Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse: Bitcoin consolideert

Prijsanalyse: Bitcoin consolideert

Na de ineenstorting van de bitcoinkoers met meer dan 70% vanaf de all time high, is het de afgelopen weken relatief rustig omtrent cryptovaluta. Gisteren krabbelde de koers weer ietsje op en sloot met een stijging van 7% de dag af op $9200. De grote hamvraag blijft echter: Hoe nu verder?

Consolidatie

Na de ineenstorting van de cryptomunt is aan de bullish trend definitief een einde gekomen. Maar na iedere ineenstorting volgt een moment van consolidatie. Volgens de TA is nu de grootste mate van volatiliteit voorbij en komt de koers van bitcoin in rustiger vaarwater terecht. Dit wordt ook wel de consolidatie fase genoemd.

We pakken de 4-uurs grafiek er maar even bij. Tussen 15 en 30 januari vormde de koers een symmetrical triangle. Deze triangle brak neerwaarts uit. De koers daalde daardoor naar record laagtes: het koersdoel bevond zich op $6138. De koers kwam echter net een stukje lager uit, namelijk op $6076.

Hoofd & Schouder patroon

Kort na het bereiken van de voorlaatste (nieuwe) low van 2018, ging de koers weer omhoog. Afgelopen dagen vormde de koers zich in een Head & Shoulder patroon (schouder, hoofd, schouder patroon), die vanacht uitgebroken is.

bitcoin prijsanalyse TA technische analyse=
Klik op het plaatje voor een grote versie


Met hoog volume brak de koers opwaarts uit. Het uitbreken van dit H&S patroon geeft een positieve draai aan de koers van bitcoin. Volgens de Dow Theory moet het volume altijd de trend bevestigen en dit zien we nu ook gebeuren. Het volume loopt langzaam op, met de koers mee omhoog.

Het uitbreken van het patroon betekent een nieuw koersdoel voor bitcoin. De maximale koers die door middel van dit patroon bereikt kan worden ligt ongeveer op $12.000. Op de weg hier naartoe liggen nog wel minimaal twee sterke weerstanden die het bitcoin behoorlijk moeilijk kunnen maken.

De RSI ligt nu op 77 en is daarmee tamelijk overbought, wat zou kunnen indiceren dat het doorbreken van de weerstandslijnen erg lastig wordt. Daarom is het niet uitgesloten dat de koers de schuine neklijnrond de $8.800 opnieuw test.

Handvat

Wel moet duidelijk gesteld worden dat technische analyse in deze niet als wetenschap kan worden gezien, maar slechts dient als handvat om bepaalde koersbewegingen te kunnen duiden of erop in te spelen.

Daarom houden wij voor nu vooral dat niveau van $10.052 en $10.327 in de gaten. Mochten deze weerstandslijnen meer dan anderhalve dag doorbroken worden, houd dan rekening met een verdere opwaartse beweging.

Belangrijkste punten:

  • Na de immense daling lijkt bitcoin te consolideren.
  • Koers breekt opwaarts uit - positief - (H&S) patroon.
  • Koersdoel naar aanleiding van patroon op $12.000.
  • In verband met relatief hoge RSI wordt het backtesten van de neklijn niet uitgesloten.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bonus aanbieding 15 februari 2018 11:41
    Nu we verder geen steekhoudende argumenten meer hebben storten we ons op technische analyse. Technische analyse op bitcoin dat is onzin in het kwadraat.

    Beste Mensen dit is een typische bulltrap in de blow off fase die al sinds eind december gaande is. Voor wie al die kretologie niet kent: dit is zeg maar het moment waarop Worldonline naar de beurs ging. Ik hoop dat u nu weet wat u het beste met uw bitcoins kunt doen.
  2. Stiefan 15 februari 2018 13:44
    Ik ben ook niet zo van de TA, maar als mensen daar hun heil in zoeken prima. Zodra er iets fundamenteels veranderd (Tech, Users, of Regulations) kan die hele TA weer in de prullenbak.

    Wel interessant dat je dit een typische bulltrap noemt @bonus aanbieding, die bulltrap was rond 1 januari, en alles erna is alles behalve een bulltrap geweest, dat was/is gewoon een keiharde daling. Bedankt voor je advies, maar ik houd mijn btc gewoon aan. Het is gokgeld, en ik geniet er elk moment van.

    Laten we kijken of het chinees nieuwjaar echt zoveel invloed heeft gehad als iedereen heeft aangenomen.
  3. knax63 15 februari 2018 17:48
    als 90% van de mensen TA gebruikt en er in gelooft dan werkt het omdat die mensen samen 90% van de markt zijn. maar bij blow off en sell off werken ta niet echt lekker en dat is bekend.

    kijk naar de markt en luister naar wat het wil zeggen. daarna kijk ik of ta bevestigd, of niet....

    elke methodiek werkt maar een beperkte tijd en in de markt voor hij is!!!
    zoveel meningen zoveel mensen.

    succes allemaal.
  4. knax63 15 februari 2018 17:52
    ik dek dat een herstel richting 12000 best ken en wat de oorzaak is weet ik niet. dat vertelt ta niet. target 6k had ik ook vanuit ta bepaald en dan zeg ik het heeft gewerkt. 2/3 eraf. komt bij bitcoin vaker voor.

    komende half jaar blijf ik er van af dat wil zeggen geen long posities erin. tja das mijn keuze en over half jaar weet ik of het goed of slecht was...
  5. [verwijderd] 15 februari 2018 19:48
    Wie van TA houdt: ik heb een mooi lijntje getrokken tot 11.500, vandaar kunnen wij weer vrolijk capituleren naar 2000 a 3000 om in "return to the mean" te geraken. Daarna nog even de "despair" fase die je niemand toewenst. Succes en wijsheid allemaal ! (ik heb geen crypto's btw en garandeer ook 2x niets)
  6. [verwijderd] 15 februari 2018 20:29
    @Bonus aanbieding: "Nu we verder geen steekhoudende argumenten meer hebben storten we ons op technische analyse."

    Opvallend is dat mensen die 100% overtuigd zijn dat crypto niks waard is, toch continu terug komen en hun afgunst en haat spuwen in argument loze comments zoals deze.
  7. [verwijderd] 15 februari 2018 21:26
    TA werkt juist perfect bij crypto's. Kijk maar eens in een orderboek bij en crypto broker: het moment dat meerdere candles aflopen (bv op een uur lopen bijna alle candles af) gaat het orderboek uit het dak. Om vervolgens tussen de candles door amper handel te laten zien. Je ziet zo makkelijk dat de meeste handel van algoritmes/bots af komt. En laat die bots nou precies draaien op TA...

    Disclaimer: heerlijk boeren met algo's :)
  8. Bonus aanbieding 16 februari 2018 11:38
    quote:

    HODL schreef op 15 februari 2018 20:29:

    @Bonus aanbieding: "Nu we verder geen steekhoudende argumenten meer hebben storten we ons op technische analyse."

    Opvallend is dat mensen die 100% overtuigd zijn dat crypto niks waard is, toch continu terug komen en hun afgunst en haat spuwen in argument loze comments zoals deze.
    Haat? Het zit jou hoog kennelijk. Ik vind mevr Vos juist zo schattig met haar jeugdige naiviteit.

  9. [verwijderd] 16 februari 2018 23:15
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 16 februari 2018 11:38:

    [...]

    Haat? Het zit jou hoog kennelijk. Ik vind mevr Vos juist zo schattig met haar jeugdige naiviteit.

    Die opmerking zegt meer over u dan over haar. Van wat ik heb gelezen, zit Madelon al in crypto sinds 2016, dus kan ze een paar nulletjes extra achter haar rendementen zetten tegenover die van u.

    Als u een hoger rendement dan 9100% in de afgelopen twee jaar met achterover leunen heeft gehaald als Madelon en dit kan bewijzen, zal ik u persoonlijk een bosje bloemen komen overhandigen met een nederige buiging. Uiteraard denk ik niet dat dit het geval is.

    Haat, ergernis, het stoom zal u vast uit uw oren lopen als u ziet welke idiote rendementen er worden gehaald uit crypto op dit moment. U kunt het een sprookjesbos noemen, maar Bitcoin haalt de mondiale politiek inmiddels, banken en ook inmiddels de ECB melden al dat ze eventueel zullen gaan inslaan als het nodig is (Draghi himself die het zei). Daarnaast zijn er al futures (Cboe, CME en binnenkort ook op de NASDAQ), en dat allemaal om een sprookje nietwaar? Al die toestand om een sprookje dat binnenkort zomaar doorgeprikt word nietwaar?

    U hoeft het nergens mee eens te zijn en dat u denkt dat crypto een grote zeepbel is, is uw recht en die mening mag u zeker hebben, maar het feit dat u zich in deze nieuwe wereld al gelijk tot professor heeft verheven die wel even zal melden dat het allemaal totale onzin is, in deze veranderende wereld zoals ik hierboven heb vermeld, geeft voor mij aan dat u gaat verdrinken in uw arrogantie.

    Ik hoop voor u, dat u het bij het rechte eind heeft, de zeepbel inklapt en dat bitcoin met een maandje of jaartje nog maar 0,001c waard is. Ik vrees voor uw ontastbare ego echter het tegenovergestelde.
  10. Bonus aanbieding 17 februari 2018 10:44
    Poe die HODL. 9100%, indrukwekkend hoor. Ik ben al blij met ongeveer 8%. Maar maakt u zich om mij vooral geen zorgen. Die zorgen heb ik slechts geuit voor de vele toetreders van afgelopen december die in dit artikel van mw Vos zomaar weer eens houvast zouden kunnen vinden voor de latent aanwezige gedachte dat het nog wel goed komt.

  11. [verwijderd] 17 februari 2018 12:34
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 17 februari 2018 10:44:

    Poe die HODL. 9100%, indrukwekkend hoor. Ik ben al blij met ongeveer 8%. Maar maakt u zich om mij vooral geen zorgen. Die zorgen heb ik slechts geuit voor de vele toetreders van afgelopen december die in dit artikel van mw Vos zomaar weer eens houvast zouden kunnen vinden voor de latent aanwezige gedachte dat het nog wel goed komt.

    Ik denk dat u hele andere zorgen heeft, en vandaar op dit stuk van IEX blijft rondlopen.
  12. [verwijderd] 18 februari 2018 17:16
    Ik zie steeds weer die discussie tussen "believers" en "non-believers" oplaaien.
    Feiten: Medio 2017 bestonden er 919 crypto's met een notering
    Er bestonden in 2017 196 internationaal erkende onafhankelijke staten.
    Dat zijn 4,7 verschillende cryptomunten per staat.
    Nu is zeker wat af te dingen op FIAT-geld, maar het gemak waarmee nieuwe crypto's kunnen worden gelanceerd, ongeacht hun succes, maakt de zogenaamde beperkte hoeveelheid een lachertje.
  13. GrandmasterC 19 februari 2018 13:55
    Die cryptomarkt is een pyramidespel net zoals de tulpenhandel in de 16e eeuw, zolang er nog naivelingen in stappen gaat de koers omhoog, zodra de angst toeslaat dat hun fakecoins niets meer waard zullen zijn (die bitcoin is sowieso al hopeloos, slechts een beperkt aantal transacties die erg lang duren en ontzettend veel energie kosten) en men ze massaal gaat verkopen (mits de handelaar die ze voor je bewaard nog bestaat en ze nog niet verdwenen zijn, wat ook nogal eens gebeurt) gaat de koers naar 0.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 februari 2018 14:25
    'Hoe wilt u betalen, in euro's of in bitcoins?'

    De 40.000 inwoners tellende Italiaanse stad Rovereto, aan de voet van de Alpen, wordt de 'bitcoinhoofdstad' van Italië genoemd. Het zou niemand verbazen als ze dat van heel Europa zijn. In ruim dertig winkels worden bitcoins geaccepteerd en er is een heus wisselkantoor.
    Eveline Rethmeier 19-02-18, 09:47 Laatste update: 10:22

    ,,Hoe wilt u betalen, in euro's of in bitcoins?'' Voor barman Gianpaolo Rossi is het inmiddels een doodgewone vraag. In zijn bar Mani al Cielo in het centrum van Rovereto ontvangt hij zo'n twintig bitcoinbetalingen per dag.

    ,,Toen de bitcoin zo ontzettend hoog stond, was het even wat minder. Nu de gekte wat voorbij is, neemt het weer toe.'' Een espresso kost 0,0013 bitcoin. Om te betalen scan je vanuit je digitale bitcoinportemonnee het verschuldigde bedrag en wordt het op de bitcoinrekening van de eigenaar bijgeschreven. De prijs in euro's staat vast: 1,20. ,,Belastingen zijn immers nog altijd in euro!'' lacht Rossi.

    Potentie

    Het is een van de 32 winkels in Rovereto die zich hebben aangesloten bij Inbitcoin, de start-up van de 38-jarige Marco Amadori: de man die ervoor heeft gezorgd dat de vallei van Rovereto nu bekend staat als Bitcoin Valley. Amadori interesseert zich al sinds 2012 in de cryptomunt.

    De bitcoin stond toen op vijf euro. ,,Ik besefte dat een betaalmiddel dat je zelf kan ontwikkelen een geweldige potentie heeft. Je hoeft niet meer op banken te vertrouwen waar je geld stalt, maar op een algoritme.'' Met zijn bedrijf Inbitcoin ontwikkelt hij apps om bitcoinbetalingen te ondersteunen. In de smalle straatjes prijkt op veel winkelramen de sticker 'betalingen met bitcoins worden geaccepteerd'.

    Slager Massimo Zenatti veegt zijn handen schoon aan zijn schort, voordat hij trots op zijn tablet laat zien hoe het systeem werkt. Als hij de geïncasseerde bitcoins wil omrekenen in euro's, valt Amadori hem in de reden. ,,Het heeft door die heftige schommelingen eigenlijk geen zin ieder uur te kijken wat je eerder verdiende bitcoins nu waard zijn. Je wordt gek als je de koers van de bitcoin de afgelopen weken volgt.''

    Achtbaanrit

    De koers van de bitcoin leek de afgelopen maanden op een achtbaanrit. Vorig jaar was de cryptomunt 1000 dollar waard. Afgelopen zomer was de waarde verdubbeld. Daarna denderde de koers door tot een piek van 20.000 dollar in december om vervolgens met een nog hogere snelheid naar beneden te gaan: in een paar weken verloor de bitcoin twee derde van zijn waarde.

    Inmiddels krabbelt de cryptomunt weer langzaam op. Amadori vindt de hevige schommelingen van de afgelopen maanden 'oninteressant' en noemt de bitcoin nog altijd de beste financiële investering ooit. Amadori: ,,Ik kijk naar het grotere plaatje. Uiteindelijk zal de bitcoin nog veel hoger komen te staan en stabiel worden.''

    Bitcoins kopen in Rovereto is sinds twee maanden nog eenvoudiger sinds de opening van wisselkantoor 'ComproEuro' (afgeleid van de vele Compro Oro, geld-voor-goudwinkels in Italië). Het is de eerste fysieke winkel ter wereld waar bezoekers euro's direct kunnen omzetten in bitcoins. Luigi Moscolo houdt met twee handen een biljet van 50 euro voor de Bitcoin-wisselautomaat.

    Als het eerste biljet is opgeslokt, duwt hij met meer gemak nog vijf briefjes van 50 in de automaat. Binnen enkele seconden verschijnt een bedrag van 0,04 bitcoin in zijn digitale portemonnee. ,,Dat lijkt dan wel meteen een stuk minder!'', lacht hij.

    Amadori kijkt van een afstandje toe hoe de charmante blonde verkoopster alles geduldig uitlegt. ,,Kijk, dit is belangrijk. Door winkels te maken waar je kan binnenstappen en van echte mensen informatie kan krijgen, zal het vertrouwen in de bitcoin als alternatief betaalmiddel groeien.''

    www.ad.nl/economie/in-deze-italiaans-...
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links