Genmab « Terug naar discussie overzicht

Genmab koopwaardig

18 Posts
Kaviaar
1

Het Deense biotechaandeel Genmab (DKK 1.030,-) flink ondergewaardeerd – Koopgelegenheid
Gepubliceerd op 29 december 2017

Jan Willem Werker
Director / Shareholder at Attent Vermogensbeheer - D&O Vermogensbeheer B.V.

De beurskoers van het Deense biotechnologiebedrijf Genmab A/S heeft het in het laatste kwartaal van 2017 zwaar te verduren gehad ondanks dat de groeiontwikkeling van het bedrijf uitermate voorspoedig verloopt. Een media- en investmentbankers-hype rondom de resultaten van nieuwe CAR-T kankerbehandelingsmethoden is naar onze mening de oorzaak van deze koersafstraffing van circa 30% ten opzichte van de all-time high koers van bijna DKK 1.500,-. Onterecht zo denken wij !

Waarom is de huidige aandelenkoers (DKK 1.030,-) van Genmab een zeer aantrekkelijk koopniveau ?

Genmab heeft op dit moment twee medicijnen voor bloedkanker op de markt: 1) Arzerra (ofatumumab) en 2) het blockbuster product Darzalex (Daratumumab).

Arzerra is een medicijn (al dan niet in combinatie met een ander medicijn) voor de behandeling van CLL (Chronische Lymfatische Leukemie). Het medicijn bedient maar een niche in deze markt vanwege de concurrentie van het succesvolle medicijn Ibrutinib (Imbruvica) van de farmabedrijven Johnson & Johnson en AbbVie. De wereldwijde verkooprechten van Arzerra zijn in het bezit van Novartis. Genmab ontvangt 12% aan royalties over de wereldwijde verkopen van het medicijn zonder dat zij hoeft bij te dragen aan verkoop- en/of ontwikkelingskosten. Dit levert Genmab enkele miljoenen US-dollars per jaar aan royalties op. De potentie van Arzerra/Ofatumumab zit echter niet in de hoek van de bloedkanker maar in de ziekte indicatie MS (Multiple Sclerose). Genmab heeft jaren geleden al zeer goede Phase II resultaten gerealiseerd voor Ofatumumab in MS en Novartis is nu bezig met twee grote Phase III studies om tot een uiteindelijke US & EU goedkeuring voor dit medicijn te komen. De markt voor MS is groot en men verwacht dat Ofatumumab in MS een blockbuster (> USD 1 miljard omzet per jaar) gaat worden. Genmab ontvangt ook voor Ofatumumab in MS 12% royalties over de wereldwijde jaaromzet zonder hiervoor kosten te hoeven maken. Novartis verwacht dit product in 2020 op de markt te kunnen brengen.

Echter, de grote blockbuster voor Genmab is Darzalex (Daratumumab), waarvan Johnson & Johnson met haar 100% biotech dochter Janssen Pharma de wereldwijde verkooprechten bezit. Genmab ontvangt tot USD 3 miljard wereldwijde jaaromzet gestaffeld 12% tot 20% aan royalties zonder kosten. Boven een jaaromzet van USD 3 miljard ontvangt Genmab 20% aan royalties zonder kosten. Darzalex (Daratumumab) is een succesvol medicijn tegen de “Ziekte van Kahler” of ook wel “Multiple Myeloma” genoemd. Door Genmab en Janssen Pharma is aangetoond dat Darzalex 6 mechanismen bezit om bloedkankercellen te doden. Dat is uniek. Men heeft aangetoond dat Darzalex als alleenstaand medicijn (monotherapie) goede resultaten laat zien maar vooral ook in combinatie met andere medicijnen voor deze bloedkankers. Johnson & Johnson en Genmab zijn er op basis van de wetenschappelijke resultaten van overtuigd dat Darzalex het “backbone-medicijn” zal worden voor de “Ziekte van Kahler” (Multiple Myeloma) en vele andere bloedkankers. De markt voor Multiple Myeloma is groot en men verwacht dat deze markt zal groeien naar een jaarlijkse omvang van circa USD 22 miljard in 2023. Darzalex zal in 2017 al een jaaromzet realiseren van circa USD 1,25 miljard en de verwachting is dat deze in 2018 zal groeien naar USD 2 tot 2,5 miljard. Dit betekent circa USD 500 miljoen aan royalties en milestones voor Genmab in 2018 (!). Johnson & Johnson verwacht vanaf 2020 minimaal 80% van de markt in handen te hebben. Dit betekent dat de jaaromzet van Darzalex de komende jaren sterk (>50%) blijft groeien en dus ook de royalties voor Genmab (zonder kosten !). Stel dat de jaaromzet van Darzalex over 5 jaar USD 15 miljard zou bedragen dan betekent dit circa USD 2,5 miljard aan royalties per jaar voor Genmab. Deze royalties dragen direct bij aan de winst van Genmab. Als je op deze getallen een factor 15 of 20 loslaat voor een mogelijke beurswaardering dan kom je al gauw op een marktwaarde tussen de USD 35 miljard en USD 50 miljard. De huidige beurswaarde van Genmab bedraagt op dit moment circa USD 10 miljard. Dat is dus 3,5 tot 5 keer de huidige beurswaardering/beurskoers.

Daar blijft het voor Darzalex waarschijnlijk niet bij. Johnson & Johnson heeft sterke aanwijzingen dat het medicijn Darzalex naast de bloedkankers ook gaat werken voor diverse solide tumoren. Johnson & Johnson heeft samen met het Zwitserse farmaceutisch bedrijf Roche een belangrijke studie lopen, waarvan de eerste resultaten in de loop van 2018 bekend zullen worden. De markt voor solide tumoren schat men op jaarlijks USD 120 miljard en als Genmab met Johnson & Johnson al eens 10% tot 20% van die markt zou kunnen bedienen dan kan de jaaromzet van Darzalex nog eens kunnen verdubbelen richting USD 30 miljard tot USD 40 miljard op jaarbasis. De royalties voor Genmab zouden dan richting USD 5 miljard tot USD 10 miljard per jaar kunnen oplopen en als men daar een factor 15 tot 20 op loslaat, kom je op een beurswaardering tussen de USD 75 miljard en USD 200 miljard. Dat is 7,5 tot 20 keer de huidige beurswaardering/beurskoers. Genmab zou dan de nieuwe “Apple” van de biotech sector kunnen worden.

Wellicht blijft het daar voor Darzalex ook nog niet bij omdat de biotech dochter Janssen Pharma van Johnson & Johnson samen met Genmab ook de eerste studie heeft opgestart voor Darzalex in de ziekte indicatie Reuma. Kortom, Darzalex (Daratumumab) heeft als (combinatie) medicijn een enorme marktpotentie en Johnson & Johnson heeft al aangegeven dat Darzalex hun grootste en belangrijkste medicijn ooit (!) gaat worden.

Naast de enorme marktpotentie van Darzalex (Daratumumab) en de potentie van Arzerra (Ofatumumab) heeft Genmab een uniek technologieplatform van antistoffen ontwikkeld, de DuoBodies en de Hexabodies. Genmab is met dit (gerobotiseerd) technologieplatform in staat om de beste antistoffen te selecteren en te produceren voor een bepaald ziektebeeld. Genmab test op dit moment 4 potentiële blockbuster medicijnen in diverse patiëntenstudies. Genmab heeft aangegeven dat zij minimaal 50% eigenaar wilt blijven van alle producten/medicijnen die in de toekomst ontwikkeld gaan worden. Door de grote inkomende royaltystroom van het medicijn Darzalex, is Genmab in staat te investeren in de nieuwe veelbelovende producten/medicijnen die in de pijplijn zitten en deze eventueel zelfstandig naar de markt te brengen. Vele Genmab-analisten vermoeden echter dat het bedrijf Genmab die kans niet zal krijgen en dat een “big pharma” uiteindelijk, vanwege die grote verwachte toekomstige royalty inkomsten, een overnamebod op Genmab zal doen. De meest voor de hand liggende kandidaat is natuurlijk de grote farmaceut Johnson & Johnson omdat zij die toekomstige royalties aan Genmab moet gaan betalen. Zou Johnson & Johnson die overname niet doen dan zou zij van Genmab een biotech powerhouse maken zonder dat zij de controle over het bedrijf Genmab heeft en dat is voor Johnson & Johnson waarschijnlijk onacceptabel !

Kortom, Genmab is op dit moment tegen de huidige beurskoers (DKK 1.030,-) een zeer aantrekkelijke koopkandidaat voor een lange termijn groei- en valuebelegger: een sterk groeiend en zeer succesvol innovatief biotechnologiebedrijf in een wereldwijd sterk groeiende gezondheidssector met bijna USD 1 miljard cash op de balans (sterk groeiend !) en géén schulden !

Maastricht, 29 december 2017

Jan Willem Werker, Attent Vermogensbeheer
Pokerface
0
Bakker65
0
Kaviaar
0
quote:

Bakker65 schreef op 22 februari 2018 18:19:

Genmab vandaag meer dan 17% omhoog,wat is de reden van deze spontane stijging?
Mogelijk is het aandeel pas opgevallen bij aandeelhouders? Ze hebben prachtige medicijnen! en de meest veelbelovende, daar horen we 21 mei a.s. van via de FDA.
Ook werden gisteren de cijfers van 2017 gepresenteerd.

Genmab 2017 Annual Report

Company Announcement

Copenhagen, Denmark; February 21, 2018 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) announced today its Annual Report for 2017. Below is a summary of business progress and financial performance for the year, and financial outlook for 2018 from the report. The full report is attached as a PDF file and can be found on the investor section of the company's website, www.genmab.com. An online summary of the report is available at 2017overview.genmab.com.

2017 ACHIEVEMENTS

Business Progress

Maximize daratumumab progress
• EMA decision & launch in 2nd line + multiple myeloma (MM) relapsed / refractory setting - Achieved
• FDA decision 3rd line MM setting (daratumumab + pomalidomide) - Achieved
• Phase III MM interim efficacy analysis in frontline (ALCYONE trial) - Achieved
• Start Phase III subcutaneous trial - Achieved
• Start trials in solid tumors and non-MM blood cancers - Achieved
• Report non-MM clinical data — Expected in 2018

Optimize ofatumumab value
• Phase III refractory FL headline results — Expected in 2018

Strengthen differentiated product pipeline
• Phase I/II tisotumab vedotin data - Achieved
• Progress HuMax®-AXL-ADC Phase I/II clinical trial - Achieved
• IND/CTA submission HexaBody®-DR5/DR5 - Achieved
• IND/CTA submission DuoBody®-CD3xCD20 - Achieved
• Progress pre-clinical pipeline — Achieved

Strengthen partnership portfolio with next generation technologies
• Enter new technology collaborations — Not achieved
• Progress partnered programs — Achieved

etc.

ir.genmab.com/releasedetail.cfm?Relea...
twopence
0
In de eindveiling een volume van 97402 van eigenaar verwisseld. Wat gaat dat maandag brengen?
Mijn mening een fors hogere opening.
Kaviaar
0
quote:

twopence schreef op 23 februari 2018 23:06:

In de eindveiling een volume van 97402 van eigenaar verwisseld. Wat gaat dat maandag brengen?
Mijn mening een fors hogere opening.
Twopence,

Marketvieuwer geeft bij mij een foutmelding. Ik kan vanaf 17.45 zien, maar niet tussen 17.00 en 17.45 uur?

97402 stuks is voor dit aandeel een erg hoog volume.

Ik weet dat er één partij een fractie short zit op Genmab. Vorig jaar oktober stond het aandeel op 1400-1480 DK en is daarna gezakt (januari 2018) tot 1000 DK. Nu komt 21 mei dichterbij en daarbij de goedkeuring van FDA.

Het medicijn Darzalex is veelbelovend en bij goedkeuring de enige op de hele markt!

Het aandeel is niet makkelijk te vinden. Je kan niet Gen of Genmab intikken in zoek fonds, want dan krijg je niks. Alleen als je de code intikt, dan wel.

Ik heb gisteren een mail naar IEX gestuurd en gevraagd of ze Genmab van advies willen voorzien. Nico Inberg mailde mij terug. Genmab zat niet op hun vizier, maar hij zou er wel naar gaan kijken. Dus wie weet volgt er binnen niet al te lange termijn een mooi advies en krijgen meer aandeelhouders dit prachtaandeel in het vizier. Genmab is beter dan Galapagos qua verdiensten en toekomstige royalty's. Ook is de kans op overname groter dan bij Galapagos, omdat die nog geen goedgekeurd medicijn heeft.
twopence
0
Hallo Kaviaar, ik zit bij Binck en daar heb ik het probleem dat je schets niet. Ik kan gewoon naam in typen en aan eind van de handelsdag wordt ook de eindveiling zichtbaar.
Ik had mij nooit eerder in Genmab geïnteresseerd totdat ik de naam al een paar keer op andere forums ben tegen gekomen en het aandeel op mijn lijst met favorieten had geplaatst om het makkelijker te kunnen volgen. Begin van de week dacht ik om Nyrstar van de hand te doen. en over te stappen op Genmab. Helaas wat te lang geaarzeld en de mooie stijgingmisgelopen maar wel daarvoor in de plaats een vette daling voor terug gekregen. Zit er nu wel sinds donderdag heel bescheiden in het aandeel en had de intentie om uit te breiden gisteren met een kooporder op 1222DK helaas dat is niet gelukt. Maandag opnieuw proberen. Gaat helaas duurder worden.

Ik wens je veel geluk en als je iets weet dat belangrijk is dan lees ik dat graag hier op het forum. Ik zit op dit moment heel dik in Pharming en heb wat geld vrij gemaakt door Galapagos te verkopen.

m.v.g. twopence
twopence
0
Stock Analyst Notes
Genmab's Darzalex Further Entrenched in Multiple Myeloma Regimens in 4Q; DKK 1150 FVE Unchanged
PrintCommentRecommend (0)
By Kelsey Tsai, CFA | 02-23-18 | 10:00 AM | Email Article
Following solid fourth-quarter earnings, we are maintaining our DKK 1150 per share fair value estimate for Genmab. Growth from Darzalex in the second-line multiple myeloma setting, thanks to new patients starts and longer durations of treatment, was a primary driver to U.S. sales, while launches of the drug in Japan, Spain, and Italy drove rest-of-world performance. The jump in royalty rate from Genmab’s partner J&J also boosted fourth-quarter results. With expected approval of Darzalex (in combination with Velcade, melphalan, and prednisone) in frontline multiple myeloma in mid-2018, and even more optimistic expectations for results evaluating Darzalex in combination with Revlimid and dexamethasone in the same setting later this year, we believe Genmab’s lead drug is positioning to be the combo drug of choice in multiple myeloma patients. The company is well on its way toward building an economic moat, which forms the basis of our positive moat trend rating. Assuaged fears of slowing Darzalex scripts following the call with management boosted shares closer to our fair value estimate. Shares look fairly valued in our view.

About the Author Kelsey Tsai is an equity analyst for Morningstar.Contact Author | Meet other investing specialists
We adjusted the pacing of Darzalex sales over the next few years in our model so that our 2018 estimates fall at the midpoint of management’s guidance for Darzalex product sales in the range of USD 2.0 billion-USD 2.3 billion. Although Darzalex growth continues to progress at a powerful pace in our view, we believe U.S. growth is partially tempered by the limited number of infusion chairs in community centers, where the majority of multiple myeloma patients are treated. This slowdown, which was more pronounced in the fourth quarter, is temporary in our view—the adoption of 90-minute infusions of the drug coupled with longer treatment durations in the second-line setting and strong underlying demand is expected to support strong growth over 2018.
Kaviaar
0
quote:

twopence schreef op 24 februari 2018 09:10:

Hallo Kaviaar, ik zit bij Binck en daar heb ik het probleem dat je schets niet. Ik kan gewoon naam in typen en aan eind van de handelsdag wordt ook de eindveiling zichtbaar.
Ik had mij nooit eerder in Genmab geïnteresseerd totdat ik de naam al een paar keer op andere forums ben tegen gekomen en het aandeel op mijn lijst met favorieten had geplaatst om het makkelijker te kunnen volgen. Begin van de week dacht ik om Nyrstar van de hand te doen. en over te stappen op Genmab. Helaas wat te lang geaarzeld en de mooie stijgingmisgelopen maar wel daarvoor in de plaats een vette daling voor terug gekregen. Zit er nu wel sinds donderdag heel bescheiden in het aandeel en had de intentie om uit te breiden gisteren met een kooporder op 1222DK helaas dat is niet gelukt. Maandag opnieuw proberen. Gaat helaas duurder worden.

Ik wens je veel geluk en als je iets weet dat belangrijk is dan lees ik dat graag hier op het forum. Ik zit op dit moment heel dik in Pharming en heb wat geld vrij gemaakt door Galapagos te verkopen.

m.v.g. twopence
Ik zit ook in Pharming. Vroeger al, toen verkocht na goedkeuring FDA en sinds een lange tijd weer ingestapt. Ook een pracht aandeel.
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 24 februari 2018 14:52:

[...]

Ik zit ook in Pharming. Vroeger al, toen verkocht na goedkeuring FDA en sinds een lange tijd weer ingestapt. Ook een pracht aandeel.
www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b...
Kaviaar
0
quote:

twopence schreef op 24 februari 2018 10:34:

Stock Analyst Notes
Genmab's Darzalex Further Entrenched in Multiple Myeloma Regimens in 4Q; DKK 1150 FVE Unchanged
PrintCommentRecommend (0)
By Kelsey Tsai, CFA | 02-23-18 | 10:00 AM | Email Article
Following solid fourth-quarter earnings, we are maintaining our DKK 1150 per share fair value estimate for Genmab. Growth from Darzalex in the second-line multiple myeloma setting, thanks to new patients starts and longer durations of treatment, was a primary driver to U.S. sales, while launches of the drug in Japan, Spain, and Italy drove rest-of-world performance. The jump in royalty rate from Genmab’s partner J&J also boosted fourth-quarter results. With expected approval of Darzalex (in combination with Velcade, melphalan, and prednisone) in frontline multiple myeloma in mid-2018, and even more optimistic expectations for results evaluating Darzalex in combination with Revlimid and dexamethasone in the same setting later this year, we believe Genmab’s lead drug is positioning to be the combo drug of choice in multiple myeloma patients. The company is well on its way toward building an economic moat, which forms the basis of our positive moat trend rating. Assuaged fears of slowing Darzalex scripts following the call with management boosted shares closer to our fair value estimate. Shares look fairly valued in our view.

About the Author Kelsey Tsai is an equity analyst for Morningstar.Contact Author | Meet other investing specialists
We adjusted the pacing of Darzalex sales over the next few years in our model so that our 2018 estimates fall at the midpoint of management’s guidance for Darzalex product sales in the range of USD 2.0 billion-USD 2.3 billion. Although Darzalex growth continues to progress at a powerful pace in our view, we believe U.S. growth is partially tempered by the limited number of infusion chairs in community centers, where the majority of multiple myeloma patients are treated. This slowdown, which was more pronounced in the fourth quarter, is temporary in our view—the adoption of 90-minute infusions of the drug coupled with longer treatment durations in the second-line setting and strong underlying demand is expected to support strong growth over 2018.
Met het advies van Jan WIllem Werker kan ik beter uit de voeten, omdat de potentie en of de royalty's hierin beter worden meegenomen.
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 24 februari 2018 19:33:

[...]

Met het advies van Jan WIllem Werker kan ik beter uit de voeten, omdat de potentie en of de royalty's hierin beter worden meegenomen.
Interview met de CEO

play.borsen.dk/klip/5a8da1a445628ff81...
twopence
0
twopence
0
Video belooft heel veel goede vooruitzichten. Hoop dat het lukt om ze binnen te krijgen. Anders weer verhogen of even afwachten.
twopence
0
Sinds nov. 2011 is de koers 52,5 keer over de kop gegaan. Dat is nogal wat als je tegen die tijd was ingestapt.
Kaviaar
0
quote:

twopence schreef op 26 februari 2018 08:40:

Video belooft heel veel goede vooruitzichten. Hoop dat het lukt om ze binnen te krijgen. Anders weer verhogen of even afwachten.
Ik "reageer"op je post, omdat ik zelf niet kan plaatsen? Dat gebeurt wel vaker de laatste tijd. Geen idee waar dat aan ligt.

Het zijn de laatste dagen weer mooie volumes over de dag heen.
Er zit een partij short in Genmab, hoogstwaarschijnlijk om de koers niet al te hoog op te laten lopen, zodat een overnemende partij niet de giga hoofdprijs gaat betalen.

Door de verkopen en daarmee de royalties gaat het eigen vermogen flink aandikken en dat zonder enige cent te investeren.
Genmab heeft een bijzonder medicijn ontwikkeld die waarschijnlijk voor meerdere kankersoorten gebruikt kunnen worden.

Ik ben benieuwd of er voor 21 mei a.s. een bod wordt uitgebracht door J&J of na de goedkeuring FDA. Als een farmaceut tot na 21 mei wacht, is de koers giga gestegen. Voor die datum is het nog enigszins betaalbaar, alhoewel farmaceuten met miljarden strooien alsof het een aantal euro's zijn.

Ik ben erg benieuwd.
twopence
0
Als het zo veel belovend is, dan hoeft voor mij geen overname bod te komen maar laat het dan maar lekker groeien.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 11 apr 2024 15:48
Koers 2.085,500
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 2

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront