Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 2017

2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Kwiirk schreef op 23 november 2017 09:56:

[...]

Hoe kom je er bij dat het op dit draadje jouw taak zou zijn om PPdV de maat te nemen? Trouwens, wie heeft er op dit draadje een taak, afgezien van de IEX-moderator? En waarom zou PPdV de maat genomen moeten worden. Oké, PPdV nam bij de VEB anderen de maat en blijkt nu zelf tot die anderen te horen. Zijn moed is te bewonderen, maar om nou te zeggen dat hij zich gedraagt zoals hij in zijn VEB-tijd wenste dat anderen zich gedroegen? Nee, dat lijkt mij niet.
En zo is het..
DeZwarteRidder
0
quote:

Kwiirk schreef op 23 november 2017 09:56:

[...]Hoe kom je er bij dat het op dit draadje jouw taak zou zijn om PPdV de maat te nemen? Trouwens, wie heeft er op dit draadje een taak, afgezien van de IEX-moderator? En waarom zou PPdV de maat genomen moeten worden. Oké, PPdV nam bij de VEB anderen de maat en blijkt nu zelf tot die anderen te horen. Zijn moed is te bewonderen, maar om nou te zeggen dat hij zich gedraagt zoals hij in zijn VEB-tijd wenste dat anderen zich gedroegen? Nee, dat lijkt mij niet.
Ga eerst maar eens beter leren lezen.
[verwijderd]
0
Wordt ‘t weer te moeilijk voor je Riddertje? Zodra jou gevraagd wordt om eens inhoudelijk onderbouwd te rsageren haak je af en ga je anderen schofferen. Krijg ik nou weer een plaatje?
[verwijderd]
0
Ben trouwens benieuwd of het OM nog iets gaat vinden bij BK. Want dat onderzoek is nog niet afgerond. Misschien wel een goede reden om dat elders( Nedsense) onder te brengen. De afboeking op Amsgold lijkt mij ook wat laag. Kort gerekend denk ik nog steeds dat de goodwill ivm (de vele concurrentie) nog steeds te hoog is.
Kwiirk
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 november 2017 10:16:

[...]
Ga eerst maar eens beter leren lezen.
Iedereen heet recht op zijn eigen vergissingen, zelfs een ridder.
Stapelaar
0
quote:

Stapelaar schreef op 22 november 2017 11:44:

Interessant om straks te vernemen tegen welke uitgifteprijs Nedsense nieuwe aandelen moet gaan uitgeven aan Value8 om circa 15 mln, minus de 1 mln die al bij V8 staat, te betalen voor een pluk onduidelijke deelnemingen.
Het zou mij niet verbazen als dat 0,05 euro zou gaan worden tegen een beurskoers van 0.17 vanochtend.
Het persbericht van gisteren geeft meer duidelijkheid: combinatie van beetje cash (via verrekening), minimaal 63 mln nieuwe aandelen tegen 0.10 via een achtergestelde convertible, en 20 mln extra aandelen via warrants met uitoefeningsprijs 0.15. Daarnaast og een vendor loan van 7m ln om een poging te doen cash uit desinvesteringen naar V8 te laten lopen.

Totaal aantal aandelen gaat dan tzt naar 30+63+20 is minimaal 113 mln.
Zeg maar in de praktijk vanwege rentebijboekingen 4 maal zoveel als nu.

Value8 kan op deze manier de extra boekwaarde (vanwege de hogere beurskoers van Nedsense) in diverse stapjes aan haar eigen vermogen toerekenen.
Valuegate
0
De koers van Nedsense kan over een dag of 4 opeens naar 0,50 iemand wil namelijk 40.000 stuks kopen a 50 cent. Voorlopig is door de vraag naar de aandelen tijdens de veiling een freeze ontstaan. Na een paar dagen (10% stijging per veiling) wordt de handel hervat. Iemand biedt nog 62.700 stuks bestens overigens. Oftewel er is veel interesse in de propositie, ik hoop dat iedereen die nu gat kopen begrijpt dat Value8 de bedrijven niet weggeeft.

Dit kan wel een klapper worden voor de jaarcijfers van Value8 in 2017, want de lege huls Nedsense wordt door de koersstijging dit jaar zomaar nog 20 miljoen waard.
wiegveld
0
V8 heeft interessant jaarverslag en met name brief aan de aandeelhouders gepresenteerd.
Wat moet je ermee?

1) Het dividend is een sigaar uit eigen doos. Verwatering 8% van 100 naar 108 aandelen. Dat kan ook niet anders.
2) PPdV blijft intransparant over de prestaties van de bedrijven. Verdubbeling omzet Ceradis van xx naar 2xx???
3) De verkoop van alle shitbedrijfjes (iemand biedt 50 cent voor het Amsterdamse goud??) aan nedsense moet nog vastgesteld worden op 15 miljoen euro.
4) De verandering van de boekhouding in 2018 is meest interessant. Juist omdat de beursgenoteerde bedrijven nauwelijks een free float hebben lijkt de koers mij volledig arbitrair. En bijstuurbaar aan het einde en het begin van het boekjaar. Lijkt mij dat daar toch controle op moet zijn?
5) Positief is dat de accountant (waar blijkens de brief van PPdV de liefde mee bekoeld is) weinig afgeboekt heeft over 2016. Mij lijken de goodwillposten nog steeds te hoog. Ceradis heeft een omzet van 1,9 miljoen in 2017, ongeveer de helft in 2016 daarvan en de 2016 omzet was fors lager (0,8 miljoen )dan 2015, Dus zo goed draait de tent niet, omdat er in 2015 aan het einde een grote order zou zijn geweest, die de omzet 2016 heeft geraakt. (JV blz 10. Geldt ook voor de andere grote deelnemingen.
6) Nedsense wordt zelf gebruikt. Ik kan niet goed inschatten of dit voordeliger is dan de huls verkopen aan een derde partij.

Kortom veel blijft schimmig.
[verwijderd]
1
quote:

Valuegate schreef op 23 november 2017 19:09:

De koers van Nedsense kan over een dag of 4 opeens naar 0,50 iemand wil namelijk 40.000 stuks kopen a 50 cent. Voorlopig is door de vraag naar de aandelen tijdens de veiling een freeze ontstaan. Na een paar dagen (10% stijging per veiling) wordt de handel hervat. Iemand biedt nog 62.700 stuks bestens overigens. Oftewel er is veel interesse in de propositie, ik hoop dat iedereen die nu gat kopen begrijpt dat Value8 de bedrijven niet weggeeft.

Dit kan wel een klapper worden voor de jaarcijfers van Value8 in 2017, want de lege huls Nedsense wordt door de koersstijging dit jaar zomaar nog 20 miljoen waard.
Yep, het manipuleren is nu al begonnen. Dit afvoerputje van Value8 met voornamelijk verlieslatende bedrijven zonder noemenswaardige toekomst wordt zonder enige aanleiding en/of grondslag binnenkort opeens vele tientallen miljoenen Euro's waard. En dat terwijl ze nog geen Eurocent van de koopsom kunnen betalen.

Alle overige - niet genoteerde - deelnemingen gaat PPdV vanaf nu niet meer consolideren maar waarderen op basis van (volstrekt oncontroleerbare) toekomstverwachtingen. Deze toekomstige winsten worden nu alvast via de DCF methode volledig contant gemaakt en zullen bij de komende jaarrekening als flonkerende winsten worden gepresenteerd.

PPdV heeft het helemaal voor elkaar. Hij kan zijn eigen waardes gaan creëren en heeft hiermee zijn eigen ongelimiteerde virtuele gelddrukpers in handen. Zonder ooit een Euro winst te maken wordt zijn bedrijf op papier straks honderden miljoenen waard.

Het is een handig en intelligent schaakspel, maar in feite gewoon een piramidespel. Er wordt er maar eentje rijk van en dat is degene die ermee is begonnen.

Wie gaat dit stoppen?

DeZwarteRidder
0
quote:

rauf schreef op 23 november 2017 21:35:

Waarom schrijven IEX analisten (bijna) niets over Value8?
Dat lijkt me zeer verstandig......
Stephan
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 november 2017 21:42:

[...]
Dat lijkt me zeer verstandig......
Ja begrijp het nu wel. Heb geen positie in Value8 maar volg het sinds vandaag wel om rond de €5,- in te stappen
Iets met val je geldschieter niet aan ;)
[verwijderd]
1
Gooskens op FTM::

Value8 presenteert zijn langverwachte jaarverslag. Er lijken weinig verschillen met de eerdere versie uit mei. Maar schijn bedriegt, ontdekt Roel Gooskens. Het definitieve jaarverslag schildert een stuk minder rooskleurige situatie.

Meer dan zes maanden na de uiterste wettelijke publicatiedatum van 30 april was het dan eindelijk zover: Value8 publiceerde zijn jaarverslag 2016. Volgens Value8 was de vertraging met name het gevolg van een onderzoek bij trustbedrijf BK Corporate International BV: dit onderzoek was gestart naar aanleiding van signalen dat er sprake was van overtredingen van wet- en regelgeving. Nu een onafhankelijk extern onderzoek – betaald door Value8 – geen grote risico’s boven water heeft gekregen bij BK, was voor het bedrijf van Peter Paul de Vries dan eindelijk de weg vrij om het jaarverslag te publiceren.

Naast enkele relatief kleine (non-cash) herwaarderingen van 2,46 miljoen euro zijn er op het eerste gezicht geen verschillen met het voorlopige jaarverslag dat op 17 mei werd vrijgegeven. Maar schijn bedriegt. Er zijn wel degelijk belangrijke nieuwe feiten bekend geworden. De vertraging in de publicatie van het jaarverslag was veel meer het gevolg van problemen met de huisbankier. Niets minder dan de continuïteit van Value8 staat op het spel.

Rabobank wil zijn geld terug

Op pagina 24 en 25 is een hoofdstuk toegevoegd aan het jaarverslag met de titel: Ontwikkeling Balansverhoudingen. In dit hoofdstuk wordt uitgebreid stilgestaan bij de continuïteit en de financieringsbehoeften van Value8. Uit dit hoofdstuk blijkt dat Value8 zijn kredietvoorwaarden bij de Rabobank in 2016/17 niet is nagekomen. Na lang onderhandelen heeft de Rabo Value8 hoogstwaarschijnlijk nog twaalf maanden gegeven om 9,6 miljoen euro aan bankkrediet af te lossen. Value8 is blijkbaar met een plan van aanpak gekomen dat de Rabo tijdelijk heeft gerustgesteld.

Ondertussen heeft de Rabo 90 procent van alle beursgenoteerde activa in onderpand voor deze lening. In het voorlopige jaarverslag was dit zeer hoge percentage nog niet gemeld. In het op 30 september gepubliceerde halfjaarbericht van Value8 wordt evenmin melding gemaakt van deze precaire situatie, en ook de aandeelhoudersbrief die gelijk met het definitieve jaarverslag werd gepubliceerd maakt er geen woord aan vuil. Het verzwijgen van dit soort belangrijke informatie is zeer kwalijk.
[verwijderd]
0
Het contante dividend wordt gepasseerd

In het voorlopige jaarverslag wordt een dividend voorgesteld van 0,15 euro per aandeel in contanten of in aandelen. In het nieuwe jaarverslag is de contant-optie verdwenen en krijgt elke aandeelhouder naast 3 procent in nieuwe aandelen, ook nog 5 procent in bonusaandelen. Dit heet een sigaar uit eigen doos. Het dividend op de preferente aandelen wordt wellicht gepasseerd omdat er geen winst wordt gemaakt. Het feit dat er eventueel geen preferent dividend wordt betaald, wordt nergens door Value8 toegelicht. Het niet betalen van een gewoon dividend in cash (1,35 miljoen) en het passeren van het preferent dividend (0,35 miljoen) bespaart de onderneming 1,7 miljoen euro. Het passeren van de contante dividenden zal wel onderdeel zijn geweest van de overeenkomst met de Rabo.

Nedsense wordt een sterfhuis van zieltogende activiteiten

De Rabo zal ook wel hebben geëist dat zeven zieltogende kleinere activiteiten worden ondergebracht bij investeringsmaatschappij NedSense, zodat zij geen cash meer uit de holding kunnen krijgen. Nedsense financiert deze deal met leningen (13,3 miljoen), de uitgifte van warrants (met een geschatte waarde van 1 miljoen euro) en door 0,7 miljoen kwijt te schelden die Value8 eerder van Nedsense heeft geleend. Zo kom je op de door Peter Paul de Vries in het persbericht van Nedsense gememoreerde waarde van ongeveer 15 miljoen euro. Peter Paul de Vries is CEO van Value8 en Nedsense. Oftewel: een typisch geval van vestzak-broekzak. Cash zal deze deal niet opleveren. Misschien leidt de deal wel tot een niet-gerealiseerde herwaardering. Dat hangt af van de boekwaarde van de over te dragen activiteiten.

Uitgifte converteerbare lening

Op pagina 25 van het jaarverslag worden tien mogelijke financieringsbronnen genoemd om de Rabo af te lossen. Omdat een (converteerbare) obligatielening ook in de accountantsverklaring specifiek wordt genoemd als oplossing om de continuïteit te garanderen, voorzie ik dat Value8 in de nabije toekomst zo’n emissie zal aankondigen. Wie zo’n lening zou willen kopen, is mij volstrekt onduidelijk.

Als je poep verpakt in een mooi nieuw papiertje, dan blijft het poep

Een nieuwe accountant

Met Accon avm heeft Value8 een nieuwe accountant gevonden om het jaarverslag 2017 goed te keuren. Deze relatief onbekende accountant is met name actief in de mkb-markt. Voor zover ik weet, heeft dit kantoor geen ervaring met beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2017 gaat Value8 over naar een nieuwe manier van boekhouden. Ik zal jullie hier niet vermoeien met alle details van deze verandering, maar wil er wel op wijzen dat de manier waarop een onderneming de resultaten boekhoudkundig weergeeft geen invloed heeft op de waarde van de onderneming. Als je poep verpakt in een mooi nieuw papiertje, dan blijft het poep.

Bestuur krijgt maximale bonus

Ondanks het verlies over 2016, een schandalige gang van zaken rond de publicatie van het jaarverslag, een koersdaling van 37 procent van de gewone aandelen en het passeren van het contante dividend, vindt de raad van commissarissen het gepast om de maximale bonus toe te kennen aan de raad van bestuur. Volgens mijn berekeningen is slechts een van de vier bonuscriteria (de groei van het absolute vermogen over 2014-2016 met meer dan 5 procent per jaar) gehaald. Om in aanmerking te komen voor de maximale bonus moeten ten minste twee van de vier bonuscriteria worden behaald. Ik weet dat het om relatief kleine bedragen gaat (40.000 euro voor de CEO en respectievelijk 25.000 en 20.000 euro voor de twee andere bestuursleden), maar ik vind het absurd.
DeZwarteRidder
0
Gooskens laat z'n 'cashcow' natuurlijk niet zomaar weglopen en verzint weer allerlei insinuaties om z'n gelijk te krijgen.
Hij begint zelfs met poep te gooien...!!
Een ding is zeker: hij gedraagt zich allang niet meer als een onafhankelijke journalist; het is gewoon een persoonlijke vete geworden tussen hem en PPdV.

Gooskens moet wel enorm teleurgesteld zijn over het feit dat er ondanks zijn talloze rampenverhalen bijna geen slecht nieuws te melden is.
V8 en PPdV gaan gewoon door met zaken doen en de Rabobank heeft het grootste gedeelte van z'n lening al terug.
Dat was trouwens een van mijn adviezen op dit forum: Los de Rabobank zo snel mogelijk af.
ramptoerist
0
Nou, Ik heb me er verder niet zo in verdiept, maar dat hele balletje balletje met nedsense riekt toch wel behoorlijk imo. Dat trap je met minimale middelen zo de lucht in en doe mij erg sterk denken aan de RTC/Vivenda opzetjes.
Ook het accountant gedeelte klinkt bekend (inverko).
Dus ik ben het zeker eens met zelfde-waar-anders-verpakken-gedeelte?

En dan nog wat, ''geen slecht nieuws''? ik weet t niet, maar wat was t netto verlies? Enne geen cash dividend lijkt me ook geen fijne.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 november 2017 07:58:

Gooskens laat z'n 'cashcow' natuurlijk niet zomaar weglopen en verzint weer allerlei insinuaties om z'n gelijk te krijgen.
Hij begint zelfs met poep te gooien...!!
Een ding is zeker: hij gedraagt zich allang niet meer als een onafhankelijke journalist; het is gewoon een persoonlijke vete geworden tussen hem en PPdV.

Gooskens moet wel enorm teleurgesteld zijn over het feit dat er ondanks zijn talloze rampenverhalen bijna geen slecht nieuws te melden is.
V8 en PPdV gaan gewoon door met zaken doen en de Rabobank heeft het grootste gedeelte van z'n lening al terug.
Dat was trouwens een van mijn adviezen op dit forum: Los de Rabobank zo snel mogelijk af.
Jeetje, je blijkt een genie en een visionair. Ik zou een open sollicitatie sturen naar Bussum. Keetje Koopmans ligt eruit, dus er is een bestuurdersstoeltje vacant.
DeZwarteRidder
0
quote:

Inquisitor schreef op 24 november 2017 08:18:

[...]Jeetje, je blijkt een genie en een visionair. Ik zou een open sollicitatie sturen naar Bussum. Keetje Koopmans ligt eruit, dus er is een bestuurdersstoeltje vacant.
Jouw verhalen over V8 uit het recente verleden blijken allemaal onzin te zijn; je bent dus flink door de mand gevallen.
ramptoerist
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 november 2017 08:58:

[...]
Jouw verhalen over V8 uit het recente verleden blijken allemaal onzin te zijn; je bent dus flink door de mand gevallen.
Zeg, voordat het te kinderachtig wordt allemaal, je schreef dit : "Gooskens laat z'n 'cashcow' natuurlijk niet zomaar weglopen en verzint weer allerlei insinuaties om z'n gelijk te krijgen."'
Wat dus zelf een insinuatie is. Kortom, plain jij bakken.

Voor de kijkcijfers, kun je even neerpennen wat er precies niet aan klopt?
[verwijderd]
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 november 2017 08:58:

[...]
Jouw verhalen over V8 uit het recente verleden blijken allemaal onzin te zijn; je bent dus flink door de mand gevallen.
Of jij... Value8 rapporteert een miljoenenverlies, keert geen dividend uit, krijgt geen geld meer van de bank en de cash is op. Waar lees jij het goede nieuws? De obligatielening die ze voornemens zijn te plaatsen? Het intercompany verhangen van een handvol rommelbedrijven? Leg het me eens uit?
2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 15:35
Koers 5,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,750
Laag 5,650
Volume 5.608
Volume gemiddeld 3.444
Volume gisteren 5.608

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront