Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
mjmj
0
Interessant detail dat Brexiteers over het hoofd zien: als er een harde brexit komt is er een enorme investering nodig in douane w.o. 3000 tot 5000 douane-employees en een IT systeem dat import en export afhandelt. Die investering wordt geschat op..... 800 miljoen pond en de tijd om het IT systeem te ontwikkelen bedraagt enkele jaren....

www.theguardian.com/politics/2017/sep...
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 23 september 2017 22:18:

[...]

Alweer fout.

Niet ik begon erover maar haas.
Alweer kun je niet lezen.

Hoeveel heb jij eigenlijk gedronken?
Niks .... grappenmaker
hirshi
0
quote:

mineset® schreef op 23 september 2017 22:51:

[...]Niks .... grappenmaker
Ach je stelde mij de vraag.
Dus die wilde ik je even teruggeven.

Wat anders gebruikt soms? Je bent nogal vergeetachtig vanavond.
haas
0
Is Groot Brittannie nog een serieus land?' vraagt Lia van Bekhoven. ''Sinds de crisis van Suez heeft het land er niet zo pathetisch uitgezien als nu', kopte The Economist, zelf een serieus weekblad. Een land op waarde schatten dat vorig jaar met Brexit onbekommerd stemde voor economische zelfkastijding is lastig.
DeZwarteRidder
0
Nederland weer Europees kampioen concurrentie

1 uur geleden in FINANCIEEL

ROTTERDAM (ANP) - Nederland is voor het tweede jaar op rij de meest concurrerende economie van de Europese Unie. Dat blijkt uit onderzoek van het World Economic Forum (WEF). Een goede infrastructuur en sterke innovatiekracht maken dat Nederland zelfs grote buur Duitsland voor weet te blijven

.,,Nederland heeft net als vorig jaar de beste haveninfrastructuur ter wereld'', zegt de Rotterdamse hoogleraar bedrijfskunde Henk Volberda, die betrokken was bij het onderzoek. ,,In een dichtbevolkt handelsland als Nederland is een kwalitatief goede infrastructuur onontbeerlijk voor de concurrentiekracht.''

Uit de studie komt naar voren dat Nederland het ook steeds beter doet wat betreft zeer geavanceerde en vooruitstrevende bedrijven. ,,Nederland is een van de voorlopers als het gaat om de toepassing van nieuwe technologieën die de basis vormen van de vierde industriële revolutie, zoals kunstmatige intelligentie, robotisering, internet of things, cloud computing en 3D-printing.''

Volberda is verder ook te spreken over het beleid van de Nederlandse overheid en de goede gezondheidszorg hier. Wereldwijd handhaaft ons land zich op een vierde plek op de concurrentielijst. Alleen Zwitserland, de Verenigde Staten en Singapore scoren beter. Duitsland staat net als vorig jaar een plekje achter Nederland, op de vijfde plaats.

De professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft nog wel een kritische noot: ,,Nederland heeft nog steeds excellent hoger onderwijs, maar de instroom in het hoger onderwijs is afgenomen.'' Dat laatste is wel iets waar aan gewerkt moet worden, gezien de snelle uitholling van kennis en vaardigheden door de opkomst van nieuwe technologie.

Ook de stabiliteit van de financiële sector blijft een punt van aandacht, al heeft Nederland hier afgelopen jaar wel verbetering laten zien. Nederland steeg wat betreft de gezondheid van banken met tien posities naar de 41e plaats.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageert verheugd op de uitkomst. Maar ,,de ranking laat ook zien dat andere landen in bijvoorbeeld Azië niet stilzitten'', zo merkt de bewindsman op. ,,We zullen dus onverminderd publiek én zeker ook privaat moeten blijven investeren in innovatie.''
[verwijderd]
0
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

alleen rutte's creditcard ons belastinggeld zal wel ruim aangesproken worden.
kan die omhoog gemarketeerde polieke franse idioot niet eerst zijn eigen land op orde brengen,voordat hij gaat dromen over een frans europa.
DeZwarteRidder
0

Europese Investeringsbank zorgt mogelijk voor twee miljoen banen in 2020

Gepubliceerd: 28 september 2017 12:48 Laatste update: 28 september 2017 15:48

De investeringen door de Europese Investeringsbank (EIB) zorgen in 2020 naar verwachting voor 2,25 miljoen extra banen in de Europese Unie.

Dat laat de EIB donderdag weten op basis van nieuwe cijfers.

De EIB gaf de afgelopen jaren binnen de EU ondersteuning aan projecten ter waarde van 544 miljard euro, bijvoorbeeld door middel van leningen. Deze projecten zullen naar verwachting de economie met 2,3 procent vergroten in 2020.

De investeringsbank verstrekt kredieten voor projecten die het beleid van de EU versterken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om infrastructuur of hulp aan het midden- en kleinbedrijf.

Volgens EIB-president Werner Hoyer laten de cijfers zien dat de investeringen een sterk en duurzaam effect hebben, ook in regio's van Europa die hard zijn geraakt door de crisis.
Door: ANP
haas
0
Feitelijk is de EIB 'n staatsbank met de EU landen als aandeelhouder
De EIB is in 1958 opgericht bij het Verdrag van Rome
======================================================================
Het vertrek van de Britten uit de EU, brexit, heeft ook consequenties voor de deelname in de EIB.[3] De EIB kent hiervoor geen regels. Het Verenigd Koninkrijk, met een belang van zo'n 16%, kan alleen betrokken blijven bij de EIB na een wijziging van het EU-verdrag, maar voor een dergelijke aanpassing bestaat thans geen politieke bereidheid.[3]

uit : wiki
DeZwarteRidder
0
'Nederland stijgt op lijst rijkste landen naar achtste plek'

Gepubliceerd: 28 september 2017 16:05 Laatste update: 28 september 2017 17:11

Nederland klimt naar boven op de ranglijst met rijkste landen ter wereld. Nederland stijgt met één plaats naar de nummer acht van de wereld.

Dat staat in het achtste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Het verzekeringsorgaan analyseert hierbij het vermogen en de schulden van huishoudens in meer dan vijftig landen.

Nederlanders hebben een gemiddeld nettovermogen van 87.980 euro. Het rijkste land ter wereld is de Verenigde Staten, met een gemiddeld nettovermogen per Amerikaan van 177.210 euro.

Zwitserland staat op de tweede positie met 175.720 euro aan nettovermogen. De top vijf wordt verder opgevuld door Japan (96.890 euro), Zweden (95.050 euro) en Taiwan (92.360 euro).

Gemiddeld vermogen per inwoner
Nederland

Opvallend is dat Nederland en België de enige landen uit de eurozone zijn die in de top tien van rijkste landen staan. Volgens Allianz zou de hoge notering van Nederland te maken hebben met de portefeuillestructuur.

Hierin is een bovengemiddeld percentage aan verzekeringspolissen en pensioenen opgenomen. Nederlanders zouden tevens veel sparen en een "strenge schulddiscipline" hebben.

Hoger vermogen

Het wereldwijde vermogen, gemeten over vijftig landen, is in 2016 met 7,1 procent gestegen. Dit komt nagenoeg overeen met het gemiddelde na de bankencrisis van 2008.

Allianz concludeert dat er sprake is van een toename in vermogen "ondanks een politiek turbulent 2016". Afgelopen jaar werd de omstreden zakenman Donald Trump president van de Verenigde Staten en stemde het Verenigd Koninkrijk in een referendum voor een afscheiding van de Europese Unie.
Door: NU.nl

www.nu.nl/geldzaken/4941848/nederland...
josti5
0
Een 'gemiddeld netto vermogen': dat zegt toch he-le-maal niks!!!
Zie slechts de armoede in de USA, 'het rijkste land van de wereld'.
haas
0
Forget Brexit. It's Catalonia's independence vote that's the biggest threat to the EU.

catalonie dreaming:)
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 29 september 2017 19:58:

Forget Brexit. It's Catalonia's independence vote that's the biggest threat to the EU.

catalonie dreaming:)
www.catalannews.com/

zal wel een catalaanse eta op gaan staan.
heeft Rajoy goed aangepakt.
Zheng He
0
quote:

@realjohnnywalker schreef op 29 september 2017 20:29:

[...]

www.catalannews.com/

zal wel een catalaanse eta op gaan staan.
heeft Rajoy goed aangepakt.
Zei hij hoopvol.
haas
0
Monarch Airlines,een van de grootste
luchtvaartmaatschappijen van Groot-
Brittannië,is failliet en daardoor zijn
110.000 Britse reizigers gestrand in
het buitenland.Nog eens 300.000 anderen
zijn gedupeerd doordat hun vlucht is
geannuleerd.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 29 september 2017 19:58:

Forget Brexit. It's Catalonia's independence vote that's the biggest threat to the EU.
catalonie dreaming:)
Zo de koppen lezend, zijn er heel wat vooraanstaande Catelanen- en Catelaanse bedrijven, die helemaal geen eigen land willen, maar WÉL meer onafhankelijkheid van het Centrale Gezag.
Zelfs FC Barcelona sprak gisteren in een officieel bericht op haar website kwaad over hetgeen Rajoy doet. Ze wilden de wedstrijd van gisteren (vanwege de turbulentie) uitstellen, maar ook de centrale voetbalbond steunt Rajoy en dreigde Barca met een 0-3 uitslag als de wedstrijd niet door zou gaan + daarbovenop nóg eens 3 punten extra verlies in de competitie (duidelijk ook een vorm van repressie) zodat Barca gisteren heeft besloten dan maar zonder publiek te spelen. Barca heeft de Spaanse competitie nodig en dat is met veel andere bedrijven ook zo, men kan niet echt zonder Spanje.

Rajoy heeft er gisteren één grote puinhoop van gemaakt waardoor het al maar moeilijker zal worden om een oplossing te vinden.
Zheng He
0
Gaat fijn met die Brexit, ze zijn er nog steeds, maar Monarch is nu al kapot. Brandstof werd wel wat duur.
DeZwarteRidder
1
Nederland had flink profijt van de euro

Nederland heeft per saldo profijt gehad van de deelneming aan het europroject. Dat geldt ook voor veel andere landen die meedoen aan het gezamenlijke muntproject. Sinds de crisis van 2008 en 2009 is het effect voor de landen van Zuid-Europa echter negatief.

Tot die conclusie komen drie Tilburgse economen, onder wie hoogleraar Lex Meijdam dinsdag in een artikel in het economenblad ESB. Ze hebben voor de periode vanaf 1997— toen de eurodeelnemers hun beleid al op de toekomstige euro gingen aanpassen— op basis van modellen uitgerekend of de economische groei anders was uitgepakt als landen besloten hadden om niet tot de eurozone toe te treden. Nederland zou in dat geval voor 5,5% aan groei zijn misgelopen.

De calculatie is gemaakt voor tien van de twaalf landen waar vanaf 2002 met de euro werd betaald: Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Portugal, Griekenland, Finland en Oostenrijk. Ierland en Luxemburg vielen buiten het onderzoek.
Duitsland

Het blijkt dat tot aan de crisis bijna alle landen geprofiteerd hebben van de euro. Duitsland echter nauwelijks. Dat land begon juist ná de crisis van 2008 te profiteren. Meijdam en zijn medeauteurs veronderstellen dat de snel na de eeuwwisseling doorgevoerde structurele hervormingen na een aantal jaren een gunstig effect op de Duitse economie zijn gaan sorteren. Dit resultaat weerspreekt recente Amerikaanse claims dat Duitsland de ondergewaardeerde euro misbruikt in de handel met zowel de VS als de andere europartners.

België, Oostenrijk en Nederland hebben vanaf 1997 steeds profijt gehad van de euro. De conclusie van de auteurs is dat vooral landen met een open economie, een lage overheidsschuld, een flexibele arbeidsmarkt en een sterke concurrentiepositie profiteren van de euro. Deze drie landen voldoen aan die eis.
Verlies na de crisis

Portugal, Spanje en in hoge mate Griekenland hebben tot 2009 nog sterk geprofiteerd van hun deelneming aan de euro. Na de crisis werd alles anders. Voor Spanje smolt de nettowinst weg, voor Portugal sloeg de plus om in enig verlies, en voor Griekenland werd het resultaat zelfs zwaar negatief.

Frankrijk krijgt vaak het verwijt de economie veel te weinig te hebben hervormd. Dit land is van de euro niet veel beter of slechter geworden en lijkt de potentiële winst te hebben gemist. De eerder dit jaar aangetreden hervormingsgezinde president Emmanuel Macron zou hier verandering in kunnen brengen.
Italië

Italië heeft het nog slechter gedaan, en de economie nog minder structureel hervormd. Al vanaf 2006 heeft het land enig economisch nadeel van de euro. Na de crisis is dat toegenomen. Volgens de auteurs kan met een betrouwbaarheid van 80% worden gezegd dat door de deelname aan het europroject het verlies voor Italië is opgelopen tot tussen de 3,4% en 10,2%.

www.fd.nl
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.977,14 +389,36 +0,61% 05:41
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront