Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Einde Merkel in zicht?

19 Posts
deflationist
0
Ze hebben veel geslikt, van het gedwongen, veel te gehaaste (en nauwelijks onderbouwde) afscheid nemen van kernenergie, het vernietigen van het klassieke huwelijk en gezin als bouwsteen van de samenleving, tot aan het eigenhandig en zonder parlementaire instemming openen van de grenzen voor miljoenen economische moslimmigranten annex sociale zekerheid toeristen. Het nieuwe regeerakkoord met de SPD lijkt veel CDU en CSU leden dan eindelijk een brug te ver. De woede over Merkel wordt almaar openlijker geuit – is er een paleisrevolutie aan het ontstaan? Overleeft ze de komende weken?

De meeste analisten zijn het erover eens dat het Angela Merkel in ruil voor het aan de macht kunnen blijven nu definitief alle standpunten en principes van haar partij verloochend heeft en heeft overgegeven aan de SPD, de partij van de inmiddels overal en door iedereen uitgekotste Martin Schulz, die voor de verkiezingen nog verzekerd had dat hij pertinent niet in een regering met Merkel zou gaan zitten.

Maar uitgerekend zijn partij, die bij de verkiezingen een historisch slecht resultaat boekte en nog maar één op de vijf Duitsers achter zich heeft staan, gaat dankzij Merkel de komende vier jaar op alle belangrijke punten het beleid van Duitsland bepalen. Dat betekent in de eerste plaats nog véél meer immigratie en islamisering, en daarnaast het toewerken naar een Verenigde Staten van Europa, met Duitsland (en in de tweede plaats Nederland) als grootste financier.

‘Onder Merkels koers is het gebeurd met de partij’

De voorzitter van een partijafdeling zegt dat hij niet langer op zijn eigen CDU kan stemmen. ‘Als de Unie Merkels koers blijft volgen, krijgen we aan de rechterkant een nieuwe 30% partij. En dat is goed zo. Keert de Unie naar haar klassieke waarden terug, geeft ze op de linkervleugel dat vrij wat naar de SPD is weggelopen. We zullen binnenkort een exodus van partijleden krijgen, of direct naar de AfD, of naar een nieuwe burgerlijk-democratische beweging. Voor een groot deel van de leden is Merkel namelijk niet meer te handhaven.’

Een vrouw die al lang actief is voor de CDU, eveneens afdelingsvoorzitter, ‘raadt iedereen af om nog lid te worden van de Unie. Het is gebeurd met de partij. Merkel heeft haar kapot gemaakt.’ Ze zegt dat talloze jarenlange leden hebben besloten om hun lidmaatschap op te zeggen. Sommigen van hen zijn van plan om te gaan demonstreren met grote borden met de tekst ‘Merkel moet weg!’

‘Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde’

Een hoge officier van het leger verklaart openlijk dat hij bij de partijleiding een schriftelijk protest ‘tegen Merkel en de vernietiging van Duitsland’ heeft ingediend. ‘Deze partij is niet de partij waarom ik lid van de Unie ben geworden. Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde, en waar ik mijn leven lang voor gevochten heb.’ Hij twijfelt nu aan het organiseren van een partijrevolutie, of er simpelweg uit te treden.

Een jong lid wijst erop dat onder Merkel een klein groepje mensen alle macht in Duitsland heeft gekregen, ‘een groep die alle waarde maatstaven heeft verloren. Het gaat hen er enkel nog om hun eigen positie zeker te stellen. De toekomst van het land en de partij zal hen een zorg zijn.’

De CDU lijkt dan ook op het punt te staan te exploderen of te imploderen. Het lijkt het laatste te worden, want christendemocraten zijn van nature niet geneigd tot een openlijke opstand of partijrevolutie. Dat zou echter kunnen veranderen zodra steeds meer leden hun carrière dreigen te verliezen door het feit dat de partij steeds minder populair wordt.

‘Ik sta op het punt een bomgordel om te doen’

In de Bundestag in Berlijn interesseert het vrijwel geen enkele parlementariër wat de inhoud van het regeerakkoord met de SPD is. Merkel en haar club van willoze jaknikkers hebben de partij en haar principes, en daarmee haar trouwe leden, volledig verraden. Van de basiswaarden van de christendemocratie is in de CDU niets meer te bespeuren, zeker niet nu Merkel als prijs voor haar volgende termijn als bondskanselier bijna alle belangrijke posten aan de SPD heeft gegeven.

‘Ik sta bijna op het punt om met een bomgordel het Konrad-Adenauer Huis te bestormen,’ reageerde een woedende midden-vijftiger, die al haar hele leven lid is. ‘Merkel en haar weergaloze boygroup moeten naar de maan worden geschoten,’ fulmineert een ander, die vindt dat de ruggengraatloze partijleiding alles heeft verraden waar hij altijd heilig in geloofd heeft.

De sfeer in de partij is ook dankzij regionale en plaatselijke partijleiders en gemeenteraadsleden totaal verziekt. Dat komt omdat ook zij iedere poging tot discussie onmiddellijk afbreken, omdat zij alles wat hun eigen positie kan bedreigen op voorhand de kop indrukken.

Bijna overal corrupte, graaiende egotrippers

De nieuwe coalitie met de SPD is voor veel CDU leden de druppel, en is voor hen het finale bewijs dat de heersende politieke partijen en politici de in 1949 opgerichte Bondsrepubliek hebben gecorrumpeerd, en wat daarvan is overgebleven op gewetenloze wijze onder elkaar aan het verdelen zijn. ‘Het is een zelfbedieningswinkel voor zich aanpassende mensen geworden, die zich net zo lang laten afschaven tot ze karakterloos aan de top zijn gekomen,’ schrijft Peter Altmaier.

Wat anno 2018 voor de CDU geldt, geldt ook voor de SPD en de andere ‘Altparteien’: macht corrumpeert. Waren er vroeger politici die nog de belangen van het volk dienden, zijn het nu corrupte, graaiende egotrippers geworden, die enkel hun eigenbelang op het oog hebben, en bereid zijn alles op te geven en weg te geven waar het volk tientallen jaren lang hard voor geknokt heeft. Kijken we naar onze eigen politieke leiders in Den Haag, moeten we op enkele uitzonderingen na helaas dezelfde trieste conclusie trekken.

De bom onder het volk zal barsten

De geschiedenis leert dat zij hier soms heel lang mee door kunnen gaan, maar nooit oneindig. Op zeker moment barst de bom onder het gewone volk, en dan gebeurt het niet zelden dat deze alles verkwanselende ‘leiders’ moeten vluchten als hazen om niet aan de hoogste bomen te worden opgeknoopt – als ze niet eerst door een woedende menigte uit elkaar zijn gerukt.

We kunnen alleen maar hopen dat zo’n catastrofe niet nodig is om het verstand in de regeringssteden te doen terugkeren, of beter gezegd: het luisterende oor naar de gewone man, de inspanningen om zich weer in de eerste plaats op de belangen van het eigen volk te richten. Gebeurt dat niet, dan zal de hele EU onherroepelijk op zeker moment opgaan in een serie interne opstanden en explosies, die met een beetje pech op complete revoluties en zelfs burgeroorlogen kunnen uitlopen.

De Duitsers in de oostelijke bondsstaten weten nog heel goed hoe men een totaal corrupt en verdorven systeem op hoofdzakelijk vreedzame wijze helpt weg te krijgen. Het is daarom goed mogelijk dat er nog velen zijn die dit niet zijn vergeten, en dat zij deze keer de hulp krijgen van hun medeburgers uit het westen, die mogelijk al kort voor het besluit staan dingen te gaan doen die zij tot voor enkele jaren geleden voor onmogelijk hadden gehouden. Hoe dan ook: het tijdperk Merkel loopt op zijn einde, of dat nog maar 4 maanden, of toch nog 4 jaar gaat duren.
deflationist
2
Eind jaren 80 had je die roemeen die ook zijn volk bedonderde.

Uiteindelijk neemt het volk revanche.
ffff
0
Voorlopig zit ze toch weer aan het stuur...... !

Gelukkig maar.

En wat die " revanche" betreft: De terechtstelling van de vrouw van de afgezette president was een pure.....MOORD! Daar is geen andere betiteling voor te geven. Je kunt als volk boos op een regime zijn, maar dat geeft je niet het recht om zijn vrouw na een show=proces te vermoorden.

Peter
[verwijderd]
1
Wir schaffen das, wir schaffen das nicht, wir schaffen das, wir schaffen das nicht usw.

Regeringscrisis in Duitsland vooralsnog afgewend
Gepubliceerd: 18 juni 2018 14:33
www.nu.nl/buitenland/5318183/regering...

De Duitse CSU-minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft maandag unaniem toestemming gekregen van het partijbestuur voor het invoeren van een strenger asielbeleid vanaf 1 juli.
Bondskanselier Angela Merkel (CDU) blijft vasthouden aan haar 'Wir schaffen das'-beleid en wil dat er een Europese aanpak komt voor het migratieprobleem. Ze krijgt hiermee nog twee weken de ruimte om tot een Europese oplossing te komen.

===========================

Zwei Wochen und dann ?
objectief
0
Ja, voor iedereen komt er een einde...maar dit betekent ook het einde van de rust in Europa en onze welvaart. (dit wordt fors bezuinigen zonder Merkel)
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 18 juni 2018 17:00:

Een zegen voor Duitsland.
Er is dacht ik nog een vacature bij het WereldNatuurFonds ;-)
[verwijderd]
1
quote:

Tom Riddle® schreef op 18 juni 2018 16:36:

De Duitse CSU-minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft maandag unaniem toestemming gekregen van het partijbestuur voor het invoeren van een strenger asielbeleid vanaf 1 juli.
Bondskanselier Angela Merkel (CDU) blijft vasthouden aan haar 'Wir schaffen das'-beleid en wil dat er een Europese aanpak komt voor het migratieprobleem. Ze krijgt hiermee nog twee weken de ruimte om tot een Europese oplossing te komen.
Het is de EU de afgelopen 3 jaar niet gelukt om tot een herverdeling te komen, steeds maar staten haakten af.

Angela heeft 2 weken de tijd om het samen met Brussel nu wél te regelen

Sie schaft das, oder
Mijn Vriend
2
Merkel is einde oefening. Ze had het fout met de vluchtelingen. Maar nog erger, ze liep al die tijd blind achter de VS aan, de EU (red. Merkel) had al veel eerder de bakens moeten verzetten. En ze heeft het nog steeds niet door dat een goede buur is beter dan een verre vriend want onlangs werden de sancties tegen Rusland nog maar weer eens verlengd. En dat terwijl Trump de EU al een tijdje in de rug aan het steken is. Normaal vertrouwt ze op een goede afloop, heeft 1 keer een initiatief genomen, met de deur open te zetten voor de vluchtelingen, toen ging het fout, en nu durft ze helemaal geen beslissing meer te nemen. Het zal mij niets verbazen wanneer het eerste slachtoffer van de handelsoorlog de EU is.
pietje-2005
0
Zou mooi zijn als ze die "vluchtelingen"- onzin terug kan draaien, maar verder dan geld naar wat landen zal ze niet komen, denk ik.
In het slechtste geval gaat ze nog verder met het toezeggen van meer-meer-meer voor Nederland, Frankrijk, Duitsland en de scandinavische landen die in de invloedssfeer zitten.
Dat meer-meer-meer is dan ook een vorm van genocide, of niet ? ;-)
objectief
0
Heel vreemd de huidige immigranten discussie in Duitsland want het aantal aanvragen is in 2017 met 70% gedaald t.o.v. 2016.

Merkel is de enige leider van Europa en zonder haar storten we economisch en financieel in de afgrond door onderlinge ruzies. We zullen haar vertrek zeker in hogere belastingen gepresenteerd krijgen.
pietje-2005
0
We krijgen altijd hogere belastingen, sowieso; ook van de EU.
Dat het aantal aanvragen daalt is niet het punt; dan stroomt er nog steeds binnen, dus.
objectief
0
Immigranten zullen altijd blijven komen en dat is ook hard nodig, want de huidige
bewoners van Nederland maken te weinig kinderen om de populatie in stand te houden. Bovendien zijn er minstens 60 miljoen mensen op drift...daarvan komen er sowieso een deel van in elk Europees land met welvaart. Dat is big business.
Mijn Vriend
1
quote:

fred12345 schreef op 19 juni 2018 07:47:

Immigranten zullen altijd blijven komen en dat is ook hard nodig, want de huidige
bewoners van Nederland maken te weinig kinderen om de populatie in stand te houden. Bovendien zijn er minstens 60 miljoen mensen op drift...daarvan komen er sowieso een deel van in elk Europees land met welvaart. Dat is big business.
Migratie is ook niet het probleem, de manier waarop. Neem nu die Aquarius: The majority of the 630 migrants are from Africa, including 450 men and 80 women, of which at least seven are pregnant, as well as 89 adolescents and 11 children under the age of 13. Daar zit niet meteen een Bill Gates, Jack Ma of Stephan Hawking voor de EU tussen. Regulatie is onontkoombaar, want de EU gaat ook niet zomaar een miljard Chinezen opnemen wanneer er oorlog is in China.

En daarnaast laat Nederland wel dubbele paspoorten toe voor een aantal landen, maar originele Nederlanders mogen dat niet.
josti5
1
quote:

fred12345 schreef op 19 juni 2018 07:47:

Immigranten zullen altijd blijven komen en dat is ook hard nodig, want de huidige
bewoners van Nederland maken te weinig kinderen om de populatie in stand te houden. Bovendien zijn er minstens 60 miljoen mensen op drift...daarvan komen er sowieso een deel van in elk Europees land met welvaart. Dat is big business.
Hier herhaal je het Brusselse dogma: 'de populatie moet in stand worden gehouden'.

Met welk doel? Het dienen van de Hoofdgod met de naam Economische Groei.

Een verschrikkelijk dogma dat slechts leidt tot achteruitgang in talloze opzichten.

En: onhoudbaar:

'Leven op te grote voet.
Per mens is op basis van een eerlijke verdeling 1,8 mondiale hectare beschikbaar. Wereldwijd gebruiken we nu per mens 2,7. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs 6,2 hectare! Op dit moment hebben we anderhalve Aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de Aarde dan ze kan bieden. Hierdoor komen ook de natuur en soortenrijkdom onder druk te staan en erven volgende generaties een Aarde die steeds minder leefbaar wordt.'

voetafdruknederland.nl/

rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 19 juni 2018 09:35:

[...]

Hier herhaal je het Brusselse dogma: 'de populatie moet in stand worden gehouden'.

Met welk doel? Het dienen van de Hoofdgod met de naam Economische Groei.

Een verschrikkelijk dogma dat slechts leidt tot achteruitgang in talloze opzichten.

En: onhoudbaar:

'Leven op te grote voet.
Per mens is op basis van een eerlijke verdeling 1,8 mondiale hectare beschikbaar. Wereldwijd gebruiken we nu per mens 2,7. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs 6,2 hectare! Op dit moment hebben we anderhalve Aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de Aarde dan ze kan bieden. Hierdoor komen ook de natuur en soortenrijkdom onder druk te staan en erven volgende generaties een Aarde die steeds minder leefbaar wordt.'

voetafdruknederland.nl/

Zo is het. De aarde moet toe naar minder mensen. Laten we proberen de aarde weer gezond te krijgen. Er is geen enkele reden te bedenken waarom we met minder mensen niet gelukkiger af zouden zijn. Dat we het met meer mensen minder zijn, laat zich iedere dag opnieuw zien. Vanavond weer Opsporing Verzocht.
Criminaliteit gevolg van anomie.
Bespoten voedsel, gevolg van te veel monden te voeden.
Spanningen waar je maar kijkt.

Laten we verstandig zijn en minderen.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 19 juni 2018 20:48:

[...]
Zo is het. De aarde moet toe naar minder mensen. Laten we proberen de aarde weer gezond te krijgen. We, de (Afrikaanse) politiek ?

Er is geen enkele reden te bedenken waarom we met minder mensen niet gelukkiger af zouden zijn. Wanneer ga jij op missie naar Afrika om ze dat voor eens en altijd eens goed tussen de oren te krijgen ?

Dat we het met meer mensen minder zijn, laat zich iedere dag opnieuw zien. Vanavond weer Opsporing Verzocht.Criminaliteit gevolg van anomie.
Bespoten voedsel, gevolg van te veel monden te voeden. Spanningen waar je maar kijkt.
Laten we verstandig zijn en minderen.
Zie zwart gedrukte vragen.
Veel succes met je missie ;-)
Tjeerdo
0
quote:

rationeel schreef op 19 juni 2018 20:48:

[...]

Zo is het. De aarde moet toe naar minder mensen. Laten we proberen de aarde weer gezond te krijgen. Er is geen enkele reden te bedenken waarom we met minder mensen niet gelukkiger af zouden zijn.
Criminaliteit gevolg van anomie.
Bespoten voedsel, gevolg van te veel monden te voeden.
Spanningen waar je maar kijkt.

Laten we verstandig zijn en minderen.
Gek genoeg ben ik het hier helemaal mee eens...
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 23 apr
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 23 apr
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 23 apr
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 23 apr
Germany40^ 18.161,70 +24,05 +0,13% 23 apr
US30^ 38.504,96 0,00 0,00% 23 apr
US500^ 5.069,70 0,00 0,00% 23 apr
Nasd100^ 17.481,67 0,00 0,00% 23 apr
Japan225^ 37.938,71 0,00 0,00% 23 apr
WTI 83,30 0,00 0,00% 23 apr
Brent 88,29 0,00 0,00% 23 apr
EUR/USD 1,0703 +0,0050 +0,47% 01:51
BTC/USD 66.251,65 -313,87 -0,47% 01:15
Gold spot 2.324,02 +2,00 +0,09% 01:51
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 23 apr
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 23 apr
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 23 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 23 apr
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 23 apr
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 23 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront