Vivendi « Terug naar discussie overzicht

Vivendi: gaat het eindelijk gebeuren?

278 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
torro
0

Frans mediabedrijf beschuldigd van onregelmatigheden bij aankoop aandelen Mediaset.
(ABM FN-Dow Jones) De Franse politie heeft donderdag een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Vivendi vanwege vermeende onregelmatigheden bij de aankoop van een belang vorig jaar in het Italiaanse Mediaset. Dit bevestigde een woordvoerder van het Franse mediabedrijf donderdag aan The Wall Street Journal.
In december 2016 begon Vivendi met het opbouwen van een belang in het Italiaanse Mediaset. Uiteindelijk gaf het Franse mediabedrijf 1,26 miljard euro uit voor een belang van bijna 30 procent.
Fininvest, de holding van de familie Berlusconi, die een belang in Mediaset bezit van 40 procent, beschuldigde Vivendi ervan de koers van het aandeel Mediaset onder druk gezet te hebben om de aandelen vervolgens tegen een lagere prijs te kunnen kopen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Brogembank
0
Ik zag gisteren dat Vivendi in de top-10 holdings van Neerlands oudste beleggingsfonds, Robeco staat, these days the Robeco Global Stars Equities Fund geheten...
www.robeco.com/doca/ROBECO_B-fact-201...

Mvg
Brogem
voda
0
Meer omzet Vivendi

Frans mediabedrijf herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Vivendi heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van het Franse mediabedrijf.

De omzet van de mediagroep kwam op jaarbasis 19,3 procent hoger uit op 3,18 miljard. Dit was inclusief de overname van Havas, eerder dit jaar. Bij constante wisselkoersen was sprake van een omzetstijging van 2,7 procent. Analisten rekenden op een omzet van 3,24 miljard euro.

Bij betaaltelevisiezender Canal+ daalde de omzet met een half procent, terwijl bij platenmaatschappij Universal Music sprake was van een stijging van de opbrengsten met 0,8 procent.

In de verslagperiode steeg het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) 5,7 procent, van 277 miljoen naar 293 miljoen euro. Bij constante wisselkoersen was evenwel sprake van een daling van 5,2 procent. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een EBITA van 289 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een 15,4 procent lagere nettowinst van 223 miljoen euro voor Vivendi, tegen 264 miljoen euro in het derde kwartaal van 2016.

Outlook

Vivendi herhaalde donderdag de eerder afgegeven outlook, waarbij het mediabedrijf een stijging van de omzet in het hele boekjaar verwacht van meer dan 5 procent, exclusief de overname van Havas. Het concern voorziet verder een stijging van de EBITA met circa 25 procent, terwijl voor Canal+ een EBITA-doelstelling is gesteld van circa 350 miljoen euro, tegenover 240 miljoen euro in 2016. De EBITA van Universal Music moet dit jaar met 20 procent stijgen.

Het aandeel Vivendi sloot donderdag 3,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
FORT1944
0
Wat is dat TORRO : EEN KOERS ONDER DRUK ZETTEN OM LAGER TE KUNNEN KOPEN ? MEDIASET is in handen van aandeelhouders , als die niet willen verkopen gebeurt er niets .Natuurlijk TIJDENS DE OPBOUW tot 30% heeft VIVENDI de koers opgekrikt en door niet meer te kopen daalt de koers opnieuw , gewoon dat is beurs .
Vivendi heeft laten weten dat ze voorlopig het bij 30% houdt .
FORT1944
0
Beste Brogem , U ziet ROBECO heeft er 3,4% in belegd , dat is niet onaardig !
We zitten GOED met VIVENDI , we zitten aan 23,30 , misschien gaan we de 30€ sneller terugzien dan we verwachten . De omzet en de winst ogen goed !
Brogembank
0
Vivendi lijkt (ik zeg lijkt...) eindelijk omhoog te gaan uitbreken...
keep my fingers crossed :-)
voda
0
Vivendi neemt Paylogic over
Financiele details niet vermeld.

(ABM FN-Dow Jones) Vivendi-dochterbedrijf See Tickets neemt Paylogic, een Nederlandse ticketverkoper over. Dit meldde het Franse mediabedrijf maandag zonder de financiële details van de transactie te vermelden.

See Tickets breidt met de overname zijn wereldwijde netwerkt uit. De Nederlandse ticketverkoper is de snelst groeiende kaartjesverkoper in Europa. Paylogic's belangrijkste klanten, waaronder Tomorrowland, ID & T, ADE en Awakenings, sluiten zich aan bij See Tickets.

See Tickets sloot tegelijkertijd een overeenkomst met LiveStyle en zijn dochterondernemingen om de ticketverkoop te organiseren van de Amerikaanse festivals en evenementen

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Brogembank
0
lang geleden dat ik dit forum bezocht heb.
Zou het zo zijn dat het lek eindelijk boven water is bij Vivendi? Dat ik ooit met een bescheiden winst van deze trommelstukken afscheid kan nemen???

FORT1944
0
Brogembank , we zijn erin blijven geloven , het inkoopprogramma van Vivendi, de maximale inkoop koers is vastgesteld op 30€ , niet te vlug afscheid nemen!
cross your fingers men :)
FORT1944
0
Beste DROGEMBANK , we zijn de kaap van 26€ aan 't nemen , hopelijk kunt ge leven met deze koers .
Com ITALIE is wel een nieuw zorgenkind , dat lost zich wel op !
voda
0
Vivendi wil kunnen stemmen bij Mediaset

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 09:30 | Views: 91

MILAAN (AFN/RTR) - Het Franse mediaconcern Vivendi heeft een verzoekschrift ingediend bij een Italiaanse rechtbank om zijn stemrecht te behouden bij een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Dat heeft Vivendi laten weten.

Mediaset, waarin Vivendi een belang heeft van ongeveer 29 procent, had vorige week een klacht ingediend bij de Italiaanse marktwaakhond. Daarin beschuldigde het Vivendi van het lekken van informatie met het oog op het doorkruisen van bedrijfsherstructureringsplannen.

Mediaset wil zijn Italiaanse activiteiten en een meerderheidsbelang in Spaanse activiteiten samenvoegen in een nieuw bedrijf, dat op papier in Nederland zou zijn gevestigd. Dat zou schaalvoordelen opleveren in de strijd met mediareuzen als Disney en Netflix. Op 4 september is hierover een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Vivendi is tegen de stap om dat die de macht van de familie Berlusconi zou vergroten en de belangen van andere aandeelhouders zou schaden.Vivendi wil kunnen stemmen bij Mediaset
voda
0
'Lijmpoging Mediaset en Vivendi mislukt'

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 17:09 | Views: 0

MILAAN (AFN) - Mediaondernemingen Mediaset en Vivendi hebben hun ruzie over een controversiële herschikking van de bedrijfsstructuur bij die eerste partij niet kunnen bijleggen. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Een confrontatie in de rechtszaal is daarmee onafwendbaar.

Vivendi, de op één na grootste aandeelhouder bij het mediabedrijf van oud-premier Silvio Berlusconi, is fel gekant tegen een samenvoeging van de Italiaanse en Spaanse activiteiten van Mediaset in een Nederlandse houdstermaatschappij. Het Franse mediaconglomeraat vreest aan invloed in te boeten.

Nadat op een aandeelhoudersvergadering een meerderheid voor de herschikking had gestemd, probeerde Vivendi de herschikking via de rechtbank tegen te houden. Kort voor een zitting, gepland voor deze vrijdag in Milaan, zouden advocaten van beide bedrijven tevergeefs hebben geprobeerd een deal te sluiten. Daarbij werd gesproken over de verkoop door Vivendi van een fiks deel van zijn belang.
LiuLars
0
Ik stapte hier eind maart in met een GAK van EUR 18,00, maar de koers lijkt te blijven haperen tussen de 19 - 20 euro.
Toevallig nog mensen die dit aandeel volgen en er iets van een mening over hebben?
FORT1944
0
Het aandeel is normaal 30€ waard , het is al verschillende jaren een gezever in ITALIE en hebben veel tegenwerking en kunnen nergens hun stempel doordrukken want die ITALIANEN vinden altijd een stop
voda
0
Berlusconi lijdt nieuw verlies in strijd met Vivendi om macht bij Mediaset

In de strijd om de macht bij het mediabedrijf Mediaset heeft Silvio Berlusconi een nieuwe nederlaag geleden tegen het Franse mediabedrijf Vivendi. Het Europese Hof van Justitie heeft donderdag bepaald dat de Italiaanse media- en telecomtoezichthouder Vivendi eerder onterecht heeft gedwongen een deel van zijn zeggenschap in Mediaset op te geven. Dat betekent dat Vivendi straks weer zijn volledige belang en stemrecht daarop mag inzetten.

Volgens het Hof is de eerdere uitspraak van de Italiaanse toezichthouder AGCOM in strijd met de de bepalingen in het Europese Verdrag over vrijheid van vestiging. Eerder deze week kwam Amsterdamse Gerechtshof ook met een arrest in het nadeel van Berlusconi en zijn familieholding Fininvest. De rechter verbood Fininvest om zijn belangen in de Mediaset-bedrijven in Italië en Spanje samen te brengen in een Nederlandse holding.

Greep naar de macht
Via die Nederlandse holding zou Fininvest volledige controle over Mediaset gekregen hebben. De Amsterdamse rechter oordeelde dat deze greep naar de macht niet door de beugel kon. Nu Vivendi dankzij de uitspraak van het Europese Hof ook weer gebruik kan maken van zijn volledige stemrecht in Mediaset, kunnen Fininvest en Berlusconi niet meer om de Fransen heen.

Berlusconi, bij wie deze week het coronavirus is vastgesteld, en Vivendi voeren al sinds 2016 een strijd om de macht bij Mediaset. In dat jaar mislukte een overname van een dochter van Mediaset door Vivendi. In plaats daarvan nam het Franse bedrijf een belang in Mediaset zelf, zeer tegen de zin van Berlusconi.

Via de familieholding Fininvest is Berlusconi met een belang van 38% de grootste aandeelhouder in Mediaset. Vivendi is nummer twee met een belang van 28,8%. Maar het Franse bedrijf kon de afgelopen jaren geen gebruik maken van zijn stemrecht op dat belang vanwege de uitspraak van de Italiaanse telecomtoezichthouder. Die dwong Vivendi een groot deel van zijn belang (19,2%) in een aparte trust onder te brengen.

Pluriformiteit
Het Franse bedrijf heeft namelijk ook een groot belang in het Italiaanse telecombedrijf Telecom Italia en schond daarmee de media- en telecomwet die beperkingen oplegt aan de omvang van de belangen van bedrijven in deze sectoren. De wet is onder andere bedoeld om de pluriformiteit in het Italiaanse medialandschap veilig te stellen.

Maar het Europese Hof vindt dat de Italiaanse wet in strijd is met het Europees recht. De wet maakt onvoldoende onderscheid tussen het vervaardigen van content en en het doorsturen daarvan. Dat Vivendi ook een belang heeft in Telecom Italia betekent niet dat daarmee het pluralisme van de Italiaanse media-industrie in gevaar is.

fd.nl/ondernemen/1355988/berlusconi-l...
wiegveld
0
Vivendi houdt 22 juni de AvA.
Daar wordt beslist dat de Universal Music Group wordt afgescheiden en zelfstandig verder gaat.
Aan de beurs in Amsterdam.
Eigenaren Vivendi aandelen krijgen ook aandeel in nieuwe bedrijf.
voda
0
Pershing koopt belang in Universal Music Group
Via dochter belang van 10 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Pershing Square Holdings heeft via participatiedochter Tontine Holdings een overeenkomst gesloten Vivendi over het verwerven van een belang van 10 procent in de activiteiten van Universal Music Group van Vivendi. Dit maakte Vivendi maandag bekend.

Met de deelneming is circa 3,5 miljard euro gemoeid. Eerder leek nog sprake te zijn van een bedrag van 4,0 miljard euro.

De transactie is nog wel onderhevig aan onder meer goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder. Uiterlijk 15 september dit jaar moet de transactie zijn afgerond.

Vivendi kondigde eerder de notering van UMG op de beurs van Euronext Amsterdam aan. Die moet tegen eind september plaatsvinden.

Tontine maakte daarnaast al bekend de aandelen in Universal na de transactie over te hevelen naar zijn aandeelhouders. Tontine blijft zelf een beursgenoteerde onderneming met 1,5 miljard dollar en is op zoek naar nieuwe overnamemogelijkheden.

Aandeelhouders van Tontine zullen na afronding van de transactie drie effecten bezitten: een pro rata-aandeel Tontine van 14,75 dollar per aandeel, een pro rata- aandeel Tontine na distributie van de verworven aandelen UMG en een aandeel dat gedurende vijf jaar het recht geeft op een omwisseling in een aandeel Pershing dat nog op de New York Stock Exchange een notering moet krijgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
278 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 10,020
Verschil +0,070 (+0,70%)
Hoog 10,050
Laag 9,998
Volume 1.397.179
Volume gemiddeld 2.131.038
Volume gisteren 1.136.042

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront