Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
voda
0
KLM-vliegtuig verliest romppaneel na opstijgen

Een Boeing 777 van vliegmaatschappij KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft vlak na opstijgen een rompdeel verloren. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM. Het paneel raakte een rijdende auto, maar niemand raakte gewond.

Annabel van Gestel 24-09-17, 10:22 Laatste update: 13:09

Het toestel was op 2,5 km hoogte en vloog boven het Japanse Osaka toen het onderdeel van het toestel werd gerukt. Het vallende paneel veroorzaakte een deuk in het dak van de auto en een gebroken achterruit. De inzittenden van zowel de auto als het vliegtuig kwamen er ongeschonden vanaf.

De vlucht bereikte Amsterdam gisteren zonder verdere problemen. ,,De vliegveiligheid aan boord is op geen enkel moment in het geding geweest. KLM betreurt dit incident en heeft vanzelfsprekend direct een onderzoek ingesteld'', aldus KLM.

www.ad.nl/buitenland/klm-vliegtuig-ve...
voda
0
Air France lanceert nieuwe prijsvechter

Joon gaat vanaf december in Europa vliegen.

(ABM FN-Dow Jones) Air France heeft maandag zijn nieuwe budgetmaatschappij Joon gelanceerd. Dit maakte het onderdeel van Air France-KLM maandag bekend.

Joon gaat vanaf 1 december dit jaar vliegen, naar de vier Europese steden Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. Volgend jaar worden ook lange afstandvluchten uitgevoerd, naar Brazilië en de Seychellen.

Joon richt zich op jongere klanten. Klanten krijgen tijdens een vlucht toegang tot media zoals Viceland en Red Bull TV, benadrukte de Air France dochter. Iedere stoel krijgt een toepassing om smartphones of tablets op te laden en er zijn mogelijkheden om virtual reality brillen te gebruiken. Air France sprak van "new generation travel" in zijn presentatie van de nieuwe luchtvaartmaatschappij.

De vliegtuigen worden bestuurd door piloten van Air France.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Franse tak Transavia dit jaar winstgevend'

Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 07:54 | Views: 657

Air France-KLM 16:11
13,38 +0,18 (+1,33%)

PARIJS (AFN) - Transavia Frankrijk verwacht dit jaar een bijdrage te leveren aan de winst van moederbedrijf Air France-KLM. Dat was in het tienjarig bestaan van de prijsvechter pas één keer eerder het geval. Ook de Nederlandse tak schrijft naar verwachting opnieuw zwarte cijfers.

Dat heeft directeur Nathalie Stubler van Transavia Frankrijk gezegd tegen zakenkrant La Tribune. ,,De groep verwacht positieve resultaten van beide Transavia's'', aldus de bestuurder.

Air France-KLM geeft in zijn kwartaalrapportages doorgaans geen cijfers van de twee dochters afzonderlijk. Maar volgens La Tribune leed de Franse tak vorig jaar een operationeel verlies van meer dan 30 miljoen euro, terwijl de Nederlandse wel winstgevend was.
voda
0
Bank of America stapt bijna geheel uit AF-KLM

Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 16:54 | Views: 247

Air France-KLM 16:55
13,37 +0,17 (+1,29%)

Bank of America Corp 16:55
25,33 +0,52 (+2,08%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bank of America heeft zijn flinke belang in Air France-KLM bijna volledig van de hand gedaan. Dat blijkt uit een melding bij de Franse beurstoezichthouder AMF.

De Amerikaanse bank was op 15 september nog goed voor een deelneming van 5,37 procent in de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Dat is nu teruggebracht tot 0,05 procent.
voda
0
China Eastern en Delta mogen belang in Air France-KLM nemen

Amerikaanse en Braziliaanse toezichthouders zijn akkoord.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines en en China Eastern Airlines hebben van Amerikaanse en Braziliaanse toezichthouders groen licht gekregen om per 3 oktober ieder een belang van tien procent te nemen in Air France-KLM. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag bekend.

Daarbij wordt voor 751 miljoen euro aan nieuw kapitaal aangetrokken door de uitgifte van nieuwe aandelen.

Air France-KLM zal de kapitaalinjectie onder meer aanwenden voor aflossing van schulden en de financiering van het belang in Virgin Atlantic. Air France-KLM wordt na Delta, dat een belang van 49 procent heeft in Virgin Atlantic, de grootste aandeelhouder in de Britse luchtvaartmaatschappij.

Aandeelhouders van Air France-KLM gingen eerder ook akkoord met de zetel die Delta en China Eastern elk krijgen in de bestuursraad van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Air France-KLM 0,3 procent hoger op 13,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groen licht voor investeringen in AF-KLM
Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 18:25 | Views: 323

Air France-KLM 17:35
13,32 +0,12 (+0,91%)

PARIJS (AFN) - Toezichthouders in de Verenigde Staten en Brazilië zijn akkoord met de grote investeringen van Delta Air Lines en China Eastern in Air France-KLM. Daardoor kunnen de samenwerkingspartners volgens de planning op 3 oktober een aandelenbelang van 10 procent nemen in het de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, zo meldt Air France-KLM.

De aandelenverkoop levert Air France-KLM in totaal 751 miljoen euro aan nieuw kapitaal op. Ongeveer een derde daarvan gebruikt de luchtvaartgroep om zelf een belang van 31 procent te nemen in het Britse Virgin Atlantic. De rest is bestemd om de schuld verder terug te dringen.

De aandeelhouders van Air France-KLM stemden eerder al met ruime meerderheid voor de deals met Delta en China Eastern. Die moeten zorgen voor een nog hechtere samenwerking en daarmee ook voor extra opbrengsten en kostenvoordelen. De passagier krijgt volgens het bedrijf een nog ruimere keuze aan vluchten.
voda
0
Grote storing treft luchthavens wereldwijd

Gepubliceerd op 28 sep 2017 om 13:00 | Views: 2.314

Air France-KLM 16:08
13,20 -0,13 (-0,94%)

AMSTERDAM (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Passagiers over de hele wereld hebben donderdag problemen gehad bij het inchecken voor vluchten. Niet alle vluchten waren getroffen, maar onder meer Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en Amerikaanse maatschappijen meldden problemen.

KLM laat weten dat de incheckproblemen na een kwartier verholpen waren. Wel liepen door de storing 24 uitgaande vluchten vanaf Schiphol vertraging op. KLM heeft nog wel nog te maken met een storing in zijn boekingssysteem. Ook het omboeken van vluchten is daardoor tijdelijk niet mogelijk.

De oorzaak ligt volgens KLM bij het vluchtboekingssysteem van de Spaanse IT-dienstverlener Amadeus. Volgens dat bedrijf is er sprake van een ,,netwerkstoring". Amadeus laat weten dat de systemen zo snel mogelijk weer opgestart worden. Over de oorzaak is niets bekendgemaakt.

Amadeus
Volgens een overzicht op de website van Amadeus maken zo'n 125 maatschappijen gebruik van IT-diensten van het bedrijf. In een verklaring spreekt Amadeus over problemen met ,,sommige systemen".

Schiphol bevestigt dat er in de ochtend een probleem ontstond. Een zegsvrouw kon niet meer zeggen over de status en de omvang van de storing. Evenmin wist zij of er sprake was van chaos op de luchthaven, zoals die volgens Britse media wel in andere landen werd gemeld.

Changi
De Singaporese luchthaven Changi bevestigde dat het inchecken door een storing langer dan normaal kon duren en dat er handmatig instapkaarten werden verstrekt aan passagiers. Vliegveld Gatwick zei dat luchtvaartmaatschappijen in Londen problemen hadden, maar dat die al verholpen zouden zijn. De luchthaven in Washington bevestigde de storing ook, al zouden de gevolgen daar meevallen.

Ook in onder meer Parijs en New York zouden problemen op luchthavens zijn of zijn geweest door technische problemen bij luchtvaartmaatschappijen.
voda
0
Bonden houden weer 'stiptheidsactie' bij KLM

Gepubliceerd op 29 sep 2017 om 14:30 | Views: 52

Air France-KLM 14:39
13,17 -0,05 (-0,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Het cabinepersoneel van KLM houdt het bedrijf met ingang van zondag strikt aan de werk- en rusttijdenregeling zoals die in de huidige cao is opgenomen. Dat maakt het voor de luchtvaartmaatschappij lastiger en duurder om de gevolgen van eventuele verstoringen van de dienstregeling op te vangen.

Wanneer KLM vluchten wil uitvoeren waarbij wordt afgeweken van de cao, kan dat normaal gesproken na akkoord van de vakbonden. Daar staat compensatie tegenover voor de bemanning, maar de regeling biedt het bedrijf wel de mogelijkheid om verstoringen ,,op een relatief goedkoper manier'' op te lossen, aldus FNV. De bonden zullen dergelijke verzoeken evenwel vanaf zondag niet meer honoreren.

De vakbonden FNV Cabine en VNC willen KLM zo dwingen een omstreden bezuinigingsmaatregel terug te draaien en opnieuw om de tafel te gaan om tot een nieuwe cao te komen. Een eindbod dat de luchtvaartmaatschappij onlangs bij de bonden neerlegde, werd ondanks de geboden loonsverhoging door het personeel met grote meerderheid weggestemd.

Leidinggevenden
KLM wil graag snijden in het aantal leidinggevenden in de cabine. De bonden zijn daar kritisch over omdat dat de carrièremogelijkheden aanzienlijk inperkt. Om toch de beoogde besparingen te halen, besloot de luchtvaartmaatschappij vorig jaar op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen een steward of stewardess minder mee te sturen.

Die maatregel willen de bonden allereerst van tafel hebben. Pas daarna willen zij verder praten over een nieuwe cao. Daarbij moeten ook de ,,buitenproportionele bezuinigingsdoelstellingen'' van KLM van tafel. Het conflict leidde eerder al tot werkonderbrekingen waar ook passagiers last van hadden.
voda
0
September 'slechte maand' voor vliegreizigers

Air France-KLM 15:41
13,46 -0,10 (-0,74%)

ARNHEM (AFN) - Nederlanders die in september met het vliegtuig op reis gingen, hadden relatief vaak last van annuleringen of lange vertragingen. Stormachtig weer en roosterproblemen bij prijsvechter Ryanair waren de meest in het oog springende oorzaken. Dat meldt EUClaim, een bedrijf dat reizigers helpt schadevergoeding te claimen wanneer zij daar recht op hebben.

Bij elkaar telde EUClaim 1298 vluchten die niet doorgingen of meer dan drie uur te laat op hun bestemming aankwamen. Dat is het hoogste aantal in september sinds 2012, en meer dan drie keer zoveel als een jaar eerder. In totaal 194.000 reizigers werden de dupe. Zij hebben recht op een vergoeding, tenzij de luchtvaartmaatschappij zich kan beroepen op overmacht, bijvoorbeeld bij slecht weer.

Dat laatste was in september vaak het geval. Zowel in Nederland zelf als ver daarbuiten zaten stormen het vliegverkeer in de weg. Vooral de zware storm van 13 september zorgde voor veel annuleringen en vertragingen op Schiphol en andere luchthavens. Maar ook orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan hadden hun weerslag op vluchten van en naar Nederland.

Schadevergoeding
Ook deze maand is niet goed begonnen. Donderdag nog kampte het vliegverkeer opnieuw met zware windstoten. EUClaim telde 332 annuleringen en 89 vluchten met drie uur vertraging of meer. Daarmee waren de gevolgen nog groter dan op 13 september, toen bij elkaar 325 vluchten geschrapt werden of grote vertraging opliepen.

Naast het stormachtige weer speelden bezettingsproblemen bij Ryanair luchtreizigers parten. Ook in Nederland konden vluchten niet doorgaan omdat de Ierse prijsvechter onvoldoende piloten beschikbaar had om de dienstregeling volledig uit te voeren. In zulke gevallen hebben gedupeerde passagiers wel recht op schadevergoeding.
voda
0
Vliegtuigen Air France-KLM flink voller

Gepubliceerd op 9 okt 2017 om 07:57 | Views: 746

Air France-KLM 16:01
13,31 -0,17 (-1,26%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in september bij elkaar 8,9 miljoen reizigers vervoerd, bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. De passagiersstroom groeide bij alle dochtermaatschappijen harder dan het stoelaanbod, waardoor de vliegtuigen een stuk voller zaten dan een jaar eerder. Vooral bij Air France verbeterde de bezettingsgraad sterk.

De Franse tak van de luchtvaartgroep vervoerde bijna 4,5 miljoen reizigers, 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Zij legden bij elkaar 3,9 procent meer kilometers af, terwijl de capaciteit slechts 0,8 procent hoger lag. Dat zorgde voor een verbetering van de bezettingsgraad met 2,6 procentpunt naar 86,3 procent.

Bij KLM stapten 2,9 miljoen passagiers in, wat neerkomt op een groei van 6,4 procent. Doordat KLM met name op Europese bestemmingen groeide, nam het aantal gevlogen kilometers minder sterk toe, met 3,7 procent. Dat was voldoende om 90,1 procent van de stoelen te vullen, een verbetering van 1,4 procentpunt.

Transavia
Bij prijsvechter Transavia nam het aantal passagiers met een kleine 6 procent toe tot bijna 1,6 miljoen. Ook daar verbeterde de bezettingsgraad flink, met 2,1 procentpunt tot 88,4 procent. Het percentage bezette stoelen aan boord geldt als een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart.

Air France-KLM meldt verder dat de ticketprijzen in september, afgezien van wisselkoerseffecten, verder zijn gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Bij Transavia is zelfs sprake van een ,,duidelijke'' stijging.
Bij de vrachtafdeling bleef de gemiddelde beladingsgraad gelijk. Zowel het vrachtvervoer als de beschikbare capaciteit liet een groei van ongeveer een half procent zien.
voda
0
Nieuwe samenwerking Air France en Vietnam Airlines

Gepubliceerd op 10 okt 2017 om 12:30 | Views: 544

Air France-KLM 16:19
13,28 -0,05 (-0,34%)

PARIJS (AFN) - Air France en Vietnam Airlines verdiepen hun samenwerking. De twee luchtvaartmaatschappijen gaan de verbindingen tussen Parijs, Hanoi en Ho Chi Minh City verbeteren.

Air France en Vietnam Airlines werkten al langer samen, maar intensiveren dat nu. Daarmee willen ze hun posities op de zeer concurrende Vietnamese markt versterken.
voda
0
ACM wil minder onderonsjes Schiphol en KLM
Gepubliceerd op 12 okt 2017 om 08:57 | Views: 471

Air France-KLM 16:10
13,40 +0,09 (+0,68%)

AMSTELVEEN (AFN) - Schiphol had de afgelopen jaren wel erg veel onderonsjes met KLM. Dat kan concurrenten van de luchtvaartmaatschappij hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen. Regels hebben de twee bedrijven niet overtreden, maar concurrentiewaakhond ACM vond het wel nodig nieuwe afspraken te maken om een gelijk speelveld te garanderen.

Zeven op de tien vluchten op Schiphol komen voor rekening van KLM en haar samenwerkingspartners. Het bedrijf zit dan ook vaak om de tafel met het luchthavenbedrijf. Het risico bestaat dat daar zaken besproken worden waarvan andere luchtvaartmaatschappijen hinder ondervinden, blijkt uit onderzoek door de ACM.

Zo sprak KLM in dergelijke gesprekken haar zorgen uit over de inrichting van een business lounge voor concurrent Emirates, en over de opening van een basis door prijsvechter easyJet. Ook drong KLM volgens de toezichthouder aan op inspraak bij bijvoorbeeld het investeringsbeleid van Schiphol en de luchthaventarieven.

Geen overleg
Schiphol en KLM hebben de ACM beloofd dat zij over dat soort zaken niet meer met elkaar zullen overleggen. De luchthaven moet zelfstandig en onafhankelijk dergelijke beslissingen kunnen nemen. Ook hebben de bedrijven toegezegd dat zij voortaan open zijn over eventuele onderlinge contacten en die ook vast zullen leggen zodat de toezichthouder de inhoud ervan kan controleren.

,,De ruimte op Schiphol wordt steeds schaarser, dus moet het speelveld voor de concurrentie gelijk zijn'', zegt ACM-voorzitter Chris Fonteijn. ,,We moeten voorkomen dat KLM oneigenlijk bevoordeeld wordt ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen.'' Een gezonde concurrentie zorgt volgens de ACM voor een gevarieerd aanbod en lagere ticketprijzen.

Schiphol is blij dat na vier jaar een einde is gekomen aan het mededingingsonderzoek naar de relatie met KLM, en dat daarbij geen overtredingen zijn geconstateerd. ,,Wij hechten groot belang aan naleving van wet- en regelgeving'', aldus het luchthavenbedrijf. Volgens KLM maken de conclusies helder op welke wijze de relatie met haar belangrijkste partner kan worden voortgezet.
voda
0
Amerikaanse toezichthouder wil extra motorencontroles na incident Air France

Motor van Air France viel middenin een vlucht uit.

(ABM FN-Dow Jones) Enkele luchtvaartmaatschappijen die voor hun Airbus A380 gebruik maken van motoren van Engine Alliance moeten deze vaker controleren. Dit stelde de Amerikaanse Federal Aviation Authority.

De FAA kwam tot het besluit, nadat recent een A380 van Air France uitviel tijdens een vlucht. Na onderzoek concludeerde de Amerikaanse toezichthouder dat een ventilatorblad van de GP7200 is losgekomen.

Maatschappijen die de bewuste motor van Engine Alliance gebruiken, moeten hun motoren visueel controleren op schade. Bij schade moeten de ventilatorbladen verwijderd worden.

Het aandeel Air France-KLM koerste vrijdag 3,4 procent lager op 12,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Capaciteit Air France-KLM in winterseizoen hoger

Luchtvaartgroep introduceert 52 nieuwe diensten.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal in het op 29 oktober startende winterseizoen 2017/18 ten opzichte van een jaar geleden 5,5 procent meer stoelcapaciteit inzetten. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag bekend.

Daarbij voeren de twee luchtvaartmaatschappijen samen 52 nieuwe diensten in. Op de lange-afstandsroutes neemt de capaciteit met 4,7 procent toe, op middellange en korte routes van Air France en KLM groeit de ingezette capaciteit met 5,5 procent en bij Transavia wordt ten opzichte van winter 2016/17 14,6 procent meer capaciteit ingezet.

"Met deze capaciteitsuitbreiding neemt Air France-KLM het offensief weer en houdt de maatschappij zich aan zijn groeitoezeggingen", zei CEO Jean-Marc Janaillac in een toelichting op de cijfers. "Daarmee antwoorden we op de sterkere vervoersvraag voor het vrijetijds- en zakenvervoer", voegde hij toe.

Air France zal vanaf Parijs Charles de Gaulle twee nieuwe intercontinentale bestemmingen gaan bedienen, terwijl KLM vanaf Schiphol zeven nieuwe intercontinentale steden gaat bedienen.

De overige nieuwe diensten worden door Air France, KLM, Transavia, Hop! en Joon op korte en middellange routes ingevoerd.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM 1,1 procent lager op 13,04 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Obligatiehouders Air France-KLM kunnen omwisselen naar aandelen

Omwisseling kan ruim 14 procent van aandelenkapitaal vormen.

(ABM FN-Dow Jones) Houders van Air France-KLM obligaties die op 15 februari 2023 verlopen, de zogeheten OCEANEs, kunnen deze omzetten naar aandelen Air France-KLM.

Indien ze daar niet voor kiezen, dat worden deze obligaties op 15 november uitbetaald voor 10,30 euro per stuk, ofwel voor 10,45638 per stuk inclusief rente.

Indien alle obligatiehouders zouden kiezen voor omwisseling in aandelen, dan zouden 53.383.705 nieuwe aandelen Air France-KLM worden uitgegeven, ofwel 14,23 procent van het totaal uitstaande aandelenkapitaal.

De obligatiehouders hebben tot en met 6 november de tijd om aan te geven of zij kiezen voor een conversie naar aandelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
FNV dagvaardt Transavia om meepraten over cao

Gepubliceerd op 17 okt 2017 om 16:46 | Views: 88

Air France-KLM 16:52
13,35 +0,45 (+3,49%)

UTRECHT (AFN) - FNV heeft Transavia gedagvaard. De vakbond stapt naar de rechter om een plek aan tafel te eisen bij het cao-overleg voor het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij.

,,Sinds begin dit jaar zijn er meer dan 130 cabinemedewerkers lid geworden van FNV, toch weigert de directie van Transavia ons te erkennen als cao-partij. De stem van deze cabinecollega’s wordt daarmee genegeerd'', zegt FNV-onderhandelaar Birte Nelen.

De kwestie speelt al enige tijd. Onlangs vond ook een gesprek hierover plaats met Transavia. Daar kreeg FNV naar eigen zeggen te horen dat de maatschappij alleen met de bond in gesprek wil als de achterban van FNV die van de zittende bond zou overtreffen. Nelen vindt dat ,,onbegrijpelijk''.

Transavia spreekt nu alleen met vakbond VNC over de cao voor het cabinepersoneel, die betrekking heeft op ongeveer duizend medewerkers.
voda
0
KLM en Turks Atlasglobal werken samen

Gepubliceerd op 19 okt 2017 om 10:08 | Views: 732

Air France-KLM 14:41
12,74 -0,54 (-4,03%)

AMSTELVEEN (AFN) - KLM gaat vanaf eind deze maand samenwerken met de Turkse luchtvaartmaatschappij Atlasglobal. Op vluchten tussen Schiphol en de Istanbulse luchthaven Atatürk gaan de twee bedrijven een zogeheten codeshare aan. Gezamenlijk bieden de twee maatschappijen 14 vluchten per week aan tussen de vliegvelden.

Op een later moment gaan KLM en Atlasglobal de samenwerking uitbreiden naar meer bestemmingen. KLM-zuster Air France heeft al sinds januari een vergelijkbare overeenkomst met Atlasglobal voor vluchten tussen Parijs-Charles de Gaulle en Istanbul.
voda
0
KLM sluit akkoord met piloten en cabinepersoneel over pensioenen

Impact op eigen vermogen van 311 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) KLM heeft nieuwe pensioenafspraken gemaakt met piloten en cabinepersoneel. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandag voorbeurs bekend.

Nadat de luchtvaartmaatschappij in 2015 al de pensioenleeftijd verhoogde, kondigde KLM maandag aan extra afspraken te willen maken met betrekking tot de pensioenafspraken met piloten. Dit zal voor KLM onder meer leiden tot een eenmalige bijdrage aan het pensioenfonds van 194 miljoen euro, hetgeen over enkele jaren wordt verspreid.

Ook bereikte KLM een akkoord met het cabinepersoneel om hun pensioenregeling om te zetten in een collectief toegezegde bijdrageregeling, hetgeen een impact zal hebben op het eigen vermogen van Air France-KLM van 311 miljoen euro.

De afspraken zullen bijdragen aan het terugbrengen van de volatiliteit van jaarlijkse pensioenbetalingen en zal de balans van Air France-KLM in de kaart spelen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Het aandeel Air France-KLM sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 12,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'AF-KLM vaart wel bij aantrekkende markt'

Gepubliceerd op 30 okt 2017 om 14:09 | Views: 543

Air France-KLM 16:08
13,44 +0,12 (+0,90%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan dankzij een aanhoudend sterke vraag naar vliegreizen en hogere ticketprijzen. Analisten die de luchtvaartgroep zelf gepolst heeft, voorafgaand aan de presentatie van de kwartaalcijfers op vrijdag, gaan dan ook uit van een gestegen omzet en winst.

De marktvorsers rekenen gemiddeld genomen op een omzet van 7,2 miljard euro. Dat zou een groei van 4 procent betekenen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst zal naar verwachting met bijna een derde zijn toegenomen tot 958 miljoen euro. De nettowinst schatten de analisten in doorsnee op 678 miljoen euro, een kwart meer dan in het derde kwartaal van 2016.

De resultaten van Air France-KLM vertonen al het hele jaar een stijgende lijn. Het bedrijf profiteert met name van de aantrekkende ticketprijzen. Die stonden vorig jaar door moordende concurrentie juist zwaar onder druk. In Frankrijk speelt bovendien mee dat het verlammende effect van een reeks terroristische aanslagen op de vraag vanuit met name Azië de laatste tijd is weggeëbt.

Vijf procent meer
Uit eerder gepubliceerde vervoersstatistieken bleek al dat Air France-KLM in de zomermaanden juli tot en met september bij elkaar 27,9 miljoen passagiers heeft vervoerd. Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In alle drie de genoemde maanden rapporteerde het bedrijf een stijging van de ticketprijzen.
Ook concurrenten merken dat de marktomstandigheden dit jaar zijn verbeterd. Lufthansa en IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, kwamen vorige week al met sterke resultaten over het derde kwartaal, doorgaans de periode in het jaar waarin luchtvaartmaatschappijen het meeste verdienen.

Waar de groei van het vluchtaanbod en de passagiersaantallen aanvankelijk nog grotendeels gedragen werden door KLM en Transavia, is de laatste maanden ook Air France met een opmars bezig. Vanaf volgende maand moet de groei een nieuwe impuls krijgen doordat dan de nieuwe Franse dochtermaatschappij Joon het luchtruim kiest. Die mikt met lagere prijzen en een vlotter imago op een wat jonger publiek.
3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:06
Koers 9,774
Verschil -0,106 (-1,07%)
Hoog 9,794
Laag 9,540
Volume 339.303
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront