Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandelen VS: Niet goed? Geld terug!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Poundfoolish 7 augustus 2017 14:55
    Mooi product voor een select clubje wellicht, omgeven met mitsen en maren, maar dat is feitelijk inherent aan alle producten op de financiële markt.
    Luchtverplaatsing.... is de corebusiness zoals u het zelf in uw columnistenprofiel zo mooi omschrijft in uw definiëring van de financiële markten.

    Waar ik graag veilig (een deel van) mijn geld in zou willen steken zijn producten die straks, als we de tol gaan betalen voor Draghi's jarenlang dolgedraaide Euro-geldpersen,inflatiebestendig blijken te zijn.

    De categorieën die vaak genoemd worden zijn mij gevoeglijk bekend, grondstoffen,edelmetalen,vastgoed.
    En misschien nog toe te voegen de inflationlinked bonds.

    Maar wat is nu een product, een tracker of anderszins die zich specifiek op inflatie in de eurozone richt,zo mogelijk ook nog een redelijk dividend uitkeert en gewaarborgd is door een bijkans onverwoestbare financiële instelling?

    Daar zou ik de deskundige en gefundeerde mening van u, Marcel Tak graag eens over horen,en ik denk daarin niet alleen te staan.
    Ik sla de kwaliteit van uw analyse en uw columns hoog aan.

    Als je inmiddels jarenlang je pensioenrechten bevroren ziet, je spaargeld krimpen tgv die vermaledijde vermogens rendement heffing en straks de inflatie de laatste rest van de vermogenskrimp komt doen wordt het me wel eens bang te moede.

    Bij voorbaat mijn dank voor uw visie,

    Poundfoolish


  2. [verwijderd] 22 augustus 2017 17:19
    etf's hebben hoe je het ook went of keert een onderliggende waarden. die op zijn beurt weer een onderliggende waarden heeft. en zelfs die onderliggende waarden kan weer een onderliggende waarden hebben. abstract?

    dus in een bepaald geval, als een bepaalde hoeveelheid aan bepaalde etf's gekocht is. zou dat voor een alsmaar groeiende markt aan etf's, schade kunnen doen.

    okay, dat kan. punt. dikke vette punt. maar kom dan even met de cijfers zou ik zeggen. anders hebben wij simpele zielen daar geen ene moer aan. en mocht iemand met een op cijfer gebaseerde verhaal komen, die een mogelijk situatie simuleerd, die weer hun verhaal ondersteunen. dan snappen wij simpele zielen het waarschijnlijk nog niet.

    ik ben het met beide eens. zie alleen een te abstract verhaal. duimpje omhoog voor nrc, en iexprofs. ik meen het ook nog.

    the defenders is te zien, en inhumans en vikings komt eraan. allemaal kijken dus!
  3. [verwijderd] 22 augustus 2017 20:04
    wou toch nog ons nederlanders, dus u plus ikzelf bedanken voor alle gierigheid. daardoor kan je op foxsport de wedstrijd floyd mayweather vs conor mcgregor bekijken voor slechts 7,95 euro(pay-per-view). of met een foxsports abonnement.

    in amerika betalen mensen 99 dollar. en in het verenigd koninkrijk en ierland, 24,50 pond. vergeef me als ik er iets naast zit.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links