Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Meeste Europese beurzen sluiten in het rood

Deutsche Bank trekt DAX omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag overwegend in het rood geëindigd. Voor de pan-Europese Stoxx Europe 600 index restte een verlies van 0,1 procent op een slot van 382,32 punten. De Franse CAC 40 leverde ook 0,1 procent in tot 5.186,95 punten en de Britse FTSE daalde eveneens 0,1 procent tot 7.443,01 punten.

In vergelijking met omliggende beurzen moest de Duitse DAX het doen met een steviger verlies van 0,8 procent, op een slot van 12.212,04 punten. Zwaargewichten Deutsche Bank en Bayer trokken de Frankfurtse index omlaag.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets nam de verkoopgolf in Europa tijdens de middaghandel toe. "De indexen aan deze kant van de oceaan voelen niet het enthousiasme dat in Amerika merkbaar is", aldus de marktvorser, die het zorgwekkend vindt dat de Europese beurzen niet mee kunnen liften op de recordniveaus die in Amerika worden neergezet.

De euro zakte donderdag in de loop van de handelssessie terug tot onder de 1,17 dollar, nadat dit niveau woensdagavond werd bereikt in reactie op het rentebesluit van de Fed. Rond het sluiten van de Europese beurzen werd het muntpaar verhandeld op 1,1678, wat nog altijd het hoogste niveau is in zo'n anderhalf jaar.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland is verbeterd. Onderzoeksbureau GfK, dat altijd een maand vooruit meet, meldde een stijging van 10,6 in juli naar 10,8 in augustus.

Vrijdag wordt qua economische publicaties een drukkere dag met inflatiecijfers uit Europa en groeicijfers aan beide kanten van de Atlantische oceaan.

De olieprijs noteerde rond het slot in Europa licht hoger en rond de 49,00 dollar, met een stijging van een half procent voor een vat West Texas Intermediate met levering september.

Bedrijfsnieuws

Beleggers konden donderdag aan de slag met een keur aan bedrijfscijfers.

Deutsche Bank behaalde in het tweede kwartaal een hogere winst, een lagere omzet en zag de kosten afnemen, net als de voorzieningen op slechte leningen. Teleurstellend was echter de omzetdaling bij investment banking volgens analisten, die dat niet geruststellend vonden voor de Duitse grootbank. De outlook was evenmin rooskleurig, gezien de verwachte lichte omzetdaling, waar eerder nog een bescheiden groei werd voorzien. Het aandeel verloor 6,5 procent in Frankfurt en trok daarmee de DAX behoorlijk omlaag ten opzichte van de rest van Europa.

Bayer was ook al niet zo positief gestemd over de vooruitzichten en stelde de winst- en omzetverwachting naar beneden bij. In het afgelopen kwartaal bleef het bedrijfsresultaat stabiel en steeg de omzet licht. Het aandeel verloor 3,0 procent.

AB InBev was een uitblinker met een koerswinst van maar liefst 5,9 procent. Analisten van UBS spraken van een grote meevaller in de cijfers van de bierbrouwer. De bedrijfskasstroom steeg op autonome basis met bijna 12 procent, terwijl analisten gemiddeld hadden gerekend op nog geen 7 procent en UBS 8 procent voorzag. Daarbij merkte UBS op dat de kwaliteit van de winstontwikkeling ook nog eens goed was.

Nestlé zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar licht dalen tot 43 miljard Zwitserse frank, terwijl de winst steeg. Opvallend was de autonome groei die met 2,3 procent minder sterk was dan de voedingsmiddelenproducent had voorzien. De outlook werd bevestigd. Het aandeel verloor 1,0 procent.

Danone zag de resultaten in de eerste zes maanden van dit jaar rond de eigen verwachtingen uitkomen. De halfjaaromzet steeg met bijna 10 procent, maar de vergelijkbare groei was met slechts 0,4 procent mager. Het Franse zuivelconcern rekent evenwel op een betere tweede helft van het jaar. Het aandeel won 0,5 procent.

Royal Dutch Shell deed het donderdag aardig bij beleggers met tweede kwartaalcijfers die de verwachtingen overtroffen. De geschoonde CCS-winst verdrievoudigde en was met 3,6 miljard dollar bovendien beter dan de 3,2 miljard dollar die de markt had ingecalculeerd. De omzet nam ook toe. Analisten van UBS spraken van een goed kwartaal en ING noemde de verslagperiode zelfs robuust. Het aandeel steeg 0,5 procent.

ArcelorMittal wist het afgelopen kwartaal onder andere te profiteren van hogere staalprijzen, en zag dit conform de verwachting van de markt terug in een hoger bedrijfsresultaat van 2,1 miljard dollar. De omzet lag met 17,2 miljard dollar ruim boven de circa 16,1 miljard dollar waarop de markt rekende. De staalproducent sprak verder van verbeterde marktomstandigheden en dat vonden analisten van UBS belangrijker dan het bedrijfsresultaat dat iets onder verwachting was. Het aandeel steeg 1,4 procent

Opvallende koersbewegingen waren er verder voor drankenconcern Diageo, dat 6 procent won nadat de winstverwachting voor dit jaar werd verhoogd, terwijl farmaceut AstraZeneca ruim 15 procent daalde na het bekendmaken van teleurstellende onderzoeksresultaten voor een mogelijke behandeling tegen longkanker.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten won de Dow Jones index 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500 index koerste 0,1 procent hoger en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent. Facebook steeg ruim 5 procent op de publicatie van kwartaalresultaten, terwijl Twitter liefst 13 procent verloor.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell eenzaam aan kop op rood Damrak

Sentiment wereldwijd negatief door daling tech-aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag lager gesloten. De hoofdgraadmeter eindigde 0,9 procent lager op 525,53 punten. De AMX verloor 1,4 procent en de AScX daalde 0,2 procent.

"Hiermee is de AEX-index vooralsnog wederom afgeketst op het weerstandsniveau van rond de 530 punten", zei beleggingsspecialist Roy van Santen van online broker Lynx.

Het sentiment werd wereldwijd vooral gedomineerd door dalende tech-aandelen, aangevoerd door Amazon.com, dat donderdagavond met tegenvallende cijfers kwam. Van Santen wees op de kosten van de Amerikaanse online retailer, die veel sterker gestegen bleken dan verwacht.

Volgens de beleggingsspecialist zijn het de cijfers van Amerikaanse techreuzen als Google-moeder Alphabet, Amazon, Facebook en Apple die het cijferseizoen maken. "Zeker nadat de cijfers van Google eerder deze week al tegenvielen, is het zaak voor de overige groeiaandelen om het huidige beursfeestje niet te gaan verpesten", aldus Van Santen.

Een duurdere euro hielp de Europese beurzen ook niet. De munt steeg weer boven de 1,17 dollar. De Amerikaanse greenback blijft onder druk staan door het aanhoudende politieke tumult in Amerika. Rond het slot verhandelde het muntpaar op 1,1756.

Groeicijfers over het tweede kwartaal vielen licht tegen en konden de dollar geen steun bieden. De Amerikaanse economie groeide in het afgelopen kwartaal met 2,6 procent, wat licht onder de verwachting was. Wel was sprake van een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de grootste economie ter wereld met 1,2 procent groeide. Analist Colin Cieszynski van CMC Markets wees erop dat het groeicijfer iets teleurstellend was maar dat de verdere daling van de dollar steviger was dan hij had verwacht.

Uit definitieve cijfers over het consumentenvertrouwen in de maand juli van de Universiteit van Michigan bleek vanmiddag een daling.

Europese groei en inflatiecijfers

De Franse economie groeide voor het derde kwartaal op rij met 0,5 procent. De Spaanse groei trok aan tot 0,9 procent. Verder maakte het economisch sentiment in de eurozone een pas op de plaats. De vertrouwensindex steeg nipt van 111,1 naar 111,2. Economen hadden juist gerekend op een daling.

Het consumentenprijspeil in Frankrijk ontwikkelde zich met een stijging van 0,7 procent in een stabiel tempo. In Duitsland trok de inflatie in juli juist wat verder aan, met een stijging van de prijzen met 1,7 procent, tegen 1,5 procent in juni. Maandag volgen cijfers over de eurozone als geheel. Inflatiedata zijn belangrijk voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank, die streeft naar een prijsstabiliteit van circa twee procent

Olie werd vrijdagmiddag duurder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent naar 49,68 dollar en een vat Brent werd zelfs 2,0 procent duurder op 52,52 dollar. Vanavond publiceert Baker Hughes zijn wekelijkse rapport over het aantal actieve boortorens.

Stijgers en dalers

Op een vrijwel rood Damrak waren Royal Dutch Shell, Ahold Delhaize en Wolters Kluwer de enige positieve uitzonderingen. Wolters Kluwer won 0,1 procent dankzij sterke kwartaalcijfers. NIBC verhoogde het advies op het aandeel van Neutraal naar Accumuleren met een onveranderd koersdoel van 40,00 euro. Analist Johan van den Hooven wees vooral op de sterke marges.

Voor Ahold Delhaize restte ook een winst van 0,1 procent en Shell dikte 0,5 procent aan.

De halfjaarcijfers van Galapagos kenmerkten zich vooral door een sterke kaspositie. Daar waren ook analisten over te spreken. Het aandeel verloor evenwel 1,6 procent.

De cijfers van Altice werden ook al niet zo positief ontvangen, ondanks dat de resultaten volgens Deutsche Bank conform verwachting waren. Het aandeel daalde 2,8 procent. Gemalto stond opnieuw onderaan met een daling van 2,9 procent.

Air France-KLM daalde 4,1 procent na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal, hoewel die volgens analist Corné van Zeijl van Actiam "prachtig" waren. De daling werd met name veroorzaakt door verwatering. Donderdagavond werd bekend dat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep een belang neemt in Virgin Atlantic. Daarnaast nemen Delta en China Eastern, ieder een belang van 10 procent in Air France-KLM.

Flow Traders kon wel op bijval van beleggers rekenen, met een winst van 4,7 procent, hoewel de winst in het afgelopen kwartaal wel halveerde. ING was evenwel niet verrast en wees op de weinig volatiele financiële markten die op de marge drukte.

Telegraaf Media Groep schreef in het eerste halfjaar rode cijfers en sloot vlak. De tweedekwartaalcijfers van Euronext werden gestuwd door sterke omzetten bij clearing en hoge volumes voor vervolgemissies bij het beursnoteringenbedrijf, waarop het aandeel 2,5 procent steeg.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel maakte de Dow Jones index een pas op de plaats. De breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,3 procent en techbeurs Nasdaq werd 0,4 procent goedkoper.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

Europese financials presenteren kwartaalresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent op 378,34 punten. De Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.162,70 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.131,39 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,0 procent lager op 7.368,37 punten.

De Europese beurzen stonden vrijdag onder druk, na een zwakke handelsessie in Azië en winstnemingen. "De euro sloot donderdag in het rood vanwege het herstel van de dollar", merkte marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities op. "De daling moet worden toegeschreven aan winstnemingen", voegde hij toe. "Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat de winstnemingen ook zouden zijn kunnen ontstaan door een sceptische houding over het Duitse inflatieverslag van vandaag", aldus Anthis.

Uit voorlopige cijfers van Destatis bleek dat de Duitse consumentenprijzen in juli op jaarbasis zijn gestegen met 1,7 procent. Op maandbasis noteerde de inflatie op 0,4 procent. Het consumentenprijspeil in Frankrijk ontwikkelde zich met een stijging van 0,7 procent in een stabiel tempo. Tevens werd bekend dat het economisch sentiment in de eurozone in juli vrijwel gelijk is gebleven. De index steeg van 111,1 in juni naar 111,2 in juli.

De Franse economie is in het tweede kwartaal van 2017 opnieuw met een half procent gegroeid. "De Franse bbp-data schenen meer licht op de economie van de eurozone", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Het probleemkind van de eurozone in niet langer het probleemkind en is groot geworden en voldoet aan de verwachtingen", voegde hij toe.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 49,66 dollar, terwijl een september-future Brent 1,8 procent hoger bewoog op 52,44 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1756. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1728 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1677 op de borden.

Bedrijfsnieuws

UBS verloor 2,9 procent, na tegenvallende tweede kwartaalcijfers. Hoewel de winst met 14 procent steeg, maakten beleggers zich zorgen over de margeontwikkeling bij de vermogensbeheertak van de Zwitserse bank.

Credit Suisse Group steeg 3,1 procent, nadat de Zwitserse bank een beter dan verwachte nettowinst rapporteerde. De bank boekte een nettowinst van 303 miljoen frank.

BNP Paribas steeg 0,2 procent. Hoewel de Franse bank een 6,4 procent lagere nettowinst rapporteerde van 2,4 miljard euro, overtrof dit de verwachtingen.

Adidas steeg 4,9 procent, nadat de sportkleding- en sportschoenengigant zijn verwachtingen voor het hele boekjaar verhoogde.

International Consolidated Airlines Group verloor 0,1 procent, hoewel de moedermaatschappij van British Airways een 20 procent hogere nettowinst rapporteerde van 540 miljoen euro.

Renault verloor 5,1 procent, ondanks een stijging van de nettowinst in de eerste zes maanden van 2017 van 59 procent.

Air France-KLM verloor 4,1 procent, hoewel de kwartaalcijfers prima waren. Dit kwam vooral door verwatering. Donderdagavond kondigde het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern al aan zijn trans-Atlantische alliantie uit te breiden, door een belang te nemen in Virgin Atlantic, terwijl Delta Air Lines en China Eastern op hun beurt juist weer een belang in Air France-KLM nemen. Davy Research verhoogde het advies vrijdag naar Outperform.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.468,77 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AEX laat deel weekwinst weer varen

Op weekbasis circa half procent winst.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX liep deze week op ten opzichte van afgelopen vrijdag maar de weekwinst ging weer voor een groot deel verloren. Met een slotstand van 525,53 punten vanmiddag, steeg de Amsterdamse hoofdgraadmeter 0,6 procent, waar eerder deze week nog een winst van anderhalf procent in het verschiet lag.

"Hiermee is de AEX-index vooralsnog wederom afgeketst op het weerstandsniveau van rond de 530 punten", zei beleggingsspecialist Roy van Santen van online broker Lynx vrijdag.

Opnieuw werd de winst op de laatste dag van de week voor een groot deel ingeleverd. Vrijdag werd het sentiment vooral negatief gedomineerd door dalende tech-aandelen in Amerika, die in het algemeen als graadmeter gelden voor het kwartaalcijferseizoen.

De Federal Reserve verraste niet met het rentebesluit en er waren ook weinig nieuwe aanwijzingen over verdere renteverhogingen. Over het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar, zei de Amerikaanse centrale bank dat men daar relatief snel mee begint.

Volgens marktanalist Ron van der Does van IG was het rentebesluit redelijk behouden "waarbij vooral de opmerking over de achterblijvende inflatie als teken werd gezien dat de rente voorlopig nog wel laag blijft."

De dollar kwam verder onder druk te staan omdat de Fed vrij mild bleef. De euro steeg tot boven de 1,17 dollar en daarmee het hoogste niveau in ruim twee jaar. Verder had de greenback last van het politieke tumult in Amerika, waar president Donald Trump zijn groeiplannen maar niet van de grond krijgt. Deze week slaagde zijn Republikeinse partij er opnieuw niet in om wetgeving voor het afschaffen van Obamacare door de Senaat te loodsen.

Amerikaanse groeicijfers vielen vrijdag licht tegen. De groei van 2,6 procent was steviger dan in het eerste kwartaal maar wel onder verwachting. Marktvorsers vonden de verdere verzwakking van de dollar echter wat overdreven.

De olieprijs kwam deze week voor het eerst in zo'n twee maanden weer eens boven de 49,00 dollar uit. De OPEC sprak in Sint Petersburg met leden van buiten het oliekartel over het effect van hun productie afspraken waarbij Nigeria de toezegging deed om niet meer dan 1,8 miljoen vaten per dag op te pompen. De markt reageerde echter positiever op fors gedaalde Amerikaanse olievoorraden.

Volgende week

Het kwartaalcijferseizoen loopt door met resultaten van onder meer ING Groep, Heineken, DSM, Fugro, GrandVision en Takeaway.com.

Voor de markt ook zeker interessant zijn de kwartaalrapportages van zwaargewichten Apple en Tesla. Apple zou opnieuw last hebben gehad van een afnemende verkoop van iPhones. Tesla kwam recent nog met enigszins teleurstellende productiecijfers over het afgelopen kwartaal.

Op macro-economisch vlak staan naast inflatiecijfers van de eurozone als geheel ook twee Amerikaanse banenrapporten gepland. Vrijdag bleek uit afzonderlijke inflatiedata uit Duitsland en Frankrijk al dat de trend redelijk stabiel is gebleven.

Donderdag is Super Thursday voor de Bank of England met het rentebesluit, de notulen en een nieuw inflatierapport van de Britse centrale bank. Dat laatste zal de meeste aandacht krijgen, samen met de notulen. Wijzigingen in het rentebeleid worden niet verwacht.

Stijgers en dalers

De AEX werd deze week aangevoerd door Philips, dat met kwartaalcijfers kwam die grotendeels waren in lijn met de verwachting van de markt. Het aandeel won 4,2 procent. Verder werden ook Aalberts, KPN, Randstad, Royal Dutch Shell en ArcelorMittal beloond voor hun cijferrapportages.

Gemalto werd juist afgestraft. Het aandeel verloor 21,0 procent op weekbasis. een week geleden kwam de Franse digitale beveiliger met de derde winstwaarschuwing dit jaar en die werd duidelijk afgestraft. Niet alleen door beleggers maar ook door analisten die massaal met advies- en koersdoelverlagingen kwamen.

ASM International en Intertrust waren in de Midkap de gebeten hond, met respectievelijke verliezen van 7,8 en 22 procent.

ASMI kwam weliswaar met positieve kwartaalcijfers maar de tegenvallende outlook bij ASM Pacific Technology, waarin het concern een belang van 34 procent heeft, woog zwaarder. Deutsche bank verlaagde hierom het koersdoel, maar handhaafde de koopaanbeveling.

Intertrust ging fors onderuit nadat het trustkantoor met een winstwaarschuwing kwam. Analisten van ABN AMRO, die hun koersdoel verlaagden, spraken de verwachting uit dat hierdoor de winstramingen voor 2017 gemiddeld met zo'n 6 tot 10 procent omlaag gaan.

Arcadis was koploper en steeg op weekbasis 12,6 procent. De kwartaalcijfers, de eerste onder de nieuwe topman Peter Oosterveer werden positief ontvangen. Evenwel is er nog werk aan de winkel voor het internationale ingenieursbureau, zei ING, maar in het algemeen was de markt optimistisch over de toekomst en de nieuwe CEO.

Onder de kleinere fondsen viel AMG in positieve zin op, met een winst van 12,8 procent. Acomo leverde daarentegen 6,4 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street overwegend lager gesloten

Teleurstellende kwartaalcijfers Amazon.com drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.472,10 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 21.830,31 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 6.374,68 punten.

De tegenvallende resultaten van retailgigant Amazon.com drukten vrijdag op het sentiment. "Amazon rapporteerde donderdag nabeurs een 77 procent lagere nettowinst en dit zorgde voor een verkoopgolf in het aandeel in de elektronische handel nabeurs", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Ondanks dit noteert het aandeel nog ruim boven de 1000 dollar en de omzet van Amazon steeg 25 procent tot 38 miljard dollar. De reden van de daling van de winst lag in de investeringen in de Prime-Video-divisie", voegde hij toe.

Sommige analisten spraken van een zwakke week als gevolg van het innemen van seizoensposities. "Het is niet verwonderlijk dat marktvolgers winsten pakken na een grote rally, vooral in augustus, dat is historisch gezien een moeilijke maand", zei marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial.

Daarnaast drukten de aanhoudende politieke problemen van de Amerikaanse president Donald Trump op het sentiment. Opnieuw slaagde Trump er niet in om een afschaffing van Obamacare door de Senaat te krijgen. "De realiteit is dat de klok voor de Trump-administratie begint te tikken om zijn beloften aan de kiezers in te lossen", aldus Krosby. "Republikeinen moeten een overwinning scoren voordat ze opnieuw op verkiezingscampagne gaan, maar tot dusver blijven de door Trump beloofde belastingverminderingen uit", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Amerikaanse economie het afgelopen kwartaal met 2,6 procent. Dit was licht onder de verwachting Wel was sprake van een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de grootste economie ter wereld met 1,2 procent groeide.

Tevens werd bekend dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in juli is gedaald van 95,1 eind juni naar 93,4 eind deze maand.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,67 dollar, ofwel 1,4 procent hoger op 49,71 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1759. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1731 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1677 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Kort na opening verschijnt de inkoopmanagersindex van de regio Chicago van juli, gevolgd door de aanstaande woningverkopen in juni.

Bedrijfsnieuws

Amazon verloor circa 2,4 procent, na teleurstellende resultaten donderdag nabeurs.

Exxon Mobil en Chevron openden vrijdag de boeken. Exxon Mobil zag de nettowinst weliswaar toenemen in het tweede kwartaal maar met 0,78 dollar per aandeel kwam die onder de verwachting van de markt uit van 0,84 dollar. De omzet van circa 63 miljard dollar was wel boven de circa 61 miljard dollar die de markt voorzag. Exxon Mobil daalde ongeveer 1,6 procent.

Chevron wist een verlies van 1,5 miljard dollar vorig jaar in het afgelopen kwartaal om te buigen in een soortgelijke winst. Wel lag de winst per aandeel van 0,77 dollar onder de 0,86 dollar die was voorzien. De omzet van 33 miljard dollar was in lijn met de analistenverwachting. Het aandeel steeg ruim 2,0 procent.

De tabakssector stond vrijdag onder druk, nadat de Amerikaanse Food & Drug Administration het voorstel deed om minder nicotine in sigaretten te verwerken. British American Tobacco verloor circa 7,4 procent en Imperial Brands daalde circa 2,7 procent.

Cijfers van farmaceuten Merck en AbbVie waren solide. Merck verhoogde de outlook licht, terwijl die bij AbbVie werd gehandhaafd. Merck steeg circa 0,8 procent. AbbVie verloor daarentegen ruim 2,0 procent.

Intel deed het beter en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar nadat de cijfers in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. Het aandeel steeg circa 0,7 procent.

Starbucks behaalde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar weliswaar een recordomzet maar de winst viel tegen. Verder maakte de koffieketen bekend al zijn 379 Teavana theewinkels te sluiten vanwege tegenvallende resultaten. Het aandeel verloor circa 9,6 procent.

Mattel daalde ruim 8,0 procent, na tegenvallende resultaten. Het nettoverlies bleek steviger dan gedacht en de verkoop van Barbiepoppen daalde. Vrijdagmiddag leverde het aandeel opnieuw ruim 4 procent in.

Expedia won ruim 3,0 procent, nadat de omzet in het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtrof.

Align Technology steeg circa 10,2 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AEX sluit juli vrijwel onveranderd

Amsterdamse hoofdindex op maandbasis 2,5 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag vrijwel onveranderd de maand juli geëindigd. De AEX sloot dicht bij de slotstand van vrijdag op 525,44 punten. Gemeten over de hele maand steeg de hoofdgraadmeter evenwel 2,5 procent. De AMX en AScX eindigden maandag respectievelijk 0,1 en 0,3 procent in het groen.

Beleggingsspecialist Roy van Santen van Lynx wees erop dat de sterke euro ervoor zorgt dat de AEX vooralsnog niet door de 530 punten weet te breken. "Zeker gezien het vele dividend dat de komende drie weken wordt uitgekeerd, heeft de Amsterdamse index een lichte handicap", verwacht van Santen.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa rond de 1,18 dollar, op 1,1785 en daarmee op het hoogste niveau in ruim twee jaar, tegen een koers van 1,1738 dollar maandagochtend vroeg. Analist Teeuwe Mevissen van Rabobank verwacht dat de beslissende beweging in de aankomende drukke week met macro-economische cijfers zal plaatsvinden op vrijdag, wanneer het officiële Amerikaanse banenrapport uitkomt. "Dat is toch wel het belangrijkste cijfer van de maand." Bij beter dan verwachte Amerikaanse banencijfers kan dit de euro iets laten dalen ten opzichte van de dollar, aldus Mevissen.

Kijkend naar de rest van de week kunnen beleggers niet alleen aan de slag met dat Amerikaanse banenrapport, maar ook met kwartaalcijfers van zwaargewichten als Apple en Tesla. Uit eigen land komen onder meer ING Groep en DSM met resultaten.

De Bank of England komt donderdag, op Super Thursday, met zijn rentebesluit, de daarbij behorende notulen en het kwartaalrapport met economische verwachtingen en nieuwe inflatieramingen. "De Britse centrale bank zal een afwachtende houding aannemen", zeiden economen van Bank of America Merrill Lynch in een voorbeschouwing, waarbij ze verwachten dat de Bank of England zijn zorgen zal uiten over de ontwikkeling van de kredietverstrekking in het Verenigd Koninkrijk.

Beleggers kregen maandag voornamelijk macro-economisch nieuws te verwerken. Chinese inkoopmanagersindexen toonden voor zowel de industrie als de dienstensector iets minder groei deze maand. Verder stegen de Duitse detailhandelsverkopen in juni harder dan in de maand ervoor en daalde de werkloosheid in de eurozone naar 9,1 procent, wat het laagste niveau betekende in ruim acht jaar. Amerikaanse macro-economische cijfers toonden een stijging van de aanstaande huizenverkopen in juni terwijl de bedrijvigheid in de regio rond Chicago in juli minder hard is gestegen dan een maand eerder.

Belangrijkste item van de dag was echter de inflatie in de eurozone als geheel, in het kader van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. De consumentenprijzen stegen in juli, net als een maand eerder, met 1,3 procent, terwijl de kerninflatie verbeterde van 1,1 naar 1,2 procent.

Econoom Bert Colijn van ING wees er echter op dat de cijfers geen reden zijn voor de ECB om conservatiever te worden in hun beleid en dat de inflatie-outlook voor 2018 niet is verbeterd. De econoom sluit niet uit dat de ECB de inflatieverwachtingen in september neerwaarts zal bijstellen.

Dit weekend zei Sabine Lautenschläger van de ECB juist dat de centrale bank zich moet voorbereiden op een einde van het ruime monetaire beleid. Wel benadrukte ze daarbij de noodzaak van een stabiele inflatietrend richting de ECB-doelstelling van circa 2 procent.

De olieprijs steeg. De dreiging van mogelijke aanvullende Amerikaanse sancties op OPEC-lid Venezuela kon op aandacht rekenen. Een september-future West Texas Intermediate werd ongeveer een procent hoger verhandeld op 49,40 dollar en Brent met levering september won zelfs 1,9 procent op 52,44 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter ging Altice aan kop. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Heineken behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een hogere winst en omzet, waarbij alle vier de regio's waarin de brouwer actief is bijdroegen aan de autonome volumegroei. ING sprak van sterke cijfers en de Britse zakenbank Bryan Garnier verhoogde het koersdoel op het aandeel van de brouwer van 87,00 naar 101,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. De Britse zakenbank wees onder meer op sterke cijfers in de regio's Amerika's en West-Europa. In de tweede helft van het jaar verwacht Heineken wel meer valutadruk, aldus de brouwer. Het aandeel verloor 0,2 procent.

Galapagos kreeg een koersdoelverlaging bij Jefferies van 110,00 naar 100,00 euro. Het koopadvies werd daarbij gehandhaafd. "We vinden nog altijd dat de huidige aandelenkoers een aantrekkelijk instapmoment biedt, gezien het blockbuster potentieel van [ontstekingsmedicijn] filgotinib en de kansen voor taaislijmziekte", aldus analist Peter Welford. Het aandeel daalde 2,5 procent en was daarmee de sterkste daler.

In de Midkap ging Intertrust aan kop met een winst van 2,6 procent. TKH Group volgde op afstand met een stijging van 1,6 procent.

BE Semiconductor Industries kreeg bij NIBC een koersdoelverhoging van 51,00 naar 62,00 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. Analist Edwin de Jong had al aangekondigd zijn taxaties te zullen herzien na de resultaten die "opnieuw" ruim boven verwachting waren. De marktvorser verhoogde de omzetraming voor dit jaar met 7 procent en voor volgend jaar met 2 procent. De ramingen voor de EBIT werden zelfs met 12 tot 25 procent opwaarts bijgesteld voor dit en volgend jaar. Het aandeel Besi steeg 0,6 procent.

Air France-KLM verloor 1,4 procent. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern kreeg maandag koersdoelverhogingen bij S&P Equity Research en Credit Suisse in reactie op de sterke tweede kwartaalcijfers van vorige week. Het verwaterde effect van de belangen die Delta Air Lines en China Eastern in Air France-KLM hebben genomen drukte echter opnieuw de koers, net als voor het weekend.

Vastgoed stond maandag overwegend onder druk. In de AEX verloor Unibail-Rodamco 1,0 procent, in de Midkap was WDP uit de gratie met een daling van 1,1 procent en onder de kleinere vastgoedfondsen leverde NSI 3,0 procent in.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel was het beeld op Wall Street verdeeld. De Dow Jones lag op koers voor een nieuw record en flirtte met de grens van 22.000 punten. De index steeg 0,3 procent. De S&P 500 noteerde vrijwel vlak en de Nasdaq leverde 0,3 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten in het rood

Pan-Europese Stoxx Europe 600 verliest op maandbasis meer dan een procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn de laatste dag van de maand overwegend lager geëindigd. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index verloor maandag 0,1 procent op een slotstand van 377,85 punten. Gemeten over de maand juli verloor de pan-Europese index ruim een procent.

De Duitse DAX verloor maandag 0,4 procent tot 12.118,25 punten en de Franse CAC 40 sloot zelfs 0,7 procent in de min op 5.093,77 punten. De Britse FTSE 100 kreeg op een slot van 7.372,00 punten, juist 0,1 procent bij.

"De FTSE werd geholpen door grondstofaandelen", verklaarde marktanalist David Madden van CMC Markets. "De DAX en de CAC 40 zijn juist wat teruggevallen omdat beleggers zich zorgen maken over de kans dat de Europese Centrale Bank zijn monetaire verruiming in gaat perken, na de solide werkloosheid- en inflatiecijfers van vandaag", zei Madden.

Dit weekend zei Sabine Lautenschläger van de ECB dat de centrale bank zich moet voorbereiden op een einde van het ruime monetaire beleid. Wel benadrukte ze daarbij de noodzaak van een stabiele inflatietrend richting de ECB-doelstelling van circa 2 procent.

De inflatie zit nog niet op dat niveau, bleek maandag uit voorlopige cijfers uit de eurozone. De consumentenprijzen stegen in juli net als een maand eerder met 1,3 procent. De kerninflatie verbeterde van 1,1 naar 1,2 procent. Econoom Bert Colijn van ING wees er dan ook op dat de cijfers geen reden zijn voor de ECB om conservatiever te worden in hun beleid en dat de inflatie-outlook voor 2018 niet is verbeterd. De econoom sluit ook niet uit dat de ECB de inflatieverwachtingen in september neerwaarts zal bijstellen.

De werkloosheid in de eurozone daalde in juni naar 9,1 procent, wat het laagste niveau betekende in ruim acht jaar.

Beleggers kregen verder Chinese inkoopmanagersindexen te verwerken en die toonden voor zowel de industrie als de dienstensector iets minder groei deze maand. Verder stegen de Duitse detailhandelsverkopen in juni harder dan in de maand ervoor en bleek in Italië de inflatie in juli iets minder hard opgelopen dan een maand eerder.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa rond de 1,18 dollar, op 1,1785, en daarmee op het hoogste niveau in ruim twee jaar, tegen een koers van 1,1738 dollar maandagochtend vroeg.

De olieprijs steeg. De dreiging van mogelijke aanvullende Amerikaanse sancties op OPEC-lid Venezuela kon op aandacht rekenen. Een september-future West Texas Intermediate werd ongeveer een procent hoger verhandeld op 49,40 dollar en Brent met levering september won zelfs 1,9 procent op 52,44 dollar.

Bedrijfsnieuws

Mijnbouwers zaten maandag in de lift. Daar waar de Chinese inkoopmanagersindexen dus een minder sterk groeitempo toonden, bleken cijfers over de Chinese bouwsector wel positief, met een toename van de activiteit naar het hoogste niveau in ruim drie jaar. Aandelen Rio Tinto werden een half procent meer waard, Antofagasta won 0,87 procent en BHP Billiton zag de beurswaarde met een procent toenemen.

Heineken behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een hogere winst en omzet, waarbij alle vier de regio's waarin de brouwer actief is bijdroegen aan de autonome volumegroei. Voor de tweede helft van het jaar wordt wel meer valutadruk verwacht, zei de brouwer. Analisten waren te spreken over de resultaten. De Britse zakenbank Bryan Garnier verhoogde bovendien het koersdoel van 87,00 naar 101,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Sanofi zag de winst in het tweede kwartaal van 2017 afnemen, terwijl de omzet werd gespekt door het effect van acquisities en desinvesteringen. De operationele winst kwam iets beter uit dan de markt verwachtte en de Franse farmaceut verhoogde de winst-outlook. Het aandeel verloor na een hogere ochtendhandel op het slot uiteindelijk toch ruim een procent.

HSBC Holdings kondigde na een sterk tweede kwartaal een aandeleninkoopprogramma aan van 2 miljard dollar. In de verslagperiode deden de belangrijkste kernactiviteiten van de bank het goed met een stijgend marktaandeel voor veel van de producten die HSBC aanbiedt. Het aandeel steeg 1,8 procent.

Elders waren de koersuitslagen voor Europese financials overwegend negatief. Deutsche Bank verloor ruim twee procent. Société Générale sloot 0,7 procent lager, net als UniCredit. Commerzbank daalde 0,5 procent en ING Groep eindigde nagenoeg vlak. Het viertal komt deze week met winstcijfers.

Air France-KLM verloor 1,4 procent. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern kreeg maandag koersdoelverhogingen bij S&P Equity Research en Credit Suisse in reactie op de sterke tweede kwartaalcijfers van vorige week. Het verwaterde effect van de belangen die Delta Air Lines en China Eastern in Air France-KLM hebben genomen drukte echter opnieuw de koers, net als voor het weekend. Het Zwitserse Credit Suisse verwacht wel dat op korte termijn de positieve effecten van deze transacties zichtbaar worden.

Rivalen hadden ook moeite in het groen te komen. Deutsche Lufthansa daalde 1,2 procent en moederbedrijf van British Airways, IAG, daalde zelfs 2,6 procent.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel was het beeld op Wall Street verdeeld. De Dow Jones lag op koers voor een nieuw record en flirtte met de grens van 22.000 punten. De index steeg 0,3 procent. De S&P 500 noteerde vrijwel vlak en de Nasdaq leverde 0,3 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak hoger gesloten

Markt kijkt uit naar kwartaalcijfers Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 527,48 punten, terwijl de AMX een winst van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

Ondanks de reeks macro-publicaties en kwartaalcijfers ligt het zwaartepunt van de handelsdag dinsdag nabeurs bij de publicatie van de kwartaalcijfers van techgigant Apple. Onlinebroker Lynx noemde de aankomende cijfers van Apple belangrijk voor het beurssentiment. "Aangezien ook het aandeel Apple nog altijd nipt onder de recordstanden noteert, zijn de verwachtingen van analisten hooggespannen", voegde de onlinebroker toe. Beleggers kijken volgens Lynx deze week ook uit naar het maandelijkse Amerikaans banenrapport op vrijdag. "Wie weet brengt dit enige vorm van volatiliteit terug op de markten", concludeerde de onlinebroker.

Op macro-economisch vlak konden beleggers vanochtend aan de slag met een keur aan inkoopmanagersindexen. Groeivertragingen in de industrie in Duitsland en Spanje tegenover een sneller groeitempo in onder meer Frankrijk, resulteerde in een daling van de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone als geheel, van 57,4 in juni naar 56,6 in juli.

In het Verenigd Koninkrijk trok de bedrijvigheid in de industrie juist aan in juli. De inkoopmanagersindex steeg van 54,2 in juni naar 55,1 vorige maand. Directeur Rob Dobson van IHS Markit sprak van een solide start van het derde kwartaal voor de Britse industrie.

Marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management meende dat de cijfers voor de eurozone redelijk goed waren. "Zo goed als stabiel", oordeelde Juvyns over de ontwikkelingen.

Daarmee werden volgens de analist vandaag ook de cijfers die we de afgelopen dagen kregen, zoals over de leningengroei van de Europese Centrale Bank en de Ifo-index die een top bereikte en de dalende werkloosheid, bevestigd.

"Er is eigenlijk niets zorgwekkend te ontdekken", concludeerde Juvyns. Nog altijd is Duitsland de sterkhouder van de Eurozone, maar ook in Frankrijk gaat het langzaam beter. "Dat is ook belangrijk", aldus de marktanalist, aangezien bijvoorbeeld de bevolkingsgroei er op wijst dat Frankrijk op termijn wel eens de eerste economie van de eurozone kan worden.

Groeicijfers over het tweede kwartaal uit de eurozone kwamen vanochtend conform de verwachting uit. In een eerste raming bleek een groei van 2,1 procent op jaarbasis, wat een groeiversnelling betekende ten opzichte van de groei van 1,9 procent in het eerste kwartaal. Op kwartaalbasis bleef de groei stabiel op 0,6 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de inkomens van Amerikanen in juni stabiel bleven ten opzichte van een maand eerder, terwijl persoonlijke uitgaven met 0,1 procent stegen. Inkoopmanagersindexen van achtereenvolgens Markit en ISM lieten een verschillend beeld zien over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Volgens de data van Markit trok de groei in activiteit in juni aan, terwijl de cijfers van ISM een vertraging van de groei lieten zien. De Amerikaanse bouwuitgaven zijn in juni op maandbasis gedaald met 1,3 procent.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 2,4 procent tot 48,98 dollar, terwijl een oktober-future Brent 2,4 procent lager bewoog op 51,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1799. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1841 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door DSM. Het chemieconcern steeg 5,6 procent. De winst van DSM was beter dan verwacht en de outlook werd verhoogd. De kwartaalomzet steeg met 8 procent naar 2,16 miljard euro, waarbij het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) 15 procent hoger was op 376 miljoen euro en de aangepaste nettowinst 30 procent steeg van 135 miljoen euro een jaar geleden naar 175 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. De autonome omzet nam met 6 procent toe. KBC Securities sprak van sterke resultaten en analist Wim Hoste verklaarde op basis van de cijfers en de nieuwe outlook zijn taxaties voor het hele jaar aan te zullen passen.

Royal Dutch Shell meldde dinsdag dat Shell Pernis pas in de tweede helft van augustus kan worden herstart. Shell meldde dat het merendeel van de fabrieken op 30 juli is stilgelegd in verband met een stroomstoring als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Maandagavond trad er bovendien bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage op van waterstoffluoride. Het aandeel won 0,3 procent.

KBC Securities heeft het advies op Heineken dinsdag verlaagd van Kopen naar Houden bij handhaving van een koersdoel van 85,00 euro. S&P Equity verhoogde daarentegen het koersdoel van 82,00 naar 92,00 euro bij handhaving van een Houden advies. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Philips heeft de belangname in het Profound Medical afgerond. De High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) activiteiten van Philips worden overgedragen naar Profound, dat is gevestigd in een voorstad van de Canadese stad Toronto. Philips krijgt 7,4 miljoen aandelen van Profound in handen, of een belang van circa 13 procent. De koers van Philips steeg 0,8 procent.

De cijfers die persbureau Bloomberg dinsdag abusievelijk publiceerde als de tweedekwartaalcijfers van ING, zijn niet door de bank verstrekt aan het persbureau en waren blijkbaar een test. Dit zei woordvoerder Raymond Vermeulen van ING Groep dinsdag tegen ABM Financial News. De bank maakt woensdag voorbeurs cijfers bekend. De koers van ING steeg 0,5 procent.

Blackstone en CVC Capital Partners willen gezamenlijk een bod van zo'n 6 miljard Britse pond uitbrengen op de divisie Spreads van Unilever en hebben het Brits-Nederlandse concern om toestemming gevraagd om dit te mogen doen. Dit schreef het Britse Sky News. Unilever sloot vlak.

Galapagos was met een verlies van 2,5 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Onder de middelgrote fondsen was GrandVision de sterkste daler met 7,7 procent. Er waren vooraf geen hoge verwachtingen in verband met een ongunstige vergelijkingsbasis, maar toch vielen de resultaten nog tegen. De omzet steeg met 1,1 procent tot 876 miljoen euro. Het aangepaste EBITDA resultaat daalde van 150 miljoen naar 140 miljoen euro. De marge zakte van 17,3 naar 16,0 procent.

Air France-KLM was met een winst van 4,2 procent de sterkste stijger, gevolgd door TKH en Corbion, die achtereenvolgens 2,2 en 1,7 procent stegen.

Morgan Stanley haalde ASMI van zijn kooplijst en gaf het aandeel een Gelijkgewogen advies. Het koersdoel ging omlaag van 61 naar 52 euro. Het aandeel daalde 2,3 procent.

Van de AScX-fondsen was Acomo met een winst van 2,2 procent de sterkste stijger. ForFarmers volgde met een winst van 2,0 procent. AMG was met een verlies van 2,2 procent de sterkste daler.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.473,12 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Markt in afwachting van cijfers Apple.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 380,26 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,1 procent op 12.251,29 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.127,03 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 7.423,66 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een hoge risicobereidheid in de markt, waarbij de beurzen zich niet onder druk lieten zetten door de waardestijgingen van de euro en het Britse pond.

De markt verwerkte dinsdag tevens de meest recente politieke ontwikkeling in Washington, nadat communicatiedirecteur Anthony Scaramucci maandag, tien dagen na zijn aantreden, de wacht werd aangezegd. Het ontslag van de communicatiedirecteur leidde maandag tot extra druk op de dollar.

Op macro-economisch vlak konden beleggers vanochtend aan de slag met een keur aan inkoopmanagersindexen. Groeivertragingen in de industrie in Duitsland en Spanje tegenover een sneller groeitempo in onder meer Frankrijk, resulteerde in een daling van de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone als geheel, van 57,4 in juni naar 56,6 in juli. "De PMI daalde naar het laagste niveau in vier maanden maar het is nog steeds een robuust cijfer", zei econoom Chris Williamson van Markit.

In het Verenigd Koninkrijk trok de bedrijvigheid in de industrie juist aan in juli. De inkoopmanagersindex steeg van 54,2 in juni naar 55,1 vorige maand. Directeur Rob Dobson van IHS Markit sprak van een solide start van het derde kwartaal voor de Britse industrie.

Groeicijfers over het tweede kwartaal uit de eurozone kwamen vanochtend conform de verwachting uit. In een eerste raming bleek een groei van 2,1 procent op jaarbasis, wat een groeiversnelling betekende ten opzichte van de groei van 1,9 procent in het eerste kwartaal. op kwartaalbasis bleef de groei stabiel op 0,6 procent.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 2,4 procent tot 48,98 dollar, terwijl een oktober-future Brent 2,4 procent lager bewoog op 51,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1799. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1841 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Rolls-Royce steeg 8,8 procent, nadat de producent van auto's en vliegtuigmotoren het afgelopen halfjaar een verlies heeft omgebogen in een nettowinst van 1,6 miljard Britse pond.

DSM steeg 5,6 procent, nadat het Nederlandse chemiebedrijf meldde op schema te liggen om zijn doelstellingen voor het jaar te realiseren. Het concern boekte in de eerste helft van het jaar een 21 procent hogere nettowinst.

Fresnillo verloor 1,5 procent, ondanks dat de mijnbouwer een 52 procent hogere nettowinst rapporteerde van 387,4 miljoen dollar.

BP schreef in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers. Een verlies van ruim 1,4 miljard dollar vorig jaar werd omgebogen in een winst van 144 miljoen dollar. De onderliggende winst daalde wel. Het aandeel won 3,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.473,12 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amsterdamse beurs sluit in het rood

Zwakke dollar speelt Europese beurzen niet in de kaart volgens Fintessa.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, hoewel de Dow Jones door de 22.000 punten schoot. De AEX verloor 0,4 procent op 525,30 punten, terwijl de AMX een pas op de plaats maakte.

Vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer merkte op dat de Amsterdamse beurs gedurende de middag verder wegzakte na opening van de Amerikaanse financiële markten. Volgens Nijkamp drukt een dure euro nog steeds op de koersen in Europa, al constateerde de vermogensbeheerder ook dat de beurs per saldo nauwelijks van haar plek is gekomen sinds mei.

Volgens Nijkamp zijn de belangrijkste bedrijven inmiddels met cijfers over het afgelopen kwartaal gekomen, waarbij bijna driekwart van de Amerikaanse bedrijven zowel op omzet- als winstniveau beter presteerde dan de verwachtingen. Mede hierdoor koersen de Amerikaanse beurzen nu op een all time high, aldus Nijkamp.

Op macro-economisch vlak ging de aandacht vanmiddag vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport over juli, gemeten door loonstrookjesverwerker ADP. In juli kwamen er in de private sector in Amerika 178.000 banen bij, wat redelijk conform verwachting was. De banengroei voor juni werd opwaarts bijgesteld van 158.000 naar 191.000. Het rapport van ADP wordt als voorbode beschouwd van het officiële banenrapport dat vrijdag wordt vrijgegeven.

Hoofdeconoom van Moody's Mark Zandi wees erop dat dit banencijfer goed genoeg is voor een lagere werkloosheid. "De Amerikaanse banenmachine draait nog steeds op volle toeren", aldus Zandi.

Volgens Erlam van Oanda is het ADP-banencijfer niet per definitie altijd zo nauwkeurig als de markt zou willen, maar geeft het toch inzicht in de vraag of het officiële rapport van vrijdag goed of slecht zal zijn.

Olie noteerde woensdag in het groen, nadat de wekelijkse voorraden in Amerika daalden. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 49,32 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 52,00 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1860 tegen 1,1801 dinsdagavond.

Stijgers en dalers

In de AEX sloten 10 van de 25 fondsen in het groen onder leiding van verzekeraar NN Group dat 0,7 procent steeg. Verder schreven Gemalto en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell tot 0,7 procent aan beurswaarde bij.

ArcelorMittal moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 3,1 procent, terwijl ook Altice met een min van 1,7 procent niet in het groen kon komen. ING Groep verloor 1,3 procent, na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal. Analisten bleken evenwel te spreken over de resultaten, waarbij de onderliggende trends aanhoudend positief waren. KBC Securities verhoogde het koersdoel licht naar 16,50 euro bij een onveranderd Houden advies. Zwakte in de cijfers was te vinden in Duitsland, volgens Jefferies, dat aangaf dan ook geen sterke positieve koersreactie te voorzien.

DSM sloot eveneens 1,3 procent lager, waarmee het chemieconcern de winst van 5,6 procent op dinsdag na het openen van de boeken weer deels inleverde. Credit Suisse verhoogde het koersdoel vandaag met een euro naar 70,50 euro bij een gehandhaafd Outperform advies. De Zwitserse bank stelde daarbij de winstramingen voor DSM opwaarts bij naar aanleiding van de sterke kwartaalcijfers die dinsdag werden bekendgemaakt.

In de Midkap was het Intertrust dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 2,0 procent, nadat het afgelopen week nog 22 procent prijsgaf na een winstwaarschuwing. Flow Traders en Refresco Group wonnen beide 1,4 procent.

Vastned Retail schreef 1,0 procent bij na het openen van de boeken over de eerste zes maanden van 2017. Het totaal beleggingsresultaat steeg en de bezettingsgraad liep ook iets op. Analisten van JPMorgan Cazenove spraken over solide resultaten en noemden de dividendverwachting een teken van vertrouwen.

Fugro bleek de gebeten hond met een verlies van 1,9 procent. Aperam verloor 1,2 procent.

Onder de kleinere fondsen steeg Accell Group met 2,8 procent, terwijl Takeaway.com juist 2,8 procent daalde. Hoewel de orders en omzet van de bezorgingsdienst stegen in de afgelopen periode, bleek het beeld qua cijfers gemengd, aldus analisten. De ordergroei was namelijk onder de marktverwachting, terwijl de omzetgroei daar wat bovenuit kwam. Verder bleek het negatieve aangepaste bedrijfsresultaat veel groter dan verwacht. ABN AMRO sprak desalniettemin van een goed instapmoment voor het aandeel, dat recent al behoorlijk steeg.

SnowWorld werd wel beloond voor een positieve trading update over het afgelopen kwartaal. Conform de eigen verwachting kwamen de resultaten hoger uit en het aandeel steeg 1,0 procent.

Hunter Douglas leverde daarentegen 2,5 procent in. De fabrikant van onder meer Luxaflex boekte in de eerste zes maanden een flink hogere omzet van ruim 1,5 miljard dollar. Daardoor steeg het bedrijfsresultaat naar 176 miljoen dollar. Hunter Douglas verwacht een aanhoudende groei in Europa, de Verenigde Staten en Azië en een onverminderd moeilijk economisch klimaat in Latijns-Amerika.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel was het beeld op Wall Street verdeeld. De Dow Jones noteerde rond de 22.000 punten. De S&P 500 noteerde 0,2 procent lager en de Nasdaq leverde 0,4 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

Veel beweging op valutamarkten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, waarbij de markten zich op weinig richtinggevend nieuws konden focussen. De belangrijkste cijfers kwamen uit de Verenigde Staten met de wekelijkse olievoorraden die minder hard daalden dan in voorgaande maand en het ADP-banenrapport over juli, dat een vertraging van de groei van het aantal banen liet zien.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 378,63 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 12.182,48 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.107,25 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.411,43 punten.

De belangrijkste bewegingen waren er woensdag op de valutamarkten. "Het pond bleef sterk ten opzichte van de dollar en de euro, maar de echte test voor de sterling zal op donderdag zijn als de Bank of England bijeen komt voor het rentebesluit", zei CEO en mede-oprichter Paresh Davdra van RationalFX. "Na dinsdag de laagste stand in 10 maanden te hebben bereikt, verzwakte de dollar verder vanwege de tumultueuze ontwikkelingen in het Witte Huis, waarbij de belangrijkste andere valuta stegen ten opzichte van de dollar", voegde Davdra toe.

"Het enige dat de kracht van het pond kan breken is als de Bank of England morgen een te zwakke boodschap afgeeft en geen indicaties afgeeft ten aanzien van verandering in het beleid van de bank", zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK.

De macro-economische agenda was woensdag in Europa op één cijfer na leeg. Het Europese statistiekbureau Eurostat maakte bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in juni op jaarbasis zijn gestegen met 2,5 procent, na een stijging van 3,4 procent in mei. Op maandbasis daalden de producentenprijzen met 0,1 procent. In mei zakten de producentenprijzen ten opzichte van voorgaande maand nog met 0,3 procent.

De overige macrocijfers kwamen uit de Verenigde Staten. Het aantal banen in de Verenigde Staten is in juli minder hard gestegen dan in de maand ervoor, bleek uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 178.000 stuks. De markt rekende op een groei van rond de 180.000 banen.

De Amerikaanse olievoorraden zijn vorige week weer gedaald, bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 28 juli daalden de olievoorraden met circa 1,5 miljoen vaten tot 481,9 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met 2,5 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 0,2 miljoen vaten daalden. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 94,3 naar 95,4 procent.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate stond 0,5 procent hoger op 49,39 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,8 procent hoger bewoog naar 52,19 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1867. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1839 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1801 op de borden.

De Europese markten kunnen donderdag veel Europese inkoopmanagersindices tegemoet zien. Ook staan de detailhandelsverkopen in juni in de eurozone en het rentebesluit en inflatierapport van de Bank of England op de rol.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank sloot 0,8 procent hoger, ondanks dat de Duitse bank over de eerste zes maanden van 2017 een verlies rapporteerde, vanwege een herstructureringslast die in de honderden miljoenen euro's liep.

Standard Chartered verloor 0,3 procent, nadat de bank weliswaar over de eerste zes maanden van 2017 een hogere winst rapporteerde, maar vooralsnog niet van plan is weer dividend uit te keren.

Société Générale eindigde 4,0 procent lager, nadat de Franse bank over het tweede kwartaal een gedaalde winst op een lagere omzet rapporteerde. Het lage renteklimaat en proceskosten drukten de resultaten, volgens de bank. Société Générale trof in mei een schikking van omgerekend 963 miljoen euro vanwege een omkoopschandaal in Libië.

Andere Europese banken sloten in het kielzog van Société Générale ook flink in de min. Banco Santander verloor 1,1 procent en Deutsche Bank raakte ook 1,1 procent kwijt.

Lufthansa won woensdag 3,2 procent. Het Duitse luchtvaartconcern rapporteerde over de eerste helft van 2017 recordresultaten. De omzet steeg 12,7 procent tot 17,0 miljard euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 672 miljoen euro, tegen 429 miljoen euro een jaar eerder.

BAE Systems sloot 1,7 procent hoger, nadat de producent van defensiesystemen sterke halfjaarcijfers rapporteerde.

De mijnbouwsector stond woensdag onder druk. Rio Tinto daalde 2,0 procent, BHP Billiton verloor 1,1 procent, Glencore leverde 1,2 procent in en Antofagasta sloot 1,4 procent lager.

Tussenstanden Wall Street

Kort na het sluiten van de Europese aandelenhandel was het beeld op Wall Street verdeeld. De Dow Jones noteerde 0,1 procent hoger rond de 22.000 punten. De S&P 500 noteerde 0,2 procent lager en de Nasdaq leverde 0,4 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Gemengd beeld op Damrak bij slot

Weinig beweging op beurzen bij gebrek aan richtinggevend nieuws.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag wisselend gesloten. De AEX index steeg bijna 0,1 procent tot 525,57 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

Volgens marktanalist Ron van der Does van IG Nederland was het in Amsterdam, maar ook op de Amerikaanse beurzen een "inspiratieloze dag met nauwelijks beweging". De marktvorser denkt dat de vakantie daar debet aan is, maar ook het gebrek aan richtinggevend nieuws. En in dat kader verwacht hij ook niet dat het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag voor grote verschuivingen op de aandelenbeurzen gaat zorgen. "We zien op dit moment meer rumoer op de valutamarkten dan op de aandelenbeurzen. Overigens mogen we daar eigenlijk helemaal niet over mopperen, want de beurzen staan op grote hoogten en dat wordt ondersteund door over het algemeen sterke bedrijfscijfers", zo voegde Van der Does daaraan toe.

Van der Does meldde verder dat op macro-economisch gebied de inkoopmanagersindex van ISM, die wees op een afzwakkende groei van de Amerikaanse dienstensector in juli, "zwaar tegenvielen".

De inkoopmanagersindex van ISM daalde 57,4 in juni naar 53,9 in juli. Diverse respondenten gaven aan dat dit te maken had met de traditiegetrouwe zomerdip. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector zoals die wordt gemeten door Markit Economics is juist gestegen, van 54,2 in juni naar 54,7 in juli.

Verder was de analist van IG teleurgesteld over de voorspellingen van de Bank of England voor de Britse economie. Hij wees daarbij op de neerwaartse bijstelling voor de groeiverwachting voor 2017 en het uitblijven van de gehoopte stijging van lonen.

"Dat de rente ongewijzigd blijft, verbaast me niet en dat zal in de aanloop naar meer duidelijkheid over de Brexit voorlopig wel zo blijven", zei de marktvorser.

De Bank of England heeft donderdag, conform verwachting, de rente ongemoeid gelaten. Dit betekent dat de rente blijft staan op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Ook bracht de Britse centrale bank geen wijziging aan in het opkoopprogramma van obligaties ter waarde van 435 miljard Britse pond.

De kans is klein dat de Bank of England de rente op korte termijn verhoogt nu de ontevredenheid over het huidige beleid wat is afgenomen onder de haviken binnen het beleidscomité. Dit concludeerden analisten van State Street in reactie op het rentebesluit van de Britse centrale bank. Bovendien werkt ook de onduidelijkheid over de invulling en consequenties van de Brexit niet in het voordeel van een ingrijpend rentebesluit. "Het rentetarief verhogen voorafgaand aan de invoering van Brexit zou niet alleen agressief, maar ook een catastrofe zijn", zei chef marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK.

Op macro-economisch gebied kreeg de markt verder een reeks Europese inkoopmanagersindexen voor de dienstensector over juli te verwerken. De bedrijvigheid binnen de dienstensector in de eurozone is in juli in een zelfde tempo gegroeid als een maand eerder. De inkoopmanagersindex noteerde ongewijzigd op 55,4.

De Duitse dienstensector liet in juli een vertraging van de groei zien, evenals de Franse en Spaanse dienstensector. In Italië nam de groei in de sector echter toe, evenals in het Verenigd Koninkrijk.

De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in juni op zowel maand-, als jaarbasis met respectievelijk 0,5 en 3,1 procent.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 49,82 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 52,82 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,882. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1847 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1856 op de borden.

Het Britse pond noteerde kort na de sluiting van de Europese beurzen en na het Britse rentebesluit op 1,1062 tegenover de euro en stond ten opzichte van de dollar op 1,3146.

Stijgers en dalers

In de AEX sloten 11 van de 25 fondsen in het groen onder leiding van ArcelorMittal dat 1,5 procent steeg. De grootste daler was Aalberts met een verlies van 1,6 procent.

Heineken sloot 0,4 procent hoger, nadat UBS het koersdoel voor de bierbrouwer licht verhoogde van 95,00 naar 96,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. De analisten van UBS werden door Heineken gerustgesteld over de lange termijn groeiperspectieven van de brouwer. Daarbij was Heineken in de eerste helft van 2017 het beste jongetje in de klas, met een autonome omzetgroei van 5,7 procent en een 11,8 procent hogere EBIT.

Air France-KLM was met een winst van 2,2 procent de sterkste stijger in de Midkap.

ASR was nummer 2 en sloot 0,9 hoger, nadat Kepler Cheuvreux het koersdoel voor de verzekeraar verhoogde van 29,00 naar 35,00 euro en daarbij het koopadvies handhaafde.

Fugro was in de AMX index met een verlies van liefst 10,4 procent de sterkste daler. Fugro boekte in de eerste zes maanden van 2017 een lagere omzet en een lager bedrijfsresultaat, vanwege de aanhoudende malaise in de offshore olie- en gassector. De omzet van de bodemonderzoeker daalde van 904,9 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2016 naar 774,3 miljoen euro het afgelopen half jaar. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 96,4 miljoen euro.

Corbion verloor krap 4 procent, nadat ING het advies verlaagde van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 29,00 euro werd gehandhaafd. De koers van Corbion is het koersdoel bijna genaderd, zo verklaarde analist Reginald Watson zijn adviesverlaging.

BAM Groep eindigde 0,3 procent hoger, nadat het bouwbedrijf een opdracht kreeg voor de bouw van een laboratorium- en onderzoeksgebouw voor de Universiteitskliniek in Keulen. BAM ontvangt ruim 35 miljoen euro voor de opdracht.

voda
0
Deel 2:

Van de kleinere fondsen was AMG Advanced Metallurgical Group met een winst van 6,3 procent de sterkste stijger. De producent van metallurgische producten en systemen rapporteerde over het tweede kwartaal een hoger bedrijfsresultaat en verhoogde tevens zijn outlook. De nettowinst daalde echter met 2 procent tot 13,1 miljoen dollar, omdat in het afgelopen kwartaal meer belasting moest worden betaald. De omzet van AMG kwam uit op 262,0 miljoen dollar, wat 6 procent meer was dan in dezelfde periode van 2016. AMG heeft wederom een sterk kwartaal achter de rug en overtrof daarmee de verwachtingen, zo concludeerde analist Stijn Demeester van ING.

Bij de lokale fondsen heeft RoodMicrotec de omzetstijging in de eerste helft van 2017 weten te vertalen in een beter resultaat, hoewel er onder de streep nog wel altijd een klein verlies restte. Analist Edwin de Jong van NIBC concludeerde dat de resultaten beter waren dan verwacht. Het aandeel sloot niettemin 3,5 procent lager.

Veon steeg 2,9 procent procent, nadat het telecom- en internetconcern over het tweede kwartaal een verlies rapporteerde, vooral door afschrijvingen naar aanleiding van de opsplitsing van de Euroset joint venture. Het aan aandeelhouders toe te rekenen resultaat verslechterde van een winst van 137 miljoen dollar een jaar geleden naar 278 miljoen dollar negatief. De kwartaalomzet steeg evenwel met 12,3 procent naar 2.417 miljoen dollar.

Tussenstand Wall Street

Kort na het sluiten van de Europese aandelenhandel stond Wall Street vlak tot licht lager. De Dow Jones noteerde vlak en net boven de 22.000 punten. De S&P 500 noteerde 0,2 procent lager en de Nasdaq leverde 0,3 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger de dag uit

DAX onder druk door koersdaling Siemens.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag voor het grootste deel hoger de dag uitgegaan. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,2 procent op 377,80 punten, de Franse CAC 40 won 0,5 procent op een slot van 5.130,49 punten en de Britse FTSE 100 kwam tot een slotstand van 7.474,77 punten, wat een stijging van 0,9 procent betekende.

De Duitse DAX kon niet in het groen komen, onder druk door teleurstellende kwartaalcijfers van zwaargewicht Siemens. De Frankfurtse beurs daalde 0,2 procent tot 12.154,72 punten.

Marktstrategen van Deutsche Bank schreven donderdag in een analyse dat zij verwachten dat een technische correctie ervoor zal zorgen dat de pan-Europese Stoxx 600 index de komende tijd terug zakt tot 360 punten.

Kijkend naar de ontwikkelingen donderdag liep de Britse FTSE 100 duidelijk voor op de beursindexen op het Europese vasteland, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets en dit kwam vooral door de waardedaling van het Britse pond in reactie op het rentebesluit van de Bank of England.

"Het pond werd de wind uit de zeilen genomen omdat beleggers zich vooralsnog geen zorgen maken over een Britse renteverhoging", aldus Madden. De Britse munt noteerde vanochtend nog boven de 1,32 dollar en na het rentebesluit er ruim onder, op circa 1,3150.

De Bank of England handhaafde donderdag de historisch lage rente van 0,25 procent en tornde ook niet aan zijn opkoopprogramma. De stemverhouding, met 6 voor handhaving van het beleid en 2 tegen, was verwacht na het vertrek van havik Kristin Forbes. Uit nieuwe groeiramingen bleek verder dat de Britse economie dit en volgend jaar iets minder hard groeit, terwijl nieuwe inflatieramingen erop duidden dat het consumentenprijspeil in het Verenigd Koninkrijk dit jaar iets harder oploopt. Verder lijkt op basis van deze voorspellingen een eerste renteverhoging pas te gebeuren in de tweede helft van 2018. Desalniettemin sprak gouverneur Mark Carney stevige taal, vond econoom Lucy O'Carroll van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen. "Zijn belangrijkste boodschap is dat de rente de komende twee jaar zal moeten stijgen vanwege de schade die de Brexit de Britse economie nu al berokkent".

De markt volgde donderdag ook nauwgezet de ontwikkeling van het euro-dollar-paar. De Europese munt steeg van 1,1847 donderdagochtend naar dichtbij de 1,19 dollar bij het slot in Europa vanmiddag. De volgende katalysator voor de dollar is het Amerikaanse banenrapport vrijdagmiddag.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt ook weer een reeks Europese inkoopmanagersindexen te verwerken, dit maal over de dienstensectoren wereldwijd. In juli bleef de economische activiteit in de dienstensector in de eurozone stabiel, waarbij een groeivertraging in Duitsland, Frankrijk en Spanje, werd gecompenseerd door een steviger groei in Italië. In Amerika was het beeld verdeeld, met twee uiteenlopende rapporten over de dienstensector van respectievelijk Markit, die een verdere groei meldde, en ISM, die juist sprak van een vertraging van de bedrijvigheid. In China was in juli sprake van een iets tragere groei in de dienstensector.

Olie werd donderdag circa een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Opnieuw was de dag gevuld met bedrijfscijfers. Grote koersuitslagen waren er voor het Duitse Siemens, het Finse Neste Oil en de Britse retailer Next.

Siemens daalde 3,1 procent. Hoewel de omzet van het Duitse conglomeraat in het derde kwartaal steeg en de winst boven verwachting was, daalde het aantal nieuwe orders en dat werd afgestraft door de markt.

Ook Neste Oyj was uit de gratie. Het aandeel van het Finse energieconcern sloot 5,1 procent in de min, nadat de halfjaarwinst daalde en bovendien onder de verwachting van de markt uitkwam.

Retailer Next deed het beter en steeg 9,7 procent, waarmee het aandeel zijn beste dag in zo'n drie jaar beleefde. Het Britse concern kwam met hogere winstcijfers over het tweede kwartaal en stelde de outlook voor heel het jaar licht opwaarts bij.

UniCredit rapporteerde over het tweede kwartaal een hogere winst, onder meer omdat de Italiaanse bank minder voorzieningen voor slechte leningen hoefde te nemen. Het aandeel sloot in Milaan 7,2 procent hoger.

BMW steeg 0,7 procent. De Duitse autoproducent verkocht in het tweede kwartaal meer auto's en rapporteerde hogere resultaten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerde de Dow Jones index fractioneel in de plus en dus op een nieuw record, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index en Nasdaq index 0,2 procent inleverden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Bank of England laat markt verdeeld achter na Super Thursday

Renteverhoging mogelijk eerder dan verwacht volgens Britse centrale bank.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England leek zich donderdag mild op te stellen gezien de iets minder optimistische outlook voor de Britse economie en inflatie, maar waarschuwde tegelijkertijd dat de rente, momenteel op een historisch lage 0,25 procent, mogelijk eerder wordt verhoogd dan de markt verwacht.

En dus bleven marktvolgers verdeeld achter, want hadden nu de haviken of de duiven de overhand? Afgaande op de stemverdeling, met slechts twee dissidenten die voor een renteverhoging stemden, zou men kunnen spreken van toch wat 'dovish' teleurstelling, zei ING in een analyse. "Er waren delen van de markt waar werd gehoopt op een duidelijk strengere opstelling [van de centrale bank]", volgens valutastrateeg Viraj Patel. "De kans dat de rente dit jaar wordt verhoogd is vrij klein en de inschatting van 35 procent voor een verhoging in november is redelijk", aldus de marktvorser, die geen verhoging van de Britse rente verwacht voor 2018.

Ook econoom Daniel Vernazza van UniCredit vond de Bank of England donderdag redelijk 'duifachtig', of mild in het inflatierapport, gezien de neerwaarts bijgestelde economische groeiramingen en de verwachting dat de inflatie nog iets sterker oploopt dit jaar. En hoewel de notulen van het rentebesluit spraken van een iets steilere rentecurve in de komende drie jaar, is dit louter gebaseerd op de gedachte van een soepel vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

En daar is Vernazza het niet mee eens. De onzekerheid rondom Brexit is groot. Een overgangsakkoord met de EU wordt niet voor eind 2018 verwacht en dus is de kans volgens de UniCredit-econoom klein dat de Bank of England de rente zal verhogen zolang het Brexit proces loopt.

Toch kans op renteverhoging in november

Econoom David Owen van Jefferies vond de nadruk die de Britse centrale bank en zijn gouverneur Mark Carney legden op de mogelijk verkeerde inschatting van de markt over het tijdstip van een renteverhoging wel veelzeggend. "Er bestaat wel degelijk een kans dat de rente in november wordt verhoogd tot 0,50 procent. En het is goed om te onthouden dat dit dan zou gebeuren net voordat de Europese Centrale Bank vermoedelijk start met het inperken van zijn stimuleringsbeleid in 2018", aldus Owen.

Hij kreeg bijval van econoom Pickering Kallum van Berenberg, die de opmerkingen van Carney ook zag als waarschuwing dat de rente wel degelijk verhoogd kan worden in november. "Dit betekent dat de markt in toenemende mate zal gaan letten op de communicatie van de Bank of England", concludeerde de marktvorser.

Investec Economics bewandelde de gulden middenweg in zijn nabeschouwing. De notulen onderstreepten de afwachtende houding van de centrale bank, volgens de economen. "De Bank of England overweegt nog steeds of een renteverhoging over niet al te lange tijd gerechtvaardigd is. Maar zover is het nog niet en het lijkt erop dat 2018 daarin beslissend wordt", luidde de conclusie van de marktvorsers.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda is de Britse centrale bank er donderdag eigenlijk niet in geslaagd om duidelijkheid te scheppen, gezien de marktreactie. Het Britse pond kwam flink onder druk te staan, wat suggereert dat de zinspelingen van de Bank of England over toekomstige renteverhogingen voor dovemansoren waren. En dus is de kans op volatiliteit in de nabije toekomst groter, volgens de analist, terwijl de markt probeert duidelijkheid te krijgen over het economische en monetaire beleidsklimaat.

Het Britse pond was donderdagochtend nog ruim 1,32 dollar waard, maar verhandelde aan het eind van Super Thursday ruim een dollarcent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak hoger na positief banenrapport

209.000 banen erbij in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten, na een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport. De AEX index steeg 0,7 procent tot 529,09 punten, terwijl de AMX een winst van 1,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

De aandacht ging vrijdag, en ook in de voorgaande dagen, vooral uit naar het banenrapport. De ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt is een belangrijke graadmeter voor de economie en is daarmee van invloed op de plannen van de Federal Reserve over wanneer de rente weer een stapje omhoog kan gaan.

De cijfers overtroffen de verwachting. Er kwamen in juli 209.000 banen bij. Er was gerekend op een groei van 175.000 tot 180.000 banen. "Positief", concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. Ook werd bekend dat de werkloosheid daalde naar 4,3 procent en dat het gemiddelde uurloon toenam met 0,09 dollar toe tot 26,36 dollar.

De loongroei, belangrijk voor de inflatie, was volgens Marey bemoedigend. In de voorgaande maanden werd de loongroei vaak nog als matig bestempeld. Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Fed juist wel op wacht. Als de inflatie niet omhooggaat is het volgens Marey nog maar de vraag of de rente dit jaar nog omhoog zal gaan.

De euro/dollar noteerde op 1,1751. Na verschijning van het banenrapport won de greenback aan terrein tegen de Europese munt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1877 op de borden. De dalende euro vertaalde zich moeiteloos in hogere koersen op de Europese aandelenmarkten.

Vrijdag werd tevens bekend dat het Amerikaanse handelstekort is afgenomen, door een hogere export en lagere import.

In Europa werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in juni harder dan verwacht zijn gestegen. De Spaanse industrie produceerde minder.

Olie noteerde vrijdag rond het slot in Amsterdam in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 49,34 dollar, terwijl een oktober-future Brent een half procent klom tot 52,29 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 20 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aalberts Industries met een winst van 4,3 procent. ING zette Aalberts op de kooplijst, waar analist Tijs Hollestelle eerder nog een Houden advies op het aandeel had. De analist had meerdere redenen voor zijn adviesverhoging, waaronder de positieve autonome omzetgroei in de eerste helft van het jaar en de hoge EBITA-marge. De analist denkt dat Aalberts bij de beleggersdag in december de doelstelling voor de marge zal verhogen naar de bandbreedte 12 tot 14 procent en positiever zal worden over het rendement op geïnvesteerd kapitaal.

ArcelorMittal won 2,4 procent en ABN AMRO 1,5 procent.

Philips steeg 0,6 procent, nadat een federale rechtbank in Boston donderdag in twee patentzaken 10,4 miljoen dollar schadevergoeding aan het concern toekende, hoewel het Nederlandse technologiebedrijf zelf ook een boete van 3,3 miljoen dollar kreeg opgelegd.

Heineken eindigde 1,0 procent hoger, nadat ING het koersdoel verhoogde van 77,00 naar 86,00 euro bij handhaving van het Houden advies. Analist Matthias Maenhaut paste op basis van de opgewaardeerde margegroei voor de middellange termijn van 30 naar 40 basispunten zijn koersdoel aan. De analist raadt echter aan om, gezien de gestage opmars van de koers van het aandeel dit jaar, te wachten op een aantrekkelijker moment om het aandeel op te pakken. Maenhaut merkte daarbij op dat het aandeel dit jaar tot nu toe 24 procent in waarde is gestegen, beduidend meer dan de waardestijging van andere Europese bierbrouwers.

De grootste dalers in de AEX waren Galapagos, Boskalis en ING Groep met verliezen van respectievelijk 0,9, 0,5 en 0,2 procent. De koersdaling van ING was toe te schrijven aan een ex-dividend notering.

In de Midkap eindigde IMCD bovenaan met een winst van 6,6 procent. WDP steeg 2,9 procent en Philips Lighting 2,1 procent. Flow Traders was de grootste daler en sloot 1,7 procent in het rood.

IMCD maakte de plannen bekend om de Canadees-Amerikaanse distributeur van specialty chemicals producten L.V. Lomas over te nemen. IMCD stelde dat de activiteiten van L.V. Lomas "perfect passen" bij het businessmodel en de strategie van het bedrijf. CEO Piet van der Slikke van IMCD noemde de overname een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van IMCD in Noord-Amerika. Met een omvang van 383 miljoen Canadese dollar verdubbelen de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika, aldus ING. Wel stelde de marktvorser dat de EBITDA-marge van 4,7 procent "opmerkelijk" laag is ten opzichte van de marge van 8,9 procent die IMCD haalt. Evenwel zorgt dit voor een opwaarts potentieel, zo stelden de analisten optimistisch.

Fugro, gisteren al de gebeten hond na teleurstellende halfjaarcijfers, kreeg vandaag koersdoelverlagingen van S&P Equity Research en ING om de oren. S&P Equity Research verlaagde het koersdoel voor Fugro van 13,00 naar 11,00 euro. Het verkoopadvies bleef staan. De halfjaarcijfers waren volgens S&P teleurstellend, terwijl de aanhoudende daling van orderboek en het gebrek aan tekenen van een herstel op de korte termijn een bron van voortdurende zorg is.

voda
0
Deel 2:

ING verlaagde ook zijn koersdoel voor Fugro, van 16,00 naar 13,00 euro. De koersval van ruim tien procent op donderdag naar aanleiding van de resultaten van het bedrijf was volgens analist Quirijn Mulder overtrokken, maar de huidige schuldpositie van Fugro en de vertraging van het langverwachte herstel, in combinatie met de hardnekkige lage olieprijs, zijn de redenen dat de analist zijn koersdoel verlaagt. Mulder houdt in afwachting van betere tijden, "die ongetwijfeld zullen komen", vast aan het Houden advies. Fugro steeg evenwel 0,2 procent, maar raakte op weekbasis 13,3 procent kwijt.

BAM heeft definitief een grote opdracht voor de bouw van een kinderziekenhuis in Dublin gekregen. De waarde bedraagt 600 miljoen euro. Analist Edwin de Jong van NIBC sprak van een grote opdracht. Aangezien BAM al prefered bidder was, is de uiteindelijke toekenning geen heel grote verrassing meer, aldus de analist. Maar wel zorgt het voor meer zekerheid in de omzetontwikkeling in de komende jaren. De koers van BAM steeg 1,5 procent.

Onder de kleinere fondsen was Fagron de grootste stijger met een winst van 6,9 procent. Het bedrijf uit Rotterdam heeft in de eerste zes maanden van 2017 meer omzet geboekt en de winstgevendheid zien stijgen, zoals analisten ook hadden voorzien, bleek vrijdag uit de halfjaarrapportage. De omzet steeg met 5,5 procent naar 221,7 miljoen euro, het bedrijfsresultaat nam met 5,6 procent toe tot 48,1 miljoen euro en de nettowinst steeg van 16,6 miljoen 21,1 miljoen euro. In een toelichting aan ABM Financial News zei CEO Hans Stols vooral tevreden te zijn over de daling van de schuldenlast. De resultaten waren in lijn met de verwachtingen van analisten.

Takeaway.com steeg 0,5 procent, ondanks dat UBS heeft het koersdoel voor het fonds verlaagde van 48,00 naar 47,00 euro. Wel handhaafde de Zwitserse bank het koopadvies. Analisten pasten de ramingen voor de verwachte EBITDA-marges en omzet aan, nadat de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden in het afgelopen halfjaar een lagere EBITDA-marge realiseerde. De marktvorsers bleven wel positief over het aandeel, mede omdat Takeaway.com zich sterk blijft ontwikkelen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen circa 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AEX krijgt lucht na Amerikaans banenrapport

Winst op weekbasis voor Amsterdamse hoofdgraadmeter.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX wist deze week opnieuw niet door het weerstandsniveau van 530 punten te breken, maar kwam vrijdag wel in de buurt nadat de euro inleverde op een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport. Op een slotstand van 529,09 punten vrijdag, steeg de Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis 0,7 procent.

De duurdere euro, of wellicht de goedkopere dollar, hield de aandelenmarkten aan deze kant van de oceaan in toom. Voor de STOXX Europe 600 index resteerde deze week een winst van ruim een procent op een slotkoers van 382,57 punten.

De euro steeg deze week tot richting de 1,19 dollar en daarmee het hoogste niveau in 2,5 jaar tijd. Het Amerikaanse banenrapport van vrijdag zorgde voor de euro evenwel voor wat verlichting. Dit rapport was met 209.000 banen beter dan verwacht. Ook liep de werkloosheid terug naar 4,3 procent.

Ook de loongroei noemde marktanalist Philip Marey van Rabobank "bemoedigend", hoewel er nog geen loondruk is die bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika. Rabobank verwacht dan ook niet dat de Federal Reserve in september de rente verhoogt. Indien de inflatie niet harder gaat oplopen, dan denkt Marey dat de Fed ook december aan zich voorbij laat gaan.

Marktanalist Teeuwe Mevissen, ook van Rabobank, denkt dat een (verdere) 'pullback' voor de euro/dollar niet uitgesloten is, omdat er in de laatste anderhalve maand, waarin de eenheidsmunt steeg van circa 1,11 dollar medio juni tot ongeveer 1,19 dollar, eigenlijk geen noemenswaardige terugval is geweest.

Bank of England schept geen duidelijkheid

Een andere munt, het Britse pond, verzwakte deze week na het rentebesluit van de Bank of England. Voorafgaand aan het besluit noteerde de munt nog boven 1,32 dollar. Vrijdagmiddag was dit 1,3034.

De koersval suggereerde een voorzichtige Britse centrale bank, maar dat was niet helemaal waar. Hoewel de rente op een historisch lage 0,25 procent bleef staan en de Bank of England iets minder optimistisch was over de groeivooruitzichten en de inflatie ontwikkeling, zei voorzitter Mark Carney ook dat de rente mogelijk eerder omhoog gaat dan de markt momenteel verwacht.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda is de Britse centrale bank er niet in geslaagd om duidelijkheid te scheppen, gezien de marktreactie. "De zinspelingen van de Bank of England over toekomstige renteverhogingen waren voor dovemansoren", aldus de marktvorser. In het algemeen wordt uitgegaan van een renteverhoging in 2018 maar een enkele marktvorser sluit niet uit dat een verhoging tijdens volgende 'Super Thursday' in november al bekend wordt gemaakt.

"Dit betekent dat de markt in toenemende mate zal gaan letten op de communicatie van de Bank of England", concludeerden economen van Berenberg.

Dow door 22.000 punten en Apple en Tesla sterk

De Dow Jones index ging deze week door de grens van 22.000 punten, onder meer dankzij sterke kwartaalresultaten van Apple. De verkoop van iPhones, liefst 41 miljoen stuks in het kwartaal, viel wat tegen, maar de outlook voor het huidige kwartaal was sterk, concludeerden marktvorsers. Bovendien presteert elk onderdeel van Apple goed, concludeerde het Zwitserse UBS. Het aandeel won deze week vooralsnog bijna vijf procent.

Tesla werd eindelijk weer eens beloond voor zijn kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal steeg de omzet en werd het verlies verkleind. De resultaten waren bovendien beter dan verwacht en beleggers vonden het geruststellend dat CEO Elon Musk zei dat het geen probleem moet zijn voor Tesla om tegen het eind van volgend jaar per week 10.000 elektrische wagens van de band te laten rollen. Het aandeel steeg deze week al bijna vijf procent en was daarmee smaakmaker. Ter vergelijking: bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers in mei werd Tesla nog afgestraft met een daling van zo'n 5 procent.

Olie opnieuw in de ban van OPEC

De olieprijs bleef deze week weer in een krappe bandbreedte hangen tussen de 48,00 en 50,00 dollar. Begin volgende week praat de OPEC weer met leden van buiten het kartel over de gemaakte productie afspraken.

Volgende week

Ook volgende week zijn er weer de nodige bedrijven die de boeken openen. In de AEX zijn dit ABN AMRO, Ahold Delhaize, Aegon en SBM Offshore. In de Midkap is de beurt aan PostNL, Corbion en Refresco. Royal Dutch Shell noteert donderdag ex-dividend, wat mogelijk voor druk op de index kan zorgen.

Qua buitenlandse fondsen wordt het alweer wat rustiger en zijn inmiddels de meeste toonaagevende bedrijven wel zo'n beetje geweest. The Walt Disney Company komt met kwartaalcijfers en verder zullen beleggers letten op de resultaten van retailers Macy's en J.C. Penney.

Op macro-economisch vlak staan er volgende week eens geen centrale banken met rentebesluiten of rapportages op de planning. Wel verschijnen industriële productiecijfers uit de eurozone, en exportcijfers uit diverse delen van de wereld. Vrijdag volgt een reeks aan inflatiecijfers uit Europa en Amerika.

Stijgers en dalers

DSM voerde deze week de AEX aan, met een winst van 4,9 procent. Beleggers beloonden prima kwartaalcijfers en een hogere outlook en het aandeel kreeg een aantal koersdoelverhogingen. UBS besloot het koersdoel juist licht te verlagen, van 71,00 naar 70,00 euro, omdat de Zwitserse bank meer tegenwind voorziet in 2018 op het gebied van vitamineprijzen en wisselkoersen.

Heineken leverde op weekbasis 0,1 procent in. De halfjaarcijfers waren prima maar de outlook was wat negatief, gezien het vooruitzicht van tegenwind op de valutamarkt. Wel kreeg het aandeel een aantal koersdoelverhogingen, waarbij door marktvorsers werd gerefereerd aan de solide cijfers en de geruststellende lange termijn vooruitzichten.

De spreekwoordelijke rode lantaarn in de Amsterdamse hoofdgraadmeter was voor Galapagos, dat op weekbasis 6,6 procent verloor. Jefferies verlaagde het koersdoel op het biofarmaceutische concern met 10,00 euro naar 100,00. De boodschap daarbij was niet negatief, want de huidige koers biedt een goed instapmoment volgens analist Peter Welford, die vasthield aan zijn koopaanbeveling.

In de Midkap kreeg Fugro klappen. Op weekbasis verloor het aandeel 13,3 procent. Hoewel de omzet redelijk in lijn met de verwachting was, bleek het negatieve EBIT-resultaat en nettoverlies steviger dan verwacht. Hierdoor komt de verwachting dat in 2018 herstel plaatsvindt, in gevaar, volgens marktvorsers. "We zouden meer concrete tekenen willen zien van een structureler herstel in volumes en bij de prijsbepaling van projecten", zei KBC Securities.

Ook GrandVision stelde teleur met zwakke omzetcijfers en marges, wat leidde tot een aantal koersdoelverlagingen en een verlies op weekbasis van 7,7 procent voor het aandeel. "Opnieuw waren de verwachtingen te hoog", concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING.

voda
0
Deel 2:

Koploper was IMCD met 7,9 procent. IMCD maakte de plannen bekend om de Canadees-Amerikaanse distributeur van specialty chemicals producten L.V. Lomas over te nemen. IMCD stelde dat deze activiteiten "perfect passen" bij het businessmodel en de strategie van het bedrijf. CEO Piet van der Slikke van IMCD noemde de overname een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van IMCD in Noord-Amerika. Met een omvang van 383 miljoen Canadese dollar verdubbelen de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika, aldus ING. Wel stelden de marktvorsers van de bank dat de EBITDA-marge van 4,7 procent "opmerkelijk" laag is ten opzichte van de marge van 8,9 procent die IMCD haalt. Evenwel zorgt dit voor een opwaarts potentieel, zo merkten de analisten optimistisch op.

Takeaway.com leverde onder de kleinere fondsen 2,9 procent in ten opzichte van vorige week. In de eerste zes maanden van het jaar stegen de orders en de omzet, maar de marges stonden onder druk en het negatieve bedrijfsresultaat was groter dan verwacht. "We zouden de zwakte aangrijpen als een koopkans", zei ABN AMRO, gezien de koerswinst van de afgelopen tijd. Dit jaar alleen al steeg het aandeel al zo'n 60 procent.

Fagron was een van de uitblinkers in de AScX na het publiceren van de halfjaarcijfers. De cijfers waren volgens analisten aardig in lijn met de verwachtingen. Zowel KBC Securities als ING was goed te spreken over de schuldontwikkeling van Fagron. De schuldratio daalde naar 2,66. Vrijdag stelde CEO Hans Stols tegen ABM Financial News dat "we er comfortabel in zitten" en dat hij "geen grote beren op de weg ziet" voor de rest van het jaar, hoewel de tweede jaarhelft zeker zijn uitdagingen zal kennen. Een concrete outlook wilde de topman niet afgeven. Op weekbasis steeg het aandeel ruim zeven procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AEX houdt winst vast

Te wenig beweging voor een uitbraak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met winst gesloten. De AEX index won 0,4 procent tot 531,41 punten, terwijl de AMX een winst van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plusje resteerde van 0,2 procent.

Daarmee kwam de AEX index weliswaar boven de weerstandszone van 530 punten maar dit gebeurde met zulke lage volumes en zo weinig beweging, dat dit volgens vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management onmogelijk als een uitbraak kan worden gezien.

"De omzetten zijn minimaal en de beurs laat niet zien wat het moet worden", aldus Vermeulen. De vermogensbeheerder sluit niet uit dat de beurs de rest van deze maand rond het niveau van 525 tot 530 punten blijft schommelen.

"De tendens is goed, er zijn geen tekenen dat de markt omlaag wil, maar de volatiliteit is nul", aldus Vermeulen. "Ik zie niet wat hier zo snel verandering in kan brengen."

Inmiddels is circa twee derde van het cijferseizoen in Europa achter de rug, en volgens analisten van UBS waren de resultaten tot nog toe sterk. Volgens de bank wist 15 procent van de bedrijven de verwachtingen te overtreffen, waar dit historisch gemiddeld 12 procent is. Het tweede kwartaal blijft wel achter bij het eerste, dat volgens UBS overigens het beste in zeven jaar tijd was.

Olie noteerde maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 48,67 dollar, terwijl een oktoberfuture Brent 1,6 procent lager bewoog op 51,58 dollar. Volgens een onderzoek van S&P Platts hebben Libië en Nigeria in juli meer olie geproduceerd dan tot nu toe dit jaar, met 32,82 miljoen vaten per dag, meldde de website oilprice.com. Eerder keken beleggers uit naar de uitkomst van een vergadering van het OPEC-kartel van olieproducerende landen in Abu Dhabi, wat de prijzen in beweging kan zetten.

De euro/dollar noteerde bij het slot van de aandelenhandel op 1,1791. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1785 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1780 op de borden.

Vanmiddags meldde de Europese Centrale Bank dat afgelopen week iets meer staatsleningen zijn opgekocht dan een week eerder. De centrale bank koopt voor 60 miljard euro per maand aan obligaties in met het oog op de inflatiedoelstelling van de ECB.

Eerder maandag waren er teleurstellende cijfers over de Duitse industrie, die in juli 1,1 procent minder produceerde dan in mei, na stijgingen in de voorgaande vijf maanden. Analisten concludeerden evenwel dat het slechts een tijdelijke dip betreft.

PostNL was het enige bedrijf dat resultaten rapporteerde in Nederland en ook op internationaal vlak bleef het rustig. Later in de week volgen onder meer ABN AMRO, Ahold Delhaize, SBM Offshore en Aegon nog met cijfers.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 4,7 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees voor de koerswinst van ArcelorMittal op de prijsstijging van ijzererts van zo'n 3 procent.

Ook roestvaststaalconcern Aperam, genoteerd in de Midkap-index, kon 2,2 procent bijschrijven.

Bij de hoofdfondsen eindigde DSM onderin met een verlies van 0,7 procent. RELX leverde een 0,6 procent in en Heineken 0,2 procent.

AholdDelhaize won daarentegen 2,1 procent en was daarmee de beste presteerder na ArcelorMittal. Analisten verwachten voor het tweede kwartaal een hogere nettowinst van 369 miljoen euro en 3 procent omzetgroei voor het supermarktenconcern. Woensdag gooit de Zaanse grootgrutter de boeken open.

AkzoNobel klom 0,3 procent. Barclays verhoogde het koersdoel van 59,00 naar 62,00 euro. Het advies bleef Onderwogen.

Midkapper PostNL verloor 5,1 procent na de kwartaalcijfers. Vooral de vooruitzichten vielen tegen, met name voor de omzet bij de divisie Internationaal, die duidelijk werden verlaagd, van een dubbelcijferige omzetgroei naar hoge enkele cijfers in 2017. Dit zou komen door de ontwikkelingen bij Sprint en een trager herstel in Duitsland. Het onderliggende contante bedrijfsresultaat komt mogelijk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 220 miljoen tot 260 miljoen euro uit, ook omdat PostNL sneller dan verwacht de negatieve impact gaat voelen van nieuwe regels van mededingingswaakhond ACM, die moeten voorkomen dat het bedrijf een te dominante positie heeft in de markt voor bulkpost.

"Die regels blijven maar komen", zei Vermeulen. "Of het nou gaat om de postsector of de notarissen. Het zou wel eens wat minder mogen."

ING haalde in reactie op de kwartaalcijfers PostNL van zijn favorietenlijst. Jefferies merkte op dat het aandeel tegen een korting van 40 procent op sectorgenoten wordt verhandeld en een dividendrendement van 7 procent heeft.

IMCD won 1,6 procent. ING verhoogde het koersdoel van 52,00 naar 54,50 euro. Analist Quirijn Mulder merkte daarbij op dat de koers vrijdag opveerde nadat de groothandelaar in voedingsingrediënten en chemicaliën het Canadees-Amerikaanse bedrijf L.V. Lomas overnam.

BinckBank leverde 0,9 procent in bij de AScX-fondsen. Eind juni meldde het Amerikaanse vermogensbeheerfonds Third Avenue International Value Fund aan zijn aandeelhouders dat het zijn belang in BinckBank geheel had verkocht, omdat het bedrijf kiest voor een inferieure strategie die volgens de Amerikaanse belegger waarde vernietigt. Omdat de regels voor goed bestuur het ongekend moeilijk maken om Nederlandse raden van bestuur weg te sturen, besloot Third Avenue tot verkoop. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,05 procent hoger op 2.478,07 punten. De Dow Jones index stond vrijwel ongewijzigd en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,58 -4,78 -0,55% 17:12
AMX 922,03 -4,57 -0,49% 17:11
ASCX 1.184,87 -4,96 -0,42% 16:56
BEL 20 3.834,86 +8,28 +0,22% 17:11
Germany40^ 17.745,90 -91,50 -0,51% 17:11
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.998,45 -50,80 -1,01% 17:11
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,65 +0,57 +0,69% 17:11
Brent 87,62 +0,63 +0,72% 17:11
EUR/USD 1,0667 +0,0024 +0,22% 17:12
BTC/USD 64.933,27 +1.345,49 +2,12% 15:56
Gold spot 2.394,33 +14,96 +0,63% 17:12
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,480 +1,480 +1,68% 16:55
Ahold Delhaize 27,360 +0,220 +0,81% 16:54
DSM FIRMENICH AG 103,500 +0,750 +0,73% 16:54
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.385,800 -56,800 -3,94% 16:55
BESI 134,250 -4,300 -3,10% 16:55
ASMI 528,800 -16,000 -2,94% 16:55

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront