New Sources Energy « Terug naar discussie overzicht

Nieuwe avonturen met Toth en Co

81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Beursfonds New Sources Energy is weer zo goed als leeg

Aandeelhouder Henk Rienks is er niet gerust op. Verwatert zijn belang in New Sources Energy (NSE) zometeen, als voorschotten van de nieuwe grootaandeelhouder worden omgezet in aandelen? Commissaris Gerrit Jan Houweling: 'Of we dat terugbetalen of omzetten zien we dan wel.'

Er is nog veel onduidelijk over het verleden én de toekomst van NSE, maar er gaat in ieder geval weer wat gebeuren. Sinds het vertrek van de voor fraude opgepakte enig bestuurder Frans Wieringa had de vennootschap geen officiële vertegenwoordiger, en er was ook niemand die een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) bijeen kon roepen om een vervanger aan te stellen.

NSE zou gaan investeren in duurzame energie-projecten, zo luidde het plan in 2013. Allereerst: zonneparken in Duitsland. Maar dat er daadwerkelijk geïnvesteerd is, lijkt steeds onwaarschijnlijker. En het geld is weg.

Impasse doorbroken

De rechter doorbrak uiteindelijk de bestuurlijke impasse. Zo'n twintig aandeelhouders kwamen afgelopen donderdag bijeen op de bava in Noordwijk om te stemmen over twee cruciale voorstellen: de benoeming van bestuurders, en de overdracht van de Duitse activiteiten van NSE.

€600.000

De SBBE betaalde 6 ton voor 80% van de aandelen NSE. Beurswaarde: ruim €10 mln.
€0,26

Op 13 maart j.l. werd de handel in het aandeel NSE gestaakt op een koers van 26 cent.

Een speciale stichting neemt deze entiteit over, en moet uitzoeken of er enige waarde in zit. Eventuele opgedoken gelden zullen ten goede komen aan de aandeelhouders van NSE op de peildatum 18 juli, maar die kans acht Sjef Bartels, curator van Wieringa's holding, 'niet groot gezien de persoon van Frans Wieringa'.
Bekende namen

George Tóth, met zijn Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa (SBBE) de nieuwe grootaandeelhouder van NSE, hield zich, op de pauzemededeling dat de bitterballen op de gang stonden na, stil. Cor van der Maarel, woordvoerder van de SBBE, trad op als secretaris van de vergadering.

Als 'kwartiermaker' werd de wegens ziekte afwezige Ruud Huis in 't Veld benoemd. Deze volgens Houweling 'praktische ondernemer', die een uitgebreid zakelijk verleden met Tóth heeft, moet NSE gereedmaken voor de inbreng van nieuwe activiteiten.

Ook de namen van de twee aangestelde niet-uitvoerend bestuurders zullen volgers van miniatuur- en lege beursfondsen. Houweling en zijn medecommissaris André Mirck waren al eerder bij zulke bedrijven betrokken.

Lege beurshuls

Van der Maarel bezweert dat een zogenoemde 'reverse listing' nu niet aan de orde is – zolang het schip nog niet schoon is. Eerst moeten bijvoorbeeld nog de jaarrekeningen over 2014, 2015 en 2016 nog opgesteld worden.

En dan is NSE terug waar het in 2011 als voortzetting van Management Share begon: een lege huls die 'partijen die groen bezig zijn' de mogelijkheid biedt om via een achterdeurtje de beurs te betreden.
Valuegate
2
Na wat zoeken naar wat boeken,
in de kasten van dit lijk,
zal van der Maarel vast met een offerte komen,
waardoor dit avontuur kansrijk lijkt.

Van der Maarel gaat factureren
en zijn vrienden zullen leren
dat zelfs een oud sportbad en vervallen molen
van der Maarel als betaal middel bekoren.

Dan is de huls weer schoon
maar van der Maarel bleek niet vroom
Want dan komt Esto van de Steeg
en die zuigt de hele boel weer leeg.

voda
0
Lege beurshuls New Sources Energy definitief overgedragen aan nieuwe grootaandeelhouder

New Sources Energy heeft een nieuwe grootaandeelhouder. Het getroebleerde beursfonds, dat al ruim een jaar niet meer verhandeld wordt aan Beursplein 5, is definitief in handen gekomen van de Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Nederland, blijkt uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten.

De SSBE heeft nu het volledige belang van 80,3% van het failliete Nieuw Hollands Groen overgenomen, voor een bedrag van €600.000. In augustus werd de eerste 20% overgedragen. Daarna liep de overname wat vertraging op, volgens NHG-curator Sjef Bartels omdat de nieuwe eigenaar aan de nodige eisen van de Autoriteit Financiële Markten en Euronext moest zien te voldoen.

In een persbericht stelt de door oude beursbekende George Tóth geleide SBBE van plan te zijn het belang 'spoedig' af te bouwen, totdat de stichting niet langer de meerderheid van het stemrecht in handen heeft. Eerder stelde een woordvoerder al dat het niet de bedoeling is om de lege beurshuls NSE te vullen via een zogenoemde 'reverse listing', en dat de notering hervat moet worden.

Per 1 januari zijn de regels voor een omgekeerde beursgang aangescherpt.
Strengere regels

Amsterdamse beurs pakt notering via lege huls aan

De SBBE was dinsdagochtend niet telefonisch bereikbaar voor een reactie.

Fraudeverdenkingen
NSE zou onder toenmalig bestuurder en grootaandeelhouder Frans Wieringa gaan investeren in duurzame energieprojecten, om te beginnen in Duitse zonneparken, zo luidde het plan in 2013. Maar gaandeweg rezen steeds meer twijfels over Wieringa's praktijken. Vorig jaar werd hij zelfs opgepakt door de opsporingsdienst Fiod. Hij werd persoonlijk failliet verklaard, en ook zijn holding Dumapa en NHG, waarin hij een 33%-belang had, moesten eraan geloven.

Nog steeds wordt door curatoren gezocht naar waarde voor de schuldeisers van Wieringa en zijn bedrijven. Mogelijk zijn er daadwerkelijk zonneparken aangekocht in Duitsland, maar Bartels acht dat niet waarschijnlijk.

Maarten van Poll

fd.nl/beurs/1246792/lege-beurshuls-ne...
Rockstarter
0
Kan iemand mij vertellen waarom er nog steeds geen faillissement verslag is van Nieuw Hollands Groen NV?
DeZwarteRidder
0
quote:

Rockstarter schreef op 29 maart 2018 20:51:

Kan iemand mij vertellen waarom er nog steeds geen faillissement verslag is van Nieuw Hollands Groen NV?
Nog steeds wordt door curatoren gezocht naar waarde voor de schuldeisers van Wieringa en zijn bedrijven. Mogelijk zijn er daadwerkelijk zonneparken aangekocht in Duitsland, maar Bartels acht dat niet waarschijnlijk.
Biobert
0
Stichting behoud Beursnoteringen heeft weer aandelen NSE verkocht waarmee hun belang onder de 30% is gekomen. Wie heeft die aandelen overgenomen?
DeZwarteRidder
0
quote:

luuk 125 schreef op 12 april 2018 16:49:

geleverd zonder tegen prestatie
Deze aandelen zijn ook niks waard, dus dat klopt wel.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 april 2018 16:50:

[...]
Deze aandelen zijn ook niks waard, dus dat klopt wel.
gewoon vasthouden, dan verlies je niets; op zich is de missie van het "bedrijfje" in orde; de trend is alternative energie bronnen.

Enfin, de NAM zal er wel niet instappen...
Biobert
0
Wie weet meer over de heren G.J. Huis in 't Veld en F Knook als aandeelhouders van NSE
DeZwarteRidder
0
quote:

Biobert schreef op 13 april 2018 13:54:

Wie weet meer over de heren G.J. Huis in 't Veld en F Knook als aandeelhouders van NSE
Het zijn waarschijnlijk de buren van Toth.....
Biobert
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2018 14:07:

[...]
Het zijn waarschijnlijk de buren van Toth.....
Jammer dat ik niet in die straat woon.
DeZwarteRidder
0
Ik verwacht een omgekeerde beursintro van dat bedrijf dat geld wil verdienen met schadeclaims o.a. tegen de Staatsloterij.
DeZwarteRidder
0
Wat zei ik? De buren van Toth...!! lol
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
FD.NL

Stichting Tóth houdt aandelen New Sources Energy dicht bij huis

Financiers achter Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa lijken vooralsnog allen uit directe omgeving oude beursbekende te komen.
voda
0
Nieuwe meldingen in New Sources Energy
Kapitaalbelang en stemrecht gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn vier nieuwe meldingen gedaan in New Sources Energy. Dit bleek vrijdag uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 april maart 2018.

Stichting Vrienden van Op- en Doorstartende Beursfondsen meldde een kapitaalbelang van 9,96 procent.

LJ Toth-vd Water meldde een kapitaalbelang van 4,99 procent, GM Huis in t Veld een kapitaalbelang van eveneens 4,99 procent en F. Knook meldde ook een kapitaalbelang van 4,99 procent.

In alle gevallen was er een stemrecht gelijk aan het kapitaalbelang.

Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa meldde op 9 april een kapitaalbelang van 29,98 procent. Op 19 maart was dit nog 80,32 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Belegger Tóth verspreidt aandelen beurshuls in eigen kring

New Sources Energy, een leeg beursfonds in Amsterdam, heeft enkele nieuwe investeerders. Via-via hebben ze allemaal een band met de grootste aandeelhouder: een stichting van de bekende belegger George Tóth.

In de zomer van vorig dook Tóth op bij New Sources Energy. Met zijn Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa (SBBE) kocht Tóth 80% van de aandelen van dit beursfonds, dat door een curator werd leeggehaald. Die kwam er aan te pas nadat investeringen van New Sources Energy in zonneparken in Duitsland niets hadden opgeleverd.

Tóth, die onder meer het lege fonds De Vries Robbé een nieuwe toekomst gaf, heeft een deel van zijn 80%-belang al weer doorverkocht. Dat bleek afgelopen week uit een reeks meldingen bij beurstoezichthouder AFM.

Bijna 10% is terecht gekomen bij Stichting Vrienden van Op- en Doorstartende Beursfondsen van Ruud Huis in 't Veld. Deze zakenpartner meldde zelf een belang van bijna 5%. LJ Toth-vd Water, echtgenote van George Tóth, heeft ook 5%. En F. Knook, waarschijnlijk een andere zakenpartner van Tóth, nam eveneens 5% voor zijn rekening.
luuk 125
0
81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:12
Koers 0,017
Verschil +0,002 (+10,00%)
Hoog 0,017
Laag 0,017
Volume 478.362
Volume gemiddeld 224.092
Volume gisteren 697.061

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront