Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Geen cent meer naar het koningshuis

129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
ffff
0
Koning Willem-Alexander heeft zelf geen weet van de vermeende compensatie die hij zou krijgen voor de belasting die hij betaalt over het rendement van zijn vermogen.......

ALLES is mogelijk, maar ik vind dit een zeer ongeloofwaardig verhaal.
Ten eerste: Iedere vermogende gaat toch minimaal één keer per jaar met het accountantskantoor aan tafel zitten om de belastingopgaven eens te bespreken. Je wilt toch, zeker bij zulke grote bedragen, een beetje weten hoe men tot die aanslagen komt.

Ten tweede: Zou in al die tientallen jaren nu werkelijk geen enkele accountant aan Beatrix en aan WA verteld hebben, dat zij wel degelijk in een zeer grote uitzonderingspositie zitten, met die teruggaven. Je maakt mij beslist niet wijs, dat daar in tientallen jaren nooit een opmerking over gemaakt is, temeer omdat het zulke grote bedragen betreft.

Ten derde: Erfelijke belasting: Toen prins Bernhard voor de Commissie Donner ( Onderzoekscommissie) moest verschijnen en daar ondervraagd werd over de Lockheed- affaire ( Miljoenen onder tafel betaald aan Bernhard) was het eindrapport van Commissie Donner:
ZKH Prins Bernhard vertoonde gedurende het gehele onderzoek een uitermate hinderlijke vorm van geheugenverlies.... Het staat er zo echt!
Dat was dus de officiële samenvatting. Of in gewoon Nederlands: Hij zei op iedere vraag.....dat ie het echt niet meer wist, er niets van herinnerde...... Grappig dat we dat na bijna 40 jaren opnieuw te horen krijgen! " Ik wist het niet...." Als mijn opa er toentertijd zo goed mee wegkwam, waarom ik dan niet.....

Peter
rationeel
0
Het idee dat we allemaal gelijk behandeld moeten worden, gaat uiteraard NIET op voor het Koningshuis. Dat is in geen enkel opzicht zoals wij wonen en leven.
Doen alsof, typisch Nederlands overigens is de manier om voortdurend met niet kloppende punten geconfronteerd te worden.

Gewoon de werkelijkheid onder ogen zien. Wat voor hun geldt, geldt niet voor de rest van de bevolking.
ffff
0
Gewoon de werkelijkheid onder ogen zien. Wat voor hun geldt, geldt niet voor de rest van de bevolking.

Tja, Rationeel.....dan houd je toch nog duizenden, wellicht tienduizenden Nederlanders die anders reageren op "die werkelijkheid" Die stellen: Als zij het kunnen, kan ik het ook... ( Geen vermogensbelasting i.p.v. Teruggave vermogensbelasting bij de speciale kaste , geen successierechten etc)

Ook DIE werkelijkheid onder ogen zien! Grappig: Dat is de realiteit van de afgelopen 50 jaren!

Peter

e
rationeel
0
De ene redelijkheid is de andere niet. Een gewone burger is geen koning.
Wil je het allemaal niet, dan afschaffen. Het punt is de vraag van het kind met het badwater weg gooien.
Zolang zoveel mensen het mooi vinden, kun je er goede zaken mee doen.
Eerlijk gezegd heb ik meer moeite met de PAUS. Omdat die veel kwaad aanricht.
[verwijderd]
1
Volgens Edwin de Roy van Zuidewijn bedroeg het vermogen van het koningshuis een paar jaar geleden 13 MILJARD EURO. Als iemand het kan weten, dan hij wel. Ook interessant is dat ik een bankier op de radio heb horen zeggen dat bij de nationalisatie van ABN-AMRO het pakket aandelen van het koninklijk huis buiten de nationalisatie is gebleven.
Bernhard heeft de Bilderberggroep opgericht waar het koninklijk huis nog steeds een belangrijke rol in speelt. Een jaarlijkse geheime vergadering waar ultrarechtse miljardairs met hun lakeien in de politiek en journalistiek afspreken hoe ze het geld en de macht kunnen behouden ten koste van de rest van de wereldbevolking.
Vergeet ook niet dat WA in een brief dictator Videla verdedigde en het is geen toeval dat hij met de dochter van een fascist getrouwd is.
Het koningshuis betaalt principieel nooit ergens voor, volgens De Roy van Zuidewijn rekenen ze nog geen kopje thee in een restaurant af. Het zijn parasieten met een buitensporig en frauduleus declaratiegedrag. En nu zitten ze weer te liegen dat ze niks afweten van een regeling waarbij ze betaalde belasting gewoon terugkregen, maar deze regeling is geheel volgens hun ideologie om nooit iets te betalen tot stand gekomen dus wordt het volk weer voorgelogen.
objectief
0
quote:

Overvloedgolf schreef op 17 oktober 2016 11:32:

Volgens Edwin de Roy van Zuidewijn bedroeg het vermogen van het koningshuis een paar jaar geleden 13 MILJARD EURO. Als iemand het kan weten, dan hij wel. Ook interessant is dat ik een bankier op de radio heb horen zeggen dat bij de nationalisatie van ABN-AMRO het pakket aandelen van het koninklijk huis buiten de nationalisatie is gebleven.
Roy van Zuidewijn werd nooit in de familie opgenomen en weet 100% zeker niet wat hun vermogen is..dat is puur fantasie en roddel.
[verwijderd]
0
quote:

Overvloedgolf schreef op 17 oktober 2016 11:32:

Ook interessant is dat ik een bankier op de radio heb horen zeggen dat bij de nationalisatie van ABN-AMRO het pakket aandelen van het koninklijk huis buiten de nationalisatie is gebleven.
Dat lijkt me onmogelijk.

ABN AMRO is overgenomen door consortium van RBS, Fortis en Santander.

Als het koninklijk huis al een belang had is dat destijds overgenomen door dat consortium.
ffff
1
Roy van Zuiderwijn lijkt mij ook niet direct de betrouwbaarste bron.............. maar wèl mijn gezonde verstand:

Als je een groot vermogen bezit en zelf niet de tijd, dan wel de capaciteit hebt om dat te beheren, dan gaat dat beheer over naar één of meedere vermogensbeheerders. Als men verstandig is, meerdere beheerders om de prijs voor de dienstverlening scherp te houden en het risico bij beheer wat te spreiden.

Die beheerders maken een jaarlijks verslag op waarin inkomsten en vermogensgroei, dan wel vermogensverlies gemeld wordt. Zoals één van mijn schatrijke patiënten ooit zo schitterend zei: " Ik lees eigenlijk nooit dat dikke rapport van twaalf bladzijden, maar alleen de allerlaatste alinea waarin inkomsten en vermogensopgave ! "

Die verslagen moeten dan naar het accountantskantoor voor de belastingopgave. Alleen is er een heel grote bijzonderheid: Dat accountantskantoor weet tientallen jaren dat bij de opgave van de belastingaangifte er een totaal andere procedure gevolgd gaat worden.

En ze houden het veertig jaren vol om dat geheim te houden. RTL uit Luxemburg moest ermee voor de dag komen. Toch wel heel erg vreemd! En nog ongeloofwaardiger zijn de uitlatingen van het koningshuis.....dat ze er niks van wisten.
Komen ze met die uitleg zo gemakkelijk weg? " Ich habe es nicht gewuszt..! " past wel bij deze voor 87,5 procent Duitse familie.

Storen mij verder toch nog andere zaken: De opvallende zwijgzaamheid en afwezigheid van de FIOD. Deze hyena's van de belastingdienst die fraudeurs meedogenloos in stukken scheuren tijdens hun onderzoekingen en verhoren , blijven nu kilometers ver weg van de koninklijke domeinen.
Dus toch klasse-justitie, dus toch voldoende bedreigende druk vanuit de gehele politieke kaste en het establishment om , zo begrijpelijk, de rust en samenhang in het koninkrijk te behouden en niet voor enkele tientallen miljoenen fraude het gehele koninkrijk op het spel te zetten.

Gebruik je gezond verstand!
Zelfs Joop den Uyl begreep dat goed, toen Juliana hem afdreigde bij de te vrezen uitkomst voor Bernhard in de Lockheed-affaire .

Stabiliteit in het koninkrijk is van grootste belang. Voor iedereen.

Maar er mag best hardop gezegd worden dat er zaken zijn die niet deugen, dat velen als een struisvogel de kop in het zand steken dan wel heel onnozel de andere kant opkijken en huichelen van hier tot ginder; dat er mateloos veel hielenlikkerij bestaat; dat er klasse-justitie in Nederland bestaat en dat er een bevoorrechte kaste zijn gang gaat.

En verder....héél benieuwd hoe deze affaire volledig uitdooft en de adviseurs van WA stilletjes hem erop wijzen dat bij de sultan van Brunei met een geschat vermogen van ruim 40 miljard, heel wat vermogen "onzichtbaar" geparkeerd kan worden... En de sultans familie zit daar al 600 jaar, waarbij vergeleken de 201 jaar van de Oranjes maar "beginners" zijn.....Je hebt connecties of je hebt ze niet!

Peter
[verwijderd]
0
quote:

BEN neutraal schreef op 17 oktober 2016 12:54:

[...]

Dat lijkt me onmogelijk.

ABN AMRO is overgenomen door consortium van RBS, Fortis en Santander.

Als het koninklijk huis al een belang had is dat destijds overgenomen door dat consortium.
Ik heb ook eens ergens gelezen dat het koningshuis hun aandelen heeft behouden na de nationalisatie. Volgens mij heeft de staat ook eens bevestigd dat zij een klein percentage van ABN Amro niet in handen hadden.
(Ik kan dit alleen niet meer terug vinden)
rationeel
0
Ik snap niet goed waar jullie je druk om maken. Het is 1 gevalletje. Je weet wat het je jaarlijks kost. Daar staan opbrengsten tegenover.
Dit in tegenstelling tot alle miljarden die uit onze zak vliegen rechtstreeks de bodemloze put in van buitenlanden en buitenlanders waar we totaal geen boodschap aan hebben.
Daar kun je nee tegen zeggen. dat is in de openbaarheid.
gerrit 69
1
www.telegraaf.nl/nieuws/1266217/prins...

'Prins Bernhard bezit 590 panden'

Prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet, bezit in totaal 590 panden in Nederland. Dat blijkt uit een inventarisatie van Het Parool.

Prins Bernhard en zijn vrouw Annette.

De krant bericht zaterdag over een onderzoek naar het vastgoedbezit van Bernhard jr. Daaruit blijkt dat hij alleen al in Amsterdam 349 panden bezit, onder meer via bv's.

Bernhard zit in woningen, winkelcentra en kantoren. Het Parool berichtte al eerder over de grote vastgoedeigenaren in de hoofdstad, vooral uit oogpunt van de steeds krapper wordende Amsterdamse woningmarkt.

*****************

Dat is niet bij elkaar verdiend met een krantenwijk...!
Over de rest van ons koningshuis maar te zwijgen.
[verwijderd]
1
Iedereen zou verstomd staan wat de oranges door de honderden jaren heen opgestapeld hebben aan rijkdom.
objectief
1
quote:

simi500 schreef op 19 november 2017 10:13:

Iedereen zou verstomd staan wat de oranges door de honderden jaren heen opgestapeld hebben aan rijkdom.
Heb je hun financien gehackt....want wij weten dat niet. Vertel even hoe je dat te weten bent gekomen!!!
objectief
0
quote:

gerrit 69 schreef op 18 november 2017 21:39:

www.telegraaf.nl/nieuws/1266217/prins...

'Prins Bernhard bezit 590 panden'

Dat is niet bij elkaar verdiend met een krantenwijk...!
Over de rest van ons koningshuis maar te zwijgen.
Ja, ze stoppen hun geld schijnbaar niet in de grond...knap gedaan..respect.
[verwijderd]
0
Bernard vraagt aan zijn huurders ook illegaal sleutelgeld. Hij zegt van niet te weten. De genen van zijn opa dus.
objectief
0
quote:

Vidoque schreef op 19 november 2017 12:31:

Bernard vraagt aan zijn huurders ook illegaal sleutelgeld. Hij zegt van niet te weten. De genen van zijn opa dus.
Dan heeft jonge Bernard geluk...wijlen Prins Bernard was erg romantisch aangelegd.
[verwijderd]
0
quote:

fred12345 schreef op 19 november 2017 10:35:

[...]

Heb je hun financien gehackt....want wij weten dat niet. Vertel even hoe je dat te weten bent gekomen!!!
Als dwarsliggertje bent u veel te nieuwsgierig.

Suc6 !!
objectief
0
quote:

simi500 schreef op 20 november 2017 08:42:

[...]

Als dwarsliggertje bent u veel te nieuwsgierig.

Suc6 !!
Ja, de reactie is duidelijk...je nieuws was verzonnen.
haas
0
quote:

simi500 schreef op 19 november 2017 10:13:

Iedereen zou verstomd staan wat de oranges door de honderden jaren heen opgestapeld hebben aan rijkdom.
Idem Belgische koningshuis ?
objectief
0
quote:

haas schreef op 20 november 2017 11:45:

[...]

Idem Belgische koningshuis ?
Nee, in vergelijking: een beetje armlastig.
129 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 23 apr
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 23 apr
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 23 apr
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 23 apr
Germany40^ 18.161,70 +24,05 +0,13% 23 apr
US30^ 38.504,96 0,00 0,00% 23 apr
US500^ 5.069,70 0,00 0,00% 23 apr
Nasd100^ 17.481,67 0,00 0,00% 23 apr
Japan225^ 37.938,71 0,00 0,00% 23 apr
WTI 83,30 0,00 0,00% 23 apr
Brent 88,29 0,00 0,00% 23 apr
EUR/USD 1,0708 +0,0056 +0,52% 02:34
BTC/USD 66.251,65 -313,87 -0,47% 01:15
Gold spot 2.322,05 +0,03 +0,00% 02:34
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 23 apr
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 23 apr
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 23 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 23 apr
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 23 apr
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 23 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront