Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

IBM

58 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
IBM expected to flex muscles with earnings report

By Rex Crum, MarketWatch
Last update: 5:09 p.m. EDT July 10, 2008SAN

FRANCISCO (MarketWatch) -- IBM Corp. is scheduled to report its second-quarter results on July 17, and analysts are expecting strong server sales and few surprises from Big Blue.
Analysts surveyed by FactSet Research estimate IBM will deliver second-quarter earnings of $1.81 a share on $25.9 billion in revenue, up from a profit of $1.55 a share on sales of $23.8 billion in the same period a year ago.
Shaw Wu, of American Technology Research, believes IBM will beat the consensus earnings estimates and report a profit of $1.86 a share. Wu said the quarter's results will likely be driven by strong sales of high-end z-Series servers. Wu also believes IBM will report growing sales in all its main business lines, hardware, software and computer and technology services.
For the year, IBM's shares have largely avoided the pitfalls and wild swings of most other leading tech stocks.

IBM's shares are up about 13% since the start of the year, and currently trade at around $123 a share. Much of IBM's strength has been attributed to the company's strong market position and growth in emerging markets. It is estimated that about 17% of IBM's sales come from countries in emerging markets such as South Africa, Poland, Singapore and Vietnam, where spending on information technology is growing at more than 10% a year.
[verwijderd]
0
IBM verhoogt winstverwacht 2008
17 juli 2008, 23:45 | FD.nl/DJ
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--International Business Machines Corporation (IBM) heeft zijn winstverwachting voor 2008 verhoogd. Dat maakte het Amerikaanse computer- en softwarebedrijf donderdag na het slot van Wall Street bekend.

"Big Blue" rekent nu voor heel 2008 op een winst van ten minste $ 8,75 per aandeel, waar het eerder uitging van $ 8,50 per aandeel. Het is de derde keer dit jaar dat IBM zijn winstverwachting naar boven bijstelt.

In het tweede kwartaal boekte de onderneming een winst van $ 2,77 mrd, tegen $ 2,26 mrd in vergelijkbare periode een jaar eerder. De toename van meer dan 22% is vooral toe te schrijven aan de sterke groei van de software-en diensten-activiteiten.

Per aandeel steeg de winst naar $ 1,98 van $ 1,55. Analisten gingen in doorsnee uit van een winst van $ 1,81 per aandeel.

IBM boekte een omzet in de voorbije periode van $ 26,8 mrd, een stijging van 13% in vergelijking een jaar eerder. Ook dit was boven verwachting; analisten rekenden op een omzet van gemiddeld $ 25,9 mrd.

www.bnr.nl/archief?url=/csFdArtikelen...
[verwijderd]
0
Dit was toch al ingeprijsd? Kans dus dat ze morgen vallen. Ondanx alles. Dit zou een extra rem zijn op de S-Rally.
voda
0
Jarig IBM tracteert op vrijwilligerswerk
Gepubliceerd op 15 jun 2011 om 13:08 | Views: 152

AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM bestaat donderdag precies 100 jaar. Voor deze verjaardag doneert het bedrijf wereldwijd meer dan 2,5 miljoen uur aan vrijwilligerswerk. In Nederland zetten meer dan 2800 IBM'ers zich in totaal 22.470 uur in voor vrijwilligerswerk, zo heeft IBM woensdag laten weten.

De meeste activiteiten hebben plaats op of rond 15 juni, de dag vóór IBM's verjaardag. Zo zijn woensdag 25 lichamelijk gehandicapten een dag meegelopen met IBM'ers. Het bedrijf ondersteunt hiermee een project dat zich ten doel stelt de afstand tussen lichamelijk gehandicapten en het bedrijfsleven te verkleinen. Ook organiseerde IBM woensdag samen met JINC, dat jongeren laat kennismaken met de arbeidsmarkt, een taaltrip voor 100 jongeren uit Amsterdamse achterstandswijken. Het uitstapje moet hen helpen moeilijke woorden in een context te begrijpen.

Het verrichten van vrijwilligerswerk in werktijd is niet nieuw. Sinds 2002 hebben IBM'ers in Nederland in totaal bijna 100.000 uur aan vrijwilligerswerk besteed, aldus een woordvoerder. Dit jubileumjaar wordt wat dat betreft een extra inspanning verricht. Tot nu toe hebben al 2800 Nederlandse IBM'ers beloofd 8 uur tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Het bedrijf verwacht dat in de loop van het jaar nog meer toezeggingen binnenkomen. IBM heeft in Nederland circa 4500 werknemers.

Wereldwijd verwacht het bedrijf dat driekwart van de ruim 300.000 werknemers dit jaar 8 uur werktijd aan vrijwilligerswerk zullen besteden.
voda
0
Amerikaanse supercomputer is snelste ter wereld

Een supercomputer van IBM is als hoogste geëindigd op een lijst van snelste computers. Het is voor het eerst in jaren dat er een Amerikaanse computer op 1 staat. De lijst werd maandag bekendgemaakt op de International Supercomputing Conference in Hamburg.


De Sequoia van IBM eindigde boven de K Computer van het Japanse Fujitsu. De IBM-computer is met zijn anderhalf miljoen processoren ruim anderhalf keer zo snel als de Japanse computer. De Sequoia bevindt zich in een laboratorium van het Amerikaanse Department of Energy in Californië.

Volgens hoogleraar Jack Dongarra, één van de mensen die de lijst samenstellen, is het onwaarschijnlijk dat een andere fabrikant het komend jaar IBM van de troon stoot. "De Sequoia is heel indrukwekkend", zei hij tegen de BBC.

De Verenigde Staten hebben drie supercomputers in de top tien van snelste computers, China en Duitsland elk twee en Japan, Frankrijk en Italië elk één.

www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
kck
0
quote:

hirshi schreef op 15 april 2014 22:57:

Morgen nabeurs de resultaten van IBM.

www.fool.com/investing/general/2014/0...

Tnx

"But IBM makes a compelling argument for long-term, buy-and-hold investors today. Based on 2014 expectations, IBM is trading at a dirt cheap 9.96 times forward earnings"

Zit er al goed 2jaar in,mager resultaat tot dusver.

cheerio
hirshi
0
Dan beter een afweging maken of je er niet beter uit kunt.

Maar wacht de cijfers wel even af.

Groet.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/goeroes/sybvansl...

vr 22 jan 2016, 10:05 | 0 reacties
Eigen Vermogen IBM, bloedlink
door Syb van Slingerlandt
De kwaliteit van het management en de winstgevendheid zijn moeilijk te beoordelen aan de hand van de gerapporteerde cijfers. Dat bleek eerder bij onze analyse over het Spaans beveiligingsbedrijf Prosegur. Bij het Amerikaanse technologiebedrijf IBM blijkt dit nog veel sterker.
Het eigen vermogen van IBM en Prosegur
Het “genormaliseerde” eigen vermogen per aandeel van IBM bedraagt eind 2014 $190,24 (gerapporteerd $11,98) en $170,35 (gerapporteerd $21.62) eind 2013.
Het “genormaliseerde” eigen vermogen per aandeel van Prosegur bedraagt eind 2014 €1,85 (gerapporteerd €1,43) en €1,77 (gerapporteerd €1,14) eind 2013.
Goodwill
Accountants moeten tegenwoordig jaarlijks bepalen of de aan goodwill betaalde bedragen in de toekomst terugverdiend kunnen worden. Voor “teveel” betaalde goodwill wordt een overeenkomstig bedrag afgeboekt als impairment. IBM en Prosegur hebben blijkbaar een goede hand bij overnames. Op de balans 2014 van IBM staat een bedrag van $30,6 miljard aan goodwill waar tegenover geen afboekingen staan. Op de balans van Prosegur staat een bedrag aan goodwill van €532 mln. Een bedrag van 1,2 mln. werd in 2010 afgeboekt.
Wat is genormaliseerd eigen vermogen?
Wij vragen ons als beleggers af wat het management van een onderneming doet met door aandeelhouders toevertrouwde middelen (=genormaliseerd eigen vermogen). Het genormaliseerd eigen vermogen bestaat uit het bedrag aan ingebracht kapitaal bij emissies en verder de som van alle winst die met instemming van de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders niet is uitgekeerd maar ingehouden. En om de winstgevendheid van de onderneming en de kwaliteit van het management te beoordelen relateren wij de bedrijfsresultaten aan dit vermogen.
Verschil met het gerapporteerde Eigen Vermogen
Het gerapporteerde eigen vermogen wijkt in principe altijd af van het bedrag dat aan het management van een onderneming door aandeelhouders is toevertrouwd. De reden zijn bepaalde voorgeschreven waarderingsgrondslagen. Bij de totstandkoming van waarderingsgrondslagen hadden banken, zeker vroeger, een behoorlijke vinger in de pap. Zij zijn bij hun kredietverlening doorgaans niet alleen geïnteresseerd in de rentabiliteitswaarde van een onderneming maar ook in de (lagere) realisatiewaarde. Ook accountants hanteren nog vaak het “voorzichtigheidsprincipe” bij het bepalen van de waarde van bepaalde balansposten.
International Financial Reporting Standards (IFRS)
Beursgenoteerde ondernemingen in de meeste landen van Europa rapporteren sinds 2005 op basis van IFRS. Met IFRS is veel verbeterd met de waardering van balansposten, maar het blijft nog altijd moeilijk om het bedrag dat door aandeelhouders aan het management is toevertrouwd terug te rekenen. De belangrijkste verschillen betreffen de waardering van vreemde valuta, financiële instrumenten en pensioenverplichtingen.
Mutaties in het eigen vermogen door dit soort waarderingsverschillen gaan niet gepaard met een kasstroom en veranderen dan ook niet het bedrag dat aan het management is toevertrouwd. Daarnaast worden de bedragen voor in- en verkoop van eigen aandelen ten laste/gunste gebracht van het eigen vermogen terwijl het management daartegenover wel aandelen heeft verkregen of geleverd.
In- verkoop van eigen aandelen
Omdat wij als beleggers kijken naar wat het management met ons geld doet willen we ook weten wat er verdiend wordt met aandelen die ingekocht zijn en als ze weer verkocht zijn wat met de opbrengst ervan wordt verdiend.
Voorbeeld eigen aandelen in- en verkoop IBM
*************************
Op de site een overzicht van de in-en verkoop van eigen aandelen op belangrijke ratio,s
één en ander
0
IBM overtreft winstverwachtingen
Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 22:27 |

(ABM FN-Dow Jones) IBM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt dan verwacht. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.
In het afgelopen kwartaal kwam de aangepaste operationele winst per aandeel uit op 3,17 dollar, terwijl analisten uitgingen van 3,08 dollar. Wel daalde de omzet voor het vierde kwartaal op rij van 20,0 miljard vorig jaar tot 19,2 miljard dollar afgelopen kwartaal.
CEO Ginni Rometty sprak evenwel van een goed momentum, waarbij de bruto winstmarges en vrije kasstroom verder aantrokken, mede door een verbeterde productmix. De bruto winstmarge trok zelfs met 100 basispunten aan, hetgeen de grootste stijging op jaarbasis betekende in meer dan vijf jaar.
IBM zegt op schema te liggen om aan de winstverwachtingen voor dit jaar te voldoen, exclusief de impact van de Red Hat-overname. Op 2 augustus wil het bedrijf een update geven over de verwachtingen voor heel 2019, inclusief de impact van Red Hat.
Het aandeel IBM steeg in de handel nabeurs met bijna drie procent, na in de reguliere handel 0,3 procent lager te zijn gesloten.
één en ander
0
(Reuters) - International Business Machines (NYSE:IBM) Corp said on Wednesday it has created a battery design that uses materials extracted from seawater and requires no cobalt, as the race to find alternative sources to the expensive mineral intensifies.
IBM said it has partnered with the research wing of Daimler AG's Mercedes-Benz, battery electrolyte supplier Central Glass and battery manufacturer Sidus for the commercial development of the new design.
"The goal would be, within a year or so, to have the first working prototype (of the battery)," said Jeff Welser, vice president at IBM Research.
IBM may not necessarily end up making a product using the design, Welser added.
The move comes as top battery makers scramble to reduce cobalt content in lithium-ion batteries, and as the expansion of the electric vehicle market is expected to result in shortages of the mineral mainly found in the Democratic Republic of Congo.
IBM said its technology has proven to outperform lithium-ion batteries in cost, charging time and energy efficiency.
The company also said it is partnering with the University of Tokyo on an initiative to advance quantum computing by developing the first practical application of the technology.

Under the agreement, an IBM Q System One, the company's quantum computing system designed for scientific use, will be installed in an IBM facility in Japan - the first such installation in the region. The company is competing with Alphabet (NASDAQ:GOOGL) Inc's Google and Microsoft Corp (NASDAQ:MSFT) to be the first to commercialize quantum technology, which could fuel advancement in fields like artificial intelligence and chemistry within a few years.
één en ander
0
** IBM Corp IBM.N : up 3.8% premarket
BUZZ-IBM gains on strong full-year profit forecast
BUZZ-Street View: Trend remains consistent for IBM
één en ander
0
** Shares of workplace messaging platform WORK.N jump ~15%
to $26.41 - set to have best day ever
** IBM IBM.N has said it will deploy Slack to every one of
its 350,000 employees, Business Insider reports www.businessinsider.com/ibm-slack-par...
** IBM is now Slack's single largest customer, report says
** Slack and IBM did not immediately respond to requests for
comment
** Shares of IBM down marginally
** In latest reported quarter ended Oct. 31, WORK grew by
about 20% to more than 12 mln daily active users
** Including session's gain, WORK has risen 17.5% YTD

Laatste weken toch een forse stijging bij IBM.
Zijn er hier nog believers in "Big Blue " ?
DancingSun
0
Goede kwartaalcijfers voor IBM! Wie had dat gedacht, wellicht speelt de aankoop van Red Hat en de nieuwe CEO Arvind Krishna hierin toch een grote rol.
Het is de vraag of de overname hiervan kan zorgen dat de algehele omzetdaling stagneert. Tenzij IBM erin slaagt de voortdurende daling van de GTS-omzet of de groei van de cloud-omzet veel sneller dan verwacht een halt toe te roepen.

Wat denken jullie momenteel van IBM buiten het feit dat het een dividend aristocraat is?
Kees1
0
quote:

DancingSun schreef op 21 juli 2020 09:19:

Goede kwartaalcijfers voor IBM! Wie had dat gedacht, wellicht speelt de aankoop van Red Hat en de nieuwe CEO Arvind Krishna hierin toch een grote rol.
Het is de vraag of de overname hiervan kan zorgen dat de algehele omzetdaling stagneert. Tenzij IBM erin slaagt de voortdurende daling van de GTS-omzet of de groei van de cloud-omzet veel sneller dan verwacht een halt toe te roepen.

Wat denken jullie momenteel van IBM buiten het feit dat het een dividend aristocraat is?
Ik denk dat dit aandeel voor ons hier in Nederland moeilijk te volgen is. Het is een branche die wij niet zo goed kennen in die zin dat er in Nederland geen met IBM te vergelijken ondernemingen genoteerd zijn. Kijk, Unilever kun je vergelijken met Nestle en Shell met BP of Exxon, maar hier zou ik een dergelijke vergelijking niet kunnen maken.
Ik denk wel dat het een goede onderneming is om - indirect - in je portefeuille te hebben wanneer je een tracker hebt op de S&P 500.
Dan nog een vrolijke noot: je postte vandaag ook iets over Unibail. Ik zou IBM zonder wat dan ook te checken verkiezen boven Unibail!
58 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.951,20 -137,50 -0,76% 21:20
US30^ 38.110,64 -242,67 -0,63% 21:20
US500^ 5.053,93 -18,46 -0,36% 21:20
Nasd100^ 17.461,28 -62,85 -0,36% 21:20
Japan225^ 37.715,14 -283,62 -0,75% 21:20
WTI 83,69 +0,79 +0,95% 21:20
Brent 87,83 -0,25 -0,28% 21:20
EUR/USD 1,0733 +0,0035 +0,33% 21:20
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.333,31 +17,20 +0,74% 21:20
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront