DSM « Terug naar discussie overzicht

dsm 2017

235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Petex
0
DSM presteert weer sterk op de beurs! Ook vandaag een mooie uptrend.
LT is dit echt nog even een mooi groeiend kwaliteitsaandeel.
Vandaag ook weer prachtige samenwerking met Toyota gemeld!!
voda
0
DSM gaat samenwerking aan met sporttak Toyota

Gepubliceerd op 7 nov 2017 om 11:33 | Views: 1.019 |

DSM 16:07
76,65 +0,87 (+1,15%)

SITTARD (AFN) - DSM is een technologische samenwerking aangegaan met Toyota Motorsport. Het Nederlandse chemiebedrijf wordt daarmee voorkeursaanbieder van materialen en producten voor de sporttak van Toyota. Financiële details maakten beide bedrijven niet bekend.

DSM maakt speciale plasticsoorten en vezels voor de auto-industrie. Ook levert het bedrijf materialen voor het 3D-printen van onderdelen, wat een van de activiteiten is waar het in Keulen gevestigde Toyota Motorsport zich op toelegt.

Als onderdeel van de overeenkomst ontwikkelt Toyota Motorsport nieuwe technieken voor de toepassing van DSM-materialen, die later breder toegepast kunnen worden in de auto-industrie. Ook gaat Toyota Motorsport DSM-materialen testen en evalueren.
voda
0
DSM bundelt activiteiten op vlak 3D-printing

Gepubliceerd op 13 nov 2017 om 13:44 | Views: 663

DSM 16:16
75,58 -0,30 (-0,40%)

SITTARD (AFN) - DSM gaat zich scherper toeleggen op 3D-printing. Het speciaalchemiebedrijf brengt bestaande activiteiten die daarmee samenhangen onder in een nieuw bedrijfsonderdeel, genaamd DSM Additive Manufacturing. De ingreep moet het makkelijker maken voor klanten van DSM om de juiste materialen en productiesystemen te vinden.

DSM is via dochterbedrijf Somos al langer actief op het gebied van 3D-printing. Binnen DSM Additive Manufacturing wordt echter een breder palet aan activiteiten op elkaar afgestemd. De focus zal daarbij in eerste instantie liggen op de marktsegmenten gezondheid, transport, kleding en gereedschappen plus elektronica.
voda
0
DSM rondt inkoopprogramma eigen aandelen af

Speciaalchemiebedrijf kocht in totaal 1,6 miljoen aandelen op.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft een inkoopprogramma van eigen aandelen afgerond. Dit maakte het speciaalchemiebedrijf vrijdagochtend bekend.

DSM kocht tussen 10 november en 14 november dit jaar nog eens 151.900 eigen aandelen op tegen een gemiddelde prijs van 75,63 euro, waarmee de investering uitkwam op 11,5 miljoen euro.

Met de aanschaf van de 151.900 aandelen kwam een einde aan het volledige inkoopprogramma. DSM kocht onder dit programma 1,6 miljoen eigen aandelen in voor een totaalbedrag van ruim 109 miljoen euro. De betaalde prijs per aandeel lag daarmee op circa 68,13 euro.

Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel DSM vrijdagochtend 0,1 procent lager op 75,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Delftse fietsenmaker
0
Afkomstig van de IEX-site: www.iex.nl/Nieuws/ANP-171117-150/DSM-...

HEERLEN (AFN) - DSM neemt de Braziliaanse productiefaciliteit van Amyris over voor een bedrag van in totaal 96 miljoen dollar. Volgens een verklaring wordt daarmee de strategische alliantie tussen DSM en Amyris uitgebreid.
Amyris Brasil is eigenaar en exploitant van de Brotas 1 productiefaciliteit die zich bezighoudt met fermentatie. De transactie wordt naar verwachting binnen enkele maanden afgerond.
Marcel van Hooijdonk
0
DSM breidt samenwerking met Amyris uit

Vrijdag 17 november 2017 15:38

Speciaalchemiebedrijf neemt Braziliaanse productiefaciliteit over.
(ABM FN-Dow Jones) DSM en Amyris versterken hun strategische samenwerking door de verkoop van Amyris Brasil aan DSM en de oprichting van een partnerschap voor de lange termijn. Dit meldden de twee bedrijven in een persbericht.
DSM betaalt in eerste instantie 96 miljoen dollar voor de overname.
Onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, zal de transactie naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.
Het aandeel DSM noteerde vrijdag op een rood Damrak 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
Petex
0
Mocht de AEX duidelijk koers terug opwaarts kiezen, dan spuit DSM zo over de 80 euro heen.... succes
rene66
0
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - UBS heeft zijn beleggingsadvies voor DSM verhoogd van neutral naar buy en het koersdoel opgeschroefd van 79 naar 88 euro. Volgens de Zwitserse bank kan het stilleggen van fabrieken in China om luchtvervuiling in de wintertijd tegen te gaan de prijzen van vitamines verder aanjagen, wat gunstig is voor DSM.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-201117-097/UBS-...
voda
0
Beursblik: Braziliaanse overname DSM financieel geen probleem

Koopadvies gehandhaafd door KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft met de afgelopen vrijdag aangekondigde overname van Amyris Brasil voor circa 96 miljoen dollar, gezien de sterke balans met weinig schulden, een relatief kleine acquisitie gedaan. Dit merkte Wim Hoste van KBC Securities maandag op in een reactie.

De marktvorser merkte daarbij op dat DSM na de verkoop van het resterende belang in Patheon een zeer robuuste balans heeft.

Hoste tekende verder aan dat DSM in de eerste helft van 2018 een strategische update zal geven en de analist verwacht dat het concern dan een agressiever groeipad zal communiceren, inclusief een agressievere overnamestrategie.

KBC Securities heeft op DSM een Accumulere advies met een koersdoel van 76,00 euro. Kort na opening beurs noteerde het aandeel DSM circa een procent hoger op 77,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Delftse fietsenmaker
0
DSM gaat eetbare, ik bedoel recyclebare matrassen ontwikkelen met Auping. De Telegraaf: www.telegraaf.nl/financieel/1286945/d...

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM gaat zich, na het recyclebare tapijt, richten op de recyclematras. Dat meldde het Financieele Dagblad dinsdag. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met matrassenfabrikant Auping.
Binnen drie jaar moet de Auping-matras volledig recyclebaar zijn. DSM werkt op het vlak van recyclebare producten sinds 2014 nauw samen met de start-up Niaga. De joint venture DSM- Niaga verwacht snel meer toepassingen van recyclebaarheid te kunnen melden, aldus de krant.

[Edit om tekst van het artikel toe te voegen]
TubeLuminiscent
0
Van de DSM site:

DSM-Niaga en Auping gaan volledig recyclebare matrassen ontwikkelen
Heerlen, NL, 21 nov 2017 07:30 CET

Koninklijke DSM N.V., de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijk basis actief is op het gebied van voeding, gezondheid en materialen, kondigde vandaag aan dat DSM-Niaga – een joint venture tussen DSM en Niaga - en Koninklijke Auping een langetermijnsamenwerking aangaan om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Het doel van deze samenwerking is om een economisch interessant recyclebaar alternatief voor matrassenafval te ontwikkelen. Beide bedrijven hebben zich tot doel gesteld om schaalbare oplossingen te vinden die de wereldwijde afvalproblemen kunnen helpen oplossen. Hierbij zijn ze zich ervan bewust dat er veranderingen in de productieprocessen en bedrijfsmodellen noodzakelijk kunnen zijn om een volledig circulair matras tot stand te brengen.

Auping is het eerste bedrijf buiten de tapijtsector dat gebruik zal maken van de Niaga® Technologie om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Bij deze samenwerking tussen DSM-Niaga en Auping zullen beide bedrijven van elkaars kennis kunnen profiteren: Auping beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van matrassen en slaapcomfort. DSM-Niaga heeft de expertise en wetenschappelijke kennis op het gebied van materialen en recycling daarvan.
Op basis van het innovatieve ontwerp dat DSM-Niaga voor tapijt heeft ontwikkeld, kan een vergelijkbare lijmtechnologie worden toegepast om lagen van een oude matras van elkaar te scheiden. Hierdoor is het eenvoudiger om de verschillende materialen tijdens het recycleproces terug te winnen en daarmee de kringloop voor matrasmateriaal te sluiten.
Auping is voortdurend bezig om de materiaalveiligheid en recycleerbaarheid van haar matrassen te verbeteren en was de eerste producent die een recyclesysteem in het leven riep waarbij klanten die een nieuwe matras kopen hun oude matras kunnen inleveren. DSM-Niaga is actief op het gebied van het herontwerpen van alledaagse producten zodat ze volledig recycleerbaar zijn in hetzelfde product. Het eerste product dat het bedrijf ontwikkelde was tapijt, en dit leidde tot een technologie om tapijten van slechts één materiaal te maken die zodoende weer volledig recycleerbaar zijn tot tapijt. De samenwerking met Auping toont dat Niaga® Technologie mogelijkheden biedt om ook voor andere producten dan tapijt een circulair ontwerp te maken.
Josse Kunst, General Manager van DSM-Niaga, zei: “Deze samenwerking met Auping maakt de weg vrij voor toepassing van de Niaga® Technologie in andere producten dan tapijt. We zijn onder de indruk van de innovatieve mindset van Auping en verheugen ons erop om samen met Auping de recycleerbaarheid van matrassen ingrijpend te verbeteren.”
Bart Jan Scholte, Director Brand & Product Marketing van Koninklijke Auping, zei: “Auping is gespecialiseerd in het ontwikkelen van comfortabele slaapoplossingen, zowel voor nu als in de toekomst. We investeren in duurzaamheid en streven ernaar om al onze bedrijfsprocessen, producten en diensten volgens een circulair model te structureren. DSM is voor ons de perfecte partner om onze huidige prestaties en producten verder te kunnen verbeteren, dankzij hun kennis van materialen en hun streven naar innovatie. We zijn beiden trots op onze Nederlandse wortels en onze meer dan 100-jarige traditie. Deze nieuwe stap in het vernieuwen van onze matrassen past bij ons continue streven naar innovatie, naar het verbeteren van onze CO2-voetafdruk en naar het hergebruiken van materialen.”

Over Koninklijke Auping bv
Auping werkt al 130 jaar aan oplossingen op het gebied van slaap en de kracht van rust. Onze overtuiging: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld. Elke dag weer wordt er gewerkt aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Het is onze missie om met passie en nieuwsgierigheid te werken aan producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen, energiek, alert en vriendelijk je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat uitgroeide tot dé bedden- en matrassenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping is ontwikkelaar, producent en retailer van persoonlijke slaap- en rustoplossingen met aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Voor een uitgerust en beter leven voor iedereen.
DSM-Niaga
DSM-Niaga is een in 2014 opgericht samenwerkingsverband tussen het opstartende bedrijf Niaga en DSM. Niaga® heeft zich ten doel gesteld om alledaagse producten van meet af aan te herontwerpen. Het streven is om producten op een gemakkelijke en betaalbare manier volledig recycleerbaar te maken, zonder hierbij in te boeten op kwaliteit of prijs. Het eerste product dat Niaga® heeft herontworpen was tapijt en er zullen nog vele andere producten volgen.
voda
0
DSM investeert in uitbreiding fabriek Meppen

15 miljoen euro met investering gemoeid.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft vijftien miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van een fabriek in het Duitse Meppen. Dit maakte het speciaal chemiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De fabriek is gespecialiseerd in de productie van vloeibare polyesters en andere speciale harsen. Met de uitbreiding van de fabriek versterkt DSM Coating Resins zijn positie in het segment bandbekleding en sorteert het voor op een verdere groei van een Bisphenol-A-vrije markt, aldus het chemiebedrijf.

Door de investering ontstaat er volgens DSM bovendien meer leveringsflexibiliteit, waardoor het chemiebedrijf gemakkelijker kan inspringen op een groeiende vraag en een verbeterde voorraadbeheer.

Het aandeel DSM sloot woensdag 1,6 procent lager op 78,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
DSM breidt fabrieken Emmen en Geleen uit

Gepubliceerd op 27 nov 2017 om 13:24 | Views: 840

DSM 16:09
77,77 -0,31 (-0,40%)

HEERLEN (AFN) - DSM vergroot de productiecapaciteit van fabrieken in Emmen en Geleen. In die fabrieken maakt het bedrijf hogetemperatuurspolyamiden en thermoplastische copolyesters, zogeheten high performance plastics.

De capaciteitsuitbreiding volgt een toegenomen vraag naar zulke plasticsoorten vanuit de elektronica- en autosectoren. Hoeveel de uitbreiding kost en wanneer de volledige capaciteit kan worden benut, maakte DSM niet bekend.
Garibaldi
0
Beursblik: Deutsche Bank zet DSM op kooplijst

Vrijdag 1 december 2017 22:00

Koersdoel van 100,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het aandeel DSM op de kooplijst gezet met een koersdoel van 100,00 euro.
Analisten van de bank bleken te spreken over de Nutrition-tak van het bedrijf, waarbij een verbeterde mix en verbeteringsprogramma's moeten leiden tot hogere resultaten bij de divisie. De analisten mikken op een EBITDA-groei van circa negen procent in de jaren 2018 tot en met 2020.
De marktvorsers zien het volledig afstoten van Materials als een laatste stap in het transformatieproces van DSM en in combinatie met het duurzame groeiprofiel van Nutrition bleek dat reden voor Deutsche Bank om het aandeel op de kooplijst te zetten. DSM zal dan uiteindelijk door de markt worden gezien als leverancier van voedingsingrediënten, hetgeen nu niet in de waardering te zien is, aldus de analisten.
Het aandeel DSM sloot vrijdag 1,2 procent lager op 77,84 euro.
Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Zo weer een verhoging en fors ook.
ABM Financial News - 11:08

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 73,00 naar 90,00 euro bij handhaving van Overwogen als advies.

De analisten van de bank voorzien dat het concern na een sterk 2017 de goede prestaties en groei volgend jaar kunnen voortzetten.

Ze wezen daarbij met name op de potentie van twee innovaties, te weten het natuurlijke zoetproduct Stevia en het omega-3 product Green Ocean, dat wordt gebruikt voor de aquacultuur. De marktvorsers voorzien voor beide producten een bovengemiddelde winstgevendheid, waardoor de marges verder kunnen verbeteren. De pijplijn voor nieuwe innovaties bij Nutrition is daarbij goed gevuld met zeer aantrekkelijk producten, aldus Barclays.

De marktvorsers denken dat het bedrijf in staat zal zijn om de hoge enkelcijferige groei van het operationeel resultaat te continueren en hopen dat dit komend voorjaar zichtbaar zal worden in de nieuwe doelstellingen en strategische herziening van het concern.

De analisten merkten daarbij op dat het aandeel niet meer echt goedkoop is, maar dat daarin toch het groeipotentieel voor de middellange termijn nog niet volledig is ingeprijsd.

De analisten wijzen verder op de sterke balans van DSM, die ruimte biedt voor nieuwe acquisities. Ze denken dat de kans op een desinvestering van Materials groter is geworden, maar dat dit niet op korte termijn zal gebeuren.

Barclays stelde de taxaties opwaarts bij en is van mening dat DSM in de sector een premie verdient. Daarom merkt de bank het bedrijf nu aan als topfavoriet.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM woensdagochtend 0,4 procent lager op 79,20.
[verwijderd]
0
En DSM stijgt stilletjes door 2 forse koersdoel verhogingen in een paar dagen Deutsche Bank 100 euro en Barclays 90 euro. Geen gerel hier lekker rustig stijgen.
[verwijderd]
0
CercleFinance.com) - Barclays Capital said on Wednesday that it has made Dutch food supplement maker DSM its 'top pick,' raising its target price on the shares from 73 euros to 90 euros, as the stock is set for 'further outperformance in 2018.'

The broker - which has an 'outperform' rating on the shares - said it finds the group's natural sweetener stevia project and the omega-3 oil used in aquaculture very 'promising.'

These innovations should come in at above-average profitability and should elevate margins further, BarCap said, adding that margins have been restored, although they do not yet fully reflect the portfolio's earnings potential.

'The stock is not outright cheap anymore but we think the high-quality mid-term growth potential is not adequately priced in, yet,' the broker writes in a report.

Copyright (c) 2017 CercleFinance.com. All rights reserved.
The information and analyses distributed by Cercle Finance are only intended as decision-making support for investors. Cercle Finance's responsibility may not be entailed, either directly or indirectly following the use of such information and analyses by readers. Any non-professional investor is recommended to consult a professional advisor before making any investment decision. This indicative information in no way constitutes any invitation to sell or buy securities.
Garibaldi
0
quote:

Struin schreef op 6 december 2017 12:23:

En DSM stijgt stilletjes door 2 forse koersdoel verhogingen in een paar dagen Deutsche Bank 100 euro en Barclays 90 euro. Geen gerel hier lekker rustig stijgen.
Heerlijk hè? Geen gezeik en het stijgt rustig verder. :)
235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:36
Koers 102,750
Verschil +1,150 (+1,13%)
Hoog 103,100
Laag 101,250
Volume 404.022
Volume gemiddeld 463.831
Volume gisteren 318.005

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront