Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

izdp
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
izdp
0
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Liber8! schreef op 19 november 2017 23:40:

Nog maar weetjes, wij zijn absoluut koploper als het gaat om hoeveelheid sociale huurwoningen.
vbn.aau.dk/ws/files/13671493/SocialHo...
Mooi toch?
Waarom tellen de percentages in tabel 1 van de link niet steeds op tot 100%?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 november 2017 00:10:

[...]
Eerste huis in 1975 gekocht voor 105.000 gulden. Staat nu voor 300.000 euro te koop. Betreft middelgrote plaats in de provincie Utrecht.
Tweede huis, Lelystad 1979, kostte 205.000 gulden. Zal nu ongeveer 320.000 euro zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 november 2017 00:28:

[...]
Mooi toch?
Waarom tellen de percentages in tabel 1 van de link niet steeds op tot 100%?

Weet niet wat jij er mooi aan vindt dat middeninkomens nergens terecht kunnen.

Die sociale woningbouw pakt nogal asociaal uit in de praktijk.
izdp
0
Matig gekocht.
Wat dacht je van 220k guldens en verkocht voor 2,2 miljoen euro?
Of die van 450k en voor 4,2 miljoen?

Het vertelt enkel de zotheid en domheid van degenen die geld hadden en geen verstand hadden.
De starter van dit draadje is er 1 van.

izdp
0
Want ik verhuur in mijn ogen sociaal en helemaal los van de waarde van het onderpand is het rendement altijd er 1 van 2 cijfers geweest.
Voor mij begrijpelijk hoe woco's het hebben verkloot, maar ik begrijp niet hoe de politieke beslissers het niet begrijpen.
Verhuurders worden zo over de rug van huurders schathemeltje rijk.
rationeel
0
In oktober 2017 registreerde het Kadaster 20.143 verkochte woningen. Dit is een stijging van 16,2% ten opzichte van oktober 2016 (17.339).

Vergeleken met de voorgaande maand, september 2017, is er sprake van een daling van 2,4%. Het Kadaster registreerde toen 20.632 verkochte woningen.
Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven. Dat is dus het moment van eigendomsoverdracht, de koper wordt eigenaar van de woning.

Woningtypen
Vergeleken met oktober vorig jaar zien we de grootste stijging bij vrijstaande woningen met 26,8%. Bij appartementen registreren wij de kleinste stijging met 10,5%. Ten opzichte van de vorige maand, september 2017, zien we alleen bij hoekwoningen een stijging (0,4%), bij 2-onder-1-kap-woningen zien we de grootste daling (-6,3%).

Provincies
Ten opzichte van oktober 2016 stijgt het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies. In Drenthe is de stijging het grootst met 25,9%. In Noord-Holland zien we de kleinste stijging van 6,1%. Vergeleken met september 2017 zien we alleen in Noord-Brabant een stijging (3,8%). In Friesland zien we de grootste daling met 12%.

Hypotheken
Het aantal geregistreerde hypotheken nam in oktober 2017 met 19,6% toe ten opzichte van oktober 2016, van 24.229 naar 28.979. Vergeleken met september 2017 (29.126) is er sprake van een daling van 0,5%.

Executieveilingen
In oktober 2017 vonden 121 executieveilingen plaats. Dit is een daling van 33,9% ten opzichte van oktober 2016 (183).



www.kadaster.nl/-/kadaster-registreer...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Liber8! schreef op 20 november 2017 00:38:

[...]
Weet niet wat jij er mooi aan vindt dat middeninkomens nergens terecht kunnen.
Die sociale woningbouw pakt nogal asociaal uit in de praktijk.
Flauwe suggestie/insinuatie, je eerste zin. Doorzichtig debatingtrucje.

Tweede zin: ga je de 'sociale woningbouw' nu overal de schuld van geven?
Ook hier weer suggestief woordgebruik. En dubbelzinnig, heb je het over asociale aannemers? Soms moet je preciezer zijn. De volgende begrippen betekenen allemaal iets anders:
- sociale woningbouw
- sociaal woonbeleid
- sociale huursector
- gereguleerde (niet-geliberaliseerde) huren
- woningcorporatie (woco)
- commerciële verhuurders (institutionele en particuliere verhuurders)
- wooncoöperatie
- sociale huurwoningen (woningen met een gereguleerde huur)
- sociale woningen (populair voor: woningen van een woco)
- particuliere of 'commerciële' huurwoningen (de rest behalve dienst- en recreatiewoningen)

Het zou prettig zijn als jij en izdp onderscheid zouden maken tussen inefficiënties en (incidentele) fouten van woco's, en de sociale huursector in het algemeen.
Wist je trouwens dat 60% van de woningen van commerciële verhuurders een gereguleerde huur hebben? Pakt dat ook 'asociaal' uit?

rationeel
0
Het is natuurlijk wel wonderlijk, dat bezit van de particulier, toevallig belegd in woningen, onder een regiem gebracht wordt van maximale huur.
De omgang met eigendom is helemaal wonderlijk. Eigendom is blijkbaar maar betrekkelijk eigendom van de eigenaar.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 november 2017 02:27:

[...]
Wist je trouwens dat 60% van de woningen van commerciële verhuurders een gereguleerde huur hebben? Pakt dat ook 'asociaal' uit?
Ja, dat is mij bekend. Heb die zelf gehad.

Wist jij dat in Amsterdam huurders van commerciële verhuurders veel meer tevreden zijn dan huurders van woco's?

An sich is gereguleerde huur geen probleem, maar wel de veel grote omvang van die woningvoorraad.

Niet het enige probleem natuurlijk. Ook te grootschalig toerisme en (daarmee samenhangend) oneigenlijk gebruik van de woningvoorraad. En ons pensioenstelsel ;)
[verwijderd]
1
quote:

Belegde boterham schreef op 19 november 2017 22:35:

[...]

Je moet het in Nederland wel erg bont maken dakloos te geraken, dat heeft (ondanks ongetwijfeld de grootste post) weinig met de huurprijs/ woninglast te maken.

Denk dat maatschappelijke druk een belangrijkere determinant is.

Meedoen met sociale activiteiten, kids op verschillende buitenschoolse activiteiten (muziek, sport, toneel) en natuurlijk 2 of 3 keer per jaar op vakantie. De nieuwste auto, phone, platbuis TV etc.

Er zijn meer factoren die (ongewild/gewild) ervoor zorgen dat mensen het moeilijk hebben anno 2017.

Maar, daar begon ik mee, dit was in 1970,1980,1990,2000,2010 niet anders, dus begrijp nog immer niet waarom dit steeds wordt aangehaald op een draadje over huizenprijzen. Er zijn altijd groepen mensen die niet mee kunnen komen.

En ongeacht de stand van de economie durf ik nu wel te voorspellen dat in 2027 er wederom een relatief grote groep (5%?) de grootste moeite heeft om rond te komen.

Je gaat ervan uit dat het allemaal fantastisch gaat omdat een groep mensen in de rij staat voor de nieuwste iphone x. Laat ik je eerst vertellen dat 99% van de dure telefoons wordt aangekocht via een abonnement, dat is ook de rede waarom telefoons zo duur zijn geworden. Als dit soort telefoons contant zouden moeten worden afgerekend, zou de verkoop finaal instorten.

Cijfers laten ook zien dat de vraag naar goedkope producten groot is, kijk maar eens hoe goed winkels als Action en de Primark het doen.
Ook jou betoog dat mensen die het moeilijk hebben dit zelf veroorzaken is natuurlijk een beetje krom. Als elke consument zich zou gedragen als een verstandige consument zouden we morgen in een nieuwe crises belanden. Juist door het impulsieve leen en aankoopgedrag van consumenten kun jij hier verkondige hoe fantastisch het wel niet gaat.

Deze groep wordt ook elke dag aangemoedigd om vooral zo door te gaan, in ons systeem worden deze mensen ook beloond, zelfs Rutte roept in de media op om vooral flink te consumeren.
Het is ook een feit dat steeds meer consumenten alleen nog maar kunnen consumeren als er geleend kan worden, dat is ook de rede waarom lenen zo goedkoop is gemaakt. Tegenwordig zie je eerder wat iets per maand kost dan wat het aankoop bedrag is.

De keerdezijde is wel dat steeds meer consumenten in de problemen komen nu de vaste lasten flink zijn gestegen. Alleen al in Amsterdam steeg het aantal dakloze gezinnen in 2016 met 35% en nog eens 960 gezinnen driegen uit huis gezet te worden. Het is ook een feit dat steeds meer werkende mensen in armoede leven. Twee derde van alle arme kinderen heeft werkende ouders. 1 op de 4 staat elke maand in het rood omdat de maand te lang is.
Zeeuws-Vlaanderen starten de aktie, niemand met honger naar bed, in nog geen maand tijd kregen ze 2000 aanmeldingen binnen.

Dat 5% van de bevolking moeite heeft om rond te komen is echt een fabeltje.

[verwijderd]
0
Er zijn inderdaad genoeg mensen die moeite hebben rond te komen ook al verdienen ze meer dan 2x modaal.
[verwijderd]
0
daskapital.nl/2017/11/u_leende_nog_no...

Hier zien we dat de gemiddelde hypotheeksom voor starters is gestegen tot €232.000. Dat betekent dat een starter voor een dergelijke lening ongeveer €50.000 moet verdienen (volgens tooltje ABN Amro) of een behoorlijke zak spaargeld mee moet nemen.

---

En als we kijken naar inkomens van huishoudens is dat niet zo'n probleem.

25-30jr gemiddeld 44k (waarbij er ook relatief veel eenpersoonshuishoudens zijn nog)
30-35jr gemiddeld 60k

Dus...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Liber8! schreef op 20 november 2017 08:57:

[...]
Wist jij dat in Amsterdam huurders van commerciële verhuurders veel meer tevreden zijn dan huurders van woco's?

An sich is gereguleerde huur geen probleem, maar wel de veel grote omvang van die woningvoorraad.
Niet het enige probleem natuurlijk. Ook te grootschalig toerisme en (daarmee samenhangend) oneigenlijk gebruik van de woningvoorraad. En ons pensioenstelsel ;)
Ja, ook in de rest van NL zijn huurders van commerciële verhuurders meer tevreden dan huurders van woco's, al is dat verschil in A'dam geloof ik het grootst. Kan ermee te maken hebben dat de commerciële huurwoningen gemiddeld beter zijn (met hoge gereguleerde huren en relatief veel 'vrije' huren). Of de service en het onderhoud bij de 'commerciëlen' beter zijn, betwijfel ik. Wel werk(t)en woco's mogelijk wat bureaucratischer.

A'dam is sowieso een uitzondering, op vele vlakken. Toerisme, erfpacht en extreme prijsstijgingen bij koophuizen.

Het probleem is niet de omvang van de gereguleerde huursector, maar het tekort aan andere nog enigszins betaalbare huurwoningen, vooral in de categorie 600-1000 pm. En een verkeerde samenstelling van de (gereguleerde) woningvoorraad.

Belegde boterham
0
quote:

henk38 schreef op 20 november 2017 09:08:

[...]

Je gaat ervan uit dat het allemaal fantastisch gaat omdat een groep mensen in de rij staat voor de nieuwste iphone x. Laat ik je eerst vertellen dat 99% van de dure telefoons wordt aangekocht via een abonnement, dat is ook de rede waarom telefoons zo duur zijn geworden. Als dit soort telefoons contant zouden moeten worden afgerekend, zou de verkoop finaal instorten.

Dat schrijf ik niet.

Ps 85% wordt verkocht via carriers. Maar ach die 14%..
9to5mac.com/2017/10/19/apple-store-sa...

En de Apple bepaalt de prijs, niet de carrier.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 november 2017 10:45:

[...]
Het probleem is niet de omvang van de gereguleerde huursector, maar het tekort aan andere nog enigszins betaalbare huurwoningen, vooral in de categorie 600-1000 pm.
Je denkt niet dat het een met het ander samenhangt?
rationeel
1
Over huurwoningen in Amsterdam in de particuliere sector. Een groot deel is nog verhuurd door eigenaren met een betrekkelijk klein aantal te verhuren woningen. En zoals meestal is klein beautiful.
Het is zijn bezit, zijn vermogen, dus daar moet netjes mee omgegaan.
Vaak woont hij zelf in een van de huizen, en schroomt hij niet om de huurders aan te spreken op hun woongedrag.
De bewoners zelf, voor zover gekozen door de eigenaar, bestaan uit nette mensen. Hij moet er ook zelf tussen wonen natuurlijk.
Nette mensen gaan zorgvuldig om met alles. Dat is ze zo geleerd van kinds af aan.
Verder zien de hurende bewoners er niet tegen op om in dat huurhuis voor eigen kosten verbeteringen aan te brengen.
Huurder en huurbaas staan dichter bij elkaar. Zij opereren als een front om harmonie in de eigen omgeving in stand te houden.

Zet dat eens af tegen de klagende hangmatters. Kom zelf maar eens kijken hoe die binnen de kortste keren overal een troep van weten te maken. De mooiste nieuwe huizen weten te laten verpauperen.
Ze krijgen ze toch voor niets, van de "uitbuiters".
40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1758 1759 1760 1761 1762 1763 1764 1765 1766 1767 1768 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 872,93 -1,09 -0,12% 14:39
AMX 922,02 -3,74 -0,40% 14:39
ASCX 1.201,57 -5,50 -0,46% 14:24
BEL 20 3.868,47 -15,36 -0,40% 14:39
Germany40^ 17.944,80 -143,90 -0,80% 14:39
US30^ 38.240,56 -112,75 -0,29% 13:41
US500^ 5.040,69 -31,70 -0,62% 13:53
Nasd100^ 17.335,98 -188,15 -1,07% 13:41
Japan225^ 37.670,14 -328,62 -0,86% 13:41
WTI 83,02 +0,12 +0,14% 14:39
Brent 87,17 -0,91 -1,03% 14:39
EUR/USD 1,0692 -0,0006 -0,05% 14:39
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.324,96 +8,85 +0,38% 14:39
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,780 +2,820 +6,27% 14:21
SHELL PLC 34,260 +0,245 +0,72% 14:21
ASR Nederland 46,720 +0,320 +0,69% 14:20
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.293,600 -124,800 -8,80% 14:21
BESI 136,700 -2,300 -1,65% 14:20
Wolters Kluwer 139,600 -1,950 -1,38% 14:21

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront