Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2017

3.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
pardon
0
quote:

shorterman schreef op 21 augustus 2017 09:44:

Toch een beetje vreemd dat NN op de helft van de intrinsieke waarde koerst en Aegon daar nog ver onder noteert.
Intrinsieke waarde is eigenlijk de werkelijke waarde.
Hoe zou het toch komen dat beide bedrijven zo ver onder de intrinsieke waarde noteren?
Antwoord: Ze wedden liever op Galapagos, welk aandeel vele keren boven haar intrinsieke waarde uitkoerst, terwijl NN en Aegon precies zo goed gaan, met zelfs veel meer winst. De redeneringen van sommige beleggers zijn een waar raadsel. Het zijn vooral gokkers. Ze doen maar wat zonder onderbouwing. Bij Aegon en NN staat je geld veilig, bij Galapagos niet, dat is het verschil. Maar dat maakt ze niet uit. Het gaat om de kick, net als bij drugs. Ze zien nog niet eens het gevaar van de shortposities die inmiddels bij Galapagos zijn opgebouwd. Vroeg of laat gaan de shortfondsen bij Galapagos GOUD verdienen.
Mag ik vragen hoeveel puts je hebt gekocht van Galapagos.
[verwijderd]
0
en dan zeggen dat er hier stonden de roepen dat we deze maand nog naar 100 gaan. Dit jaar zelfs niet meer, m.i.
egeltjemetstekel
0
beste "kortere" man , laten we het kort houden!
als je puur naar k/w verhouding en intrinsieke waarde kijkt... ga je voorbij aan de pijplijn en de veelbelovendheid daarvan. bij een biotech bedrijf in de r&d fase van haar bestaan is dit van grotere betekenis.
galapagos gaat hard verder! spoedig zal transitie fase aanbreken van r&d fase naar die van een bedrijf met een produkt op de markt. juist die transitiefase levert mits gunstig doorlopen grote groei.
het heeft alle tekenen in zich dat (in iedergeval voor filgotinib) deze transitie zeer gunstig zal verlopen!
wil je de maximale winst? dan is het niet verstandig om te lang te wachten!
C200
1
Galapagos op Twitter. Helaas een filmpje van een paar weken terug. Maar wel leuk om te zien:

Galapagos? @GalapagosNV 9 min.9 minuten geleden
Meer
Galapagos in ten questions tinyurl.com/y7tegtgw
[verwijderd]
0
Samsung gaat eigen geneesmiddelen ontwikkelen

De elektronicagigant, die al jaren geneesmiddelen kopieert, slaat de handen in elkaar met de Japanse farmareus Takeda om originele medicijnen te ontwikkelen.

Al sinds 2012 maakt het filiaal van Samsung, Samsung Bioepis, generische geneesmiddelen. Dat zijn medicijnen waarvan het patent is verlopen en die dus identiek mogen nagemaakt worden.
Maar nu wil Samsung een stap verder gaan en zelf geneesmiddelen ontwikkelen. In een eerste fase gaat het daarvoor samenwerken met Takeda uit Japan. De twee gaan een oplossing bedenken voor acute pancreatitis, of alvleesklierontsteking.
Duur

Analisten juichen de nieuwe wending toe, maar waarschuwen voor de risico’s die zijn verbonden aan het ontwikkelen van medicijnen. Het is een moeilijk en duur proces, met allerlei technische en juridische obstakels. Maar eenmaal op punt, kan het wel bijzonder winstgevend zijn.
‘Het is vanaf dag één de bedoeling geweest om dit te doen’, laat het Bioepis weten. ‘In deze fase van het bedrijf lijkt het de juiste moment en de logische volgende stap.’ De markt van de geneesmiddelen op voorschrift zou de komende jaren groeien met een tempo van 6,5 procent per jaar.

Bron: De Tijd
Sal
0
Ik denk de klassieke intrinsieke waarde berekenen niet echt opgaat voor een biotech bedrijf en helemaal niet voor glpg.

de intrinsieke waarde moet je bij glpg halen uit de hoeveel cash op de balans en de verwachte cashburn.

Zoals je weet staat er voor zo'n 1.5 Miljard cash op de balans en is de cash burn rond de 150 miljoen.

Galapagos kan dus nog lang vooruit zonder afhankelijk te zijn van leningen en/of slechte deals om maar aan cash te komen.
Sentiment
0
Als shortman weer ten tonele verschijnd, staan we op een kantelpunt om weer flink te stijgen en ja, dat wil niet iedereen
Loureiro
0
Ik denk dat er een volgende jump van de koers staat aan te komen begin september.
Koers valt niet terug na de stijging van vorige week = weinig of geen winstnemingen.
Bovendien komen we steeds dichter bij het einde van de lockup en stand stil periode afgesloten met Gilead.
Advocaat van de Duivel
0
quote:

shorterman schreef op 21 augustus 2017 09:44:

Toch een beetje vreemd dat NN op de helft van de intrinsieke waarde koerst en Aegon daar nog ver onder noteert.
Intrinsieke waarde is eigenlijk de werkelijke waarde.
Hoe zou het toch komen dat beide bedrijven zo ver onder de intrinsieke waarde noteren?
Antwoord: Ze wedden liever op Galapagos, welk aandeel vele keren boven haar intrinsieke waarde uitkoerst, terwijl NN en Aegon precies zo goed gaan, met zelfs veel meer winst. De redeneringen van sommige beleggers zijn een waar raadsel. Het zijn vooral gokkers. Ze doen maar wat zonder onderbouwing. Bij Aegon en NN staat je geld veilig, bij Galapagos niet, dat is het verschil. Maar dat maakt ze niet uit. Het gaat om de kick, net als bij drugs. Ze zien nog niet eens het gevaar van de shortposities die inmiddels bij Galapagos zijn opgebouwd. Vroeg of laat gaan de shortfondsen bij Galapagos GOUD verdienen.
Goed onderbouwd verhaal zeg!
Toppertje ben jij............
ooievaar49
0
Bij een staatslot neem je ook de gok maar als de trekking voorbij is en je hebt niets gewonnen ben je het geld kwijt. Mislukt er bij GALA 1 medicijn heb je nog steeds kans op de hoofdprijs:):):)
C200
0
Shorters of niet. Ik blijf gewoon lekker zitten. Ik word telkens weer enthousiast als ik onderstaand verhaal lees.

Brief van het management

Geachte aandeelhouders,

Het Galapagos team gaat door met het verleggen van grenzen; in de eerste helft van 2017 hebben we mooie vooruitgang geboekt.

Na het opstarten van de Fase 3 programma’s in reuma, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa met filgotinib vorig jaar, is Gilead nu ook begonnen met aanvullende Fase 2 studies in de ziekte van Crohn in de dunne darm en bij fistelvorming, en in het syndroom van Sjögren en de huidziekte CLE en uveitis. Wij zijn zelf eerder dit jaar Fase 2 studies met filgotinib in psoriatische artritis en spondylitis ankylopoetica (ziekte van Bechterew) gestart, wat maakt dat filgotinib nu over een breed scala aan ontstekingsziekten wordt onderzocht. We verwachten dat later dit jaar nog meer studies met filgotinib in nieuwe indicaties worden gestart. We hebben nu bijna 1.900 patiëntjaren ervaring in reuma terwijl DARWIN 3 nog doorgaat. De eerste interimresultaten van DARWIN 3 zoals gepresenteerd op EULAR 2017 laten een continue activiteit en veiligheid in lijn met de kernstudies zien.

Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos (photo)

Inzake CF hebben we samen met AbbVie een brede portfolio van potentiators en correctors ontwikkeld die de mogelijkheid bieden om unieke drievoudige combinaties samen te stellen. Tijdens onze R&D update in juni hebben we bekendgemaakt dat Fase 1 resultaten voor GLPG2451, GLPG2222 en GLPG2737 gunstige bevindingen omtrent veiligheid en verdraagbaarheid laten zien. Deze drie kandidaatmedicijnen vormen op dit moment de verst gevorderde potentiële drievoudige combinatietherapie. Deze resultaten hebben ertoe geleid dat we dit drievoudige combinatieprogramma gestart zijn, inclusief de aanvang van het regelgevende proces deze maand in Europa, waardoor we verwachten dat we een patiëntstudie met ‘2737 in combinatie met Orkambi®1 en eerste patiëntstudie met de drievoudige combinatie ‘2451, ‘2222 en ‘2737 kunnen starten in het vierde kwartaal. Ook hebben we aangekondigd dat we van plan zijn om twee aanvullende drievoudige combinatiestudies te starten in 2018, een mogelijke verrijking van wat we in de toekomst voor CF-patiënten kunnen betekenen.

Maar dit is slechts een gedeelte van wat we hebben bekendgemaakt tijdens onze R&D update. De FDA heeft aan onze eigen autotaxine remmer GLPG1690 de status ‘weesgeneesmiddel’ toegekend, en we verwachten dit kwartaal de resultaten bekend te maken van de FLORA Fase 2a studie in patiënten met IPF. We plannen ook de rapportering van de resultaten van MOR106 in patiënten met atopische dermatitis (AtD, ook wel atopische eczeem genoemd) later dit jaar. We zijn in de Verenigde Staten een Fase 1b studie in patiënten gestart met het nieuwe artrose kandidaatmedicijn GLPG1972. En we hebben meerdere preklinische kandidaten aan onze pijplijn toegevoegd, waardoor we nu zeven eigen programma’s in klinische ontwikkeling hebben.

In april hebben we bruto €364 miljoen opgehaald in een openbare aanbieding in de Verenigde Staten. Op 30 juni 2017 stond onze kasbalans op € 1.263 miljoen; wederom een versterking van onze solide financiële positie, waardoor we kunnen investeren in onze veelbelovende pijplijn. Met uw voortdurende steun kijken we ernaar uit om u op de hoogte te houden van de uitvoering van onze strategie in 2017, op weg om een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf te worden.

Operationeel overzicht eerste kwartaal 2017
Wij verwijzen graag naar ons verslag over het eerste kwartaal van 2017.

Operationeel overzicht tweede kwartaal 2017
Ontstekingsziekten
We hebben de eerste interimresultaten gerapporteerd met filgotinib in reumapatiënten in de langdurige vervolgstudie DARWIN 3 op EULAR 2017: voortgaande activiteit en veiligheid in lijn met de kernstudies
Onze samenwerkingspartner Gilead is nieuwe Fase 2 studies met filgotinib in de huidziekte CLE, uveitis en syndroom van Sjögren gestart
We zijn Fase 2 studies met filgotinib in psoriatische artritis en spondylitis ankylopoetica gestart; de start van de eerste studie heeft geleid tot een mijlpaalbetaling van $10 miljoen door onze samenwerkingspartner Gilead
Tijdens OARSI 2017 hebben we de target van GLPG1972, ADAMTS-5, bekendgemaakt
Ons kandidaatmedicijn GLPG1972 is voor het eerst toegediend aan een artrosepatiënt in een Fase 1b studie in de Verenigde Staten
We verwachten later in 2017 resultaten te rapporteren van onze Fase 1b studie in patiënten met atopische dermatitis met MOR106, een menselijk monoklonaal antilichaam gericht op IL-17C
We hebben preklinische kandidaatmedicijnen GLPG3121 en GLPG3312 genomineerd, beide volledig eigendom van Galapagos. Targets zijn in ontstekingsziekten en nog niet publiek gemaakt
Cystic fibrosis (CF)
We hebben gunstige veiligheids- en verdraagbaarheidsbevindingen gerapporteerd over C2 corrector GLPG2737 en potentiator GLPG2451
We hebben de start van ons eerste drievoudige patiëntenprogramma bekendgemaakt; het regelgevende proces begint in juli
We hebben bekendgemaakt dat we van plan zijn om patiëntstudies uit te voeren met twee additionele drievoudige combinaties uit onze portfolio met kandidaatmedicijnen in CF
Idiopathic pulmonary fibrosis (IPF)
We hebben van de FDA in de Verenigde Staten de status ‘weesgeneesmiddel’ gekregen voor GLPG1690 in IPF
We hebben de Fase 2a FLORA studie met GLPG1690 afgerond; we verwachten de resultaten in het derde kwartaal
We hebben het eigen preklinisch kandidaatmedicijn GLPG3499 genomineerd in fibrose, ter vervanging van GLPG2938
Overige ontwikkelingen in onze pijplijn
We hebben bekendgemaakt dat we later dit jaar een nieuwe studie met GPR84-remmer GLPG1205 gaan starten in een nog niet publiek gemaakte indicatie
We hebben het preklinische kandidaatmedicijn GLPG2384 genomineerd in een nog niet publiek gemaakte indicatie
We hebben preklinisch kandidaatmedicijn GLPG3535 in pijn genomineerd, in samenwerking met Calchan
Algemeen
Door een openbare aanbieding in de Verenigde Staten werd in april bruto €364 miljoen opgehaald, €4,7 miljoen werd opgehaald door uitoefening van warrants; samen resulterend in de uitgifte van 4.611.600 nieuwe aandelen
Op de vergadering van 25 april 2017 hebben de aandeelhouders alle voorstellen tot besluit van de gewone en buitengewone algemene vergadering aangenomen
Recente ontwikkelingen
Benoeming van Michele Manto als Senior VP Commercial Operations
Op 27 juli 2017 heeft Servier aangekondigd een licentie te nemen op GLPG1972, met de betaling aan Galapagos van een licentievergoeding van €6 miljoen als gevolg
H1 2017 financiële resultaten
Omzet en overige opbrengsten
Onze omzet en overige opbrengsten in de eerste zes maanden van 2017 bedroegen €73,0 miljoen, vergeleken met €48,8 miljoen in dezelfde periode in 2016. De omzet (€60,9 miljoen ten opzichte van €38,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar) was groter door een hogere erkenning in opbrengst van upfront betalingen, gerelateerd aan ons filgotinib programma met Gilead. Overige opbrengsten (€12,1 miljoen ten opzichte van €10,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar) stegen licht, voornamelijk als gevolg van hogere opbrengsten met betrekking tot ondersteuning van onderzoek en ontwikkeling.

C200
1
Resultaten
We behaalden een netto verlies van €49,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2017, ten opzichte van een netto winst van €32,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2016. Het resultaat van vorig jaar was voornamelijk het gevolg van een positieve non-cash reële waarde aanpassing van €57,5 miljoen van het financieel actief gerelateerd aan de overeenkomst met Gilead over de inschrijving op aandelen.

We behaalden een bedrijfsverlies van €32,9 miljoen in de eerste helft van 2017, in vergelijking met een bedrijfsverlies van €24,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Kosten van onderzoek en ontwikkeling in de eerste zes maanden van 2017 bedroegen €92,9 miljoen, vergeleken met €62,4 miljoen in de eerste helft van 2016. Deze geplande toename was hoofdzakelijk toe te schrijven aan een toename van €21,3 miljoen in kosten van onderaanneming in het kader van onze filgotinib en cystic fibrosis programma’s. Daarbij stegen onze personeelskosten, ten gevolge van een gepland hoger aantal personeelsleden, en ook als gevolg van hogere kosten voor warrants en bonusplannen te wijten aan de stijging van onze aandelenkoers.

Algemene en administratieve kosten en verkoop- en marketingkosten bedroegen €13,0 miljoen in de eerste zes maanden van 2017, ten opzichte van €10,7 miljoen in de eerste helft van 2016. Deze toename is hoofdzakelijk toe te schrijven aan hogere kosten voor warrants en bonusplannen als gevolg van de stijging van onze aandelenkoers.

De netto overige financiële kosten in de eerste zes maanden van 2017 bedroegen €16,2 miljoen, in vergelijking met netto overige financiële kosten van €0,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, en bestonden voornamelijk uit een niet-gerealiseerd wisselkoersverlies van €17,1 miljoen op onze U.S. dollar kaspositie. We verwachten onze cash in U.S. dollar te gebruiken voor onze toekomstige uitgaven in U.S. dollar, die hoofdzakelijk zullen voortkomen uit onze wereldwijde samenwerking met Gilead voor de ontwikkeling van filgotinib.

Kaspositie
Geldmiddelen, kasequivalenten en in pand gegeven geldmiddelen bedroegen €1.263,2 miljoen op 30 juni 2017.

Een netto toename van €288,8 miljoen in geldmiddelen en kasequivalenten werd gerapporteerd in de eerste zes maanden van 2017, vergeleken met een stijging van €620,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De netto kasstroom gebruikt in bedrijfsactiviteiten bedroeg €51,3 miljoen in de eerste zes maanden van 2017. Anderzijds werd €4,5 miljoen gegenereerd uit investeringsactiviteiten voornamelijk door de vrijgave van in pand gegeven geldmiddelen naar geldmiddelen en kasequivalenten voor een bedrag van €6,6 miljoen. Financieringsactiviteiten genereerden €352,8 miljoen aan cash, bestaande uit €348,1 miljoen opbrengsten ten gevolge van de openbare aanbieding in de Verenigde Staten en €4,7 miljoen opbrengsten door de uitoefening van warrants. Tenslotte werd er een niet-gerealiseerd wisselkoersverlies van €17,1 miljoen op de geldmiddelen en kasequivalenten gerapporteerd.

Op 30 juni 2017 vermeldde onze balans een vordering op de Franse overheid (Crédit d’Impôt Recherche2) voor een bedrag van €39,6 miljoen, te ontvangen in jaarlijkse schijven van 2017 tot 2021. Onze balans bevatte ook een vordering op de Belgische overheid inzake R&D steunmaatregelen voor een bedrag van €31,9 miljoen, te ontvangen in jaarlijkse schijven van 2018 tot 2027.

Vooruitzichten 2017
Wat betreft de tweede jaarhelft van 2017 zijn we van plan om in Q4 onze eerste drievoudige combinatietherapie te testen in de eerste CF-patiënt, en daarnaast gedurende de tweede jaarhelft nieuwe klinische studies met CF-kandidaten en combinaties te lanceren. Samen met onze samenwerkingspartner Gilead zijn we van plan om aanvullende proof-of-concept studies met filgotinib op te zetten. Resultaten van de FLORA Fase 2a studie met GLPG1690 in IPF (Q3) en van de Fase 1b studie met MOR106 in patiënten met atopische dermatitis (AtD) worden verwacht later dit jaar. We verwachten de recrutering van patiënten met artrose voor een Fase 1b studie met GLPG1972 in de Verenigde Staten te kunnen afronden. We houden ons aan onze inschatting van een operationele cash burn van €135-155 miljoen in 2017.

Wederom hartelijk dank voor uw steun aan Galapagos. We streven ernaar om nog meer nieuwe geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen, en succesvolle medicatie naar de markt te brengen om zo het leven van patiënten te verbeteren.

Onno van de Stolpe
CEO
El buitre
3
quote:

shorterman schreef op 21 augustus 2017 09:44:

Toch een beetje vreemd dat NN op de helft van de intrinsieke waarde koerst en Aegon daar nog ver onder noteert.
Intrinsieke waarde is eigenlijk de werkelijke waarde.
Hoe zou het toch komen dat beide bedrijven zo ver onder de intrinsieke waarde noteren?
Antwoord: Ze wedden liever op Galapagos, welk aandeel vele keren boven haar intrinsieke waarde uitkoerst, terwijl NN en Aegon precies zo goed gaan, met zelfs veel meer winst. De redeneringen van sommige beleggers zijn een waar raadsel. Het zijn vooral gokkers. Ze doen maar wat zonder onderbouwing. Bij Aegon en NN staat je geld veilig, bij Galapagos niet, dat is het verschil. Maar dat maakt ze niet uit. Het gaat om de kick, net als bij drugs. Ze zien nog niet eens het gevaar van de shortposities die inmiddels bij Galapagos zijn opgebouwd. Vroeg of laat gaan de shortfondsen bij Galapagos GOUD verdienen.
Interessant. Ik zie overigens dat de netto shortpositie in Aegon 1,93% is en in NN 0,5%
Onverklaarbaar zou ik zeggen als ik jouw redenering moet volgen. Of zien jouw collega's die daar short zitten het helemaal fout?
Dar-win
0
quote:

San Francisco schreef op 20 augustus 2017 22:22:

[...]

Ah die bedoelde je.
Ja die is niet handig geformuleerd.
Beter noemen ze dat: laatst bestaande (bekende) positie.
Zijn we dat ook weer eens :)

Van mij mogen ze alles onder de 0.5 ook wel op 0 zetten daaronder. Geeft Daar staan ze wel en in het totaal worden ze niet meeberekend.
En het zijn soms ontzettend oude meldingen.

Wederom 100 % eens.
Ik constateer dat shortsell.nl bij veel andere fondsen dezelfde manier
van oude (dus zeer waarschijnlijk achterhaalde) bestaande posities blijven weergeven (en wat erger is met recentere datum herhalen, wat de foutieve suggestie wekt dat ze als zodanig nog bestaan) onderaan. Daar zouden ze (shortsell.nl) wel eens over na mogen denken en jou suggestie "laatst bestaande bekende positie". (evt. met voetnoot: Na laatste onderschrijding van 0,50 % grens).
Ook zouden ze deze posities m.i. buiten de grafieken moeten laten, want 9 van de 10 van de lezers trekken steeds dezelfde foute conclusies.
Maar dat is aan hen om daar eens een sluitende oplossing voor te vinden.
Tenminste als ze als medium serieus genomen willen worden/blijven.
Over en uit. (voorlopig)
Gr, Dar-win
C200
0
Pre-market: 87.41 +0.98 (1.13%)
Aug 21, 8:34AM EDT
NASDAQ real-time data - Disclaimer
Currency in USD
[verwijderd]
2
quote:

shorterman schreef op 21 augustus 2017 09:44:

Toch een beetje vreemd dat NN op de helft van de intrinsieke waarde koerst en Aegon daar nog ver onder noteert.
Intrinsieke waarde is eigenlijk de werkelijke waarde.
Hoe zou het toch komen dat beide bedrijven zo ver onder de intrinsieke waarde noteren?
Antwoord: Ze wedden liever op Galapagos, welk aandeel vele keren boven haar intrinsieke waarde uitkoerst, terwijl NN en Aegon precies zo goed gaan, met zelfs veel meer winst. De redeneringen van sommige beleggers zijn een waar raadsel. Het zijn vooral gokkers. Ze doen maar wat zonder onderbouwing. Bij Aegon en NN staat je geld veilig, bij Galapagos niet, dat is het verschil. Maar dat maakt ze niet uit. Het gaat om de kick, net als bij drugs. Ze zien nog niet eens het gevaar van de shortposities die inmiddels bij Galapagos zijn opgebouwd. Vroeg of laat gaan de shortfondsen bij Galapagos GOUD verdienen.
Hartstikke bedankt voor de tip, na je verhaal direct alles eruit geknikkerd en alles omgeswitcht naar NN.
Nogmaals geweldig bedankt, wat zal ik vanaf nu rustig slapen.....

Ps kan ik een afspraak met je maken, zodat je mijn portefeuille even doorlicht? Misschien zijn er nog meer zaken waarmee je mij in de goede richting kunt sturen.
Alvast bedankt.
Meryntje
0
quote:

C200 schreef op 21 augustus 2017 12:28:

Resultaten
We behaalden een netto verlies van €49,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2017, ten opzichte van een netto winst van €32,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2016. Het resultaat van vorig jaar was voornamelijk het gevolg van een positieve non-cash reële waarde aanpassing van €57,5 miljoen van het financieel actief gerelateerd aan de overeenkomst met Gilead over de inschrijving op aandelen.

We behaalden een bedrijfsverlies van €32,9 miljoen in de eerste helft van 2017, in vergelijking met een bedrijfsverlies van €24,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Kosten van onderzoek en ontwikkeling in de eerste zes maanden van 2017 bedroegen €92,9 miljoen, vergeleken met €62,4 miljoen in de eerste helft van 2016. Deze geplande toename was hoofdzakelijk toe te schrijven aan een toename van €21,3 miljoen in kosten van onderaanneming in het kader van onze filgotinib en cystic fibrosis programma’s. Daarbij stegen onze personeelskosten, ten gevolge van een gepland hoger aantal personeelsleden, en ook als gevolg van hogere kosten voor warrants en bonusplannen te wijten aan de stijging van onze aandelenkoers.

Algemene en administratieve kosten en verkoop- en marketingkosten bedroegen €13,0 miljoen in de eerste zes maanden van 2017, ten opzichte van €10,7 miljoen in de eerste helft van 2016. Deze toename is hoofdzakelijk toe te schrijven aan hogere kosten voor warrants en bonusplannen als gevolg van de stijging van onze aandelenkoers.

De netto overige financiële kosten in de eerste zes maanden van 2017 bedroegen €16,2 miljoen, in vergelijking met netto overige financiële kosten van €0,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, en bestonden voornamelijk uit een niet-gerealiseerd wisselkoersverlies van €17,1 miljoen op onze U.S. dollar kaspositie. We verwachten onze cash in U.S. dollar te gebruiken voor onze toekomstige uitgaven in U.S. dollar, die hoofdzakelijk zullen voortkomen uit onze wereldwijde samenwerking met Gilead voor de ontwikkeling van filgotinib.

Kaspositie
Geldmiddelen, kasequivalenten en in pand gegeven geldmiddelen bedroegen €1.263,2 miljoen op 30 juni 2017.

Een netto toename van €288,8 miljoen in geldmiddelen en kasequivalenten werd gerapporteerd in de eerste zes maanden van 2017, vergeleken met een stijging van €620,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De netto kasstroom gebruikt in bedrijfsactiviteiten bedroeg €51,3 miljoen in de eerste zes maanden van 2017. Anderzijds werd €4,5 miljoen gegenereerd uit investeringsactiviteiten voornamelijk door de vrijgave van in pand gegeven geldmiddelen naar geldmiddelen en kasequivalenten voor een bedrag van €6,6 miljoen. Financieringsactiviteiten genereerden €352,8 miljoen aan cash, bestaande uit €348,1 miljoen opbrengsten ten gevolge van de openbare aanbieding in de Verenigde Staten en €4,7 miljoen opbrengsten door de uitoefening van warrants. Tenslotte werd er een niet-gerealiseerd wisselkoersverlies van €17,1 miljoen op de geldmiddelen en kasequivalenten gerapporteerd.

Op 30 juni 2017 vermeldde onze balans een vordering op de Franse overheid (Crédit d’Impôt Recherche2) voor een bedrag van €39,6 miljoen, te ontvangen in jaarlijkse schijven van 2017 tot 2021. Onze balans bevatte ook een vordering op de Belgische overheid inzake R&D steunmaatregelen voor een bedrag van €31,9 miljoen, te ontvangen in jaarlijkse schijven van 2018 tot 2027.

Vooruitzichten 2017
Wat betreft de tweede jaarhelft van 2017 zijn we van plan om in Q4 onze eerste drievoudige combinatietherapie te testen in de eerste CF-patiënt, en daarnaast gedurende de tweede jaarhelft nieuwe klinische studies met CF-kandidaten en combinaties te lanceren. Samen met onze samenwerkingspartner Gilead zijn we van plan om aanvullende proof-of-concept studies met filgotinib op te zetten. Resultaten van de FLORA Fase 2a studie met GLPG1690 in IPF (Q3) en van de Fase 1b studie met MOR106 in patiënten met atopische dermatitis (AtD) worden verwacht later dit jaar. We verwachten de recrutering van patiënten met artrose voor een Fase 1b studie met GLPG1972 in de Verenigde Staten te kunnen afronden. We houden ons aan onze inschatting van een operationele cash burn van €135-155 miljoen in 2017.

Wederom hartelijk dank voor uw steun aan Galapagos. We streven ernaar om nog meer nieuwe geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen, en succesvolle medicatie naar de markt te brengen om zo het leven van patiënten te verbeteren.

Onno van de Stolpe
CEO
Hier kunnen ze bij TomTom nog wat van leren.

Groet uit Grunn.
Dar-win
1
quote:

blutteman schreef op 21 augustus 2017 14:50:

[...]

Hartstikke bedankt voor de tip, na je verhaal direct alles eruit geknikkerd en alles omgeswitcht naar NN.
Nogmaals geweldig bedankt, wat zal ik vanaf nu rustig slapen.....

Ps kan ik een afspraak met je maken, zodat je mijn portefeuille even doorlicht? Misschien zijn er nog meer zaken waarmee je mij in de goede richting kunt sturen.
Alvast bedankt.
Goh,
Had ik deze shorterman toch (per abuis blijkt nu) al op mijn lijstje figuranten (zeg maar mijn shortlist) staan, blijkt ie ineens een bijzonder goed geïnformeerde soort carson-kid achtige ervaren wonderbelegger te zijn. Ik ga net als Blutteman nu ook onmiddellijk alles van Gala verkopen !!!
Kan ik me ook opgeven voor een gedegen advies over wat te doen met de opbrengst?
holenbeer
0
quote:

Meryntje schreef op 21 augustus 2017 15:04:

[...]

Hier kunnen ze bij TomTom nog wat van leren.

Groet uit Grunn.
Inderdaad! Heeft Gala geen pilletje voor de mensen bij TT?
Ben langzaam aan het switchen van TT nar oa Galapagos. Zouden meer mensen moeten doen.
3.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront