ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2018

1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
tokajo
0
quote:

A3aantje schreef op 27 februari 2018 18:26:

DE 27 en hoger zien we voorlopig niet meer terug. Het lijkt erop dat 25 tot 25,70 de handelsrange wordt. Dat wordt geschreven puts maart doorrollen om te hopen op herstel naar 27/28 euro.
Sterkte A3aantje. Dat wordt een hele klus.
Zelf zojuist puts geschreven DEC19 25euro. En van het bedrag meteen aandelen ABN bijgekocht. Deze koers lijkt me zwaar overdreven.
voda
0
ABN gebruikt software Wolters Kluwer en SAS

Gepubliceerd op 7 mrt 2018 om 10:50 | Views: 678

Wolters Kluwer 16:24
40,97 -0,14 (-0,34%)

LONDEN (AFN) - ABN AMRO gaat gebruikmaken van software van Wolters Kluwer en SAS bij de verslaglegging over onder meer financiële risico's en regelgeving. Dat meldt de informatieleverancier woensdag, zonder in te gaan op financiële details.

De software maakt het volgens Wolters Kluwer mogelijk om grote hoeveelheden data beter en efficiënter te verwerken en analyseren. Dat is van belang voor ABN AMRO omdat banken aan steeds strengere regels moeten voldoen, maar tegelijkertijd onder druk staan hun IT-kosten te verlagen.
voda
0
ABN AMRO gaat met Tikkie de grens over

Gepubliceerd op 12 mrt 2018 om 09:06 | Views: 1.078

ABN AMRO 16:23
24,99 -0,20 (-0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat met terugbetaalapp Tikkie de grens over. Consumenten met een Duitse betaalrekening kunnen vanaf maandag ook gebruik maken van de app waarmee in Nederland al geld kan worden teruggevraagd aan vrienden en bekenden, via WhatsApp of sms.

Tikkie werd door de bank bijna twee jaar geleden geïntroduceerd, maar is door klanten van alle Nederlandse banken te gebruiken. Inmiddels maken volgens ABN AMRO meer dan 2 miljoen mensen gebruik van de app. Naast consumenten maken ook bedrijven en instellingen steeds vaker gebruik van Tikkie.

De app wordt in Duitsland door ABN AMRO-dochter Moneyou op de markt gebracht en werkt bijna op dezelfde manier als in Nederland.
voda
0
BlackRock verkleint belang in ABN AMRO
Kapitaalbelang inmiddels onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een kleiner belang in ABN AMRO gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 maart 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 2,97 procent met een stemrecht van 3,52 procent.

Op 3 oktober 2017 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van 3,51 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO verplaatst eerstekwartaalcijfers

Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 08:48 | Views: 2.374

ABN AMRO 16:30
24,52 -0,44 (-1,76%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO verplaatst het tijdstip van de publicatie van de eerstekwartaalcijfers naar maandag 14 mei. Dat meldde de bank woensdag bij het openbaar maken van het jaarverslag.

De aanpassing heeft te maken met de invoering van boekhoudmethode IFRS9, de nieuwe verslaggevingsregel voor kredietvoorzieningen. Eerder stonden de eerstekwartaalcijfers voor dinsdag 8 mei op de agenda.
voda
0
ABN AMRO maakt extra kapitaal vrij voor fintech - media
Digital Impact Fund vergroot.

(ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO wil meer kapitaal vrijmaken om te investeren in fintech. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag.

Het Digital Impact Fund van ABN AMRO, dat twee jaar geleden werd opgericht, wordt vergroot van 10 miljoen naar 50 miljoen euro.

Daarmee blijft ABN AMRO wel achter op investeringspotjes van andere Nederlandse financials. Zo heeft ING 300 miljoen euro beschikbaar volgens de krant en Aegon 100 miljoen. Rabobank zit op 60 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Henrietta Baldock trekt kandidatuur als commissaris ABN AMRO in
Baldock trekt zich terug om persoonlijke redenen.

(ABM FN-Dow Jones)Henrietta Baldock ziet af van een benoeming als lid van de raad van commissarissen bij ABN AMRO Group en ABN AMRO Bank. Dit meldde de bank maandag.

Balock trekt haar kandidatuur in vanwege persoonlijke redenen. ABN AMRO gaat nu op zoek naar een nieuwe commissaris en zal verdere aankondigingen doen wanneer dit gepast is.

Begin februari werd bekend dat commissaris Olga Zoutendijk geen tweede termijn krijgt bij de bank. Er was een interne discussie over haar leiderschapsstijl en dit heeft bijgedragen aan haar besluit van een tweede termijn af te zien. Zoutendijk, die voorafgaan aan die aankondiging president-commissaris was bij ABN AMRO, zal daardoor op 1 juli 2018 vertrekken.

Het aandeel ABN AMRO noteerde maandag 1,6 procent lager op 24,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Gouden aandeel in ABN juridisch niet mogelijk

Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 13:11 | Views: 1.003

ABN AMRO 16:12
25,10 +0,31 (+1,25%)

DEN HAAG (AFN) - De overheid kan geen 'gouden aandeel' nemen in ABN AMRO om te voorkomen dat die bank zich straks bezondigt aan exorbitante salarisstijgingen aan de top. Zo'n constructie is ,,op grond van Europees recht niet mogelijk'', zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën.

De PvdA had de bewindsman gevraagd uit te zoeken of een gouden aandeel met vetorecht een optie kan zijn om invloed te houden op het beloningsbeleid van ABN, als de overheid haar huidige belang van ruim 56 procent heeft afgebouwd. Dat zou evenwel in strijd zijn met het vrij verkeer van kapitaal en de vrijheid van vestiging, aldus Hoekstra.

Alleen indien strikt noodzakelijk, bijvoorbeeld om de financiële stabiliteit te waarborgen, zou zo'n maatregel eventueel te rechtvaardigen zijn. Het houden van invloed op beloningen weegt daarvoor niet zwaar genoeg, omdat dit ook met nieuwe wetgeving kan worden geregeld.

Nieuwe regels

Hoekstra liet eerder al weten dat hij werkt aan nieuwe regels voor de beloningen van topbestuurders bij banken. Van ingrijpen in vaste salarissen zal evenwel geen sprake zijn, tenzij een bank staatssteun nodig heeft. Aanleiding voor de discussie is een inmiddels teruggetrokken plan van ING om de beloning van topman Ralph Hamers met de helft te verhogen tot zo'n 3 miljoen euro.

GroenLinks wil met een eigen wetsvoorstel, dat steun geniet van zes andere oppositiepartijen, een stap verder gaan. Grote banken zouden daarin voortaan hun beloningsvoorstellen moeten voorleggen aan de minister van Financiën.
voda
0
ABN neemt belang in geldspecialist Merlin

Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 12:22 | Views: 1.032

ABN AMRO 16:01
24,80 -0,33 (-1,31%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO Participaties heeft een aanzienlijk belang genomen in de Nederlandse specialist op het gebied van betalen en geldverwerking Merlin Technology. Dat werd woensdag gemeld zonder financiële details naar buiten te brengen.

De doelstelling van de deelname is de groei van Merlin te versnellen, onder meer door te investeren in innovatieve betaaloplossingen en uitbreiding van het internationale netwerk. Merlin levert onder meer geldtellers, sorteermachines en kluizen en is naar eigen zeggen de laatste jaren sterk gegroeid.
Aexvolger65
0
REMINDER
ABN-AMRO :31-05-2018 Final dividend EUR 0,80 per aandeel-Registratiedatum : 01-06-2018 -
voda
0
Beursblik: KBC Securities zet ABN AMRO op kooplijst
Koersdoel ongewijzigd op 29,80 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Accumuleren naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 29,80 euro, op basis van ideeën die de bank heeft om zichzelf efficiënter te maken.

Clifford Abrahams lijkt een man met een missie, stelde de analist Jason Kalamboussis van KBC na een gesprek met de nieuwe financieel directeur. Abrahams wil het bedrijf op alle niveaus opnieuw focussen, met gedetailleerde supervisie om het rendement op eigen vermogen voor alle onderdelen en op alle niveaus op 10 procent te krijgen. Tot nu toe wekte de bank de indruk dat de retailbank de hoge kosten bij de andere divisies subsidieert.

Die kritische benadering kan leiden tot cultuurveranderingen, denkt de analist. Met name bij de private bank en de zakenbank zou er veel ruimte zijn om de efficiëntie te verhogen. Zo kunnen de producten, portefeuilles en backoffice van de private banks in Frankrijk, Duitsland en België meer gestroomlijnd worden. De kosten zouden hierdoor omlaag kunnen van meer dan 80 procent naar minder dan 70 procent van de inkomsten.

Bij de zakenbank, waaronder het clearingbedrijf, zal ABN AMRO op zoek gaan naar oplossingen om het grotere kapitaalbeslag onder Basel 4-regels aan te pakken. Bij Global Markets kan de bank kiezen voor een meer ondersteunende functie, om de fee-inkomsten te verhogen. Vooral bij de retailbank moet de fee-inkomsten omhoog, denkt KBC.

KBC concludeert dat de markt te somber is met zijn verwachting van een kostenratio van 58,7 procent in 2020. Een aandeleninkoop in het vierde kwartaal is een mogelijkheid, volgens KBC.

De analist ziet een opwaarts potentieel van 18 procent voor het aandeel en baseert daarop zijn koopadvies.

Het aandeel ABN AMRO stond maandag 0,4 procent hoger op 24,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Guus_Geluk
0
My dealingroom ligt er weer eens uit bij ABN. Wat een flutbedrijf, dit is de zoveelste storing.
torro
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 17 april 2018 09:43:

My dealingroom ligt er weer eens uit bij ABN. Wat een flutbedrijf, dit is de zoveelste storing.
idd gaat weer lekker, ze moge onderhand weleens met een tegemoetkoming komen naar hun klanten
hjs64
0
Dat kun je van een bank vergeten, eerder zullen ze een tariefsverhoging doorvoeren omdat de ict kosten hoger uitvallen dan begroot.
996
0
Hoger tarief = meer winst = beter voor ons als aandeelhouder
(Om er maar even iets positiefs van te maken)
Fijne avond allen.
[verwijderd]
0

www.telegraaf.nl/financieel/1993078/a...

Abonnement opzeggen en overstappen naar een andere bank. Wat een flut redenen worden hier aangedragen...
Abonnement opzeggen is zo gebeurd....ING, staat te poppelen om je te ontvangen.
hjs64
0
Veranderen van bank is meer gedoe dan je denkt. Overboeken van de effectenportefeuille kan zomaar een maand duren. En dan al die automatische afschrijvingen die aangepast moeten worden, gegarandeerd dat je er een half dozijn vergeet.
voda
0
'Houders ABN tegen verstevigen beschermingswal'

Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 06:58 | Views: 687

ABN AMRO 16:25
25,83 +0,06 (+0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Een meerderheid van houders van aandelencertificaten van ABN AMRO heeft een stokje gestoken voor een poging om de bescherming van de bank tegen een vijandige overname aan te passen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Op de aandeelhoudersvergadering van de Stichting Administratiekantoor Continuïteit ABN AMRO stond een agendapunt waarover gestemd kon worden door de houders van aandelencertificaten. Dat item betrof het harmoniseren van de teksten van de statuten en de administratievoorwaarden.

Van de in totaal ruim 470 miljoen uitstaande certificaten van aandelen ABN AMRO, stemden houders van 69,2 miljoen tegen de aanpassing. De 55,1 miljoen stemmer voor waren niet voldoende, omdat een twee derde meerderheid nodig is om een dergelijke wijziging goedgekeurd te krijgen.
voda
0
'Minder winst voor ABN AMRO'

Gepubliceerd op 10 mei 2018 om 10:26 | Views: 858 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO 11:16
26,16 +0,22 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft afgelopen kwartaal zowel de winst als de totale baten zien dalen. Dat is althans de gemiddelde verwachting van twintig analisten die de bank zelf heeft gepolst voorafgaand aan de resultaten die maandag naar buiten komen.

De marktvorsers gaan gemiddeld genomen uit van een gerapporteerde winst van 558 miljoen euro. ABN AMRO meldde hier vorig jaar over de periode nog een resultaat van 615 miljoen euro. De rentebaten liggen met een in doorsnee voorziene ruim 1,6 miljard euro wel iets hoger dan in het eerste kwartaal van 2017, maar de totale baten komen met krap 2,2 miljard euro waarschijnlijk toch weer wat lager uit.

Het is het eerste kwartaal waarin ABN AMRO zijn cijfers rapporteert volgens boekhoudmethode IFRS9, de nieuwe verslaggevingsregels voor kredietvoorzieningen. Die verandering was voor de bank zelfs een reden om de cijferpublicatie uit te stellen. Eerder stonden de eerstekwartaalcijfers nog voor dinsdag 8 mei op de agenda.

Bestuurscrisis

Het financiële concern maakte een onrustige periode door. In februari trad president-commissaris Olga Zoutendijk per direct terug en werd bekend dat ze niet opgaat voor een tweede termijn. Al snel werd in de media gesproken van een bestuurscrisis bij de bank. ABN AMRO bevestigde dat het vertrek van Zoutendijk was ingegeven door forse kritiek op haar leiderschapsstijl, zowel binnen als buiten het concern. Later bleek dat toezichthouders Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) een onderzoek waren begonnen naar het functioneren van de hele raad van commissarissen.

Bij analisten zal de aandacht ook uitgaan naar mogelijke opmerkingen van de bank over de impact van de nieuwe bankenregels van Basel IV. ABN AMRO meldde in december te bekijken of verschillende onderdelen van de zakenbank straks nog wel levensvatbaar zijn door alle extra kapitaaleisen. De uitkomsten van dat onderzoek zouden naar eerdere inschatting van de bank waarschijnlijk ergens in het tweede kwartaal worden gepresenteerd.
voda
0
Beursblik: winstdruk bij ABN AMRO voorzien
Personeelskosten vrijwel stabiel denken analisten.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de winst in de eerste drie maanden van 2018 onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 558 miljoen euro, tegenover 615 miljoen euro een jaar eerder. Operationeel verdiende de bank volgens de consensus 836 miljoen euro, in vergelijking met 893 miljoen euro een jaar eerder.

Retail was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 434 miljoen euro en de private bank droeg 74 miljoen euro bij. De zakelijke bank boekte volgens de analisten een operationeel resultaat van 184 miljoen euro en het zakenbankieren droeg 106 miljoen euro bij.

Op kwartaalbasis liepen de rentebaten terug van 1.696 miljoen naar 1.611 miljoen euro en de commissie-inkomsten waren vrijwel onveranderd met 432 miljoen tegenover 433 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2017 was dit nog respectievelijk 1.596 miljoen en 435 miljoen euro.

De operationele kosten kwamen volgens de analisten uit op 1.352 miljoen euro, waarvan 615 miljoen euro aan personeelskosten. Daarmee zouden de kosten vrijwel gelijk zijn aan de 1.353 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2017.

Er werd volgens de analisten 62 miljoen euro in de stroppenpot gestopt, nadat er in het vierde kwartaal juist 34 miljoen euro eruit gehaald kon worden dankzij het vrijvallen van verwachte verliezen uit voorgaande jaren en een bijstelling van een model.

Basel IV

In een langverwachte update over het kapitaalbeleid kondigde ABN AMRO begin dit jaar aan dat de Basel IV regels de risicogewogen activa vermoedelijk met 35 procent zullen verhogen, wat betekent dat de kapitaalbuffer, die eind vorig jaar uitkwam op 17,7 procent, met ongeveer een kwart zal dalen. Daarom zal de bank voor het komende jaar bovenop zijn gewone doelstelling van een kapitaalbuffer van 13,5 procent een extra "prudente" buffer aanhouden van 4 à 5 procent. Hier zal jaarlijks opnieuw naar worden gekeken.

ABN AMRO opent maandag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront