Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming maart 2018

20.968 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

peellander schreef op 22 maart 2018 10:30:

Als je medicijnen kan maken waar je geen bloed voor nodig hebt, dan heb je toch goud in je handen!
Juist!
The Pigeonman
0
quote:

peellander schreef op 22 maart 2018 10:30:

Als je medicijnen kan maken waar je geen bloed voor nodig hebt, dan heb je toch goud in je handen!
Kijk, een streekgenoot! Deurne en omstreken of Ospel? :-)
[verwijderd]
0
quote:

Techspec schreef op 22 maart 2018 10:29:

[...]

Beste Perry,

Er zijn al grote spelers bezig en mijns inziens zulken deze nu flink gaan uitbreiden bij elk positief vooruitzicht dat naar buiten komt.....

Huidige grootste beleggers in PH.
Shareholders
Name Equities %
G J Hageman 14,482,475 2.43%
AXA Investment Managers UK Ltd. 9,061,669 1.52%
Kingdon Capital Management LLC 8,709,856 1.46%
Polar Capital LLP 8,000,000 1.34%
Sander Ross Gerber 6,353,765 1.07%
Premier Fund Managers Ltd. 2,811,917 0.47%
Sijmen de Vries MD, MBA 1,695,205 0.28%
Bruno M. L. Giannetti MD, PhD 1,565,058 0.26%
JPMorgan Asset Management (UK) Ltd. 974,794 0.16%
SSgA Funds Management, Inc. 418,817 0.070%
Helaas klopt dit lijstje van Barrons voor geen meter. Is niet bijgewerkt en bovendien incompleet.

www.barrons.com/quote/stock/nl/xams/p...

(institutional en direct holders)

Zelf kijk ik liever naar morningstar. Loopt ook achter de feiten aan maar wordt wel maandelijks zeer regelmatig bijgewerkt.

investors.morningstar.com/ownership/s...

(funds + institutions)
ODN
0
quote:

Techspec schreef op 22 maart 2018 10:20:

[...]

Als uw vertrouwen op dit niveau beland is of u hebt een vermoeden dat dit aanstaande is dan zou ik zsam al uw aandelen verkopen en het geld op de bank zetten...geeft rust en neemt de zorgen weg. Vooralsnog genereert elke euro op de bank verlies gezien de vermogensbelasting die erover betaald moet worden en de inflatie......m.a.w.; geld op de bank is verlies.... geld in aandelen kan beide kanten op; de goede als men de solide ondernemingen met toekomst eruit weet te pikken....succes met uw keuze; uw keuze is altijd de beste (voor u)...
Vertrouwen in Pharming is er genoeg. Vertrouwen in de beurzen algemeen niet meer. Naar mijn gevoel staan ze op barsten. Er is al een stuk af en er kan nog veel meer af.
Ben inderdaad grote stukken (niet Pharming) aan het dumpen en een deel aan het vervangen door Turbo's short op oa AEX. Een kleine(!) positie short kan nooit kwaad. Is altijd mooi als dekking voor verlies op aandelen bij een crash. Ik zit enkel nog 'vast' met bepaalde zaken in dollar. Die vervloekte euro moet eerst zakken :)
[verwijderd]
0
quote:

Sonix schreef op 22 maart 2018 10:20:

Een artikel gepubliceerd op 8/8/2000 toont aan dat de samenwerking al van 1999 dateert met Ans Van der Ploeg om een middel te vinden tegen de spierziekte. Daarin staat te lezen dat er toen al succes geboekt werd en dat Pharming daar mee uitpakte. Men verwachtte toen dat het middel kon geleverd worden in 2002... Dus als er nu nieuws is eind juni, zou dit wel eens belangrijk kunnen gaan worden. Er waren toen +/- 20.000 potentiële gevallen geschat wereldwijd.

artikel:
www.rd.nl/oud/gezo/000808gezo01.html

Pharming heeft echt nog wel een appeltje te schillen!

Tini
fangailen
1
zulke lage volumes daar wordt je als short seller toch ook wel zenuwachtig van lijkt me. Als LT er wordt je daar rustig van, mooi stabiel langzamerhand.
[verwijderd]
3
Pompe-medicijn onnodig duur
08-08-2012, 08:00 AANGEPAST 18-09-2012, 17:04BINNENLAND
Door redacteuren Rinke van den Brink en Hugo van der Parre De prijs van het geneesmiddel tegen de ziekte van Pompe is erg hoog, onder meer door verkeerde keuzes van het farmaceutische bedrijf Genzyme. Die keuzes werden ingegeven door winstoogmerken. Dat zegt Gerard van Beynum die nauw betrokken was bij de eerste fase van de ontwikkeling van het medicijn. Genzyme wil alleen schriftelijk reageren. Het verhaal van het Pompe-medicijn Myozyme begint in het Erasmus MC in de jaren negentig. Daar ontdekken de onderzoekers Reuser en Van der Ploeg hoe de ziekte ontstaat door een genetisch defect dat er voor zorgt dat een bepaald enzym niet voldoende wordt aangemaakt. "Toen dat duidelijk was", vertelt Hans Büller, de bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en destijds baas van het Sophia Kinderziekenhuis waar het onderzoek plaatsvond, "hebben Reuser en Van der Ploeg gekeken of dieren met hetzelfde gebrek ook Pompe ontwikkelen. Dat was zo. Vervolgens konden ze aantonen dat patiënten dat ontbrekende enzym nodig hadden."

Niets te verdienen
Het Erasmus MC zoekt daarop contact met het biotechnologie bedrijf Genzyme om samen aan een medicijn te werken. Genzyme had eerder samen met onderzoekers van het AMC een zeer succesvol medicijn op de markt gebracht tegen de ziekte van Gaucher, een andere stofwisselingsziekte. "Maar Genzyme zag niets in het ontwikkelen van een medicijn tegen Pompe", vertelt Van Beynum. "Zij vonden dat er veel te weinig patiënten waren. En dat er dus geen geld mee te verdienen was. Raar voor een bedrijf dat altijd zegt dat de patiënten voorop staan."

Het Erasmus MC stapte daarop naar Pharming, een aan Universiteit Leiden verbonden biotechnologisch bedrijf dat wereldberoemd was geworden dankzij de genetisch aangepaste stier Herman.

Konijnen
Van Beynum was vanaf 1995 directeur onderzoek van Pharming en hoogleraar biotechnologie in Groningen. "Wij hebben de eerste vijf jaar van de ontwikkeling van het middel tegen Pompe gedaan", vertelt hij. Pharming werkt met transgene konijnen waaraan een menselijk gen is toegevoegd. Uit de melk van die konijnen werden de enzymen gewonnen die Pompe-patiënten missen.

Van Beynum: "Wij hadden goede hoop dat we met transgene konijnen een goedkopere manier hadden gevonden om een enzymtherapie te ontwikkelen. En ook dat we een beter medicijn zouden kunnen ontwikkelen dan op de klassieke manier met eierstokcellen van Chinese hamsters."

Aandelen
Intussen had Genzyme er lucht van gekregen dat het onderzoek van Pharming veelbelovend was. "Die hebben er toen alles aan gedaan om toch aan boord te komen. Dat is ze gelukt door voor een groot bedrag aandelen te kopen", zegt Van Beynum. De nieuwe aandeelhouder ging deelnemen aan het onderzoek. En kocht ook Synpac, de concurrent van Pharming uit Taiwan, die met met eierstokcellen van hamsters werkte. Niet lang daarna weet Genzyme het Nederlandse bedrijf te dwingen om het onderzoek met transgene konijnen te staken. Pharming moet ook met eierstokcellen van hamsters gaan werken. Het bedrijf verliest daardoor zijn bijzondere karakter en komt financieel in zwaar weer terecht.

Geen liefdadigheid
Bestuursvoorzitter Hans Büller van het Erasmus MC bevestigt het verhaal van Van Beynum, maar plaatst wel een kanttekening. "Het is natuurlijk niet zo dat Pharming uit liefdadigheid mee is gaan doen. Die wilden gewoon geld verdienen en hadden ook dollartekens in hun ogen." In 2001 moet Pharming uitstel van betaling aanvragen, Van Beynum is dan al een half jaar weg. Genzyme koopt niet lang daarna voor veel geld de wereldrechten op het medicijn dat door Pharming al voor het grootste deel is ontwikkeld. Genzyme verwerft daarmee een monopolie. Korte tijd later brengt het bedrijf het middel onder de naam Myozyme op de markt.

"Genzyme kon dus zelf de prijs van het medicijn bepalen. En die prijs heeft niets te maken met de werkelijke ontwikkelingskosten", zegt Van Beynum. "De kosten die Genzyme heeft gemaakt om zich eerst in te kopen in Pharming en later de rechten van het Pompe-medicijn te kopen zitten er echter wel in."

Andere principes
Van Beynum schat dat er voor Genzyme een winstmarge van zo'n negentig procent zit op het geneesmiddel. "Het verhaal dat ze daarmee het onderzoek financieren naar allerlei middelen die het uiteindelijk niet halen, klopt niet. In de biofarma gelden andere principes", zegt hij. "Bedrijven zoeken uit hoe een ziekte werkt en proberen dan een medicijn te maken. Daarbij komt dat ze voor dit soort geneesmiddelen tegen zeldzame ziekten, de weesgeneesmiddelen, maar heel weinig onderzoek met patiënten doen, omdat er zo weinig patiënten zijn. En ze krijgen ook nog eens subsidie van de EU", aldus Van Beynum.

Sanofi-Aventis
Genzyme zelf is sinds 2011 onderdeel van de farmacie-reus Sanofi-Aventis. Die zag zijn wereldwijde omzet door de aankoop van Genzyme met zo'n vier miljard euro stijgen naar 33,4 miljard in 2011. De nettowinst bedroeg 8,8 miljard. Het Pompe-medicijn Myozyme droeg ruim 400 miljoen bij aan de omzet van Sanofi.
Vermoeide aandeel
1
Schaatser
Jij begrijpt me tenminste
Want de koers zal tot 10 mei echt niet veel veranderen.
Sterker nog we dalen elke dag met gemiddeld 1 cent

De koers wordt kunstmatig op 1.2 euro gehouden
Puur door af en toe een pers bericht te plaatsen.

Dus ik wacht tot 1.27 ,dan stap ik effe voor 3 weken uit
Daarna stap ik er weer in
keak
2
De schuld wordt nog dit jaar afgelost met de winst van de oplopende omzet van Pharming! en dan ligt de weg open en dat weet sijmen ook wel! hup verkopen die konijnenmelk!
[verwijderd]
0
Vraag? als Pharming nu zal zeggen 10 aandelen voor 1 ben je dan van het gedonder af?
kammetje
0
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Casper4711
1
quote:
Jager63 schreef op 22 mrt 2018 om 09:52:

[...]
Gelukkig wel!
Dan maar naar de Lidl en de Plus, geniet van je dag beste vriend.

Hier bloeit iets moois uit:-)
Straks niet alleen een € 2,- bbq, maar ook met z,n allen richting Tholen :-)
Vriendelijke
0
quote:

Maarten_B schreef op 22 maart 2018 10:03:

[...]

Dit snap ik niet. Een shorter heeft nooit, althans maar heel kort, aandelen in zijn bezit. Hij leent ze, verkoopt ze meteen en zit dan met een zak geld te wachten om goedkoper terug te kopen. Als ze dat doen, dan moeten ze de teruggekochte aandelen meteen weer aan de oorspronkelijke uitlener terug geven inclusief betaling rente voor uitleen aandeel. Hun winst is dus het verschil tussen verkoop en aankoop minus de rente die aan de uitlener van de aandelen wordt betaald.

Het is dat, of ik heb het principe van shorten helemaal verkeerd begrepen!
Wat er mogelijk nu aan het spelen is, dat de contracten aflopen bij de shorters.

Ze hebben stukken geleend van diverse banken brokers, maar daar zit een tijd limiet aan vast, binnen een bepaalde tijd moeten ze coveren anders hebben ze een probleem.

Dus nu zie je dat dit bezig is, iedere dag zijn ze momenteel aan het afbouwen.
[verwijderd]
0
quote:

Perry2000 schreef op 22 maart 2018 10:44:

Schaatser
Jij begrijpt me tenminste
Want de koers zal tot 10 mei echt niet veel veranderen.
Sterker nog we dalen elke dag met gemiddeld 1 cent

De koers wordt kunstmatig op 1.2 euro gehouden
Puur door af en toe een pers bericht te plaatsen.

Dus ik wacht tot 1.27 ,dan stap ik effe voor 3 weken uit
Daarna stap ik er weer in
Met deze berekening kom je dus nooit aan die 1,27!
toerist!
0
quote:

gurt schreef op 22 maart 2018 09:59:

te dumpen? Hij heeft ze gekocht voor 1.55+ en moet ze zo goedkoop mogelijk terugkopen om ze voor de aanschafprijs terug te geven aan de uitlener. Die winst steekt hij in zijn zak. Als de koers doorschiet naar de 1.60+ heeft hij nog meer winst. Het kost hem 1 tot 2% rente dus is best goede handel. Dus hoe je het ook bekijkt zelfs MW ziet PH nog wel flink herstellen want daar zit zijn winst.
??? wat kan het MW schelen wat de koers later doet! hij leent de aandelen (tegen rente en commissie voor de broker). die geleende aandelen verkoopt hij voor een zo'n hoog mogelijk bedrag zeg 10.000 miljoen aandelen tegen 15 mio euro.

vervolgens daalt de koers, mede door de dump van de shorter.

hij moet de geleende aandelen terug geven dus als de koers b.v. 1 euro doet koopt hij snel even 10 mio aandelen voor 10 mio euro (coveren) en steekt het koersverschil van 5 mio in zijn zak. hij kan op dit moment de geleende aandelen aan de oorspronkelijke eigenaar terug geven.

ik snap niet waar zijn extra winst zou zijn als de koers hoger wordt, alleen de uitlenende partij heeft hier baat bij. die vinden shorters helemaal niet erg want als zij gaan coveren stijgt hij wel weer en vaak zelfs hoger als toen het shorten begon.
Vriendelijke
0
quote:

maliqun61 schreef op 22 maart 2018 10:37:

[...]

Helaas klopt dit lijstje van Barrons voor geen meter. Is niet bijgewerkt en bovendien incompleet.

www.barrons.com/quote/stock/nl/xams/p...

(institutional en direct holders)

Zelf kijk ik liever naar morningstar. Loopt ook achter de feiten aan maar wordt wel maandelijks zeer regelmatig bijgewerkt.

investors.morningstar.com/ownership/s...

(funds + institutions)
Ook dit lijstje klopt niet, ik sta er niet bij:-)
dader
0
1.8 milj. dat is toch niet te geloven met kleine hoeveelheden kan ke de boel verzieken wat nu gaande is.
20.968 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront