13,1 miljard naar 12,9 miljard dollar. De lichte omzetdaling had te maken met de verkoop van onderdeel Hospira Infusion Systems, eerder dit jaar. De markt rekende op een omzet van 13,1 miljard dollar.

De aangepaste winst steeg met 3 procent van 3,9 miljard tot 4,1 miljard dollar, of 0,67 dollar per aandeel. Dit was boven de verwachting van analisten van FactSet die rekenden op 0,65 dollar.

Onder de streep resteerde evenwel een 50 procent hogere nettowinst van 3,1 miljard dollar, tegen 2,0 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de gerapporteerde winst per aandeel opliep van 0,33 naar 0,51 dollar.

Outlook

Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer onverminderd een omzet van tussen de 52,0 miljard en 54,0 miljard dollar. De aangepaste winst komt vermoedelijk uit tussen 2,54 tot 2,60 dollar. Daarmee werd de bandbreedte aan de onderkant aangepast van een eerdere verwachting van 2,50 dollar.

Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs ruim een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse inkomens stabiel

Uitgaven met 0,1 procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De inkomens van Amerikanen bleven in juni stabiel ten opzichte van een maand eerder. Dit maakte de Amerikaanse overheid dinsdag bekend.

In juni bleven de persoonlijke inkomens op maandbasis ongewijzigd. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging met 0,4 procent. In de voorgaande maand stegen de persoonlijke inkomens op maandbasis met 0,3 procent.

Persoonlijke uitgaven stegen in juni conform de verwachting met 0,1 procent, na een stijging van 0,2 procent in mei.

De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, steeg in juni op maandbasis met 0,1 procent, net als in mei.

Op jaarbasis was er sprake van een stijging met 1,5 procent, gelijk aan een maand eerder. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

Markt kijkt uit naar kwartaalcijfers Apple nabeurs.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Bedrijfsresultaten blijven een belangrijk focuspunt op dinsdag, waarbij beleggers zich afvragen of het positieve gevoel in het tweede kwartaal cijferseizoen tot nu toe zal doorgaan", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Als bedrijven blijven leveren zoals tot nu toe het geval is, is sprake van een zeer goed cijferseizoen, wat de leemte zou moeten helpen vullen van Trump's tot dusver niet bestaande economische groeibeleid", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de inkomens van Amerikanen in juni stabiel bleven ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl de persoonlijke uitgaven met 0,1 procent stegen.

Later volgen de inkoopmanagersindexen voor de industrie van juli van achtereenvolgens Markit Economics en ISM en de Amerikaanse bouwuitgaven in juni, gevolgd door verkoopdata van de autosector in de Verenigde Staten in juli.

Daarnaast verwerkt de markt dinsdag de meest recente politieke ontwikkelingen in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. "Het ontslag van de communicatiedirecteur van het Witte Huis zou kunnen worden geïnterpreteerd als een herbevestiging van het gezag van de uitvoerende macht van de administratie of als een teken van de ergste chaos in het Witte Huis sinds de inauguratie van de president", aldus hoofdeconoom Paul Donovan van UBS.

Olie noteerde dinsdag lager. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 49,77 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 52,22 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1816. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1831 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde 0,1 procent hoger. De techgigant publiceert nabeurs zijn kwartaalresultaten. Het concern hanteert bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal een nieuwe boekhoudstandaard voor de omzet.

Farmaceut Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet en verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Persbureau Thomson Reuters heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 515 miljoen dollar op een omzet van 2,78 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,60 dollar per aandeel. Het concern verhoogde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar. Er werd nog niet in het aandeel gehandeld voorbeurs.

Sprint steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent, nadat het tekecombedrijf de verwachtingen voor de operationele winst in het hele boekjaar verhoogde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.470,30 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.348,12 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Amerikaanse industrie omhoog - Markit

Inkoopmanagersindex in juli gestegen naar 53,3.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in juli harder gegroeid. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 52,0 in juni naar 53,3 in juli. Dit markeerde het snelste groeitempo in vier maanden, aldus Markit.

"Een goede start van de tweede helft van het jaar voor Amerikaanse fabrikanten", concludeerde hoofdeconoom Chris Williamson van Markit. De econoom denkt dat de Amerikaanse groei in het derde kwartaal kan versnellen naar bijna 3 procent op jaarbasis.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse bouwuitgaven gedaald

In juni sprake van afname met 1,3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in juni op maandbasis gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De bouwuitgaven namen met 1,3 procent af. De markt ging uit van van een stijging met 0,5 procent.

De ongewijzigde stand die voor mei aanvankelijk werd gerapporteerd, werd evenwel bijgesteld naar een stijging met 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Dubbelcijferige verkoopkrimp voor grote Amerikaanse autofabrikanten

Drie grootste fabrikanten zien verkopen in juli dalen.

(ABM FN-Dow Jones) De drie grote Amerikaanse autofabrikanten hebben in juli de verkoop van auto's flink terug zien lopen. Dit bleek dinsdag uit verkoopcijfers van de drie fabrikanten.

General Motors, de grootste Amerikaanse autofabrikant, verkocht 226.107 auto's in juli. Dit was een daling van circa 15 procent op jaarbasis.

Ford Motor moest genoegen nemen met een verkoopkrimp van 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Er werden afgelopen maand 200.212 auto's verkocht door Ford.

Ook bij Fiat Chrysler Automobiles was er sprake van lagere verkoopaantallen. Deze fabrikant rapporteerde een daling van 10 procent tot 161.477 auto's.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street sluit hoger

Dow Jones flirt met 22.000 punten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index won 0,2 procent op 2.476,35 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent steeg op 21.963,92 punten en de Nasdaq 0,2 procent bijschreef op 6.362,94 punten.

"De Amerikaanse aandelenmarkten blijven er goed bijliggen", stelde analist David Madden van CMC Markets. "De grote Amerikaanse indices realiseerden recent nog recordniveaus en ondanks dat we even een korte terugslag zagen, voert het sentiment van de stieren nog steeds de boventoon", aldus Madden.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de inkomens van Amerikanen in juni stabiel bleven ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl de persoonlijke uitgaven met 0,1 procent stegen.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam het nieuws dat de inkomens van Amerikanen in juni stabiel bleven ten opzichte van een maand eerder, terwijl persoonlijke uitgaven met 0,1 procent stegen. Inkoopmanagersindexen van achtereenvolgens Markit en ISM lieten een verschillend beeld zien over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Volgens de data van Markit trok de groei in activiteit in juni aan, terwijl de cijfers van ISM een vertraging van de groei lieten zien. De Amerikaanse bouwuitgaven zijn in juni op maandbasis gedaald met 1,3 procent.

De daling van de bouwuitgaven en de groeivertraging van de industrie, gemeten door ISM, laten volgens Madden zien dat de Amerikaanse economie mogelijk nog niet klaar is voor meer renteverhogingen dit jaar. "Een handhaving van het huidige rentetarief zou aandelenbeleggers niet verkeerd uitkomen", aldus de marktvorser.

Daarnaast verwerkte de markt dinsdag de meest recente politieke ontwikkelingen in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. "Het ontslag van de communicatiedirecteur van het Witte Huis zou kunnen worden geïnterpreteerd als een herbevestiging van het gezag van de uitvoerende macht van de administratie of als een teken van de ergste chaos in het Witte Huis sinds de inauguratie van de president", aldus hoofdeconoom Paul Donovan van UBS.

Volgens Madden van CMC Markets reageerden beleggers uiteindelijk nauwelijks op de politieke ontwikkelingen. "Het lijkt erop dat er een groot schandaal nodig is om beleggers echte angst aan te jagen. Continue ontwikkelingen rond de Trump-administratie lijken de norm te zijn geworden en beleggers raken daaraan gewend."

De september-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 2,0 procent lager op 49,16 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1801. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1816 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1841 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple sloot bijna een procent hoger in aanloop naar de kwartaalresultaten van de techgigant. Het concern hanteert bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal een nieuwe boekhoudstandaard voor de omzet.

Farmaceut Pfizer heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet en verhoogde zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde circa 0,2 procent.

Persbureau Thomson Reuters heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 515 miljoen dollar op een omzet van 2,78 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,60 dollar per aandeel. Het concern verhoogde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar. Beleggers reageerden positief op de cijfers en zetten het aandeel circa 4,6 procent hoger.

Sprint steeg met maar liefst ruim elf procent, nadat het telecombedrijf de verwachtingen voor de operationele winst in het hele boekjaar verhoogde. Volgens opmerkingen van CEO Marcelo Claure komt er bovendien "zeer binnenkort" een aankondiging omtrent fusiegesprekken die Sprint zou voeren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Stabiele winstontwikkeling Voya Financial

Geen operationele verbetering in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Voya Financial heeft in het tweede kwartaal van 2017 een stabiele winst gerealiseerd. Dit meldde de voormalige Amerikaanse verzekeringsdochter van ING Groep dinsdag nabeurs.

In het tweede kwartaal bedroeg de nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders 167 miljoen dollar, wat per aandeel uitkwam op 0,89 dollar. In dezelfde periode een jaar terug was er sprake van een winst van 162 miljoen dollar, of 0,79 dollar per aandeel.

Voya behaalde in het afgelopen kwartaal wel een lagere operationele winst voor belastingen van 184 miljoen dollar, vergeleken met een kwartaalwinst van 235 miljoen dollar een jaar eerder.

De bezittingen onder beheer stegen gedurende het kwartaal tot 301 miljard dollar. Dit was 294 miljard dollar aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar.

Het aandeel Voya Financial sloot dinsdag in de reguliere handel 1,2 procent hoger op 39,70 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Apple presteert boven verwachting

Resultaten aangejaagd door verkopen iPad.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst in een hoger tempo zien stijgen dan waar analisten rekening mee hielden. Dit bleek dinsdag nabeurs met de publicatie van de resultaten van de fabrikant van onder meer de iPhone.

"We zijn trots om een sterk kwartaal te rapporteren, met een omzetgroei die versnelde en een recordomzet bij Diensten", zei CEO Tim Cook in een toelichting op de cijfers.

Apple boekte een omzet van 45,4 miljard dollar, tegenover 42,4 miljard dollar een jaar eerder. De fabrikant verwachtte een omzet van 43,5 miljard tot 45,5 miljard dollar te boeken. In alle regio's zag Apple de omzet op jaarbasis stijgen, met uitzondering van China. Hier daalde de omzet met 10 procent tot 8,0 miljard dollar. Daarmee ziet Apple de omzet in China inmiddels al zes kwartalen op rij onder druk staan.

Er werden in het afgelopen kwartaal conform verwachting van analisten 41,0 miljoen iPhones verkocht. Verder werden er 11,4 miljoen iPads en 4,3 miljoen Mac books verkocht. Daarmee steeg de verkoop van iPhones met twee procent op jaarbasis, liepen de verkopen van iPads zelfs met 15 procent op en steeg de verkoop van de Mac books met een procent.

De brutomarge lag op bijna 38,5 procent. Door de fabrikant werd vooraf gerekend op 37,5 tot 38,5 procent.

De nettowinst van Apple steeg op jaarbasis van 7,8 miljard naar 8,7 miljard dollar. Daarmee presteerde Apple beter dan de markt had voorzien. Analisten geraadpleegd door Factset rekenden namelijk op een nettowinst van 8,2 miljard dollar op een omzet van 44,89 miljard dollar.

Het dividend werd door Apple vastgesteld op 0,63 dollar per aandeel.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Apple een omzet van 49 miljard tot 52 miljard dollar met een brutomarge van 37,5 tot 38,0 procent.

Het aandeel Apple sloot dinsdag in de reguliere handel 0,9 procent hoger op 150,05 dollar. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel met 5,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 861,23 -4,13 -0,48% 14:19
AMX 924,35 -2,25 -0,24% 14:19
ASCX 1.182,41 -7,42 -0,62% 14:04
BEL 20 3.815,41 -11,17 -0,29% 14:19
Germany40^ 17.735,40 -102,00 -0,57% 14:19
US30^ 37.719,08 -294,38 -0,77% 13:40
US500^ 5.004,20 -45,05 -0,89% 13:40
Nasd100^ 17.343,78 -205,02 -1,17% 13:40
Japan225^ 37.448,48 -553,23 -1,46% 14:11
WTI 81,48 -0,60 -0,73% 14:19
Brent 86,44 -0,55 -0,63% 14:19
EUR/USD 1,0658 +0,0014 +0,14% 14:19
BTC/USD 65.350,96 +1.763,19 +2,77% 14:19
Gold spot 2.379,14 -0,23 -0,01% 14:19
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,660 +1,660 +1,89% 14:00
UNILEVER PLC 44,560 +0,330 +0,75% 14:00
DSM FIRMENICH AG 103,300 +0,550 +0,54% 14:01
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.402,800 -39,800 -2,76% 14:01
Aegon 5,468 -0,118 -2,11% 14:01
ASMI 533,600 -11,200 -2,06% 14:01

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront