Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell verwerpt beschuldigingen

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Focus 28 januari 2018 13:12
    quote:

    peter545 schreef op 28 januari 2018 12:43:

    Een eerlijk berekende 'aardbevingsheffing', zoals voorgesteld door DeZwarteRidder, is volgens mij inderdaad verreweg de eerlijkste manier om de kosten te verdelen.
    Lijkt mij ook. Laat het een klein percentage zijn die ook door de grootverbruiker moet worden betaald. 1% is al voldoende. Je kunt natuurlijk ook de dividendbelasting storten in een fonds, in plaats van terugeven aan de Shell. Tezamen kan dit fonds ook nog eens gebruik worden als stimuleringsfonds voor de omzetting naar andere energiebronnen. Uiteraard is deze dividendbelastingsterugave ingezet als wisselgeld om Shell aan boord te houden. Shell kan nu op zijn beurt jaarlijks daar een deel van inzetten om zaken te regelen. Als het maar lang duurt dan is dat jaarlijks immers best op te brengen.

    Los van de oplossing en het deel wat Shell geniet aan gasbaten staat voor mij vast de de Shell de sleutel in handen heeft om de situatie echt vlot op te lossen, helaas zetten ze steeds de zaak op slot. Laten de grootaandeelhouders, wie kent ze niet maar eens van hun gouden pot komen en van zich laten horen en anders de firma laten voelen.

    Ik leef in het gebied, ben er geboren en getogen. Nu beheerst het mijn leven en zorgen. Maar, zelfs dan nog besef ik dat anderen in dit gebied er soms vele malen slechter voorstaan als ik. Een ding is zeke, de woede hier goeit per minuut en daar gaat elke Nederlander zeker wat van voelen als wij niet fatsoenlijk doorkunnen met ons leven. Het gaat de meesten hier helemaal niet om geld, maar om rechtvaardigheid een gewoon weer een normaal levens perpectief. Nu wordt menig van ons geleefd.
  2. peter545 28 januari 2018 13:33
    Ook is de berekening van Willempie3 correct: die heffing zou aan de Groningers uitbetaald moeten worden in verhouding van de omzet van de grote drie (lees: overheid, Shell en Exxon).
    berekening van Willempie3:

    In 2016 Haalde de NAM 3500 miljard binnen: 3000 miljard voor de overheid en 500 miljard voor Shell en Exxon. Dus is het vrij logisch dat vooral de overheid moet betalen en Shell en Exxon maar een klein beetje. Verhouding 85 procent overheid, 7,5 procent Shell en 7,5 procent Exxon lijkt me redelijk.
  3. zonnedaal 28 januari 2018 13:50
    quote:

    Willempie3 schreef op 28 januari 2018 07:58:

    In 2016 Haalde de NAM 3500 miljard binnen: 3000 miljard voor de overheid en 500 miljard voor Shell en Exxon. Dus is het vrij logisch dat vooral de overheid moet betalen en Shell en Exxon maar een klein beetje. Verhouding 85 procent overheid, 7,5 procent Shell en 7,5 procent Exxon lijkt me redelijk.
    Ik neem aan dat je miljoen bedoeld.
  4. [verwijderd] 29 januari 2018 04:35
    laten we 1 ding niet vergeten: we hebben allemaal geprofiteerd van het mooie gas van Groningen en doen dat nog steeds, verwarming, een mooie gas/sier kachel haard en de warme douches en een heerlijk warm bad. We zijn allemaal verantwoordelijk voor de kosten; de NAM, shell, exonmobile de overheid etc. De bedrijven shell en NAM hebben dit toch maar mooi voor ons verzorgt de afgelopen tijd. Dus allemaal een steentje bijdragen dat verdienen de Groningers. Ik zou zeggen begin een actiedag 'geld voor de Groningers' en er komt bakken met geld binnen.
  5. barondehuile 1 februari 2018 05:22
    Sommige negatieve reacties op een bedrijf dat altijd al zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, komen van "de waard die z'n gasten niet vertrouwd". Toch jammerlijke achterdocht en een beetje dom en typisch Nederlands. Ik denk niet dat Shell zo snel Nederland in de steek zal laten, zeker nu niet vanwege de aardbevingen en de zich uitrollende brexit, maar de onterechte kritische noot van sommigen in dit forum zal zo'n (aanstaande?) vertrek uit Nederland natuurlijk wel kunnen aanmoedigen. En dan zijn de rapen echt gaar!
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links