Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tweede Kamer roept Shell op het matje

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. FrankBuck 29 januari 2018 15:42
    "Ik wil zeker weten dat de belastingbetaler niet opdraait voor hun aandeel in de schade"

    Ach jochie Jesse. Weer symboolpolitiek aan het bedrijven? Jij weet best dat de belastingbetaler hiervoor gaat opdraaien. En dat geeft niet want we hebben er ook jaren van geprofiteerd. Jammer dat al dat geld door PvdA kabinetten in een bodemloze put is gestort en dat de huidige generatie er nu voor moet opdraaien maar dat is "all in the game"
  2. Falcone 29 januari 2018 16:30
    In Nederland is de overheid eigenaar van de grondstoffen. Onze over heid heeft besloten dit te gelde te maken. Heeft tegen de 100 miljard opgeleverd. Let wel, die regering is al die jaren gecontroleerd Door de Tweede Kamer, door ons gekozen.
    Dwaas om nu de Nam en Shell aan te klagen. Die kregen opdrachten en waren technisch bezien uitvoerders. Waarom bedrijven die de buizen leverden, fabrikanten ketels, onze energie bedrijven e.d niet in beklaagdenbank.
    Heel ergerlijk, die blaaskaken van Groenlinks, PVDA die tientallen jaren gefaald hebben in hun controlerende taak
  3. [verwijderd] 29 januari 2018 16:35
    quote:

    pietje-2005 schreef op 29 januari 2018 15:25:

    Links of rechtsom komt de rekening toch bij de burger.

    Precies ! Dat geldt ook voor importheffingen, boetes, etc.

    Natuurlijk gaat de klant/consument dat allemaal betalen. De directies van die bedrijven gaan echt geen krantenwijk erbij doen om die boete terug te verdienen.
  4. [verwijderd] 29 januari 2018 16:55
    Zoals eerder vandaag op een ander forum geplaatst:

    "Er wordt in alle commotie nogal eens vanuit de heup (dus bijzonder onzuiver) geschoten. Op NAM's openbare website staat precies te lezen hoe de exploitatie van de concessie Groningen in elkaar zit:
    www.nam.nl/over-ons/gasgebouw.html
    Ingewikkeld misschien, maar desondanks volkomen duidelijk. Wat er niet in staat? Wel, de nadien geheven belastingen die nog maar eens extra aangegeven dat vadertje staat het Groninger gasveld al tientallen jaren als gratis melkkoe beschouwd en behandeld heeft.
    Ik verzet mij ertegen als er dagelijks door met name het Dagblad vh Noorden tendentieuze, onvolledige en vaak ook nog eens oneerlijke informatie verspreid wordt. Da's wel heel makkelijk meeliften op de gevoelens van (heel veel, maar - kom op - lang niet alle) inwoners van de provincie Groningen. Zo lijkt het erop dat de NAM niets voor de provincie Groningen gedaan heeft, een pertinente onjuistheid. Zeker, de gasopbrengsten in al die jaren zijn voor het overgrote gedeelte naar de staat gegaan en uiteraard ook naar de NAM (= Shell en Exxon), dat laatste wordt welhaast als een misdaad afgespiegeld. Mijns inziens wordt er te gemakkelijk voorbij gegaan aan de vele toeleveringsbedrijven in het noorden die net als hun werknemers garen gesponnen hebben bij het floreren van de NAM. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de vele duizenden werknemers die bij NAM gewerkt hebben en die het (jawel, mede doordat ze een goed salaris ontvingen) door hun lokale (al dan niet luxe) uitgaven de middenstand in het noorden voor de wind hebben doen gaan.
    NAM's aandeelhouders Shell en Exxon kunnen en zullen zich niet onttrekken aan hun verantwoordelijkheid om schade als gevolg van de gaswinning in Groningen mee helpen te vergoeden. Echter, aangezien de gasopbrengsten steevast voor het overgrote gedeelte naar de staat gingen, en nog altijd gaan, zal de staat een evenredig gedeelte dienen bij te dragen. En van dat laatste zullen u en ik het een en ander gaan merken, zoveel is mij wel duidelijk.
    Voor nog meer informatie ten aanzien van (onder meer) de aardbevingsproblematiek in Groningen kijk gewoon eens op www.nam.nl/, waar NAM volgens mij een behoorlijk open kaart speelt!"
  5. Bonost 29 januari 2018 19:07
    Om het allemaal juister te plaatsen. Alle kabinetten na 1960 hebben deze koe uitgemolken. Daarbij heeft de tweede Kamer al die jaren gedaan alsof deze inkomsten bij de begroting behoorde zonder zich af te vragen of hier geen reserveringen voor moesten worden gedaan. Oftewel, de kabinetten konden mooi hun begroting sluitend maken en de verschillende Staten Generaals sinds die tijd hebben dit allemaal klakkeloos geaccepteerd. Maar nu de rekening moet worden betaald gaan we lopen steggelen wie de rekening moet betalen. Kom toch allemaal, we weten toch dat de belastingbetaler deze rekening voor zijn kiezen krijgt. Maar dat geeft niet, als die mensen maar worden betaald voor hun geleden schade en wel snel graag. Na de uitbetaling kunnen we bepalen wie welk deel moet voldoen.
  6. forum rang 6 Chiddix 29 januari 2018 19:20
    quote:

    Bonost schreef op 29 januari 2018 19:07:

    Om het allemaal juister te plaatsen. Alle kabinetten na 1960 hebben deze koe uitgemolken. Daarbij heeft de tweede Kamer al die jaren gedaan alsof deze inkomsten bij de begroting behoorde zonder zich af te vragen of hier geen reserveringen voor moesten worden gedaan. Oftewel, de kabinetten konden mooi hun begroting sluitend maken en de verschillende Staten Generaals sinds die tijd hebben dit allemaal klakkeloos geaccepteerd.
    In 2013 is er flink wat naarboven gehaald uit de gasbel van Slochteren. Rutte dacht, nog even profiteren. In 2017 zal het meer dan helft minder zijn geweest dan in 2013. De gedachte aan reserveringen is veel te laat opgekomen. Het geld uit de gasbel moest rollen.
  7. MartijnN1932 29 januari 2018 20:47
    Oh wacht even, SHELL moet voor alle schade opdraaien? terwijl onder de linkse en rechter vleugels het geld is opgemaakt. De een voor het bekostigen van de onhoudbare sociale staat, de ander voor het geven van minder belastingen.

    Fantastisch hoe dit nu geroepen wordt, Jesse Klaver voorop, ik ben zo benieuwd waarmee zijn huis verwarmt wordt? zou het soms Gas zijn?

    het is heel simpel, Nederland had het geld uit olie en gasbronnen net als Noorwegen jaren geleden al in een investeringsfonds moeten stoppen en alleen vanuit de helft van de opbrengsten uit dat fonds in NL investeren. Dan was er genoeg geweest om Groningen 30x opnieuw op te bouwen..

    De zwarte piet (als ik het woord nog mag gebruiken) toespelen aan alleen SHELL is een schande, maar goed afschuiven is een gemeengoed binnen Den Haagse muren..
  8. forum rang 6 Ronald Engels 30 januari 2018 00:20
    Helaas de echte wettelijk geregelde dieven wonen nog steeds in Den Haag en die zullen we in ons huidige niet-democratische systeem nooit kunnen stoppen. Kaalplukken is hun vak sinds minstens 50 jaar, geleerd van Sinterklaas Ome Joop Den Uyl, dit slechte PVDA voorbeeld doet goed volgen.
  9. forum rang 6 Chiddix 1 februari 2018 09:10
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 29 januari 2018 20:47:

    Oh wacht even, SHELL moet voor alle schade opdraaien? terwijl onder de linkse en rechter vleugels het geld is opgemaakt.
    Wie heeft tientallen jaren zitten boren in de gasbel van Groningen? Voor alle schade behoeft de NAM niet op te draaien. Het grootste deel komt op het bordje van de overheid.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 17:37
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links