TIE « Terug naar discussie overzicht

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Pitmans
0
quote:

aextracker schreef op 4 februari 2018 10:04:

[...]Los daarvan zitten er adders onder het gras bij de ontmanteling van het kantoor in Montpellier en daarmee gepaard gaande (on)voorziene kosten.
Oeps, da's waar ook.
Maar een goed geleid weldenkend bedrijf zal toch niet zomaar de huur opzeggen zonder te weten dat er nog wat contractuele verplichtingen zijn ?
We zullen het Rob Raman eens vragen, die heeft er verstand van...
aextracker
0
De adders zitten in Montpellier office volgens mij eeder op het personele vlak, nabijheid bij een enkele resterende oude BI klant en de franse wetgeving i.r.t. medewerkers bescherming.

De oplossing ligt in het laatste geval echter in "vervangend werk aanbieden in de nieuwe vestiging", danwel de "economische onderbouwing" goed neerzetten waarom het bedrijf opgedoekt moet worden -> bedrijfsbeëindiging i.r.t. klantverlies\omzetverlies.

Omzetverlies in Frankrijk, kan TIE goed onderbouwd aandragen (omzet wordt immers meer en meer in NL geregistreerd).

Neem aan dat de CFO van TIE voldoende goed de franse taal en cultuur beheerst om de geniepige nuances van de franse wetgeving en effecten van intermenselijk handelen te kunnen interpreteren.
Tot op heden blinkt TIE's CFO niet uit in "resultaatgerichte fijngevoeligheden", danwel "effectief succesvol bespelen" van counterparts in optredende conflicten (Raman casus, EY \ EU deal , Plusserver\Hosting conflict) ....
Bj deze disputen staan vorderingen open, danwel zijn de claims voldaan....
Van terugvorderen en gelijk halen\krijgen en deze vertalen in klinkende munt voor TIE is weinig publiekelijk kenbaar gemaakt, noch uit de cijfers gebleken.

Tracker
[verwijderd]
0
Het bied-vraag boek ziet er wel heel beroerd uit. Een paar mensen op de bied die wel een gokje willen doen met een paar honderd aandelen in de bied op €8. Genoeg beleggers die van hun TIE verlost willen worden onder de €9.

Sinds het ordertje in Haarlem en het aftreden van de Raad begin januari niets meldenswaardig meer gehoord van het management.

Droevig!!

fc
aextracker
0
het bied-laat boek kan er nog veel beroerder bij komen te liggen.
Zodra Ex-RvC lid en investeerder Dirk Lindenberg van zijn aandelen afwil. Nu hij zijn kennis en kunde\netwerk niet lager in dienst van TIE KINETIX kan stellen, ontstaat er een geheel nieuw krachtenveld.
In zijn kielzog kan ik mij indenken dat er meer aandeelhouders volgen die het TIE schip in dat geval de rug zouden toekeren.

Tot de halfjaarcijferpublicatie is weinig anders te verwachten dan de AGM & een BaVa. De laatste indien TIE er in slaagt nieuwe kandidaten voor de RvC te vinden.
Dat heeft weinig invloed op de koersvorming, is slechts herstel van bestuurlijke mutaties bij de MT-adviseurs.

Nieuwe klanten zijn blijkbaar afgelopen maanden niet gescoord die voldoen aan de publicatiecriteria die ooit werden opgesteld ;
> Euro 250 K op jaarbasis.

De actuele koers is de weergave van de prestatie en het vertrouwen wat de markt in TIE en diens MT uitspreekt.
Koersvorming staat feitelijk los van wat hier verder op dit forum gebeurd. Dat blijkt genoeglijke bewezen en wordt slechts door diegene aangehaald die zich niet kan beroepen op feiten die het tegendeel bewijzen.

Tracker
aextracker
0
Wanneer 2 weken voor afrondng Q-3 boekjaar in 1 week een kleine 10.000 aandelen van eigenaar verwisselt, kunnen we genoeglijke vaststellen dat 2018 een slechter resultaat \ outlook biedt dan bestaande aandeelhouders nog willen accepteren.
Wie er nu uit sporingt ?
Ik gok Dhr. Honee die er voor een kleine 2,5% ingestapt is en er nu mogelijk vanaf wil. Benieuwd of er komende week nieuwkomers in beeld komen, danwel of de door marcello verwachte "warrant conversie" van grootaandeelhouders omgezet worden. Die van 3 juni van K. Koomen zijn alvast expired. Di zit er blijkbaar diep genoeg in vastgeklonken.
tjonge jonge hoe stil kan je zijn als beursgenoteerde onderneming in een markt van miljarden euri';s die ook nog eend dubbeldigit groeit.
Het ECHTE probleem lijkt TIE niet aan te kunnen pakken, danwel boven water te trekken. Dat wordt de enoge kans op een "game changing experience"die de aandeelhouder nog iets van waarde kan brengen.

Op weg naar de volgende financieringsronde c.q. verwateringsaktie zodrade nieuwe RvC aan boord is ?
In dat geval; benieuwd naar de daarmee samenhangende en noodzakelijke succesfactoren en organisatorische voorwaarden.

TIEM will tell, time is eternally TIE.

Tracker
Argus
0
Ik sluit niet uit dat het denk niveau binnen Tie Kinetix gaat stijgen door de komst van Jan Baan.
DeZwarteRidder
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 21 juni 2018 06:27:

Ik sluit niet uit dat het denk niveau binnen Tie Kinetix gaat stijgen door de komst van Jan Baan.
Ik geloof daar helemaal niks van; Baan fungeert als vlag op een modderschuit.
Pitmans
0
quote:

aextracker schreef op 20 juni 2018 20:04:

de door marcello verwachte "warrant conversie" van grootaandeelhouders omgezet worden. Die van 3 juni van K. Koomen zijn alvast expired. Di zit er blijkbaar diep genoeg in vastgeklonken.
Die warrants hadden toch een strike €7 ?
Zal geen toeval zijn dat de markt er net nu minder voor over heeft.
aextracker
0
quote:

Pitmans schreef op 21 juni 2018 08:53:

[...]
Die warrants hadden toch een strike €7 ?
Zal geen toeval zijn dat de markt er net nu minder voor over heeft.
Ja klopt, maar dit waren "stock option" zie jaarverslag 2017 pagina 93.

Opvallende trade range en volumes laatste 2 weken ( 2 weken voor eind Q-3 boekjaar 2018 TIE) en 2 weken na afloop claimoptions grootaandeelhouder K. Koomen.
Dat waren er 5000 in totaal. De volumes van afgelopen weken toonden in 3 stappen een koersverlies van > 10% tot op laat euro6,- en vervolgens weer grote volumes (11.000 stuks op 1 dag) up trend richting euro 7.50.

Blijkbaar vond er een geregisseerde uitruil plaats van aandelen en \ of opties. Zou zo leuk zijn als het MT zijn blijk van vertrouwen in hun eigen strategie kracht bijzet, door gewoon aandelen te gaan inkopen.

Zolang dat niet gebeurd is het lek blijkbaar niet boven i.r.t. "potfolio optimalisatie" en het afstoten van marge arme grote uitlopende non cor contracten (T Mobile) en instromende margerijkere FLOW SaaS inkomsten.

In November pas een volgende updte. Tot dan is de koers van het aandeel overgeleverd aan de grillen en wil van grootaandeelhouders en MT leden. Geen basis voor het opbouwen van een serieuze beursnotering.

Wat resteert is de zoektocht naar partners die interesse hebben in de technologie en klantportfolio in de respektievelijke kernmarkten van TIE.

Dan wordt het "wat de gek ervoor geeft" wat de waarde van het aandeel gaat bepalen.
Tot op heden is het zitted MT er in 10 jaar helaas niet in geslaagd een fundamentele basis te leggen onder het aandeel die structureel winstgevende groeiende omzet genereert in nog sneller groeiende en dynamische markten.

TIEM wll tell, maar de hamvraag luidt ; hoeveel Tied krijgt TIE nog van zijn grootaandeelhouders ?

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 23 juni 2018 13:39:

[...]

Wat resteert is de zoektocht naar partners die interesse hebben in de technologie en klantportfolio in de respektievelijke kernmarkten van TIE.

Tracker
"Listening to Bob Vernon talk about the turn-key channel marketing solutions and I can't wait to get started with the Tie Kinetix platform for out partners."

Aldus een medewerkster van.....

www.m-files.com/en
Pitmans
0
Over bied- en laatboek gesproken (daar begon deze draad immers ooit mee) : lijkt wel of 'vertrouwen' weer terug is, vanmorgen 1 stuk verhandeld en nu in de freeze vanwege 10 stukjes ruim boven 10% up

Bied Volume Volume Laat
7,70 10 150 7,45
aextracker
0
……..en 5.000 stuks in de bied op euro 6.70 dan...…
bi gebrek aan regie is aandeel overgeleverd aan speculanten, charlatans en "marktmechanisme".
Kan mij dan ook niet voorstellen, waarom die 10 in de biedt niet gewoon voor euro 7.45 eruit gaan. Daar ligt immers de eerste later. het is een buitengewoon bijzondere notering en management van die notering.
gebrek aan regie bij een ontbrekend IR beleid. Of de nieuwe RvC hier iets mee gaat doen...……….vanaf 13 juli mogelijk meer nieuws van dien aard. Heb er weinig verwachtingen bij.

Tracker
Dinald
0
Tracker,

Het is toch prima dat het marktmechanisme werkt! Bij TIE is nu eenmaal de vraag bijzonder klein. Er zijn enkele grootaandeelhouders, die ook niet precies weten wat ze met hun aandelenpakket moeten. Verkopen levert nauwelijks wat op doordat de vraag veel te klein is om een wat groter aanbod op te kunnen nemen. Het vermoeden op dit forum dat bijv. leden van de oude RvC hun kleine pakketjes hebben gedumpt, kan best eens waar zijn. In elk geval leidde het wat grotere aanbod al tot een daling van de koers met een procent of dertig.
Wil het aandeel een waarde vertegenwoordigen, moet er zicht zijn op dividend of overname.
TIE heeft tot op heden voornamelijk middelen verbrand, de verwachtingen zijn (licht)grijs en niet zonnig. Toch spreekt vooral de innovatieve cultuur me aan. Dat kan leiden tot nieuwe doorbraken. k Ben benieuwd of de focus op marketing en de inzet van de middelen in vooral Duitsland ook het fundament gaat leggen voor het globale opereren van de organisatie. We gaan er 13 juli mogelijk meer van horen.
Argus
0
quote:

Dinald schreef op 5 juli 2018 11:29:

Tracker,

Het is toch prima dat het marktmechanisme werkt! Bij TIE is nu eenmaal de vraag bijzonder klein. Er zijn enkele grootaandeelhouders, die ook niet precies weten wat ze met hun aandelenpakket moeten. Verkopen levert nauwelijks wat op doordat de vraag veel te klein is om een wat groter aanbod op te kunnen nemen. Het vermoeden op dit forum dat bijv. leden van de oude RvC hun kleine pakketjes hebben gedumpt, kan best eens waar zijn. In elk geval leidde het wat grotere aanbod al tot een daling van de koers met een procent of dertig.
Wil het aandeel een waarde vertegenwoordigen, moet er zicht zijn op dividend of overname.
TIE heeft tot op heden voornamelijk middelen verbrand, de verwachtingen zijn (licht)grijs en niet zonnig. Toch spreekt vooral de innovatieve cultuur me aan. Dat kan leiden tot nieuwe doorbraken. k Ben benieuwd of de focus op marketing en de inzet van de middelen in vooral Duitsland ook het fundament gaat leggen voor het globale opereren van de organisatie. We gaan er 13 juli mogelijk meer van horen.
Beste Dinald,

Het zou zo maar kunnen zijn dat je een hele grote wijsheid naar buiten brengt !

met vriendelijke groeten
Olie B bommel
Dinald
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 5 juli 2018 16:28:

[...]

Beste Dinald,

Het zou zo maar kunnen zijn dat je een hele grote wijsheid naar buiten brengt !

met vriendelijke groeten
Olie B bommel

Heer van Stand, U reageert alsof ik uw kompaan Tom Poes ben. Dat is vleiend, voor een stripfanaat die ik -ook- ben. :)
aextracker
0
Het stripverhaal bij TIE KINETIX leest tot op heden echter niet bepaald als een comic voor de volgers.
Een heer van stand die in de zomer door de hete bliksem wordt getroffen en een gevleide poes op schoot vind, pat geheel in het beeld van RvB & RvC. Het verhaal wordt er echter niet anders van. Wordt dit de eerste comic zonder happy end ? Doe mij maar Asterix & Obelix, daar vind je in elk geval van tijd tot tijd gerichte effectieve actie terug wat altijd tot een happy end en overwinning van de underdog leidde.
Tracker
Argus
0
quote:

aextracker schreef op 13 juli 2018 07:23:

Het stripverhaal bij TIE KINETIX leest tot op heden echter niet bepaald als een comic voor de volgers.
Een heer van stand die in de zomer door de hete bliksem wordt getroffen en een gevleide poes op schoot vind, pat geheel in het beeld van RvB & RvC. Het verhaal wordt er echter niet anders van. Wordt dit de eerste comic zonder happy end ? Doe mij maar Asterix & Obelix, daar vind je in elk geval van tijd tot tijd gerichte effectieve actie terug wat altijd tot een happy end en overwinning van de underdog leidde.
Tracker
Beste Tracker,

De onvoorspelbaarheid van de nieuwe bestuurslaag gaat hoogtij vieren !
Althans dat is mijn idee.
Vooralsnog geloof ik dat Jan Baan de zaak op orde wil krijgen voor de
continuering van de beursnotering. Dat is slechts mijn persoonlijk gevoel.
Bij de grootaandeelhouders van Tie Kenetix denk ik dat zij zelf ook zoeken
naar een opening die de techniek die al jarenlang onder de tapijt ligt verborgen
tot leven te brengen.

Met vriendelijke groeten
Olie B Bommel
Olie B Bommel;
met vriendelijke groeten.
aextracker
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 13 juli 2018 18:13:

[...]

Beste Tracker,

De onvoorspelbaarheid van de nieuwe bestuurslaag gaat hoogtij vieren !
Althans dat is mijn idee.
Vooralsnog geloof ik dat Jan Baan de zaak op orde wil krijgen voor de
continuering van de beursnotering. Dat is slechts mijn persoonlijk gevoel.
Bij de grootaandeelhouders van Tie Kenetix denk ik dat zij zelf ook zoeken
naar een opening die de techniek die al jarenlang onder de tapijt ligt verborgen
tot leven te brengen.

Met vriendelijke groeten
Olie B Bommel
Olie B Bommel;
met vriendelijke groeten.
Geachte heer van stand,

Is Uw idee van onvoorspelbaarheid gestoeld op een aanname of op een persoonlijk gesprek met de nieuwe bestuurslaag c.q. indruk in de Bava?

Vernam uit mijn netwerk, vernam ik dat Jan Baan als "libero" aan de zijlijn in vrijgespeelde positie staat opgesteld.
Hij zou als "disruptive challenging advisor" de opening van techniek applicatie vanuit zijn netwerk moeten ondersteunen op RvB nivo.

Na vele jaren tracken, brengt deze RvC wellicht de oh zo nodige verbeteringen aan in managing stakeholder expectations & converteren strategische plannen in een excellente operationalisering van de strategie.
Daar gaat het namelijk al 10 jaar lang niet goed genoeg. D.w.z. "if nice words materialize and converted into SMART actions", kan het nog wat worden.
Vond en vind daarmee een evt. ongeconditioneerde herbenoeming van de CEO daarmee een kernpunt i.r.t. de objektiviteit en integriteit\geloofwaardigheid van de nieuwe RvC.
Geloofwaardigheid en vertrouwen is gezien de getrapt afgenomen transparantie i.c.m. het uitblijven van de beoogde resultaten afgelopen 3 jaar sowieso een "Heikel punt", waar de RvC naar mijn overtuiging als eerste mee aan de slag moet _> Herinvoering IR beleid & Q - updates is een simpele stap en sterk signaal, ook al zijn de resultaten niet conform plan. Verlaagde transparantie i.c.m. achterblijvende resultaten voedt twijfel en zet shareholdervalue )koerswaarde aandeel) enkel verder onder druk. Kan mij niet indenken, dat daar 1 aandeelhouder actueel nog happy mee is, anders dat hij\zij bij een volgende verwateringsaktie fors bijkoopt op gecrashte aandelenkoersen. Gezien de kwetsbare Ebitda en succes gevoelige en behoeftige koers en akties verbonden aan de strategie van TIE, acht ik verdere koersdruk niet uitgesloten.

Meer dan 3 jaar de tijd lijkt er niet te resteren om dat te kunnen ervaren. De markt beweegt sneller dan TIE succes lijkt te kunnen boeken. De afgelopen 10 jaar, miste TIE meermaals de kansen vanuit beperkingen. Persoonlijk vermoed ik derhalve dat TIE zijn langste tijd als beursgenoteerde onderneming heeft gehad.
O.b.v. "assesment & connecting sequence of events" geef ik de beursnotering en zelfstandigheid, nog maximaal 18 maanden na dato.

Dit onder het motto ; "Kiek'n wat ut wordt". Vertrouwen heb ik er niet meer in, aandelen nog wel.
Zie de laatste inmiddels als een "uit de hand gelopen hobby", waar je o.b.v. ervaring wat van kan leren.

Mogelijk een kostbare les, anders in elk geval veel levenswijsheid mee opgedaan.
Dat is uiteindelijk wat voor mij telt in het leven;
=> De 3 G's !
- Gezondheid.
- Geluk.
- Integer Geweten (welke oprechte zelfreflectie voedt).

Een oprechte groet en wellicht eens een "rendez vous"op een officieel AvA moment ?
De historie en inhoud van Uw posts spreken me aan en bioeden "food for thoughts" :).

Tracker
ramptoerist
0
quote:

aextracker schreef op 13 juli 2018 07:23:

Het stripverhaal bij TIE KINETIX leest tot op heden echter niet bepaald als een comic voor de volgers.

Das niet helemaal waar. Het is namelijk 3 keer niks, oftewel al jaren dood geld, en dan hier lappen tekst over de geweldige kansen. Best amusant.
En geen weldenkend mens zit ook in dit vehikel.

Doet jantje S nog steeds 250 K pj?
aextracker
0
quote:

ramptoerist schreef op 17 juli 2018 16:19:

[...]
Das niet helemaal waar. Het is namelijk 3 keer niks, oftewel al jaren dood geld, en dan hier lappen tekst over de geweldige kansen. Best amusant.
En geen weldenkend mens zit ook in dit vehikel.

Doet jantje S nog steeds 250 K pj?
Amusant om vast te stellen, dat je mijn actuele mening niet begrijpt.
Man van de oneliners ?
1.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:28
Koers 1,410
Verschil -0,020 (-1,40%)
Hoog 1,450
Laag 1,410
Volume 1.221
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront