Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam naar 50 euro in 2017?

354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
[verwijderd]
0

Wil iemand stukken kwijt op 41,50 deze morgen ?

Dacht het niet....of je bent hopeloos op zoek naar cash.

Sector en aandeel staan er goed bij.

Gewoon openen op 42,60 en doorstoten want 43 hebben wij 2 weken al gepakt.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0

Zo, voorbij 43 getikt.
Mooi begin.
Aperam wordt weer op zijn merits bediend.
Outokumpu ook omhoog naar 8,24. Verdienen wij niks op Aperam dan halen wij het wel binnen via zn sectorgenoot. Beetje voor beetje binnensprokkelen.

Aperam koerst naar stand van Juni slot op 43,45.

Aperam herstelt na ritjes onder de 40 en komt weer op oude niveau zoals het zou moeten zijn.

Als philippijn de exports van nickel gaat verbannen, dan maken wij leuke ritjes mee. Nu is het nog allemaal politieke geneuzel maar zeg eens eerlijk...

Wie zou er tegen zijn om je eigen voorraad voor eigen consumptie te gebruiken voor de welvaart v.h. land ??

Dus logisch toch dat je ban krijgt.


0,0
0
Een hoop investor days bij Outokumpu op de kalender, New York , London. En vandaag: www.outokumpu.com/en/stainless-news/o...

Q3 resultaten en dan Capital Market (waar normaal de strategie nog wat bijgepunt wordt) zou er wat in de koker zitten daar om het aandeel een nieuwe impuls te geven tegen het einde van het jaar?

Nieuw geld ophalen, schuld reduceren en vervolgens flink dividend eruit gaan pompen?
[verwijderd]
0

Ze staan (stonden om 13:49 geschreven) in de rij voor 44,00.
Een mooie stijging en dit getuigt van kennis op de zaken.

Dank je 0,0.
Outokumpu staat op het punt waar Aperam toendertijd is begonnen met zijn her positionering.
Ze hebben een goed half resultaat neergezet. Lopende schuld is voor mij een dingetje, maar zodra dit goed wordt aangepakt dan wordt het alleen maar beter voor outokumpu.
Ze hebben te kampen met productieuitval maar dat lost vanzelf op en de business van America is steady, dus hopelijk laten ze een verbeterde omzet zien.

Af en toe wat bijkopen is mijn strategie op dit moment.
Er zijn analisten die op basis van de winst uitkomen op 12 euro. En mochten we ooit naar vergaande glorie terug referreren, dan mag je 24 euro op je bankrekening zetten.
Ooit komen wij daar omdat Outokumpu is qua concurrent van Aperam toch iets pietsie groter.

De 44 is aangetikt en beleggers zullen het op dit moment wel weer genoeg vinden, gezien de stijging van afgelopen dagen.
Dus aandeel zal weer terugvallen....of grote partijen komen zich nu melden en houden de notering in stand.

Ik gok op 43,60

suc6.

0,0
0
Bedankt voor je comment, ja ik zit ook op 12-15 euro gedurende 2018-2019.
24 euro zie ik niet gebeuren, die gouden tijden komen nooit meer terug.

Outokumpu is zo'n 30% groter + Ferrochrome voordeel. Vindt persoonlijk America nog niet zo steady als je vergelijkt met wat Acerinox daar presteert. Die zijn duidelijk marktleider en halen de beste volumes uit de markt, Outokumpu moet het hebben van sterke 2de viool spelen. Dat ze geen eigen warm walsen hebben en de fabriek in mexico nodig hebben voor koud walsen helpt daar niet bij qua efficientie. Daar staat tegenover dat ze natuurlijk wel ijzersterke papieren hebben voor de automotive en witgoed sector in Mexico vanwege die constructie maar dit weegt niet op tegen de killer set-up die Acerinox heeft.

Daarom denk ik dat het zal blijven steken ergens tussen 12-15 euro met hopelijk een gedegen dividend. Er moeten nog een hoop kosten uitgesloopt worden, kijk maar eens naar personeelsbestand gedeeld door de brutomarge of de volumes.

Wat ik lastig vind aan Aperam is waar gaan ze naartoe, dat nieuwe programma is in theorie top maar gaat het ook daadwerkelijk leveren wat ze ervan verwachten. Zoals eerder aangegeven groei mogelijkheden zie ik nauwelijks dus er blijft gependel tussen 42-43 & 47-48 afhankelijk van sentiment en dan zie ik meer in een zwaardere weging in grondstoffen of olie business ten koste van Aperam voor lange termijn rendement.
Slnc
0
hun vorige programma is ook gelukt dus waarom zou dat nieuwe niet lukken
denk dat het belangrijker is hoe gaat het verder met de wereld economie denk zelf dat dat wel goed blijft komende tijd
0,0
0
Omdat het vorige programma simpelweg kosten eruit slopen was, (werkkapitaal, personeel, vaste kosten) dat begrijpt iedereen.

Nu is het wel een paar mate abstracter met "The Company wants to further transform the business and address next generation needs of Aperam?s customers through new technologies, automation, digitalization and a fully connected organisation.

Zeggen dat het vorige programma ook gelukt is, is dan beetje kort door de bocht want deze beloftes zijn toch een stuk minder concreet en vereisen succesvolle innovaties in een oerconservatieve sector. Mensen eruit knikkeren is een stuk makkelijker te realiseren, en een stuk meetbaarder wil ik maar zeggen. Ik zie ze ook nog niet zo makkelijk naar een Ta Chen-achtig model switchen, als producent zijnde is dat best lastig met de huidige infrastructuur en verdienmodel.

Ik heb daar voor mezelf nog geen beeld over weten te vormen hoe zich dat in die mate gaat uitbetalen, dus daarom hou ik nog een slag om de arm totdat er meer info gedeeld wordt of het hoe en wat van die plannen.
[verwijderd]
0

Een halve dag weg en phooeeiiiii...wat een gejojo..

De TA en algorithm waren vandaag druk bezig geweest.
Van 44 richting 43 geduwd en omhoog afsluiten op 43,50..wat een rit.
.ben altijd benieuwd wie de verliezer is geweest om op 43 te verkopen. Bij een winnaar heb je altijd een verliezer, waarschijnlijk is de algorithm zowel koper als verkoper.

Er waren geen signalen om de koers naar 43 te downen of het was Trump geweest met zn geneuzel.

Aperam is een waarde aandeel en idd de potentie dat het groeit tot aan de hemel zal dan ook wegblijven.
Dividend, cash, schuld en toename omzet met evt overname of een oorlogskas opbouwen zn zaken waar het bedrijf nog shareholders value kan creeeren.
Iets anders zie ik op dit moment ook niet.
Maar goed, dat zie je bij alle grondstoffen aandeel.
Op korte termijn kun je, zoals vandaag mooi je slag slaan. Sell high en buy low was weer typerend.

De 50 aantikken kan ook zomaar gebeuren in 4e kwartaal, net als dat wij vandaag 1 euro wegpissen...

Maar oke,..50. Het kan.
Rente staat nog laag, consumentenvertrouwen verbeterd, bedrijvigheid neemt toe, nickelprijs verbeterd, geo politieke gebrabbel van Philippijn, china, noord korea, indonesie wordt verdisconteerd en Tesla gaat zn autopark produceren ...dan krijgt de RVS industrie genoeg te doen.

En als IMF en WHO ook nog bezig houdt met wederopbouw van Afghanistan, Syrie, Egypte, palestina en alle arabische landen...nou dan mogen ze een 2e Aperam openen want dan krijgen ze het druk.

Helaas, leuke dromen maar werkelijkheid is anders en we zitten nog steeds in een vacuum omdat de regie ontbreekt bij de overheid.

Koersen stijgen op basis van goede cijfers maar de fundamentals waar alles omdraaid, zie ik nog niet zo duidelijk door de vele aanslagen en geringe investerings programma vd overheid.

Bedrijven zn wel bezig maar de omzetten en winst toename zijn kunstmatig. Ze verkopen een onderdeel en krikken de balans op. Maar omzet groeit door innovatieve ontwikkelingen, heb ik nog niet opgemerkt.

Ik denk dat de wereld veranderd en lange termijn gedachte is misschien achterhaald.

Mijn gedachte is dan ook meer voor short term op dit moment en aandelen hebben die echt een ontwikkeling in de toekomst zullen meemaken.

Ik heb voor mijzelf voor aperam een doel gesteld en als die gehaald wordt dan ben ik tevreden.

En wat er vandaag gebeurd is (en natuurlijk andere dagen)..kun je toch aardig je weekenduitje mee bekostigen als je zwart afsluit.

en O,O...je vraag is begrijpelijk.
Daar kampen vele bedrijven mee...

Na ontslagen, na reorganizatie, na efficiency proces, na digitalisering, na verkoop bedrijfsonderdelen, na overnames..
Op een gegeven moment is de koek op denk ik...

Ik vind Aperam een geweldig aandeel maar het is niet een aandeel die ik aanhou tot aan mijn pensioen.


[verwijderd]
0

Even een reactie... en volgende keer op andere discussiedraadje.

Outokumpu gaat gestaag hoger 8,46.
Gaat de goede kant op O,O.

Idd. 12-15 is een mooie range maar het kan altijd beter.
Ze kunnen nog genoeg de kosten verlagen. De CEO weet wat hij wilt. De schuld reduceren en de fragmentatie van de organizatie opheffen.

De kosten terugdringen en productie opschroeven, dan heeft outokumpu de potentie om zelfs voorbij de 15 te geraken. Alles hangt af in hoeverre de CEO de 1.2 bio kan terugdringen. Met de omzet komt het wel goed, zolang ze niet hetzelfde geintje gaan flikken als Arcelor met split or reverse split.
Mogen ze doen als ik Outokumpu verkocht hebt.

Nu koop ik elke keer een beetje en als eind vh jaar op 10-12 staat dan heb ik een leuk kerstbonus en lukt het niet dan maak ik wel een vreugde sprongetje in 2018 als het op 10-12 staat, want ik zie nog geen donkere wolken bij Outokumpu ondanks de bescheiden winst van "maar" 200 mio.

Ik wacht even 3e kw en de outlook en dan besluit ik of ik verder positie opbouw.

En als ze ook nog dividend besluiten dan pak ik dat ook nog even mee.

Suc6.

0,0
0
Vergeet ook niet dat Outokumpu nog mega mega belastingverliezen heeft die ze kan compenseren. Dus de komende 2-3 jaar als die kosten eruit gesloopt worden knalt iedere euro de portemonnee in, dat gaat echt een vliegwiel effect geven. Als USA op stoom komt (heeft denk ik nog 3-4 kwartaaltjes nodig), Ferrochrome herstelt (1-2 kwartalen) en Europa nog wat snijdt (6-8 kwartalen) loop je zo richting 350 en vervolgens 500 mio.

Aangezien de Finse staat aardig wat geld erin gepompt heeft tijdens de slechte tijden kun je er wel vanuit gaan dat ze gaan besluiten om de schuld verder af te bouwen en daarnaast het dividend gestaag gaan opschroeven om de staat een mooie exit te kunnen geven. De voorzitter wil ook graag een succesvol einde en in Finland weer wat eer opstrijken na het debacle met Nokia en de vorige CEO, die wil echt geen gezeik meer en ik denk dat ie daarom ook de huidige CEO heeft binnengetrokken. Simpelweg iemand die bewezen heeft dat ie weet hoe het kunstje moet en het van de meester geleerd heeft (Mittal).

3de kwartaal zal wss wel redelijk ruk zijn, zeker met redelijk hoge verwachtingen. Mooi koopmomentje waarschijnlijk.

Voor wat betreft Aperam zitten we denk ik wel op 1 lijn, mooi aandeel om wat mee te handelen (met echt fantastisch management, geen fratsen, geen gezeik en gepokt en gemazeld in de industrie) maar er zijn betere opties om echte lange termijn in te zitten en niet meer naar om te kijken.

0,0
0
Voor wat betreft de macro economische indicatoren, ja de bouw en infrastructuur neemt toe maar dat gaat dan weer ten koste van andere sectoren.

Over het geheel is die groei niet zo spectaculair een procent of 2-3% * marktaandeel, er is wel spectaculaire groei maar niet in de regio's waar Europese spelers zich begeven.
Niemand koopt een tweede wasmachine omdat vanwege IMF, ECB of wat voor geopolitiek gevecht dan ook, ook de vervangingsvraag krijgt geen langdurige impuls hierdoor. Hetzelfde geldt voor potten/pannen, auto's etc.

Daarnaast begeven de klanten (autofabrikanten, witgoedfabrikanten) van RVS boeren zich ook nog regelmatig richting die snelgroeiende markten, terwijl zij niet volgen. Dit opent ook weer deuren om wat business af te snoepen van spelers uit andere windstreken wat de groei ook weer tempert. Geen mega effecten, maar ga ook niet uit van mega groei. De schommelingen in de nikkel markt hebben beduidend meer effect op de resultaten.

Nieuwe producten of toepassingen hebben ook geen mega effect op de winst want het huis-tuin en keuken staal is waar het om draait. En zoals met ieder bulk product, het onderscheidend vermogen ligt in de kosten en de leveringstijd en dat is het wel zo'n beetje

[verwijderd]
0

Had ik nog niet meegewogen over de compensable verliezen.
Goed dat je dit even aanstipt. Dit zorgt zeker voor een boost. Thx. !

Wij leven in een consumptie maatschappij en ik zie wel een trend dat het geld en investeringen momenteel richting dubai / quatar (toerisme) gaat of arabische investeringsmij. kapitalen steken in europese bedrijven.
Europese bedrijven worden nu slachtoffer van buitenlands kapitaal. Kijk hoeveel Softbank ter beschikking heeft gesteld voor overnames.
Europa begint meer een emergency country te worden omdat al het geld verbrast wordt aan de Euro en banken.

Vind het daarom zo frustrerend dat ons eigen regering niet eens trots kan zijn op ASML. Wat zij tot stand brengen voor de wereldmarkt is onvoorstelbaar en politiek ligt er niet wakker van. Zelfs als ASML haar vleugels uitslaat in China omdat de kennis in NL niet meer voldoende is, slaapt de overheid.
Een silicon valley zit er niet in in NL. ASML moet zelf de miljoenen neertellen want in Den Haag geven ze liever geld aan de greeks dan om NL studenten te kweken. De trots van NL is ver te zoeken. Oxifobie is terecht te noemen voor ASML.

De RVS boeren proberen op hun beurt steeds beter in te spelen op de wens vd klant en ze zullen hun technologie steeds verbeteren en de Arabieren zullen de prijskaart betalen want ze willen alleen kwalitatief goede materiaal hebben. Alleen de berichtgeving dat ze rvs/stainless steel niet geschikt vonden voor de arabische wolkenkrabbers, deed mij wel weer doen schrikken. Anyway, in dubai gaan ze de grootste haven bouwen die toegang geeft tot de achterliggende landen. Dat wordt weer flink bouwen. Uiteindelijk zullen de staal en rvs boeren meeliften.

Komt het niet uit de vraag van de consument dan komt het wel via landen die nog geld steken in hun eigen land.

Outokumpu mooi in de 8,60 gehandeld. Paar weken geleden zaten wij nog onder 7. Ik ben tevreden.
Aperam strak gebleven op 43,6. Mogen wij ook niet ontevreden zijn als je dit vergelijkt met Arcelor dat op 22 blijft bungelen.

Outokumpu heeft nog een tig groot workforce en met de efficiency traject zie ik zeker nog een gaatje om de kosten te verlagen.
En als ze winst blijven produceren ondanks de kleine marges en vele concurrentie, kunnen ze hun schuld afbouwen en zal de rit naar boven vanzelf komen....

In tussentijd ga ik maar een paar 0,00001 bitcoin investeren want rente bij de bank krijg ik niet meer op mijn spaar rekening en voorlopig komt het wel goed met de staal en rvs.

SUC6 en morgen gewoon gezond op zonder hartverzakkingen en openen met 43,85 en pakken de 44 gewoon mee.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0

42,50..
Ach je moet wat.
Trump die niks doet aan zijn hervormingen.
Wel een grote mond tijdens zijn verkiezings campagne maar hij maakt het niet waar.
en ECB die nog steeds 60 bio er doorheen pompt.
En dan ook nog olie op de vuur gooien door wapengekletter en analisten die over elkaar heen rollen en de dollar/EURO stevent op 1,20.

Nu is het leuk als je $-Aperam positie opbouwd. Dan verdien je nog op de valuta koers als het naar 1,10 terug denderd.

De natuurramp in USA helpt ook niet mee, maar de ramp voor de een is een zegen voor een ander.
Hopelijk gaat Trump nu wel beginnen met zijn infrastructuur.

Correcties hebben wij al gehad of gaan wij nu weer de markt naar beneden prijzen om ons gelijk te krijgen.?
Ben benieuwd welke analist begint met een "verkoop advies" voor al ons portfolio, omdat de beurscrash 2017 eraan komt.

Ik zie geen fundamenteel wijziging in steel sector en het is angst dat aandeel onder 43.. zit.

Suc6
Slnc
0
[verwijderd]
0

Toch nog boven 43 gesloten. Mooi inhaal spurt.
Ondertussen wordt de markt voorbereidt en vooraf gemasseerd.
Philippijn zal de ban geleidelijk doorvoeren.

Www.mining.com
The Philippines may soon toughen up itsalready hard-core stance on mining by banning the activity in watershed areas, blocking the export of unprocessed minerals and forcing companies to seek legislative approval before operating.

The fresh restrictions, contained in a 16-page bill authored by 22 congressmen and filed Friday, include shortening the duration of mineral agreements from 25 years to 10 years, and demanding firms to rehabilitate mined areas within 10 years of the expiration of their permit, local paper Inquirer.net reports.

[verwijderd]
0

Up >2%.
waardoor is het veroorzaakt ?
Zeg maar UBS advies, denken ze... alhoewel ze laat zijn met hun advies en dan ook nog van 36 euro naar 46 euro verhoogd.
Ze (UBS) lopen achter de feiten aan.

Ik zie advies niet echt als een reden.

Het is meer dat Aperam er gewoon goed voor staat en klein dipje gisteren door N-Korea is nu gewoon gecorrigeerd.

Outokumpu is ook up.
Het is dus gewoon sector gerelateerd.
Angst door wapengekletter en mensen dumpen hun aandeel. Niet meer gebaseerd op feiten maar rationeel dumpen.

En je maakt nu weer een euro winst. Zo sluit je deze maand mooi met een winst.

44,50 aangetikt s'morgens en horizon 45 komt binnen bereik.

suc6.

[verwijderd]
0

Horizon op 45,10 mooi gehandeld en ingekocht op 44,60.
Is toch weer 0,40 cent winst in de pocket voor menig gelukzoekers.

zullen waarschijnlijk sluiten op .85. Hebben nog een paar uurtjes.
De 45-46 is volgende barriere die snel achter ons wordt gelaten.
Staal sector begint op te lopen.
Prijzen krabbelen op
USdollar begint trekjes te vertonen van retour. (Niet zo gek als, ECB nog steeds miljarden de markt in pompt en 0% rente betaald.)

Maar goed, we hebben nog met adviseurs en analisten te maken die een correctie zien van 450 AEX. Ze waren er vroeg bij in Augustus en gaan door met het voorspellen van een correctie.

Ze zullen wel in September verder doorgaan met AEX correctie.
Wij gaan gewoon verder met Aperam want Outokumpu gaat ook gestaag verder (USB advies-kopen)
De 10 euro gaan wij dit jaar ook pakken.

suc6.

354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,440
Verschil +0,160 (+0,59%)
Hoog 27,440
Laag 27,160
Volume 147.286
Volume gemiddeld 189.694
Volume gisteren 188.690

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront