Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

waakhonden type beurs

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
gbakl
0
Fipronil gemist door NVWA/keuringsdienst.

het kalf is nu ook de klos en als dit beest verdronken is dan gaat de keuringsdienst op zoek naar een put.

kunnen ze alle ellende in kwijt bij gebrek aan een doofpot.

maar er zijn nog veel meer kreupele en dove waakhonden zoals AFM
en ACM.
voda
0
Fipronil-verdachte: NVWA straft mij voor hun blunders

De Tweede Kamer debatteert morgen over het fipronilschandaal. Als dat debat voor iemand interessant is, is het wel voor Nick Hermens (28) uit Mill. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt hem als medeverdachte, zelf houdt hij vol dat hij de klokkenluider is.

Harm Graat 23-08-17, 13:44 Laatste update: 17:02

Het leven van Nick Hermens staat in de pauzestand. Hij is een van de drie Nederlandse verdachten in de fipronilaffaire. De twee eigenaren van Chickfriend, die het gewraakte middel gebruikten in kippenstallen, zitten vast. Hermens is vrij, maar geldt wel als verdachte. Het OM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vermoeden dat hij met zijn bedrijfje Pro-farma betrokken was bij de levering van het goedje.

Als Nick Hermens door Mill loopt, voelt hij ogen in zijn rug prikken. Sinds hij werd aangemerkt als verdachte in de fipronilzaak is alles anders. Als mensen hem tegenkomen, vragen ze: 'Jij hier? Jij was toch op de vlucht?' Of: 'Was jij niet gearresteerd?'

Anonieme tip
Ik heb geen computer, ik heb geen administratie, ik heb niks.
Nick Hermens
Zelf zegt Hermens dat hij juist de klokkenluider was en 'eind vorig jaar of begin dit jaar' met een anonieme tip de NVWA erop wees dat zijn ex-zakenpartner Patrick R. en Chickfriend met fipronil bezig waren. ,,Ik snap dat de NVWA dacht dat ik er wat mee te maken had. Er werden etiketten van Pro-farma gebruikt. Dat deed mijn ex-zakenpartner. Maar dat ze mij nu nog niet gelooft, nu ik het heb uitgelegd, daar kan ik niet bij. Het lijkt alsof de NVWA gepikeerd is omdat ze zelf heeft geblunderd.’’

De status van verdachte legt Hermens' leven lam. Anderhalve week geleden nam de NVWA zijn computer en administratie in beslag. Met zijn bedrijf, dat net aan een groeispurt bezig was, gaat het de verkeerde kant op. ,,Ik heb geen computer, ik heb geen administratie, ik heb niks. Ik kan praktisch niets doen.’’

Vakantie
Er wordt best veel geroddeld in een dorp. Maar ik bén nooit gearresteerd en ik bén nooit gevlucht.
Op het moment dat de NVWA bekendmaakte dat Hermens verdachte was, was hij net op vakantie gegaan, naar Denemarken. Een rustig, ontspannen verblijf werd het niet. Terug in Mill krijgt hij harde vragen of - vervelender nog - merkt hij dat er achter zijn rug wordt gepraat. ,,Er wordt best veel geroddeld in een dorp’’, zegt hij. ,,Ik bén nooit gearresteerd en ik bén nooit gevlucht. Op de dag dat de NVWA voor de tweede keer huiszoeking deed, was ik toevallig net met mijn gezin op vakantie gegaan. Stond allang gepland!’’

Morgen debatteert de Tweede Kamer over de fipronilzaak. Dat er inderdaad een anonieme tip over Chickfriend is binnengekomen, erkent minister Edith Schippers (Volksgezondheid) inmiddels. Hermens zegt dat hij het debat vol interesse zal volgen. Maar of zijn situatie erdoor verandert, is zeer de vraag.

Ondertussen vreest hij voor zijn bedrijf. De schade is al opgelopen tot boven de ton, zegt hij. Juist nu de voor hem normaliter zo lucratieve zomermaanden zijn aangebroken, ligt Pro-farma - dat schoonmaak- en bestrijdingsmiddelen aan de agrarische sector levert - vrijwel stil. Hermens hoopt dat in het onderzoek naar de tip duidelijk wordt dat die van zijn IP-adres werd verstuurd. Hoe langer dat duurt, hoe somberder zijn toekomst. ,,Ik moet er rekening mee houden dat het nog maanden duurt. Overleeft mijn bedrijf dat?’’

'Niet klagen'
Hij denkt niet dat ex-zakenpartner Patrick R. en de mannen van Chickfriend te kwader trouw waren. Roekeloos, zeer roekeloos, dat waren ze wel. ,,Ze hadden moeten nagaan of fipronil wordt opgeslagen in de vetlaag van kippen en zo in eieren terechtkomt. Ze moeten worden gestraft. Als je met vuur speelt, moet je niet klagen als je je vingers brandt.’’

Zelf voelt hij zich onveilig. Vergelijk de invallen van de NVWA met een woninginbraak, zegt hij. ,,Er waren mensen in mijn huis. Ze zaten aan mijn spullen. Als de buurvrouw even langskomt en in de keuken staat, schrik ik en denk ik: daar heb je ze weer.’’

Miljoenen
Pluimveebedrijven hebben door de ontdekking van met fipronil besmette eieren al ongeveer 33 miljoen euro schade geleden. Gemiddeld kost het schandaal een betrokken bedrijf 120.000 tot 220.000 euro, schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Bijna de helft van de kostenpost, 16 miljoen euro, is het gevolg van de blokkade die de bedrijven werd opgelegd toen het verboden bestrijdingsmiddel daar gebruikt bleek. De maatregelen die nodig waren om de bedrijven weer schoon te maken zijn verantwoordelijk voor de rest van de rekening.

De raming van Van Dam houdt geen rekening met schade die later nog kan optreden. De reputatie van het Nederlandse ei kan bijvoorbeeld zijn geschaad, en dat kost boeren misschien klandizie. Ook is nog onduidelijk hoe hard fokkers en winkels zijn getroffen. Er zijn tot nu toe 258 pluimveebedrijven geblokkeerd. Een deel is inmiddels weer vrijgegeven.

www.ad.nl/binnenland/fipronil-verdach...
gbakl
0
ben je in de picture als klokkenluider dan moet je op eieren lopen.
linksom of rechtsom je bent altijd de klos en niemand zit op je
te wachten ook al ben je 100% te goeder trouw en de enige die onrecht aankaart.

politici en waakhonden zijn huichelachtig bezig en bovendien arrogant
want een individu staat altijd zwak en stelt niks voor.
gbakl
0
fd.nl/economie-politiek/1184761/afm-h...

AFM in de bocht

Medewerkers van de Autoriteit Financiële Markten schrokken woensdagochtend toen ze er via sociale media achter kwamen dat er sinds dinsdagavond een verkeerd document op de website van de toezichthouder stond. Het ging om het zogeheten short register, een overzicht van partijen die speculeren op een koersdaling van een beursgenoteerd bedrijf. Zij doen dit door aandelen te lenen en te verkopen in de hoop ze tegen een lagere koers te kunnen terugkopen.
Vlak na het uitbreken van de financiële crisis ontstond er kritiek op dit type belegger. Shortsellers zouden een koersdaling verergeren. Er is zelfs even een verbod op het speculeren op een koersdaling geweest. In 2012 kwam het shortsell register. Meer transparantie zou zowel de toezichthouder als de marktpartijen ten goede komen.
Vanaf het moment dat beleggers meer dan 0,2% van de uitstaande aandelen short gaan melden ze dat bij de AFM. Die publiceert dagelijks een overzicht van partijen die boven een grens van 0,5% van de uitstaande aandelen short zitten.
Door een menselijke fout verscheen dinsdagavond een overzicht van alle shortposities. Ook van partijen die bewust onder de grens van 0,5% waren gebleven. Een blunder van jewelste.
Het zou flauw zijn om te stellen dat een toezichthouder zich dit soort fouten niet kan veroorloven. Omdat een partij die anderen de maat neemt vooral betrouwbaarheid en zorgvuldigheid moet uitstralen.
Wel kunnen vraagtekens worden gezet bij de procedure die de AFM volgde bij het publiceren van het register. Terwijl de toezichthouder er bij bedrijven en beleggers zo op hamert dat ze de juiste procedures volgen.
Op de manier waarop de beurswaakhond met de fout is omgegaan valt ook wat aan te merken. Toen duidelijk werd dat het verkeerde document op de website stond werd het weliswaar direct verwijderd, maar daar werd geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven. Pas woensdag nabeurs meldde de AFM op haar website dat er iets mis was gegaan, zo’n 24 uur later. Beleggers en bedrijven werden dus niet direct geïnformeerd.
Transparantie en goede communicatie zijn essentieel voor de geloofwaardigheid en autoriteit van een toezichthouder. Dit incident toont aan dat de AFM die zaken nog niet goed op orde heeft.
Dit is het dagelijkse commentaar van de hoofdredactie van het FD.

gbakl
0
staaltje ACM :

fd.nl/opinie/1209187/kartelwaakhond-v...

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gestruikeld over zijn ambities. De ACM zag een landelijk kartel van honderden samenspannende huizenhandelaren. Gedurende tien jaar zouden die systematisch in een voortdurende overtreding tijdens 2328 besmette executieveilingen kunstmatig de veilingprijzen van huizen hebben gemanipuleerd. Het kartel zou de samenleving voor € 200 mln tot € 300 mln hebben benadeeld.
De hoogste rechter in dit dossier, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), maakte maandag korte metten met de aantijgingen. Het CBb vernietigt de miljoenenboetes van de kartelwaakhond voor tientallen huizenhandelaren. Volgens het rechtscollege kampen de beschuldigingen na acht jaar onderzoek nog met zo'n 'fundamenteel bewijstekort' dat de ACM nu wordt opgedragen de jacht te staken.
Hoe heeft deze toezichthoudersvariant van justitiële dwaling en tunnelvisie plaats kunnen vinden? Van de 500 huizenhandelaren die de ACM in het begin van het onderzoek op de korrel had, zijn er uiteindelijk 78 beboet door de ACM. De meesten van hen hebben jaren gestreden tegen naar nu blijkt ongefundeerde beschuldigingen. Dit heeft complete bedrijven, families en individuele levens volledig overhoop gegooid.
De ACM is moreel verplicht uit te zoeken hoe dit zo uit de hand heeft kunnen lopen. Ook omdat de Adviescommissie bezwaarschriften Mededingingswet eerder driemaal waarschuwde dat de ACM haar boetes voor het huizenkartel baseerde op ontoereikende informatie.
De conclusie dringt zich op dat de ACM overambitieus een systeem bekritiseerde, en daarbij vergat dat rechtspraak oog heeft voor het individu. Een gerichter onderzoek en minder sancties had de ACM beter voor de rechter overeind kunnen houden. Want ook uit het CBb-vonnis blijkt dat soms wel sprake was van vals spel bij sommige huizenveilingen, maar niet op de systematische schaal die de ACM zich inbeeldde.
De kleinere mededingingsvergrijpen blijven nu ongestraft. De ACM handelde contraproductief. Dat is onwenselijk. Want het is in het algemeen belang dat executieveilingen als sluitstuk van ordentelijke kredietverlening de correcte marktwaarde opleveren van het geveilde onderpand. Dat belang was gediend geweest met een beperkter ACM-onderzoek zonder megalomane systeemkritiek.
gbakl
0
gbakl
0
politici zijn geinteresseerd in de kudde/ het stemvee en niet in een gedupeerd individu.
een enkel kamerlid wil wel eens vragen stellen, maar houdt niet lang de vinger aan de pols en wordt soms zelfs teruggefloten ivm het partij-belang (VVD is daar sterk in want bv. de banken-lobby heeft veel invloed daar).
gbakl
0
"de waakhonden" hangen qua budget vaak bij de politiek aan het lijntje en zijn vnl. geinteresseerd in de grote zaken, waarbij ze slecht scoren.

probeer ze als individu maar eens in beweging te krijgen...kansloos.
gbakl
0
www.nu.nl/politiek/4892846/kamer-heef...

"Klinkklare onzin" vinden CDA en VVD. De partijen noemen dat het budget de afgelopen periode steeds is "bijgeplust" en dat er verbeterplannen zijn ingesteld.

ja hoor, verbeterplannen maar met dramatisch gevolg.

Winnie Sorgdrager gaat alles nu op een rijtje zetten en
naast de grote afvalbak staat de doofpot.
gbakl
0
www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/tanks...

misschien moet "een waakhond" zich hierin vastbijten.
er is te goedkoop benzine verkocht en de accijns en btw inhouding en afdracht is daarmee te laag....Schande !
gbakl
0
natuurlijk krijgen de eierboeren geen vergoeding van de staat.
dat zou ook schuld bekennen zijn door de politici en hun waakhond.

de grote partijen VVD,CDA en de kleinere clubs in de toekomstige coalitie hebben dat keurig verhinderd.

doekje voor het bloeden, de overheid gaat wel leuke reclame maken,internationaal, voor onze pluimvee prestaties.....EITJE.
gbakl
0
De Autoriteit Financiële Markten slaakt een kreet over de Nederlandse huizenmarkt. De toezichthouder is sceptisch over de steeds verder stijgende huizenprijzen. Waakzaamheid is geboden. Te veel gezinnen en investeerders rekenen zich rijk met bakstenen

de AFM slaakt een kreet, iemand iets gehoord ?
objectief
0
Je postings zijn wel erg eenzijdig tegenover hardwerkende medewerkers...slaat totaal nergens op...doe jij alles met 100% succes.

Zeker pas ontslagen bij de AFM...grote bak???
gbakl
0
hardwerkende medewerkers ?

die malloot die op TV kwam vertellen dat we maar beter geen eieren meer moesten eten, want ze hadden alle signalen gemist dat er iets helemaal fout zat. (maar dat laatste zegt hij er niet bij..).

hele familiebedrijven kansloos en geen toekomst meer.
grote drama's en enorme schade en geen vergoeding want
de politiek staat erachter omdat ze medeschuldig zijn.

maar fredje vindt dit allemaal maar niks.
stel je voor het lijkt wel op burgerlijke ongehoorzaamheid....foei toch.
gbakl
0
als je tot vijf kunt tellen, dan moet je je ook al
die ellende kunnen voorstellen, fredje12345.
objectief
0
quote:

gbakl schreef op 25 augustus 2017 20:21:

hardwerkende medewerkers ?

die malloot die op TV kwam vertellen dat we maar beter geen eieren meer moesten eten, want ze hadden alle signalen gemist dat er iets helemaal fout zat. (maar dat laatste zegt hij er niet bij..).

hele familiebedrijven kansloos en geen toekomst meer.
grote drama's en enorme schade en geen vergoeding want
de politiek staat erachter omdat ze medeschuldig zijn.

maar fredje vindt dit allemaal maar niks.
stel je voor het lijkt wel op burgerlijke ongehoorzaamheid....foei toch.
Die familiebedrijven hebben die jongens met hun vergif zelf besteld....waarschijnlijk omdat ze zo goedkoop waren...als onder nemer heb je een eigen verantwoordelijkheid. Dit is typisch een gevalletje: winst in eigen zak steken en tegenslag op de Overheid afschuiven.

Overigens je postings over andere onderwerpen zijn ook allemaal vergif pillen.
Alles afbreken...ja, iedereen fout behalve gbakt.
gbakl
0
er zijn ZOVEEL voorbeelden, ik kan het niet meer bijhouden.

maar ik doe mijn best, thanks voor de thumbs-up.
objectief
0
Geen dank...ga lekker door met mopperen op anderen...wat zijn eigenlijk je eigen prestaties, dan kunnen we die vergelijken.
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,35 0,00 0,00% 17 apr
AMX 918,68 0,00 0,00% 17 apr
ASCX 1.207,91 0,00 0,00% 17 apr
BEL 20 3.794,57 0,00 0,00% 17 apr
Germany40^ 17.771,70 +1,68 +0,01% 17 apr
US30^ 37.727,71 0,00 0,00% 17 apr
US500^ 5.019,56 0,00 0,00% 17 apr
Nasd100^ 17.504,91 0,00 0,00% 17 apr
Japan225^ 37.744,07 0,00 0,00% 17 apr
WTI 82,21 0,00 0,00% 17 apr
Brent 87,31 0,00 0,00% 17 apr
EUR/USD 1,0681 +0,0010 +0,09% 07:38
BTC/USD 61.418,71 +165,77 +0,27% 07:36
Gold spot 2.374,97 +13,98 +0,59% 07:38
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,555 0,000 0,00% 17 apr
ADYEN NV 1.434,800 0,000 0,00% 17 apr
Aegon 5,560 0,000 0,00% 17 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,555 0,000 0,00% 17 apr
ADYEN NV 1.434,800 0,000 0,00% 17 apr
Aegon 5,560 0,000 0,00% 17 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront