Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
voda
0
PERSBERICHT: ABLYNX KONDIGT UITOEFENING WARRANTS AAN


GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

GENT, België, 11 augustus 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX;
OTC: ABYLY] kondigde vandaag aan, in overeenstemming met titel II van de
Wet van 2 mei 2007 en het Koninklijk Besluit van 14 februari 2008, dat
de Vennootschap 16.700 nieuwe aandelen heeft uitgegeven in ruil voor
EUR80.684 als resultaat van het uitoefenen van warrants.

Als resultaat van deze transactie heeft Ablynx nu 61.169.732 uitstaande
aandelen.

Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet
uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt op heden 2.866.014
hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de
uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Vandaag zijn er 1.000
converteerbare obligaties uitstaand die, bij conversie van dergelijke
converteerbare obligaties, aan de houders daarvan het recht geven op
7.733.952 aandelen van de Vennootschap in het aggregaat.

Volg ons op Twitter @AblynxABLX twitter.com/AblynxABLX

pdf versie van het persbericht:
hugin.info/137912/R/2126708/812007.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Ablynx via Globenewswire

www.ablynx.com
voda
0
Galapagos NV (GLPG) Presents On FLORA Topline Results - Slideshow

Aug. 11, 2017 12:54 PM ET| About: Galapagos (GLPG), GLPGF, GLPYY
The following slide deck was published by Galapagos in conjunction with this event.

seekingalpha.com/article/4098053-gala...
voda
0
'Pharma bro' zet zich schrap voor celstraf

Het was op zijn minst de opmerkelijkste publiciteitscampagne uit de muziekgeschiedenis. De fameuze Amerikaanse rapgroep Wu Tang Clan maakte in 2014 bekend slechts één exemplaar te maken van het nieuwe album Once upon a time in Shaolin. De hoogste bieder mocht de hiphopplaat en bijbehorende ingegraveerde bewaardoos komen afhalen. In Amerikaanse media kwam een geruchtenstroom op gang. Is het filmregisseur Quentin Tarantino? Of is het durfkapitalist en hiphopliefhebber Ben Horowitz?

Zakenman Martin Shkreli werd veroordeeld voor fraude. Hij misleidde investeerders.Reuters

Nee, zijn naam is Martin Shkreli, tijdens de aankoop bestuursvoorzitter van farmabedrijf Turing Farmaceuticals. Hij kocht het album voor $2 mln.
Saillant detail: een paar maanden voor duidelijk werd dat Shkreli de koper was, verhoogde hij de prijs van het aloude anti-aidsmedicijn Daraprim van $13,50 tot maar liefst $750 per pil. Die actie leverde hem de twijfelachtige bijnaam 'meest gehate man van de VS' op. Een week na de bekendmaking werd Shkreli opgepakt en beschuldigd van fraude.

Veroordeeld
Lees ook
Omstreden farma-topman veroordeeld voor fraude

Deze maand werd Shkreli daadwerkelijk veroordeeld voor fraude. Hij misleidde investeerders in zijn twee hedgefondsen MSMB Capital en MSMB Healthcare en loog tegen ze. De 34-jarige zakenman haalde weliswaar miljoenen binnen, maar niet zoveel als hij investeerders vertelde. Toen hij een slechte zet deed op de beurs en veel geld verloor, loog hij opnieuw om het verlies te maskeren.

De jury sprak hem vrij van de ernstigste beschuldiging. Shkreli zou volgens de aanklagers ook $10 mln uit één van zijn andere bedrijven, Retrophin, hebben gehaald waarmee hij investeerders van zijn hedgefondsen terugbetaalde.

Dat is volgens de jury niet bewezen en daarom een belangrijke overwinning voor Shkreli. Hij noemde het proces een 'heksenjacht'. Zijn straf is nog niet bekend, maar valt waarschijnlijk lager uit dan de maximale celstraf van twintig jaar.

De grofgebekte fraudeur, die online veel volgers geniet, leek nauwelijks onder de indruk. Hij streamt sinds de aanklacht zijn leven via Youtube. Daar kijkt een schare fans mee als hij gamet, gitaar speelt en chat met vrouwen via online datingprogramma's. 'Pharma bro' was een paar uur na de uitspraak alweer online, dronk rustig een biertje en zei: 'Ik denk dat ik wel een voorwaardelijke celstraf kan krijgen.'

C.R.E.A.M.
Shkreli is een zoon van Albanese migranten en groeide op in Brooklyn, New York. Hij ging naar de elitaire Hunter College High School en het Baruch College. Hij was al jong fan van de Wu Tang Clan; vooral het nummer Cash Rules Everything Around Me (C.R.E.A.M) raakte hem.

Geld verdienen deed Shkreli zelf door een reeks hedgefondsen op te richten. Eerst Elea Capital Management, dat ging ten onder aan slechte deals. Daarna startte hij MSMB waarmee hij speculeerde op koersdalingen van biotechbedrijven. Bij toezichthouders eiste hij een verbod op medicijnen van de bedrijven die hij shortte.

Met Retrophin begon hij in 2011 zijn eigen farmabedrijf. Daar stapte hij na drie jaar op omdat uit intern onderzoek bleek dat hij zijn positie had misbruikt. Shkreli had toen al wel het imago van een soort wonderkind gekregen. Vooral zijn kennis van biotech werd gewaardeerd.

Turing
Met Turing Farmaceuticals verwierf hij de meeste aandacht door Daraprim op te kopen en de prijs te verhogen met 5000%. De hele natie viel over hem heen. Presidentskandidaat Hillary Clinton noemde de verhoging 'schandalig'. Volgens Shkreli had hij gewoon de taak zoveel mogelijk geld te verdienen voor zijn investeerders. Om Clinton te pesten doneerde hij $2700 aan de campagne van rivaal Bernie Sanders.

Ondanks de verontwaardiging heeft de prijsverhoging niets te maken met zijn veroordeling. Op papier althans; Shkreli's advocaten beweren dat de aanklagers hem nooit hadden aangepakt als hij niet zo impopulair was.
Hoe dan ook, Shkreli heeft het album van Wu Tang Clan nog wel achter de hand. Gaan de miljoenen fans daar nog een keer naar kunnen luisteren, vroeg nieuwsmedium Vice aan Shkreli. Hij kan immers alle nummers in één keer online zetten. 'Wie weet', zei hij met een glimlach. 'Misschien ligt het album straks wel bij de FBI.'

fd.nl/profiel/1213804/pharma-bro-zet-...
voda
0
Ceo farmaconcern Merck weg uit adviesraad Trump na nationalistische aanslag
De ceo van medicijnmaker Merck, Kenneth Frazier, trekt zich terug uit de adviesraad voor ceo's van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat schrijft het bedrijf maandagmiddag in een verklaring. Verschillende bestuurders van grote multinationals trokken zich al eerder terug.

Kenneth Frazier, ceo van MerckReuters

In een verklaring schrijft Frazier dat 'Amerikaanse leiders fundamentele waarden moeten respecteren door haat, onverdraagzaamheid en superioriteitsdenken af te wijzen. Deze waarden gaan lijnrecht in tegen het Amerikaanse ideaal dat alle mensen gelijkwaardig zijn.

Charlottesville

Daarmee reageert Merck op de gebeurtenissen van dit weekend. In Charlottesville ontaarde een demonstratie tegen het verplaatsen van een standbeeld van de zuidelijke generaal Robert E. Lee in geweld. Een nationalist reed in op tegendemonstranten, waarbij een dode en negentien gewonden vielen.
Lees ook

Druk op Trump om meer afstand te nemen van 'zijn' nationalisten

In zijn reactie op het geweld weigerde Trump over een terreurdaad te spreken. Ook benoemde hij niet het rechts-extremistische karakter van de demonstratie, waarbij betogers 'Heil Trump' en 'Blood and Soil' scandeerden. Dat leverde hem forse kritiek op vanuit de Amerikaanse maatschappij en politiek.
In reactie op het statement van Merck reageert Trump zuur. Op Twitter schrijft hij: 'Nu Ken Frazier van Merck ontslag heeft genomen uit de de adviesraad van de president heeft hij meer tijd om de te hoge ('ripoff') prijzen van medicijnen te verlagen.'

Adviesraad

De voormalige ceo van Uber, Travis Kalanick, trad in februari al uit de adviesraad. Dat deed hij uit protest tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse president. De ceo's van onder andere Tesla, Disney, General Electric en JPMorgan Chase stapten op nadat Trump de Verenigde Staten uit het klimaatakkoord van Parijs terugtrok.

Lees ook
Trumps adviesraad van ceo's krijgt weinig voor elkaar

Ook los van de afgetreden directeurs krijgt de adviesraad, die met veel bombast werd aangekondigd, weinig voor elkaar. Het streven van Trump om de belastingen te verlagen mislukte al eerder, doordat de aandacht van het Witte Huis uitging naar affaires als het afschaffen van Obamacare en het onderzoek naar vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen. De industriële adviesgroep onder leiding van Trump-aanhanger en Dow Chemical-ceo Andrew Liveris is al meer dan vijf maanden niet bij elkaar gekomen.

fd.nl/economie-politiek/1214129/ceo-f...
voda
0
Er wordt bij Galapagos gesproken, en geklaagd over shortsellers.
Niet altijd zijn ze succesvol. Zie de pijn o.a. bij het shorten van Tesla!

Shortsellers richten hun vizier op Amerikaanse techbedrijven

Beleggers gokken op grote schaal op een koersval van Amerikaanse techgiganten als Google, Apple en Netflix. Dat meldt de Financial Times. Volgens de shortsellers zijn de recente koersstijgingen van de techfondsen op de lange termijn niet gerechtvaardigd.

Beleggers verhoogden hun shortposities in Amerikaanse techfondsen de afgelopen maand met $1,4 mrd naar $41 mrd, meldt de FT op basis van cijfers van databedrijf S3 Partners. Autofabrikant Tesla is op dit moment het populairste aandeel onder shortsellers.

Het succes van Apple, Google, Microsoft, Facebook en Amazon is het afgelopen decennium bepalend geworden op de Amerikaanse beurzen. De 'grote vijf' zijn op de beurs samen grofweg $3000 mrd waard. Dat is bijna 14% van de S&P 500, de vijfhonderd bedrijven tellende Amerikaanse hoofdindex. De bedrijven zagen hun koers de afgelopen tien jaar met gemiddeld 600% stijgen.

Het vijftal behaalde over de eerste zes maanden van 2017 circa $7,5 mrd meer winst, wat neerkomt op een stijging van ruim 10%. Dat is niet houdbaar, stellen shortsellers. Dat zijn doorgaans professionele beleggers, vaak hedgefondsen. De beleggers speculeren op een koersdaling van een beursfonds door de aandelen te lenen en die vervolgens te verkopen, in de hoop de stukken later tegen een lagere prijs te kunnen terugkopen om ze te retourneren.

Gokken op een koersdaling van techbedrijven heeft dit jaar nog niet veel opgeleverd. S3 schat dat beleggers met de grootste tien shortposities in techfondsen sinds het begin van dit jaar een verlies van $7,7 mrd hebben geïncasseerd. Alleen al de koersstijging van Tesla leverde shortsellers een verlies van $4,5 mrd op. De bekende hedgefondsmanager David Einhorn van Greenlight Capital is een van de beleggers met grote shortposities in techfondsen.

fd.nl/beurs/1213982/shortsellers-rich...
voda
0
Sinds een medediabetespatiënt overleed, wil ik niets meer missen

Maarten de Gruyter (42) heeft al vanaf zijn zevende diabetes. Maar pas sinds het overlijden van een vriend leeft hij in de hoogste versnelling

‘Sinds mijn zevende lijd ik aan diabetes. Ik had altijd dorst en moest heel vaak naar de wc. In eerste instantie dachten mijn ouders aan een blaasontsteking, maar de dokter was er na één prikje achter dat ik suikerziekte had, type 1, dat veroorzaakt wordt door een fout in het afweersysteem. Dat heeft grote impact op een kind. Insuline spuiten leerde ik al snel zelf doen, maar de zorgeloosheid was weg. Wat je eet moet worden afgewogen, snoep is uit den boze, en je moet een heel gereguleerd leven gaan leiden. Toen ik ouder werd, verzette ik me er ook tegen. Als een vriend één biertje dronk, moest ik er wel drie kunnen drinken. Ik had het idee dat ik alles moest kunnen.’

‘Ik kom uit de familie van de De Gruyter-winkelketen. Mijn opa heeft nog in de raad van bestuur gezeten, hij is de man die “Het snoepje van de Week” heeft bedacht. Zelf zit ik in de projectontwikkeling. Sinds 2007 heb ik samen met een partner mijn eigen projectontwikkelingsbedrijf, Boelens de Gruyter. We hebben onder meer de voormalige kantoren van Het Parool en Trouw in Amsterdam herontwikkeld.’

‘Echt belangstelling voor suikerziekte heb ik nooit gehad, behalve voor mijn eigen ziekte dan. Eigenlijk was het toeval dat ik de stichting DON, Diabetes Onderzoek Nederland, heb opgericht. We wilden een donatie doen, maar dat ging allemaal zo moeilijk, zo stroperig. Dat zie je vaak, hoor ik. Brieven blijven liggen, telefoontjes worden niet beantwoord, en als je eindelijk iemand aan de lijn krijgt, blijkt het de verantwoordelijkheid van Pietje te zijn.
Uiteindelijk heb ik het toen maar zelf gedaan. In eerste instantie dacht ik aan een kleine familiestichting. Maar nadat ik contact had gehad met het Hubrecht-instituut, wereldwijd nummer één op het gebied van stamcelonderzoek, besloot ik dat het die kant op zou moeten. Met zo’n familiestichting red je dat niet. Nu krijgen we steun van meerdere grotere donateurs.’

‘Ik werd pas emotioneel geraakt toen ik meewerkte aan een documentaire over de enorme implicaties die suikerziekte kan hebben, zoals amputatie van ledematen, blindheid, en nier- en hartfalen. Die documentaire ging over Erik Mijnlieff en over mij. Ik heb nog geen grote complicaties door mijn ziekte, maar Erik miste beide benen al, zijn vingers waren aan het afsterven en zijn nieuw geïmplanteerde nier werkte ook al niet meer. Het waren mooie, maar zware weken. Ik zou nooit aan zo’n documentaire hebben meegewerkt als ik geen voorzitter van DON was. Drie weken na de documentaire is Erik overleden. Hij liet een vrouw en een kind achter.’

‘Dat heeft alles voor mij veranderd. Ik leefde altijd al intensief, maar het bracht alles in een versnelling. Ik wil álles zien en álles doen, niets missen. Ik sla geen enkele uitnodiging voor feestjes of recepties af. Toen ik werd gevraagd om voorzitter te worden van FC Den Bosch, heb ik geen moment geaarzeld. Mijn secretaresse wordt gek van mijn agenda. Mijn vrouw vindt het doodvermoeiend. Door de week ben ik vier, vijf avonden per week van huis. Ik ben nu gestopt bij FC Den Bosch, maar ik ben bewust lid van het CDA en ik wil me meer met politiek bezighouden.’

Tijd voor gezin
‘Ik heb vier dochters, de oudste is 12, de jongste 5. Daar wil ik volop van genieten. Ik ben elke woensdag thuis. En in het weekend doe ik overdag niets, tenzij ze erbij kunnen zijn. In het voorjaar ga ik met ieder van hen een paar dagen weg. Vorige week ben ik met een vriend gaan golfen in Ierland, volgende week zouden we naar vrienden in Frankrijk gaan, maar hun huis is net afgebrand bij een bosbrand. Onlangs ben ik naar Israël geweest, naar New York, Montreal, Hongkong en Sjanghai.’

‘Ik hou erg van golf, en dat is ook goed voor me, wandelen, buiten zijn, alle tijd voor een goed gesprek met vrienden of zakenrelaties, maar in het weekend doe ik dat nooit. Mijn vader, die voor zijn werk ook vaak van huis was, ging in het weekend juist golfen omdat hij dan vrij was. Dat wil ik niet. Die tijd is voor mijn gezin. Al weet ik natuurlijk niet of mijn kinderen straks ook niet zullen zeggen dat hún vader ook altijd van huis was. Ik slaap vier, vijf uur per etmaal. Ik ben niets minder gaan doen, alleen maar meer. Nee, wacht, met tv-kijken ben ik gestopt. Dat vind ik tijdverspilling.’

‘Elke dag ben ik met mijn diabetes bezig. Wat zal de ziekte mij vandaag brengen, denk ik ‘s ochtends. Maar de langetermijneffecten zijn het belangrijkst. Mijn ogen gaan achteruit. Eergisteren had ik last van bloedingen, vanmiddag ga ik daarvoor naar de dokter. Misschien word ik op termijn blind. Ik ben er niet bang voor. Wat gebeurt, gebeurt. Ik ben een gezegend mens.’

fd.nl/profiel/1213787/sinds-een-meded...
voda
0
PERSBERICHT: Vascular Dynamics kondigt goedkeuring van de FDA aan om het CALM 2 klinisch onderzoek voor zijn MobiusHD(R)-systeem voor de behandeling van resistente hypertensie te starten

MOUNTAIN VIEW, Californië, Verenigde Staten, 15 augustus 2017
(GLOBE NEWSWIRE) -- Vascular Dynamics, Inc., (VDI) een particulier
bedrijf, dat medische apparatuur produceert en dat nieuwe oplossingen
voor de behandeling van hypertensie ontwikkelt, kondigt vandaag aan dat
de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de aanvraag voor
vrijstelling van onderzoeksapparatuur onder de Investigational Device
Exemption (IDE) heeft goedgekeurd om een begin te maken met het cruciale
onderzoek van het MobiusHD(R) -systeem voor de behandeling van
resistente hypertensie.

Het CALM (afkorting in het Engels voor controle en verlaging van de
bloeddruk met MobiusHD) 2 onderzoek is een multicenter, prospectief,
gerandomiseerd, dubbelblind, op placebo gebaseerd cruciaal onderzoek dat
is ontworpen om de veiligheid en effectiviteit van het MobiusHD-systeem
te bestuderen. Het bedrijf zal patiënten, afkomstig uit
geselecteerde locaties in de Verenigde Staten, evalueren voor wie
hypertensie, ondanks het gebruik van drie of meer anti-hypertensie
farmacologische therapieën, onbeheersbaar blijft. VDI is ook van
plan om het CALM 2-onderzoek in bepaalde Europese landen uit te voeren,
nadat daartoe de nodige wettelijke vergunningen zijn verkregen.

'De strenge en wetenschappelijke focus van het Calm 2-onderzoek werd
opgesteld en verbeterd op basis van hetgeen we van eerdere studies
hebben geleerd. Calm 2 zal patiënten zowel een therapeutisch
alternatief als een niveau van medisch toezicht bieden waartoe zij
buiten een klinisch onderzoek nooit toegang zouden hebben', aldus Bryan
Williams, mede-hoofdonderzoeker van het Calm 2 onderzoek, tevens
voorzitter van de medische faculteit van University College London,
bestuurslid van het NIHR UCLH/UCL Biomedical Research Centre en
directeur Onderzoek van UCL Hospitals. Hij is de gekozen nieuwe
voorzitter van de Europese Raad betreffende Hypertensie van de Europese
Vereniging van Cardiologie.

'In de klinische praktijk worden we regelmatig geconfronteerd met
patiënten met hypertensie die eenvoudigweg niet reageren op
medicijnen of veranderingen van levensstijl. Een begin maken met dit
onderzoek is een belangrijke stap in de richting van het identificeren
van aanvullende levensvatbare behandelingen om deze grote groep
patiënten te helpen,' zegt Dr. Gregg Stone, Managing Director,
mede-hoofdonderzoeker van het CALM 2-onderzoek, directeur
cardiovasculair onderzoek en onderwijs bij Columbia University Medical
Center/New York-Presbyterian Hospital, en mede-directeur cardiovasculair
onderzoek en onderwijs bij de Cardiovascular Research Foundation.

Het bedrijf is uitgekozen als deelnemer aan het Expedited Access Pathway
(EAP)-programma van de FDA, een initiatief dat erop is gericht om de
toegang voor Amerikaanse patiënten en hun artsen tot innovatieve
medische behandelingen aanzienlijk te versnellen. VDI is ook een van de
negen bedrijven die zijn geselecteerd voor het Early Feasibility Study
Investigation Device Exemptions (IDE) -proefprogramma, waarmee bedrijven
onder toezicht van de FDA kleinschalige studies in de Verenigde Staten
kunnen uitvoeren om aan de vereisten voor een sneller
goedkeuringstraject te voldoen.

'De aanvang van het CALM 2-onderzoek is een belangrijke mijlpaal voor
Vascular Dynamics, omdat het ons in staat stelt het potentiele nut van
onze technologie in een grote patiëntenpopulatie te demonstreren,'
zegt Robert Stern, president en algemeen directeur van Vascular
Dynamics. 'Door onze deelname aan zowel het EAP- en het IDE-programma
hebben we ook de unieke kans om nauw met de FDA samen te werken om ons
van een snellere start van het onderzoek te verzekeren, en
tegelijkertijd aan de strenge normen van veiligheid, effectiviteit en
wetenschappelijke validiteit, die voor het programma worden vereist, te
voldoen'.

Het MobiusHD-systeem is een minimaal ingrijpend systeem dat profiteert
van het vermogen van het baroreceptormechanisme van het lichaam om de
bloeddruk te regelen. Baroreceptoren zijn receptoren in de halsslagader
die de bloeddruk aanvoelen en die informatie doorgeven aan de hersenen.
Het MobiusHD-implantaat is ontworpen om de signalen te verhogen die door
de omringende arteriële baroreceptoren worden ontvangen en daarmee
ook de natuurlijke reactie van het lichaam om de lagere bloeddruk door
middel van vasodilatie te versterken.

Over resistente hypertensie

Hypertensie, of hoge bloeddruk, is een veel voorkomende medische
aandoening die momenteel één miljard mensen wereldwijd
treft.(1) Als zij onbehandeld blijft kan hypertensie levensbedreigende
problemen veroorzaken, waaronder hartaanval, aneurysma, beroerte of
nierfalen. Patiënten met hoge bloeddruk kunnen hun risicofactoren
vaak verminderen door veranderingen te maken in hun levensstijl, door
bijvoorbeeld gewicht te verliezen, te stoppen met roken, en meer te
bewegen. Voor gevallen met geavanceerde hoge bloeddruk kunnen medische
therapieën worden voorgeschreven. Resistente hypertensie kan niet
met medische therapieën in bedwang worden gehouden. Patiënten
die aan resistente hypertensie lijden hebben een viermaal hoger risico
op cardiovasculaire aandoeningen ten opzichte van
hypertensie-patiënten die bloeddrukdoelstellingen bereiken.(2) De
Amerikaanse Hartvereniging (AHA) schat dat hoge bloeddruk 46 miljard
dollar per jaar kost, inclusief de kosten voor de gezondheidszorg,
medicijnen om de hoge bloeddruk te behandelen, en verlies van
productiviteit.

Over Vascular Dynamics, Inc.

Vascular Dynamics ontwikkelt via katheters toegediende
technologieën die patiënten, die resistent zijn voor
conventionele behandelingen voor hypertensie, een betere levenskwaliteit
bieden. Het apparaat wordt beschermd door zeven toegekende en
aangevraagde internationale octrooien. Het MobiusHD-systeem heeft een
CE-markering ontvangen voor de behandeling van hypertensie in de
Europese Unie. Het MobiusHD-systeem is echter niet commercieel
verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Voor meer informatie kunt u terecht
op www.vasculardynamics.com.

WAARSCHUWING: In de Verenigde Staten is het MobiusHD-apparaat wettelijk
uitsluitend toegestaan voor gebruik bij onderzoeken.

(1) Kearney PM, et al. Global burden of hypertension: Analysis of
worldwide data. Lancet. 2005;365(9455):217-23

(2) Pierdomenico SD, Lapenna D, Bucci A, et al. Cardiovascular outcome
in treated hypertensive patients with responder, masked, false resistant,
and true resistant hypertension. Am J Hypertens. 2005;18: 1422-8.

Contact:
Jules Abraham
+1 917-885-7378
jabraham@vasculardynamics.com

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.
Source: Vascular Dynamics, Inc. via Globenewswire

www.vasculardynamics.com/

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Stada Arzneimittel hebben het overnamebod van private investeerders Bain Capital en Cinven geaccepteerd. Dit meldde de Duitse farmaceut vrijdag.

In april maakten Bain en Cinven de interesse in de producent van onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème uit Bad Vilbel voor het eerst bekend. Het overnamebod van 66,00 euro per aandeel dat destijds werd gedaan wist aandeelhouders van Stada echter niet te overtuigen, want de aanmeldingsdrempel van minimaal 67,5 procent van het uitstaande aandelenkapitaal werd niet gehaald.

Vervolgens ging de overname in de herkansing met een hoger bod van 66,25 euro per aandeel van de twee private equityhuizen en een lagere aanmeldingsdrempel van ten minste 63 procent.

Onder dat bod zijn in de aanmeldingstermijn, die liep tot 16 augustus middernacht, voldoende aandelen aangeboden, zei Stada vrijdag. Verder is van alle betrokken mededingingsautoriteiten nu goedkeuring ontvangen.

CEO Engelbert Coster Tjeenk Willink gaf in een toelichting aan blij te zijn dat het overnamebod is geaccepteerd. Stada kan zich nu weer concentreren op de operationele activiteiten en nog meer vastberaden de groeistrategie uitvoeren dankzij de hulp van twee sterke partners, zei de topman.

De Duitse farmaceut wil in 2019 een aangepast bedrijfsresultaat halen van tussen de 570 miljoen en 590 miljoen euro en een aangepaste nettowinst van tussen de 250 miljoen en 270 miljoen euro.

Het aandeel Stada Arzneimittel steeg vanmiddag ruim 11 procent na het nieuws.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Bron: Bolero

Teva, 's werelds grootste producent van generieke medicijnen zit in woelig water en kreeg de voorbije weken stevige klappen. De vraag of na de correctie KBC Asset management hun aanbeveling zou moeten wijzigen, was niet zo eenvoudig te beantwoorden.

Dure overnames op het foute moment, geen vaste CEO en CFO, een hoge schuldgraad, dalende prijzen in de generieke segmenten, generieke competitie op hun topproduct, uitgestelde goedkeuringen van complexe generieke medicijnen en een verlaging van het dividend wegen op de onderneming.

Al lijkt Teva geen zinkend schip, het schip maakt zwaar slagzij en de storm lijkt nog niet bedaard. KBC Asset Management ziet de komende maanden geen zon opduiken. Het zal nog een tijd duren alvorens het schip geen water meer maakt. En de kleinste tegenvaller kan grote gevolgen hebben.

Ondanks de zware koerscorrectie gelooft KBC Asset Management dat de cijfers nog te optimistisch zijn. Ze verlagen hun aanbeveling van houden naar verkopen. Het koersdoel wordt verlaagd van 32 naar 15 USD.
voda
0
€1,5 mln voor protonentherapie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Maastro Clinic, het Maastrichtse bestralingscentrum, hebben ruim €1,5 mln ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Ze gaan met het geld in combinatie met een aantal andere grote medische instellingen een onderzoeksinfrastructuur opzetten voor protonentherapie tegen kanker.

Nieuwe methode
Protonentherapie is een nieuwe bestralingsmethode waarbij de dosis straling heel nauwkeurig kan worden losgelaten op een tumor. Daardoor wordt minder omliggend gezond weefsel geraakt en neemt de kans op bijwerkingen af. De traditionele therapie is bestraling met fotonen (radiotherapie).
Protonentherapie is in Nederland vanaf eind 2017 beschikbaar in centra in Groningen en Delft en wat later in Maastricht. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers gaf in 2014 vergunningen af voor de bouw van vier protonencentra: in Amsterdam, Delft, Groningen en Maastricht, goed voor in totaal 2200 behandelingen per jaar.

Opzetten database
De andere instellingen in de combinatie zijn HollandPTC te Delft, een samenwerking van de TU Delft, het Leiden Universiteit Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum. Ook andere universitair-medische centra zoals het NKI/Antonie van Leeuwenhoek en het Prinses Máxima Centrum zijn van de partij. Samen zetten de instellingen een database op waarin de klinische uitkomsten worden opgenomen van alle patiënten die in Nederland met protonentherapie worden behandeld, gegevens die dan kunnen worden gekoppeld. Daarmee worden studies mogelijk naar onder meer de effectiviteit en meerwaarde van protonentherapie ten opzichte de bestraling met fotonen.

Looptijd drie jaar
Het project heeft een looptijd van drie jaar en zal worden geleid door de hoogleraren Hans Langendijk, afdelingshoofd radiotherapie van het UMCG en André Dekker, directeur onderzoek/onderwijs en klinisch fysicus bij Maastro Clinic.

fd.nl/economie-politiek/1214815/1-5-m...
voda
0
'Kiadis kan met herfinanciering vooruit'

Gepubliceerd op 18 aug 2017 om 09:33 | Views: 910

Kiadis Pharma 16:22
5,85 -0,06 (-0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Farmaceut Kiadis kan met de schuldfinanciering die het van Kreos Capital kreeg vooruitkijken. Analisten van KBC Securities wijzen erop dat de eerste tranche van 10 miljoen euro gebruikt wordt om een lening van de Nederlandse staat van 5,3 miljoen af te betalen. Kiadis versterkt de balans dus direct met 4,7 miljoen euro.

Bovendien is de tweede tranche van de lening van Kreos, met een grootte van 5 miljoen euro, afhankelijk van het ophalen van meer geld door Kiadis. De farmaceut moet voor 1 juli 20 miljoen euro aan investeringen binnenhalen en volgens de marktvorsers van KBC lijkt het er wel op dat Kiadis die voorwaarde wil vervullen.

Onlangs haalde het bedrijf al een investering voor 5 miljoen euro binnen.
Dat geld kan gebruikt worden om de ontwikkeling van ATIR101 mee te bekostigen. Het doel van Kiadis is om in de tweede helft van volgend jaar goedkeuring te krijgen om dat in de Europese Unie op de markt te mogen brengen.

Het aandeel Kiadis stond vrijdag rond 09.20 uur 0,2 procent hoger op 5,92 euro.
[verwijderd]
0
Bolero

Novartis – Het Zwitserse farmabedrijf zal de ontwikkeling van een nieuwe anti-malariapil versnellen. Dit wordt ingegeven door vrees dat het huidige middel tegen malaria in de toekomst minder goed zal werken doordat er resistentie optreedt. Dit is nu al vastgesteld in vijf Aziatische landen. Novartis zal het alternatieve medicijn testen in negen landen in Afrika en Azië op 500 proefpersonen, zowel kinderen als volwassenen. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie doodt malaria nog altijd om de twee minuten een kind, ondanks de vooruitgang die de laatste jaren werd geboekt.

[verwijderd]
0
De Tijd : krant

FBI ziet meer insidertrading via WhatsApp

De Amerikaanse politiedienst FBI vreest dat insidertraders steeds meer versleutelde of zichzelf vernietigende berichtendiensten gebruiken. Een rechtszaak in New York licht een tipje van de sluier.

Als IT-consultant bij Bank of America dacht Daniel Rivas op een goudmijn te zitten. Hij had toegang tot een vertrouwelijke database van op handen zijnde fusie- en overnamedeals, informatie die hij met enkele vrienden op Wall Street deelde door gebruik te maken van een versleutelde berichtenapp als WhatsApp.

Zeven mensen zijn in verdenking gesteld voor handel met voorkennis op basis van die informatie. Naast Rivas gaat het onder meer om zijn schoonvader James Moodhe, die in oktober 2014 een eerste tip van Rivas ontving en de informatie verder doorspeelde. De groep zou meer dan 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) verdiend hebben aan insidertrading in ruim 20 aandelen, waaronder die van de chemiereus Monsanto en van de medicijnenonderzoeker Covance. Rivas en Moodhe hebben al schuldig gepleit in de rechtbank van Manhattan.

Dankzij WhatsApp, Telegram en andere discrete berichtenapps proberen witteboordencriminelen steeds vaker hun illegale communicatie verborgen te houden voor de toezichthouders en de interne controleafdeling, signaleert de FBI. Ze volgen het voorbeeld van terroristen. 'Encryptie is een groeiend probleem', zegt FBI-agent John Casale in de zakenkrant Financial Times. Hij voegt eraan toe dat de nieuwe technologie onvermijdelijk ook voor insidertrading gebruikt wordt.

Het toezicht zit echter niet stil en grijpt onder meer terug naar artificiële intelligentie om gedragspatronen in de gaten te houden. Zo kan de ontwikkelaar Digital Reasoning detecteren als iemand van plan is andere, offline communicatiekanalen te gebruiken. Dat kan helpen verdachte gedragspatronen bij elkaar te puzzelen.

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft een waarschuwing in petto voor aspirerende insider- traders. 'Deze inbeschuldigingstellingen weerspiegelen ons gebruik van gesofistikeerde instrumenten om insidertrading te detecteren en uit te roeien', waarschuwt een SEC-directeur.
voda
0
Groen licht uit Brussel voor overname Patheon

Gepubliceerd op 24 aug 2017 om 12:59 | Views: 447

DSM 16:21
64,82 +0,11 (+0,17%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen de overname van de overname van farmaceutisch bedrijf Patheon door de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific. De toezichthouder ziet geen marktverstorende werking in de deal, mede omdat de activiteiten van beide ondernemingen niet overlappen.

Voormalig moederbedrijf DSM bracht Patheon vorig jaar naar de beurs. Thermo betaalt ongeveer 7,2 miljard dollar voor het concern. Die prijs is inclusief een schuld van 2 miljard dollar.

Patheon is een joint venture van DSM en investeerder JLL, waar DSM eind 2013 zijn onderdeel Pharmaceutical Products in onderbracht. Daarbij kreeg DSM destijds 49 procent van de aandelen in bezit, de rest ging naar JLL. DSM verkocht bij de beursgang van Patheon in totaal 4,76 miljoen aandelen, maar heeft nog altijd circa een derde van de aandelen in handen.

Beide grootaandeelhouders hebben volgens Thermo Fisher hun stukken al toegezegd, zo werd in mei bekend. De transactie moet voor het einde van het jaar zijn afgerond en is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen.
voda
0
Ah ha, hier de reden waarom onze poster kip tijdelijk weg is.
Hij is aan het detoxen! (kan een maandje duren) :-)

Detox-kuur moet kip fipronil-vrij maken

Zwijgend scheppen ze. Klaas trekt met een schaper de kippenstront en veren onder de stellingen uit. Wilma schuift het tot hopen pluimen met poep. De 17.000 biologische leghennen van Wilma en Klaas van de Heuvel volgen een detox-kuur. ,,We hopen dat ze het fipronil letterlijk uitpoepen. Goede kippen laat je toch niet vergassen?’’

Ton Voermans 24-08-17, 20:16

Ruimen of ruien, that’s the question voor de kippenboeren die hun stallen lieten behandelen door Chickfriend met het biologische bloedluismiddel Dega-16 ‘plus nog iets’. Dat nog iets bleek het streng verboden insecticide fipronil.

Ruimen is snel en schoon. De kippen worden vergast en afgevoerd en de stallen ontsmet voor nieuwe leghennen.

Ruien is optie twee. ,,De eerste dagen kregen de hennen alleen haver, arm voedsel om de vetverbranding op te starten. Nu krijgen ze minder eten dan normaal. Ze verbranden zo hun reserves, het buikvet waar het gif is opgeslagen. En ze verliezen een deel van hun veren; ze komen in de rui. Door die detox, want dat is het in dit geval letterlijk, leggen ze geen eieren meer.’’

Ze verbranden zo hun reserves, het buikvet waar het gif is opgeslagen
Biologisch
Het stuit me tegen de borst om zoveel gezonde kippen als afval af te voeren
Wilma is biologisch kippenboer. Er kwam geen druppel gif aan te pas bij haar kippen, tot die gladde praters, die gezellige boerenjongens van Chickfriend haar begin juni erin luisden.

,,Ik hoop zo dat het ruien helpt, maar niemand weet het zeker. Ik wil ze niet laten vergassen. Het stuit me tegen de borst om zoveel gezonde kippen als afval af te voeren. Maar als de detox niet helpt moet het toch, dan hebben we zes weken voor niets poep geruimd.’’

De detox is keihard werken, voor de kippen én de boeren. Wilma en Klaas scheppen dagelijks van ’s ochtends vroeg tot de dames ’s avonds op stok gaan de kippenstront uit hun stal om te voorkomen dat de kippen het weer oppikken en zichzelf weer besmetten. ,,Ik werk als zzp’er bij een loonbedrijf maar ben nu gestopt om Wilma, die de kippen doet, te helpen met scheppen,’’ zegt Klaas.

Niet te veel eten
De stallen zijn al drie weken dicht om te voorkomen dat de kippen - ze hebben 7 hectare weiland tot hun beschikking - buiten alsnog te veel eten en het fipronil niet uit hun lijf verdwijnt en dus ook weer in de eieren zal zitten.

,,De kippen zijn er rustig onder. Ik was bang voor kannibalisme omdat ze toch minder te eten krijgen, maar dat gebeurt niet. En nog steeds geen bloedluis te bekennen in de stal hoor,’’ zegt Klaas met een bitter cynisch lachje. ,,Goed spul dat fipronil.’’

Zijn galgenhumor is niet zo vreemd. Achter de stal ligt 40.000 kilo poep en veren opgestapeld en de berg groeit met de dag. Binnen staan 385.000 gifeieren. Allemaal chemisch afval. Alleen al de biologische eieren zouden onder normale omstandigheden 50.000 euro opgebracht hebben. En de kosten lopen razendsnel op. Kippenvoer, destructie van de eieren, toxicologische testen, advieskosten, energie en de afbetalingen aan de bank. Klaas: ,,We rekenen maar niet te veel en hopen dat het schip niet strandt. ’s Avonds probeer je er niet aan te denken als je gaat slapen.’’

De kippen staan al bijna drie weken op rantsoen. ,,Na een paar dagen hebben we vijf kippen laten onderzoeken. De fipronil in hun lijf was al verminderd. Straks komen ze weer vijf kippen halen. Als die uitslag gunstig is, dan kunnen we misschien eind september weer eieren verkopen.’’

’s Avonds probeer je er niet aan te denken als je gaat slapen

www.ad.nl/binnenland/detox-kuur-moet-...

(met video)
aossa
0
Haha... een biologische kippenboer die zijn biologische(?) kippen detoxeert! Volgens mij zijn het geen biologisch kippen meer en verdient die boer het label "biologisch" niet meer, ze hebben vergif gegeten!

Of is het toch allemaal oogverblinding?
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:03
Koers 26,920
Verschil -0,460 (-1,68%)
Hoog 27,100
Laag 26,860
Volume 8.350
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront