Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Na Griekenland, dadelijk de Spaanse bom?

1.934 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
voda
0
Spaanse industriele productie licht gestegen

Toename van 0,1 procent in april.

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Spanje is in april licht gestegen. Dit meldde het Spaanse statistiekbureau INE woensdag op basis van voorlopige cijfers.

De Spaanse industrie produceerde in april 0,1 procent meer dan een maand eerder. In maart daalde de productie op maandbasis nog met 0,4 procent.

Op jaarbasis was in april sprake van een stijging van 0,7 procent. De cijfers zijn aangepast voor kalendereffecten en seizoensinvloeden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer groei voorzien in Spanje

Centrale bank verhoogt raming voor 2017 tot ruim 3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Banco de Espana heeft zijn groeiramingen voor de Spaanse economie verhoogd tot 3,1 procent in 2017, gevolgd door een lagere groei van 2,5 procent in 2018. Dit maakte de Spaanse centrale bank dinsdag bekend.

Bij de vorige raming in maart ging de centrale bank nog uit van 2,8 procent groei in 2017 en 2,2 procent groei in 2018.

De verbetering is te danken aan de verwachting dat de consumentenbestedingen toenemen, hogere investeringen in de bouw en kapitaalgoederen en een sterkere groei van de import en export. In de tot nu toe bekende cijfers viel met name de export sterker uit dan eerder voorzien.

De inflatie vertraagt naar verwachting dit jaar onder invloed van lagere energieprijzen, tot 2,0 procent, gevolgd door 1,3 procent in 2018 en 1,6 procent in 2019.

De werkloosheid daalt naar verwachting sterker tot 13,2 procent van de beroepsbevolking in 2019, waar eerder nog werd gerekend op 13,9 procent.

De groeiraming voor 2019 bleef ongewijzigd op een stijging van 2,2 procent van het bruto binnenlands product.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Cristiano Ronaldo verdacht van belastingfraude

Cristiano Ronaldo moet zich voor de rechter verantwoorden voor belastingfraude. Dinsdag lanceerde de Spaanse belastingdienst een zaak tegen de voetballer van Real Madrid, die tussen 2011 en 2014 €14,7 mln te weinig zou hebben afgedragen.

Cristiano Ronaldo zou de inkomsten uit zijn beeldrechten voor de
belastingdienst hebben verborgen.

Foto: Reuters

De zaak draait om de beeldrechten van de Portugese voetballer. Volgens de aanklager bracht Ronaldo die in 2008 onder bij een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, na zijn transfer naar Real Madrid. Van dit bedrijf, Tollin Associates, was hij enig aandeelhouder. Tollin deed de rechten vervolgens weer over aan het Ierse Multisports & Image Management en was daarmee een vennootschap zonder activiteiten.

'Het overbrengen van de rechten bij Tollin was volstrekt onnodig en diende alleen om een rookgordijn op te werpen voor de belastingautoriteiten', aldus een verklaring van het Spaanse bureau voor economische vergrijpen.

Tegenover persbureau Reuters weigerde Real Madrid commentaar. Ronaldo's vertegenwoordiger, Gestifute, was onbereikbaar.

Fraudezaken

Lionel Messi werd veroordeeld tot 21 maanden cel vanwege belastingfraude van €4,1 mln

Buitenlandse voetballers genoten in de Spaanse competitie tussen 2005 en 2010 een belastingvoordeel die bekendstond als de 'Beckham-regel'. Tijdens de financiële crisis werd die regeling opgedoekt en sindsdien zijn er enkele grote fraudezaken aan het licht gekomen. Zo kwamen onder meer Barcelona-sterren Lionel Messi en Neymar in aanvaring met de autoriteiten over belasting of transferbedragen.

Messi is reeds veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden. Net als bij Ronaldo draaide het om de inkomsten uit zijn beeldrechten, waarover hij €4,1 mln te weinig heeft afgedragen. De Argentijn hoeft hoogstwaarschijnlijk de cel niet in omdat straffen lager dan twee jaar worden omgezet in een voorwaardelijke celstraf. Neymar is vrijgesproken voor fraude maar er loopt nog een corruptiezaak rond zijn transfer naar Barcelona.

Tarief van 24%

In 2011 zou Ronaldo €1,4 mln aan belasting hebben ontdoken. In 2012 ging het om €1,7 mln en in 2013 om €3,2 mln. 2014 was met €8,5 mln het voornaamste jaar. De sterspeler van Madrid had in 2011 een tarief van 24% moeten betalen en in de overige drie jaren 24,75%.

fd.nl/ondernemen/1205977/cristiano-ro...
voda
0
Spaanse producentenprijzen opnieuw hoger

Toename in mei van 5,3 procent.

(ABM FN) De producentenprijzen in Spanje zijn in mei gestegen, maar wel iets minder sterk dan een maand eerder. Dit maakte het Spaanse bureau voor de statistiek INE maandag bekend.

De Spaanse producentenprijzen namen op jaarbasis met 5,3 procent toe. In april was sprake van een stijging van het prijspeil met 6,0 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen in mei met 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spaanse consumentenprijzen stijgen minder hard

Inflatie in juni op 1,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse consumentenprijzen zijn in juni in een lager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor. Dit bleek donderdagochtend uit voorlopige cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie deze maand 1,5 procent, tegen 1,9 procent in mei en 2,6 procent in april.

Op maandbasis bleven de consumentenprijzen in juni stabiel, na een negatieve inflatie van 0,1 procent in de maand ervoor.

Inflatiecijfers worden door de markten nauwlettend in de gaten gehouden, in verband met de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank. De centrale bank streeft naar een inflatie in de eurozone van minder dan, maar dichtbij 2 procent.

Later op de dag verschijnen ook inflatiecijfers uit Duitsland.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Spaanse industrie licht vertraagd

Inkoopmanagersindex in juni naar 54,7.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Spaanse industrie is in juni in een iets minder hard tempo gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 55,4 in mei naar 54,7 in juni.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Iberische energiereus in de maak'

Gepubliceerd op 3 jul 2017 om 20:41 | Views: 312

MADRID (AFN) - Het Spaanse energie- en gasbedrijf Gas Natural heeft zijn Portugese branchegenoot EDP benaderd voor een fusie ter waarde van 35 miljard euro. Dat meldt persbureau Reuters maandagavond op basis van ingewijden.

Het Iberische fusiebedrijf zou bij een succesvolle samensmelting het op drie na grootste nutsbedrijf worden in Europa. President-commissaris Isidre Faine van Gas Natural zou al met zijn Portugese collega Antonio Mexia hebben gesproken, maar een deal zou nog niet zeker zijn.

De fusie zou het startsein kunnen betekenen voor een consolidatieslag op de Europese markt. Bedrijven zouden daarmee hun schaal willen vergroten en zich klaarmaken voor een toekomst waarbij een groter deel van de omzet uit hernieuwbare bronnen komt. De fikse concurrentie zet nu de winsten en marges onder druk.
voda
0
Groei Spaanse dienstensector trekt aan

Inkoopmanagersindex in juni naar 58,3.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de dienstensector in Spanje is in juni in een duidelijk hoger tempo gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 57,3 in mei naar 58,3 in juni, wat duidt op het sterkst groeitempo sinds de zomer van 2015.

Eerder deze week werd bekend dat de bedrijvigheid in de Spaanse industrie in juni juist in een lager tempo groeide. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 55,4 in mei naar 54,7 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spanish Gas Natural targets EUR 35 billion EDP merger

Reuters reported that Spanish power and gas company Gas Natural has approached Portuguese rival EDP about merging to form Europe's fourth biggest utility by market value, people familiar with the matter said. Talks over a potential EUR 35 billion deal and its potential structure are still at an early stage and there is no certainty over their outcome, four sources said, although Gas Natural chairman Isidre Faine has already sounded out his Portuguese counterpart Antonio Mexia about a tie-up.

However, a deal would create an Iberian champion competing with France's Engie and EDF and not far behind heavyweights Enel and Iberdrola. And it could trigger a long expected wave of consolidation among Europe's biggest utilities as they seek to gain scale and shift their revenue streams towards renewables to protect profits from steep competition and narrower margins.

A Gas Natural-EDP merger is seen as a good strategic fit as EDP has made big headway in renewable power while Gas Natural remains strong in gas-fired or coal generated electricity. The two have a complementary footprint, especially in Latin America where the Spanish firm is strong in Chile and Mexico and the Portuguese group in Brazil as well as in the United States.

A major shareholder in one of the two firms, said that "The combination of the two companies is quite attractive as Gas Natural lacks power generation in Latam and renewables. But the key to the deal is the politics."

EDP declined to comment. Gas Natural said it was not in merger talks with EDP.

CROSS-BORDER DEALS
Any attempt to consolidate Europe's fragmented energy market has so far raised eyebrows among European competition authorities who fear it could translate into higher prices. But sector insiders say the mood for cross-border deals has changed since the French election victory of Emmanuel Macron who has been a strong advocate of creating European champions.

Meanwhile, Spain's prime minister Mariano Rajoy and his Portuguese counterpart Antonio Costa, are working on increasing connections between the energy grids of the two countries and with Europe and none of either group's main shareholders is seen as raising objections if the price is attractive.

Related News - Related news -Spainish Gas Natural, Spainish Gas Natural targets EDP merger, GasOil News Spainish, Sector Spainish

Key Words -Spainish Gas Natural, Spainish Gas Natural targets EDP merger, GasOil News Spainish, Sector Spainish

Source : Reuters
voda
0
Spaanse industrie produceert meer

Stijging van 1,2 procent in mei.

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Spanje heeft in mei meer geproduceerd dan een maand eerder. Dit meldde statistiekbureau INE vrijdagochtend.

Op maandbasis was in mei sprake van een stijging van 1,2 procent. Het cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en kalendereffecten.

Op jaarbasis steeg de industriële productie in dezelfde maand met 3,0 procent. Dat was een iets minder sterke toename dan de stijging van 4,6 procent die aanvankelijk voor de maand mei werd gemeld, aldus INE.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spaanse consumentenprijzen stijgen minder hard

Inflatie in juni op 1,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse consumentenprijzen zijn in juni, zoals voorzien, in een lager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor. Dit bleek donderdagochtend uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie afgelopen maand 1,5 procent, tegen 1,9 procent in mei en 2,6 procent in april.

Op maandbasis bleven de consumentenprijzen in juni stabiel, na een daling van het prijspeil van 0,1 procent in de maand ervoor.

Inflatiecijfers worden door de markten nauwlettend in de gaten gehouden, in verband met de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank. De centrale bank streeft naar een inflatie in de eurozone van minder dan, maar dichtbij 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Spaanse economie trekt licht aan

Groei van 0,9 procent in twee kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van 2017 in een iets hoger tempo gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit meldde het Spaanse statistiekbureau INE vrijdag in een eerste raming.

Het Spaanse bruto binnenlands product steeg in het tweede kwartaal met 0,9 procent op kwartaalbasis, na een toename van 0,8 procent in het voorgaande kwartaal.

Op jaarbasis groeide de economie van Spanje in het afgelopen kwartaal met 3,1 procent, ten opzichte van 3,0 procent een kwartaal eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Santander boekt bijna kwart meer winst

Gepubliceerd op 28 jul 2017 om 07:53 | Views: 602

Banco Santander 27 jul
5,81 +0,00 (+0,03%)

MADRID (AFN) - Banco Santander, de grootste bank van Spanje, heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart meer winst geboekt. De bank kreeg er meer particuliere en zakelijke klanten bij en verstrekte meer leningen.

De halfjaarwinst bedroeg 3,6 miljard euro, een toename van 24 procent vergeleken met vorig jaar. Verder profiteerde het financiële concern van kostenbesparingen en lagere voorzieningen voor slechte leningen.

In juni werd nog bekend Santander de in financiële problemen geraakte Spaanse bank Banco Popular overneemt voor de symbolische prijs van 1 euro. Wel haalde Santander voor 7 miljard euro aan extra kapitaal op met de verkoop van aandelen.
voda
0
Bedrijvigheid Spaanse industrie zakt wat terug

Ontwikkeling werkgelegenheid wel sterk.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Spaanse industrie is in juli wat teruggezakt ten opzichte van de maand ervoor. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,7 in juni naar 54,0 in juli. Evenwel bleek de ontwikkeling van de werkgelegenheid sterk, met het snelste groeitempo sinds mei 1998, aldus Markit.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Spaanse dienstensector iets minder groot

Inkoopmanagersindex in juli naar 57,6.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de dienstensector in Spanje is in juli iets minder hard gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 58,3 in juni naar 57,6 in juli.

Eerder deze week werd bekend dat de bedrijvigheid in de Spaanse industrie in juli ook iets afzwakte. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,7 in juni naar 54,0 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brussel akkoord met overname Banco Popular

Gepubliceerd op 8 aug 2017 om 15:12 | Views: 410

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft dinsdag groen licht gegeven voor de overname van Banco Popular door Banco Santander. De overname zorgt niet voor teveel marktmacht voor de nieuwe fusiebank. Door de goedkeuring van de Commissie, kan de overname nu worden afgerond.

De Spaanse bank Santander nam in juni de in financiële problemen geraakte branchegenoot Banco Popular over voor 1 euro. De overname was georkestreerd door de Europese bankenwaakhond Single Resolution Board (SRB) en de Spaanse bankenwaakhond FROB. Op die manier viel Banco Popular niet om en kwam er geen instabiliteit in het financiële stelsel in Spanje en Portugal.

Banco Popular was in de problemen gekomen door vastgoedleningen waarvan twijfelachtig was geworden of ze nog zouden worden afgelost. De kapitaalbuffer van de bank was daardoor sterk verslechterd.
voda
0
Banco Popular verkoopt meerderheidsbelang vastgoedportefeuille

Blackstone koopt voor 10 miljard euro in.

(ABM FN-Dow Jones) Banco Popular heeft woensdag het meerderheidsbelang van zijn vastgoedportefeuille verkocht voor een bedrag van 10 miljard euro aan investeerder Blackstone Group. Dit maakte de noodlijdende Spaanse bank, die werd overgenomen door Banco Santander, woensdag bekend.

De verkoopprijs is daarmee in lijn met de waardering die Santander eerder gaf aan deze portefeuille, daarbij rekening houdend met de nodige provisies. Dit betekent dat er geen boekwinst of -verlies zal worden gemaakt. Wel zal de CET 1 kapitaalratio van Santander door de verkoop met 12 basispunten stijgen.

De bruto boekwaarde van de verkochte portefeuille is circa 30 miljard euro.

Blackstone zal een nieuwe entiteit oprichten, waarin de investeerder een belang krijgt van 51 procent en Banco Popular de resterende 49 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spaanse consumentenprijzen stijgen even hard

Inflatie blijft in juli 1,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse consumentenprijzen zijn in juli even hard gestegen als in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie afgelopen maand 1,5 procent, net als in juni. In mei was nog sprake van een inflatieniveau van 1,9 procent.

Op maandbasis daalden de consumentenprijzen in juli met 0,7 procent, nadat de prijzen in juni nog stabiel bleven.

Inflatiecijfers worden door de markten nauwlettend in de gaten gehouden, in verband met de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank. De ECB streeft naar een inflatie in de eurozone van minder dan, maar dichtbij 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spaanse economie groeit iets sterker

Groei van 0,9 procent in tweede kwartaal bevestigd.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van 2017 conform een eerdere raming met 0,9 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit meldde het Spaanse statistiekbureau INE donderdag in een definitieve raming.

Ook op jaarbasis was de groei van 3,1 procent gelijk aan wat uit een eerste raming bleek.

In het eerste kwartaal van 2017 groeide de vierde economie van de eurozone nog met 0,8 procent op kwartaalbasis en met 3,0 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Spaanse inflatie trekt iets aan

Consumentenprijzen stijgen in augustus met 1,6 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse consumentenprijzen zijn in augustus op jaarbasis iets harder gestegen in vergelijking tot de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE.

De inflatie kwam in augustus conform een voorlopige raming uit op 1,6 procent op jaarbasis, tegenover 1,5 procent een maand eerder. De kerninflatie zakte tot 1,2 procent.

Ten opzichte van de voorgaande maand stegen de consumentenprijzen in augustus met 0,2 procent. In juli was dit 0,1 procent.

De geharmoniseerde inflatie, die het mogelijk maakt voor de Europese Centrale Bank om de inflatiecijfers van de verschillende eurolanden met elkaar te vergelijken, lag in augustus op 2,0 procent, waar dit een maand eerder 1,7 procent was. Ook dit was gelijk aan een voorlopige voorspelling van het statistiekbureau.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.934 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.909,40 -179,30 -0,99% 20:57
US30^ 37.930,24 -423,07 -1,10% 18:21
US500^ 5.033,69 -38,70 -0,76% 20:57
Nasd100^ 17.376,58 -147,55 -0,84% 20:57
Japan225^ 37.475,14 -523,62 -1,38% 18:21
WTI 83,72 +0,82 +0,99% 20:57
Brent 87,86 -0,22 -0,25% 20:57
EUR/USD 1,0728 +0,0031 +0,29% 20:57
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.332,75 +16,64 +0,72% 20:57
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront