BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM oktober 2017

1.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
€d_Modus Vivendi
0
zie ook 15.38

BAM & Hermes greenlight speculative Edinburgh office build

October 12 2017
BAM & Hermes greenlight speculative Edinburgh office build
Edinburgh has been given a vote of confidence by BAM Properties and Hermes Investment Management, with the decision to green light to a 122,000sq/ft speculative office build in the city’s Exchange district.

Delivery of Capital Square will begin later this month at the junction of Morrison Street and Lothian Road, providing eight floors of Grade A accommodation for 1,400 workers by 2020 in what would be the largest speculative development currently underway in the city.

Dougie Peters, managing director, BAM Properties, said, “The city continues to suffer from a lack of Grade A supply with strong demand from occupiers for new space. We have a great partner and project team in place providing us with all the right ingredients to undertake a speculative development of this quality.”
€d_Modus Vivendi
0
Ontwikkeling 400 woningen Noorderkwartier Amsterdam op stoom
12 oktober 2017 - AM
Artists impression

Amsterdam, 12 oktober 2017 - De heipalen van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier in Amsterdam gaan nog voor het einde van dit jaar de grond in. Dit maakt CZAN ontwikkeling (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) bekend. Sinds het tekenen van de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente Amsterdam medio 2015, bevinden de plannen zich in de afrondende fase. De gemeente is bijna klaar met het bouwrijp maken van de locatie.
Noorderkwartier wordt een gevarieerde woonwijk

De nieuwe woonwijk Noorderkwartier krijgt een gevarieerd woningaanbod met 96 eengezinswoningen, 24 kavels voor particulier opdrachtgeverschap (Create@Noord) en circa 375 appartementen voor studenten. De wijk ligt naast het nieuwe metrostation Noord wat zorgt voor een optimale bereikbaarheid.

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Noord is enthousiast over de ontwikkelingen en vooral over het groen. ‘Wij vinden het fijn dat er goed is geluisterd naar bewoners en er in het Noorderkwartier ruimte is voor groen en speelgelegenheid. Dat vinden wij erg belangrijk.’

‘Blauwhoed en AM maken in Amsterdam-Noord een nieuw stuk stad waar verschillende functies bij elkaar komen. Het luisteren naar de wensen van klanten is hierbij essentieel. We zijn blij deze ontwikkeling samen met de gemeente te realiseren’, vertelt Wim Looijen, adjunct directeur AM Noordwest.
Bouw eengezinswoningen

Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: ‘De eengezinswoningen zijn ontworpen door LEVS en Ponec de Winter architecten. Het ontwerp sloot zo goed aan op de wensen van de potentiële kopers dat we meteen konden doorpakken. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en is het bestemmingplan vastgesteld. De start bouw staat gepland voor eind 2017.’
Start verkoop kavels

De 24 zelfbouwkavels in Create@Noord gaan naar verwachting ook dit jaar nog in verkoop. De belangstelling hiervoor is groot. Jeroen Stins: ‘Je eigen huis bouwen op een ruime kavel met een privé parkeerplaats in Amsterdam is natuurlijk een unieke kans. Die zullen weinig mensen aan zich voorbij laten gaan.’
De Key koopt appartementen

Tot slot heeft CZAN in woonstichting De Key de partij gevonden voor afname van een appartementencomplex met circa 375 units voor studenten. Hiertoe ondertekenden betrokken partijen in augustus jl. de letter of intent. De voorgenomen aankoop van de studentenwoningen past prachtig in het beleid van de woonstichting. ‘Wij hebben ons ten doel gesteld woonstarters te helpen aan betaalbare woonruimte in Amsterdam. De realisatie van een woontoren voor deze doelgroep in Noorderkwartier is een mooie toevoeging aan onze portefeuille’, aldus Eelco Siersema, directeur Vastgoed van De Key. De woontoren wordt ontworpen door Inbo Architecten. De start bouw is halverwege 2018 gepland. De eerste studenten zullen begin 2020 hun intrek nemen.
Onderdeel van centrumgebied Amsterdam Noord

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN komt straks het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

Blauwhoed en AM realiseerden in CAN eerder al Elzenhagen Noord (van 2007 tot 2014). Deze woonwijk bestaat uit circa 600 woningen en appartementen in verschillende typen en grootten.
€d_Modus Vivendi
0

Startsein voor bouw Tuinen van Mollenburg in Gorinchem
12 oktober 2017 - AM
Startsein voor bouw Tuinen van Mollenburg in Gorinchem

Gorinchem, 9 oktober 2017 - De bouw van de eerste 38 woningen van het nieuwbouwproject Tuinen van Mollenburg in Gorinchem is feestelijk begonnen. Op de naastgelegen tennisclub zijn de kopers door ontwikkelaar Geert Fleuren van Ontwikkelingscombinatie Mollenburg (OCM) hartelijk ontvangen. De ontwikkelingscombinatie bestaat uit AM en Bemog. Daarna feliciteerden wethouder Eva Dansen en Daco Bokx, ontwikkelaar OCM, de toekomstige bewoners met dit heugelijke feit en gaven zij een terugblik op een succesvol verlopen traject.

Op de bouwplaats mochten alle kopers een boodschap op de eerste heipaal schrijven. Daarna is door de wethouder en de directie OCM tezamen het startsein gegeven voor de bouw.

Geert Fleuren: ‘Het is bijzonder dat we in samenwerking met de gemeente Gorinchem op deze centrale locatie zo’n ruime groene en waterrijke wijk kunnen ontwikkelen. Wij zijn trots op het realiseren van een kindvriendelijke en groene woonwijk met royale tuinen van minimaal twaalf meter diep. Door de oud-Hollandse stijl zorgen we voor een dorps en knus karakter.’
Tuinen van Mollenburg

De voormalige sportvelden maken plaats voor een unieke nieuwbouwwijk. Het kleinschalige karakter in combinatie met de ruime opzet, het groen en water rondom én de oud-Hollandse architectuur maken de Tuinen van Mollenburg heel bijzonder om te wonen. Elk huis heeft een diepe tuin.

In december 2016 is de verkoop van Fase 1 (38 woningen) gestart en op één woning na is alles verkocht. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit vier fasen met 120 tot 130 woningen. Fase 2 gaat met 31 woningen op 12 oktober in verkoop. AM en Bemog ontwikkelen het project en de realisatie is in handen van BAM Wonen.
€d_Modus Vivendi
0

Gunning contract Extra Sneltrein Leeuwarden-Groningen
12 oktober 2017 - BAM Infra bv
Gunning contract Extra Sneltrein Leeuwarden-Groningen

(Nieuwsbericht ProRail:) Utrecht, 12 oktober 2017 - Aannemer BAM Infra is gecontracteerd voor een groot deel van de werkzaamheden voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden. Dit contract bevat onder andere de spoorverdubbeling tussen Zuidhorn en Hoogkerk over een lengte van acht kilometer, de aanpassing aan het spoor bij overweg de Schrans en de perrons 5b en 8 op station Leeuwarden.
Maximale aandacht voor de omgeving

Het project kent een aantal duidelijke doelstellingen waar het plan van BAM het beste invulling aan geeft. Zo moet er maximale aandacht zijn voor de omgeving en de spoorinfrastructuur moet zo snel mogelijk gereed zijn. Een van de zaken die belangrijk is voor de omgeving is de tijdelijke afsluiting van de Fanerweg in Zuidhorn. Deze afsluiting is nodig voor het vervangen van de spoorbrug. De aannemer mocht daar maximaal twee maanden over doen en deze periode lijkt nu nog korter te kunnen worden. Dit is één van de manieren waarop de aannemer invulling geeft aan maximale aandacht voor de omgeving.
Start realisatie

Voordat BAM aan de uitvoering begint, zijn voorbereidende werkzaamheden nodig. Ze werken de ontwerpen verder uit, doen uitgebreider grondonderzoek en verleggen kabels en leidingen.

Het project bevindt zich in de afrondende fase van de planologische procedure. De bouw van het project start als deze procedure is afgerond. Eind januari besluiten de provincies Groningen en Fryslân en ProRail wanneer de aannemer mag starten met de realisatie. Nadat de startdatum bekend is, komt er duidelijkheid over de planning. Ook zal dan duidelijk worden hoeveel dagen de Fanerweg voor gemotoriseerd verkeer moet worden afgesloten.
JVDP
1
BlackRock IM verhoogt haar shortpositie van 0,66 naar 0,71.

Melding van 11-10-2017.

Gr JvdPee
€d_Modus Vivendi
0
BlackRock Investment Management (UK) Limited Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0,71 11 okt 2017

vergroot van 0,66 naar 0,71 rats never sleep
JVDP
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 12 oktober 2017 18:06:

BlackRock Investment Management (UK) Limited Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0,71 11 okt 2017

vergroot van 0,66 naar 0,71 rats never sleep
Dan moeten we even die man uit Hamelen bellen.

Gr JvdPee
€d_Modus Vivendi
0
zie ook 17.00 maar nu met prijs

BAM to build € 37m Edinburgh spec office

BAM Construction is set to start building a 122,000 sq ft speculative office development in Edinburgh later this month.

Edinburgh BAM capital square
Capital Square is presently Edinburgh’s largest speculative office

The eight-floor building project in the city’s Exchange business district is being developed by BAM Properties in partnership with Hermes Investment Management.

Capital Square is presently Edinburgh’s largest speculative office development and will be located between Morrison Street and Lothian Road, close to Haymarket Station.

capital square-exterior-final-23march16-606-1507808111114859617

Designed by architects Hurd Rolland, the building will feature a glazed curtain-walling facade, double-height reception with a statement atrium, and rooftop terraces.

Dougie Peters, Managing Director, BAM Properties, said: “BAM has a successful track record of identifying when the market is right for investment. We believe now is the time. We are confident in the Edinburgh office market and the Edinburgh economy generally.

“The city continues to suffer from a lack of Grade A supply with strong demand from occupiers for new space. We have a great partner and project team in place providing us with all the right ingredients to undertake a speculative development of this quality.

“This development is special for many reasons, not least its location and staff friendly features. It will provide a competitive edge as Edinburgh lacks high-calibre developments of this scale capable of attracting blue-chip occupiers.’
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Ik denk dat een ieder in zijn arm zit te knijpen, misschien denken ze wel dat ze dromen? Goede stijging trouwens, mag ook wel met al die nieuwe opdrachten.
€d_Modus Vivendi
0

Persbericht
Koninklijke BAM Groep nv



BAM verwerft wegenproject voor terminal DP World in Dubai
Den Haag, 13 oktober 2017 - BAM International bv – de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, actief buiten Europa – heeft in Dubai opdracht verworven voor ontwerp en bouw van een weg met een contractwaarde van ruim € 14 miljoen voor opdrachtgever DP World, een van ’s werelds grootste beheerders van containerterminals, op hun flagship-terminal Jebel Ali Port and Free Zone.

De bijna drie kilometer lange weg met 2x2 rijstroken verbindt de nieuw aangelegde Jebel Ali-containerterminal 4 met het bestaande wegennetwerk van de stad. Tot het contract behoren tevens de aanleg van twee brugconstructies over gastransportleidingen, de aanleg van waterafvoer en het plaatsen van verlichting, bebording, wegmarkering en betonnen rijbaanafscheiding.

BAM International verwacht het project te realiseren in vijftien maanden, nadat het voorbereidende bodemonderzoek op de bouwplaats is afgerond.

image

BAM International heeft eerder dit jaar Jebel Ali Terminal 4 (fase 1, 1b en 2) aan DP World opgeleverd. Dit betrof de aanleg van een 2,3 km lange kademuur, alsmede een 440 meter lange toegangsbrug en 3,5 km verbindingsweg tussen de op een eiland gesitueerde containerterminal en de belangrijkste haven.

Nadere informatie:
- pers: Arno Pronk, (030) 659 86 23, arno.pronk@bam.com;
- analisten: Joost van Galen, (030) 659 87 07, joost.van.galen@bam.com.

AP/cc/17/0042
[verwijderd]
1
quote:

Beurs2020 schreef op 13 oktober 2017 09:45:

Rare jongens die BAM forumgangers. Stijgt de koers dan is er niemand te zien !?
Stijging van nog geen 0.25% is niet iets om de polonaise te lopen, lijkt mij.
Fred107
0
quote:

Jvdpee schreef op 12 oktober 2017 18:02:

BlackRock IM verhoogt haar shortpositie van 0,66 naar 0,71.

Melding van 11-10-2017.

Gr JvdPee
. Wat weten die verdomde lui nou meer dan wij en waarom moeten ze nou net BAM hebben?
€d_Modus Vivendi
1
quote:

Fred107 schreef op 13 oktober 2017 11:37:

[...]. Wat weten die verdomde lui nou meer dan wij en waarom moeten ze nou net BAM hebben?

die ratjes daghandelen ALTIJD en OOK onder de 0,5% lekker onder de radar.
Paar uur long/short en bij de slotveiling doen ze hun best nog even.
1.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:49
Koers 3,830
Verschil +0,024 (+0,63%)
Hoog 3,834
Laag 3,790
Volume 60.104
Volume gemiddeld 1.419.815
Volume gisteren 557.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront