Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Italiaanse dienstensector groeit sneller

Inkoopmanagersindex in juli naar 56,3.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Italië is in juli in een hoger tempo gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 53,6 in juni naar 56,3 afgelopen maand, het hoogste niveau in tien jaar tijd.

Eerder deze week werd bekend dat de groei van de Italiaanse industrie in juli vrijwel stabiel was. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde marginaal van 55,2 naar 55,1.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hogere productie Italiaanse industrie

Stijging in juni van 1,1 procent op maandbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse industriële productie is in juni in een hoger tempo gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

De productie kwam in juni op maandbasis 1,1 procent hoger uit.

Op jaarbasis steeg de voor kalendereffecten gecorrigeerde industriële productie in juni zelfs met 5,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italiaanse consumentenprijzen stijgen in stabiel tempo

Inflatie op maandbasis gelijk in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in juli in een stabiel tempo gestegen. Dit bleek vrijdagochtend uit definitieve cijfers van statistiekbureau Istat.

Op maandbasis kwam de inflatie uit op 0,1 procent, gelijk aan het niveau in juni.

Op jaarbasis stegen de Italiaanse consumentenprijzen met 1,1 procent, wat een lichte vertraging betekende ten opzichte van het inflatieniveau van 1,2 procent in juni.

De cijfers van vrijdag bevestigden eerder afgegeven voorlopige cijfers voor juli.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italiaanse inflatie loopt op

Cijfers conform eerdere raming.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in augustus iets harder gestegen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

De inflatie bedroeg in augustus 1,2 procent, tegenover 1,1 procent in juli. Op maandbasis stegen de prijzen in augustus met 0,3 procent. De cijfers zijn conform een eerdere raming.

De energieprijzen stegen afgelopen maand met 4,3 procent en de prijzen van transportdiensten namen met 4,4 procent toe. Een maand eerder was dit respectievelijk 2,1 en 3,2 procent.

De kerninflatie kwam in augustus uit op 1,0 procent, tegen 0,8 procent in juli.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pirelli in oktober naar de beurs

Italiaanse bandenproducent wil 35 procent van aandelenkapitaal noteren.

(ABM FN-Dow Jones) Pirelli verwacht in oktober naar de beurs te gaan, nadat de bandenproducent goedkeuring heeft gekregen op de aanvraag om 35 procent van het aandelenkapitaal te noteren aan de Milanese beurs. Dit meldde het bedrijf donderdagmiddag.

De bandenproducent wil maximaal 350 miljoen aandelen, of 35 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, naar de beurs in Milaan brengen. De indicatieve introductieprijs ligt vooralsnog tussen de 6,30 en 8,30 euro per aandeel.

De handel in het aandeel Pirelli start naar verwachting half oktober, zei het concern donderdag, maar dit is afhankelijk van de marktomstandigheden en goedkeuring voor de prospectus door toezichthouders. Tenminste 10 procent van de aandelen die Pirelli naar de beurs brengt, zullen beschikbaar zijn voor Italiaanse particuliere beleggers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italiaanse banken en investeerders profiteren van bloeiende markt voor slechte leningen

Uitverkoop, zolang de voorraad strekt – zo zag de Italiaanse markt voor slechte leningen er lange tijd uit. Maar kopers stonden niet te springen, en de voorraad van de banken strekte steeds verder omdat er meer leningen verzuurden dan er verkocht of opgekalefaterd konden worden.

Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor verkopende partijen en investeerders. Met het herstel van UniCredit, de redding van Monte dei Paschi di Siena en de liquidatie van twee kleinere banken uit de regio Veneto zijn enkele hoofdpijndossiers opgelost. Op de aandelenbeurzen doen Italiaanse banken het met een koerswinst van ruim 25% aanzienlijk beter dan het Europese gemiddelde (7,8%).

Tegelijkertijd floreert de Italiaanse markt voor probleemkredieten. Het totale volume aan transacties stevent af op een afgetekend record, met een mogelijke totale boekwaarde van €104 mrd. En de voorwaarden voor de transacties worden zowel kopers als verkopers aantrekkelijker.

Spektakelstuk
Een jaarlijkse conferentie over slechte leningen in Venetië groeide sinds 2012 met de markt mee, van een bescheiden bijeenkomst tot een spektakelstuk. Deelnemers werden dit jaar getrakteerd op gelikte filmpjes, oorverdovende muziek, acrobatische dansoptredens en een optreden van voormalig voetbalscheidsrechter Pierluigi Collina.

Het onderwerp van gesprek is wel degelijk een serieuze zaak. Slechte leningen drukken op de balansen en winstgevendheid van de banken. Voor dat probleem bestaan grofweg twee oplossingen: de leningen (met verlies) doorverkopen aan beleggers, of proberen de schuldenaar weer aan de praat te krijgen.

Uit de meest recente cijfers van de Italiaanse centrale bank blijkt dat de voorraad slechte leningen in juli scherp daalde, van €191,5 mrd naar €173,2. 'Door een paar jumbo-deals lijkt het misschien alsof het probleem opgelost is,' waarschuwde Banca IFIS-topman en gastheer Giovanni Bossi, 'maar er zit nog veel meer in het vat.'

Omdat banken bij een aantrekkende economie beter presteren, hebben ze meer ruimte om geld opzij te zetten – en dat leidt weer tot meer handel. Bovendien komen er nog steeds slechte leningen bij, al is er sprake van een afname van de groei.

Consumentenkredieten
Banken hoeven steeds minder verlies te nemen op hun probleemkredieten, die volgens cijfers van Banca IFIS gemiddeld voor 37,9% van de waarde bij uitgifte op de balans staan. De prijzen voor leningen met garanties of onderpand benaderen dat niveau, en ook consumentenkredieten worden duurder.

Een verbeterde informatievoorziening is cruciaal voor een goede prijsvorming. Nog steeds is er volgens een aanwezige investeerder sprake van een 'ignorance discount' – een korting die beleggers eisen omdat ze bijvoorbeeld beperkt inzicht hebben in de waarde van onderpanden.

Daarnaast moet het faillissementsrecht grondig hervormd worden, stelde John Fell van de Europese Centrale Bank. En ook een publieke of private 'bad bank', die naar Iers en Spaans voorbeeld slechte leningen overneemt van banken, staat nog steeds op de agenda.

Ondertussen investeren banken en beleggers in de uitwinning van slechte leningen. Binnen de banken hebben deze afdelingen een andere positie gekregen, stelde bestuursvoorzitter Giuseppe Castagna van Banco BPM. Een paar jaar kregen ze nauwelijks aandacht van de topman, nu zijn de lijnen juist erg kort.

Londen
Bovendien, zei Bossi van Banca IFIS, trekken ze andere mensen aan: 'Vroeger gingen de beste mensen als vermogensbeheerder naar Londen. Tegenwoordig komen ze naar de slechte leningen-afdelingen. Alles is nu anders.'

Een op de conferentie veelgenoemd punt van zorg is de beschikbaarheid van specialisten op het gebied van uitwinning. Er zijn specifieke vaardigheden nodig om de (stroperige en kostbare) gang naar de faillissementsrechter te voorkomen. Maar vergeleken met de crisissfeer van de laatste jaren heeft dat iets van een luxeprobleem.

fd.nl/beurs/1218765/italiaanse-banken...
gbakl
0
www.youtube.com/watch?v=c0NLX8sETUs

Italie krijgt binnenkort een nieuw drama.
Alitalia staat op omvallen, de national carrier gaat onderuit en zelfs de paus verliest daarmee zijn geliefde vervoermiddel, de 747-pausmobiel.

Had al tien jaar geleden moeten gebeuren natuurlijk en miljarden zijn er vergeefs ingepompt en verdampt.

onbegrijpelijk dat het daar nu al een tijdje oorverdovend stil is, terwijl AirBerlin alle aandacht trekt.

ik weet niet wat Italiaans is voor too-big-to-fail maar het is hier niet langer van toepassing en de schok zal groot zijn.
voda
0
Italiaans consumentenvertrouwen in de lift

Ondernemers ook positiever.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Italiaanse consumenten en ondernemers is in september verbeterd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 111,2 in augustus naar 115,5 in september.

De graadmeter voor het ondernemersvertrouwen steeg deze maand naar 108, van 107,1 in augustus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pirelli stelt prijs beursgang vast

Introductiekoers aan onderkant prijsvork.

(ABM FN-Dow Jones) Pirelli gaat naar de beurs in Milaan voor 6,50 per aandeel. Dit maakte de Italiaanse bandenfabrikant vrijdag bekend.

Daarmee komt de introductiekoers uit aan de onderkant van de vooraf vastgestelde bandbreedte van 6,30 tot 8,30 euro per aandeel.

In totaal biedt Pirelli 350 miljoen aandelen aan, 35 procent van het totale aandelenkapitaal. Tien procent, ofwel 35 miljoen aandelen, wordt aan particuliere beleggers aangeboden, terwijl de resterende 315 miljoen aandelen bedoeld zijn voor gekwalificeerde beleggers in Italië en institutionele beleggers in het buitenland.

De totale opbrengst van de beursgang komt uit op bijna 2,3 miljard euro. Inclusief de zogenoemde greenshoe optie, waardoor er na de beursintroductie extra aandelen kunnen worden uitgegeven, zou dit kunnen oplopen tot 2,6 miljard euro. Pirelli wordt hiermee gewaardeerd op circa 6,5 miljard euro.

De aandelen zullen op 4 oktober voor het eerste verhandelbaar zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italiaanse inflatie daalt licht

Kerninflatie stijgt ook minder hard in september.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in september iets minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

De inflatie bedroeg in september 1,1 procent, tegenover 1,2 procent in augustus. Op maandbasis daalden de prijzen in september met 0,3 procent.

De energieprijzen stegen afgelopen maand met 2,9 procent en de prijzen van transportdiensten namen met 2,7 procent toe.

De kerninflatie kwam uit op 0,7 procent, tegen 1,0 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italiaanse dienstensector groeit minder snel

Inkoopmanagersindex in september naar 53,2.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Italië is in september in een lager tempo gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 55,1 in augustus naar 53,2 afgelopen maand. Economen rekenden op 54,8.

Afgelopen week werd bekend dat de groei van de Italiaanse industrie in september stabiel groeide. De inkoopmanagersindex voor de industrie bleef in september onveranderd staan op 56,3.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
gbakl
0
www.rtlz.nl/business/ryanair-heeft-pr...

-Alitalia binnenkort failliet en dat is onvermijdelijk.
-Airberlin was ook al failliet en de oorlogskas van menig airline(LH) wordt al besteed aan opkopen deel van AirBerlin.
-Ryanair haakt af.
-Italie is al veel meer dan 10 jaar een slangenkuil voor o.a. de luchtvaart investeerders.

Alitalia is ook vaak de afhandelaar van veel vluchten ook op de regionale luchthavens en elke passagier naar Italie moet zich daar zorgen om maken.
Elke airline heeft grote problemen als de bom barst en er geen afhandeling meer is.
Geen info of opvang of alternatief vervoer voor de passagier want totale chaos op dat moment in Italie.
2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 19 apr
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 19 apr
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront