AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG december 2017: AMG geeft niks cadeau

746 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

drooglegging1920 schreef op 7 december 2017 20:34:

Sorry van mij kant. Behr site is blijkbaar onbetrouwbaar www.behr.nl/koersen/indices
AMG staat al een tijdje in de AMX volgens deze site die de herwegingen doet. Het is dus pas in Maart als het in december niet doorgaat. Echt vreemd omdat er staat derde vrijdag van de maand ivm derivaten en contracten die dan aflopen...15 december dus...maarja ...nogmaals excusus

Behr site klopt wel hoor. Er staat ook:

NB. De afgelopen jaren vallen er regelmatig fondsen weg van de Amsterdamse beurs; ook index-fondsen. Om die reden worden m.i.v. 2008 de indexen half-jaarlijks aangepast: naast de normale aanpassing in maart is er voortaan ook een extra aanpassing van de indexen in september. Inmiddels is de frequentie hiervan verhoogd naar één maal per kwartaal: in juni, september en december. Die herziening is met name bedoeld om de indexen weer aan te vullen tot 25 fondsen, mocht een index op dat moment minder dan 25 fondsen bevatten.
De regels voor deze interim aanpassing zijn dus anders dan die voor de maart-aanpassing!


En daar Refresco eerste kwartaal 2018 wordt, was de kans niet groot op een tussentijdse aanpassing.
[verwijderd]
0
Mooi resultaat vandaag.
Zou mooi zijn als we dan volgende week iets vernemen over die 2de plant.
Kerst komt eraan. Mensen nemen vakantie dus volgende week is een mooi moment.
Die vanadium prijzen das goed nieuws.
Met de stijgende prijzen van menig specialty metaal denk ik dat de jaarcijfers nog wel eens veel beter uit gaan pakken dan we denken.
Ik verwacht een ijzersterk of specialtymetaalsterk 4de kwartaal.

Misschien is dec wel niet wat we hadden verwacht maar danbwachten we toch gewoon op Maart. Das het mooie van er long in zitten. Komt vanzelf goed.

Fijn weekend
Just lucky
0
Vergeet Tantalum niet, de prijs daarvan stijgt rustig door. En AMG haalt daar heel wat omzet uit en is van plan de productie flink uit te breiden.
strange
2
Op een paar grondstoffen na stijgen alle andere behoorlijk of stevig. Tantalum vanaf september weer volle capaciteit. Oventak nog vol op stoom. Gelet op het aantal vliegtuigorders zal de vraag alleen maar toenemen. Dat moet een prachtig kwartaal worden. Vervolgens is dat ook meteen de basis voor 2018, waarna in de tweede helft lithium nog bij komt.
geldmaker
0
Stel je opent een dezer dagen de financiële pagina zou er zomaar kunnen staan;

IN VERBAND MET DE OPLOPENDE GRONDSTOFPRIJZEN OPENT AMG EEN 2E MIJN.
door de continu stijgende prijzen op de grondstoffenmarkt zoals oa Lithium,Kobalt Vanadium heeft het bestuur van AMG besloten de aangekondigde 2e plant te openen.etc etc.

Zou toch een mooie kop zijn zo de komende dagen..

2411phk
0
quote:

geldmaker schreef op 9 december 2017 14:30:

Stel je opent een dezer dagen de financiële pagina zou er zomaar kunnen staan;

IN VERBAND MET DE OPLOPENDE GRONDSTOFPRIJZEN OPENT AMG EEN 2E MIJN.
door de continu stijgende prijzen op de grondstoffenmarkt zoals oa Lithium,Kobalt Vanadium heeft het bestuur van AMG besloten de aangekondigde 2e plant te openen.etc etc.

Zou toch een mooie kop zijn zo de komende dagen..

Het zou een mooi kadootje zijn voor de kerstmis. Het wordt een mooi kwartaal. FEVa en Tantulum vol aan de bak. Ik zie 2017 als gedaan, op naar 2018. Voor mij nog steeds het jaar van grote doorbraak AMG. Ik heb AMG op 42,50 euro eind 2017 staan en een verdubbeling voor 2018. Succes allemaal


Umi1
1
ivm Tantalumprijzen... Ze hebben onlangs een 1-jarig contract afgesloten voor hun volledige productie (niet langer wegens de rechtszaak met GAM denk ik)
Dit is wss tegen fixed price met lichte fluctuaties ifv spotprijzen, met vastgelegde min & max-prijzen (gok ik). AMG zei onlangs dat er kopers genoeg waren voor hun Tantalum (& ook als ze in 2020 hun productie verdubbelen) omdat dit conflictvrij is!!! & producenten die in het westen electronica verkopen eisen conflictvrije materialen. & daar komt een premiumprijs bij kijken ;) Maar of de stijging van afgelopen maand veel invloed heeft op hun contract weet alleen het MGMT (& de afnemer)

ps de stijging van gisteren had volgens mij vooral te maken met goede macrocijfers uit China (en Japan). Daarnaast ook weer berichten dat er krapte kopt in de metalenmarkt in China door milieumaatregelen van de overheid daar.
www.reuters.com/article/us-china-econ...

edit; er is nog een mogelijke trigger naast de bekendmaking fase 2 en/of downstream. Mogelijke uitbreiding van Vanadiumcapaciteit in de USA!

soit, patience is the keyword...
Tom3
1
Alle Tantalium prijzen zijn inderdaad gestegen.

www.asianmetal.com/TantalumPrice/Tant...

Op zich is dat wel bijzonder omdat tantalium vaak in combinatie met lithium uit ertsen wordt gewonnen. Over de vraag naar tantalium wordt in tegenstelling tot lithium weinig gepubliceerd.

Van het verloop gedurende de afgelopen 5 jaar wordt ik echter niet blij:

www.infomine.com/investment/metal-pri...
Alex W
0
In de pocket!!

AMG Advanced Metallurgical Group N.V. Signs Engineering Contract for Lithium Concentrate Expansion

Amsterdam, 2 November 2017 (Regulated Information) --- AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ("AMG", EURONEXT AMSTERDAM: "AMG") is pleased to announce that it has mandated Outotec OYJ, Finland, to complete detailed engineering for a second lithium concentrate plant at the Mibra mine in Brazil. The annual design capacity of the second plant will be 90,000 tons, leading to a combined annual production capacity of 180,000 tons of lithium concentrate.

Parallel to the engineering work on the second lithium concentrate plant, AMG is finalizing plans to double the operating capacity of the Mibra mine.

The final investment decision for the second lithium concentrate plant is scheduled for December 2017. AMG expects the second lithium concentrate plant to be in production by the end of 2019.
Alex W
0
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Weinig volume.
Ing's advies lijkt wel vergeten.
Wordt toch echt wachten op de jaarcijfers in maart vrees ik.
easy56
0
AMG had beter LITHIUM COMPANY of zoiets kunnen heten dan wereldwijd beter bekend onder beleggers en veel meer gewild.
746 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 10:47
Koers 24,280
Verschil -0,020 (-0,08%)
Hoog 24,600
Laag 23,760
Volume 74.184
Volume gemiddeld 243.435
Volume gisteren 218.255

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront