Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos februari 2018

4.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
[verwijderd]
0
gala in de us gesloten op 93,44 euro = 1% lager als sluiting gala aex, belooft weer niet veel goeds morgen maar we zullen het wel weer zien
[verwijderd]
0
De dagkoers van Gala is totaal niet relevant. Het is jammer dat velen hier nog zoveel waarde aan hangen.
Sterker nog; Onno is een strateeg. Ik verwacht donderdag nabeurs goede vooruitzichten die de koers positief stuwen.
Het is hem eraan gelegen de koers hoog te houden om tenminste twee simpele redenen;
- De huid duur verkopen als Gilead komt én
- De tent interessant maken/houden voor de 10% partner waar naar gezocht wordt.
Alles waar Onno niet bij gebaat is, is een lagere koers.
Als je zorgen over de (dag-) koers hebt, wetende wat Gala sowieso in de pipeline heeft zitten, dan heb je niets in dit aandeel te zoeken. De koers moet op dit niveau blijven of verder opgestuwd, anders heeft Onno alleen maar te verliezen.
Pharmking
0
quote:

eri09 schreef op 20 februari 2018 23:39:

gala in de us gesloten op 93,44 euro = 1% lager als sluiting gala aex, belooft weer niet veel goeds morgen maar we zullen het wel weer zien
zucht....met nog geen 10.000 stukjes van hoog naar laag gezet...
adritromp
0
Gelukkig was de stijging hier gisteren wel met hoog volume :(
Het is gewoon stilte voor de storm...
[verwijderd]
0
quote:

adritromp schreef op 21 februari 2018 07:22:

Gelukkig was de stijging hier gisteren wel met hoog volume :(
Het is gewoon stilte voor de storm...
Feit is dat niemand zijn aandelen dumpt. Maar ze lopen de deur ook niet plat voor GLPG.
Misschien stilte in afwachting van enkele van onderstaande rapporten die vandaag uitkomen?

MACRO-AGENDA:

01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Februari vlp. (Jap)
06:30 Consumentenvertrouwen - Februari (NL)
09:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - Februari vlp. (Fra)
09:30 Samengestelde inkoopmanagersindex - Februari vlp. (Dld)
10:00 Samengestelde inkoopmanagersindex - Februari vlp. (eur)
10:30 Werkloosheid en loonontwikkeling - December (VK)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
15:45 Samengestelde inkoopmanagersindex - Februari vlp. (VS)
16:00 Bestaande woningverkopen - Januari (VS)
20:00 Federal Reserve - Notulen rentevergadering (VS)
Opop
8
Bij deze:

De vijf troefkaarten van farmapionier Galapagos
Kan biotechbedrijf Galapagos uitgroeien tot een zelfstandig farmaconcern? Dat niet alleen nieuwe medicijnen ontwikkelt maar ook zelf verkoopt? Het zou voor Europa een unicum zijn. Tot nu toe zijn alleen Amerikaanse biotechbedrijven als Celgene en Amgen erin geslaagd hun eigen medicijnen langdurig en met succes op de markt te brengen.
Donderdag presenteert Galapagos, dat twee jaar geleden in de AEX-index werd opgenomen, zijn jaarcijfers. Veel verrassingen worden daar niet bij verwacht, zeker nu Galapagos niet van plan lijkt zijn grote hoeveelheid kasgeld (ruim €1 mrd) in te zetten voor een acquisitie. Vele malen belangrijker zijn de uitkomsten van de onderzoeken die het Nederlands-Belgische biotechbedrijf uitvoert.
Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat Galapagos vooral vertrouwt op zijn eigen 'pijplijn' met medicijnen-in-ontwikkeling. Dat is niet zo gek. De onderneming voert dit jaar liefst 22 testprogramma's uit waarbij geneesmiddelen bij patiënten worden getest - uitzonderlijk veel voor een Europees biotechbedrijf.
Galapagos zoekt bescherming tegen overname
De breedte van de medicijnontwikkeling sterkt het zelfvertrouwen van Galapagos en vooral van zijn bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe. 'Tien jaar geleden werd ik uitgelachen toen ik zei dat we het grootste biotechbedrijf van Europa wilden worden', aldus de topman onlangs op een nieuwjaarsfeestje in Leiden. 'Maar we zijn goed op weg. Wie naar onze pijplijn kijkt, ziet dat we bezig zijn het nieuwe Celgene te worden.'
Hoe ziet die ontwikkeling er eigenlijk uit, voor welke ziektes werkt Galapagos aan nieuwe geneesmiddelen? Een overzicht van de vijf belangrijkste programma's.
Opop
10
Vervolg

1. Reuma en andere ontstekingsziekten
Veruit het belangrijkste kandidaatsmedicijn van Galapagos is filgotinib. Het middel is in eerste instantie bestemd voor patiënten met reuma. Maar filgotinib zou ook geschikt kunnen zijn voor de bestrijding van allerlei andere ontstekingsziekten, waaronder de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (CU). Het gaat om een gigantische markt: in de top 10 van best verkochte medicijnen ter wereld staan maar liefst drie ontstekingsremmers die veel door reumapatiënten worden gebruikt.
Een handvol bedrijven, waaronder Galapagos, is vergevorderd met de ontwikkeling van een nieuwe generatie medicijnen, zogenoemde 'Jak-inhibitors'. De nieuwe middelen zijn naar verwachting effectiever, makkelijker in te nemen en langduriger werkzaam. In de concurrentieslag denkt Galapagos goede kansen te hebben, omdat filgotinib gerichter te werk gaat dan de middelen van de concurrentie.
€1,5 mrd
Gilead en Galapagos investeren samen zo'n €1,5 mrd in circa tien lopende patiëntenstudies naar het middel filgotinib.
Bij de ontwikkeling van filgotinib werkt Galapagos nauw samen met het grote Amerikaanse farmaconcern Gilead. De twee bedrijven investeren samen zo'n €1,5 mrd in circa tien lopende patiëntenstudies naar het middel. De testprogramma's voor reuma, Crohn en CU bevinden zich in een eindfase – goedkeuring voor deze indicaties is dichtbij. De kans dat filgotinib nu nog op een volledige mislukking uitloopt, is volgens topman Van de Stolpe 'extreem klein'.
Het enige 'wolkje' boven het onderzoeksprogramma is dat filgotinib mogelijk een negatieve invloed heeft op de spermaproductie. Op dat punt doen Galapagos en Gilead aanvullend onderzoek, maar het recruteren van patiënten voor deze testen verloopt moeizaam. Galapagos zegt evenwel zich 'absoluut geen' zorgen te maken. De onderneming verwacht dat filgotinib – ook bij een hoge dosering – geen nadelig effect op de vruchtbaarheid van mannen heeft.
2. Taaislijmziekte (cystische fibrose, CF)
De tweede troefkaart van Galapagos is de ontwikkeling van een drievoudige combinatietherapie tegen taaislijmsziekte (cystische fibrose, CF). Of misschien moeten we zeggen: het was een troefkaart. Want het programma verloopt langzaam.
Het grootste probleem is dat Galapagos moet opboksen tegen een ijzersterke concurrent: Vertex. Dit Amerikaanse farmabedrijf heeft al geneesmiddelen tegen taaislijmziekte op de markt, heeft prachtige onderzoeksresultaten voor zijn drievoudige combinatietherapie en beschikt over een veel groter onderzoeksbudget.
Topman Van de Stolpe was op de nieuwjaarsbijeenkomst van Galapagos opvallend nuchter over het CF-programma, terwijl hij daar de afgelopen jaren nog hoog over opgaf. Nu zei Van de Stolpe: 'Vertex heeft fantastische data. Over een paar jaar is het probleem (CF, red.) opgelost. De lat voor ons ligt hoog. Maar vanuit concurrentie-oogpunt is er zeker een kans voor een tweede aanbieder. We kunnen een deel van de markt pakken gedurende een aantal jaren.'
‘Er is zeker een kans voor een tweede aanbieder van CF-therapie. We kunnen een deel van de markt pakken, een aantal jaren’• Topman Onno Van de Stolpe
Een bijkomend probleem voor Galapagos is dat de samenwerking zijn CF-partner AbbVie moeizaam verloopt. Op aandringen van het Amerikaanse farmabedrijf test Galapagos zijn medicijnen momenteel niet alleen in Nederland en België, maar ook in Engeland. Het testprogramma liep daardoor vertraging op. 'Daar waren we absoluut niet blij mee', aldus Van de Stolpe. Hij heeft laten blijken het ontwikkelingsprogramma het liefst weer in eigen hand te nemen.
3. Longziekte IPF
De nieuwe troef is het experimentele medicijn GLPG1690 tegen de dodelijke longziekte IPF. Galapagos presenteerde een half jaar geleden onderzoeksresultaten die de koers in één klap 20% omhoog deed schieten. De euforie op de beurs was mede te danken aan het feit dat het biotechbedrijf bij dit programma niet samenwerkt met een groot farmaconcern. Het heeft dus nog het volledige eigendomsrecht op zijn IPF-medicijn.
Galapagos verwacht op korte termijn de opzet bekend te maken van een vervolgstudie onder IPF-patiënten. De ambitie is een studie op te tuigen die bij positieve uitkomsten direct de deur opent naar goedkeuring van GLPG1690. Omdat er nog geen effectief geneesmiddel tegen de ziekte is, is het belang van snelheid ook voor toezichthouders evident. In de Verenigde Staten en Europa krijgen jaarlijks zo'n 75.000 mensen de diagnose IPF. De meesten van hen hebben dan maar een jaar of drie te leven.
4, Artrose (verlies aan kraakbeen)
In de loop van dit jaar gaat Galapagos een experimenteel medicijn tegen artrose (GLPG1972) testen in een grote studie bij patiënten. Dat betekent dat een eerste test van het middel geen ernstige bijwerkingen heeft opgeleverd. Galapagos werkt bij de ontwikkeling van het medicijn samen met het Franse farmabedrijf Servier.
Moeilijk
Artrose geldt als een van de ziektes waarvoor het dringendst behoefte is aan een geneesmiddel. Tegelijkertijd geldt de ontwikkeling van zo'n medicijn als buitengewoon moeilijk.
Artrose geldt samen met alzheimer als een van de ziektes waarvoor het dringendst behoefte is aan een geneesmiddel. Tegelijkertijd geldt de ontwikkeling van een medicijn tegen artrose als buitengewoon moeilijk. 'Maar “no guts, no glory”', aldus Van de Stolpe. 'Als het lukt, is het jackpot.'
5. Eczeem
Het vijfde medicijn dat Galapagos binnenkort in een zogenoemde fase-2-studie op patiënten gaat testen, is een middel tegen eczeem, met name atopic dermatitis. Het medicijn heet MOR106. Die naam verwijst naar de partner, het Duitse biotechbedrijf Morphosys, waarmee Galapagos het experimentele middel ontwikkelt.
In eerdere testen bleek dat MOR106 beschikt over een effectief werkingsmechanisme. Het is de derde keer dat Galapagos dit zogenoemde 'proof of concept' levert, na filgotinib en GLPG 1690. Drie keer is scheepsrecht. En dus vierde Galapagos het voorlopige succes van zijn eczeemmedicijn als hét bewijs dat het bedrijf beschikt over een unieke ontwikkelingstechnologie voor medicijnen. Met andere woorden: er staat nog meer te komen.
[verwijderd]
0
Begin te denken dat Onno bewust wekelijks een krantenartikel laat lanceren om de koers op peil te houden.
1wijn
1
quote:

spitfighter schreef op 21 februari 2018 08:48:

Begin te denken dat Onno bewust wekelijks een krantenartikel laat lanceren om de koers op peil te houden.
het belangrijkste is dat de inhoud klopt
[verwijderd]
2
" En dus vierde Galapagos het voorlopige succes van zijn eczeemmedicijn als hét bewijs dat het bedrijf beschikt over een unieke ontwikkelingstechnologie voor medicijnen. Met andere woorden: er staat nog meer te komen."

DIT is misschien wel het belangrijkste stuk van het hele artikel, en voor het eerst dat ik dit ook in de media zie!
MtBaker
1
[verwijderd]
1
Beursreactie jaarcijfers 2015 (4mrt 2016):
slot 3mrt: €40,07
open 4mrt: €41,46 +€1,39 +3,4%
low 4mrt : €39,70 -€0,37 -0,9%
high 4mrt: €41,73 +€1,66 +4,1%
end 4mrt : €40,50 +€0,43 +1,0%

Beursreactie jaarcijfers 2016 (24feb 2017):
slot 23feb: €65,70
open 24feb: €67,00 +€1,30 +2,0%
low 24feb : €62,28 -€3,42 -5,2%
high 24feb: €67,90 +€2,20 +3,3%
end 24feb : €64,86 -€0,84 -1,3%
[verwijderd]
0
quote:

MtBaker schreef op 21 februari 2018 09:29:

Non item
Het jammere van een aantal LT beleggers op dit forum is dat ze een mm ruimte gunnen aan daghandelaren, shorters, etc.
[verwijderd]
1
quote:

MrBerth schreef op 21 februari 2018 09:21:

Beursreactie jaarcijfers 2015 (4mrt 2016):
slot 3mrt: €40,07
open 4mrt: €41,46 +€1,39 +3,4%
low 4mrt : €39,70 -€0,37 -0,9%
high 4mrt: €41,73 +€1,66 +4,1%
end 4mrt : €40,50 +€0,43 +1,0%

Beursreactie jaarcijfers 2016 (24feb 2017):
slot 23feb: €65,70
open 24feb: €67,00 +€1,30 +2,0%
low 24feb : €62,28 -€3,42 -5,2%
high 24feb: €67,90 +€2,20 +3,3%
end 24feb : €64,86 -€0,84 -1,3%
Gigantisch volatiel dus. Opvallend dat vandaag de koers lager gezet wordt door soms hele kleine orders, zelfs met 3 aandelen. Triest!
greenback
0
quote:

Green schreef op 21 februari 2018 09:47:

[...]

Gigantisch volatiel dus. Opvallend dat vandaag de koers lager gezet wordt door soms hele kleine orders, zelfs met 3 aandelen. Triest!
Hoort er allemaal bij, kunnen vanmiddag ook zo weer op +1% staan.
4.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 27,120
Verschil -0,440 (-1,60%)
Hoog 27,760
Laag 27,100
Volume 86.317
Volume gemiddeld 80.194
Volume gisteren 52.063

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront